- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van egy Hitachi 500 gb os winyóm,párhete nagyon lassú, fagyogat,párszor újratelepítettem az oprendszert,semmi javulás,aztán rá 1 hétre kiírta a win7 hogy sürgősen cseréljem le,és csináljak biztonsági mentést,elkezdtem másolgatni a cuccaimat,ami kellett nagy nehezen backupoltam. Visszaküldtem garanciába,és most irják,hogy a tápcsatlakozó L alakú része le volt törve,és nem szállításkor tört el,én nem vettem észre itthon ilyet,meg úgy gondolom ha ez a baja,akkor nem kapna áramot,de azt kapott,hdd sentinel is azt írta csak hogy kondíció 0% és olvasási hiba,gondolom szektorhibás volt,tavaly télen ugyanígy jártam egy Samsung winyóval, gond nélkül cserélte egy másik cég. Azt írták hogy feltételesbe javíthatják,ezalatt azt kell értsem,hogy a futár díját oda vissza ki kell fizessem,mivel hogy gondolom ilyenkor gari megszűnik + még amennyiért szervíz megcsinálja,kicseréli? mert így akkor brutál drága lesz,és nem szedegettem szét a gépet,szerelve hozták ki,most vettem ki a winyót,amikor odaadtam a futárnak,szóval gondoljátok hogy ez kamu lenne? Mit csináljak velük?
Köszi.
-
TIT
veterán
válasz
liksoft #15194 üzenetére
Ja értem,nincs még összeszerelve csak én válogattam ki mindent hol mi olcsóbb és több tízezret megspórolva neki,nem ismer senkit aki segítene neki,de az én gépem is szaki rakta össze mégis kimaradt pár csavar meg házcsati rossz helyre került!
Talpra esett úgyhogy elvileg nem lehet baja de nem ártana jobban becsomizniuk.
Fizikai diagnosztikai progi nincs gondolom! -
aclandiae
senior tag
A HD Sentinel Pro-val készítettem egy riportot az 1TB-os külső HDD-mről.
Azt írja a Kondíció 98%-os, 3 hibás szektor van, de ettől még garanciális javításra nem jogosít fel.
Ilyenkor a hiba konkrétan mit takar? Tényleg nem lehet garanciába visszaküldeni?
Egyáltalán 3 szektor mitől romlik? -
liksoft
nagyúr
Két felület egymásnak ütődik (motor, valamint fejek a lemezen). Az ütéskor a felületek gyűrődnek, deformálódnak. Forgáskor ez az egyenetlenség vagy megszűnik (nagyon pici volt, és tűréshatáron belüli), vagy folyamatosan tovább erodálódik. Ilyenkor lehet egy motor besülés, vagy alumíniumig ledarált felület. Ismétlem, a fentiek nem azonnal, hanem akár hosszabb folyamat eredményeként alakulhatnak ki.
A Sentinel meg felpörgési gondokra, vagy redirektált szektorokra fog először hivatkozni (várhatóan).
Haver meg lehet, hogy inkább annak örülne, ha más szerelte volna össze.
-
TIT
veterán
válasz
liksoft #15182 üzenetére
Origi vinyó ki se bontottuk üzletből hazafelé másik boltban esett le talpra sztem,de a koccanás se vészesebb sztem.Az is durva,hogy csak egy vacak nylonba van betéve(elektromosságtól védik de az ütődéstől nem)WD 500gb Black.
Ha több hét után jöhet ki a hiba(milyen?)akkor a hd sentinel nem sokat ér(hiába ít ki 100%ot)
de sztem ha 100%minden ok akkor később se lesz gond.Haver így is mondta minek ejtettem le(minek adta oda?)de én raktam össze a gépét úgyhogy csend legyen neki -
liksoft
nagyúr
válasz
Buko01 #15191 üzenetére
Lehet, hogy rossz a tippem, de a fejszerelvény vagy az elektronika akadhat ki. Mivel a rendszer "befagy", így a felületre a SMART-ba a romlást nem tudja rögzíteni. Így sajnos lehet egy drive látszatra 100%-os, valójában azonban használhatatlan. Beszélj az eladóval.....
-
Buko01
tag
Sziasztok, Nemrég vettem használtan egy 2.5-ös külső hdd-t
Hitachi travelstar sata-s 160-as
problémám a következő lenne:
rádugom a gépre, észleli oké, elkezdek rá másolni, másol is, oké majd egy 20-30 perc múlva, mintha meglőtték volna, beadja a kulcsot és eltűnik, utána lecsatlakoztatás, majd újra, akkor először nem látja, aztán látja..
szét szedtem már, közvetlen a gépbe is tettem, ugyanezt produkálta, hd sentinel szerint viszont 100%-os.. mind a 2 érték.. formázgattam már összevissza, semmi, ötlet? nagyon szépen köszönöm, üdv -
pjoey
tag
HI !
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy frissem összerakott ( használt alkatrészekből ) egy gép.
A konfig :
-Asus p5k se
-e8400
-2x1gb Geil ram
-Sapphire 4670
-2winyó egy 300gbos wd és egy 1Tbos Samu
-350W FSPWindó (xp) szépen gyorsan felment de utánna a jelenség : CRC error, ez nagyobb szoftverek telepítesekkor jelenkezik, pl : office, 3dmark, stb. Másik jelenség amikor kicsomagolnék nagyobb állományokat (iso) akkor az x idő után megszakad és lemezkezelési hibára hivatkorva kilép.
Sata kábeleket már kicseréletem az nem segített, 2 winyóm van mindkettőre tettem új rendszert ugyan az a hiba. Alaplapot is cseréltem egy EP45ösre annál is ugyan az a hiba. Ramokat is cseréltem akkor is ugyan ez.
Mi lehet a gond? Sz@r lenne mind a 2winyó vagy a táp lenne kicsi, vagy melyik alkatrész hibájából lehet ez... ?
(HD Sentinel szerint mind2ő winyó OK. )Segítséget előre is köszönöm
-
liksoft
nagyúr
Egy esés során olyan sérüléseket szenvedhet, melyek eredménye akár hetek múlva jelentkezhet. Így ha Win kerül fel, a HDSentinelt mindenképp tedd fel, hiszen a drive állapotát figyelni KELL! Gondolom ha a haver fényképei elvesznek az esés miatt, eléggé szorult helyzetbe kerülhetsz! Ezen kívül is ami fontos, az mentendő.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #15180 üzenetére
Az ST225-ös drive óta automatikusan parkol minden drive. Az viszont 20 éves.
A különbség az, hogy parkoló sávot vagy rámpát használ. Még ma is vegyes, de a rámpa felé megy az ipar. Először a 2,5"-os drive-ok esetében alkalmazták az energiagazdálkodás miatt (parkoló pályás annyi indítást nem bír). Kiderült több előnye is van, így kezd a 3,5"-os típusoknál is tért hódítani. Az IBM / Hitachi 2000 környékén állt át, azóta csak ilyen típust gyárt.
-
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Vettem egy origi 500gbos WD vinyót és egy füles szatyorba leesett kb.30 cmről
Kibírhatta vagy bad sectoros lesz?Köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
adnoctum18 #15171 üzenetére
Igen, lehet.
-
Grobby
tag
-
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
Külső tokban használok egy vinyót, és az egyik particióról eltűnt pár gigányi adatom.
Lefuttattam egy Chekckdisket és ez fogadott:
Igazából nem tudom, mi történhetett, az a gyanúm, hogy azért lett gond, mert leválasztás nélkül vettem le a vinyót egy gépről. Lehetséges ez?
HD Sentinel a lemez állapotára 100%-ot ír, bár ez nem tudom mennyire mérvadó...
-
csabors
tag
válasz
liksoft #15132 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget...!!!sikerült
Már csak annyit kérdeznék, hogy mitől lehetett ez a furcsaság illetve, hogy milyen gyakran fordul elő? Ugyan a rajta lévő adatokat vissza tudtam hozni de... bízhatok a hdd-ben. Ez a probléma befolyásolja az üzembiztonságot?Üdv:
-
-
csusza`
senior tag
válasz
liksoft #15160 üzenetére
A tápegység is lett már cserélve, illetve próbálva. Egy LC Power 550W-ot hoztam haza kipróbálásra, mert egyébként egy ASUS 450W-osom van, aminek a belseje megegyezik a Chieftec-ével. Ennél is nagyobb táp kéne? Nem hiszem. Mármint az 550W-esnél.
Nem akarok én perelni meg semmit. De egyébként a társasházban több embernek is generál hasonló furcsaságokat a gépe. -
ZeroZ
tag
Sziasztok!
Adott Transcend StoreJet külső 60GB-os 2,5"-ős HDD.
Tegnap még felismerte és használtam rendesen.
Mai nap, nem ismeri fel és nem tudom használni. Ez mi??Mit lehet csinálni? Szerintetek egyik napról a másik elromlott?
Az USB-k jók ahova bedugom. Ha bedugom nem kap áramot a vinyó. A kábel is jó.Üdv: Peti
-
liksoft
nagyúr
válasz
csusza` #15159 üzenetére
Ne az E-ON-t hibáztasd, hanem lehet, hogy a tápegységed kevés. Esetleg egy szünetmentessel lehetne még az E-t tesztelni. De azért mert 2010-et írunk, még tudomásul célszerű venni, hogy nem minden tökéletes. Sőt, ezért perelni sem érdemes. Inkább megnézni milyen a környezet, és aszerint élni.
Evolúció: Aki perel világszintű katasztrófa esetén meg fog halni, aki meg alkalmazkodik, annak vannak túlélési esélyei.
Szerintem...... (Hogy egy klasszikust idézzek. Szerintem idevaló.)
-
csusza`
senior tag
válasz
liksoft #15146 üzenetére
Hogy érted, hogy mit mond? Nincs Error, vagy ilyesmi. A vicc az, hogy a régi 500-as wincsimet a SMART "errorosnak" titulálta, és mégis működött rendesen.
Van még más gond is, amit tudnod kell. Volt olyan problémám amióta ebbe a lakásba költöztünk, hogy adott programok (Adobe Reader, iTunes) egyszerűen nem akartak feltelepülni.
Gondoltam alkatrész probléma. Gyakorlatilag az egész gép, minden egyes alkatrész kicserélődött, nem javult a helyzet. Hazahoztam egy szünetmentest, majd egyszer sikerült úgy feltelepíteni a rendszert (a rendszer telepítése ugyanis fontos volt, ha rossz volt az áram, akkor generálódott a hiba, ha "jó áramon" lett telepítve, nem jelentkezett a hiba), hogy jó volt az egész. Hülyén hangzik, de így van. Amióta bekerült a gépbe a 2 TB-os Samu, azóta szünetmentessel sem javult a helyzet.A gépem gyakorlatilag használhatatlan, mert egyre több idióta hülyeséget csinál, amit nem szabadna neki. Kerregés, program nem települ, stb... A társasházban több embernek is van gondja a géppel... Ilyen apró hülyeségek, az áramszolgáltató meg nem foglalkozik úgy sem vele...
Valami ötlet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
leonaprofi #15140 üzenetére
Partíció van rajta?
-
nonoyoyo
csendes tag
sziasztok!
Ha valaki tudja mi lehet a bibi légyszi írja meg!
Kivettem a 2 hónapos 500Gb maxxtor vinyót a gépből, elvittem egy másik gépre ahol mint meghajtó nem látszott, illetve miután visszaraktam az eredeti helyére már itt sem látszik.
A bios és a partition magic is látja, de dinamikus kötetnek látja az egész partíciót és semmilyen adatot nem tudok belőle elérni.
A vinyón rendszer nem volt, Xp SP3-as mind a két gép, a gyári zacsijában szállítottam.
Lehet ezzel valami okosat csinálni, vagy felejtsem el az adatokat? -
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Már a Samsung HDD-k totyikban feltettem a kérdést, de azért ide is leírom a problémám, hátha előbb kapok választ!
Nemrég Németországból kaptam egy 2 TB-os Samsung HDD-t (Samsung HD203WI) egy eSata keretben. Annak rendje és módja szerint lehámoztam a keretet róla, be a PC-be, rendszer telepít. Minden szép és jó. Azonban az előző szintén 500-as Samumról átmásoltam a D partíciómra az adatokat. Egy adott mappában amikor "gondolkodnia" kell, amikor listáz, nézetet váltok és részletez, bedobálja az elemeket elkezd iszonyatos módon kerregni. Az olvasást alapesetben is hallom, de amikor ahhoz a néhány elemhez ér, elviselhetetlen hangot kezd kiadni.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata??? Nagyon f_sok, hogy valami nagy gebasz van.
Köszönöm!
-
Helló! Olyan gondom lenne, hogy miután vettem egy WD15EARS vinyót, a számítógép lassabban indul; megvárja, hogy felpörögjön és ez eltart akár 5 másodpercig is a SMART szerint. Nem lehetne valahogy rákényszeríteni a PC-t, hogy ettől függetlenül bootoljon? Kössz!
-
mrchapel
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Volt egy WD3200AAKS vinyóm, teljesen új. Csak adattárolásra használtam, a rendszer nem arról ment (Win7 és Xp volt egyszerre). Kb. másfél hónapig nem is volt semmi gond, de aztán kezdődtek a furcsaságok. Előbb csak nagymértékű lassulást tapasztaltam, de nem állandóan csak időnként. Volt, hogy 2-3 napig semmi probléma, aztán egy sima mp3 lejátszása is gondot okozott neki. Ezt követően egyre többször fordult elő, hogy windows betöltése után egyszer csak eltűnt, majd újraindítást követően ismét megvolt. Egy ideig tűrtem a dolgot, de megelégelvén, hogy egy 3 hónapos vinyóval ennyit kell szenvedni, visszavittem a boltba hisz garanciás. 3 hetet tököltek vele, majd kaptam egy új vinyót WD5000aads. Újratelepítettem a win-t de ezúttal már csak a win7 került fel.
Örültem, mint majom a farkának, hisz vagy 2 hónapig nem is volt semmi baj, úgy gondoltam a probléma megoldva. Új vinyó új rendszer. De most újra előjött a probléma. Én amit tudtam elkövettem, kábeleket kicseréltem, a hűtés is megfelelő szerintem (40 fok fölé még nem ment, átlagban olyan 35-36 fokos). A másik vinyómnak (HD161HJ) semmi baja, a rendszer stabil, csak az új vinyó tünedezik el, vagy akad ki 100%-os lemezkihasználtságon. HD Sentinel szerint a kondíció és a teljesítmény is 100%.
Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!
üdv
chapel -
leonaprofi
tag
Sziasztok!Van egy 160Gb-os WD PATA merevlemezem és az a problémám,hogy nem látom az intézőben,pedig a bios is és a hd sentinel is látja,már ellenőriztem a jumperelést is.Köszi előre is,ha valaki tud tanácsot adni.
-
caprine
senior tag
Hi All!
Van egy 200-as külső vinyója az öcsémnek. Eddig XP volt fent, minden simán ment, most felraktam egy W7-et, és nem lehet használni a vinyot. Lemezkezelésben ott van, látom a méretét, az elfoglalt területet, betűjelet is kap, de amikor rá akarok lépni akkor nem fér hozzá.
Probáltam Total commanderrel, az a csatlakozás előtt még megkérdi, hogy nem elérhető, akarom-e rendszergazdaként, de igen esetén itt sem tud semmit csinálni az eszközzel. Ez valami W7 beállítási gond lesz szerintem. Ötlet?
CP
-
Daffni2
addikt
Üdv, Nektek,
Szerintetek kezdjek "parázni":
10,Spin Retry Count,51,100,100,OK,000000000001,0,Engedélyezve
Figyelmeztető sárga háromszög jel van, a leírás szerint még nem feltétlenül probléma, viszont a gép bekapcsolásakor, vagy felébresztésekor iszonyú kerregő hangot ad.
A régi floppy hangjához tudnám hasonlítani. -
-
csabors
tag
Sziasztok!
Az vajon mitől lehet, hogy az 1 TB satás hdd-ből egyszer csak 32 mb-os lett. Furcsa volt, hogy nagyon lassan lehetett rá másolni, win ujraindítása után eltűnt a partíció. leformáztam volna de csak az említett méretre lehetne... ez orvosolható, vagy vihetem gariztatni...
Üdv:
-
Senser87
tag
Találtam egy olyan progit, hogy quietHDD, eddig jó, működik!
A probléma általános a WD vinyókkal, hivatalos fórumjuk tele van vele. -
Senser87
tag
Eddig rossz részt néztem a sentinelben.
Az eddigi parkolások száma: 40388
Elvileg az "nhc" nevű program tudna segíteni, de win 7-en nem működik, de legalább a probléma, tuti, hogy a parkolással van.
1,5 hónapos gépnél, nem sok ez az érték egy kicsit? mit gondoltok? -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Bocs, ha láma kérdés, de csak pár éve foglalkozok pc-vel.
Van két régebbi vinyó:ST3160815A (149 GB, IDE)
Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)bele lehet tenni ebbe az alaplapba?:
A780GXH/128MIgazából csak adatmentés lenne a lényeg, de ha működnének akkor akár maradhatnának is benne.
-
Senser87
tag
válasz
liksoft #15124 üzenetére
Ok
Feltettem a HDSentinelt.
Semmi problémát nem ír. A vinyó seek hangját már beazonosítottam, elvileg halk, nagyon.
Ez a kattogás viszont nemhiszem, hogy a parkolópálya, mert azonnal vissza is áll, ennek nem látom értelmét. Régen csinált még olyant, hogy teljesen leállt a pörgés, akkor igen halk lett a gép, viszont, ha utána akartam csinálni valamit mindig várni kellett. Néha még AutoCad közben is megállt, nah az igazán idegesítő.
De ez a kattogás más, csak kicsapja oldalra, és már vissza is rántja, ezért nem látom értelmét.
És Sentinelben a parkolások száma nem változott, 187, csak.4,Start/Stop Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),000000000624,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,100,100,OK,000000000000,0,Engedélyezve
193,Load/Unload Cycle Count,0,187,187,OK (Mindig rendben),000000009CC1,0,Engedélyezve -
Senser87
tag
válasz
liksoft #15118 üzenetére
Tehát a parkolást nem lehet valamivel kikapcsolni, mert pl. ha megy a gép este miközben alszom, és üresjáratban, vagy közel üresjáratban van a vinyó, a sorozatos kattogástól nem lehet aludni. Vettem egy Samsung vinyót régebben, az is csinált hasonlókat, az mobilházban van és sokkal hangosabb.
A magyarázatra is kíváncsi lennék, érdekel, ha nem gond, max privátban, de sztem nem off. -
ThaBoss
senior tag
Sziasztok!
Samsung F3 500GB (HD502HJ) vinyómnál több szoftver is hibát jelez.
Crystal Disk Info a függőben lévő szektorok számánál (Current pending sector count) szól, hogy nagyon nem stimmel valami. Az értéke 118 jelenleg.
Kérdésem az volna, hogy javítható-e valahogyan ez a hiba?
Előre is köszönöm! -
Senser87
tag
válasz
BlackPriest #15111 üzenetére
több helyről jön :S vinyó környékéről is jön, az tuti.
prociterheléstől is függ a hang jellege. -
Senser87
tag
Sziasztok!
Vettem egy új laptopot. WD Scorpio Blue 640GB van benne.
Állítolag extrém halk, meg minden, de ha van egy kis üresjárat, akkor állandóan kattog, mintha kidobná a fejet oldalra. Ezen lehet változtatni? És mintha súrlódó hangot is adna néha, de ez lehet, hogy félrevezető, nem biztos, hogy a vinyó adja, még nem derítettem ki. Nem tudok rájönni :S
Valamint mitől lehet az, hogy magasfrekvenciás sípoló hang jön a gépből? Több helyről hallani, néha szaggat, az áramfelvételhez lehet talán valami köze. -
RaiN^
csendes tag
Na, még mindig stabilan fut a gépem, de pár érdekességet észrevettem HDSentinelben.
Reggel 89%-os volt a kondíció, utána nap közepére leugrott 87%-ra, most meg már 90%-os a kondíció.... ez mitől van? Ja, és még a pending sector-ok száma is ugra-bugrál -
liksoft
nagyúr
válasz
BlackPriest #15103 üzenetére
Akkor hűtsd, mert akkor kattan, mikor már sávot nem talál. Ez pedig a meleg miatt igencsak lehet.
-
BlackPriest
őstag
hello!
kéne kis segítség. van egy öregedő raptorom, ami újabban véletlenszerű időközönként kattan egyet, ilyenkor az egész gép áll, mintha swapelne. feltételezem vinyó hiba, de hátha mégsem és van rá megoldás. formázva rég volt, hd sentinel szerint hibátlan, hd tune szerint is, adatátviteli sebesség ok, csak a kattanáskor nem. mióta ilyen dög meleg van, azóta csinálja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest