Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
hary296 #1283 üzenetére
Nemrég írtam róla részletesen...
-
Gabis
őstag
válasz
csory0081 #1293 üzenetére
Kapcsolj ki minden képjavító funkciót, a többi ami a szemednek tetszik.
Használ esetleg valaki ilyen Fiio átalakítót?
-
csory0081
lelkes újonc
Sziasztok!
Holnap erkezik a tv-m egy Hisense 65A7500F!
Esetleg tudtok egy jo beallitast mondani?
Kerestem neten de nem talalok!
Elore is koszi! -
urobee
tag
Sziasztok!
Tv vásárláson filózok.
Végigolvastam itt párszáz hsz-t, de még nem sikerült dönteni.
3 típus van a kosárban:
U7QF (ez az ami belefér a keretbe)
U8QF (ez kicsit kilóg a keretből, de meglátjuk :) )
A7500F (erről nem nagyon láttam véleményeket)Felhasználás szempontjából: Netflix, Plex, YouTube és majd PS5.
A legtöbb kérdésemre megtaláltam itt a választ, viszont maradt egy pár:- A fenti 3 alkalmazás elérhető (használható állapotban) ezekre a TV-kre?
- Képminőségben van különbség az 55" és 65" között?PS5 szempontjából:
- Játékra megfelelőek ezek a TV-k?
- Melyiken lehetne legalább 60fps-t elérni?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gino20
őstag
válasz
hary296 #1283 üzenetére
FALD-os készülék esetén ez sajnos sok típusnál létező jelenség. DLED vagy EDGE LED esetén az összerelés minősége miatt meg pl akár erős bevilágítás vagy felhősödés is előfordulhat (ahogy szokták mondani panel lottó kérdése).
Keress a beállításokban Local dimming-re utaló állítási lehetőséget (Nem Hisense TV van, így pontosabbat nem tudok mondani). Magyarul pl.: helyi sötétítés, helyi fényerő,.......(gyártó válogatja). Itt az opciók általában: kikapcsolt / alacsony / közepes / magas. Ha találsz ilyet próbáld meg esetleg magas értékkel (vagy tesztelt végig). Ezzel általában lehet segíteni ezen a jelenségen.
Amúgy sajnos akár egy 2x annyiba kerülő Sony XH9000 vagy pl XH9500-on is létezik a ,,blooming" -
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Távírányító problémával találkoztatok már?
Eggyik napról a másikra nem akar működni.
Elem csere se segítettIlyenkor garanciálisan cserélik a távírányítót?
-
hary296
csendes újonc
Sziasztok!
U7qf tulajdonos lettem.
Nagyon tetszik a tv, főképp a fekete miatt döntöttem mellette, viszont amikor fekete háttérnél bárhol megjelenik fehér felirat vagy fehér irás, számomra nagyon zavaróan megjelenik körülötte is a fehér háttérvilágitás.
Van valakinek bármilyen tudása arról hogy ezt valahogy meglehet e szüntetni, vagy legalább minimalizálni lehet e? -
DonJoee
tag
Szerintem nem a NAS Samba (Windows) megosztásait látja a tévé, hanem a NAS-on futó médiaszerver (Plex? miniDLNA? Gerbera? stb...) által megosztott mappákat. Hiszen a tévé egy média lejátszó eszköz...
Ha mindent látni szeretnél, akkor vedd fel a NAS médiaszerverének megosztott Video/Audio/Photo mappái közé az összes, NAS által megosztott mappát. Bár nem tudom, ennek mi értelme, úgy sem tudsz mondjuk .doc állományokat megnyitni vagy .exe-t futtatni a tévén... -
RÁK_
tag
Na, nekem kijött egy pixelhiba a 65U8QF-en. Még 14 napon belül vagyok, úgyhogy visszaküldöm, aztán szerintem rendelek egy újat, mert amúgy jó kis tévé.
-
DonJoee
tag
TV távirányítóján "INPUT" megnyom,
megjelenő képernyőn "Képernyő tükrözése" kiválaszt és OK.
Ekkor megkezdi a tévé a telóra való várakozást.Telefonon: MirrorSharing, Képernyő megosztás stb. kiválasztása.
A megjelenő listában a "Hisense VIDAA TV" kiválasztása.
Egy pár másodperc múlva a tévé elkezdi a csatlakozást......és kész.
Kilépni a tévé távirányítóján levő EXIT-gombbal lehet.A TV és a teló egy wifi hálózatban kell, hogy legyen.
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Hogy tudom a legjobb módon tűkrözzni a telefonomat a tv képernyőre?
Nem akar sikerűlni
-
D@niel
addikt
válasz
gulupeti #1268 üzenetére
Igen, próbáltam elvinni 45-ért, de nem hagyta.
Lehet jobb is így, mert most hétvégére van megbeszélve egy 120 centis samsung óriás, 50-be elvihetem, okos, fullhd-s. Pontos típusát nem tudom, talpazat meg az egész alapján tippem, hogy a jelenlegi ue32h4000aw nagytesója lehet, noha a mostani nem okos, de ha ez a 120-as tudja azt a képminőséget, hangzást, amit a mostani, elégedett leszek. Off vége. -
Saccco
nagyúr
Lehetséges, hogy az U8QF-ben nincs CEC?
-
gulupeti
senior tag
LG42LB671, 55 ezer forint, wow. Ilyen tv-m volt több, mint 5 évig, 47 colos verzióban, mielőtt lett a Hisense U8QF, kétségkívül kiváló televízió, de szerintem ennyit már nem ér. Többet nagyon nem is mertem volna elkérni a 47 colosért sem, ezért is maradt meg inkább a családban. 2014-es modell, ami ugye már 7-8 éves, jó televízió, de azért már eljárt felette az idő (pl. menüje manapság már borzasztó lassúnak számít, illetve kétséges, hogy meddig lesz hozzá Youtube, Netflix támogatás), én ennyiért már nem venném meg. Nem hinném, hogy túl nagy előrelépésnek éreznéd a jelenlegihez képest, de ez csak az én véleményem.
-
DonJoee
tag
Szerintem hasonlóan a többiekhez, nem tudok még tartós használattal kapcsolatos tapasztalatról beszámolni, mert mi újakat vettünk. Van, akinek már valamilyen hiba felütötte a fejét, de szerintem a többségnek még mennek a tévék kb. úgy tavaly nyár óta. Nekem november legvége óta.
Szerintem "használt", kis méretű (50" alatt) Hisense-ket outletekben kapsz, ahol többnyire külföldi boltokban kiállított tévéket árulnak. -
D@niel
addikt
válasz
DonJoee #1265 üzenetére
Ha találok 50-ért használtan, akkor igen. Újonnan most amit néztem Hisense 40colban, +2 év garival 81-re jött ki az ED-nál/Alzánál, már nem tudom melyiknél, és mondjuk 24 hónap törlesztővel, így alig venném észre. Nyílván, hajlok az új felé is, nem akarok sietni haza használt termékkel, hogy még működjön =)
Van itt két sarokra tőlem egy LG 42LB671v 55-ért, bármikor mehetek érte.
Itt a dilemma, hogy használtan, vagy többet fizetve, de inkább újat.Nem központi dolog a tv, van úgy, hogy egy 1x van bekapcsolva a héten, de most javulnak a kondíciók, így gondoltam megnézem mik a lehetőségek.
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
tv vásárlás előtt vagyok. Tegnap jártam az ocean-ban, a Hisense-nak elég szép pultja volt kint. Nem vagyok hozzáértő, de első ránézésre klassz termékeknek tűnnek.
Jelenleg egy Samsung ue32h4000aw van itthon kb. 5 éve, meg vagyok vele elégedve, jó a minősége, szépen szól. Tv-t nem nézek, viszont filmeket gyakran.
Gondolkodom Hisense-ban, konkrétan egy minimum 40"-os, fullhd lenne az ideális, okos tulajdonságok nélkül hiszen tervben van egy xiaomi mi tv stick, elég sokat youtube-ozom. Samsungot 25-ért jövőhéten elvinnék, nyílván örülnék, ha sokat nem kellene rátennem a cserére.1) Használtan mennyire kockázatosak ezek a tv-k? [Látok egy ilyet]
2) Tudtok ajánlani típust?
3) Mire érdemes odafigyelni?
4) Hangzásban ez a kínálat alsó szintje mit tudhat?
5) Képminőség, megbízhatóság?
6) Vagy inkább sztornó, és törlesztőre egy új, akár 40, akár 50 colban?
7) Tunein rádió appot rá lehet telepíteni (akár apk-ból)? -
Gabis
őstag
Sziasztok! A szerviz menüben azt meg lehet nézni, hogy volt e már használatban (mennyit ment) a készülék? Ha igen, akkor ezt lehet törölni? Nem szeretnék egy kiállított vagy visszaküldött példányt kifogni.
-
-
HF77
őstag
beállításnál az élességet hova érdemes állítani(tv adás, netflix, HDR)?
7100f a típus -
Veron
addikt
Vannak akik a nano793-t nem ajánlják az LG UN7400 ellenében, mert előbbi semmivel sem jobb (wide color gamut, de az meg csak HDRnel jön ki, viszont HDRre nem alkalmas), ellenben drágább. Személyes tapasztalatom nincs.
Ha IPSt keresnék, amin el is gondolkodtam, akkor LG7400-ra voksolnék ár-érték arányban. Ha VA-t akkor Hisense U7QF vagy U8QF persze, ha van pénz rá. -
Gino20
őstag
Alapjaiban egész más a 2 TV. Az LG IPS panellel van szerelve, míg pl az általad írt Hisense vagy TCL (meg pl az összes samu) VA panellal van szerelve. Általánosságban nagyon röviden: Az IPS-nek jobb a betekintési szöge, oldalról nézve nem fognak úgy torzulni a színek, mint a VA-nak ellenben a VA-nak sokkal jobb a feketéje (főleg esti filmezésnél lehet fontos) és a kontrasztja, igaz ezt meg lehet azzal fűszerezni, hogy manapság az XY bevonattal, fícsörrel rendelkező VA is tud jó lenni abban amiben az IPS (de persze valaminek a kárára pl kontraszt), vagy fordtíva az XY fícsörrel ellátott IPS is tud elfogadhatóbb kontrasztot, de ezzel elérte a romló betekintési szöget. Először tűzd ki a célt, hogy mi a fontos. Ha mondjuk fontosabb a nappali filmezés, extrém fényes a helyiség, kell a jó betekintési szög, akkor IPS, de ha inkább félhomályban, este filmezel és főleg szemből, akkor VA panel lehet a jó választás. Ha VA, akkor az eredetileg felsoroltjaidból adódóan jön a nézési távolság. Ha ez eléri a ~3m-t, akkor a listából a 65U7QF lehet a legjobb választás. Ez natív 60Hz-es, mint a most linkelt LG is, de pl az U8QF már 120Hz-es (jobb mozgásmegjelenítés, amire sokan amúgy abszolút nem ,,érzékenyek").
Ha minden fontos, akkor OLED, de az más árkategória
-
terw
csendes tag
válasz
tothjani81 #1243 üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszodat, elmentem az MM-be megnézni élőben a tévét, sajnos a videót nem tudtam megnézni, csak a demó videót ami ment rajta de tényleg eszméletlen szép a képe. Viszont volt egy LG tévé/65NANO793NE/ aminek szintén nagyon jó volt a képe erről a típusról esetleg tud valaki valamilyen infóval szolgálni? -
RÁK_
tag
Igen, közben asszem rájöttem. Ha 60 fps videót nézel, akkor kiváló kikapcsolt Ultra smooth motion-el is. De ha 24 fps (amik pl. a mozifilmek is) akkor "szaggat". Csak nem értem miért írják mindenhol, hogy kapcsold ki a mozgásjavítást a tévén, ha úgy akarod látni a filmet ahogy a rendező megálmodta. Biztos nem így álmodta meg. :-)
-
NB2
aktív tag
válasz
tothjani81 #1243 üzenetére
Mondjuk nekem a u7qf is gyönyörű!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Háztartási gépek
- Mikrotik routerek
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Peugeot, Citroën topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest