- Milyen monitort vegyek?
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Balinov #76586 üzenetére
Igen, nagy valószínűséggel nem lehet elrontani az 555 bekötését, ha csak nem szitázták fordítva a pozíciójelet, az meg nem valószínű (a többi vásárló nem panaszkodott ilyenre).
"De ha a 2xAA elemen merek 3.1-3.2V-t, akkor hogy lehet tobblet feszultseg generalva?"
Én nem is feszültségre vagyok kíváncsi, hanem az áramra. Mindezt azért, mert a hirtelen és erős melegedés mindenképp túláramra utal. Olyan meg nem sok helyen tud folyni egy ilyen áramkörben, leginkább a tápok és a kimenet / terhelés felé.
A tápfeszültség is érdekes, mert az NE555 típus hivatalos minimum tápfeszültsége 4.5V, a CMOS kivitelű típusé (7555) szokott alacsonyabbról, 2V-ról indulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest