Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeban58
tag
Végül megvettem a 65A7500F-et. Normál nappali fények mellett eddig nagyon bejön a képminősége, a kontrasztja, a fényereje mind Netflix, mind Xbox esetén. A betekintési szögek tényleg nem túl nagyok, de hát ugye szinte mindig szemből nézi az ember. Aztán este sötétben kiderül majd a többi...
Milyen képbeállítást érdemes elvégezni, van erre valami részletes útmutató esetleg? Üzemmódok, fényerő, kontraszt, stb. Ha jól vettem ki a korábbi hozzászólásokból, az összes parasztvakító képjavító, zajszűrő cuccot érdemes kikapcsolni.
Az Xbox Series X remekül muzsikál 4K/60 Hz-en, de azt írja, hogy HDR10 kompatibilitás hiányában nem tudja aktiválni a HDR-t. Ezt tényleg nem tudja a tévé, hanem csak Dolby Visiont? Utóbbit a Netflix szépen ki is írja amúgy. -
Andy975
csendes tag
válasz
tothjani81 #752 üzenetére
Engem egyedül a "szappanopera" effekt zavar a LED tévéknél.
Tapasztaltál hasonlót ennél a tévénél, vagy kikapcsolható a beállításokban? -
Gabis
őstag
Sziasztok!
Nincs esetleg köztetek olyan akinek van tapasztalata Hisense A7500 és Samsung Q60T készülékekről? -
-
Zeban58
tag
Egy 65A7500F vásárlása előtt állok, és az lenne a kérdésem, hogy az Alexa támogatás pontosan mit jelent a Hisense tévék esetében?
A tévében van egy beépített Alexa funkció (és mikrofon), vagyis hangutasításokkal vezérelhető például az okosotthonom az Echo okoshangszórókhoz képest? Vagy azt jelenti, hogy például egy Echóról el tudom érni, be tudom kapcsolni a tévét online módon? (a lakásban minden szobában van Alexa-képes Echo, és sok alexával vezérelhető kütyü, lámpa, stb.)
Illetve kell-e trükközni az Alexával, hogy működjön? Vagyis esetleg át kell-e állítani a régiót valamilyen más országra? Ha igen, akkor az magával rántja-e a tévé menüjének nyelvét is?
Előre is köszi! -
csucsu54
tag
válasz
HunChaos #791 üzenetére
Szia!Mint korábban írtam én műholdazok,csak HD,FHD adásokat nézek,a mozgásmegjelenítéssel nincs gond,pedig ettől tartottam a legjobban,hisz sok sport adást,focit nézek!A színek csodásak,természetesek,a fehér az fehér,a fekete pedig fekete,nem szürke!Kellemesen csalódtam,nagyon jó készülék,nem bántam meg a vételt,bátran ajánlom másoknak is!
-
DonJoee
tag
Elég zárt az OS ezeken, az nem számít semmit, hogy Linux alapú.
Sajnos a TV-s Youtube az ilyen, nem igazán lehet belőle eltüntetni a reklámokat. Esetleg, ha prémium előfizetéssel jelentkezel be a tévé youtube kliensébe. Bár ezt én nem próbáltam, mert nincs prémium előfizetésem.
Még kipróbálhatod, hogy a tévé hálózati beállításaiban valamilyen AdGuardos vagy más blokkolós cég DNS szerverének IP címét adod meg (legálisan használható, ők is reklámozzák), de a beszúrt video reklámokat akkor sem lehet DNS-alapon szűrni. Talán a popup reklámcsíkok eltűnnek ilyenkor.
A böngészőkben azért (is) működik a video reklám szűrés, mert mondjuk a uBlock Origin nem csak DNS-alapon és reklámszerverek nevét/IP-jét szűri, hanem a böngésző (és az abban a youtube playernek megnyitott iFrame) adatforgalmát is. Ezt tévén nehezen lehetne megcsinálni. Kivéve androidos tévék (rootolva). De volt már Samsung tévén developer accounttal bejelentkezve spec. youtube kliensem (oroszok írták, ki más?), ami nem reklámolt egyáltalán...
De ez a Hisense nem ilyen sajna.Esetleg még a routerre, Raspberry Pi-re lehetne valami progit telepíteni, ami ugyanúgy adatforgalmat szűr, mint a böngészők blokkerei, csak akkor rendszer szinten (az egész helyi hálózatodban) lenne kiszűrve a youtube reklám. Kérdés, hogy van-e ilyen? Mondjuk a Pi Hole talán ilyesmi, de még nem mélyedtem bele ennyire.
-
madle
őstag
Sziasztok,
vettem egy Hisense 58 A7100F tévét, elméletileg Linux alapú az OS rajta, olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges erre valamilyen Ad Blockert telepíteni? Főképp youtube-ot használok és borzasztó idegesítő a sok reklám.
-
gulupeti
senior tag
válasz
tothjani81 #782 üzenetére
Nekem is ilyen televízióm van, van DTS hang, annak ellenére, hogy azt írják, hogy nincs. Hang/hangszórók/hang kimenet/Csak SPDIF v. ARC, valamint Hangszórók/Digital Audio Out/Pass Through (ezt a magyar menüben sikerült HDMI jel átengedésre fordítani, ugye ez a valóságban optika is lehet). És így, ebben a formában beállítva simán van DTS hangod. Mielőtt megvettem a tv-t, azt hittem, hogy erről teljesen le kell mondanom, úgyhogy volt meglepetés, amikor kipróbáltam.
-
maxymillion
tag
Ez nekem is így zajlott, utána kezdett érdekelni, mitől van ez. Ekkor vettem észre, hogy a lan port jel a jobb felső sarokban piros x-es. Ha újból beléptem, már jó volt, gondolom addigra magához tért. Ezért most ugy kezdek, tv bekapcs, beállítás es csatlakozás. Ezt a lépést kéne elhagyni. De próbálok majd egy gyári visszaállítást.
-
cellardoor12
csendes tag
válasz
tothjani81 #782 üzenetére
Nem értem teljesen a kérdést, de:
Megérkezett a DAC az aliról.
[link]
Valamiért 2.0-ban jött ki az optikán a hang, ezért át kellett állítanom a hangkimenetet "Csak SPDIF-re, majd ezután Auto-ra kell állítani a kimenetet. Érdekes módon Dolby, Dolby Plus, stb. módokban is van áthallás a sávok között, így nincs. Az alis kütyü egyébként rendben van, bekapcsoláskor 2.0 módban indul defaultként, ezért nem kapcsolgatom ki-be.Akinek analóg 5.1-e van, annak megoldás lehet.
-
tothjani81
senior tag
üdv. Milyen megoldást ajánlanátok 65 u8qf hez hogy hogy dts hang is legyen?
-
Bjoe007
csendes tag
Sziasztok!
Jó két hete használom 65U7QF bár nem minden nap és ígértem egy kis véleményt.
Szóval szerintem brutál.
Egy pana plazmát cseréltem mert nagyobbat szerettem volna.
Beüzemelés pofon egyszerű.
Netfix,YouTube,Napi műsorok,Xbox amit használunk.
A fényereje kisüti a szemem.A 4K és Full HD tartalmak pont mint az áruházak demója.Nagyon 5-pont.Nem állítottam semmit a gyári beállításon mert így is tökéletes.Én sem bevilágítást sem felhősödést nem láttam.A Netfix YouTube sokaknak akadozik ezt is olvastam.Én nem találkoztam ezzel a problémával.Digis-kábeles vagyok hd beltérivel Külföldi teszteken láttam és olvastam,hogy a mozgással volt gond de kapott frissítés és oké lett.Én ezek szerint már a frissebb verziót kaptam mert nem láttam semmi különöset mozgásba.A hang szerintem és nekem tökéletes.
De amin meglepődtem az sd adások nekem tökéletesek.Ott egy picit állítgattam.
Szerintem simán nézhetőek élvezhetőek.
Nagyából ennyi.
Majd próbálok felrakni képeket és ha van valakinek kérdése nyugodtan kérdezzen. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
maxymillion #766 üzenetére
Szia! Az U8B-nél előfordult olyan, hogy amikor a Youtube-ot megnyitottam gyorsgommbal, kiírta hogy a hálózat nem elérhet, állítsam be újból. (Pedig nem volt probléma az intereneteléréssel.) Ekkor nem állítottam semmit, csak kilépés és újból betöltöttem a Youtube-ot és kész.
-
KD6-3.7
őstag
Ott valami gond van a felskálázással! Meg kéne nézned a média box beállításokban a felbontással kapcsolatban az opciókat.
Aztán lehet a TV gajdult meg, ha lehet akkor te is csinálj egy gyári visszaállítást és utána ne állíts át semmit, hanem úgy gyárin próbáld ki a lejátszást. -
Veron
addikt
Már ki vannak kapcsolva. Se smooth motion, se noise reduction. Így mondjuk nem esik szét a kontúr, de ugyanúgy megdöccen néha. Pedig USB3as HDDről média boxon keresztül játszom le HDMIn.
Egyébként fura a dolog, mert az fHD TVn teljen képernyőre nyomta ki a képet a box, most a 4k TVn a bal felső sarokba, kb. 16od méretben. -
Veron
addikt
Mi az oka annak a jelenségnek, miszerint az alakzatok kontúrja elmosódik néha és gyorsabb mozgásnál belagol a kép néha?
-
KD6-3.7
őstag
Én ezen már túlléptem. Hirtelen felindulásból vettem egy Xiaomi Mi Box S-t (Mi Box 4) és azzal megy a 68mbps 4K HDR is. Megnéztem a 112GB-os Gyűrűk Ura UHD változatot simán. 24ezer pénzt megért ez az Androidos kütyü. Épp annyival volt olcsóbb a TV mint az okosabb társai.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
maxymillion #771 üzenetére
Persze, TV bekapcs és online van.
A beállításokban a haladó beállításoknál nálam a gyors bekapcsolás és a Bekapcsolt üzemmód készenlétre van állítva. Lehet ez is befolyásolja. -
bigdady
nagyúr
válasz
maxymillion #771 üzenetére
Persze nalam megy simán. Mondjuk értelme nem sok mert halozatom a full HD megy csak az is meg meg akad néha (gigabites hálózat)
-
maxymillion
tag
Ingazandibol még most vettem, nincs 2 hete nálam, es nem is allitottam rajta semmit. Ezek szerint neked alapból megy? Vagy wifin használod? Egyébként vissza akartam küldeni, már voltak is érte, de az új szerzemény elveszett a postán... Így egyelőre megtartottam, meg kezdek megbarátkozni vele (kicsit macerás ekkora tvt visszavinni)
-
Gino20
őstag
A kínálat elég relatív
. Én pl TV forrást kevésbé nézek (amit nézek az van legalább HD-ben) és jellemzően Netflix megy 4K-ban vagy médialejátszón keresztül nézek szintén 4K filmeket.
4K TV adásra még sajnos várhatsz 10-20 évet is ilyen tendencia alapján, de akkor már ez lesz az ócska minőség
300-at TV-ért nem, de a háztartási gépek meg Bosch? -
KD6-3.7
őstag
válasz
maxymillion #766 üzenetére
Én csinálnék egy gyárira visszaállítást.
-
maxymillion
tag
Tudna valaki abban segíteni, hogy vezetéken csatlakozok a tv-re (58a7100) a telekom router felől, de minden bekapcsolasnal inaktiv a hálózat, újra be kell kapcsolnom a netet a tvn, ezt hogyan lehetne orvosolni? Mert ez igy nem az igazi - ugye ha gyorsgombbal inditom a youtube vagy netflixet, emiatt el se indul, kb kifagy az egész.
-
HF77
őstag
válasz
tothjani81 #756 üzenetére
jók ezek a tévék, és kezdenek megfizethető árban is lenni...a baj csak az, még mindig kevés tartalom van ami valóban élvezhető ezeken az eszközökön és sok esetben még egy 4K is nehezen megjeleníthető(én épp ezért nem gondolkodtam még ilyen kategóriában...)
ha majd 4K-ban lesznek pl a tévé adások, vagy egy blu-ray 4K nem 10 ezer ft lesz a boltokban
na majd akkor...
-
rainman72
nagyúr
válasz
tothjani81 #756 üzenetére
Már leszáló ágban van 370e körüli árról indult elsőnek a MM-ban,egy hónapos beszerzéssel,akkor akcióba 340e volt!
-
aronpapa
tag
válasz
Gratula, én is ezzel a típussal szemezek már jó ideje, már csak a jó árat várom rá
További véleményt is szívesen veszek, ha majd lesz részedről. -
csucsu54
tag
válasz
Gratulálok,úgye nem túloztam,használd egészséggel!
-
tothjani81
senior tag
Hát gyerekek, pár órája raktam a falra fel egy 65U8QF tipust és kajak nem hittem a szememnek, hohy a samu Q7 F et megalázza de nagyon. Pedig a samu majd 2x annyiba került. Tesztekkel ellentétben a külleme a tv nek számomra bár formabontó de igen tetszetős. A kép megfelelő tartalomnál lenyűgöző de sd adásnál is maxximálisan élvezhető. Távirányító nagyon jó. Összegségében ennyi pénzért ez a tv teljesen rendben van. első generációs Samu Q7 f rő qled tcl re váltottam de ez a tv messze a legjobb.
-
Piftuka
veterán
Jaaa, hogy ő....!
Azért szokta az "UN7x" tévéket ajánlani, mert olcsóbb. Nem azért, mert jobb.
Az teljesen egyértelmű, hogy színpalettában a "Nanocell" miatt jobb a NANO79. Hogy a többi tulajdonsága miatt HDR-ben nem sokkal jobb, az egy más kérdés.
Az árkategóriájában, a képminősége alapján viszont egy erős versenyző.
-
DonJoee
tag
Nálam sincs frissítés (A7500, 901).
Viszont kipróbáltam ezt az androidos "távirányítót". Valaki írta, hogy milyen rosszul reagál meg hasonlók.
Nekem nem volt rossz tapasztalatom, szépen megy vele a tévé. Mindent lehet vele kezelni, az aprólékos képi beállításokat is.
Viszont olyan sok értelmét még nem találtam azon kívül, hogy "na, ezt is tudja még!". Inkább az egyéb, online tartalmak reklámjának tűnik.
Azt hiszem, maradok a normál távirányítónál. Max, ha elveszik, akkor jól jöhet a telós... -
KD6-3.7
őstag
Nálam nem jött frissítés, kézzel sem.
Hányas lett az új verziószám? A7100F -
DonJoee
tag
380 körül és még utána pár hozzászólásban írogattam az A7500-ról.
Szerintem nincs a fényerővel semmi gond. Persze, ha rákapunk a HDR-re, akkor lehet, hogy ez változni fog, de egyelőre a "gyereknek vettem Nintendo Switch-hez". (Bár a feleségem egyre jobban kételkedik ebben...)
-
Zeban58
tag
Sziasztok!
200 ezer forint magasságában szeretnék 65 colos tévét, és ezt néztem ki: Hisense 65A7500F.
Milyenek a tapasztalatok ezzel a típussal? A fényerő mennyire gyenge, a kontraszt rendben van-e, felhősödés mennyire látható? (netflixhez és xboxhoz használnám leginkább)
Előre is köszi! -
bigdady
nagyúr
U7100-ra jött frissítés
-
Piftuka
veterán
Jó ár érte, bár közel egy "tizessel" volt már olcsóbb is ~három hete.
Összességében a két tévé "egál". Az "U7B" sokoldalúbb, és kifejezetten filmekhez talán jobb választás, az általánosságban jobb képminősége okán. A fényerő a gyengéje (bár abban a másik sem jeleskedik.)
Az "A7500" akkor megfontolandó, ha játékra is használnád, és kihasználnád az "okos" rendszerében rejlő plusz lehetőségeket.
-
Thorkos
tag
h55u7b Akcios az auchanban 140e. Jo árnak számít? Jobb vétel mint az A7500 ? Holnap szerintem megnezem van e a győri boltban. Bár ez is 19 es modell .
-
maxmanus
tag
Íme..
-
gulupeti
senior tag
válasz
cellardoor12 #726 üzenetére
Szerintem nincs ezen semmi extrém.
Tudomásom szerint pl. HDR anyagnál a backlight-ot nem is ajánlott levenni 100-as értékről, máskülönben pont a lényeg szenved csorbát ezáltal.
-
Piftuka
veterán
válasz
venom8888 #723 üzenetére
A boltok kapcsán azért kérdeztem pontos forrást, mert én Magyarországon élek. Míg a hazai piac kínálatát, árait álmomból felébresztve tudom, a fentiek közül csak az Amazon.co.uk oldalát ismerem.
Azon és a többi oldalon is egyesével ki kellett keresgélnem az ajánlott típusokat, valamint megnézni a kínálatot, mert a UK-ben egyes tévéknek más példányai kaphatóak, mint nálunk.
Ha már Philips, akkor én a 8505-nél alább nem adnám.
Hisense palettájáról az árkategóriában a kettő közül bármelyik jó lehet. Én biztosan az "U7QF"-et venném.
A többi általad említett helyen (a TCL 50 & 55C715-tel együtt) - nem meglepő módon - már elkapkodták az akciós áron, de az Amazon oldalán még kapható: LG 50NANO796
Egy kifejezetten jó, ajánlott, kiváló MVA panellel szerelt tévé, WebOS operációs rendszerrel.
Ha ívelt is szóba jöhet, és olcsóbbat keresel, akkor még ezt tudom ajánlani: Samsung UE49RU7300
A SONY és Panasonic palettájáról az árazás miatt esélytelen épkézláb tévét ajánlani.
A többi kínai, és török gyártót pedig gondolom ugyanúgy nem preferálod, mint a TCL-t.
Ami a "hibás szériát" illeti... ha gyárilag elismert hibára gondolsz, visszahívott tévékre, a fentiek egyike sem az.
A "foltok a képernyőn" nem tudom, mire gondolsz. Ha fényszivárgásra, a háttérvilágítás hibájára, vagy "felhősödésre" céloztál, akkor annak elkerülésére nincsen biztos recept.
LCD készülékben kifoghatsz ilyen szempontból kiváló és rossz darabot is.
Azért jellemzően az MVA panelek esetében kisebb az esély gyengébben teljesítő példányt kifogni. Valószínűleg a panelszendvics szerkezetének köszönhetően.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
cellardoor12 #726 üzenetére
Ez oké csak az egy ULED paneles, valószínűleg teljesen mást jelent pl a 90-es kontraszt nálad és nálam. Nálam 90-en vakítóan fényes pl egy ablak, de már nem látod, hogy mi van kint amit normál esetben kéne látni. Kiégnek a világos részek.
A7100F minden 50-en ad olyan képet amit a film készítője megálmodott, de ez nem jelent semmit. Mindenkinek szíve joga, hogy mit hova állít el.
Pedig jól nézne ki, tegnap próbálgattam Alien Covenant alatt az értékeket és a zseblámpa rohadt jól néz ki 90 körüli kontraszttal, de ezzel együtt fehér paca lesz mondjuk egy megvilágított szereplő arca. Hiába na, 300nit az nem elég a jó HDR-hez. -
cellardoor12
csendes tag
Nekem a következő beállítások jöttek be U7QF-en. Tudom, minden majdnem kakón van, de valamiért a HDR számomra így jelenik meg normálisan.
Local dimming: High
Blacklight: 100
Brightness: 50
Contrast: 90
Saturation: 60
Sharpness: 5
Adaptive contrast: Medium
Color temperature: Standard -
Veron
addikt
Én is gondolkodtam már azon, hogy inkább IPS kellene, de nem vagyok biztos benne. A képernyő ugyanúgy tükröződhet annál is. Csak akkor vállalnék be egy másik modellt, ha biztosan tudnám, hogy jobb lesz e tekintetben. Eddig úgy tűnik, a LG UN7400ra írták, hogy jobban megbirkózik a becsillanássak. Minden más esetben lutri és lehet rosszabbul járok.
-
Gino20
őstag
A visszaküldést fólia nélkül is megteheted (1xi de saját tapasztalat). Nem akarlak elkeseríteni (látom, hogy több fórumon hónapok óta keresed a megfelelő készüléket), de az adott áron IPS panel az ami talán segít rajtad függetlenül attól, hogy vettél egy abszolút budget QLED tv-t. 19-es samu Q70R-t használok és az is bőven tükröződik, pedig amúgy nem egy ócska masina szóval marad az ,,ócska" kontraszt és a fekete helyett inkább szürke, de ellenben nem fog úgy zavarni a ,,fény" vagy marad a kétszeres ár VA esetén
-
venom8888
őstag
kb 500 at szanok a dologra. Nincs kifejezetten boltom ahonnan veszek,de ismert legyen, megbizhato penz vagy csere lehetseges legyen, ezek Amazon. Argos. PC world. AO. stb.
55-58 colos, jo kepi megjelenites, nem hibas szeria, foltok a kepernyon stb. Mit szeretnel meg tudni?Idaig ezek a lehetseges TV-k
Philips 58PUS7505-7805-55 Hisense A7500F-U7QF! -
Piftuka
veterán
A tükröződést nyilván nem, a képi élményt viszont mindenképpen.
Értem, hogy vigyázol rá, ez derék dolog...
Ám az a 3 cm gyűrött fólia éppen elég ahhoz, hogy ne legyél képes érdemben vizsgálni a készülék által nyújtott képet. (Utóbbinak ugyanis része az a bizonyos 3 cm-es sáv is.)
-
venom8888
őstag
Sony 55 Inch KD55X7052PBU Smart 4K UHD HDR LCD Freeview TV
Ez van ami meg egy picivel dragabb mint a U7QFh. Ettol tobbet mar tenyleg nem akarnek kolteni ra. Szerintetek?
U7QFh-550font
Sony 55 Inch KD55X7052PBU --586 fontPicsaba 360 fontrol indultam TV-t nezni.
-
Piftuka
veterán
válasz
venom8888 #708 üzenetére
Régebbi modell, de ott UK-ben nem lehet kapni 1-2 évvel ezelőtti modelleket?
Ami a Philips-et illeti... 58 colos méretben a PUS85xx kifejezetten jó készülék. Az egy remek MVA panel, amit használ. Ugyanaz, amivel a Panasonic tévéit szerelték.
Én nem szoktam a tévéiket ajánlani, mert a magyarországi szervizhátterük botrányos; a legrosszabb.
Ám remélhetőleg ott Angliában nincsen ilyen probléma!
Azért tudd, hogy bármelyik 60 Hz-es tévét választod is, soha nem lesz olyan a mozgásmegjelenítése, mint egy 120 Hz-es panellel szerelt készüléknek.
Az interpolációt előbbieknél jellemzően intenzívebb mértékben kell használni, és még akkor sem lesz olyan, mint natív módon egy korrekt SONY (vagy az említett Hisense U8B, ami kifejezetten jól szerepel ilyen téren).
-
-
Veron
addikt
válasz
venom8888 #698 üzenetére
Egy hete használok egy 55U7QF-et, itt vannak a tapasztalataim. Annyival kiegészítve, hogy szerintem nagyon tükröződik, ami nálam nagy hátrány a lakás elrendezése miatt, ez a legnagyobb hibája.
Egyébként én is a Philips 7805 és Hisense U7QF/U7B között vacilláltam. -
Piftuka
veterán
válasz
venom8888 #706 üzenetére
Hopp... közben már a "H9G" egyik méretben sem elérhető. Valaki meg is vette az elérhető példányokat?
Mindenesetre ötletként még az 55, vagy "65U8B" merül fel. Utóbbit nálunk most az ALZA 240.000 forintért adja, ami nagyon-nagyon jó ár.
Talán a UK-ben is találsz üzletet, amely hozza ezt az árszintet.
Ha visszaolvasol pár hozzászólást, láthatsz fotókat, beszámolót is HEAHEA fórumtársunk "virtuális tollából" ezzel a készülékkel kapcsolatban.
Alternatívaként tudom javasolni ezt: TCL 55C815K 55 Inch QLED 4K Ultra HD Android TV
5 év garival, 500 Fontért szvsz ez egy jó csomag. Ugyan nem FALD-os tévé, és ebben a méretben csak 60 Hz-es (a 65 és 75 colos változat 120 Hz-es panelt kapott), de korrekt tévé a kategóriájában. Magas kontraszt, jó fekete szint, korrekt fényerő, szép színvilág, és minden HDR szabványt támogat.
-
Gino20
őstag
válasz
venom8888 #702 üzenetére
Világos, de kb azt kell megérteni, hogy az U7QF egy QLED FALD kijelzős, ~70 LD zónával rendelkező készülék (amúgy ez baromi magas érték) és így a tesztelők és használok is talán a ,,tökéleteshez" akarják hasonlítani a specifikáció alapján, pedig LCD vonalon ilyen szó szerintem eleve nem létezik, míg ha valaki vesz egy A sorozatot, akkor ott talán az elvárás sem lesz akár irreleváns és jó esetben szimplán csak bódog tulajok lesznek, akik amúgy a pénzükért a konkurens ismertebb márkához képest vettek egy budget TV-t. Amúgy kategóriájában az U7QF is szerintem egy pont ilyen budget TV és ilyen tulajdonságokkal nem igazán találsz pl samu QLED-et hasonló áron, de összeségben helyén kell kezelni a dolgokat.
-
bajaki
őstag
válasz
venom8888 #700 üzenetére
Sziasztok!
A héten én is tulajdonosa lettem egy 7100F-nek, konrkétan az 55-ös verzióban, az volt most csak jó áron. A topikot visszaolvasva bánom is, hogy nem vettem észre, hogy 1 hónapja az 58-as volt ugyanennyiért. Node mindegy, ez is jó vétel volt 110-ért.
Egyelőre ismerkedünk, még nem került a végleges helyére a TV. Asztalon tesztelve, szemből nézve nagyon szép a kép, bevilágítás sem vészes. Egy magasított polcon lesz majd elhelyezve, remélem, hogy nem fog lentről nézve nagyon torzulni a kép. Használja esetleg valaki falra szerelve/magasabb polcon a TV-t? Mi a tapasztalat?
A hanggal viszont nem vagyok teljesen elégedett, nem jön be a TV hangszórója. Sajnos csak a kézhezvétel után konstatáltam, hogy nincs rajta 3.5 mm-es jack, így a jó öreg Genius SP-HF1250B-met nem tudom vele használni.
Használ esetleg valaki optikai bemenetes hangafalat (vagy DAC-cal analógót) a topikból? Minden hangot kiküld a TV, vagy vannak appok amik hangjai esetleg nem mennek ki? -
Piftuka
veterán
válasz
venom8888 #700 üzenetére
Az a helyzet, hogy ennyi pénzből a Hisense palettájáról még jobb tévét is tudsz vásárolni.
Az első gondolatom az "55H8G" volt, ami egy nagyon korrekt készülék.
Egy jó bemutató róla: Hisense H8G Quantum TV Review Pt. 2 | Much Better
Aztán keresgéltem, és találtam ezt: 55H9G - 408.48 GBP
De hogy még a 65 colos változata is csak 501.72 Angol font...!
Persze nem ismerem ezt az üzletet, Te talán jobban, ha kint élsz, de ha ez korrekt hely, akkor ne habozz.
Ez a tévé az utóbbi 10 év egyik legjobb LCD televíziója. 120 Hz-es, 10 bit-es, FALD háttérvilágítású, extra magas kontrasztot adó VA panel, 1.400 nit körüli csúcs fényerő, 180 dimming zóna, minden fő HDR szabvány támogatása...
Ennyi pénzért ennél jobb tévét egyszerűen nem vehetsz.
-
Gino20
őstag
válasz
venom8888 #698 üzenetére
A kinézett 2 TV nem egy liga. Az U7QF-et minden bizonnyal a tudásához mérten ,,kritizálják" a tesztelők, de attól az még nem az A sorozat szintjén van. Ahogy nézem hazánkban A7400 nincs is
. Ha pénztárcád engedi, akkor U7QF-et javasolnám.
Amúgy épp ma voltam a Dunakeszi Auchan-ban, ahol van egy külön Hisense ,,fal" U8QF, U7QF és ha jól emlékszem A7500 készülékekkel és a látottak alapján minőség is ebben a sorrendben ,,csökkent" a (csak) demó videók alapján és bátran kijelenthetem (samu Q70R tulajként), hogy ha most (Q70R már nem kapható és az azzal kb azonos 65Q80T meg jelenleg ~470k) akarnék 65"-os TV venni, akkor az tuti az U8QF lenne ~310k-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest