Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
airmax_2.0
tag
válasz
szkutyi #2680 üzenetére
Nem kétlem a hozzáértésedet...
De az, hogy külső forrásból esetleg nem fogad 4k és 120 Hz-es tartalmakat, nem jelenti azt, hogy a megjelenítése a képernyőn ne lehetne 4k és 120 Hz...
Márpedig én a tv-n jövő sport adásokról beszéltem amik általában hd felbontásúak, és azt nem mondtam, hogy ezeknek 120 Hz lenne a képváltás frekvenciája...
A tv maga konvertálja fel saját megjelenítéséhez a külső inputját...
A gyártói leírás szerint, ami a megjelenítésre vonatkozik ez van megadva 4k és 120 Hz. Azt nyilván nem emelik ki a prospektusaikban, hogy ezeket a paramétereket külső forrásból nem feltétlenül tudod egy az egyben igénybe venni... -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Faterom akar tv-t venni és most akciós a Hisense 55E76GQ. Van róla tapasztalat? Érdemes foglalkozni vele?
Köszi
-
bob001
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat airmaxnak és aronpapanak is.
Sok időm még nem volt a tesztelésre, de eddig nem rossz. -
yo.da
csendes tag
Hdmi 2.0 Full hd-n 120Hz. Stremen, tv-n tudnia kellene a nagyobb felbontást és a 120hz-t.
-
-
szkutyi
addikt
válasz
airmax_2.0 #2679 üzenetére
Az u8qf pont nem 120hz...
-
airmax_2.0
tag
Én NFL szoktam nézni általában, de más sportokat is... az atlétikától a női kézilabdáig...
(én mondom, hogy számít a méret 65 collon egész más az élmény... pl az oldalvonal mellett álló Pete Caroll edző mögött táncoló cheerleader is gyönyörűen nézhető...
)
Az u8qf színeit fényerejét már nem is említem, de a sportoknál (amit hd-ben nézek szinte kizárólag) a 4k-ra konvertálás remek, a 120 Hz miatt a mozgások simák... Pont a sport miatt nekem clear-re van állítva a mozgás megjelenítés. (ami ugye a közbeszúrt plusz képek miatt simul...) nyilván itt sokan teljesen kikapcsolják, főként 4k HDR input esetén teljesen érthető, de hd tv sportadásoknál szerintem jól jön... Nyilván az u7gf nem 120 Hz-es és tudom a kérdés arra vonatkozott...és arról nem is igazán tudok nyilatkozni, de mind tesó szerintem az sem lehet rossz... -
sz_abika
addikt
Én EB/Olimpiára vettem: rendben van a kép, annyira durva fényerővel operál és élénk színekkel, hogy kilóra megvesz. Nincs az a klasszikus utánhúzás, de a pályaszéli táblákon ha mozgó szöveg megy, akkor érezni azért hogy nem egy Sony Bravia.
Ja és a timeshift (USBről) felejtős, szóval ha pössenteni kell és nagyon néznél valamit akkor siess
-
Bennyboy
őstag
válasz
Hieronymus #2674 üzenetére
Most vettem újonnan.
Netflix meg wifiről jön. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Hieronymus #2674 üzenetére
Nem rossz ötlet, de beépített netflixnel nem okozhatja a hdmi kabel.
-
Öregfater
újonc
válasz
szkutyi #2659 üzenetére
Szia kicseréltem az antenna elosztót 5-1000 ig Netflix hd ban jön egyébként youtube val semmi gond minden kép szépen jön a probléma nem jelentkezik. Köszi az infokat késöbb irok hogy lessz e még probléma vele. Remélem nem lesz csalódás a tv. Mert csak samsung meg lg- t lehet akkor venni? Amugy ez valami gyári hiba lehet hát csak megoldják valahogy szoftveresen. Köszönöm a segítséget.
-
airmax_2.0
tag
A Hisense weboldalán van magyar nyelvű felhasználói kézikönyv (de a tv mellett is legy egy jó vaskos, aqmi sok nyelven tartalmazza ugyanazt...)
Én előre letöltöttem, és felkészültebbnek éreztem magam mire meghozták a tv-t. Az végigvezet a teendőkön...Nem kell félni tőle simán végig lehet menni rajta...
Azt persze nem mondom, hogy nem kell hozzá némi idő.. -
Ne haragudj, de a két TV neve tökre ugyanaz
Az U8G sorozabeli TV-k teljes neve Hisense ULED Premium 55-Inch Class U8G Quantum Series.
A lényeget kiemeltem. Mindenki teljes joggal gondolhatja, hogy egy U8GQ néven forgalmazott TV az ugyanez, sőt biztos, hogy ez nem véletlen, a Hisense pont erre játszik rá
-
Saccco
nagyúr
válasz
Donki Hóte #2667 üzenetére
Nem azonos a neve. Hasonló az U8QF.
-
-
Bennyboy
őstag
Nálam csinál fura dolgokat a tv.
HDMI-n néha teljesen elsötétül a kép és csak hang van.
Többször lefagyott már, amikor nem reagál a távkapcsolóra.
Mostanában meg netflixen kb fél másodpercre elsötétül a kép (minden képjavító ki van kapcsolva)
Kicsit túl sok a hiba pedig jó az ára és a képpel is meg vagyok elégedve, bár mozgásnál néha mint ha kicsit szellemképes lenne.
55U8QF-ról van szó a legfrissebb driverrel. -
Saccco
nagyúr
válasz
Donki Hóte #2664 üzenetére
Nem. Tök más panel.
-
A nálunk kapható Hisense U8GQ sorozat az megfelel a külföldön nagyon dícsért U8G sorozatnak? A talpuk nem egyforma, de maga a TV ugyanaz?
-
bob001
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan érkezik egy 65U8QF. Első bekapcsoláskor mi a teendő, hogy tudom ellenőrizni, hogy pl. nincs e bevilágítási probléma? Érdemes-e frissíteni a szoftwerét? stb. Első okos tv-m lesz, szívesen veszem a tapasztalt tulajok tanácsait!Köszi
-
ruzsass
tag
Sziasztok,
esetleg van valakinek tapasztalata a Hisense 50E76GQ típussal, mert ezen agyalok vagy egy TCL 55C725-ön, de a TCL fórumjában kicsit elrettent a rengeteg Adroidos szoftver cserebere, itt mennyire megbízható a szoftvere illetve a képminősége érdekelne. Esetleg nem tudjátok, hogy Budapesten valahol megtekinhető boltban? -
szkutyi
addikt
-
RK
csendes tag
Sziasztok! Sportműsorok tekintetében egy U7QF hogyan muzsikál? Nagyon gondolkozom rajta, hogy most az Edigitalon megrendelem az 55"-s méretben.
Előre is köszönöm a választ!
-
Öregfater
újonc
Sziasztok nemrég vettem egy 55 colosat ha filmet nézek rajta sötétebb részeknél állitgatja a fényerőt. Adaptivot kikapcsoltam rajta és igy is látható. Kicsit zavaró másnál is van ilyen jelenség vagy csak beállitási hiba. Egyébként nagyon szép képe van ezért nem küldeném szervizbe.
-
yo.da
csendes tag
Sziasztok!
Leírnám pár hónapos tapasztalataimat a 65U8QF-ről. Megjelenésétől kezdve folyamatosan követtem hogy fejlődik a tv szoftveresen, vártam a kezdeti hibák esetleges javítását és egy akciós árat. Kifejezetten nagy fény erejű tv-t kerestem hdr tartalmakhoz. Okos funkciók nem érdekelnek, csak a Netflix meg a Hbo Go annak hiány nem zavart van boxom. Érdekelt a Vidaa, ami fontos volt a gyors rendszer sebesség . 55” oled volt versenyben vele, Sony 65XH a hdmi 2,1 csatlakozó és a jobb mozgásmegjelenítés miatt de kisebb a fényerő és 90000ft-al drágább volt. 280000ft-ért sikerült megvenni. Az 55” oled 350000 lett volna, a Sony 370000ft. Nekem a kisebb méret és a szerintem nem sokkal jobb oled drágábban nem érte meg. Sokat gondolkoztam a Sony-n konzol miatt, sokkal drágább lett volna. Már úgy voltam vele csak 65” lehet az 55” kicsi, majd otthon kiderül együtt tudok e élni a hibáival, ha nem akkor visszaküldőm.
60% 4K Netflix, 20% 4K Hdr filmezés Himedia Q10-ről, 10% Hbo,10% tv adás és pár napja Playstation 5. Digi 1000 net, Asus AC65P router. 5ghz wifin csatlakozik a nethez. Tv belső lejátszóját nem használom egyszer kipróbáltam hogy működik, a Himedia jobb képet ad. Youtube hibátlan, akadás mentes bármilyen tartalomnál.
Valóban nem tökéletes a mozgásmegjelenítés nincs nagy probléma, nem is minden helyzetben jelentkezik. Jó-nagyon jó minőségű tartalomnál 1-2 alkalommal hibázik egy film alatt. Netflix dolby vision tartalmaknál több hiba előfordul, de ez net terheléssel is változik. Nekem a leginkább észrevehető hiba a dolby vision tartalmaknál sötét bőrön halványan jelentkező lilás-vöröses árnyalat. Minimum full hd felbontás kell a normális képminőséghez. A neten népszerű beállítások szerintem rosszak, sötét részletszegény lesz le butítja a tvt. Tv hd adói elfogadható minőségűek. Az első két hétben háromszor lefagyott, annyira gyorsan nyomkodtam a távot. A táv minőségi de nem a leg ergonomikusabb.
Nekem ennyi negatívum van de ezekkel a ritkán előforduló hibákkal együtt tudok élni. Viszont nagyon sok a pozitívum. Nagyon gyors a tv menüje a netflix nagyon gyors és stabil. 4K hdr és dolby vision tartalmak hatalmas fényerővel részletgazdagon jelennek meg gyönyörűek a színek nekem a mai napig lenyűgöző. Kiváló a kontraszt a fekete megjelenítés, ettől az oled tud jobbat. Nem csak nappal világos nappaliban, de este is nagyon kiváló képet ad. VA panelhoz képest egész jók a betekintési szögek. A hangja nagyon korrekt torzítás mentes nagy hangerőn is, dolbyt bekapcsolva valóban térhatású lesz. Oneaudio A61 bluetooth fejes gyorsan csatlakozik a tvhez nincs szaggatás, késés, hibátlan. Playstation 5 Rachet & Clank Rift Apart na itt mutatta meg a tv mit tud, döbbenetesen jó volt, kedvet kaptam megnézni a régebbi játékok hogy néznek ki a tv-n. Itt szó szerint semmilyen hibába nem futottam bele. Nekem a 4K60Ffs tökéletes lesz evvel a képminőséggel, hdr tudással.
A fórumot olvasgatva látom, hogy más fajta felhasználással vannak nyűgjei a tvnek ezek engem nem érintenek, nekem mint megjelenítő volt fontos. Szerintem ez a minőség és képminőség a konkurenciánál sokkal drágább. Összeségében nagyon elégedett vagyok, újra megvenném.
-
hunaqua
addikt
válasz
s_e_n_k_i #2633 üzenetére
Pont hasonlót írtam pár napja egy Philips tévéről. Egy Sony ugyan arról tökéletes,az új Philips pedig időnként hasonló hibát produkál mint a Te cuccod,szétesik a kép. Azért is kérdeztem,hogy érdemes lenne cserélni Hisense tévére,de nem jött válasz ezért maradt. Ez szerintem ilyen tuner.
-
Márton
nagyúr
válasz
Ferenczi Áko #2635 üzenetére
A színekre, kontrasztra célzol? U7QF nagyon lemarad?
Nekem a 3D volt döbbenetes, persze projin -
pimpa35
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 65 u8qf tv-m van.Nem tudom, hogy a többi Hisense-ben ugyanilyen médialejátszó van-e,de most hdd-ről néztem meg A hang nélkül 2 (A.Quiet.Place.Part.II.2020.2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.SL.DTS-HD.MA.7.1.HEVC-HUN-UFO971) és tökéletesen lejátszotta.
Viszont a hozzászólások között találtam,hogy LG oled65cx hdd-ről nem viszi. -
s_e_n_k_i
tag
Múlt pénteken vettem egy 50A7100F tv-t. Alapvetően a gyerek nézne rajta gyerekműsorokat, szóval nagy elvárások nem voltak. A képminőség (ha nem figyelek oda) elfogadható, nem is nagyon érdekel, a smart funkciók sem hoznak lázba. Szóval alap tévézés lenne a cél, így nyugodtan vettem meg az egyik legolcsóbb TV-t, amit viszonylag ismetebb nevű gyártó csinál.
Viszont va negy kisebb (nagyobb??) baja a tv-nek. Ott, ahol most ez a TV van, egy régi (7-8 éves) LG rendben működött, soha semmi gond nem volt semmilyen csatornával. Viszont ezzel a TV-vel nagyon sok csatorna nézhetetlen (szétesik a kép), egy csomó csatorna be se jön. Vodafone kábeltv, smartcard-al.
Mivel a TV kiírja, így látszik, hogy mindenhol a jelerősség 97%, de a jelminőséggel nagy a szórás. Egy halom csatornánál 100%, van pár, ahol 70% körüli (ott még nézhető), de nagyon soknál 25-40% között ugrál (itt esik szét a kép), míg ami be sem jön, ott csak 0%. Mint írtam, a régi TV-vel soha semmi ilyen gond nem volt, valószínűleg a kábelezés rendben van. Találkozott már valaki ilyesmivel?Másik dolog (ez nem showstopper, de 2021-ben eléggé zavaró) az az, hogy a műsorújságban (filmek címe, tartalma, stb) a magyar magánhagnzókat nem tudja megjeleníteni, mindenfajta hülye karaktereket ír helyette. Ez másnál is így van?
A képminőség sem pazar. Túl sötét minden. Ha meg emelek a fényerőn (alapban 50-es értéken van), akkor bár 53-54-esen kicsit jobb a helyzet, viszont akkor a fekete már csak sötét szürke.
-
Márton
nagyúr
Igen, engem is a black level, ami megfogott a MM-ban! Tisztára Oled-nek tűnt.
Vkinek esetleg U7QF KEM megyében lenne egy pillantásra?
Boltban nem szeretek tesztelni.. -
sz_abika
addikt
Hát én továbbra sem vagyok elégedett ezzel az U7QF modellel. Olyan mint egy festmény: jó nézni, de semmit sem tud. Egy 6 éves középosztálybeli Samsungot váltottam le de nem vagyok elégedett. Én erősen gondolkodok a visszavitelén.
A média lejátszó egy katasztrófa, általában összeomlik ha NAS/PCről próbálok streamelni.
Timeshift/PVR: egyrészt 10ből vagy 2-3x nem ismeri fel a külső eszközt (gyors indítást ha kikapcsolom egy korábbi tippre innen, akkor stabilabb, viszont manapság kinek van ideje kivárni azt a 40mpes boot sequencet amit ez a tévé tud?!) másrészt szaggatva vesz fel, nézhetetlen. USB 3.0 HDD, USB 3.1 Pendrive, mindegy neki.
Sokszor nem responsive a tévé a távírányítóra (nem, nem elem) - tegnap a kikapcsoló gomb nyomkodásra nem reagált..hát jó akkor végignézzük már az epizódot. 5perc múlva a tévé magától kikapcsolt, de úgy hogy vissza se lehetett nyomni.Értem én hogy olcsó húsnak, híg a leve (ja, nincs spotify se), de basszus, egy 2020-as modell esetén, ne kelljen már egy Mi TV boxban gondolkodni meg egy UPCs settopboxban, hogy legyen timeshift. Gyakorlatilag tényleg csak képmegjelenítésre való...
-
Alex333
friss újonc
Üdv!
Szeretném megkérdezni,hogy aki használ Hisense U8G-t
annak milyen tapasztalatai vannak? illetve kijavították esetleg a ghosting bugot? (Láttam elég durva videókat arról hogy ghostingol) -
szkutyi
addikt
-
kiske13
tag
Hála a jó égnek, hogy a yt nem egy etalon.
A legtöbb tartalom siralmas minőségű.
Tény, hogy mint monitor jó a tv! A konkurencia drágábban adja ezt a szintet.
Aki bevállalja a hisenset, bevállalja a negatívumokat is.
A vidaa nagyon korlátozott.
Kíváncsi lennék, hogy bír majd 15 évet mint a camcung?! -
Gabis
őstag
válasz
Hieronymus #2614 üzenetére
Honnan veszed, hogy nincs HDR a Youtube-on?
-
NB2
aktív tag
Digi 100-as netem van nekem is, a modemtől a tv kb 3 méterre van és nagyon ritkán döccen meg a yt, de az is inkább szerintem a yt hibája, mint a tv/neté.
-
szkutyi
addikt
válasz
Hieronymus #2610 üzenetére
Média lejátszón van vanced..
-
kiske13
tag
válasz
bajtokarpi #2605 üzenetére
Napi tv. Hát, ha nem hd az adó, akkor kiábrándulás lessz!
-
szkutyi
addikt
válasz
Hieronymus #2607 üzenetére
Pedig de..köze van hozzá...vanced youtube 4k hdr meg 500assal is meg még akad..nem tud vele mit kezdeni, akkora a bitráta!!!!
-
Hieronymus
veterán
válasz
szkutyi #2606 üzenetére
Nem gondolom, hogy a 4K felbontásban több példányban tárolnák felvételeket.
A változó felbontás és sávszélesség látszódna a lejátszáskor.
Az Amazon Video indulásnál HD felbontással kezd el streamelmi. Utána kúszik fel a 4K-ra.
A VEVO is minimum fel bontással kezd, még az SD-t sem éri el.Sajnos a tévé nem az aktuális stream adatokat mutatja, hanem az első képkockát. A hang információt meg sem osztja velünk.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Recon666 #2592 üzenetére
Hdr 10+ csak annyirol szól hogy jelenetenkent(egy jelenet lehet akár 10 perces is) vagy framenkent tartalmazza, a maximális fenyerot amit az adott frame vagy kepkocka tartalmaz. És ez alapján használja a tv a saját tone mapjet.
A sima hdr 10 meg a komplett filmre tartalmazza ezt. Pl ha csak 1 másodpercig volt valaminek a fenyereje 4000 nit akkor ez alapján lesz a tone map az egész film alatt.
Tehát ha fogják tudni a megjelenitok a valódi hdr szabványt akkor nem lesz szükség ilyenekre.
-
kiske13
tag
válasz
bajtokarpi #2600 üzenetére
A 7500 helyett inkább a u7qf.
Amikor elmentem a boltba 7100 volt a cél, végül u7qf lett.
A távkapcs egy kicsit nőies, de bitang "ereje" van.
Az LG-t nem ismerem.
Amúgy nálam is az lg és a hisense játszott, csak a hisense többet ad ugyanazért a pénzért.
Lehetséges, hogy az LG stabilabb.
A vidaa op rendszer, gyors de vacak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest