Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabis
őstag
válasz
SunMount3r #2098 üzenetére
Ennek az olcsóbb Soundbar dolognak azért járj utána, mert csak csalódni fogsz. Pl. magyar szinkron esetén a beszédhang
-
rainman72
nagyúr
válasz
SunMount3r #2098 üzenetére
Ne haragudj de erről a 2 alap modelről nehéz lesz "szakértőibb" véleményt megfogalmazni.
Tv alap szükségletekre -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Piftuka #2096 üzenetére
Néznék (ill. akinek veszem) médialejétszóról azért 4K / HDR anyagokat is. De még erősen gondolkozom. Az 40A5100F-ről eléggé vegyesek pl. az ExtremeDigital-os vélemények, míg a 43A7100F-ről szinte csak jókat írtak. És persze az ár különbség is számít. De gondoltam itt "szakértőibb' véleményeket is kapok.
A hangszóró dolgot később egy olcsóbb Sounbar-al is lehet orvosolni gondolom. Vagy ott az Audio Jack, amire kötnék egy pár jobb PC-s hangfalat. De képminőség itt most az elsődleges kérdés... -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
SpongyaBob #2095 üzenetére
Nekem sincsen, de még másolás előtt átnevezem és kész :)
-
Piftuka
veterán
válasz
SunMount3r #2088 üzenetére
Egyik "lapostévé" sem képes testes mélyeket produkálni.
Pusztán televíziózáshoz, és ha nem nézel 4K filmeket, szvsz teljesen felesleges a drágábbat vásárolnod.
Az alapvető tulajdonságaikat illetően gyakorlatilag "ikrek" ezek a készülékek.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Ferenczi Áko #2094 üzenetére
Szintén túl vagyok rajta. Bámulatos volt a kistesón is.
Nekem volt forced, mivel bele volt muxolva a filmbe. Nekem sajnos tavábbra sincs feliratom abban az esetben ha csak mellé van téve a film mellé a felirat ugyanazon névvel..
-
Ferenczi Áko
addikt
Múlt héten néztük meg az Avatart (65U8QF készüléken) hát srácok.. Azt a szintet nálam nem ugorja meg semmi. Kirobbanó színek, hibátlan képimnőség, gyönyörű látvány. 3 órás rendezői változat volt, egyedül az törte meg a filmet, amikor először beszélnek benne a Navik, kellett hozzá keresnem forced feliratot.. Döbbenetes volt. Ja, és a tv saját beépített lejátszójával néztük..
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Milyenek a Hisense TV-k felhasználói szemmel?
Vállalható készülék pl ez? Hisense 43AE7000FMindig felmerül bennem a kérdés, hogy az egyik miért csak épp éri a 110.000 Ft--o más készülék hasonló felszereltséggel 140.000 Ft
Kevésbé ismert idehaza és szeretné ha a kedvező árral több emberhez eljutna?
-
HF77
őstag
válasz
SunMount3r #2088 üzenetére
nekem 58A7100 van....nem tudom mennyiért vennéd de amikor én vettem (december 110e) magasan a legjobb ár-értékű készülék volt!
ahogy írod belépő szint, extra elvárásod ha nincs akkor megleszel vele elégedve! -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Két TV-ről érdekelne vélemény: 40A5100F és a 43A7100F. Milyenek ezek a belépő Hisens-ek általában és az utóbbi ugye UHD, kérdés megéri e a felárat? TV adás nézése mellett média lejátszós filmezésre is lenne használva. A 40A5100F-ről már olvastam annyit, hogy eléggé cincogósak (nincs mélye) a hangszórói.
THX!
-
airmax_2.0
tag
Értem.. köszönöm a magyarázatokat... Már világos mit értettem félre....
-
Piftuka
veterán
válasz
airmax_2.0 #2084 üzenetére
"Javítsatok ki, ha tévednék, de azt hiszem, hogy a direct led mögött edge led megvilágítást kell általában érteni,"
A különbségre kiválóan utal az elnevezés. Azért "Edge LED", mert a háttérvilágítás a panel valamelyik éle mögött helyezkedik el. Vagy egy sorban, vagy két sorban.
És létezett még a 4 él mögött körben elhelyezett megoldás is.A "Direct LED" pedig talán azért kaphatta ezt az elnevezést, mert hátulról "direktbe" világítja meg a panelt a LED-sor. Amit meghatározott számú oszlopban és sorban helyeznek el a panel háta mögött. Egy képzeletbeli "rácshálót" kell elképzelni.
A "Local Dimming" önmagában nem determinálja, hogy a gyártó melyik háttérvilágítási megoldást alkalmazza. (A megoldás lényege ugyebár, hogy a központi jelfeldolgozó processzor a háttérvilágítás bizonyos, meghatározott csoportokba szervezett LED-jeit le-, vagy felkapcsolja a képtartalom függvényében.)
A "FALD" talán gyakoribb; ez a "Direct LED" világítással kombinált megoldás. A SONY például ezt alkalmazza a 9-es szériás készülékeiben.
Az "Edge LED" megvilágítással kombinált dimming megoldásra példa a Panasonic 9-es szériája. Valamiért ők 3 éve emellett tették le a voksukat.
(Pedig a prémium DX900-as LCD televíziójuk, a maga 512 FALD zónájával annyira zseniális alkotás volt, hogy ha a Panasonic raktárából előkerülne egy bontatlan széria, a legnagyobb örömmel vásárolnám meg házimozi tévének.
)
-
Gabis
őstag
válasz
airmax_2.0 #2084 üzenetére
A LED fényforrásokat kétféleképpen rendezhetik el az LCD panel mögött: közvetlenül a képernyő mögé (Direkt LED), vagy a panel szélein sorban egymás mellett (Edge LED). A Direkt LED módszer lehetővé teszi a lokális elsötétítést (Local Dimming), amely a közvetlenül szomszédos világos és sötét területeket hatékonyabban jeleníti meg, így jelentősen képes javítani a kontrasztarányt. Az Edge LED elrendezés jóval vékonyabb képernyő kialakítását tesz lehetővé, a kontrasztarány azonban elmarad a Direct LED megoldáshoz képest.
-
Piftuka
veterán
válasz
kiske13 #2045 üzenetére
Annyira a helyedben én nem keserednék el!
A készülék amit vettél, ugyan FALD-os, viszont az alsó-középkategóriába helyezhető az LCD palettán.
Ahhoz képest korrekt berendezés. Nézzük sorjában:
- 24p tartalom, külső, dedikált lejátszóval kifogástalan számodra... Ez remek! Ez a lényeg.
- Külső HDD, beépített lejátszó, beépített böngésző... sokszor elmondtam korábban is, hogy ezek miatt nem szabad megítélni egy televízió készüléket.
Sem ilyen kategóriában, sem a sok millió forintos, prémium televíziók világában is csak éppen egy fokkal ér többet a készülék saját fájllejátszója a "fabatkánál".Azt mondod, hogy hajlandó volnál már valamivel többet fizetni egy másik tévéért...
Szerintem inkább egy külső fájllejátszót vásárolj a "plusz" pénzből! 10-20 ezer forintért már nagyon korrekt megoldásokat kaphatsz (PH szaktopik, hozzáértőkkel), amely megoldja a tévéd helyett ezeket a feladatokat.
Megjegyzem, az egészen kiváló SONY tévémen is akad a Youtube ha Wi-Fi kapcsolatot használok. Az UTP kábel sokat segített. (Ám így sem kifogástalan.) Amennyiben azt nem üzemeltél be, én javaslom, hogy úgy használd a tévédet!
- HD TV élvezhető... ez a lényeg! Remek hír. Egy mai modern 4K tévé képes megfelelő eredményt adni.
SD TV kevésbé szép... ez van. Sajnos ahhoz egy jó HD Ready, vagy max. Full HD tévé szükséges, hogy az alacsonyabb felbontású tartalmakat élvezhető minőségben tudd nézni.
(És akkor még nem is említettük a szolgáltatók felelősségét. Nálunk is a UPC/VODA kábelszolgáltatásban van HD csatorna, ami szóra sem érdemes, és van, ami pazar látványt ad.)- Menü... ezzel sok mindent nem lehet kezdeni. El kell fogadni. Ilyen az OS, így alkották meg. Talán egy későbbi frissítés ezen is finomhangol.
Megjegyzem, a megjelenésekor botrányos volt ennek a készüléknek a mozgásmegjelenítése, de egy későbbi firmware nagyon sokat javított rajta. Ennek eredményét magad is megtapasztaltad.
Abból, amit írsz, azt gondolom, hogy azok közé tartozol te is, akinek érzékeny(ebb) a szeme az átlagnál a különféle, mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos "anomáliákra".
Ezen segíteni nem lehet sajnos. Ez pech. (Ebben a cipőben járok én is.)
Ez az egyetlen része a történetednek, amelyre hosszú távon megoldást csak egy másik készülék adhat. (Abban az esetben, ha annyira nem tudod megszokni a jelenlegit, hogy nem élvezed a látványt, a "tartalomfogyasztást", hanem állandóan azon "kattog az elméd", hogy "miért röcög, miért röcög?")
Ám, ahogyan írtam fentebb... szerintem a tények elfogadása (alacsony felbontásra, gyenge minőségű képtartalmakra soha nem lesz megfelelő egy natív 4K felbontású tévé), és egy korrekt külső lejátszó beüzemelése nagyban fokozni fogja a felhasználói elégedettségedet!
-
Gabis
őstag
válasz
airmax_2.0 #2079 üzenetére
Ez lenne az? [link]
-
rainman72
nagyúr
válasz
airmax_2.0 #2079 üzenetére
Az edge led honnan jött?
Nincs a displayspec-en fent E7 series.
Ennyit találtam kép alapján direct [link] -
airmax_2.0
tag
válasz
rainman72 #2077 üzenetére
Nem tudom biztosan csak gondolom...
Ez egy Edge LED Local Diming , 60Hz , 4k tv .. és abból is a jobb minőség a GQ miatt...
Az U sorozat szerintem a jobb, ami Full Array Local Diming és abból a 7-es a 60Hz a 8-as a 120 Hz képfrissítésű.. és valószinűleg a háttér led világítás zónák számában is különböznek.. és itt is a QF nél talán picit jobb a GQ de nem tudom pontosan miben különböznek... -
rainman72
nagyúr
Ez milyen masina,nekem is új
[link]
-
NB2
aktív tag
Lenne két kérdésem:
1. Ki lett cserélve 2 hónapja a Voda box, nem lesz szebb a képe ha a 4k-s hdmi-be dugom be?
2. Megtelt a winyóm és gondolkodom egy nagyobb külsőn. Kérdésem lényege: van aki egy 5 terrás winyót csatlakoztat hozzá, azt látja a tv?
Köszi előre is! -
Bennyboy
őstag
válasz
Hieronymus #2046 üzenetére
Megjött a tv, frissítettem és fellépett a wifire is.
Hogyan tudom egy hálózatra rakni a tv-t és a pc-t ami kábellel csatlakozik a netre?
Windowsban hiába van bekapcsolva a speciális megosztás, ott nem látok semmit.
Tv-n gondolom a tartalom megosztás funkció kell nekem de ott nem észlel semmit. -
Danken88
csendes tag
Előző routerem nem tudta, itt meg kifejezetten praktikus beállításnak tartottam az 1 ssid-t. Külön nézve és direkt 5GHz-re csatlakozva határozottan jobb a helyzet, így marad ez!
Bár nem értem alapból miért nem 5G-n ment, mivel panelba a 2,4 eléggé telített, az 5 még tűrhető. 2 falon kell egyébként átvinni a jelet, de a távolság nem számottevő. Még egyszer köszi! -
-
Danken88
csendes tag
-
bocskay
friss újonc
Az xxA7100F családról tudok elsőkézből nyilatkozni.
Én egy 65"-os remekmúbe futottam sajnos bele.Gyatra teljesítményű készülék.
Aki hálózati lejátszást szeretne wi-Fi-n vagy LAN-on keresztül bármilyen DLNA kiszolgálóról az felejtse el ezt a készüléket.
Még a Full HD tartalom is akad.
Akinek elég a lebutított Netflix vagy Youtube 4k ( amiről tudjuk hogy távolról sem az. ) annak jó választás lehet. De egy komolyabb minőségű 4k-s tartalommal még az USB csatlakozóján keresztül sem képes megbírkózni a készülék.
NEM VÉLETLENÜL NINCS RÉSZLETES TERMÉKSPECIFIKÁCIÓ A KÉSZÜLÉKRŐL!!!!!!
Elméletileg mindent tud, de gyakorlatilag mindenben jóval a mai elvárások alatt teljesít !
Gyanítom, hogy egy komolyabb médialejátszót sem tud kiszolgálni, mert a HDMI csatlakozója is elavult szabványú!FELEJTŐS.......
-
pluhm
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2064 üzenetére
Magától nekem sem indul el. Miután elindítom a filmet a hdd-ről, rá kell nyomnom a távirányítón a sub gombra, megjelenik a felirat menü. Ezen belül felirat, majd ezt követően kell kiválasztani - ha van több felirat - a használni kívánt feliratot. Jellemzően az általad utólag hozzáadott srt fájlnak is az lesz a neve ebben a listában (ha van több felirat nyelv), hogy "felirat"". Tehát ezt kiválasztod, visszalépkedsz a menüben, és nekem így megjelenik. Ha esetleg kriksz-krakszok jelennek meg, ismét meg kell nyomni a sub gombot, és a kódolásba belépni, majd ott változtatni, amíg jó nem lesz. Nekem mindez egy 55U7B-vel működik így.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2062 üzenetére
A video fájl és az srt fájl neve pontosan egyezik?
(Nyilván a kiterjesztés nem.)
Nálam nincs ilyen probléma, csak azért kérdezem. -
SpongyaBob
veterán
A külső .srt feliratokat továbbra sem jeleníti meg nekem külső vinyóról úgy kb. egy filmnél sem. Csak akkor működik ha tartalmazza a fájl. Van erre valami trükk, ötlet?
-
Peti78
őstag
válasz
Hieronymus #2060 üzenetére
Na azt hiszem, sikerült megtalálni a hibát. mpc hcn néztem, vlcvel tökéletes.
MIndesetre köszönöm az ötletelést
-
Hieronymus
veterán
Vélhetően többcsatornás az eredeti hang. Ezt kell vissza mixelni sztereóra.
Nézd meg a tévé beállításoknál, mit lehet állítani a hanggal kapcsolatban, Illetve a soundbar lehetőségeit is át kellene nézni. Ha nem támogatja a Dolby Digital+ formátumokat és így küldöd át a hangot, akkor lehet probléma a hangzásban. -
Peti78
őstag
SZiasztok!
Na beüzemeltem az 55 os 7500F et. Meg vagyok elégedve vele, ami a képi világot illeti. Vettem hozzá egy samsung t450 soundbart. Na ezzel kapcsolatban van kérdésem. A netflix és egyéb egész jó hanghatással jelenik meg, viszont pcről most nézem a terminator 2 uhd, ésmindenegyébjóval megáldott verióját, és a hang valami siralmas. Gyenge, dinamika nélküli. 4k-s hama hdmi kábellel van összekötve, a TV a soundbarral pedig optikai kábellel. MI lehet a jelenség oka? -
Hieronymus
veterán
válasz
kiske13 #2056 üzenetére
Én többször összevettem a hetes és nyolcas szériát.
Mivel egy tévét sok évre veszek, én nem engedhetem meg magamnak az 1-2 évenkénti tévécserét, a drágábbikat választottam.
Mondjuk az is lendített az ügyön, hogy kaptam hozzá egy 100 eurós Jochen Schweizer ajándék utalványt. -
szeva000
addikt
válasz
kiske13 #2045 üzenetére
Érdekes, nekem a 65U7QF-nél nyomokban sincs ilyen. Minden kikapcsolva természetesen. Egyedül a NAS-ról való lejátszás halott ügy, ebbe már beletörődtem, de van médiaplayer úgy is.
Az SD adás meg nem élvezhető...ez sajna lejárt lemez, nem kell megnézni ami annyira kaka( 65"-on még kritikusabb az sd, de nagy részét nem mondhatnám "nem nézhető"-nek. )
-
csucsu54
tag
válasz
SpongyaBob #2053 üzenetére
Nálam minden mozgásjavító kikapcsolva és folyamatos minden ,semmi akadás,utánhúzás,szóval szuper!
-
kiske13
tag
válasz
SpongyaBob #2053 üzenetére
Akkor melléfogás volt ez a 7QF.
-
Hieronymus
veterán
válasz
kiske13 #2048 üzenetére
A biztonság nem a DLNA problémája.
WIFI esetében szükség van a megfelelő sávszélességre és a stabil kapcsolatra.
Ha NAS-ról megy a DLNA szerver, akkor érdemes megvonni az internet elérést a NAS-tól.
Az, hogy mit képes megjeleníteni a tévé, az a tévén futó szoftver tudása határozza meg. -
balaaa88
aktív tag
válasz
kiske13 #2048 üzenetére
Nincs nagyobb kockázata annál, hogy pl. minden nap használod az internetet.
Vagy konkrétabban mire gondolsz?
Alapesetben csak azok az eszközök tudnak csatlakozni a TV-hez, amelyek a TV-vel azonos hálózathoz kapcsolódnak (legyen az vezeték nélküli- vagy vezetékes hálózat). -
kiske13
tag
válasz
A DLNAs megoldás mennyire biztonságos?
-
Bennyboy
őstag
válasz
Köszi, majd írok, h sikerült ha megjön a tv.
-
Hieronymus
veterán
válasz
Bennyboy #2044 üzenetére
"...tudok majd csatlakozni a wifi hálózatra a tv-vel és onnan tudok majd dolgokat nézni a pc-ről?"
Két lehetőséged is van.
DLNA elérést biztosítasz a tévé számára a számítógépen.
Lejátszás más eszközön a Windows intézőben a menü gomb használatával.
Érdemes egy hálózatba rakni az eszközöket. -
kiske13
tag
55U7QF
- DVD, BD (SAMSUNG lejatszó és XBOX One) megy rendesen. Tényleg szép kép.
- Külső HDD (próbáltam több típust, mkv tartalmak) beolvasott gyorsan mindent, de a tarlalmak nagy része nem megy tökéletesen. Ultra Smooth Motion segít valamit, de nem lessz tökéletes. Akadások, fura mozgások. Egy idő után már akaratlanul is ezeket néztem.
- TV, HD élvezhető, SD nem annyira. Egy kicsit segített a belső kábel csere! TV nézés közben nem észleltem fura mozgásokat, mint az mkv-k esetén.
- Youtube, ugyanaz mint az mkv, van film ami élvezhetőbb és van ami kevésbé.Menü, nem igazán kiforrott.
Okos tartalmak, youtube és netflixen kívűl, nekem semmi érdekes.Remélem kijönnek valami soft frissítéssel ami megold problémákat.
A jelenlegi ismereteimmel talán még spórolnák egy kicsit egy másik márkára.
Amolyan kompromisszum tv, nagy legyen, uled de olcsó is.... -
Bennyboy
őstag
Nem vagyok túl jártas a témában de feltudok majd csatlakozni a wifi hálózatra a tv-vel és onnan tudok majd dolgokat nézni a pc-ről? Nem szeretném hdmi-vel összekötni és jó lenne megoldani kábel mentesen mert gépről is néznék majd tartalmakat.
-
Hieronymus
veterán
válasz
attilla84 #2039 üzenetére
"Amúgy van valami olyan dolog, hogy a kisebb felbontású tartalmakra IPS/VA-panel ajánlottab, vagy ez teljesen mindegy ebből a szempontból?"
Igen, teljesen mindegy.
Az SD tartalmak felskálázásának minőségét, leginkább az SD adás minősége határozza meg.
Nem a sugárzás sávszélessége, bár az is nagyon számít, hanem az eredeti anyag minősége. Ami segít, az a mesterséges intelligencia, ami képes a különálló képek részinformációiból, teljesebb képet számolni. De ettől még legalább 10 év távolságban vagyunk a sugárzott tartalmak esetében.
A HD -> 4K egészen jó, de a 0.5K -> 4K alacsony sávszélesség mellett. nem hoz jó eredményt. Pont. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Recon666 #2041 üzenetére
+1
Most néztem meg a Terminator 2 Remastered kiadást, 50 gb, HDR10+ l, DTS hang, tűéles kép, néha elfelejtettem becsukni a számat olyan minőségű volt.. Durva, hogy mit ki tudnak hozni egy 30 éves filmből.. Anno olvastam, hogy mikor megcsinálták ezt a felújított változatot, annál a jelenetél, ahol a Swarci a Harley-vel leugrat a csatornába, digitálisan ki kellett cserélni a kaszkadőr fejét a Swarciéra, mert ilyen részletességnél már nagyon szembetűnő lett volna, hogy nem a színész, hanem a kaszkadőr ül a motoron.. -
Csigavair
tag
Sziasztok! Egy 65-ös 7500f-en gondolkozom. Mennyire oldották meg a streaming problémát? Plexet használok és nem ártana ha menne normálisan legalább a fullhd stream. Illetve külső meghajtóról bírja a 4k tartalmat vagy még az is akad? Ezeket olvastam problémaként. Tulajdonképp ezen múlik megveszem e vagy sem, úgyhogy jól jönne egy kis segítség.
Előre is köszi
-
attilla84
tag
válasz
Piftuka #2036 üzenetére
Szia! Olvastam igen, köszönöm a hosszú, alapos és kielégítő választ!
Még egy kitérőt teszek, és ha nem lesz elfogadható a TV-adás, akkor az ajánlott Sony-t (WF665) veszem meg.A U8QF-et visszaküldtem. Most próbálok egyet ezzel (43PUS8505), ez IPS. Venném az 50"-ost, az VA-panel, de abban reménykedem, hogy a kisebb méret miatt, hátha jobb lesz azon az SD-HD-adás, mint a nagyobb 50-es panelen. Aztán remélem ha ezek igen, az IPS-is beválik. Itt még előny nekem a jack, a forgatható középtalp és az ambi is megtetszett.
Amúgy van valami olyan dolog, hogy a kisebb felbontású tartalmakra IPS/VA-panel ajánlottab, vagy ez teljesen mindegy ebből a szempontból?
Azért próbálok még egy 4k-s panelű TV-t, mert igaz, hogy 90%-ba TV-adásra kell, de néha azért megnéznék ilyen tartalmakat is. Ha ez sem válik be, de amúgy rendben van vele minden, nem hibás, akkor átveszik tőlem. És ha ez sajnos be kell következzen, akkor veszem meg a FHD Sonyt és kész, sajnos ez van
. Inkább legyen FHD és számomra szép, mint 4k TV és hányszor ránézek mindig ezeken akadjon meg a szemem és bosszantson.
-
Piftuka
veterán
válasz
attilla84 #2026 üzenetére
Azért ugye elolvastad, amit a SONY topic-ban írtam válaszul Neked a vonatkozó problémád kapcsán?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Bennyboy #2032 üzenetére
Szia! Ps5 nel felejtos lesz a hdmi 2.1 mert csak 2.0 ig tamogat, amugy azt leszámítva nagyon jo cucc nekem 65 colban van nagyon szertem, hatalmas kontraszt, fekete majd oled tv szint, fényerő is bőven jó hdr hez 1000nit, de a panel 25% nal mértek 1500nitet is.
120hz panel, Qled. Gigabit lan, wifi 5ghz, jbl hangszorok. -
Bennyboy
őstag
Sziasztok!
HISENSE 55U8QF 55" tc-t ajánlottak nekem.
Kb ezek az elvárásaim:
Hatalmas igényeim nincsennek, Netflix, néha 4k-s filmek pc-ről.
Esetleg később ps5-el összekötném.
Amit mindenképpen szeretnék az az, h kábel nélkül tudjam csatlakoztatni a pc-mhez mert néha azon nézek dolgokat. Méretben legalább 105cm-es legyen de lehet nagyobb is.
Szemből nézem az ágyból és konzollal szeretném majd a falra rakni.
Jó választás lehet? -
Recon666
Közösségépítő
Az 4k melle eleg karcsú, elore betolti normalisan yt-n?
Nem amiatt van akadasod mert a net nem tudja betolteni idoben, csak bufferel? Egy kulso eszkozrol en megneznem pendrive vahy hdd rol. -
sz_abika
addikt
Valaki itt korábban linkelt antenna <-> HDMI átalakítókat, de megbuktam a search funkcióval...aki magára ismer, linkelje már , köszi
-
Recon666
Közösségépítő
-
attilla84
tag
válasz
kiske13 #2018 üzenetére
Sajnos ezek miatt küldtem vissza én hétfőn egy 55U8QF-et,
péntekre vissza is utalták a pénzt. Sajnáltam visszaküldeni, szép, nekem tetsző dizájn, számomra meglepő jó hang, kiváló fekete, felhősödés nélkül, de az akadások youtub 4k-ás videóknál, a TV-adás HD-ja is elég homályos és gyengécske volt, az SD adások nézhetetlen. Az akadások a TV-adásoknál is jelentkeztek, focinál (M4HD).
Én TV-adást, Youtube 4k-ás videót és USB-ről filmet is úgy tudtam nézni, hogy a Mootion be kellett legyen kapcsolva a 3-4 lehetőség valamelyikére vagy az "egyénire", mert anélkül hihetetlen, hogy remegett és akadott. Ez 80-90%-ba stabilizálta, de úgy is volt elég sok akadás mint te is írtad...Próbáld meg ezt, hátha segít ez nálad.
Az este hoztam vissza a EB-döntőre a régi 10 éves Samsungot (UE40D6500), hát hihetetlen, mennyivel szebb volt az M4HD. Az SD adások meg, szebbek ezen mint a U8QF-en a HD.
Nem tudom, milyent tudjak venni, hogy elfogadható legyen rajta a TV-adás ezen belül az SD-is legalább valamennyire. 90%-ban tv adásokra használom, gondolkodok, hogy ne vegyek 4k panelt hanem csak FHD-t. De viszont néha-néha egy 4k-s film, youtube videót is jó lenne nézni UHD-ban.
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok,
55u7qf TV tökéletesen viszi a netflix és yt 4k tartalmakat, azonban NAS-rol (wifi) viszont még az 1080p is akadozik néha, 4k-rol nem is beszélve. Legfrissebb szoftver verzió van fenn. Valaki talált megoldást a problémára? Nem szeretnék kabelezni, meg nem hiszem hogy azzal lenne a probléma, hisz netflixet szintén wifirol szedi, de ha az megoldást hozott valakinek, akkor megfontolom.
Minden ötletet, segítséget köszönök
-
kiske13
tag
U7QF még mindig.
A yutubon 4k-ként szereplő videók fele is szaggat.
Kezd elhagyni az erő. -
Gabis
őstag
Valamilyen kommunikációs közeg kell, különben hogyan kommunikálnak egymással? Az előző tévéden lehet volt Wi-fi direct, vagy Miracast és azon keresztül hoztad létre a kapcsolatot... ha nem jól tudom, akkor úgyis kijavítanak majd. Várd meg esetleg más véleményét is, vagy keress olyan fórumot ami foglalkozik ezzel a témával. Itt Ph-n mindent megtalálsz
-
Peti78
őstag
Sziasztok! Megjott a 7500F . Semmit nincs még beállítva, mivel holnap jön a kábelbarát. Viszont tükrözni akartam a telefont a tvre. Látja is, de nem akar csatlakozni hozzá. A képen látható üzenetet kapom. Bemenetet kivalasztottam a tükrözés. A telefon samsung 20 fe. Usa modell ha ez számít valamit, és a gyári smart view-val próbáltam.
-
kiske13
tag
Vettem én is egy u7qf-et.
Ami nem HD, elég csúnyán megy. Tele van a kép "digitális porral". -
bigdady
nagyúr
válasz
vinszentvega #2004 üzenetére
Én nem találtam ilyet csak át tudtam tenni HDR nappalra az világosabb de kb élvezhetetlen úgy is. Nem is használom a 4K részt így..
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a Hisense 55A7500F Tv-ről.
PlayStationnel szeretnék vele játszani, illetve Plex-en keresztül sorozatozni, filmezni.
Plex működik ezen a típuson? Szívesen veszek minden véleményt.Köszönöm
-
airmax_2.0
tag
válasz
mdarmos #2001 üzenetére
Igen figyelem már egy ideje...
Az van amit itt többen is jeleztek, hogy fölemelik az árat pár napra aztán újra akcióznak....
És rotálják a cégek, hogy épp ki a legolcsóbb...
Amit még figyelek egy kicsit drágább lg 65nano913na az már csak az alzánál van...
Sajna ez van.. meg kell várnom a jövő hónapot.. 🤔 -
mdarmos
újonc
válasz
airmax_2.0 #2000 üzenetére
a kínálat tuti marad, viszont az ár már valószínűleg nem lesz ugyanaz. Ahogy közeledünk az EB döntőhöz és az olimpia kezdetéhez, ismét elkezdenek emelkedni a tv árak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD