Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
válasz darthimp #17841 üzenetére
ez nem tűnik rossznak nekem.
Nem lehet hogy a grafikus driver-eddel van a gond? Melyik kataliszt van fent?
Az AVP a játékra gondoltál nem?Namost kizárásos alapon,nyilván ha csak azzal csinálja, akkor vagy driver, vagy valami szoftveres előbeállítás lesz. (v.színűleg az általad mért késleltetést is valami sw okozza)
Gondolom a windows/teljesítménynél a beállításokat , virtuális memóriát nem állítgatod el.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
érdekes..
az nem számít hogy az alaplaphoz kapott kábelt használod attól az még lehet sérült. Szerintem egy próbát megér hogy kicseréled, bár ahogy írod eddig minden okés volt akkor . Phüü...
Szerintem ez valami egyszerű kis butaság lesz amire senki sem gondolna. Ha nincsenek hardverrombadöntö tünetek akkor valami kapcsoló beállítás ilyesmi lehet.
Érdekelne hogy mi lesz/volt...írjál majd vissza...nekem most így több ötletem távból nincsen.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Szia!
Gondolom a "gyorsformázás" be volt kapcsolva.
az hogy egy rar kicsomagolása hibás, illetve a hdd hibásan olvas lehet memória probléma is vagy sérült adatkábel
Azt próbáltad hogy a gépedbe a régi hdd-t lekapcsolod és csak az újjal megy? Akkor is csinál hibákat?Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz liksoft #16959 üzenetére
de az is lehet hogy a tápod gyengélkedik. elég jellemző ha random időközönként de biztosan generálja a hibákat.
Szerintem futtathatsz teszt proggikat amik agyon és oda vissza írják a vinyódat de sokkal nem leszel előrébb ha egyszer 25%-nál fagy ki máskor meg végig megy.
Én ahogy írtam első körben is valami táp problémára gondolok. Persze ha szeretnéd meg lehet probálni hogy átteszed egy másik gépbe ezt a hdd-t és ott nyúzod. Ha nem fagy meg akkor a hdd jó.
üdv
bEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
-
EkSYS
senior tag
válasz coleen #16953 üzenetére
tyhűűű!
Szerintem itt két eset lehetséges:
1: mostanában esetleg berhelted a géped és véletlen meglazult a a vinyó tápkebele. Vagy sérült vagy a tápod gyengélkedik.
2: a vinyó vezérlő elektronikája gyengélkedik és alkalomadtán kiküldi parkolni a fejet.
én első körben lecsekkolnám a kábeleket esetleg a tápot.
rosszabb esetben ebből vinyó csere lesz.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz Cabaye #16942 üzenetére
Szia!
Számítógép látja az a külső hdd-t?
esetleg ex-fat-al lehet egy próbát tenni (ez a FAT32 leszármazottja csak annak korlátai nélkül itt már 16eB -s file-okat is tudsz másolni) Szerintem a cluster méret mindegy.
Esetleg fw-t érdemes még nézni a külső winyódhoz, hátha ez már egy "known issue"Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz BigBlackDog #16872 üzenetére
elküldheted privibe megpróbálok segíteni.. ha esetleg van lehetőséged tényleg próbáld meg hogy kicseréled a lapod.
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz BigBlackDog #16869 üzenetére
másik winyóval a te gépedbe nem tudod megpróbálni? egy 200-assal vagy nagyobbal?
amikor a win elindulna es kifagy..probald meg hogy bebootoltatod a cd-rol es hibajavitassal megprobalkoznek fdsik /mbr, chkdsk. Mert igy elegge ugy tunik hogy a winyod mintha elfelejtene azt hogy neki a win irtaz MBR-re. btw: BIOS-od latja frankon a 80-asokat? ott nincs valami hulye opcio bekapcsolva? egyebkent ez regen mukodott ez a cucc?Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz BigBlackDog #16859 üzenetére
furcsálnám..akkor szerintem a linux se ment volna fel. Viszont érdekes lehet ha kipróbálod hogy egy másik hdd-t teszel a gépedbe és arra próbálod feltenni a win-t (ha van erre lehetőséged)
a win egyébként tuti, nem túl virágpiaci? vagy korábban ezzel sose volt gond?
btw: a 2db 80-as raid-elt? vagyis most raid-ben van?Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Ha 27% gondolom akkor már a HDSentinel erősen pirosban
Nem néz ki túl jól az tuti, én egyébként úgy tudom a HDSentinelt a forgalmazók/boltok nem nagyon szeretik elismerni, vagyis garanciális javítás okaként elfogadni.
(zárójeben: kábelek okék? nem törött laza stb?)
Azért nézzél meg más programokat (esetleg másik gépben) is mit írnak mielött rájuk buritos az asztalt.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz AirBooms #16841 üzenetére
Szia!
De az Acronisnal ha jol tudom lehet valasztani hogy csak particiot vagy teljes drive-ot backup-olja (akar bitmasolassal is)
Az acronis trueimage 2011trial -al probald meg esetleg (az acronis homepage-rol letolthero)
Nekem egeszen hasonlo szitum volt (csak 120as ssd-vel) de nem volt gondja es siman megcsinalta a backup-ot.
esetleg win7 --nel probaltad a bootrec parancsot fixboot vagy fixmbr kapcsoloval? (tipp)Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz BigBlackDog #16830 üzenetére
szia!
olyan mintha nem tudna az MBR-hez hozzáférni.
én esetleg kipróbálnék egy vista install-t (bár v.szeg ugyanez lesz)
s ha első újraindításkor bebootolsz cd-ről majd fdsik /mbr -t nyomsz neki? (tipp)Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz tchriss #16836 üzenetére
Szia!
javaslatom: (legalább is én ezt tenné)
- használom egészséggel, ha semmilyen progginak nincs vele baja, a hely se fogy, az adatokat is hibátlanul visszatudod másolni róla.
Ha meg bekrepál akkor tizenegynéhány ezer forintért kapsz egy újat. Azért mondom mert idegeskedni egy ilyenért szerintem nem érdemes.
szvsz.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz tchriss #16833 üzenetére
Érdekes!
nekem is volt hasonló (bár az egy SSD-vel) de a HDSentinel 15%-ot jelzett a zsír új 2 perce bontott SSD-mre. -->> Firmware frissités megoldotta.
Szóval a HDSentinel jó közelítés de nem szentírás.
Esetleg nézd meg a CrystaldiskINFo /Mark -al
Én kipróbálnám hogy telemásolom a hdd-t és utánna meg megpróbálok mindent beolvasni róla akár a file kezelővel. (bár elvileg a hdd nem ír a bad sector-ra)
hőmérsékletre ok?Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz sgergi #16825 üzenetére
házirend/kötetek, gyorsítótárazás vagy PIO még igen lehet..(esetleg BIOS ba benézni, ott a módok mit tudnak?
HDSentinel mit ír? élettartam? smart értékeknél valami kiugró?
tárhelyed mennyi van még rajta?
win virtuális memóját nem állította át valami?
plus 1: vírusod nincs?
plus 2: esetleg próbáld ki ha tudod hogy átenni egy másik gépbe és ott megnézni mit tud. Crystaldiskmark -al mérdd be és az infoval meg nézd meg .[ Szerkesztve ]
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
pl. nekem vissza se jön az egyik vinyóm szundikálás után !!
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Olyan jelenséggel találkozott már valaki hogy egy WD20EARS a sz.gép stand by módjának ébresztése után elfelejt visszajönni?
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Hello!
Megtalaltam a hibat !
Nemreg felkerult egy uj storejet elite nevezetu kis program a rendszerre es ugy nez ki ettol a win7 behulyult es NEM MINDEN de sok kulso hdd-t nagyon lassan volt csak hajlando kezelni.
Storejet elite mar nem indul automatikusan (ezt egyebkent a transcend kulso hdd-khez adjak)Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Egy érdekes de ugyanakkor bosszantó jelenség ütötte fel a fejét nálam az egyik WD MyBook-omon:
1Tb WD Mybook essential (-smartware-os) külsö lemezegységem van. Namost már (szerintem windows-os dolog, de..) azt csinálja hogy rengeteget homokórázik, miután ráklikkeltem a smartware-re, unlock, stb. Majd amikor már a könyvtárak megvannak ott is hosszú perceket kell várni.
A dolog érdekessége hogy mellette van egy másik Wd Mybook de az studio edition, és az smartware nélük fut, de azt a windows látja azonnal és gyorsan is kezeli.
Korábban volt olyan az eszközkezelőben hogy "WD SES driver " probléma kód28. de azt az Extra könyvtáras driver install megoldotta.
Másik gépen - op rendszeren hibátlanul fut mindkét WD-mSzóval nem tudom mi a pék van?? most ez windóws vagy WD win7 alatt?
Kérem aki tud segítsen!
kösz
bEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz Sk8erPeter #9474 üzenetére
Hi!
Kosz, ezeket tobbe kevesbe meg is talaltam. Raid-1-et akarnek csinalni. Bajom a hajlekony lemezes megoldas, meg az hogy van 1db 500-as winyo amin van egy mukodokepes XP. a 2db 750-es meg parlagon (ezeket akarnam osszekotni ugy hogy az 500-as rol bootolok, ez a ketto meg raid1-ben mosolyog). Ha bios-ban RAID-et bekapcsolom (+ letrehozom a kotetet stb.) akkor utanna nem indul el az 500-as XP-m, ha beletolom neki az XP installt akkor amikor F6-ot kell nyomni ott nem tudom megetetni floppy-val, mert az nem van.
Bar azon gondolkodom nem-e egyszerubb-e egy allwaysyncet autorunba tenniEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
Hello!
raid-be otessel kapcsolatban tudna vki segiteni? XP
RAID-be bent van a topic, de valoszinu nem mostanaban jon ra valasz.
udv
bEki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
HELP! Wanted
Sziasztok!
Kerem segitsen aki tud vagy mar talalkozott hasonlo problemaval!
Roviden: alapcserem volt asus p5b deluxe ment gigabyte ex38ds4 jott. Csere, kotozgetes, elindulas stb megvolt. Win szepen megtalalt mindent. Kiveve a ket samsung sata vinyomat (500,750), csak a 300gb os rendszer maxtort latja. Az alaplap latja a vinyokat fizikalisan, a winxp viszont azt mondja hogy a kotet olvashatatlan. Termeszetesen a p5b deluxnal minden ment flottul.
Szerintetek most mivan?Eki - az eredeti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest