- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyb6
csendes tag
sziasztok,
vírusirtás közben a gépem egyszercsak az újraindítás után nem indult újra (üdvözlőképernyő aztán semmi). próbáltam cd-ről bootoltatni, de mire odáig jutott, már nem látta a billentyűt, így nem tudtam a cd-ről bootolást választani. lehúztam a vinyót úgy elindul.
szerintetek:
1. a vírus? akkor mit csináljak
2. kiment a vinyó? azt honnan tudom lecsekkelni. momentán egy másik laptop van itthon. amibe ügye nem tudom berakni és megnézni.bocs, beraktam ide is. köszi
-
Cyberpunk
félisten
Hali.
Van egy 1 terrás HDD-m amit anno könnyelműen nem osztottam fel több partícióra. És exFAT fájlrendszerű. Viszont van egy játékom ami nem hajlandó másra települni csak NTFS-re.
Kéne nekem egy olyan program amivel ezt ketté tudnám osztani a már meglévő adatok elvesztése nélkül. A Windows lemezkezelője egy rakás sz@r.
Ja és Win7 x64-em van a meghajtón nincs rendszer csak adatárólas céljából használom. -
zsoltinyo
csendes tag
Nekem is megoldódott, a kábel volt rossz....
-
gprspeter
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Toshiba notebookot, és HDD password van beállítva.
Természetesen, senki nem tudja a jelszót, így nem tudom használni a winyót.
Lehetséges a jelszavas védelmet a winyón feloldani, vagy kuka?Köszönöm!
-
zsoltinyo
csendes tag
Hello!
Az lenne a gondom, hogy van egy vinyóm amin az oprendszer van(120gb). és van egy másik(320gb).Ezelőtt tök jól működött a 320-as, mindig amikor újraraktam a gépet előtte kihúztam hogy az adatok megmaradjanak. De most újraraktam, visszadugtam, fel is ismerte, de megnyitottam a sajátgépből és lefagyott. régebben volt már ilyen szóval kicseréltem a kábelt egy régebbire(sata). Így már belép a vinyóba, még mappát is, és fájlt is meg tudok nyitni, de ekkor itt fagy le. Felraktam a HD Sentinelt, de az el se indul. Nincs ikonja, elindítom és lefagy a gép. Pedig most lett újrarakvan, tegnap.
Mi lehet a baj?
HELP!Előre is köszi!
-
csoszogi
tag
a hard disk sentinel azt irja ki, hogy nincs lemez a meghajtoban. Disc management ujra:
100% ures 930,86 GB szabad nem formazott, de kirja a tipusat.....
Kiprobaltam a testdisk nevu programot, de nemigazan tudom hogy kell hasznalni, elolvastam ugyan de valoszinuleg a kesei ora miatt nem tudom felfogni. Ha mas tesztelo programot tud valaki ajanlani azt megkoszonnem.
jo ejszakat -
csoszogi
tag
sziasztok
lenne egy érdekes problémám. Van egy WDMybook essential 1tb külső merevlemezem. Kb fél éves, keveset használva. ma történt a következő: nem tudtam normálisan leállítani, úgy tűnt megfagyott. Maskor is volt ilyen pendrivval is. kihuztam, aztan visszadugtam erre kirja hogy nincs semmi a vinyon, csak az a a virtualiscd jon fel amit gyarilag beletettek. Azt irja ki az XP lemezkezeloje, hogy ez egy nem formazott lemez, akarom-e formazni meret stimmel... megneztem masik gepen is, az sem latja. Ugy tunik mintha elveszett volan rola minden adat... Mit tudok csinalni? Mivel foleg mentesre van eleg sok fontos adatom volt rajta.. segitsegeteket elore is koszonom. -
dani_golf
tag
hello all.Olyan gondom lenne hogy win 7et használok és van 2 vinyom.az egyik egy 1 terrás samu ami ketté van osztva ,egyik része 830 giga de ha összeadom a cuccokat rajta akkor hiányzik 300 giga ..nemértem hol lehet..szerintetek mi lehet vagy mivel tudnám átnézni?
A rejtett fájlok is bevannak kapcsolva de nem azok veszik el,ahhoz sok a 300 giga...vki még vmi ötlet?
elöre is köszi -
Helyes
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne h bátyám laptopja meghalt, tényleg... elkértem egy kis hordozható vinyót haveromtól h abba majd átrakom a sajátot és az adatokat lementem. Leis mentettem de még kiakartam használni h ittvan és visszaraktam haveromét a hordozhatóba lementettem róla mindent formáztam(itt már feltünt h a windows kiírta hogy nem tudta befejezni) nembaj ment.. igen ám de PS3 miatt átakartam FAT32be formázni ezt nemengedte a Windows 7 töltögettem különböző programokat és azokkal próbáltam. Mindig vmi hibaüzenetet dobott ki. Most meg mikor feldugom usbvel simán akk felismeri h bevan dugva csak éppen nemjelenik meg a sajátgépben a vinyó. Több gépen is próbáltam több op. rendszerrel is mindig ez van. Nemtudjátok mit lehetne csinálni? U.i.: másik vinyót rárakva megy a kütyü szóval csak ezzel a vinyóval csinálja ezt. -
dani_golf
tag
hello all.Olyan gondom lenne hogy win 7et használok és van 2 vinyom.az egyik egy 1 terrás samu ami ketté van osztva ,egyik része 830 giga de ha összeadom a cuccokat rajta akkor hiányzik 300 giga ..nemértem hol lehet..szerintetek mi lehet vagy mivel tudnám átnézni?elöre is köszi.
-
Imco
őstag
válasz
aclandiae #15385 üzenetére
Én ezt mind tudom! De hát én csak a tényeket közöltem!
Megprobálhatod G-től C-ig átmozgatni a particiókat.
Elvileg mennie kéne, de -sajna- fogadni mernék rá, hogy valami baki lesz.
Sokkal jobb lenne, ha lenne adat az adatlapodon és/vagy leirtad volna a particiókat.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
aclandiae #15383 üzenetére
Sehogy. Csak egymás mellettieket tusz összevonni.
Fokozott az adatvesztés kockázata!
Illetve ha adattal telit akarsz modositani akkor legelább az adat mennyiség 50%-a kell szabadhelybe a partición.
Summa: Nem javaslom, inkább telepitsd újra ha teheted. Kétségtelen, a vinyót le kell meneteni, de úgye egyébként is van mentésed róla!Szerintem...
-
aclandiae
senior tag
A C-meghajtómon már alig maradt helyem, ezért szeretném megtoldani 5 GB-al. Ehhez letöltöttem a Paragon Hard Disk Manager-t. Hogyan tudom a C-meghajtóhoz - esetemben - a G-meghajtótól 5 GB-ot hozzácsatolni?
-
Imco
őstag
válasz
bagszi_lucas #15379 üzenetére
Szerintem...
-
bagszi_lucas
tag
Sziasztok! Van egy régi (még tán ATA) külső vinyóm, 3,5"-ös. 300GB-nyi adatom van rajta, ám mikor hozzákötöm a gépemhez megjelenik mint meghajtó de azt mondja,hogy nincs megformázva. Mit tudok tenni, hogy betöltse a rajta levő adatokat normálisan?
-
kentharo
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Seagate Barracuda 7200.10 vinyóm (160Gb.) aminek a vezérlő elektronikai panele sajna tönkrement. Elvileg más baja nincs. Remélhetőleg. Tudna valaki segteni? Az egész életem rajta van. Sehol nem találok, még csak hasonlót sem. Kábé 4 éves, szóval nem garanciás. Előre is köszönöm. :-)
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Egy kicsit fura kérdésem van.
Arról van szó, hogy van a gépemben egy mobil rack. Nincsen benne vinyó, és a kábelek sincsenek bedugva. Papírpénzt raktam bele, hogy senki se találja meg. Ebből lehet valami baj ? Olyanra gondolok, hogy meggyulad a pénz, vagy ilyesmi. Köszi előre is.
-
vidu01
csendes tag
Hali! Nemrég vettem egy Hitachi HDS721010CLA332 wincsit 2 év garival adattárolásra. Az van vele hogy ha hibernálásból/alvóállapotból indítom a gépet akkor eltűnik olyan mintha nem is lenne. Illetve az elején még megvan közvetlenül bejelentkezés után, csak ha valamilyen fájlt akarok megnyitni rajt akkor kapitulál, eltűnik eszközkezelőből is. Normál boot után nincs semmi hiba vele. Windows7et is most próbáltam ki, kell valamit módosítani hogy normálisan kezelje az 1 TBos HDDket? Vagy a vinyót vihetem gariztatni?
-
Osibaa
senior tag
-
Hali
egy olyan bajom van, hogy adott 4 winyó a gépben 1db 250gb, 1db 500gb, 2db 1 terras (mind1ik samsung sata2 a 2db terrásból az egyik F1 a másik F3)
hd tune-al tesztelgettem a winyókat, a terrás winyók simán mennek külön-külön 100-130mbyte/s írás/olvasási sebességet viszont ha tcmd-be vagy akármivel indítok egy másolást a két winyóról 100megáról kezd és leesik 40-60mbyte/s-re a sebesség és nem tudom mi lehet a megoldás..
régi alaplapban nem kellett szarakodnom vele mert ott mentek 80-100 mega között tcmd-ben is simán (MSI K9N SLI) viszont ebbe az uj alaplapban nagyon gyatrák a sebességek (MSI 790XT-G45)
akinek van valami ötlete kérem írja le!Köszönöm előre is.
-
gozandris
csendes tag
Sziasztok! Van a gépemben egy SAMSUNG HD322HJ ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II) winyó. Kevésnek bizonyult a 320GB, így gondolkodok egy külső merevlemez vásárlásáról, esatásról. Így jött szóba a sebességkülönbség, usb2.0 és esata között.
Nézegettem a másolási sebességem. Egy 4,5 GB-os iso fájlt másoltam partíción belül, első másodpercben a sebesség 100MB/s, és egyre csökken, 60, 55, 40, 35, 25-35 között ingadozik. Haverommal beszéltem erről, kérdeztem hogy neki milyen sebessége van. Neki is Samsung 320-as van. Azt mondta, hogy 60MB/s a sebessége, van neki egy samsung 1TB winyója is, azzal meg 90MB/s-is elér. Teljesen elbizonytalanodtam, hogy most van valami baj a rendszeremmel, vagy a haverom mondott nagyot? Gondoltam arra, hogy nekem egy Asus P5Q-e alaplapom van, neki meg Asus Maximus 2 Formula, és emiatt gyorsabb neki. Van egy külső winyóm, WD 120GB, a sebesség 25-28MB/s-között. A belső winyóm sebessége normális lenne vagy valami nem stimmel? Választ előre is köszi. -
bango
tag
chkdsk és hdtune szerint hibás szektorom van (1db) hdsentinel szerint 3db gyenge - 0 hibás ami majd elkülönítésre kerülhet. A hibás szektor nem az amit megjelöl a rendszer és nem használja? A sentinel hogy-hogy nem tud róla? Olvasgatok vissza becsülettel de ezt nem értem.
-
Imco
őstag
válasz
Foximaxi101 #15359 üzenetére
Szerintem...
-
Foximaxi101
csendes tag
Sziasztok!
Ismertek valakit, aki elcsesződött master boot rekordos winyó helyrehozatalával foglalkozik? Akár közületek, akár pénzért is..
-
Imco
őstag
válasz
the dealer #15354 üzenetére
A drive kábelei jók? Gépbe berakva is ilyen a HDD?
Sentinel SMART adatok is jók?Szerintem...
-
Imco
őstag
Ezt is megválaszoltam egyszer már.
Egyszer itt fejtettem ki.
Az alapvető problémád, hogy már a lappal illetve a via chippel is baja van a w-nek. Innentől viszont esélyed sincs korrektül hibát keresni. Akár lehet hogy rossz a w is, de lehet hogy csak az ember bénázott vele. Viszont azzal a lappal semmiképpen sincs esélyed.Szerintem...
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Következő a problémám amire nem találtam megoldást:
Van egy Samsung HD642JJ merevlemezem, fel van osztva két parti'cióra;
-292GB
-303GBHa elkezdek másolni rá valamit akkor egy pár perc múlva megfagy az egész gépem.
Ha egyik meghajtórol a másikra szeretnék átmásolni egy kb 12Gb-os HD filmet akkor nem fagy le a rendszer viszont 70-80 percig másol...HD Sentinel progi azt i'rja rá, hogy 100%-os.
Egy "Scythe - Quiet Drive"-ba van beletéve és amikor másolok rá egyik parti'ciórol a másikra akkor ugyebár nem fagy le és hosszú idő után nagyon max felmegy 40fokra a nyári melegben, szóval sztem a melegedéssel sem lehetnek gondok.Amivel próbálkoztam; egyik meghajtót formattáltam a másikon meg lefuttattam a windowsos alap töredezetség mentesi'tőt, de amikor megint másolnék rá például az SSDmről akkor megint csak lefagy kb három perc múlva.
Mi lehet a probléma?
Rendszerem:
Gigabyte P-35-DS4 rev.2.1
E5400
CSX CEC FAN KIT 1066MHz
500 Wattos Chieftec táp
9800GTX+Válaszokat előre is köszönöm.
Szerk.: Még van egy Kingston 64Gb-os now series SSD-m, plusz egy samu 500-as vinyóm.
Szerk. 2.: OS: Win XP X64 SP2 + netframeworkok is fent vannak rajta amik nem tom micsodák amúgy. ( talán vmi 3.5-ös ) -
Lajkó
őstag
Köszi!
Érdemben ezt, és ezen keresztül ezt találtam. és most jön a de...!
Nekem picit bonyolultabb lenne a gondom, mivel: Eladtam egy komplett gépet. Ga-P35C-DS3R lap volt benne, és csak ez az 1TB-os winchester (ha megengeditek, a továbbiakban csak W.-nek nevezném). Emiatt sajna nincs rá lehetőségem, hogy ezzel a lappal próbálkozzak a továbbiakban. A vevő jelezte, hogy nem frankó a W.! Visszajuttatta hozzám, kompenzáltam számára a kiesést, és most egy Mercury P4VM800M lappal próbálnék bele életet lehelni (v6.00PG bios-szal). Amihez szinte lehetetlen bios frissítést letölteni... Bár ez ködös számomra, hogy kell-e egy másik lapon (ami nem a hiba okozója) frissíteni és/vagy resetelni a bios-t ahhoz, hogy meg tudjam oldani a problémát.
Egyébként az oprendszer XP-SP3 (ha jól olvastam, akkor ez támogatja a 48bit-es LBA-t), és található benne egy 250Gb-os meghajtó is. Nincs tuning, és semmi ehhez hasonló nyalánkság.
Letöltöttem a hdat2 progi v.4.8.1-es verziójából egy demó változatot. Egyetlen egy 1TB-os eszközt látok vele, de az sem a HD 103UJ W.-em. Elő is tudom varázsolni a fenti hsz.-ben említett oldalt, de nem tudom mit kezdek vele.Vannak benne sárga, meg piros felkilátó jelek, meg mindenféle adat, de hogy mit kell állítani, hogyan és hova, azt passzolom! Az angol tudásom is kevéske ehhez! Már ha lehet egyáltalán ezt tudásnak csúfolni.
Ha szükségetek van valami egyéb infóra a segítségnyujtáshoz - képre - bármire, jelezzétek, és meg próbálom előteremteni!
Köszi! -
atesss
addikt
válasz
liksoft #15339 üzenetére
Mármint a formatra / végleges törlésre ?
"HDSentinel semmit sem jelzett"
Van pár hibás, és gyenge szektor, de ilyen 95% körüli a kondíció, úgyhogy ezért írtam, hogy nem jelzett olyat a HDSentinel, ami ilyen komoly problémát okozhatna.
Ezért álltam értetlenül előtte (meg anno pár hónapja kérdeztem itt a fórumon is, és nem nagyon tudott más se mondani rá semmit). De azóta végre lementettem róla mindent, ezért most a lehető "legerősebben" formatálnám, bízva, hogy helyrejön utána. -
-
liksoft
nagyúr
válasz
szatocs #15347 üzenetére
Igen. Elég. Én meg tudok számolni.
USB max. lead 500mA-t. Winyóra ráírva 0,5A. OK. Akkor ez így mehet.
És a plusz elektronika? Csatlakozók átmeneti ellenállásai? Az USB 500mA mekkora feszültséggel? Ugyanis a zárlatvédelem miatt esik a feszültség, ami ilyenkor már NEM 5V!
Marketing,..... marketing,..... (a dallama is megy a fülemben.....
)
-
szatocs
őstag
válasz
liksoft #15346 üzenetére
Elvileg ezeknek a wd passport HDD-knek elég az egy usb. Amelyik gépnél meg nem elég az előlapi, ott el sem indul a masina. A hátlapinál minden gépnél ment eddig.
Most megint futtattam rajta Sentinelt, 82 hibás szektorig ment el, kb a tizedénél tartott még a szektoroknak, utána kifagyott. Szerintem ez a vinyó kuka lesz.
Mikor meg másolnék rá, akkor meg felpakol 6 gigát 30ezerrel, utána lecsökken 4ezerre a sebesség, majd az is kifagy.
-
szatocs
őstag
válasz
liksoft #15343 üzenetére
A WD Passport egy olyan külső vinyó, ami úgy néz ki, hogy egy WD 2,5" vinyó van egy wd-s rack-ben. (csak hogy tudja mindenki miről van szó)
Mindig le lett választva a gépekről, amiknél használtam, laptop és a nagygép is simán élt vele eddig. Már több, mint 3 éves szegény, szóval szálítottam is eleget már. A formázás és a tesztelés is kb ugyanott áll meg, tehát kb 6%-ánál a folyamatoknak.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szatocs #15341 üzenetére
A HDSentinelben van komplett felületi teszt. Írásra és olvasásra is. Azt célszerű futtatni 4-5 menetben. Közben a drive SMART-ja a hibás területeket detektálja, és kitiltja a további működésből.
Ha a rendszer egyszerű olvasásnál "befagy", akkor ott sokkal komolyabb a hiba. Ez legtöbbször servo hiba esetén lép fel, ami legtöbbször NEM javítható. Így sokszor csak a gari, vagy kuka marad.
Azért a kiváltó oknak is célszerű utánajárni, ugyanis a következő drive is hazavágható, ha a környezet hibás!
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Lotusomega #15336 üzenetére
Másikban válaszoltam. De itt is, ott is vagyok, kettőre nem fogok hamarabb válaszolni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szatocs #15335 üzenetére
De. A drive már meg is tette. De ha több lesz, és folyamatosan nő a számuk, akkor egy idő után már levegőt sem tud venni a drive.
Egy esélyed lehet! Ha a tápellátás volt pocsék, és azt korrigálod. Ugyanis a tápellátás és túlmelegedés is tud hibás szektorokat okozni. De a túlmelegedés esetén maradandóan károsodhat a drive, sokkal inkább mint a hibás tápellátás esetén.
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, ha nem ebbe a topikba való akkor elnézést, majd úgyis linkelitek h hova írjak.
Szóval a következő lenne a problémám, a lényeg anniy hogy, win 7 alatt, szerettem volna partícionálni a vinyót, és elindítottam a partition magic 8at(régről már ismertem a progit jól bevált stb, viszont mitn kiderült win7el nem nagyon kompatibilis) szóval elindítottam, és a kezdésnél kiírta hogy, index table-n valami hiba van, és hogy valami jó nagy számot ő átfog írni másik jónagy számra pár érték eltéréssel (pl 754 462-őt 754 468-ra) mondom hát jó, nem is foglalkoztam vele. Vinyóm 2 felé van partícionálva, van egy C rendszernek meg volt egy E cuccoknak, namost ez a kis móka után, az E az teljesen eltűnt, lemezkezelés alatt látom, ott van a partíció, viszont nincs betűjele, ha betűjelet akarok adni neki akkor valami hibát ír ki hogy frissítsem az állapotot mert nem tükrözi a mittoménmit.
Na most temérdek hibajavítóval próbáltam, csak azok emg ugye a látható(címkézett) meghajtókat hajlandóak átnézni a hibáért. Partíciós progikkal is próbáltam, egy csomó megsem mukkant, a legutóbbi az már odáig eljutott, hogy explore-ban látom az adatoakt a partíción(a cimkézetlenen) viszont ha betújelet akarok adni avval, akkor annak sem sikerül.(Továbbra is csak egy csillag van a betűjel helyén)
Nem tudom hogy mi lenne a megoldás hogy újra lehessen cimkézni, és láthatóvá váljon a partíció?
Vagy egyáltalán mit tudnék csinálni hogy jó legyen, adatmentő progit egyenlőre nem szeretnék, mert elég nagy a partíció és nem tudnám hova visszamenteni.
Kérlek segítsetek ha tudtok!
Előre is köszi!
-
szatocs
őstag
HDD Sentinel:
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 655 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
- - -
Ezeket a szektorokat nem lehet tiltani? -
-
stewe2
aktív tag
Hi!
WD merevlemezt vennék, és van kék és ZÖLD (energiatakarékos, csendes), de attól félek, ez inlább tárolásra való. A játékok nem lassulnak be? A fordulatszám 5400-7200. Ez mit jelent, mitől függ a ford.? Amúgy 500gb-osat néztem, ez occo (12k).
Thx.: stewe
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
Egy kb 3 éves 120GB-os wd passport II - vel (külső vinyó) van olyan problémám, hogy ha elkezdem Win7-ből vagy akár XP-ről is formázni, akkor a kb 50 kis kockából 3-ig jut el a formázás, azután otthagytam 1 órán keresztül, és sehogy sem akart továbbmenni. Gyorsformázást egyből vette. Mitől lehet ez a jelenség? Van esetleg valami progi, ami direkt a formázást valósítja meg?
Kivettem a vinyót a boxából, és sajnos IDE-s, szóval még úgy sem tudom eformázni, hogy belerakom az asztaliba.
-
Imco
őstag
Közben unatkoztam!
A 3. a donor a seagate.
Légyszi nézz rá!Köszi!
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #15326 üzenetére
Teljesen tanácstalan vagyok.
A Noti a saját vinyójával nem megy! Mistikus! Müködött mikor letöröltem.
Az én gépemben felmegy rá a W7. A notiban egy másik toshiba vinyóra simán megy a W7, hibátlanult müxik. Ue. áttükrözve a saját vinyójára /simán mennie kéne/ instabil, akad! Sentinel szerin minden OK.
Visszadom a prakszisomat!
Nyomni kéne egy irás tesztet neki, csak már nincs kedvem hozzá!
Lehet éjjel még neki esek és holnap beszúrom a sentinel smartját, hátha Te többet látsz.Köszi!
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Fi.gom sincs pontosan mi lehet. Ehhez jobb lenne látni.
Olyanról tudok, hogy bizonyos controller-ek nem szeretnek egy-egy drive-ot. Mivel a drive is mikrogép, így lehet firmware hiba. Vagy nem hiba, csak a szabványt jobbról közelíti, míg a controller balról, így időnként nem tudnak kezet fogni.
Talán másik driver segíthet. Találkoztam már márkás cuccnál olyannal, hogy a drive firmware-e nem az eredeti, illetve adnak ki különböző típusokhoz javítást. Na ennyit a szabványról, és a kompatibilitásról.
Lehet, hogy jobban járna egy másik drive-al, az eredetit meg tegye külső házba. A Sea alacsony tápigényű, így ha hűti is, ideális Y USB tápellátás mellett.
Szerk: Esetleg CACHE hiba.
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #15323 üzenetére
Liksoft! Légyszi szakértsd már meg!
Itt a lényeg. Seagate 160 GB 2.5" SATA vinyó. Hp laptopba van és emiatt felmerült hogy a laptophoz és/vagy a vistához is kötve van. Gyakorlatilag mindent kilöttem. USB rackba tettem ezt a vinyót, tükröztem rá egy másik OS-t, formáztam többször, másik gépben is w7-tel is.
A saját notijában rendszeresen elszáll a telepités 40% körül. Most betettem egy 80 SATA HDD-t és felment rá simán a W7. Épp ezt probálom rágépészkedni a másik vinyóra kinomban.
Létezik hogy valahogy összevannak rendelve? Van rajta egy HP 463646-001 szám, a gyári cimkén, ami erősiti a gyanum hogy valami köze lehet a laptophoz.Köszi!
-
atesss
addikt
Üdv !
Van egy 80GB-os Hitachi 2,5" Sata vinyóm (HTS541080G9SA00), aminek egy érdekes problémája volt : a kis mérető fájlokat (kb. 50MB-nál kisebbeket) baromi lassan tudtam róla olvasni. Mindegy, ezt a problémát már megoldottam, átmásoltam már róla mindent - beletelt neki vagy 1-1,5 nap tiszta másolási időbe...
De most szeretném teljesen formatálni, hogy remélhetőleg megjavuljon (és bízom benne hogy nem fizikai hiba okozta ezt - HDSentinel semmit sem jelzett).
Első kérdésem, hogy mit is jelent pontosan a (pl. Biosból, vagy a gyártó programjával - azaz most Hitachi Feature Tool-al - elvégezhető) Low Level Format ?
Illetve végleges törlő programok kellenének még hozzá, amik ugye végigírják "1-essel" a vinyót.
Tudnátok ilyeneket ajánlani ? (Lehetőleg többet is, mert a biztonság kedvéért többel is végigmennék rajta inkább) -
liksoft
nagyúr
Nyertél. Valóban jó ötlet. Egyedüli gond az, hogy esetleg moderálva lesz, reklámtevékenység címszóval. Egyébként többen hagyták már itt az oldalt, mert elegük lett ugyanebből.
Az első hsz módosítása meg egyszerű, hiszen csak jogosultságot kell adni a megfelelő embereknek. De ha ez akkora munka (a motort nem ismerem, így elképzelhető), akkor a Moderátorok megkérhetőek rá. Vagyis csak a gomb kéne, esetleg új tagoknál az írás előtti megjelentetése.
Egy fórumnak nem csak a klikkelése az érdekes, hanem, hogy mennyi információt hordoz. A PH iszonyúan sokat, csak kezelni kéne tudni (és rászorítani az újoncokat).
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #15319 üzenetére
Hi!
Teljesen igazad van.
Mivel unom ezért szoktam tőmondatban talán kissé flegmának tünően válaszolni.
Ha nem teszem akkor még UP is lesz rá és én/mi leszünk a "szemét" a segitőkészség hiánya miatt.Ábrándoztam róla, hogy a pl. 15555 hszben összeszedem a gondolataim és akkor csak a hsz számát linkelném. Mivel a hsz nem szerkeszthető, a technika meg halad, előbb utóbb az 1. hsz sorsára jutna. A fejlesztői oldalról a kényszert a látogatásra valahol megértem, mert érdeke hogy kattogtasson a jónép hisz ez reklám bevétel.
De egyrészt nem biztos, hogy fajsúlyos tényező vagyok a döntéshozásban, másrészt mint irod is ezt a felvetést más már megtette helyettem és még sincs változás.
Mivel a fentiek miatt értelmetlennek tartom a levelezést a fejlesztőkkel ezért inkább az erre forditandó energiát a tőmondatos, kissé flegmának tünő levelezésre forditom.
Megjegyzem, adtál egy jó ötletet. Ősszeszedem egy lapra ezeket a dolgokat, és linkelem azt az egy oldalt a saját portámról. Bővithető, javitható. Egyébként ez neked is mododban áll azt hiszem!
Szerintem...
-
MasOyama
őstag
válasz
liksoft #15318 üzenetére
Úgy néz ki, hogy lelke van, mert vissza akartam már vinni, erre most már 28-30 MB al lehet rá másolni, ami már haladás... Igazából semmit sem csináltam vele, csak pár tesztet futtattam rajta. Hogyan lehetne növelni a sebességen, mert ezt még mindig kevésnek találom. Vagy ez ennyit tud?
Köszönöm.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Te még nem unod, hogy oldalanként ugyanazon kérdésekre kell válaszolni?
- 1TB-ból 32MB.
- Van hibás szektor, garizható-e?
- Hibás szektort jelez a program, de nem találom.
- Új winyót vettem, nem találom a saját gépben.
- Stb.....Már többször felvetettem, hogy az első hozzászólásban összegyűjtött információ jó gondolat, de ha nincs "forró gomb" rá (új ablakban / lapon jelenítené meg az első hsz-t), akkor alig lesz kihasználva. Nem értem, miért zárkóznak el a fejlesztők ettől az egyszerű gombtól. Hozzáteszem, hogy egy "rang" alatt új hozzászólás írása előtt kötelezően "feldobnám ezt az ablakot, és vagy végigolvasása után, vagy várakoztatás után engedném az írást. Reményem szerint a felesleges kérdések és válaszok fözel fele kiszűrhető lenne.
-
Lajkó
őstag
Szép reggelt!
Némi utaztatás után a képen látható jelenség ütötte fel a fejét a Samsung HD103UJ-mnél! 3 db partícióra volt felosztva majdnem 1TB terület, de nem látni az 1TB-ból, és a part.-okból sem semmit! Jobban mondva bios alól látni 32MB-ot (gondolom ez a cash). Win start-nál szépen, és csendben felpörög a winchester, de annyi!
Szerintetek mi lehet a baja? Életre lehet valahogy kelteni? -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem téveszettem nagyon el a topikot.
Van egy 500 gigás WD vinyóm és kezdenek problémák lenni vele, pedig csak két éves, de valószínű egy hibás tápkábel az oka. Az lenne az kérdésem, hogy nem tud valaki egy olyan progit amivel meg tudnám nézni, hogy egy bizonyos fájl(vagy darabjai ha töredezett netán) hol van a lemezen? Észrevettem, hogy egy bizonyos állomány olvasásánál teljesen kiakad a vinyó, szinte megfagy a rendszer, csak az egér mozog, resetelni kell, hogy újraéledjen. A HD Sentinel szerint van 3 gyenge szektor, illetve Raw Read Error Rate eléggé megyet felfelé, még nem kritikus, de idegesítő, összességében 98%-osnak mondja. A lényeg, hogy mielőtt az egész vinyót tesztelném előbb csak azt a területet szeretném ahol épp az a fájl van, erre kéne a progi ami megmutatja nekem hol is van.
Előre is kösz a segítséget. -
bango
tag
Sziasztok!
4éves 80gb-os samsung sata winyón chkdsk szerint van 4kB rossz szektor, néhány napja keletkezhetett. HD sentinel szerint 100/98% (3 gyenge szektor). Használhatom ezt tovább minden további nélkül? Vagy mit ajánlatos ezzel tennem?
-
Benhill
senior tag
Csak egy gyors kerdes.
Vistam van. A meghajto betujeleit, hogy tudom atnevezni?
Google-t hiaba probaltam. -
MasOyama
őstag
válasz
liksoft #15304 üzenetére
Nincs tuning. Másik winyóval minden rendben van. Ezt most vettem.
SATA AHCI mode kikapcsolva van most, de ha bekapcsolom sem jó.
SATA NATIVE MODE ki van kapcsolva a biosban, de ha bekapcsolom, akkor sem jó.Leszedtem a driver genius programot, és frissítettem a drivereket, és akkor sem lett jobb. 800-900 KB al másol...
-
MasOyama
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 1,5TB os samsung hdd-t(HD153WI), és az istennek nem akar 1MB / sec nél gyorsabban működni.
Van valami ötlet?
Gigabyte GA-P35-DS3 alaplapom van. ACPI ki van kapcsolva, de ha bekapcsolom akkor sem jobb a dolog. A win7 telepítése laza 2 óra volt...
Köszönöm
MasOyama
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged