- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Célegyenesben a Yettel TV
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem:
van egy Seagate külső vinyó, saját táppal. Ez a táp elég érdekesen ciripel / nyekereg / visít amikor nem kap terhelést, pl. ha a külső vinyó "elalszik".E miatt úgy gondoltam veszek hozzá egy fél fokkal jobb adaptert (a gyári made in china helyett), ami végül is egy Voltcraft típusú csoda lett. Nem tudom ez mekkora márka, de célnak szerintem megfelelne...
...csakhogy nem jó a csatlakozó ami a végén van. A dugó külső átmérője ugyan akkora mint a gyári adapteré, a belső viszont kissebb. A radai rosseb tudta hogy ezeknek a vackoknak a belső átmérője is eltérő lehet... 5,5-ös amúgy a csatlakozó...
1. költői kérdésem, hogy mi a jó francért nem tud ez a vacak szabványos lenni?
Direkt figyeltem hogy ugyan akkora méretű csatlakozó legyen, erre a belseje mégsem akkora... Honnan tudhattam volna, ésszerűséget feltételeztem...
2. és igazából ez a kérdés:
Mi van akkor ha én szépen levágom a kábeleik végéről a két csatlakozót és rádrótozom a jót az új adapterre? Nagyon barbár dolog?2.a
Meg lehet egyáltalán csinálni a cserét? Régen egy fejhallgató kábelével szerettem volna hasonlót eljátszani, ám a réz drót valamiféle zselészerű anyaggal volt körbevéve a kábelborítás alatt, és hiába tekertem ösze a megfelelő szálakat, többet soha nem szólalt meg. Feltételezem ennek a zselének a megszakadását vehette rossz néven... Itt nem kell ilyesmitől félnem?2.b
Mivel a kimenete egyenáram, feltételezem hogy van neki egy folyási iránya is... Tehát ha minden igaz be tudom kötni rosszul. Miután levágom a két csatlakozót, honnan tudhatom hogy melyik drótot melyik dróttal kell összekötni, melyik a plusz és a minusz?P.S.: az új adaptert Conrad-tól rendeltem, több mint 2 hetet kellett rá várni mert ezek a drága jó emberek ilyenkor nem dolgoznak. Nem szeretném visszaküldeni / visszacserélni ill. főleg nem szeretnék várni újabb 1-2 hetet. Nem azért rendeltem mert jövő ilyenkorra kell, most kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- Victus 16-d0004nq 16" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ÚJ /// ASUS ROG 5800x/32Gb/1+2Tb/RTX3070 -- BeszámítOK!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest