Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- CPU léghűtés kibeszélő
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Feltételezem, hogy a panelra vonatkozik a kérdésed, nem a háttérvilágításért felelős LED-sorra...
A válasz egyébként: nem. Éppen a panel az, amiben különböznek.
Ám figyelembe véve, hogy miért kérdezed, ez nem probléma. Bármelyik készülék típusnál úgyis csak "iránymutatónak" szabad venni bármelyik tesztelő optimálisnak tartott képbeállításait.
"Aquila non captat muscas."
-
rainman72
nagyúr
válasz Claypigeon #493 üzenetére
Mitől félsz?
Az A7100 is VA mind2 fog fakulni,de olyan lehetetlen szögből meg ne nézd![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Fatalityy
tag
Nem boltban ism. adná el
-
Fatalityy
tag
Udv mindenkinek!Egy 65u7a a kiszemelt,valakinek tapasztalat?
-
Veron
addikt
válasz Claypigeon #490 üzenetére
Előbbi nekem is a radaron van. A 7100 biztosan nincs partiban az U7Bvel, a 7500 talán.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
H.Ferenc
csendes újonc
Hali.U7B-n felirat méretet tudok valahol állítani?
-
Claypigeon
csendes tag
Sziasztok! 55U7b és az 58a7100f között vacilálok. Tudnátok nekem pro kontra véleményt írni a két típussal kapcsolatban?! Köszönöm előre is!
-
KD6-3.7
őstag
-
TGWH
őstag
Sziasztok .
A B5100-as sorozat Linux rendszere milyen? Nincs rajta dlna támogatás azt néztem, helyi szerveren tárolt tartalmakat hogy lehet elérni? Van valami gondja vele?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
rainman72
nagyúr
Igen legalább az U7QF de még ott sincs akkora fényerő mint ami kéne [link]
A peak brightness 700nit az nem az állandó hanem rövid időre ki lehet belőle hozni,ha jól tudom!
A U8QF kéne a jó HDR-hez!
De 55be kikopott itthon,a 65s van!
Ha nem világit be az edge led akkor az U7B pofásabb tv,nem törvényszerű amugy,nekem az edge TCL ivelt tv tökéletes volt![ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
-
Veron
addikt
válasz rainman72 #478 üzenetére
Avforums tesztjén 300 nit alatt mértek. [link]
HDRhez a legolcsóbb már valamennyire használható az U7QF talán?
Árához képest akkor rendben van az U7B, ez vilagos, de ezek szerint tényleg hasonló az A7500F-hez, de inkább az utóbbi a direct LED miatt, ugye?@H. Ferenc
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Zsemii
újonc
Sziasztok!
Rendeltem én is edigitalról egy 58A7100F-et. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz
A képek alapján amik felkerülnek ide jónak ígérkezik
Az lenne a kérésem, hogy valaki le tudná írni esetleg a doboznak a méreteit? Jó lenne tudni, hogy befér-e az autóba vagy szerezni kell egy nagyobbat elhozni. Köszi előre is. -
KD6-3.7
őstag
válasz H.Ferenc #479 üzenetére
Háttérfényen vegyél feljebb vagy ha van dinamikus háttérfény azt vedd alacsonyabbra vagy kapcsold ki! Gamma értékét is veheted lejjebb 2.2-2.0 a világos szobához 2.4 ajánlott.
Fényerőt jó hagyni gyárin, ha feljebb veszed akkor elkezd kiégni a világos rész illetve ha lejjebb akkor beszürkül. Vagy egyszerűen használd a nappali mozi beállítást![ Szerkesztve ]
-
H.Ferenc
csendes újonc
Sötétben olvasok a menü fényénél.1080p-s filmet hálózatról szépen viszi,csak tuti tudnék szebb képet csinálni,ha kapok némi itinert.Az éjjeli mozi beállítás kicsit sötét,mert minden világos részt behúz,és emiatt kicsit morózus a kép,de a többi szép.Eddig ennyi kb 5-6 óra használat után.És baromi nagy a 32" után
-
rainman72
nagyúr
Egyáltalán nincsenek ennek a tvnek ebben az árban rossz értékei!
A fényerő is átlagos 3-400nit,ami amugy nem rossz,max a jó HDR megjelenítéshez kevés! [link]
Sötétben tvzéshez nem kell csak 150-200nit! [link]
De minden ilyen árú és tudású tv ennyit tud!
Ha nagy fényerő kell akkor minimum egy Samu Q80t![ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
-
H.Ferenc
csendes újonc
Hali! Ma vettem egy U7B-t.Valaki tudna mondani egy optimális beállítást sötét helyiségre?
-
mQWeXgsf
aktív tag
Az, de az most mindegy, FHD tartalom esetén is szembetűnő a különbség, sőt sima fhd tv adásnál is lemossa azt, pedig itt felkonvertálás is zajlik a háttérben. Szebbek a színek és a fekete /pedih az is VA panel/, jobb betekintési szög, nincs utánhúzás, gyorsabb menü/csatornaváltás, komolyabb smart funkciók. Előtte 7 évig másik Sony volt /ugyanaz a kategória/, inkább oda voltam elfogult. Ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el...
[ Szerkesztve ]
-
Kingcold
aktív tag
Köszi szépen!
Holnap futtatok a szerint is egy tesztet.
HF77 #460
Ebben hasonló az izlésünk. Tudom, hogy a moziban is (megközelítőleg persze) hasonló az összkép mint a vásznon, de ha nem ragyog minden, a fekete nem szippant be, nem tudom élvezni.
Megéri a 2 óra műsor utáni pici fejfájást. Igaz, mára immunis lettem.[ Szerkesztve ]
-
MárkeR
lelkes újonc
Sziasztok!
Nagy nehezen bukkantam csak erre a csoportra.
Sikerült vennem egy 58"-os 7100F-et.
Eddig tetszik, csak azt nem értem, hogy mkv filmnél nem lehet előre és vissza tekerni?Köszi
-
HF77
őstag
hát nekem a nappali mozi módnak picit olyan fátyolos, matt hatása van...én jobban szeretem az élesebb, kontrasztosabb képet! mondjuk ezzel ellentétben a színt viszont lejjebb veszem mint az átlag...nagyon utálom ha pl élénk a piros vagy mondjuk a sárga szín!
de hát igen, kinek mi..[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz Kingcold #432 üzenetére
Köszi, most már látom is, hogy elég jól konfigurálható. A tegnap vásárolt 130 ezres Sony 50wf665-t vissza kellet vinni annyira borzasztó volt a képminőség, mozgás megjelenítés stb., helyette lett a 90 ezres 50A7100F. A Hisense-t kb egy lapon nem lehet említeni azzal a Sony-val, annyival jobb minden téren.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Kingcold #456 üzenetére
Az U7A-hoz (is)ajánlott képbeállítás a Youtube-on: [link] ha a gondolod kipróbálhatod.
Mondjuk az az érdekes, hogy a gyártók mindenféle ilyen-olyan képjavítót beleraknak az adott televíziójukba, a televíziós teszteknél meg javasolják, inkább kapcsold ki, ha jót akarsz magadnak. -
KD6-3.7
őstag
Nem sok az a kontraszt? Kiégnek a világos részek teljesen! Bár, ahogy írod szubjektív.
A Mozi mód az - gyárilag beállítva is - ami a legközelebb áll a film, sorozat, bármilyen műsor eredeti képvilágához. Szóval, ha azt akarjátok, hogy a Bosszúállók úgy nézzen ki, ahogy a Russo tesók megálmodták érdemes a Mozi módokat használni.
[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
nálam is ki vannak kapcsolva....
amúgy képmód Dinamikus, azon belül háttérfény alacsony, fényerősség 54, kontraszt 75, szín 56...színhőmérséklet standart, adaptív kontraszt közepes. ezt kb 2 óra után sikerült összehozni, nekem ez a beállítás lett a befutó....de lássuk be, ez is baromi szubjektív dolog!!xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Kingcold
aktív tag
válasz rainman72 #454 üzenetére
Dinamikus alatt észrevehetőbben jobb a kontraszt, a fényerő mélyebbek a színek a éjjeli/nappali HDR rel szemben.
Van mód állítani, csak nem sokat értek hozzá, igy nem kontárkodtam volna bele.KD6-3.7
55U7A VIDAA U2.5
Köszi szépen a segítséget! A beállításokon belül kikapcsoltam a zajcsökkentést. Azonnal megszünt az árnyékeffekt. Alatta, a MPEG Noise Reduction: közepesen maradt.
Mit tanácsolnál, mivel finomíthatnék még az összképen?[ Szerkesztve ]
-
Kingcold
aktív tag
Nálam filmezés közben, dinamikus HDR alatt gyönyörűek a képek. De amint hirtelen gyors mozgásba kezd bármi, szétesik a kép, vagy "árnyékokat" (pl. zuhanó repülő, hirtelen elmozduló karakter...stb) húz maga után. Ez korígálható beállításokkal? Vagy válasszam a nappali/éjszakai HDR t? Nem olyan látványosak, de a fenti anomáliák nem jelentkeznek.
Játék alatt (pl. THLOUp2) tökéletes, semmi hiba. -
KD6-3.7
őstag
Persze, dinamikus kontrasztot is mindent! Zajszűrés betaknyositja a képet, hajlamos a filmzajt amit direkt tesznek rá vagy maga a filmszalag zajosságát is elmosni. Eléletleniti a képet. Dinamikus kontrasztnál elvesznek részletek a sötétebb részeken.
Mozi módban 50% fényerő, dinamikus háttérvilágítás ki, 50-50-50 minden, élesség 0-5 körül, meleg színekkel és gamma 2.2. vagy 2.4.
Nálam ez a favorit beállitas.
HDR nappal, mozi mi a neve nem tudom ott is ez, de 100% fényerő ugye a HDR miatt.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Ti kikapcsoljatok ezeket a kép javító dolgokat? Zajszures stb?
-
rainman72
nagyúr
A második model az újabb kiadás! [link]
A régebbi model IPS az újabb VA!Panel típusok
VA:
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ sötét helyiségben ajánlott
- rosszabb betekintési szög
- oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
IPS:
+ nagy látószög
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben ajánlott
- gyengébb fekete szín[ Szerkesztve ]
-
Milawrc
csendes tag
Sziasztok,
Második tv-nek szeretnék a hálószobába 81cm-es tv-t. Smart nem lényeg, sima FHD vagy HD-Ready bőven elég. Két Hisense-t néztem, melyik a jobb választás illetve mi a különbség a kettő között?
iPhone 15 Pro, PlayStation 4, Renault Megane Grandtour
-
HF77
őstag
persze, adás közben közel nem ilyen!!
4K kimondottan szép!!(nekem legalábbis..) majd dobok fel képet róla...gondoltam futok vele egy cserét de aztán lemondtam róla...mi garantálja hogy a másik sokkal jobb lesz, sőőőt, lehet hogy még gyatrábbat fogok ki...
ennyi pénzért(109) ne várjunk csodát!! (a párom így is oda meg vissza van tőle)[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Mozi módban ráneznétek a mintaapákra a tv-ben? Nekem zöldes a fejük kicsit
Standard módban nincs ilyen. Ja és nalam ki van kapcsolva minden zajszűrő meg MPEG javító ilyesmi mert digitális adásnal HD-Ben nem látom értelmet[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
Igen ez a vizslatás mindig előhozza a hibákat főleg statikus képeknél és a fényképezőgép is szvsz extrémebben adja vissza az egészet elvégre fényt képezünk vagy mi. Nehéz jól lefotózni.
Pl Netflix menü csuma fekete mindenhol, na nálam közelit a teljes feketéhez. Sosem lesz az, nem OLED TV. -
KD6-3.7
őstag
Az első fehér kep 50-es fényerő, a második 100% - majdnem megvakultam a sötétben - és a fekete kép is szinten max fényerő bár ott dimmel a kép automatikusan. Szóval nálam ilyen. Inkább csak a LED szalagok közti hely latszik 50%-nal illetve oldalt egy kis szivárgás. Ez menet közben kb semennyire sem észre vehető.
Most néztünk sorozatot a Netflixen "We are the champions" Ultra HD-ban, na az baromi jól nézett ki, igaz nem HDR anyag. Próbáljátok ki azzal is, szerintem megéri![ Szerkesztve ]
-
kellerman
tag
65U8QF tv-m van, a led állapotjelző ki van kapcsolva, hogy kikapcsolt készüléknél ne világítson. Kikapcsolás után nem is világít, de reggelre mindig azt veszem észre, hogy világít a visszajelző led. Régebben volt bedugva az usb-re egy led háttérvilágítás , éjszaka néha arra ébredtem, hogy magától bekapcsolt a tv képernyője viszont nem. Azóta már nem a tv usb-n használom a led világítást. Másnál volt ilyen esetleg?
A firmwire sem frissült még fél év alatt. -
KD6-3.7
őstag
-
KD6-3.7
őstag
Az A7100F a belépő az éven, az U7B már a középmezőny, a Hisense saját fejlesztésű ULED technológiás paneljával viszont abból a belépő szint. Utóbbi tudja a Dolby Vision-t, míg a 7100 nem. Az HDR10, HDR10+. Hogy mi a különbség? Google segít!
Papíron az A7100F jobb kontrasztu viszont a színek lehetnek kicsit gyengébbek, nem olyan élettel teliek. Lényeg a lényeg, hogy az U7B mindenben jobb.Szevasz rainman72 !
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz maxymillion #425 üzenetére
Nekem más márka tv-jén is meg van ez a jelenség!
-
KD6-3.7
őstag
válasz maxymillion #425 üzenetére
Nálam pöc-röf indul a Netflixen a 4K HDR film, semmiféle bitrát csökkenés, emelkedést nem vettem még észre! Volt ez már WIFI-n, most vezetékkel van. Olyan vaj simán megy minden.
Egyedül ugye a hálózatról lejátszott 2160p-s filmek nem mennek. Erre is biztos van valami megoldás, hétvégén ránézek. -
Bjoe007
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn jön az új tv!
Hisense 65U7QF.
Baromira kíváncsi leszek és jön majd egy kis beszámoló képekkel.
Ha nem baj.
Üdv. -
maxymillion
tag
-
Piftuka
veterán
Közben Elefant is tesztelte!
"Aquila non captat muscas."
-
HEAHEA
aktív tag
Ha valaki még nem látta volna Hisense [55U8QF] teszt a Prohardveren.
-
HF77
őstag
-
KD6-3.7
őstag
Én elég sokat babráltam már, próbáltam szélsőséges beállításokat is és teszt képekhez - kontraszt, fényerő, élesség stb. A Mozi nappal/éjszaka volt a legjobb. Ott semmit sem kellett lejjebb vagy feljebb venni. Az az a mód ami reprezentálja a TV tudását. HDR anyaghoz szintén.
[ Szerkesztve ]
-
cellardoor12
csendes tag
Igaz, jó nagy átverés (2 hete is kb. ennyi volt), de ez elfogadható ár:
65U7QF: 230K
Kora reggel berendeltem, remélem, minden simán megy, hallani ilyet is olyat is az Euronics-ról.[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
ma megyek egy 58-as 7100 -ért...
hogy tudok majd rajta tesztet futtatni mégis mennyire ok a készülék..?!
köszi[ Szerkesztve ]
-
mQWeXgsf
aktív tag
Sziasztok! Visszaolvastam de nem teljesen világos. Pendrive-ról lejátszva az mkv-t, a külön srt feliratot megjeleníti a 7100f széria? Valamint van a feliratnak egy halvány szürkés téglalap kerete, hogy világos jelenetnél is olvasható legyen? Köszi
-
DonJoee
tag
Ha esetleg valaki máris téglásítani szeretné a Hisense tévéjét, akkor itt a szerviz menübe való belépés folyamata (az itt tárgyalt összes, 2014 utáni tévére vonatkozik elméletileg):
1. Nyomd meg a Beállítások-gombot ("csíkos gomb" a távirányítón)
2. Menüben legalul "Beállítások"
3. "Hang"
4. "Hangszórók"
5. "Balansz"
6. A balansz legyen "0"-án
7. A távirányító számgombjaival add meg az "1" "9" "6" "9" -kódot
8. Kis idő múlva a bal felső sarokban megjelenik egy zöld "M" -betűInnen kezdve a távirányító Beállítások-gombjával ("csíkos gomb") beléphetünk a szerviz menübe.
Van itt sokminden, fehéregyensúly, színek, tesztképernyők (C, M, Y, R, G, B, W, B), hangerő eloszlás (minimális, 25%, 50%, 75%, maximális) beállítása 0-100 skálán stb. stb.
Vannak olyan dolgok is (és ezek vannak többen), amelyek megváltoztatása esetleg a tévé "kiakadását" majd sohatöbbéújranemindulását vonják maguk után (memória sebességek babrálása, gyártói kulcsok átírása stb.).
Ha az OK-val beléptünk egy almenübe, akkor a Beállításokkal ("csíkos gomb") tudunk visszalépni, nem a Back-kel ("visszakanyarodó nyíl gomb")!A szerviz menüből a tévé kikapcsolásával és újraindításával léphetünk ki.
Ha valamit úgy cseszel el, hogy a tévé attól még működőképes marad, de "valami nem stimmel", akkor próbáld meg visszaállítani a szerviz menüben. Ha nem emlékszel, mit túrtál el, akkor a tévé normál üzemmódjában a Beállításoknál keresd meg a gyári visszaállítást és reseteld a tévét. Hátha...
Bár a szerviz menüből pont azokat a dolgokat tudjuk babrálni, amik egy ilyen reset után is megmaradnak, szóval lehet, hogy izé van... Ha nem boldogulsz, akkor itt a fórumon megkérsz valakit, akinek ugyanilyen tévéje van, hogy lépjen be szerviz módba és írja le neked, hogy az adott elcseszett menüpontban neki milyen értékek vannak és próbáld azokat beállítani.De szerintem nem igazán van olyasmi, amit a normál üzemmódban ne tudnál adjusztálni, ki-bekapcsolni. Meg nem is igazán kell szerintem.
Ezt csak azért tettem be, hogy legyen ilyen infó is.
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
gulupeti
senior tag
"Az az "életfilozófiám", hogy a wifi nem a fix készülékeknek való... "
Ezzel maximálisan egyetértek én is, a kábel a tuti!#412maxymillion
Igazából nem vagy köteles megindokolni, bár még én sem csináltam ilyet, de ezt a kijelzőt látva ezt tenném. Nem is egy apró hibáról beszélünk... És sajnos egy kis hiba is elég, ha észreveszi az ember, utána folyamatosan azt fogja figyelni, ergo nem lesz igazi a tévézés élménye.[ Szerkesztve ]
-
maxymillion
tag
válasz gulupeti #398 üzenetére
Lehet az lesz, tegnap jött meg, még 2hetem van kitesztelni. Érdekes, ha világos a képernyő, akkor is simán látni a szélein a bevilagitast, sötét képernyővel kevésbé, gondolom ha rakapcsolja a fényt, több kiszokik. 110-ert egyébként nem lenne rossz tv, de van ennél szebb példány a fórum alapján.
-
DonJoee
tag
válasz cellardoor12 #408 üzenetére
Nem tudom, mit tudhat wifin (ugye a 7500-ban van 5GHz-es AC is), mert jelenleg hatósugáron kívül vagyok. Karácsony szent napján ütvefúrom fel a helyére és onnan már látni fog wifit is az alatta levő szobából. De be van kábelezve a ház, szóval kábelről fogom hajtani úgyis.
Az az "életfilozófiám", hogy a wifi nem a fix készülékeknek való...[ Szerkesztve ]
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
schwaott
csendes tag
Sziasztok!
Arról nem találtam infót, hogy mekkora külső HDD-t tudnak kezelni ezek a TV-k. Valaki esetleg el tud igazítani a témában?
Egy A7500F lesz a befutó valószínűleg nálam.Köszi.
-
DonJoee
tag
Youtube videót indítod, aztán lefelé nyíl, megjelenik a piros idősáv, alatta további filmek, felette a feltöltő profilképe és amellett három pötty egy körben. Nyomsz egy felfelé nyilat, felugrik az idővonal feletti részre, jobbra nyíl és ott vagy a három pöttyön, OK, előjönnek a felbontás meg más beállítások. Neked az utolsó "bogár" ikon kell, jobbra nyíllal odagyalogolsz és OK. Előjönnek a debugger adatok a videó felett.
Annyi, hogy ezek az adatok addig ott lesznek, amíg a fenti módszerrel ki nem kapcsolod. Tehát ha új videót indítasz vagy leállítod a tévét és újraindítod, majd youtube stb., akkor is előjönnek."Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SkyShowtime
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App