Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ett
aktív tag
Kipróbáltam, nem működik a dolog. Már kezdem feladni az egészet. A gond az, hogy a haverom mociján tökéletesen megy, a miénken meg nem akar. Az övé 4*21 wattos indexekkel van, az enyém 4*10 wattos, de elvileg mindegy kéne hogy legyen, mivel terhelésfüggetlen relé akarna ez lenni. Az ő mociján pont úgy működik ahogy kell, ha fordítva kötöm rá akkor csak világít, ha rendesen akkor villog. Nekem meg vagy világít, vagy csak nagyon halványan és gyorsan villog. Próbáltam cserélni a kondenzátort amit írtál, de nem segített.
Inkább csinálnék egy másikat ami működik, ha tud itt vki nekem kapcsolási rajzot ami megfelelően villogtatná a ledes indexet, ne habozzon.1,5 wattos darabja az indexnek, azt tudom.
Vagy esetleg még egy megoldás, ha teszek mindegyikre párhuzamosan egy ellenállást. Ilyet láttam mocis boltokban, csakhogy az 21 wattosokra van kiszámolva. Nekem a 10 wattosra kéne, ha segítene vki kiszámolni.Megpróbálom azért, de lehet hülyeség lesz.
Elvileg ugye 4*10 watt a gyári. Ebből egyszerre csak kettő működik, vagy jobbra vagy balra indexelek ugye. Akkor marad 2*10 Watt. 20W/12V=1,666A . 12V/1,666A=7,2 Ohm az összellenállás.
LED-es indexnél 2*1,5 Watt a két index, vagyis 3W/12V=0.25A. Rled = (12V / 0.25A) = 48Ohm.
Rled = 1 / ( 1 / Rösszgyári + 1 / R2)) Az pedig 8,47 Ohm-ra jön ki. Vagyis nekem 8,5 Ohmos ellenállás kéne mindegyik indexre párhuzamosan kötve, hogy annyinak tűnjön a relének mintha gyári 10 wattos izzó lenne.
Egyáltalán jól számoltam, vagy nagy majomságot írtam? A másik meg hogy louison meg más mocis boltokban még az is ott van, hogy a 21 wattosokhoz való ellenállás 50 wattos. Gondolom azért mert nagyon melegszik. Nekem akkor 8,5 ohmos 25 wattos elég lenne? Mivel csak 10 wattot kell szimulálni a relé felé indexenként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Android szakmai topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest