-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
Csabroncka #16985 üzenetére
-Huhh ,akkor jó mert a mi 12+ éves Electrolux hűtőnknek még mindig úgy záródik az ajtaja mint új korában,annak ellenére,hogy nyaranta 15-20 kiló van az ajtórekeszekbe pakolva.
-Ez biztos csak azért lehet mert Electrolux..
-
Gondwana
addikt
válasz
Csabroncka #16991 üzenetére
A hangnemért elnézést, egy előbbi IRL felcs.sződés okozta. _Én_ még nem làttam màgnescsìk nélküli hűtőajtòt, nagyszüleim '70-es évek végi Končar hűtőjén is volt, a '82-ben beköltözés utàn vett Gorenjen is van, ennek viszont az ajtòbelsője pàr éve megrepedt az italtartònàl.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Gondwana #16990 üzenetére
Azért azt megnézném neked, hogy milyen rövid idő alatt hűl le a ~20-24 fokos levegő! Mert ugye az egyetemes gáztörvényt emlegetve az a fránya hideg levegő nehezebb a melegnél és ahogy kinyitod az ajtód gyakorlatilag "kiesik" belőle a hideg levegő. Mi köze van ehhez a a No Frostnak? Az csak egy másodlagos előny, hogy nem jegesedik, de a legfontosabb ami miatt kitalálták, hogy a teljes hűtőrekeszben egyenletes hőmérséglet uralkodjon és ne alakuljanak ki különböző hőmérsékleti zónák!
Elárulom neked hogy a korábban említett 12 éves hűtőkbe pontosan az általad említett mágnescsíkkal szerelt peremet alig, talán a kombók megjelenésével a fagyasztó rekeszek kaptak csak.
Hogy mi volt a korábbi hozzászólásban a lebaszáshoz és kioktató hangnemhez szükséges rossz azt nem tudom, de az hogy a hűtőajtókat nem szabad irgalmatlan mennyiségű műanyagflakonnal megtölteni az köztudott, régen is vetemedtek és ez mit sem változik.....
-
Gondwana
addikt
válasz
Elemiből fizikàbòl megvan, hogy pV=nRT? Csak mert ahogy becsukàs utàn a szobahőmérsékletű levegő hül, a nyomàsa csökken. Erre NoFrostos hűtők !esetleg! ràsegìtHETnek, de inkàbb nem, ha pedig valaki úgy tervez hűtőzsanért, hogy az ajtòrekeszkapacitàst nem tervezi bele legalàbb egy 1000kg/m3 sűrűségű terheléssel, az màs aljassàgra is képes.
Szerk.: az ajtòban lévő gumi speciàlis=màgnescsìk van benne
-
törölt tag
Tudja valaki hogy mi a különbség a Bosch SPS53E és M széria között?
-
bigdee888
tag
válasz
Csabroncka #16987 üzenetére
Aha, ertem, koszonom a felvilagositast!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
bigdee888 #16986 üzenetére
Igen, azjtóban lévő gumi speciális. Ezzel fokozzák a szigetelés hatékonyságát. Nekem pl azért jött be a Liebherr megoldása, mert az általad említett "feszgetést" kiküszöböli és egyenletesen nekitámasztva a hűtőfalnak tolja el az ajtót a foganytyú.
-
bigdee888
tag
válasz
Szia! Ezt en mar szerettem volna kerdezni: termeszetes jelenseg az, hogy amikor becsokum az ajtajat a hutonek, kb fel percig ugy beszivodik, hogy nem lehet kinyitni? Az elozonel meg nem volt ilyen jelenseg - legalabbis nem ennyire.
Koszi! -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Atesz 666 #16984 üzenetére
Mit nem értesz rajta? belepakolsz 4-5 üveg 1,5 vagy 2 lieteres kólát vagy szenteltvizet és a 6-8 kiló cucc megteszi a jótékony hatását az ajtózsanérokon.
Egyébként pedig ott veszed észre a túlterhelést, hogy nem záródik be rendesen, majd amikor már megvetemedett akkor terhelés nélkül sem.
A mostani hűtők már a normál hűtési zónában is rászívják az ajtót a gumiperemre, ez régebben csak a mélyhűtő részek tudták.
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
Csabroncka #16980 üzenetére
"Az ajtót túlterhelni nem szabad, a palackokat érdemes a palacktartóra rakni ha van!"
-Mit értünk túlterhelés alatt?
-A mi 12+ éves Electrolux hűtőnk ajtaja minden nyáron tele van pakolva 1,5 literes palackokkal és eddig semmi baja.
-Szerintem ha a hűtőajtóba csak hasznos élelmiszerek(víz,tojás vagy egyéb flakonos ill tubusos cuccok) kerülnek akkor semmiféle képen nem lehet túl terhelni.
-
salieri.
őstag
válasz
Csabroncka #16980 üzenetére
Igen,van palacktartó ,akkor arra fogom rakni ,ajtóba csak kis súlyt fogok helyezni nehogy elvetemedjen .
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Beépíthető elektromos sütőből mit ajánlanátok 50K körül?
-
salieri.
őstag
válasz
Csabroncka #16978 üzenetére
Hányas fokozaton üzemelteted ? Most 1-re állítottam be,mert üresen megy. Az ajtóba lehet pakolni ásványvizet? Vagy nem ajánlott?
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Ebben a Liebherr Cu3311 hűtőben rendben van a kompresszor ? -
törölt tag
válasz
Csabroncka #16974 üzenetére
Ez így van. Egy szerelő mondta, hogy a vezérlés szinte mind egyforma és olyan, hogy nem tudnak benne alapvető alkatrészt cserélni, az egészet cserélni kell, ami már majdnem gazdasági totálkár.
4-5 év az élettartam, lehet 1-2+ év, de ennyi. Azt meg ne mondja senki, hogy érdeke egy cégnek +10 évre gyártani. -
Csabroncka
Topikgazda
A legnagyobb probléma ott van, hogy mindenki max saját tapasztalatot tud mondani, és ebből jön egy márka utálat vagy imádat!
Sajnos ott járunk, hogy tök mindegy mit veszel, elmúltak már azok az idők is, hogy 10 évre tervezz egy háztartási gépet, általában márkától függetlenül!
A kisebb hibákat a szerelők még-csak-csak orvosolják, de egyre nagyobb fejfájást okoz az elektronika és az olcsósított alkatrészek.
Például: Egy kiváló innovációnak tartom a LG Driect drivos technológiáját. De teszem azt csak pár centet spóroltak a szimeringeken vagy a rotor csapágyakon - hogy a rákba fogják ezt javítani (ha lehet egyáltalán) és ami a legfontosabb milyen áron?
Igazából a legfontosabb dolog szembesülni azzal, hogy ma már (2010 után gyártott gépek) el lehet felejteni a legtöbb esetben a 10 éves élettartamot
-
törölt tag
Nem tudom a kérdéseidre a választ
Miele kérdésre egy nagyon korrekt választ kaptam: Miele porzsák -
moma
őstag
válasz
#32577792 #16955 üzenetére
Nem látok ott hozzá olcsóbban.
És akkor mi van, ha az ember így használja a porszívót addig amíg megy, aztán vesz egy újat? Visszajön minden por a lakásba? 8k-t nem szívesen költenék rá. Amúgy motor felé menőt azt kiszoktam mosni a szivacsot, meg azt a fehér vékonyat. A hátsó kiementi hepát tuti ne mossam át?
Egyébként ez a samsung pl porzsák nélküli. Tehet ilyen szempontból is van különbség a porzsákos miele-el szemben. nem tudom ott mennyi az éves költség a zsákokra. de az a sejtésem, hogy csak ezekből kitermelődnek a pót samsungok.
-
válasz
#32577792 #16970 üzenetére
Én sem gondoltam komolyan hogy az. Csak kicsit nonszensz, hogy feltétel nélkül mindenkinek azt ajánlna, mintha nem is létezne más porszívó a világon.
Volt Miele porszívóm a bajom csak az volt vele, hogy 3 év után olyan problémák jöttek elő, aminek minimum 10+ év után kellene elő jönnie. -
törölt tag
Nem gondolnám, hogy az lenne, egyszerűen bejött neki a Miele mint márka. Nincs ebben semmi rossz.
De a helyzet az, hogy van élet Miele nélkül és/vagy mellett is.
Jó lenne ha tudomásul vennék, hogy a pénztárca nem mindenkinél ugyanolyan "vastag", így be kell kalkulálni a döntésekbe azt is. Lehet, hogy 10 év távlatába egyik vagy másik kevesebbe jön ki, de azt a valamit, egyszerre kell kipengetni. 47k jól meglehetélni összegből pedig kicsit az esély arra, hogy 60-80k-t éppen egy porszívóra költ valaki. Ez egy állapot, aki ezt nem tudja, az rohadtul örüljön neki, hogy nem kell megtapasztalnia és legyen benne annyi emberi, hogy ne fikázza más döntését....
Mert nem tudhatja az ő élethelyzetét. -
Bacusuz
őstag
válasz
Gergőke88 #16963 üzenetére
Nekünk is bosch volt és nagyon szerettük.
Volt mikor napi 3x ment.Kb 10 évesen adtuk el a lakást a mosogatót is otthagyva.
2x kellett ez idő alatt javítani,főként azért mert mi szinte a karéj kenyeret is benne hagyjuk a tányérban.,de nem került sokba.
Most electrolux van,de nem szeretem.Garancia idő alatt is meghibásodott,felásztatta a konyhámat,pedig nem is belépő szintű gép.
Érdemes olyat venned aminek az alsó tüskéi eldönthetők,így könnyebben férsz majd el ha nem tányért raksz bele
-
törölt tag
-
pjen
félisten
-
Gergőke88
addikt
Milyen 9-10 terítékes mosogatógépet ajánlotok?
Szabadon álló kéne, új. )csoda használt miele nem érdekel)
[link]
vélemény erről? -
emitter
őstag
Sziasztok!
Minél kisebb/könnyebb porszívót keresnék, 10-15 ezer Ft környékén.. mit tudtok ajánlani?
Köszi!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
#32577792 #16955 üzenetére
Szia!
Miele Complete C2 Parquet PowerLine porszívót vettem nemrégen és őszintén mondhatom, hogy megéri az árát. Mosógépből biztos nem vennék Miele-t 300.000-ért vagy többért. Mosógépből Fagor van és működik 8éve hibátlanul. Porszívó is Fagor volt, HEPA szűrős 2000Wattos. Jól lehetett vele takarítani, szívott is rendesen, csak hamar eltömődött a HEPA filter és mosni kellett, hogy ne erőlködjön és szívjon. Ez a Miele a legkisebb fokozaton nagyon csendes és úgy is tökéletesen összeporszívózom vele a szőnyeget, kb mint a Fagor 2000W-ossal 70%-ra tolva. Ég és föld a kettő. A fejen lehet érezni ahogy húzom a szőnyegen, hogy szívja, takarítja. A legnagyobb fokozaton értelmetlen használni szőnyegen, hacsak nem akarod kihúzni a szekrény alól a szőnyeget valami okból, vagy esetleg ha a karodat szeretnéd edzeni porszívózás közben
Alapból nem HEPA osztályú a motor utáni szűrő, de nem is szükséges mivel a porszák 99.9%-ot kiszűr. Lehet HEPA-t is kapni, de az drágább.
4darabos porzsák csomag Hyclean-3d-gn 3790Ft,
amiben van egy motor előtti szűrő lap amit méretre kell vágni. Ezt magától értetődően 4porzsákonként kell cserélni. A motor utáni szűrőt pedig nem tartalmazza a csomag, vagy legalábbis nem azt ami alapból a porszívóban benne van. Van ugyan egy Super Air Clean lap a csomagban
, de ahhoz hogy azt motor utáni szűrőként tudd használni, venni kell egy tokot valahonnan neki. Alapból a porszívóban a motor utáni szűrőnek ez van AirClean Plus szűrő, SF-AP 50 ez 4990Ft.
és évente illene cserélni. Ebből lehet bele HEPA osztályút venni HEPA SF-HA 50 ami 8990Ft. -
törölt tag
-
Nestor16
senior tag
Üdv.
Egy ~60 literes különálló fagyasztószekrényben gondolkodunk, mert már van egy nagy hűtőnk fagyasztó nélkül és most lesz újra felújítva a konyha és szükségét érezzük egy kis fagyasztónak, hogy ne kelljen mindig lemenni a pincébe a fagyasztóládához. Tehát nem kell nagy, inkább kisebb, hogy ne foglaljon túl nagy helyet.
Van-e ötlet, tanács ezzel kapcsolatban illetve konkrét javaslat, hogy melyiket érdemes venni?! Árban 100 ezer alatt maradnánk mindenképpen.
Köszi! -
törölt tag
Esetleg nézd meg ebay-en, amozonon is.
--------------------
Nem tudom egyébként, hogy pl. egy Miele porszívóhoz kell-e szűrő vagy nem, de akiknek van, tájékoztassanak már róla, ha megveszek egy 60k-s porszívót, akkor ahhoz onnantól ingyen van a szűrő, vagy moshatóak vagy miként is működik a dolog?
Tényleg csak a korrektség kedvéért kérdem. -
ribarszki
őstag
Itt "csak" 8k a hepa és a tartály alatti szűrő. De jó eséllyel a porszívód bele is tiszta por. Vagy szétszeded és kompresszorral kitakarítod az egészet mielőtt új szűrőket raksz bele, vagy veszel új porszívót. (Nem mosható a hepa)
Hogy 20k a porszívó és 10k a szűrő hozzá? Üdv a valóságban
(Akkor mi is a dárga? Samsungot cserélni 3 évente vagy 1x Mielet venni?
)
-
moma
őstag
Sziasztok. Samsung sc 4550 porszívóban gondoltam, hogy vennék új szűrőket, de úgy látom, hogy egy teljes szett az 10000 fölött lenne... és a porszívó meg egy 20-asba kerül. na most ilyenkor mi a jó stratégia, ti hogy csináljátok? Valahonnan nem lehet rendelni utángyártottat ezekből?
(a kimeneti hepa szűrőt lehet mosni egyébként?)
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Karos presszókávéfőzőből melyik a legjobb választás? Olyan 60e Ft-ig nézelődök.
-
Gondwana
addikt
ha a 30 éves support a varàzsszò, akkor Gorenje! (Bàris itt, Szerbiàban)
Ahhoz az elöltöltőshöz, amivel anyàm a textilpelenkàimat mosta, egy àtlag munkanapon 2 òràn belül beszerzek bàrmilyen ùj alkatrészt. -
törölt tag
válasz
YAS-dude #16944 üzenetére
Aha, tiszta sor. Szóval náluk lehet, mit lehet, kötelező veszteséggel termelni...
Hagyjuk a mákos gubát.. Olyan pénzügyi multinál dolgozom - még egy kis ideig - ahol bizony a többi céghez hasonlóan a profit annyira fontos, hogy a befektetők ennek arányában adnak lóvét. Az pedig hogy legyen minőség, innováció, bizony profitból teremthető elő, amit a vásárló vagy megfizet, vagy nem.
Ha mindenki megfizetné, nem lenne egy eladott termék sem másoktól. De valljuk be, azért lehet látni, hogy van élet a Mielen kívül is.
Porszívót néztünk és lehet, hogy hiper, meg szuper, nem vitatom, de bakker, 3x annyi a belépő ár, mint egy szemét profitéhes piaci cég termékénél
Voltunk használt mosógépet nézni, illetve felújítottat, azt mondta, ehhez tuti nem kell 3-5 évig nyúlni csak használni. Elhiszem.
3. éve használjuk a szemét samsungot, ahhoz se kellett nyúlni eddig.
Szóval igen, van közöttük minőségbeli különbség, vélhetően.
De az autóknál is eladják a mercit is, pedig hát van sokkal jobb is.
Én csak trapper farmert, meg tisza cipőt dobok bele a mosógépbe, azért meg nem kár, ha hiba - milyen hiba? - miatt gucci jön ki belőleEz már tényleg kezd kicsit elmenni miele fan topicba.
Csak a Miele!(vagy valami hasonló tré márka)
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Bacusuz #16947 üzenetére
Ezt én sem teljesen értem, de 30 évig kapsz hozzá alkatrészt
Viccet félre téve, például ezért is éri meg például a használt Mielet bevállalni, mert van hozzá emberi áron alkatrész (most elsősorban a mosógépekre gondolok)! Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy kell egy jó szerelő is mellé
fontos!
-
Bacusuz
őstag
Értem én ezt a Miele őrületet,olyan mint a diófa hogy még az unokáink és élvezik,de akkor egy magyarországi forgalmazótól vásárló MM miért 12 hónap garanciát ad egy 699e ft-os mosógépre?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Olcsóbban vagy maximum eddig az árig milyen hűtőt érdemes venni? Ezt a Zanussi-t néztük ki, de nem vagyok otthon háztartási gépekben és a 20 éves hűtőnk úgy néz ki azt mondta viszlát. Lehetséges vásárlási célpontok: Euronics vagy olyan webshop, ahonnan házhoz szállítják. Sima fagyasztó nélküli, egy ajtós.
Köszönöm!
-
YAS-dude
őstag
válasz
#32577792 #16943 üzenetére
Neked? Ezek szerint semmi.
Mondjuk hogy a többi gyártóval ellentétben náluk valószínűleg nem a részvényesek közgyűlése dönt hogy idén mennyi legyen a profit és mit kell kispórolni, hanem a Miele család és az apák, nagyapák öröksége, becsülete is a tisztességes munkára ösztönzi a céget meg a már generációk óta náluk dolgozókat. A tűzzománc burkolat sem mindennapos, lehet, hogy ez nem rohad el pár év után mint a többi. Meg a hozzáállásuk ahhoz, hogy tényleg az ember a kedvenc ruháit bízza a gépeikre. Beledobsz egy north face nadrágot meg kabátot az átlag mosógépbe és máris a gép árának megfelelő értékű holmit tehet tönkre egy hiba. -
YAS-dude
őstag
Érdekes és sokat elárul a cég hozzáállásáról, hogy már a Miele család 5. generációja viszi:
How a Miele Washer is made -
st6969
őstag
Csak úgy kíváncsiságból...megnéznél nekem valami? (ill. bárki, akinek indukciós főzőlapja van)
Nálunk 1-10-ig vannak a fokozatok. De 1-5-ig úgy működik, hogy bekapcsol-kikapcsol-bekapcsol... (tehát a leves forr-nem forr-forr-nem forr...). A relé kattogás is hallatszik, ami nem zavaró, de ez így borzalmas megoldás. 6-ostól folyamatos, de néha az már túl magas. Én értem, hogy ez így takarékos, mert a kikapcsolt időben nem fogyaszt és az edény meg tartja a hőt. Emiatt nem cserélném le, csak érdekel. -
Morris
veterán
Ajánljatok nekem egy 4 lapos indukciós főzőlapot plíz!
Én ezt néztem ki: WHIRLPOOL ACM 802 NE
Vagy ez:
FOLKLIG Indukciós főzőlap gyorsítóval, feketeesetleg még ez: ELECTROLUX EHI 6540 FHK
-
Morris
veterán
Megnézegettük a MM-ban a gáz főzőlapokat. Hát mit ne mondjak...vállalhatatlan minőségük van. Papírvékony lemezből készült szinte mindegyik a 60-70k-s kategóriáig. Azon felül nagyon magasnak vélem a gázrózsákon lévő vas keretet. Ez mindre igaz. Eddig még meginogtam a főzőlapok tekintetében (hogy lehet inkább gázos legyen), de belátom, ha ennyi pénzt rááldozok, akkor inkább indukciós lesz.
-
Porszívó téren szeretnék néhány tapasztalatot megosztani a nagy publikummal.
Régebben egy Miele S8 Ecoline teljesített nálam szolgálatot, de tavaly (pár év után) szabályosan kettétört porszívózás közben a markolat. Pedig vigyáztam rá, nem ütöttem-vágtam. Ez azért egy kicsit szíven ütött, pláne amikor közölték Mielenél, hogy egy ilyen mezei műanyag markolat baráti 9k, de hát porszívózni muszáj így vettem egyet.
Aztán idén egyik ismerősömnél volt szerencsém kipróbálni az Electrolux Ultraone (ZUOANIMAL+) porszívót és nem kicsit fogott el a WOW érzés. Első körben fel tűnt hogy mennyivel csöndesebb (és persze tapad a padlófej mint állat).
Nem vagyok egy ilyen dolgokba azonnal fejest ugró ember, de így beleástam magamat a dolgokba. Úgy is akartam szüleinek egy porszívót venni, akkor már úgy gondoltam, hogy veszek magamnak egy újat és régit Miele S8-at megkapják ők. Na persze egy csomó kérdés felmerült bennem. Ha Ultraone akkor abból melyik? Hol tart most a Miele porszívók téren? Mi a helyzet azért más márkákkal (Philips, Samsung)?
A Mammutban lévő piros betűs üzletben kipróbáltam a mostani Miele C3-as sorozatból több modellt is. Kb egy az egyben mint régi S8-as sorozat, csak új motort kaptak az energiacímke miatt. Lakozott parketta is van otthon, emiatt a C3 Boost Parquet és a C3 Total Care jöhetett szóba. A Philips Performer Expertet is megnéztem de nem estem hasra tőle (pedig annyira nem olcsó az sem). Az eladó valószínűleg már pokolba kívánt amikor mondtam, hogy próbáljunk ki egy Ultraone-t is..
Kipróbálva már ~5 különböző porszívót még mindig Ultraone tetszett összességében a legjobban. Porzsák ügyben is egész pozitívan csalódtam. Az S-Bag Ultra Long Performance porzsák (5 literes, 6 rétegű) nem is tűnt gagyinak a Mielehez képest és (ha nem is sokkal de) olcsóbb is. Viszont a HEPA szűrőnél már jelentős eltérés van az árban a két márka között (H13-as HEPA Mielenél 9k, Electroluxnál 4k).
Na persze amit eredetileg kinéztem neten Ultraone Deluxe-ot (ZUODELUXE+) az nem volt raktáron.
Végül neten rendeltem meg a készüléket és használom már több hete nagy megelégedettséggel. Nem tudom, hogy korábban milyenek voltak a felső kategóriás Electrolux porszívók, de bennem nagyon pozitív kép alakult ki, pedig a Miele miatt az évek során elég magasan volt a mérce. Összeszerelési minőségben és masszivitásban sem találtam kivetnivalót.Összehasonlítva a régi és a mostani porszívót:
Pro: Lényegesen halkabb (77 vs 66 dB), olcsóbb üzemeltetni, komfort markolat (távirányítóval), 2 méterrel hosszabb kábel.
Kontra: Nincs az Ultraone-ban comfort kábelvisszahúzás.Elnézve itt a topikot szinte csak Miele C3-as ajánlásokat látok, ha valaki felső-kategóriás porszívót keres, de szerintem abszolút versenyképes az Electrolux Ultraone is.
-
st6969
őstag
-
abcukistván
tag
Sziasztok!
Mosogatógépet szeretnék venni. Paraméterek: beépíthető, 45cm SZ.
Teka 455S meglepően alacsonyabb áron van mint társai. Ismeri valaki?
Magyar véleményeket nem találtam róla és észrevettem, hogy Angliában nem is árulnak DW1 kóddal gépeket, ez miért lehet?
Köszönöm!
-
cekkk
veterán
válasz
Mercutio_ #16927 üzenetére
Én is befejezem.
Más.
Holnaptól újra indul a Whirlpool Premium Selection akciója bizonyos szabadonálló termékekre +2 év garancia beépíthetőekre szinték így akár 4 illetve 6 év garancia kapható a termékekre ami azért nem elhanyagolható tény. Viszont szürke importos készülékekre ez nem vonatkozik
-
Mercutio_
félisten
Ha van itt is fióktelepe, akkor működik a külföldi cég itteni adószám, nem 1 bank van ami ilyen.
Nálad többek között az lenne a gond, hogy a szlovák céged honos országában nem, vagy elhanyagolható üzleti forgalmat bonyolitana.Emagnál viszont ott a nagyságrenddel nagyobb román piac, a számlázási gondok egy része is adódhat abból, a másik, hogy a hazai könyvelők nem kis része nem épp up to date az EU-konform számlák fotmai-tartalmi követelményei és kezelésük terén, hogy finoman fogalmazzak...
Ettől még lehetnek az Emagnál is gondok, de nem rendszerszintű a dolog szerintem, inkább épp mennyire rutinos ügyfeles, de ez nagyobb hazai shopoknál is megesik.De ez már nagyon off itt le is zarnám.
-
cekkk
veterán
Egyébként ha nekem nem hiszel kérdezd meg Attilát a Netgotól, hogy mik vannak. Nekünk is ők fejlesztenek.
(#16920) mate3553
Akkor beszéljünk a gázüzemű készülékek garanciájáról. Ki köti be neked, hogy érvényes legyen a garancia ki kiköti ki ha elromlik a tűzhely, főzőlap stb, mert gázhoz nem nyúlhat csak szakember?
Vagy pl az olyan beépíthető termékeket amiken nem villásdugó van hanem be kell kötni. Ezt egy átlag magyar nem feltétlen tudja megcsinálni. Itthoni garancia esetén pedig a szerviz megy ki és viszi el a termékeket, nem pedig egy futár. -
törölt tag
Azért ne állítsunk már valótlanságokat, féldolgokat.
Volt rendelve olyan dolog ami nem lett jó, reklamálás, visszaküldés, pénz visszajött.
Fekete péntek meg dpd miatt volt kaksi.
Kaptam én vissza magyar cégtől 4 hét után garis terméket, 30k- s cipőt elszakadva 2 hónap után amire 3 hét után lobogtatták saját szaggvéleményüket, hogy user hiba, nem fizetünk.
Igaz a kinai 6 hónapon belül kérdés, vizsgálat nélkül cseréli a 8k-s cipőt..
Szóval van pro és kontra is bőven.Nekem is orbáni tréfás számla van mall és emagtól is.
-
cekkk
veterán
Ezt mondtam, hogy lehet így is. Mi is ki akartuk vinni a céget Szlovákiaba és onnan számlázni, de egy bizonyos forgalom után már nem működött volna a szlovák cég magyar adószámmal. Legalább is a könyvelőnk ezt mondta. Ha ez viszont igaz akkor az emag simán túllépi ezt a keretet...
-
Mate
nagyúr
Emag magyar áfával árul, de romániából hozott cuccokat árul. Megbízható cég. Sok mindent vettem már ott, garanciával, számlával és ügyfélszolgálattal se volt gond. Háztól házig garancia van. Elvitték a cuccot és kb. 1 hét múlva hozták is.
Panasz meg minden céggel volt már.
-
cekkk
veterán
Minket is kerestek meg már az emagtól, hogy áruljunk ott is a piacterükön. Pont a magyar garancia miatt... Én nemet mondtam nekik. Egyébként ha jól emlékszem ppnt 2 hete csuktak le egy áfa csaló tv boltos bandát. Ha kevesebb lenne az áfa vagy fordított lenne ebben a körben akkor normális árak lennébek és pl nem az, hogy az emagnál 100 ezer a magyar hivatalos forgalmazóknál 130 ezer.
-
cekkk
veterán
Igen, csak olvasd el pl árukeresőn a véleményeket, hogy a visszaküldött termékeknek nem utalták vissza az árát, a törött dolgot nem cserélték.
Inkább az mondanám rájuk, hogy eg, jól szervezett adó elkerülö társaság a mall oldallal együtt. Akiktől a hazai importőröknek ki van a f... Uk. Bár ha itthon is kevesebb lenne az áfa akkor egyből nem ilyen árakon tudnák adni a termékeket.
Mellesleg amikor ismerős megmutatta milyen számlát kapott az emagtól azt itthon könyvelésbe nem tudnád bele rakni. -
salieri.
őstag
Erről a mosógépről mi a vélemény: Ennyiért jó vétel lehet 24 hó garanciával?
-
Morris
veterán
No, elég sokat gondolkodtam a főzőlapon és arra jutottam hogy Indukciós lesz. A jövőre való tekintettel sztem jobb.
Ebből ki mit ajánl? 60-70k környékén érdemes beruházni egy ilyen kütyüre vagy toljam feljebb a keretet?
-
lacy86
addikt
Hello
Mikrohullamu suto teren mit tudtok ajanlani?
Olvastam tobb rossz tapasztalatot Electrolux , Samsung teren is.
Legyen az dragabb / olcsobb kategoriaGrill funkcio nem kell bele illetve szurke szinu legyen.
-
dellfanboy
őstag
elfaradt a regi lehel hutom es emiatt keresek egy ujat. tudnatok ajanlani mi az amit keruljek?ill. 1-2 megbizhato Magyar webshopot tudtok ajanlani?
kis hutot keresek fagyasztoval 1-2 szemelyre. legjobb lenne ha a regi uzemkeptelen hutot beszamolnak par ezresert es el is vinnek..
szabadonallo hutot keresek, es nem tudom erdemes-e no frost technologiasat venni??a legjobb ar/ertek aranyut keresem.
van most
valahol huto/csere akcio?? -
Teki1986
tag
Sziasztok!
Amica kerámialapos tűzhelyről van valakinek véleménye? Jelenleg egy Zanussival verseng. Amica olcsóbb és +1 év garancia van rá, tudásban kb. megegyeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest