Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem:
    van egy Seagate külső vinyó, saját táppal. Ez a táp elég érdekesen ciripel / nyekereg / visít amikor nem kap terhelést, pl. ha a külső vinyó "elalszik".

E miatt úgy gondoltam veszek hozzá egy fél fokkal jobb adaptert (a gyári made in china helyett), ami végül is egy Voltcraft típusú csoda lett. Nem tudom ez mekkora márka, de célnak szerintem megfelelne...

...csakhogy nem jó a csatlakozó ami a végén van. A dugó külső átmérője ugyan akkora mint a gyári adapteré, a belső viszont kissebb. A radai rosseb tudta hogy ezeknek a vackoknak a belső átmérője is eltérő lehet... 5,5-ös amúgy a csatlakozó...

1. költői kérdésem, hogy mi a jó francért nem tud ez a vacak szabványos lenni? :W Direkt figyeltem hogy ugyan akkora méretű csatlakozó legyen, erre a belseje mégsem akkora... Honnan tudhattam volna, ésszerűséget feltételeztem...

2. és igazából ez a kérdés:
    Mi van akkor ha én szépen levágom a kábeleik végéről a két csatlakozót és rádrótozom a jót az új adapterre? Nagyon barbár dolog? :B

2.a
    Meg lehet egyáltalán csinálni a cserét? Régen egy fejhallgató kábelével szerettem volna hasonlót eljátszani, ám a réz drót valamiféle zselészerű anyaggal volt körbevéve a kábelborítás alatt, és hiába tekertem ösze a megfelelő szálakat, többet soha nem szólalt meg. Feltételezem ennek a zselének a megszakadását vehette rossz néven... Itt nem kell ilyesmitől félnem?

2.b
    Mivel a kimenete egyenáram, feltételezem hogy van neki egy folyási iránya is... Tehát ha minden igaz be tudom kötni rosszul. Miután levágom a két csatlakozót, honnan tudhatom hogy melyik drótot melyik dróttal kell összekötni, melyik a plusz és a minusz?

P.S.: az új adaptert Conrad-tól rendeltem, több mint 2 hetet kellett rá várni mert ezek a drága jó emberek ilyenkor nem dolgoznak. Nem szeretném visszaküldeni / visszacserélni ill. főleg nem szeretnék várni újabb 1-2 hetet. Nem azért rendeltem mert jövő ilyenkorra kell, most kell.

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák