Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
Sziasztok. Régebben már egy kolléga kérdezte, akkor nem jött válasz, hátha azóta tudja valaki biztosra. A Hisense 43A7100F DLNA képes?
Honor Magic5 Pro
-
dj79
senior tag
válasz belanszabolc #1496 üzenetére
Szia!
Vehető bátran, viszont ha megérkezik, nagyon alaposan nézzed át a kijelzőt -
KD6-3.7
őstag
Van itt pár tagnak, köztük nekem is. Ennyi pénzért senki sem panaszkodott eddig. A beépitett media lejátszo nem túl acélos. Én PS4 Pro-val használom. Szerintem szép a képe!
-
MEGAL0D0N
csendes tag
Szia
Ha jól olvastam a displayspecificationson:
300nit fényerő (ez hdr hez nem túl sok)
20 ms az input lag (ez türhrtő ebben a kategóriában) játszani lehet rajta.
VA panel
8bit+FRC a szín mélység(nem valós 10bit)
Direct Led a megvilágítása.Szerintem menj el és nézd meg élőben.Vigyél magaddal filmeket vagy demó cuccot.
Nem gondolnám , hogy bárki azt mondaná itt ,hogy vedd meg! Én sem teszem.Ha van időd akkor élőben kell látni.
Vagy ott a 14apos elállás!
Üdv:
MegaUi: én nem tudtam megszokni a tévén való játékot.De én PCs vagyok.
-
belanszabolc
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Tv vásárlás előtt állok, és találtam a neten a Hisense 50a7100f típusú tv-t, és most 100.000Ft-ért hozzá lehet jutni!
Megéri ezt az árat? Nincsenek hatalmas elvárásaim de azért jó legyen. Használnám PS-el is.
Inkább felejtsem el?
Előre is köszönöm! -
Zoleee83
addikt
válasz Piftuka #1494 üzenetére
Gyönyörű képe van ennek az U8QF-nek, viszont nem tudom hogy 250k-ért ezt választanám-e 55"-ban, főleg ha fontos a mozgás megjelítés (pl. nextgen konzol).
A nagy márkák (LG, Samu, Sony) emellett szoftveresen azért sokkal többet nyújtanak mint a fapados Vidaa.[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Piftuka
veterán
válasz windlord #1492 üzenetére
A "Hisense U8QF" utóbbi évek egyik legjobb LCD televíziója. Kontrasztban, fekete szintben pazar, és fényerőben abszolút az élen jár.
Ezeknek köszönhetően HDR tartalmakkal különösen remek végeredményt ad látványban.
A FALD megoldása a sokkal több zónának köszönhetően egyértelműen jobb a SONY 9-es széria bármelyik tagjánál.
Természetesen nagyon sok múlik azon, hogy milyen közegben, milyen körülmények között használnád a készüléket. A sokkal gyengébb kontrasztot valamelyest kompenzálja a SONY, ha világos szobában nézed.
Hozzátéve, hogy a sokkal magasabb fényerő itt is az "U8Q" oldalán jelent előnyt.
Ugyanakkor színhűségben, színpalettában jobb a SONY, hiszen a Triluminos panel önmagában kiváló innováció sok éve, és ebben mindig is az élen jártak.
Ahogyan a mozgásmegjelenítés implementációjában is. Amióta léteznek LCD tévék ebben a SONY (és a Panasonic) a legjobb. Ezt kár is vitatni.
A jó hír viszont, hogy az "U8Q"-t ilyen szempontból is eltalálta a Hisense. A tesztek és beszámolók szerint elég korrekt lett a natív mozgásmegjelenítése.
Összességében, ha számodra szimpatikus áron látod, akkor egy nagyon jó vétel. Főleg, ha kifejezetten filmekhez, HDR tartalmakhoz használnád leginkább.
"Aquila non captat muscas."
-
windlord
őstag
Hogy vagytok megelegedve a Hisense 8as osztalyaval U8QF?
Szimpatikus a tudasa es az ára.
Probalta barki Sony 9es osztallyal szemben? -
cesc410
újonc
Sziasztok
Valaki tudna nekem segíteni hogy hogyan lehet egy hisense roku tv-automatikus bekapcsolásra beállítani egy adott bemenetre? Úgy értem mintha egy ébresztőre állítanám be.
Sajnos én nem nagyon találtam ilyen funkciót a tv-ben.
Próbáltam smart plug-gal időzíteni is de úgy meg nem indul be magától a tv mikor áramot kap.
Nagyon megköszönném ha valaki tuda benne segíteni. -
Zoleee83
addikt
Ma mentem egy kört az Auchan-ban és nagyon meglepődtem mennyire jó képe van a Hisense tvknek úgy általában, pláne úgy, hogy volt mellettük LG, Samsung összehasonlításképp.
A drágább LG, Samsung tvknek rosszabb képe volt, a színeikkel sem voltam annyira elégedett, nem tudom mennyire számít a demo mód.
Xbox Series X-hez keresgélnék, 43" Hisense tv-t ami másodlagos kijelző lenne, vagyis munkára/játékra is lenne használva, vagy esetleg nagyobbat, de akkor már elsődleges kijelzőnek nappaliba.
Mik a lehetőségeim? 130-260k között? Érdemes várni a 2021-es szériára?* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Piftuka
veterán
válasz csory0081 #1480 üzenetére
Értem.
Ebben az esetben, ha adhatok egy tanácsot... Csak akkor vegyél Blu-ray lejátszót, ha Blu-ray filmeket fogsz nézni.
Amennyiben maradsz a fájloknál, úgy egy asztali médialejátszó a jó választás.
(Ugyanis a lemezjátszók éppen annyira "jók" fájllejátszónak, mint a televíziók.)
-
eddie17
addikt
-
Gabis
őstag
válasz eddie17 #1475 üzenetére
Az elmúlt 1-2 hónapban kb. ezen az áron mozgott az 55A7500F mint amin most is áll. Itt már csak játszadoznak az "akciókkal" és nem látok rá okot, hogy jobban levigyék. Némelyik méret olykor el is tűnik a kínálatból, gondolom mint sok más helyen, a beszerzés nem megy nekik sem olyan gördülékenyen mint régen. Ha pedig így van, akkor elviszi úgyis anyyiért aki ilyet szeretne... Persze ez csak az én véleményem, és várhatsz még nyugodtan
-
csory0081
lelkes újonc
válasz Piftuka #1476 üzenetére
Es bennem is tudatosult a lenyeg!
Imadom ezt a nagy tv-t es ajanlani tudom mindenkinek!
Sokaig Lg parti voltam,de ezert a penzert csak gyengebb lg-t kapok ekkoraban! Itt jon az hogy maximum akkor annak egy fokkal jobb a belsolejatszoja vagy a tamogatasa a dv re! De ezutan se vennem azt!
Valoszinu veszek majd egy br lejatszot is,mert potolni akarom azt amit nem rud esetleg! Ezert is vettem melle meg egy chromecastet is hogy sok mas app amit hianyolok meglegyen! 🤷🏽♂️
Szep napot Uram! -
csory0081
lelkes újonc
válasz Piftuka #1474 üzenetére
Tudom hogy nem barmoztal azt elfelejtetten idezojekbe tenni! Sorry!
Csak ti meg felre ertettetek,higy en nekem nincs bajom azzal hogy nem jatsza le,tudom hogy nem millios tv-t vettem es ezen nem igazan hdr a hdr se! Csak kivancsi voltam hogy esetleg a tv hibas vagy csak a belso lejatszo nem viszi stb! E helyett kaptam olyan valaszokat higy ne nezegess letoltott dolgokat nezz netflixet ! Erted ugye min akadtam ki! -
Piftuka
veterán
válasz eddie17 #1475 üzenetére
"Most már a 7500-ast nézem, [..]és sokkal szebb színei vannak mint a 7100-nek"
Az jó, ha így láttad! Így is kell lennie, hiszen ~20%-kal szélesebb színtérrel dolgozik.
Én is azért javasoltam korábban is, hogy ha valaki a 7500-ast is meg tudja fizetni, akkor azt érdemes választania a 7100 helyett.
Évek óta ez az egyik legjobb alsó-közép kategóriás tévé a piacon. Még a Hisense előző években felvonultatott kínálatát nézve is.
-
Piftuka
veterán
válasz MEGAL0D0N #1471 üzenetére
"Lassan feldolgoztam ,hogy 200ezeréert kapok egy brutális nagy tévét aminek szép a képe.[..]Persze biztos egy 1400nites 1millás tévén durva a DV de itt én nem találtam akkora különbséget."
Le a kalappal! Benned legalább tudatosult a lényeg.
Egy belépő szintű, vagy alsó-közép kategóriás, bármilyen márkájú 4K televízió, a maga 200-300 nit-es fényerejével, 8, vagy 8+2 bit-es paneljével, korlátozott színterével, még akkor sem alkalmas HDR tartalmak megfelelő minőségű megtekintésére, ha a gyártója az összes ismert szabvány támogatását elérhetővé teszi rajta.
(Az elmúlt évtizedben én is teszteltem néhány olyan, jobban sikerült készüléket, ami egyfajta üdítő kivételt jelentett, mert ilyen minőségi szintnél is hozzáadott látványban egy érezhető többletet a HDR tartalmakhoz, de természetesen a prémium, és valóban HDR-hez ajánlott készülékektől még így is fényévekre elmaradt.)
Ilyen készülék esetében örülni kell annak, ha és amennyiben SD tartalmakkal szép képet produkál. Meg kell elégedni ennyivel, és nem hajszolni az elérhetetlent. És akkor nem fog csalódni az ember.
-
eddie17
addikt
Most már a 7500-ast nézem, ma láttam egy lg belépő nano mellett és sokkal szebb színei vannak mint a 7100-nek, simán pariban volt a nano-val, és kevésbé volt rossz a képe oldalról.
Most nagyon játszanak az árakkal, egyik nap felviszik aztán vissza viszik akcióban ugyanarra az árra mint előző nap volt.
Szóval most az 55A7500f-re fogok vadászni, remélem még marad a piacon 2-3 hónapot. -
Piftuka
veterán
válasz csory0081 #1469 üzenetére
Nem neveztelek baromnak.
Itt írtam egy hosszabb hozzászólást arra vonatkozóan, hogy a stíluson kívül még mennyi mindent tévesztettél el, de inkább kitöröltem. Nincsen értelme.
Jó szórakozást, és még jobb egészséget a tévédhez, ahogy neked tetszik!
-
Satellite
tag
Természetesen HBO Go...
-
Satellite
tag
Info a FB Hisense-csoportjából: HBO Hó helyett HBO MAX lesz.
[ Szerkesztve ]
-
MEGAL0D0N
csendes tag
csory!
Figyi teljesen rá voltam én is pörögve a DV lejátszásra. Ha vissza olvasol a fórum eleje környékén én is ki voltam akadva mert nem játszik le semmit. Direkt vettem külső vinyót utána SSD-t . És semmi. egyedül valamelyik Redy Player One indult el.Aztán kitaláltam, hogy veszek egy Nvidia Shildet mert az az egyik megfizethető árú DV képes lejátszó.Addig letöltögettem DV demókat és valahogy elmaradt a bazi nagy Dolby Vision akarok minden áron életérzés.Lassan feldolgoztam ,hogy 200ezeréert kapok egy brutális nagy tévét aminek szép a képe.Mára már a HDR sem vonz annyira.Na meg nem is találtam az ismerőseim közt senkit akinek lett volna nvidia shildje. Megfogod szeretni a tévét.Ne marcangold magad.Persze én is becsapva éreztem magam. Konkrétan 3 hetet és 50ezret vitt el a saját őrületem.Mind ezt kari környékén. Persze biztos egy 1400nites 1millás tévén durva a DV de itt én nem találtam akkora különbséget.Persze ha tudsz valami megoldást akkor azért kipróbálom, mert nem adtam fel a harcot csak elnapoltam.
Üdv
Mega
ui: ne mérgelődj mert tönkre teszi az örömödet.(bazi bölcs vagyok) húúhúúhú -
DonJoee
tag
Nyugi, inkább dönts okosan és vegyél mondjuk egy "okos" Pioneer blu-ray lejátszót. Ugyanis az gyárilag szembe megy a "hadd ne legyen mérvadó egy gyártó számára sem a "warez""-alapelvvel és támogat nagyjából minden rohadt, mocskos, szemét kalózszabványt, ráadásul hálózatra kötött NAS-ról (is) lejátszva...
Tudom, mert valamikor a 2000-es évek elején pont a Pioneer volt talán az első, aki DivX-lejátszásra alkalmas DVD-lejátszót adott ki, a sok, megbízhatatlan minőségű Himi-humi kínai lejátszó közé, alaposan felkavarva a piac lelkivilágát. Természetesen a többiek sem sokat moralizáltak, hanem egymás után dobták piacra a DivX-es lejátszóikat. Először az LG, utána rögtön a Samsung és így tovább. Én akkor röhögtem a legjobb ízűt, amikor a Sony is megjelent egy hasonló tudású géppel. A Sony ugye egy filmkiadó is.............
Hiszen, ahogy a kést is lehet kenyér és ember szeletelésére használni, úgy a különféle video-formátumoknak is megvan a maga legális és illegális felhasználási módja. És ha ez a takaró megfelel a "warez-mentes" gyártóknak, akkor talán mi sem fogunk fázni alatta.
(Ja, anno az elsők között vettem én is egy ilyen Pioneer DVD-lejátszót. Tudom, ki leszek tiltva... )"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
csory0081
lelkes újonc
válasz rainman72 #1468 üzenetére
Koszonom van Netflixem,ha erdekel a legnagyobb csonag,de ugy gondolom az nem kozeliti meg azt a minoseget amit ez kepviselt volna!
Nem puffogtam,csak megkerdeztem hogy tudjatok e miert nem jatsza le vagy van e masnal is ilyen,mivel itt a Hisense a lenyeg! Plusz ha valaki ilyen tv-t akar venni legalabb tudja mar hogy igy nem fogja vinni! Tehat ide tartozik!
En csak azt nem ertem miert kell egybol itt “okoskodni” hogy te barom vegyel BR lejatszot es ne akarj mar vinyorol filmet nezni! Tesztelgetem a tv-t es kaptam ertelmes valaszt is,azt koszonom is szepen! -
rainman72
nagyúr
válasz csory0081 #1467 üzenetére
Ha Dolby Vision-t akarsz nézni ott a Netflix.
Nem egy borzalmas nagy összeg,főleg ha megosztod.
Ha kicsit többet olvasgatnál itt akkor rájönnél hogy ezek a fórumok nem a tiedhez hasonló problémákról szólnak
"Élvezni akartam a jó minőséget"
Ez nem megy mindig ingyen
Nem puffogni kellene,más márkánál még a hdr-rel is gondok vannak,nem hogy a dv-el.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
csory0081
lelkes újonc
válasz Piftuka #1462 üzenetére
Koszonom hogy megmondtatok a frankot hogy vegyek BR lejatszot!
Valoszinu veszek majd egyet,de ha nem gond nem fogok minden filmet megvenni lemezen! Amit csak 1x akarok megnezni valoszinu nem fogom megvenni x osszegert!
En csak elvezni akartam a jo minoseget(ennel a filmnel a DV-t)
Csak tanacstalan voltam hogy elviekben egy kb egyszinten levo lg( talan meg gyengebb is) lejatsza mig az a7500f nem!
Gondoltam en is a belso lejatszora,de egy kerdest megert,hatha mas lehet a gond! Koszonom a segito valaszokat meg azt is hogy vegyek BR lejatszot!
valoszinu majd veszek is! -
hunaqua
addikt
"Másrészt hadd ne legyen mérvadó egy gyártó számára sem a "warez"!"
...főleg nem egy kínainak.Ők nem is olyanok!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Gino20
őstag
Abból az infóból, amit ,,itt" kaptam: sajnos ha TV nem tudja az összes DV profilt, akkor ezen még a Blu-ray lejátszó sem fog segíteni Az persze más kérdés, hogy ki hogy oldja meg a lejátszást és persze az is jogos, hogy ~20e Ft-os Mi-vel vagy 15e Ft-os android + CoreELEC boxal is el lehet érni a tökéletes (kadenciahelyes + audio passthrough) lejátszót DV nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz KD6-3.7 #1460 üzenetére
Minden tisztelettel, de még ha van is olyan tévé, ami éppen "zökkenőmentesen" lejátssza ezeket a fájlokat.... egyrészt ne legyen az mérvadó, hogy egyébként bármelyik televízió készüléknek a beépített médialejátszója mire képes!
Mert bizony egy 10.000 forintos, "no name", kínai dedikált eszköz leiskolázza bármelyiket. (Már ezért sem érdemes bosszankodni napjaink "okos" tévéinek médialejátszási képességein.)Másrészt hadd ne legyen mérvadó egy gyártó számára sem a "warez"!
Venni kell eredeti Blu-ray lemezeket, és egy asztali lejátszót, és akkor majd garantáltan kifogástalan minőségben és "zökkenőmentesen" lehet a filmeket megnézni!
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz DonJoee #1453 üzenetére
Ez valószínűleg ,,csak" azért van, mert sajnos vélhetően a TV DV támogatásában nincs benne az összes profil. Messze nem vagyok e tekintetben szaki csak pár hónapja még TV cserén gondolkodtam a nézési távolság miatt és ez esetben már mindenféleképpen DV támogatással rendelkező készülék volt a cél a mostani samu helyett (ha lenne 75"-ban U8QF, de mivel nincs így XH9000-et nézegettem) majd topikjában, vagy talán médialejátszó topikban írták, hogy sajnos pl a Sony ugyan DV képes, de nem tudja az összes DV profilt. Sajnos ugyan ez igaz a lejátszókra is DV terén. Ott ha jól tudom már ,,közel járnak a tökéleteshez", de még mindig nem létezik.
-
-
tom81042
tag
U8QF - nél én esküszöm nem is veszem észre hogy bármi változna ha nem szemből hanem oldalról nézem. Ha csak 1 színt nézek pl a kezdő képernyőn a Facebook kékje, az nagyon más szögben már fakóbb, de az egész képernyőn alig észrevehető a különbség ha mind együtt változik. Szerintem teljesen elhanyagolható issue, és csak nagyobb szögben jelentkezik
-
DonJoee
tag
válasz csory0081 #1452 üzenetére
Na, kérem, máris itt vannak az eredmények:
A Hisense 65A7500F ehhez a videóhoz hozzá sem szagol. A Plex média lejátszó azt írja, hogy hiba a lejátszáskor (pedig vinné szerintem), a beépített média lejátszó pedig ismeretlen fájlt kiált.
Megnéztem az asszony LG 49UM7390PLC 4k tévéjén is. Ott a Plex média lejátszó tökéletesen, rezzenésmentesen lejátssza a filmet. Kép tökéletes, HDR kijön, hang tökéletes, nincs akadás, semmi, ami bármilyen processzorerő- vagy hálózati sebesség hiányra utalna. Pedig 92 Mbit/sec a filmhez igényelt sebesség, nem piskóta-kategória.
Ez számomra kettős hír: egyrészt örömteli, mert ezek szerint jól raktam össze a Plex médiaszervert és a kliensek is jól működnek (sőt, interneten keresztül apósom is tudja nézni a filmjeimet, bár lehet, hogy a Gemini Man megfekszi a net gyomrát ).
Másrészt probléma van, mert a Hisense tévé hozzá sem szagol a filmhez. Nemhogy akadozva, hibásan játszaná le, hanem sehogy. Szerintem itt leginkább az lehet, hogy tényleg 100 Mbit/sec a TV-be épített hálókártya sebessége.
Egyelőre ennyi.
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
DonJoee
tag
-
csory0081
lelkes újonc
Sziasztok!
Akkor sajna senkinek semmi otlete nincs vajon miert nem jatsza le a tv-m(a7500f) a dolby v. filmet?
Ezen a tv-n teszteltek a filmet:
LG 65SM8600
Ha jol neztem az osszehasonlitast a 7500f siman hozza ezt a szintet!
vagy tevedek? -
DonJoee
tag
válasz gordiuszg #1447 üzenetére
Én ezeknek az egykaros konzoloknak, pláne óriástévéknél (50"+) nem vagyok a híve. Viszont, ahogy azt már fentebb valahol említettem, ezekhez a nagy panelekhez mindenképpen olyan fali konzol kell, amit el lehet húzni a faltól legalább 10-20 centire, mégpedig azért, mert így különösebb nőgyógyászi képességek nélkül lehet a kábeleket csatlakoztatni a hátuljához.
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
gordiuszg
újonc
Sziasztok!
Elvileg érkezik egy Hisense 65U8QF tv, ennek a falra rögzítésével kapcsolatban kérdezek.
A súlya kb 27 kg. Max. elforgatási igényem le kb. 10 fok, vízszintesen egyik irányban kb 20 fok, másik irányban kb 60 fok. Rögzítés Porotherm 30-as főfalra.
Én a Stell SHO 1005B típust néztem (80 kg-ig terhelhető), de nagyon kíváncsi vagyok a gyakorlati tapasztalatokra, köszönettel.
-
fezsoo
aktív tag
válasz maxymillion #1445 üzenetére
Majd kipróbálom. Mert csak simán kiléptem. De persze nem haragszom meg, ha nem lessz ilyen mostanság.
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Saccco
nagyúr
válasz rainman72 #1435 üzenetére
Alza-n már van link a C728-hoz...
Mondjuk még 404, de tárolt verzióból látható, hogy új és nincs még ára.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz rainman72 #1432 üzenetére
Kicsit hajlok már a 65A7500F-re. De tetszene a QLED. Akár TCL-ben is, de most azok is túlárazottak.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Youtube, Netflix megy nálatok?
Kihúztam már a tvt. Újra indítottam. De semmiUlefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
fezsoo
aktív tag
-
pluhm
aktív tag
válasz madagaszkar #1422 üzenetére
HBO Go még nincsen (esetleg böngészőből...) Apple Airplay-t nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
viking19
tag
Szia,
Nem nézem régóta Hisense TV-ket. BF-nél mennyire voltak akciósak a TV-k?
Én most azon vagyok kiakadva, hogy addig gondolkodtam, hogy nem vettem meg végül a MM-ban a 65U8QF 310-ért. Azóta a legjobb ár 350...Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy meg tudná e mondani valaki a HISENSE 58A7100F 58" tv-nek mennyi a talptávolsága? Az elhelyezhetőség miatt kellene. Valamint ugyanezen tv-vel kapcsolatos tapasztalatokat, véleményeket szívesen fogadnék. Jelenleg akciós a Media Markt-ban, 129.900 Ft-ért jó vételnek tűnik. Apple Airplay, HBO GO elérhető rajta?
-
Piftuka
veterán
-
csory0081
lelkes újonc
Sziasztok!
Lenne egy Hisense 65A7500F tv-m!
Eddig mindent lejátszott adathordozorol(Samsung T7)
LEtöltöttem ezt a filmet:The.Invisible.Man.2020.2160p.UHD.BluRay.REMUX. HDR10+.Dolby.Vision.DL.DTS-HD.MA.5.1.HEVC-HUN-UFO971
Size:........................64.2 Gb Source:......................UHD-BD Video.Codec:.................HEVC Format:......................MPEG-4 Bitrate:.....................73,9 Mb/s FrameRate:...................23.976 Resolution:..................3840x2160
Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible Notes:.......................Erintetlen video Dual layer Dolby Vision mp4 formatumban.Tesztelve LG 65SM8600. <----ez a tv osszehasonlitva https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d7d41907d6
Simán vinnie kéne nem?
Hat tegnap azt irta ki hogy ismeretlen fájl,ma meg felismeri de 2mp mulva kilép!
A benti Philips tv-m viszi bár néha megakad,az egy 43PUS6804/12
Mi lehet a baj?
Hisense tudja a Dolby Vision-t!
Nem értem!
Dual layer lehet a gond?Batman siman megy:
HUN.TiTLE.....: Batman Superman ellen - Az igazság hajnala RUNTiME.......: 03h 02m SiZE..........: 76.9 Gb
ViDEO.CODEC...: HEVC / Main 10@L5.1@High / HDR
FRAMERATE.....: 23.976 BiTRATE.......: 54 405 kbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Interstellar szinte siman megy
HDR info:
matrix_coefficients : BT.2020 non-constant
MasteringDisplay_ColorPrimaries : R: x=0.680000 y=0.320000, G: x=0.265000 y=0.690000, B: x=0.150000 y=0.060000, White point: x=0.312700 y=0.329000
MasteringDisplay_Luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000.0000 cd/m2
MaxCLL : 1242 cd/m2
MaxFALL : 436 cd/m2Koszi a segitseget!
-
Yahhher
aktív tag
Nekem nem kell bemutatni a topikot. De ha belengetsz itt valamit, akkor legyen mögötte "tartalom". Így, hogy egy olcsó x96max+ (nekem is van ) megteszi neki, hogy jobb legyen a netflix 4k, nem igaz. Ha megveszi, segítesz neki megoldani majd a problémát?
Ha itt ajánlottál valamit, arra legyen itt meg a válasz.Üdv B.
-
Zeban58
tag
A Netflixen megnéztem most Tom Hanks filmjét, A kapitány küldetését. Kiváló 4K minőségben, stabil 17 Mbit/s-os bitráta mellett. De azt veszem észre, hogy az ilyen 15-17 Mbit/s-os Ultra HD streamek megfekszik a 65A7500F gyomrát, percenként meg-meg ugrik a kép és/vagy a hang.
Full HD Netflix streamek, néhány Mbit/s esetén nem tapasztalok ilyet, és akkor sem, ha Xboxról vagy más forrásból játszok le Netflix 4K tartalmakat a tévén.
Jó lenne, ha orvosolná ezt a problémát a Hisense, vélhetően valami puffer probléma lehet.
(és természetesen minden képjavító feature ki van kapcsolva, illetve mindig rendesen kikapcsoltatom a tévét, nem a soft off módon) -
tothjani81
senior tag
Üdv. Lehet már kérdeztem de nem biztos. Használ vagy használna valaki Deezert a tv-n? Agyrém!!! Zene elindul nincs semmi baj de kb 3/4 nwl kb minden szám megáll és indul a következő. Szerintetek ez mitől lehet?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
DonJoee
tag
Nekem 65A7500F van, VIDAA 4-gyel. Tökéletesen megy a Plex kliense. Egy Raspberry Pi 4-en (Debian Linux, 64 bites ARM proci, 4 GB RAM) fut a Plex szerver. Látta azelőtt is, hogy bekapcsoltam volna rajta a távoli elérhetőséget és nyitottam volna egy portot neki a routeren.
Bejelentkezek és megy."Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
DonJoee
tag
Azt jelenti, hogy ez egy normál AV csatlakozó, olyan, ami normál esetben 3 RCA-ra van szétszedve (hang bal, hang jobb, kompozit video).
Legalább is a fotón AV van mellé írva.
Hogy aztán melyi lábára mi van kötve ennek az aljazatnak, azt nem tudni, illetve, hogy a jelszint elegendő-e egy fejhallgató meghajtásához, azt sem...
Nagy tüzet nem okozhat, ha bedugsz oda egy fülest."Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
arvil2
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon örülnék egy kis segítségnek.
Vásároltam januárban egy 65U7QF tv-t. Mondhatom, hogy elégedett is vagyok vele. Nagyon örültem, hogy van rajta PLEX, annak viszont már nem, hogy sehogy nem tudtam működésre bírni.
Bejelentkezik ugyan de a szervert nem látja, olvasgattam róla, hogy régebbi op rendszerek esetén megszűnt a támogatottság, de azt látom, hogy köztetek is vannak olyanok akik használják, vagy legalábbis látja a szervert, és elvileg friss oprendszer van rajta. A gyerekek kis androidos tv-je vígan van vele, egy másik monitorra kötött tv box se erőlködik sokat.
Véges tudásom lehetőségeit kimerítettem, ha van valakinek ötlete örömmel fogadom.Köszönöm.
-
eddie17
addikt
válasz Piftuka #1399 üzenetére
Köszönöm a választ!
Egy LG 32"-os Full HD IPS tévé van most, 2016-os modell, okos funkciók nélkül.
Láttam már LG 55SK8100-at, színei szépek voltak, de este sírni lehetett volna a kontraszt miatt, és az a maga idejében bőven 200 ezer forint felett volt.
Most nagyjából 25 ezerrel drágább a 7500, valszeg a büdzsébe most nem fog beleférni. Még nem tudom, hogy egyáltalán megéri-e. Nekem a 7100 színei is tetszettek mind képről mind a boltban. Pedig VA tévém sosem volt.
Másik versenyző a "márkahűség" miatt LG lenne (UN7400 magassága) de az drágább és mindig visszahúz, hogy este nézve ugyanolyan lenne mint a mostani kis LG.#1431
Hú, ezt a választ is köszönöm.
Nagyjából sejtettem, hogy nagy dolog már nem lesz.
Pénz megvan rá, csak hely nincs, mert átalakításban vagyunk, és az állvány amin lesz még dobozban van.
Csak félek, hogy mire megvenném, már nem lesz, és az új széria egy jó darabig biztos nem lesz jó áron.
Pedig ez most nagyon megtetszett.[ Szerkesztve ]
-
lvencel
csendes tag
Kedves Tagok!
55A7500-on minden bekapcsolás után ki kell kapcsolnom a mozgásmegjelenítés javítására hivatott (ultra smooth motion) funkciót annak ellenére, hogy a menüben kikapcsolt állapotot mutat, de mégis láthatóak a bekapcsolt állapotra jellemző elmosodási-képszétesési jelenségek. Ha átállítom pl. film módra majd újra kikapcsolom, a funkció csak akkor kapcsol ki ténylegesen.
Van valakinek hosszútávú megoldási javaslata/ötlete a problémára? Vagy tényleg minden bekapcsolás után irány a menü? 😐
-
Grass
aktív tag
válasz Piftuka #1378 üzenetére
Próbálkoztunk a menüben az átállítással de nem sikerült.
MM-ben kértük a kollégát hogy ugyan mutassa már meg hogy van ez. Nem sikerült neki sem.
Már visszavittük a TV-t így sajnos nem tudom lefotózni.
Általában ott van fejhallgató ikon a luk mellett ha valóban erre való, de ennél nem volt.
Az a bemenet/kimenet befogadja jack-et de szerintem az másra való."Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
Piftuka
veterán
válasz eddie17 #1394 üzenetére
Válasszuk ketté a kérdést, illetve a választ!
"Szerintetek mikor fognak kifutni a 2020-as modellek, hogy már nem is lesznek kaphatóak?"
Nem is annyira "jóslás", mint hiszed, mert az összes gyártó minden évben megújítja a palettáját, és a korábbi évek tapasztalatai alapján tudható, hogy az új szériákat mikor dobják piacra.
A Hisense esetében a teljes új paletta megjelenik adott évben tavaszig-nyárig. (Általában így, két lépcsőben.) A legtöbb gyártó ugyanígy tesz.
A Covid tavaly ezen a tendencián némileg módosított. Több megjelenés a harmadik negyedévre csúszott. A legendás U8QF például kifejezeten későn volt elérhető a hazai piacon. (De a Panasonic is szinte év végén dobott piacra csak pár 2020-as modellt.)
Az idei CES alapján túl nagy késést ehhez képest idénre sem predesztinált egyetlen szakértő sem. Tehát várhatóan a tavalyihoz hasonló ütemben lesznek elérhetőek az új készülékek.
"Vagy vajon a mostani legolcsóbb A7100F, 122.990 Ft-os árnál várható olcsóbban, vagy jönnek az új modellek és eltűnik? "
Ez a kérdés második része, és még ezt is tovább lehet bontani.
Egyrészt a Hisense globális politikájának nem volt része soha, hogy nagy "akciókat" tartson.
Ők inkább a "konkurensekhez képest a kategóriában kicsit aláárazunk, de végig tartjuk az árszintet" politikát követik.
Az összes Hisense tévéket érintő "Best Buy" tavalyról is csak az adott forgalmazó egy-egy készletkipörgető, vagy vevőcsalogató akciójának volt köszönhető. Nem központi leárazás.
Ha csak ezt nézzük, akkor a fent említett, vagy más típus esetében sem várnék már a jelenlegihez képest sokkal alacsonyabb árakat.
De... a Hisense termékeket csak néhány hazai forgalmazó tartja készleten, és közülük is 4 a jól ismert "nagy műszaki áruházak" közé tartozik.
Media Markt, Euronics, Edigital, Auchan... (Rajtuk kívül még az ALZA, ők viszont saját maguk importálnak, és nagy általánosságban - egy-két kivételtől eltekintve - a legdrágábbak a hazai piacon, ha televízió készülékekről van szó.)
Mivel minden évben "menetrendszerűen" érkeznek az új tévék, amiket el kell helyezni a raktárban, és ki kell tenni a polcokra, azoknak tehát kell a hely.
Egyik említett üzlet sem engedheti meg magának, hogy aktuális évben még az 1-2 évvel korábbi televíziókból bármennyit is tartson készleten. A hazai importőrök szó szerint "nyomják" az új termékeket, így muszáj "pörgetni" a készletet.
Ezért a már említett "készletkipörgető" akciók egyikében lehet reménykedni, reálisan március-április magasságában.
De... ( )
Hisense tévé... kevés hazai forgalmazó, országosan készleten viszonylag kevés elérhető készülék, több helyen már egyáltalán nem kapható bizonyos típus és méret több szériából...
Ez megint a vásárló ellen dolgozik. Ha minden fentit figyelembe veszel, az említett forgalmazók mondhatják, hogy "Kevés darab maradt készleten, egy bizonyos réteg kifejezetten ezeket keresi, központi akciót nem tart a gyártó, de elviszik így is, ennyiért is... tehát nem árazzuk le."
Így mindent figyelembe véve én azt mondom, hogy ha televízió, és Hisense, és hazai piac, akkor a jelenlegihez képest szignifikáns árcsökkenésekben már ne tessék reménykedni.
Ha kiválasztottad a típust, tetszik is, megvan rá a pénz, vedd meg. Az a biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest