Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Amennyiben nincsen szükséged feltétlenül a külső egységre, úgy a CI+ kártya a jó megoldás.
Én sok éve, amint lehetett, lecseréltettem a UPC-vel mindegyik tévénkben. Persze a UPC-nél ennek is külön havi díja van, ha az ember a HD csatornákat is kéri hozzá.
A DIGI vonatkozó üzletpolitikáját nem ismerem.
-
Piftuka
veterán
Mi a fenét művel a DIGI és a Telekom?
A tévé adásoknak nem kellene ilyen problémát okozniuk.
Az "Overscan" funkció a készüléket számítógépről üzemeltetve hasznos lehet, de televíziózásnál csak hátránya van. Levágja a képtartalom egy részét, és még el is lágyítja a képet; összességében rosszabb a képi élmény.
(Persze nem mintha a UPC jobb volna... én pl. 2 éve pixelekre rendszeresen széteső televízió adással küzdök az ő szolgáltatásukat használva...
)
-
NB2
aktív tag
-
DonJoee
tag
válasz
kellerman #881 üzenetére
Nekem régen az AXN-en volt ilyen "szaggatott vonal a kép felett" -bibi. Tudtam, hogy szolgáltató hiba (Digi), de lusta voltam beszólni nekik ezért. Aztán egyszer csak eltűnt. Gondolom, lecserélték a szolgálati, piros Junoszty tévét egy Videotonra és végre észrevették...
Overscan jó rá, bár akkor meg körben elvész némi képtartalom is. Valamit valamiért. -
csucsu54
tag
Ettől féltem a legjobban,hisz sok sportot.focit nézek,de kellemesen csalódtam,nagyon jó!Igaz,én műholdazok,HD,FHD adásokat nézek,kiváló minőségben!Ha megveszed állítsd be a togoba forumtárs által a 856-os hozzászólásában említett link alapján,nem fogsz csalódni,szuper az eredmény!
-
Gabis
őstag
válasz
tothjani81 #888 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ.
Igazából már letettem a voksom a 8QF mellett, csak erre még kíváncsi voltam.
-
tothjani81
senior tag
mondhatni a mai tv-k között kiemelkedő. Megfelelő tartalomnál ahol a tv nen konvertál jó beállítások melett szinte tökéletrs. sd adásnál meg nincs az a tv amin jó legyen. Eddigi legjobb tv ami nálam megfordult. ki merem jelenteni, hogy nem csak árkategóriájában hanem az ennél jóval drágább tv k se tudnak többet.
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
8QF tulajoktól kérdezném, hogy a mozgásmegjelenítéssel mennyire vagytok elégedettek? -
kellerman
tag
válasz
tothjani81 #882 üzenetére
Na, majd este kipróbálom, köszi.
-
MEGAL0D0N
csendes tag
válasz
kellerman #881 üzenetére
Szia
Igen van nekem is ilyen extra figyelni való
Van olyan csatorna ahol az egész felső sáv szaggatott fehér csík.Szóval nem csak Te vagy a kiválasztott
Telekomos vagyok és gondolom ezekért a fjuucsörökért fizetek nem keveset meg a reklámokért
Mondjuk nem nagyon tévézek de mindenért a szolgáltatót hibáztatom. -
KD6-3.7
őstag
válasz
maxymillion #879 üzenetére
Tud ilyet sajnos a technológia... Nekem zsír új telefont kellett visszaállítani kb. Az első órában, mert minden baja volt. Aztán azóta is jó.
-
tibike8
őstag
Tegnap egész nap hívogatták a Mediát mire felvették. Szereljék le a falról, diktálják be a gyári számot, csomagolják vissza a gyári dobozba (még mindig ezen rugóznak) és majd egyszer valaki elviszi valahova, valameddig és majd egyszer jövőre lesz valami...
Amúgy IPTV van rajta HDMI-n, nem DVB-C. -
DonJoee
tag
Erre most nem tudok mit mondani. A 8-ason szerintem biztos. De ez is attól függ, milyen régióba adják el a tévét. Ugyanahhoz a tévéhez létezik fekete egyszerű meg ezüst (talán fém?) mikrofonos távirányító, ami ezek szerint nem infrás, hanem bluetoothos.
De mintha valaki már írt volna itt a bluetoothos távirányítóval kapcsolatban (olyasmire keress rá, hogy "villog a kék led" vagy hasonló). -
Spike009
csendes tag
Sziasztok!
Telekom Tv Go app létezik A7100F-re?
Vagy ötlet a telepítésre? -
Zeban58
tag
[kép]
Ilyen nekem a mai frissítésig nem volt. Alexa eddig csak olyan tekintetben volt, hogy az egyéb alexás eszközökről tudtam hangparancsokkal vezérelni a tévét, mostantól viszont ezek szerint már a tévé távirányítója is aktívan alexás. Csak a mikrofon gombot nem találom rajta... -
Veron
addikt
ezzel már találkoztatok?
a power LED pirosan világít, ha ki van kapcsolva a TV (U7QF), de legutóbb villogni kezdett. bekapcsolva, láttam a kábel TV képét, de a HDMI-t nem. hiába váltottam át rá, a képet nem jelenítette meg.
áramtalanítás után a power LED sem villog és a képet is látom. -
tibike8
őstag
Sziasztok, a sógoromék 65A7500F tv-je képe elment este tv nézés közben. Csak hang van. Nem lehet a frissítéssel összhangban? Sajnos én nem a közelükben vagyok és nem tudok ránézni. Áramtalanítás után sem villan föl semmi a kijelzőn. Lehet ezt pendrájvról frissíteni valahogy így? Nincs még 4 hónapos a tv.
-
MEGAL0D0N
csendes tag
Sziasztok
A 65A7500f re érkezett frissítés
K1112 a vége.
Üdv
Mega -
Karcsi74
friss újonc
S.O.S. Nem tudok dönteni ☹️ csak egyszerű tv használata nem játék nem youtube ,netflix stb ...(ritkán laptopon rá kapcsolódva vezetékelfilmnézés) Samsung UE58TU7102 vs. Philips 58PUS7555? (Személyesen nem tudom sajnos megnézni hogy úgy hozzám meg döntést ☹️) köszönöm előre is a hozzáértő véleményeket .
-
csucsu54
tag
Hát,eddig is nagyon elégedett voltam az U8QF készülékkel,sikerült elég jól beállítanom,de megcsináltam a videó alapján,valami csoda lett!Volt néhány beállítás amihez én nem mertem hozzányúlni anno,de azokat a videó alapján módosítottam és csodás lett,aki ilyen készülékkel rendelkezik,bátran állítsa be ez alapján!Köszönöm a tippet!
-
tothjani81
senior tag
Valaki használ a tvn Deezert? Beírom az adatokat és azt írja hogy érvénytelen adatok. Vagy 10x megpróbáltam lecsekkoltam helyesen írtam be és mégse jó.
-
pluhm
aktív tag
Úgy néz ki megoldódott. Formáztam a HDD-t, exFat-ra, azt fel sem ismerte. Utánna NTFS-re visszaformáztam, felismerte, de rögzíteni továbbra sem engedett rá. Ekkor gondoltam, kikapcsoltam a TV-t, de nem csak simán, hanem áramtalanítottam is. Miután visszakapcsoltam, újra működött a rögzítés a HDD-n.
-
pluhm
aktív tag
Üdv!
Nem tudom, találkozott-e valaki hasonló problémával, de nem tudom mi tévő legyek. A TV-re (55U7B) rá van csatlakoztatva egy külső merevlemez, rajta filmekkel, sorozatokkal. Tökéletesen lejátszik róla a TV mindent, a 2160 HDR tartalmakat is szépen, akadásmentesen. A tegnapi napon rögzíteni akartam TV műsort, de nem engedte a TV, azt írta ki: "nem található külső tároló eszköz". Visszaléptem a benetekehez és láttam, ugyan úgy ott van az "új kötet" elnevezésű HDD-m, működik is, rendben le tudok játszani róla mindent, de a felvételt továbbra sem engedi. A másik USB-be beledugtam egy pendrive-ot, azt is látja, mindent kezel, ami rajta van, de a felvétel továbbra sem indul el, "nem található külső táróló eszköz" felirat jelenik meg továbbra is.
Néhány nappal ezelőtt még jól működött a HDD-vel a felvétel, de tegnap óta ezt írja ki...
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok!
Bluetooth billentyűzet tapasztalat: Vettem egy Bluetooth egér-billenyűzet párost ( Rapoo 8200M). Összepárosítottam a televízióval. Végre nem kell a távirányítóval pepecselni keresésénél. A Youtube-nál csak a billentyűzet használható, egér nem. Viszont ennél és a beépített böngészőnél is az ékezetes karaktereket nem jeleníti meg, hiába van magyar nyelvre állítva. Gondoltam szólok, ne legyen meglepetés másnak. -
togaba
tag
Hátha érdekel valakit:
https://www.youtube.com/watch?v=PmvNxGC55wA
U7QF és U8QF képbeállítása -
Gabis
őstag
válasz
tothjani81 #853 üzenetére
Ahogy olvasom a Samsung fórumot ott is megy az állítgatás ezerrel, szóval ezzel lehet játszani, de én is egy 55U8QF felé húzok. Hangzásban mennyire élvezhető a 8QF?
-
tothjani81
senior tag
Én pont ma láttam egy Samu 65 Q 65 ös modellt. Berakattam azt a teszt demót amit szoktam lesni. Nem győz{tt meg. Tipikus Samsungos túlszaturáltság és valótlan szinek na persze kristálytiszta megjelenítéssel. Képmegjelenítés elmarad a Hisense u8qf től. Nagyon örülök hogy eladtam a tcl 715 c t és hogy nem csábultam a samu felé és a u8qf et vettem
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Van ötlete valakinek, hogy miért nem jeleníti meg jól a TV (43A7100F) a hosszú ékezetes betűket a csatornák információinál? (Ã@© és hasonló betűk vannak helyettük)Köszi,
Algotis -
DonJoee
tag
válasz
schulc99 #849 üzenetére
Itt a két típus egymás mellett, nézd meg magad.
Én a 7500-at venném. Nagyobb színvisszaadási százalék (színhűség), fejlettebb VIDAA, AC-s wifi, Dolby Vision, MEMC képjavítás. Jéé, de hát ezt is vettem, csak 65-ösben!
Felhősödés lesz mindkettőnél, direkt bevilágítás szerintem a 7100-nál esélyesebb, talán az árkategória miatt annyira nem figyelnek rá összeszereléskor. Vagy teszteléskor.
Betekintési szögnek manapság már a dobozos tejre is 178°-ot írnak, de ezek VA panelek, tehát lesz színváltozás miközben változtatod a betekintési szöget. Ezért a nézőközönséget ne egymás mellé, hanem egymás mögé ültesd...A fekete... Már ezeknek is jobb feketéik vannak, mint mondjuk a 10 évvel ezelőttieknek, de az igazi feketék a FALD-os tévéknél kezdődnek Hisense vonalon. Azok az U7Q vagy a mégjobb U8Q. Azoktól feljebb már csak az OLED van, a Hisense-hez képest értelmezhetetlen áron.
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Milyen tapasztalatok vannak az alábbi 2 tipussal kapcsolatban?
HISENSE 43A7100F
HISENSE 43A7500FIPS vagy VA panelesek?
EDGE vagy Direct led-esek?Mennyire jó a betekintési szög, a fekete, szinhűség?
Mennyire hajlamosak a felhősödésre, bevilágításra stb. -
Zeban58
tag
Xbox Series X-en is megy végre a HDR10 támogatás. Ehhez a tévén a HDMI 2.0 formátum menüpontban standard helyett megújult formátumot kell választani.
Így már csak a 120 fps-t nem tudja a konzol feature-ök közül a 65A7500F, amihez ugyebár már HDMI 2.1 kellene, de e nélkül aztán simán meg lehet lenni. :) -
Zeban58
tag
Tovább tesztelgettem, állítgattam a 65A7500F-et, és most végre révbe értem. Számomra a legjobb kép Mozi nappal/éjjel üzemmódban jön össze, meleg helyett standard színhőmérséklettel. Előtte ki/bekapcsolgattam mindent, de végül most így a legjobb konfig. Ééés elképesztően jó a készülék nappal és éjjel is!
15,5 Mbit/s-os 4K Netflix tartalmakat 1,8 méterről bambulva leesett az állam, de tényleg. De a HD tévéadások is egész szépek, mondjuk azokat már inkább 3 méterről pislogom. Oldalról fakul, ami a VA panel adottsága, de ezzel simán együtr lehet élni, és cserébe bőven kárpótól például az Xbox Series X brutál 4K grafikája.
180-200 ezer forintért szerintem ajándék egy ilyen hatalmas 4K tévé, remélem a megbízhatósággal sem lesz gond.
Mondjuk arra még kíváncsi lennék, hogy kb. 40 ezer forinttal többért mit tudhat egy 65U7QF a maga local dimmingjével, mert asszem más különbség nincs. -
Cry0
őstag
Sziasztok!
A7100F készülék hangbeállitásaira talált már valaki jó megoldást?
valahogy nem akar az igazi lenni. oké egy tv, sok mindent nem várok el tőle. de legtöbb beállitásaba doboz illetve nagyon tér hangja akar lenni. néha már már bántó a fülnek pedig nincs nagy elvárásom. egy 2010 es Lg-t cserélt le ami 2x5w volt de messze szebb hanggal rendelkezett eddig sajnos. -
-
Piftuka
veterán
A megbízhatóság valóban fontos kritérium, de amikor több készülék közül választasz, nem hasonlíthatsz össze még két, "csupán" 5 col képátló méretben különböző tévét sem.
A 43 vs. 55 col esetében pedig nem kérdéses, hogy a nagyobb tévét érdemes megvenni.
Ebben az esetben is így van. Jobb tévé a Q60, de szvsz nem ad annyival többet a szebb színvilága, és magasabb kontrasztja, mint amennyivel nagyobb az 55 col -os a 43-asnál.
Más kérdés, hogy egyező méretben a Q60T jobb készülék, jobb választás.
Nagyon fontos, sőt alapvető szempont az ár.
Az árkategóriájukban valóban korrekt VA paneles tévék ezek az alsó-középkategóriába tartozó "Hisense A7xxx" készülékek.
Viszont én a 7100 helyett a 7500-at javaslom. Kicsit jobb mozgásmegjelenítéssel, és nagyobb színtérrel rendelkezik (pár egyéb "extrán" túl).
Árban a kettő között nincsen akkora különbség, mint amennyivel jobb vétel a 7500-as.
És az árat egyébként azért is kérdeztem, mert a Samsung 55Q60T árkategóriájában meg tudod venni a Hisense 55U8QF tévét is, ami pedig az egyik legjobb LCD, amit manapság megvásárolhatsz. (Ha visszaolvasol a topic-ban, láthatod, hogy már több fórumtársunk is használja megelégedéssel ezt a típust.)
Ráadásul 120 Hz-es panelja van, ami számodra előny, az általad ismertetett felhasználási terület szerint. Egyébként az utóbbi 10 év egyik legjobb LCD televíziója.
-
Gino20
őstag
válasz
Fatalityy #834 üzenetére
Esetedben szerintem csak óvatosan. Hasonló Tv-t váltottam (nekem az ívelt J6000-es sorozat volt, ami ha jól emlékszem még el is maradt tudásban a nem ívelt H sorozattól). A H6000-es samu egy igen jó natív 120Hz-es panellel szerelt sorozat volt, vagyis ez okozhat akár problémát. Én a J6300 után igaz egy abszolút belépő kategóriás TCL 75EP660-at vettem, de 3 napig bírtam elviselni (a méret ellenére is, ami az 55" után pedig komoly előrelépés volt). Valójában még a mostani samu QE65Q70R TV-m sem hozza azt a szintet szerintem mozgásmegjelenítésben, mint a samu 55JU6300 (pedig ez is 120Hz-es) és az általad felsorolt Hisense-k is 60Hz-esek. Ez nem jelenti azt, hogy Te is így reagálnál, vagyis lehet a Te szemednek nem lesz olyan bántó, de sajnos benne van a pakliban. Tapasztalataim alapján Én biztos az U7QF-el kezdeném (ez még ,,csak" 60Hz), de megeshet, hogy a 120Hz-es panellel szerelt U8QF az ami számodra is kompromisszum mentes lenne mozgásmegjelenítésben.
(A mai TV-k sajnos bizonyos dolgokban szinte szarabbak mint a ,,régebbi" TV-k. Erre egy talán megközelítő példa, hogy azonos számozással kb az idei samu Q80T van a tavalyi Q70R szintjén, persze magasabb áron és nem 10 bit-es a panellel, hanem ,,csak" 8bit + FRC-vel, de van benne HDMI 2.1.......) -
t1
veterán
Nah én is megrendeltem én is 65A7500F-et, nem akartam ekkora tv-t elsőnek a kistesó 55' méreten gondolkoztam, de 3,1 méterre van a kanapé így inkább az akció miatt rászántam a plusz pénzt a nagyobbra . Amúgy egy 42' 3D LG TV-t vált le.
-
kellerman
tag
U8QF nekem nem írja ki, hogy HDR tartalom megy, csak Dolby Vision-nál. Másnak is?
-
Fatalityy
tag
Falra tudom tenni?
-
Fatalityy
tag
Udv mindenkinek..Mar regota figyelem a topikot..ma voltam egy.uzletben es kerdeztem ..velemeny a markarol?Kirohogott...ugymond.Eddig a.65u7qf volt ami ok. De ahogy olvasom 65a7500f siman jo..amugy 1 samu ue55h6470 et valtana.
-
Gabis
őstag
Nálam a méret annyira nem döntő, inkább a minőség, megbízhatóság a szempont. Ha 43-as Q60T kisebb méretben több élményt nyújt mint a A7500F 55-ben, akkor nem gond az árkülönbség. Igazából az A7100F 100e körüli ára csábított át erre a márkára, mert ha az igényeimet tartanám szem előtt, akkor a 3-400e kategóriában nézelődnék, de jelenleg nem szívesen adnék ki ennyit.
-
Zeban58
tag
Ma 180-ra akciózták le a 65A6500F-et az Edigitalnál. Csak szólok. :)
-
-
Zeban58
tag
Mivel magától nem dobta fel online a 901-es firmware-t, USB-ről manuálisan telepítettem az 65A7500F-re, minden rendben ment, bár a beállításokat mindenhol újból el kellett végezni (csatornák megmaradtak).
Most a Netflix is szépen megy 4K-ban stabilan, de nem tudom, hogy az új firmware miatt, vagy csak mert most délelőtt kisebb a szolgáltatás leterheltsége.
Alexa gyönyörűen működik (német régióval), az Amazon Echo okoshangszóróknak adott hangparancsokkal ki/bekapcsolható a tévé, váltható csatorna, állítható hangerő. -
cellardoor12
csendes tag
Üdv! USB-s billentyűzetet próbáltam a tévével, remekül működik, viszont a netflix appon az info bart nem bírom előcsalogatni (az F4-en van elvileg). Létezik, hogy a hisense appban nincs rá lehetőség?
-
DonJoee
tag
válasz
csory0081 #823 üzenetére
Nekem azért lett a 65A7500, mert a következő, U7QF szerintem nem tud annyival többet, mint amennyivel többet kérnek érte. Úgyhogy én az U8QF-et nézegettem, de az meg nem fért már bele a keretbe (annak 120Hz-es panelje van és nagyobb felbontású FALD-je).
Nekem eddig nagyon bejött a 7500, ennyi pénzért pláne (177900).Külső lejátszóban most nem vagyok otthon, mert ezzel együtt már 4 tévé lesz a lakásban és mind mellé nem volt kedvem lejátszót (és 4x-es nyűgöt) venni. Nálam egy Raspberry Pi-n futtatott Plex médiaszerveren lesznek a filmek. A tévék mind okostévék, van rajtuk Plex médialejátszó kliens app, azzal lövöm össze őket a szerverrel és elméletileg jó vagyok.
-
csory0081
lelkes újonc
Köszönöm!Valószínű ez mellett döntök!Még az U7QF-et nézegettem,de plusz 200 eurot nem tudom,hogy rá szánjak e! Úgy gondolom tökéletes lesz az A7500F is!
Külső lejátszót tudnál pl te ajánlani? Melyiket érdemes,hogy tuti ne legyen gond a nagyméretű filmekkel vinyoról? Több kérdésem nem leszHBO Go miatt gondolkodom még egy chormecast ban is
-
Zeban58
tag
A Netflix topicban többen panaszkodnak arra, hogy megbízhatatlan a szolgáltatás sávszélessége, néha megy a 4K 15 Mbit/s mellett, néha meg lebutul 480p-re és 1 Mbit/s-ra. Akkor ez elvileg nem a Hisense sara. Próbáltam egyébként wifin és etherneten keresztül is, hasonló volt a jelenség.
-
Sapike72
csendes tag
Jó reggelt.
Olvasgatva fenti beírásokat nagyon jó, hogy van ez az az oldal. Kösz nektek!!
Sok utánjárás végén én is vettem egy 43A750 - as tv-t igaz még október elején amikor is valami nagyon olcsón 89K- ért tudtam venni a MM-ban .kb 3 napig volt ilyen olcsó.Ennyi pénzért már kb. kompromisszumokat sem kerestem.
Véleményem eddig, hogy szuper kis TV pláne az árához képest.
A hang alá, mivel felszabadult a keretből egy kevés, ezért egy JBL soundbart beújítottam.
Sima 2.0 all in one típust.Nem voltak nagy igényeim.Hát kb klasszisokkal jobb lett a hangja.(HDMI ARC).Mivel volt itthon egy Apple TV 4K, ezért egy jobb minőségű 4K-HDMI-vel össze kötve "zsinóros" nettel gyönyörűen jön a Netflix és a Youtube.Kép minőség és szakadozás menetesen.
Szvsz elmondhatom, hogy a gyári alkalmazások közéleben sincsenek minőségre a "külső" megoldásokhoz.
Igaz szoftveresen hülye vagyok, ezért a beállításokat így is néha össze vissza állítgatom, mivel az sem mindegy hogy ép TV-n vagyok (ez mondjuk elég kevés) vagy Apple tv-n .Minden esettre egy percig sem bánom, hogy megvettem.Fenn olvastam pár beállítást, azokat még kipróbálom illetve ha van más azt is szívesen meg hallgatom elolvasom.
Köszönöm!
Szép napot! -
DonJoee
tag
Ha K901 a firmware, akkor az a legfrissebb (tegnapelőtt még az volt).
Nincs Alexám, de a hangvezérlős rész nem is megy magyarországi beállításokkal. Legelső bekapcsoláskor (vagy Factory Reset után) a régiót tedd mondjuk Germany-ra, aztán a nyelvet magyarra és full Alexa támogatásod lesz. Elméletileg.
A Netflixen nem minden megy mindig 4K-ban. De erről fentebb írtak valahol. Nem tudom, nincs Netflixem, egyelőre.
A VIDAA-ban akkor lesznek frissebb appok, ha azt a kínaiak akarják. Úgy néztem, hogy magán úton nem igazán lehet belemókolni. -
Zeban58
tag
Tesztelgetem a 65A7500F-et, és felmerült a kérdés, hogy az okostévés appokat hogyan lehet frissíteni? Nem találtam rá módot, és kétlem, hogy a frissen beüzemelt tévén minden alkalmazás kapásból a legfrissebb lenne.
Konkértan a Netflixet lenne jó frissíteni, mert valahogy nem kerek a sztori. Egyrészt olyan, mintha 720p lenne a UI, másrészt furcsa módon míg egyes tartalmak hasítanak 4K-ban (ilyenkor 15 Mbps-t ír), mások fixen döcögnek 480-720p-ben (ilyenkor 0,5-2 Mbps-t ír). A vezetékesen csatlakoztatott net hibátlan, a tévén a Netflix alkalmazás 70 Mbit/s-ra tesztelte a kapcsolatot. Nem tudom mi lehet, de olyan, mintha valami cache probléma lenne.
Alexát amúgy hol lehet beállítani, nem találom sehol. Köszi!
(a tévén elvileg a legfrissebb firmware van, nem talált újabbat, mint amivel érkezett) -
DonJoee
tag
válasz
csory0081 #808 üzenetére
Én Nintendo Switch-hez vettem a 65A7500F tévét, ahhoz még túlzás is, mert ez a konzol max. csak 1080p60-at tud kiadni magából. Azzal néztem, nekem tökéletesnek tűnt, még a maga 60Hz-es paneljével is (nem észleltem késlekedést).
Ha a gyereket eltettük aludni, akkor mi (én) is filmezésre fogjuk használni.
De mindezt hivatalosan csak Karácsonytól, akkor hozza a Jéézuska. Most totál illegálban van kicsomagolva és próbálgatva.
Eddig csak csodáltam én is. Nincs már az a bizonyos "LCD ? Akkor mosott f*s" -érzésem, ha ránézek. Mondom, én meglestem a Gemini Man Dolby Vision-ös demóját 4k60fps-ben vele és állkeresgélős élmény volt. Ha ilyen a sz*r kínai tévé, akkor jöhet! -
Veron
addikt
válasz
tothjani81 #809 üzenetére
erről már többször volt szó, pontosan mire gondolunk itt? MPEG noise reduction, noise reduction, smooth motion?
-
DonJoee
tag
válasz
csory0081 #806 üzenetére
Tesztelték, tudja, de a Hisense nem igényelte meg rá a licenszet, így nem is hirdeti. Valószínűleg a fényerővel lehet kapcsolatban. Mármint, hogy 300 nitnél úgysem jönne ki a különbség.
Én nem tudom, még nincs letöltve HRD tartalmam. Pont most xart be minden, amiről le tudnám játszani -
csory0081
lelkes újonc
Sziasztok!
Érdeklődnek,hogy a Hisense A7500F tudja a HDR10+ vagy csak a HDR10-et?
Van olyan oldal ahol azt írják tudja van olyan ahol azt írják nem!
Itt pl azt írja nem: [link]
Itt azt hogy igen: [link]
Itt is azt hogy igen: [link]
Volt itt egy link egy tesztről ott azt írtak nincs!
Mi az igazság?
Köszönöm a választ! -
Gabis
őstag
Ár/érték arányban melyik érné meg jobban? A Hisense papíron jobbnak tűnik, és közel azonos áron nagyobb méretet is nyújt. A fekete mélysége, a felhősödés mértéke (Samsung ugye Edge-s), mozgások folytonossága (egy pörgősebb film esetén), szervizszolgálat ami érdekelne. Leginkább filmnézésre kellene viszonylag sötét szobában.
-
Piftuka
veterán
válasz
tothjani81 #752 üzenetére
Örülök, hogy ennyire tetszik! Használd nagyon jó egészséggel sokáig, és leld sok örömödet benne!
Majd írj kérlek egy kicsit részletesebb beszámolót is a tapasztalataidról!
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Elite: Dangerous
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- RAM topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.