Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
galóca18
tag
válasz liksoft #16571 üzenetére
Ezt meg majdnem elfelejtettem:
A ház előtt, a fal közelében elefántláb vastagságú elektromos kábelt fektettek le (állítólag a troli miatt), és ez sajnos 2-3 méterre esik a géptől (meg az ágyamtól is!) Okozhat gondot vagy az új elosztóm megvédi a gépet, ha engem nem is? Hogyan ellenőrizhetem házi módszerrel biztonságosan, hogy a konnektor földelése nem sérült-e meg? Elég közel dolgoztak hozzá, remélem, nem lett baj.
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz liksoft #16571 üzenetére
Szia!
Végre vettem zavarszűrős elosztót, csak nem vagyok benne biztos, hogy mit hová kell dugni. 3-3 konnektor van rajta:
a) max. 16A, 3500W túlfesz. ellen védett, nem kapcsol le, nincs hálózati szűrő
b) max. 6,3A, 1450W túlfesz. ellen védett, a biztosítéknak köszönhetően lekapcsol túlfeszültség esetén, van hálózati szűrő.Azt írja, hogy a monitort a biztosítékkal ellátott aljzatba kell dugni, tovább nem részletezi ugyan, de én arra gondoltam, hogy a gépet is ebbe kell dugni, nem pedig abba, ami ugyan védett szintén, de nincs hozzá biztosíték és így nem kapcsol le baj esetén. Meg valószínűleg minden mást is ebbe volna érdemes. Ugye? Viszont 3-nál több holmim van: gép, monitor, hangszóró, USB hub, nyomtató, modem. Szerintem kihagytam valamit. Segítenél, hogy mit hová?
És a korábbi dilemmám is áll még:
Hogyan lehetne a legkíméletesebben átmásolni a vinyóról az adatokat? Ha egy szuszra próbálnám, hogy mielőbb elkeszüljön vagy ha néha pihentetném, hogy tudjon hűlni? Vagy egyéb?Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
HIJ
őstag
Na lefutott a teszt. Azt mondja 13 új gyenge szektor a többi mind rendben van. Most a kondíció felugrott 100% -ra és az infó sáv is azt mondja hogy minden normális. Ez most akkor mit jelent? Azt hittem azt fogja kihozni, hogy 13 szektor áthelyezve és a kondíció romlik...
-
liksoft
nagyúr
-
Dyingsoul
veterán
Egy másik partitionmanagerrel leformáztuk az egészet a francba... végülis sikerült megcsinálni, bár az összes adat elveszett, de ez már mellékes.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-
HIJ
őstag
Üdv!
Ma hozzám került egy gép, amin megsérültek a rendszerfájlok, ezért rádugtam a gépemre és megnéztem HD sentinellel. 92% -os kondíciót ír és 13 gyenge szektort, viszont a HDD gyorsteszt nem fut végig, hanem kilép "olvasó hiba" üzenettel. A tulaj szerint mostanában nagyon belassult a gép, holott viszonylag friss rendszer van rajta. Lehetett ettől? Vinyó csere?
-
Dyingsoul
veterán
Hali!
Egyik ismerősöm egy pendrive-ot akart formázni partition magnagerrel, de az kérdezett valamit, amire igen-t nyomott, és most a vinyót nem látni win alatt. Linux alatt látni. Rákötöttem az én gépemre, ezen csak a win7 által külön particionált 100 megás particiót látja egyedül. BIOS felismeri. Ha arról akarunk bootolni, splash screen után egyből újraindul.Szerk: már valami ujraformázás is kielégítő lenne, de nem tudjuk hogyan csináljuk meg ezek után...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
liksoft
nagyúr
Van pár autó is mely az, és visszahívják. Nem a név határozza meg. Valamint ha a gép kér 250W-ot tisztán, Te meg 400-ast teszel oda, akkor nem lesz benne tartalék, ingadozni fog a feszültség, a 230V-os zaj átjön a tápon, stb....
A harag, a kapkodás, az azt hittem, rossz tanácsadó. Ettől még lehet totál máshol a gond, és az is lehet, hogy a legtutibb a tápod, innen nem tudhatom. Csak azt, hogy elsőre erre tippelek, és nem hiszek se névnek, se ráírt adatoknak, csak és kizárólag a saját tesztelésemnek, mérésemnek.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
A nem korrekt tápellátás (ingadozó vagy zajjal terhelt) a drive működését akadályozza. Írási hibákat okozhat. Sőt, a zaj "szurkálja" az elektronikát, így maradandó károsodást is okoz. Nagyon nem mindegy milyen tápellátással használjuk a gépet!
-
theboobaq
aktív tag
Olyan gondom lenne hogy Samsung F3as HDD-m nagyon rezegteti a házat. Egy Cooler Master Elite 335-ös házam van. Esetleg hogy lehetne ezt a rezgést csillapítani? Néztem rezgéscsillapítót de nagyon drágák.
-
plexi
tag
Akartam neki adni egy nagyobb formázást, gondoltam ezzel felfrissítem kicsit, jót tesz neki. WD Erase nevű progi csinált vele vlmit jó sok ideig. Szektoronként törlés-t csináltam neki? A bootolhatós Partition Tabel Dr. progi partíciós tábla hibát ír, de semmit nem csinál vele. Komolyan vlkihez elviszem nézze meg fizetek is egy sört mondjuk vagy vlmit
"amennyiben nincs mérték, úgy nincs gyönyör sem.'
-
xmad
őstag
az hogy lehet hogy egyiknapról a másikra igy le romlik a kondició?
-
EkSYS
senior tag
válasz liksoft #16959 üzenetére
de az is lehet hogy a tápod gyengélkedik. elég jellemző ha random időközönként de biztosan generálja a hibákat.
Szerintem futtathatsz teszt proggikat amik agyon és oda vissza írják a vinyódat de sokkal nem leszel előrébb ha egyszer 25%-nál fagy ki máskor meg végig megy.
Én ahogy írtam első körben is valami táp problémára gondolok. Persze ha szeretnéd meg lehet probálni hogy átteszed egy másik gépbe ezt a hdd-t és ott nyúzod. Ha nem fagy meg akkor a hdd jó.
üdv
bEki - az eredeti
-
coleen
aktív tag
A gép belsejét nem bontottam ki hónapok óta, tehát ott gond nem nagyon lehet a kábelekkel.
A vezérlő elektronikára, vagy úgy cakkli pakkli komplett vinyótesztre van valami megbízható progi? Mert ha az is kimutatná, akkor menne a kukába (második "torrent" vinyónak).
Coleen
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
2008 meg méginkább. Sőt, 2007, és folytathatnám.
Nem a dátum a lényeg, hanem a funkcionalitás. Több esetben a régebbi jobb.
Viszont ha a HW nem tudja (esetleg), akkor bármilyen software rátehető, nem fog menni.
-
EkSYS
senior tag
-
EkSYS
senior tag
válasz coleen #16953 üzenetére
tyhűűű!
Szerintem itt két eset lehetséges:
1: mostanában esetleg berhelted a géped és véletlen meglazult a a vinyó tápkebele. Vagy sérült vagy a tápod gyengélkedik.
2: a vinyó vezérlő elektronikája gyengélkedik és alkalomadtán kiküldi parkolni a fejet.
én első körben lecsekkolnám a kábeleket esetleg a tápot.
rosszabb esetben ebből vinyó csere lesz.Eki - az eredeti
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis szakértést szeretnék kérni...
Van egy Samsung 320 GB SATA winchesterem, ami az elmúlt egy-két hétben elkezdte azt csinálni, akár naponta 1-nél többször, hogy miközben dolgozok/játszok a gépen, hirtelen olyan hangot ad ki, mint amikor kikapcsolom a gépet, tehát egy "koppanó-pattanó" hang jön a vinyóból, majd pedig újból felpörög.
Szerintetek ez utalhat valamiféle romlásra, kezdjek el gyűjteni másik merevlemezre?
Amúgy kb. 2 éve van meg, napi átlag 16-20 órát megy a gépben.
Köszönöm előre is, ha vki tud adni rá "megnyugtató" választ!
üdv: Coleen
-
Imco
őstag
válasz Darth_Revan #16948 üzenetére
Ne erőlködj!
Keresőbe, itt a topicba, írd be hogy via 8237!
A tied már r, de a lényeget illetően ua.Szerintem...
Üdv! Imco
-
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy Samsung G3 Station 1TB külső HDD, amivel az a probléma, hogy amikor hozzákötöm a géphez amin használva lenne, I/O problémára hivatkozva nem nyitja meg a sajátgépben a partícióját.Windows XP fut a gépen és ASRock P4VM800 alaplap van benne.
Mi lehet a probléma?(Windows 7 gépen megy gond nélkül, csak Windows 7-et nem vinne a gép amin a külső HDD használni szeretné a tulaj)
-
liksoft
nagyúr
válasz jancsiii #16945 üzenetére
Bocsi, akkor kevertelek valakivel.
Ha RAID előtt jó volt, akkor a gond az, hogy a felület nem tiszta, a RAID-hez tartozó információ még rajta van. Gyári tesztprogram teljes felülettel törlés, majd utána érdemes próbálkozni. Szerintem a partíciós táblában (esetleg utána pár szektor), vagy a drive utolsó szektorai a ludasak ezért a viselkedésért. Ott lehet olyan adat, ami a BIOS-t megkavarja.
-
jancsiii
tag
válasz liksoft #16939 üzenetére
Kipróbáltam az intel chipset-en és a gigabyte sata chipset-jén is. 3éve ez a lapom van soha nem adtam neki jelszót,tehát nincs. Nem noti. Az előzményekben írtam,hogy egy másik ui. seagate működik benne rendesen. Természetesen a sata-k ide módban mennek és ahci sincs bekapcsolva ,valamint. A lecsupaszított rendszerben (lap,proci,ram,vga,táp,hdd) sem találja az oprendszer ,egyik sata vezérlőn sem ezt a vinyót a másik 3-at pedig igen(egyessével próbálva). Az xp-t kivéve ,az tökéletesen kezeli.
Minden képpen a hdd szoftverére gyanakszom,amit úgy szeretnék megoldani,hogy lecserélem egy másikra. De nem találok semmit progit amivel megtudnám tenni.
Valamint dos módban sem tudom ezt a hdd-t kezelni,egyedül más hdd-re telepített oprendszerre csatlakoztatva működik kifogástalanul!
Ha nem 30 napos lenne meg 7k forint már rég kihajítottam volna.
Ez volt az utolsó,hogy ilyen vackot hoztam a portára,pedig tudtam,hogy nem kéne mert jártam már meg ilyennel.
Az ezeréves wd-im még mindig hibátlanul,csendben és jól működnek pedig már agyon torrenteztem mindet.
Mellesleg ez a probléma akkor kezdődött mikor raid 0-ból vissza lett állítva "sima" üzemmódba a 2 seagate. -
EkSYS
senior tag
válasz Cabaye #16942 üzenetére
Szia!
Számítógép látja az a külső hdd-t?
esetleg ex-fat-al lehet egy próbát tenni (ez a FAT32 leszármazottja csak annak korlátai nélkül itt már 16eB -s file-okat is tudsz másolni) Szerintem a cluster méret mindegy.
Esetleg fw-t érdemes még nézni a külső winyódhoz, hátha ez már egy "known issue"Eki - az eredeti
-
Cabaye
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Lenco dvd330 nevű asztali dvd lejátszóm, amely usb- portos. Vettem egy külső HDD-t és rákapcsoltam. Működött is minden néztem a filmeket rajta. Nemrég újra lett formázva a külső winchester ntfs fájlrendszerre hogy lehessen rá másolni 4gigánál nagyobb fájlokat is.Ezután már nem olvasta be a dvd lejátszóm. Oké utánaolvastam és írták hogy FAT 32-es fájlrendszerre kell átállítanom és utána jó lesz.(azt hiszem eredetileg is ez lehetett rajta) Meg az is olvastam hogy 1000fájlnál többet nem tud beolvasni a dvd lejátszóm. Leformáztam tehát FAT 32-re és 1 filmet raktam csak rá kipróbálni hogy működik-e. Nem olvassa be a lejátszó a külső HDD-t mert az írja ki hogy nem támogatott USB. Nem tudom miért lehet ez? Megnéztem pendrive-ot beolvassa és a filmet is lejátsza róla.
Szerintetek mi lehet a baj?Az lenne még a kérdésem hogy formázásnál vannak olyan lehetőségek hogy fájlrendszer NTFS,FAT 32,EXT2,EXT3 legyen. Az EXT2 , EXT3 az mit jelent?Lehet hogy azokra kellene állítanom. És a Cluster Size-t azt mennyire állítsam(8-16-32-64 kb)Teljesen tanácstalan vagyok, hogy miért nem működik. Előre is köszönöm a segítséget.
-
szab.tam
nagyúr
válasz liksoft #16940 üzenetére
új 2 gyenge szektor, és a nagyobb bajt most vettem észre. mivel halk típusró van szó, nehéz kiszúrni: terheletlenül folyamatos shake...
van vagy 3 tucat winyóm, de még 1 sem csinált ilyet. ez vaszeg valami seed szeróban ment 24/7-ben, és kifingatták.több portra rádokkoltam, nem valami rossz csatlakozás miatt csinálja, de nem.
megy vissza, vagy ha kis ráfizetéssel tudom, a megszoktt 1.5tb, 5400-as, új samura cserélem....köszi, üdv!
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
liksoft
nagyúr
válasz szab.tam #16937 üzenetére
Mivel mérve volt 100%-os? Ugyanis a Sentinel egy vizsgálat alá kerülő szektorra is "ugrik" már, míg más programok 10-20 esetén sem mondanak semmit. Ezen kívül a driver is kérdéses, hiszen azon keresztül olvas a Sentinel. Ha az "kozmetikázza" az adatokat, vagy csak rosszat ad vissza, akkor lehet 100 ami nem is az.
Teszt, figyeld, használd. Ha romlik, vissza, ha marad, akkor olyan mint egy másik.
-
liksoft
nagyúr
válasz jancsiii #16938 üzenetére
Remélem Intel chipset az amire tetted, egyedüliként, és CD-ről indítottál rendszert. Szintén gondolom, hogy a BIOS-ban AHCI és egyéb "nyalánkságok" kikapcsolva.
Ha nem, akkor gondold végig, kompatibilitás miatt hány variációra kéne a gyártóknak felkészülni (elárulom - lehetetlen). Így "lecsupaszított" rendszerben lehet csak drive tesztelést végezni.
Az is lehet, hogy a te notidban be lett kapcsolva egy password, ami akár automatikusan megy. Ha igen, akkor nem kér Tőled jelszót, de a notihoz hozzápárosította a drive-ot. Így máshol nem fog elindulni. A notiban meg driver hiánya miatt nem tudsz telepíteni újabb rendszert.
Valahol a fentiekben bújhat meg a valós oka a gondodnak, sok sikert a kibogozásához.
-
jancsiii
tag
válasz jancsiii #16887 üzenetére
Szóval kipróbáltam másik gépben a winyót nem jutott el a bios betöltéséig,meg állt.
Viszont egy másik gépben és az enyémben csont nélkül tudok rá xp-t telepíteni,viszont vista és w7 semmit nem talál továbbra sem.
Az aida 64 azt írja hogy fat32/ntfs fájlrendszer van rajta
Továbra is működik rendesen sebessége is jó és a hdd tesztek sem találnak rajta hibát!
Firmware-t nem találtam hozzá.
Lassú formázással leformáztam 2x-is.
A seagate buheráló progijai, viszont szintén nem látják a hdd! -
szab.tam
nagyúr
nem nyírom ki, de azért pü-ben kapott némi oktatást. azt mondta, hétfőn vigyem vissza. nála 100%-os volt. (vagy igen, vagy nem...)
de ha lefutnak az előbb említettek, akkor hagyom az egészet.
ha a javítás és teleírás után előjön akár 1 új hibás szektor is, akkor viszont repül vissza....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Imco
őstag
-
szab.tam
nagyúr
asszem valami 35 winyóm van. hotsap dokkolásokk minden esetben tápmegszakító kapcsolóval történik. több ezer dokkolás után nem hinném, hogy egy új szerzeményű winyónál pont az első alkalommal való dokkoláskor csinálnék hibás szektorokat. ez túl véletlen lenne...
winyómim nagy része haszált...
sőt, mivel nem huzamos üzemben mennek, a hátralévő üzemidő életartam másodlagos. így sokkal jobban szeretm e ahasználtat, mert így nem futok bele gyári hibásba, ami pár üzemóra után bukik ki eseteleg, miután teleírtam...
de valszeg túl van tárgyalva. ezt a felület tesztet végignyomom, és teleírom, majd fiók...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Imco
őstag
válasz szab.tam #16930 üzenetére
Elvileg egy nem megfelelő táppal, vagy megfelelővel egy feszültségtüskével, lehet hogy első bekapcsolásnál kapott egyet és már így kapcsolt be.
Ezért nem veszek használtan hdd-t.
Olyan mint a bontott csapágy az autóba.Még valami eszembe jutott. Ez nem túl régi széria. A 365 napos használat az gyakorlatilag
24/7 üzemet jelenthet, ami szintén nem túl biztató.Várd meg Liksoftot holnap, talán tud valamit még hozzátenni.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
plexi
tag
Heló megint . Úgy néz ki WD500AAKS -em lockolta magát. Létezhet? Mit lehet vele csinálni? Google nem volt segítségemree.
[ Szerkesztve ]
"amennyiben nincs mérték, úgy nincs gyönyör sem.'
-
szab.tam
nagyúr
ja. úgy lesz.
de még mindig nem hinném, hogy nálam keletkezett. ma hoztam haza, vártam 2 órát, hogy átmelegedjen, stb. rádugtam, és rögtön megnéztem....
-
Imco
őstag
válasz szab.tam #16927 üzenetére
Nem tudom fejből, de valahol van olyan hogy legmagasabb hőmérséklet.
Illetve a 2 felkiáltós a sentinel lapján el van magyarázva.
Fejből nem akarok hülyeséget írni.
A 8 az 1x8 és ideális esetben ugyan úgy eltűnik mint nálam.Használd a vinyót nyugodtan, csak fokozottabban figyelj rá. Ha valami nem stimmel a sentinel úgyis jelzi!Szerintem...
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
-
szab.tam
nagyúr
válasz liksoft #16926 üzenetére
mivel ma vettem, így az előéletésről semmit nem tudok...
sentinelben látom azt, amit fent írtam. egyébként minden zöld pipa..
semmi megjegyzés nincs, hogy felpörgési, tápellástási, vagy géppel kommunikációs hiba történt volna.de most csinálok egy lemez felület újrainicializálást, hogy a hibás szektorok a tartalékterületre kerüljenek. aztán teleírom, és ha nem jelez újra hibás szektort, akkor fiók, és törlöm a forrást...
3 órája megy a teszt. kint van ugyan az asztal tetején, de csak langyos. mégha be lett volna előző életében zsúfolva valahová, akkor sem hinném, hogy főtt vona. és totál csendes. most nézem, hogy ment 315 napot. ez alatt összegyűlhetett ennyi.
a főmezőben ez áll:
"A lemez önteszt során talált 8 hibás szektort.
A lemez felületén található 8 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)."most ez konkrétan mit jelent? hogy össz 8 bibis szektor van, vagy 2*8?
két felkiáltójelet látok, itt:
1197,Current Pending Sector Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000008,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000008,0,Engedélyezve[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
hi!
sok wionyóm van, de most szaladtam bele először egy használt, badsector-os vételbe.
(mondanom sem kell, vevő nem szólt róla...)1.5TB, wd green.
8 hibás szektor, 88% sentienel szerinti kondíció.
14.5k-ért vettem, így nem akarom mindenáron visszavinni.felhasználás:
kb. 10-15 menetben telírom nagy méretű, (20-40 gigás), m2ts file-okkal, majd megy a fiókba, és néha előveszem olvasásra. tehát 1x lesz teleírva, nem folyamatos menetben lesz.mi a nagy átlag gyakorlati tapasztalat ilyen felhasználás mellett. a hibás szektorok száma idővel biztos, hogy fog nőni? - úgy értem, ha egyszer elkezdte, akkor nem áll meg a növekedés? vagy akár meg is állhat, ha nincs több felülírás?
a kérdésem az, hogy mindenképp visszavigyem-e, vagy a fent említett használat mellett aránylag elfogadható a kockázat.
-
applause
aktív tag
Van egy ártatlan kérdésem. Hány %-al csökken a HDD névleges kapacitása formázás után? Vagyis mekkora lesz a használható terület pl. 120GB vinyónál.
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
Claude Leon
senior tag
válasz Claude Leon #16915 üzenetére
Otthon már nem annyira fürge.
De úgy nézem, az usb csatlakozásom a ludas, azért csodálom, hogy megy. -
misi180
csendes tag
válasz liksoft #16899 üzenetére
szia!
KOndíció:94%
Tejesítmény:100%
ezt írja ki A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
160gigás vinyó samsungAz lehet a baja hogy hogy van feloszt va : mert c-én van a windows és ott van 20giga a d-én meg 140giga tegnap előtt tetem fel és akkor vettem ezt a vinyót (használtan)mert a másik is ezt csinálta Meg nicsn yuperolva azt baj ?
-
misi180
csendes tag
szia!
KOndíció:94%
Tejesítmény:100%
ezt írja ki A lemez felületén található 3 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
160gigás vinyó samsungAz lehet a baja hogy hogy van feloszt va : mert c-én van a windows és ott van 20giga a d-én meg 140giga tegnap előtt tetem fel és akkor vettem ezt a vinyót mert a másik is ezt csinálta
-
Claude Leon
senior tag
Köszönöm, Mester!
Már nem tudtam hol a zavar a mátrixban.
1hete vettem egy 2,5-ös 250G-s WD-t(közönséges blu), usb-s keret bővítésre, az eddig 80-ast kinőttem(az toshiba volt)
Az istennek nem tudtam használható sebességet kicsikarni belőle, a clusterméretekkel is kezdtem piszmogni, de semmi haladás (illetve dehogy is, lassítani sikerült)
Már kezdtem beletörődni, hogy fat32-n 3,5 körüli, ntfs-n 6,5-7 között, ext3-n 10MB/s fölé is kúszott az írás.A mellékelt program átlátott a mittudoménmilyen usb-s vezérlőn is amin keresztül eddig semmi sem látott SMART-ot.
Na ezzel megpiszkáltam a menedzsmentjét, és máris 20MB/s fölött írhatom mindkét lassabb fájlrendszeren a cuccot
(most nincs kéznél a linuxom, de gondolom ott is meglesz a fürgesége)Mégegyszer, hálás köszönet
-
őstag
-
liksoft
nagyúr
válasz szmegma #16905 üzenetére
Ha nem hibázik, nem gyorsabb, akkor minek? Csak? Ja, hogy van? Persze! Fakarika is. Mire? Csak? Ja!
Bocsi, beboroztam. Hukk.....
Ha NEEM feltétlen szükséges hibajavítás miatt (mint a Sea 7200.11 firmware esetén), akkor inkább ne.
-
liksoft
nagyúr
válasz szmegma #16902 üzenetére
Így igaz. Ugyanannyi bug lehet benne mint a mostaniban, csak valószínűleg máshol. Arról nem is szólva, ha menet közben megszakad, akkor cseszheted az egészet. Vagyis VAN kockázata! Ezt pedig csak nyomós indok alapján érdemes felvállalni!
De Te tudod....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest