Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
válasz SpongyaBob #6095 üzenetére
@Gabesz87 már írta egyszer, hogy a francia Hisense oldalról lehet letölteni. Én még nem frissítettem onnan, de ahogy néztem, elvileg már nekem is lenne frissebb, N-es. A TV még nem ajánlotta fel.
-
Cyone
tag
Nálam az 55A6G automatikusan frissült kb. egy hónapja (talán márciusi vagy áprilisi a firmware).
Cyone
-
Zizi123
senior tag
válasz szeva000 #6093 üzenetére
Az a gond, hogy sehol nem találom az új firmware-eket.
Régebben felrakták különbüző külföldi fórumokba a letöltési helyeket, de az M0518 óta sehol nem jelezték, hogy volna újabb frissítés. Pl. M0822.
Így viszont magára a TV-re tudok hagyatkozni, az pedig elég hektikusan működik.
Van akinek feldobja, van akinek nem.
Én is joban örülnék, ha feldobná, és nem kellene offline-ban szórakozni vele, mert az USB-s frissítésnél törlődnek a beállítások, míg ha a TV ajánlja fel az új szoftvert, akkor megtartja a beállításokat, de ha nem ajánlja fel, akkor nem tudok mit csinálni... -
Kiskutya
veterán
válasz SztiviVander #6085 üzenetére
Hisense frissítési hozzáállása valami borzasztó. Nálam a 65a9g még mindig L-en van pedig elméletileg felső kategória márkán belül..... Automataán semmi amit a szupport küldött meg nem jó hozzá...
hmm...
-
gulupeti
senior tag
válasz SpongyaBob #6087 üzenetére
-
nOvOp
senior tag
válasz Pityu89 #6089 üzenetére
Olyanom is volt pár napig. Sok jót olvastam róla, de nekem nem jött be. Aztán rászántam magam a magasabb összegre, és ez telitalálat (2021-es van) Persze azért itt se tökéletes minden, de ha van kérdésed vásárlás előtt, itt a topikban vannak szakik Amúgy az említett infuse progi baromi jó, hasonló mint a kodi, csak egyszerűbb változat.
-
gulupeti
senior tag
U8QF-re érkezett frissítés az előbb.
M0518_to_N0530-Szoftverhiba javítások
-PlatformfejlesztésekAzt hittem a Hisense már teljesen elengedte ennek az "öreg" készüléknek a kezét.
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Nekem avit egyáltalán nem játszott le, se hálózaton, se USB-n. Olyan nekem is volt, hogy kiírta nem támogatott formátum, még arra is, amit korábban lejátszott. Egy áramtalanítás után ismét jó volt.
Amúgy én inkább vettem egy Apple TV-t és minden csodálatos lett. Előtte sokáig szenvedtem a beépített lejátszóval, de feladtam. -
zseko
veterán
Csak mint érdekesség, mivel annyira nem is értek hozzá, így nem akarok nagy hülyeséget írni, és lehet túl pongyolán is fogalmazok, de az (sajnos) nem jelent teljesen biztosat, hogy mkv-t, avi-t töltesz le. Az avi-nál például volt a DivX és Xvid (régi lejátszókon jelezték is mit játszik le, mert ez is avi - az is avi, de aztán meg mégse), az mkv meg eleve csak egy konténerfile, amiben az van amit éppen 'beleraktak' - h.264, h.265, akár még DivX, Xvid, mpg, stb. is lehet (tudomásom szerint).
Nekem például van olyan sorozat, ami tök ugyanaz a formátum, tök ugyanaz a codec, mégis, Plex-en keresztül játszva egyes részek akadnak, mások meg nem. Az egyedüli különbség, hogy ami akad az High@L4, ami nem az meg Main@L4 kódolású. És ez olyan extrém, hogy még abban az esetben is így van, hogy ha a kódolás 560p/4Mbps High@L4, akkor akad, míg ha 4k/50Mbps Main@L4, akkor meg nem...
De az nekem is fura, hogy semmit nem hajlandó lejátszani.
HR24.hu
-
Dohren
tag
A QNAP saját média szervere az SMBs, de a Hisense sajnos nem tudja az SMBt, ennyi előnye van ez LGnek...
[ Szerkesztve ]
''Rendszergazda vagyok. Ha beszolt, mentsen. Ha rohogni lat, mar keso...''
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #6074 üzenetére
Mivel nem adroidos a tv (amire lehetne pl kodit tenni) igy nem tud smb-t. De legalabbis meglepne ha ujabb vidaa ilyet tudna.
-
Dohren
tag
válasz SztiviVander #6072 üzenetére
Szia
Az LG simán lejátszotta. Jellemzően mkv töltök le vagy avi. A plexet megnézem a QNAPon.
-
SztiviVander
őstag
Nem ismerem a qnap-ot, de gondolom dlna van most rajta bekapcsolva, az egy direkt stream, azaz ha olyan kodek/kontener van hasznalva a filmjeidnel amit a tv nativan nem tamogat akkor nem tudja lejatszani. Bar az azert kisse fura ha semmit se hajlando. Ott akar meg a qnap is lehet a hunyo. Az LG-n ugyanez a setup mukodott, az lejatszott mindent a qnap-rol? A plex meg jo megoldas lehet mert az onthefly tudja konvertalni a streamet, de ahhoz elobb kell a qnap-ra (vagy barhova mashova) egy megfeleloen beallitott plex szerver is, nem eleg a tv-n a plex kliens.
[ Szerkesztve ]
-
Dohren
tag
Sziasztok, megint én
Hisense 43A6BG - Qnap TS-212 - A tv inputnál látja a megosztott Multimédia könyvtárat mint média tartalom, de semmit nem játszik le (mkv, mpeg, vmw, avi), nem támogatott formátum címszóval.
Találtam Plex alkalmazást, de abban nem tudom elérni a QNAP média szerverem, csak netes tartalmat akar lejátszani
Eddig LG okos tv-m volt, fele ennyi lehetőséggel, de visszasírom lassan
Nem lehet valami értelmes, de egyszerű média lejátszót telepíteni rá?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Hieronymus #6069 üzenetére
Ezt értem, de ha az AVR-be megy előszőr a hangsáv is az ott már akkor "ottvan", nem kell előbb a TV-be küldeni, majd vissza az AVR-be megint.
-
válasz SunMount3r #6068 üzenetére
Eredetileg így működik.
ARC - audio return channel.
A kép és hanganyag egy transport adatfolyamban összefogva. Ezt a tévé bontja szét videó és folyamokra. A hagyományos út esetében A tévé felismeri pontosan a hang formátumát, de ezt késszel is felül lehet bírálni. Ezért van a tévében a beállítás lehetősége.
Visszafele már a leválasztott és igény szerint feldolgozott megy.A modernebb felállásban csak az eredeti hangcsatorna adatfolyamát küldi vissza a tévé. Az erősítő fogja feldolgozni az adatfolyamot.
Ha bővebben érdekel a dolog akkor trasport stream (TS) és a FullTS információkra keress rá. A TS egy video és legalább egy audio csatornát tartalmaz, összefűzve.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Hieronymus #6065 üzenetére
Ezek használatával Az erősítőből felmegy a jel a tévére, megjelenik a kép és vissza megy a hang.-> Ha a hang is az erősítőből jön, akkor nem kell semminek "visszamennie". Csak akkor van jelentősége a (e)ARC-nak, ha más a hang forrása, mint az erősítő. Pl. TV adás, másik rádugott HDMI-s eszköz (pl. média lejátszó), stb...
[ Szerkesztve ]
-
Dohren
tag
Sziasztok!
Vettem egy Hisense 43A6BG. Beüzemelés simán ment, Vodafone kábelen meg is találta csatornákat.
A gondom az, hogy hiába rakom be a CI+ modult, fel sem ismeri
A modul ok, előtte egy LG okos tv-ben volt, simán érzékelte és tette a dolgátÜtközésig betolom, de olyan, mintha a tüske sorra nem csúszna rá.
Van valakinek ötlete esetleg vagy hasonló tapasztalata?
Köszönöm!
-
válasz Széna Tom #6054 üzenetére
Gyorstalpaló
ARC, eARC:
Egy deikált HDMI port van a tén és az erősítőn.
Ezek használatával Az erősítőből felmegy a jel a tévére, megjelenik a kép és vissza megy a hang. Tévé adások esetében vagy a tévén lévő HDMI portok használata esetében csak a hang meg át az erősítőnek.
Ekkor a tévének pontosan fel kell ismernie a hangsáv formátumát és kezelnie kell tudni.eARC passthrough
Idővel kialakul egy olyan helyzet, amikor a tévé már nem ismer egy új hangformátumot, de AVR erősítőrésze már tudja kezelni. Ekkor nem kell kidobni a tévét. Ezzel a beállítással át lehet dobni a hang kezelését az erősítőnek.
Mostanában kezd el terjedni a 360 Reality Audio hangformátum. Eddig csak zenében találkoztam vele. Nagyon hasonlít a Dolby Atmoshoz. És hatalmas érdeme, hogy egy csomó készülék leavult, mert már nem kapják meg a szoftver támogatást.A Toslink (optikai) kapcsolaton nem lehet minden hangformátumot áttolni.
Egy kábellel, a dedikált portokon kell összekötni a TV - AVR párost. További HDMI portok felhasználhatóak a többi eszköznek.
A HDMI port használatának további előnye, hogy képes átadni a távirányító jeleit a többi eszköznek. Például a tévé képes ki- bekapcsolni az erősítőt valamint a tv távszabályzója az erősben állítja a hangerősséget.
Sajnos a régebbi eszközökben nem állítható, mely jeleket adhatja tovább Van egy régi HK DVD lejátszóm. Azon szoktam CD-t hallgatni, ha nosztalgiázok. Nem lehet alvó módban tartani, mert bekavar.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Kiskutya
veterán
Sehogy nem akar elindulni... Szerintem leküldték a fájlt hogy ne reklamáljak tovább de nem jó hozzá... Menüben felismeri usb frissítésnél (ki is írja új szoftver) de miután rányomok az újraindításra a tv újraindul kattog párat de a frissítés nem indul el. Már próbátam átnevezni de úgy sem jó. Próbáltam a kihúzós gombnyomós megoldást is de nálam az se indítja el. Ha valakinek mégis sikerülne írjon légy szíves!
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Kiskutya
veterán
válasz SpongyaBob #6059 üzenetére
Köszi a tippeket ahogy lesz időm kipróbálom! Már az előzőt is igy raktam fel az se indult elsöre de már nem emlékszem mi volt a jó megoldás
hmm...
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
Beszéltem a szupporttal szereztem 65a9g-re szoftvert! Akinek nem frissít magától itt a link amit kaptam:
A legújabb M0907 fájlt letöltheti számítógépére az alábbi linkről:
https://drive.google.com/file/d/1PIHJ9eGvdH1Ba2ExAw3TgIvBg6IISNSq/view?usp=drive_linkMég nem teszteltem úgy szedje akinek kell de a szupport csak nem küld hülyeséget!
hmm...
-
Széna Tom
csendes tag
Itt olvasom ezt a részt:
"The Hisense U8H supports eARC passthrough on HDMI 3, so you can pass high-quality audio to a compatible receiver. It supports both Dolby Atmos and DTS:X audio formats. For DTS-X passthrough, set Digital Audio Out to 'Pass Through' and set it to 'Dolby Digital' or 'Auto' for all other formats.
Other Settings"
Használja valaki a tv-n keresztül a hangot erősítőbe? Tényleg átenged mindent?
(Nekem az a bajom, hogy az Onkyo-m csak felskáláz 4K-ra, de ténylegesen nem kezeli azt, így közvetlenül a tv-be van kötve egy zidoo Z9x, mivel azonban csak egy hdmi kimenete van a játékosnak, ezért optikaival van az erősítőre kötve a hang, az viszont korlátozottan visz át formátumokat.)
Aki így használja, annak minden átmegy szépen? -
nOvOp
senior tag
Nagy pozitívum ért ma a TV-vel (U7HQ) kapcsolatban. A Digi éjszaka elvégezete a mi kerületünkben is az országos kábel TV átállást (leszorította a MHz-eket a béka ... alá). Reggel bekapcsoltam és ott volt az összes csatorna, igaz a kedvenceket majd újra kell szerkeszteni, de minden csatorna megvolt. Szóval észlelte éjszaka, hogy vmi nincs rendben és helyretette. A másik szobákban lévő samun egyáltalán nem volt adás sehol, újra kellett hangolni. Apró öröm, de öröm
-
Széna Tom
csendes tag
válasz roli9011 #6049 üzenetére
Ha mindenképp ehhez ragaszkodsz, akkor itt most jó ára van. "ALZANAPOK15" kódot írd be.
Én náluk vettem a tv-met (55U8HQ - 214900-ért). Fóliás volt, csomagolás sérült. Olyan tv, amit kiszállítottak, de valamiért nem vette át a megrendelő (előző este elpokerezte stb.) Minden terméket fotóznak mielőtt szállítanák, de az átvétel előtt is visszamondható. Nézz szét ilyen helyeken is, hátha kapsz olcsón jobbat. -
roli9011
újonc
Sziasztok! Ezt a készüléket néztem ki magamnak: Hisense 50A6BG. Tulajdonságok alapján nekem megfelelőnek tűnik. Viszont azt szeretném megtudni, hogy ezeken a tv-ken mennyire jellemző a felhősödés, bevilágitási hibák (fehér, fekete foltok a képen). Plusz másik kérdés, hogy hálószobában lenne a tv, fontos lenne, hogy ne legyen idegesítő cicergő, magas frekvenciás hangja kikapcsolt állapotban, illetve a hátuljából sem szeretnék zúgó hangot tv nézés közben. (LG Nanocellnél futottam bele ilyenbe)Jelenleg egy Sonym van, de csak akkor tudok mellette aludni, ha kihúzom, mert az a sípolás szerű zaj megőrít kikapcsolva. Mennyire csendes pl ez a modell?
-
Pityu89
senior tag
válasz SunMount3r #6046 üzenetére
Valóban, sok a félre fordítás a tvben. Például mikor másodperceket számol automatikus kikapcsolás előtt, de azt írja percek vannak hátra....
LG/Panasonic tévéken szintén elmegy a kép, majd kiírja hogy milyen felbontás érkezik éppen a HDMi bemenetre. Együtt lehet élni vele, vagy kapcsold ki ezeket az értesítéseket. Ez ilyen, nem fog változni.Ha nagyon zavar egy EDID manager közbeiktatásával biztosan nem fog ez megjelenni.
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy HISENSE 55A85H tv vásárlásán, jelenleg 320e Ft környékén van. A vásárlás nem sürgős tudok várni még valami akcióra idén, a kérdés az, hogy érdemes-e várni, mennyi lehet az alja az árnak (milyen időtávban), amíg le ne váltja egy új széria ráncfelvarrással?
Köszi!
M. -
SztiviVander
őstag
Az biztos hogy a serceges nem normalis. Hosszu tavon plane. De ot perc alatt kideritheted hogy tudod e korrigalni vagy szerviz. Huzz ki a tv-bol minden kabelt (hdmi, antenna, utp, stb), hogy magaban a tv csinalja vagy valami radugott eszkoz hatasa. Ha magaban a tv, akkor huzd ki a 220-bol, es a villasdugot 180fokkal elforditva dugd vissza. Ha ekkor is serceg akkor szerviz. Ha magaban nem csinálja akkor egyesevel dugd ra vissza a kabeleket es figyeld melyik okozza. Ennyit tudsz vele otthon tenni. Persze lehet hogy elmegy igy sercegve evekig, de azert erre nem fogadnek.
-
nOvOp
senior tag
Én nem tapasztaltam sercegést. A TCL topikot olvasva, ott is több felhasználó jelezte ezt a jelenséget. Amennyiben más sem ad érdemi választ, talán érdemes a szervizt felhívni és megkérdezni.
PS5-öt nem használok, de szintén a TCL topikban sokat beszéltek erről: pl. itt és itt egy beállítás, de rákereshetsz a topikban, ha itt nem tudnak tanácsot adni. -
tari94
friss újonc
Koszonom mindkettotoknek a valaszokat. Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy eszrevettem hogy a tv kikapcsolt allapotban nwgyon halkan sercego hangot ad ki a hatuljan. Kb csak akkor hallom ha odahajolok.... olvasgattam mar utana hogy elvileg ez azert van mert valami stand by rele vagy micsoda mindig egy keszenleti feszultseg alatt van.... van ahol azt olvastam hogy ez megfelelo mukodes nem kell vele foglalkozni, de van ahol azt olvastam hogy ez hiba es orvosolni kell. Nektek mi a velemenyetek errol?
Valamint meg azt szeretnem kerdezni hogy a tv a ps5 menuben 60hz mukodik nem pedig 120hzen holott a tv ugye kepes lenne ra es jatek kozben 120hz is mukodik. Be lehet-e allitani hogy alapbol 120hz en funkcionaljon vagy nem lehet ilyet illetve folosleges az ilyesmi?? -
tari94
friss újonc
Sziasztok.
Rendelkezem egy hisense 55u7hq tv-vel, amit egy ps5-tel hasznalok. Amikor elinditok egy jatekot, akkor mindig elsotetul a kep es kiirja a tv, hogy hdmi3 jel elveszett, majd hdmi3 jel befogva es bejon a kep.
Nem ertek hozza, de gondolom ez azert van, mert a tv alap grafikai beallitasa nem egyezik a jatekeval es ilyenkor kapcsolodik at es optimalizalodik?!
Az lenne a kerdesem, hogy ezt valahogy ki lehet-e kapcsolni es hogy ezek az atkapcsolasok artanak-e a tvnek, okoznak-e neki gondot?
A valaszokat elore is koszonom. -
kelly416
veterán
Van egy 65A7GQ tv-m. Néha használnám fülessel, de akadozik az átvitel. Először egy Lenovo GM2 Pro fülessel próbáltam, ami aliról van és csirkelábakkal írja a nevét, ezért azt hittem itt lehet a baj. Bár telefonnal, minden mással jól működik. De most kipróbáltam egy AirPods3 fülessel és azzal is katasztrófa, tehát a tv-ben keresendő a bibi. Bármi ötlet a gariztaláson kívül? Hirtelen nem tudom, mivel interferálhat, de talán a routerrel? Xiaomi AX1800.
-
Vhiktor
veterán
igen
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
jani70
aktív tag
sziasztok!
web böngésző van gyárilag rajta,vagy lehet telepiteni külső app-ról?
A Hbo max miatt kérdezem,mert nem akarom laptopal össze kötni hdmi kábelen keresztül!
Van valami megoldás erre vagy csak set top box pl.? -
Kiskutya
veterán
Van itt 65a9g tv tulaj akinek már frissült a tv L1029-röl újabb verzióra? Ha igen mi a száma?
hmm...
-
Vhiktor
veterán
válasz salieri. #6024 üzenetére
Simán jó
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
salieri.
őstag
Köszönöm a segítséget, meggyőztek az érvek,meg annyi,hogy egy 18 nm nagyságú helyiségbe nem néz ki hülyén?kb 2.5 méterről nézve.
-
zseko
veterán
válasz salieri. #6018 üzenetére
Egy hibája van, nem ez van nálam Nekem az 55"-os van, és még ha ki is akadtam pár hsz-el ezelőtt, az biztos hogy imádom a képminőségét, a hangját és a kezelhetőségét. Ugyan van pár dolog ami bosszantó, például az appok hiánya, mint ahogy írták is, de megérte az árát. Voltak kétségeim hogy jól döntöttem-e, 300e-ért ilyen tévét venni, de abban a pillanatban megszűntek ahogy bekapcsoltam és elkezdtem használni. Bárhogy is, az egyik legjobb vételemnek gondolom, pedig nagyon nem akaródzott még fele ennyiért sem tévét vennem.
HR24.hu
-
Vhiktor
veterán
válasz salieri. #6018 üzenetére
Ha 100 k-val olcsóbb és 10 colal nagyobb akkor szerintem nem kérdés.
-
Vhiktor
veterán
válasz salieri. #6014 üzenetére
Mindenképpen. Össze sem lehet hasonlítani a 2 tvt. Már csak az oled miatt sem.
-
salieri.
őstag
Akkor nyugdíjazom a Samsungot, de ez a hisense egy LGC2-vel gondolom nem veszi fel a versenyt. Mondjuk az ára is 100K-val szerényebb. képátló meg 55 vs 65"
-
salieri.
őstag
válasz SpongyaBob #6012 üzenetére
Egy Samsung UE48H6400-at váltana. Érdemi előrelépés ?
-
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Ez a Hisense oled tv sokkal rosszabb,mint egy LG ?Úgy látom nem igazán ajánljátok ?
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Új Oled 65A9G [300e]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest