- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
KatonaT #38992 üzenetére
Az a helyzet,, hogy a VSX 420 mindössze HDMI Passtrougth ami azt jelenti hogy a HDMI-ről semmit nem szed le,hanem csak továbbitja a jelet mindennemű változtatás nélkül a megjelenítő felé Így ha csak HDMi van bedugva,nem is fog soha megszólalni a pio,csak ha optikai vagy koax csatlakozóval csatlakoztatsz.
-
-
sysrq
őstag
Sziasztok.
Mivel is kellene összekötnöm a pc-t az erősítővel?
Az alaplapi integrált optikai kimenete?
A vga hdmi kimenete? (ati 5870)
Vegyek egy hangkártyát?Az első kettő működik, még csak sztereóban, végleges helyére kerüléskor lesznek méretre vágva a kábelek.
-
Tabika
tag
Üdv. Az lenne a kérdésem , hogy Pioneer vx 420 k erősítőn a hdmi ki és bemeneteket mire tudom használni?
-
Winne
nagyúr
Aláírom, zenénél amikor beteszem a lejátszóba a Jacko Greatest Hits lemezt a fél méteres fullos gyári digit coax kábellel összekötve, akkor majdnem behugyozok, de ez a 10 méteres kényszermóka is tökéletesen elég házimozira, zenére meg ezen keresztül nem használom.
@(#38976) hackeeeee: én csak sima sztereót akarok, félreértés ne essék, csak megpróbáltam már mindegyin. Este ha hazaérek, akkor megpróbálom úgy, hogy az analógon le is tiltom, úgy még nem próbáltam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #38958 üzenetére
a 65Ftos méterárú TVantenna koaksz elveri a 4rugós hama optikait.
egyébként hama néha,4-5 évente gyárt jót!
hallottam már meglepő ár érték arányú kábelüket.. -
KatonaT
aktív tag
A HDMI kábelen ez a felirat található: AWM Style 20276 80C(elsius) 30V Vw-1 HDMI
Az optikai pedig annyira noname hogy felirat sincs rajtaSony márkaboltban vásároltam....
A HDMI is ugyan ezen a szinten van
Jamo 426.... Pioneer VSX-520
Zenénél próbáltam (Trance)
Nincs nekem ezzel bajom tudom hogy car kábelek csak kíváncsi voltam a különbségre!
Jah az optikai az egy sima Realtek ALC892 integrált audió, a HDMI is csak egy integrált....( Asrock H67M)Bocsi mégis van némi különbség leginkább a mély dinamikájában
azt hiszem
-
-
Winne
nagyúr
válasz
hackeeeee #38971 üzenetére
Igen, film/zene megy, játékon belül meg nem lehet kimenetet választani, elvileg az alapértelmezettet használja. Stereótól a 7.1-ig minden beállításban ugyanúgy nem szól, több játékon is próbálva.
@(#38959) BBéci: nekem 10 méteres coax van, ez éri körbe a szobát, de teljesen jó, nem is zajos üresjáratban sem még nagyobb hangerőnél sem. "Épített" coax kábel minőségi csatival átlagminőségű kábellel.
-
KatonaT
aktív tag
Kezdem magamat botfülünek érezni!
A gépem össze van kötve optikaival és most összekötöttem HDMI-vel is és váltogatva nem észlelek semmi változást
Mondjuk egyik kábel sem High tech. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #38968 üzenetére
Dehogy, sosefog, néha hozzám is jön pampogni.
Múltkor filmet néztem, épp tesztelgettem a mélyet, hogy hogy jobb, normálban, vagy fordított fázissal, aztán jött nekem dörömbölni, hogyhát olyan hangos, mondom dehogy is.
(#38967) BBéci: Azért van a SAL-ban mély.. Aláírom, hogy tényleg nem olyan, mint a drágább szetteké, Én ezért nem is hasonlítgatom senki cuccához.. De ettől függetlenül meglepődök rajta, hogy mit tud szólni.. De tény, közel sincs olyan minőség, mint a drágább kategóriás cuccok.
De maga ez a doboz így ebben a formában kicsit gáz, semmi középtartomány... Nem tudom, hogy hogy gondolta... -
törölt tag
válasz
hackeeeee #38963 üzenetére
Ez bulicélra oké,hm. célra szvsz alkalmatlan.
Akkor lenne jó,ha pl. lenne hozá center+háttér.
A szöveg tényleg tulzás,de jó marketinges lehet a srác,a villámár ajánlását is figyelembe véve.Tetszik a Watt is,270-et felvesz s 150-et lead.
30 centi és magashang.. Nem is kicsit loudnesses.. Magas és nagyon mély van, és a kettő közötti sáv?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #38962 üzenetére
Persze.
Jos3ph cuccát is ki akartuk próbálni coax-al, csak nála viszont gyárilag nincs kivezetés, csak bővítőként csatlakoztatható, tehát szerezni kéne hátlapi kivezetést hozzá. Mondjuk Nálam is így van a mostani lapnál, szal ha akarnám sem tudnám kipróbálni, pedig a régi kábelem megvan.
Kicsit más:
Ejj..... A doboz még szép lenne... De akkor is... Kicsit azért túlzás a szöveg. Hát még az a villámár.. Vagynem? -
törölt tag
válasz
hackeeeee #38956 üzenetére
Erre megint csak Bécit idézném: egy dolog az elmélet,más a gyakorlat,tapasztalat.
Egyébként az áram vezetést Maxwell már XIX század elején lefektette, Edison és más mérnökök hosszú évek alatt tökéletesitették. A fényyel való adattovábbítást Einstein vetette fel előszőr,Gábor Dénes találta fel hozzá a lézert,üvegszáloptikát pedig csak nemrég használnak ilyen célra. tehát az áramvezetésnek több és nagyobb múltja vanjobban elterjedt az alkalmazásatechnológiája,így ha nem is ezért,viszont a kétszeri konverzió miatt lehet jobb a koax. Ja és a fény fajlagosan jobban vezet: közeg kérdése az egész.De az alkalmazott technológia előnye, és az átvihető frekvencia és információ variálhatóságának előnye az elektromosságé. Sebesség itt nem kérdés. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #38958 üzenetére
Hát ugye optikából is van drágábban. Na meg hát mindig mondják, hogy az optika a legjobb vezető, ugye sokmindent cserélnek le optikára-rézkábelről.
De hiszek Nektek.
Nekem ugye 5 méter van, azt váltottam le. Pozitív tapasztalattal, de mint mondtam, az Én cuccom annyira nem mérvadó, mint egy profi rendszer.
(#38959) BBéci: Értem.
-
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #38956 üzenetére
Ezt így nem helyes összehasonlítani, hogy melyik vezet jobban.
A valóban jó minőségű optikai kábelek métere 10000 Ft, de azoknak a hangminőségét simán tudja egy feleannyiba kerülő koax. Mint említettem, az elektromos jel fénnyé majd visszaalakítása, mindenképpen minőségromlást eredményez.
Azt elismerem, hogy 10 méteres, vagy annál nagyobb kábelhossz esetén csakis optikai jöhet számításba. -
hackeeeee
Jómunkásember
Jogos persze, csaktán elvileg jobban vezet a fény, mint a réz, vagy nem?
Valahogy Nekem jobbnak tűnt a cucc optikával, bár ugye az Én motyóm annyira nem mérvadó...
(#38954) Winne: Ez érdekes, ha az az alapértelmezett, akkor ugyanúgy kéne ott szólnia, mint ha analógon szólna. Akkor ez már valami hangkártyával kapcsolatos dolog lesz, sztem.
-
Winne
nagyúr
Most jelenleg coaxon van, jól értem, hogy ez a jobb? Erősítőről hajtva egy cd-t meghallgatva sokkal jobban jól a fejhallgató, mint ugyanaz a lemez a számítógépen, ergo valamivel csak jobb.
Nem akarok 5.1-et, csak összekötném így, ha lenne értelme.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Öhm, ha jól értem, akkor 5.1 kéne játékok alatt? Ehhez Dolby Digital Live kell. Amit valószínűleg tud a hangkártyád is, elvileg.
Ha alaplapi recsegőt használsz, akkor: (ha nem erre gondolsz, vagy nem ilyen kártyád van, akkor bocsi)
Attól függ, hogy milyen hangkártyád van, ha alaplapi, akkor szinte biztos, hogy jobban jársz, ha erősítőről hajtod a fülest, csakmert Én is így használom, egyszer bekötöttem direktre a hangkártyára (Realtek ALC892) majdnem elsírtam magam a hangjától. Erősítőről kicsit kellemesebb.
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Következő a helyzetem és ebből adódan a kérdésem:
PC-t használok, ami egy AVR132-es Harman Kardon erőlködőre van kötve digit coaxon keresztül. A filmeket azon keresztül nézem, nincs is vele gond, viszont hiába állítom akár alapértelmezettre a digit coaxot, játék közben akkor sem tudom megszólaltatni a hangokat.
Onnan indult az 5let, hogy van egy elég jó stúdió fejhallgatóm, amit úgy gondolom, hogy az erősítő sokkal jobban kihajtana, mint az alaplapi analóg hangkimenet, ezáltal jobb hangminőségem illetve akár több "megjelenített" hangom is lehetne. Van ebben valami?
Megoldás lehetne még az optikai kábel is, azt még megkockáztatnám árban, ha lenne értelme, 10 méteres távolságról beszélünk, digitális jelnél elvileg tudomásom szerint nem lehet zaj, maximum a koaxiális jellegből adódóan mehet rá valami plusz olyan hang, amit nem szeretne az ember ott tudni...
-
törölt tag
Úgy néz ki,visszakerül a régi Yamaha 1400-as erősitő kihasználatlanság miatt. Akit érdekel,jelezze.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Lesz az is, meg a német ismerősöknek viszek jó kis apum vadásztársai által főzött páleszt, mert kint elég gyenge eresztéseket lehet kapni
Viszont sok érdekes hely van, amit nem szeretnék kihagyni ha már ott vagyok
Meg pont vasárnap lesz a szülinapom is, és így akkor majd tuti lesz egy kisebb ünneplés a kinti ismerősökkel
-
Leo66
csendes tag
Onkyo TX-NR 809 erősítőt hallaotta már valaki? Zenére és mozira milyen? Jobb a régebbi 8xxx szériánál?
-
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #38928 üzenetére
Igen ez így elég érdekes, most nem tudom, hogy a Dune hibája vagy a készítők hibája.
Majd írok minden hova, mert így ez elég érdekes hiba.
De a új lejátszód sem küldi ki az rgb színteret ha iso-ban van ?
Ezt olvasd el mielőtt nagyobb vásznat veszel, szerintem téged érdekel, legalább nem S.Sancitól vennéd nagyon drágánpython1
Köszönöm.
Sörözés nem sok lesz, inkább több kirándulás
De még jó idő van kint, kapom az infót a kinti ismerősöktől -
robi0604
őstag
válasz
xtremetuning #38913 üzenetére
Gratulálok!
Volt egy tippem erre...
-
törölt tag
válasz
Gratulálok!! Én is meglesném egyszer szivem szerint...
Nincs olcsóbb,100 ezer alatti alatti változat abból a lejátszóból?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #38931 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #38931 üzenetére
Azzal már Én is szemezgettem, bár elég lenne a 1311 is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
no,megvetted a 1312os denont?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #38926 üzenetére
Jah értem... Segáz.
A lényeg, hogy meglett, készvan, és minden oké vele..
Majd képeket dobj már fel a rendszerről, ha nem nagy kérés, naés, ha szabad ilyet kérni.
(#38927) cekkk: Az a recsegő, ahhh...
-
xtremetuning
addikt
"bár valami miatt ha BD-t indítottam el úgy hogy menü is legyen akkor a Dune csak ycbcr színképet küldött, de ha a m2ts fájlt indította akkor rgb színképet küldött ki ami a képen meg is látszott pozitívan!"
Emiatt csomagoltam ki a hétvégén vagy 90 blu-ray iso-t. Eddig én is így használtam (.iso indítás), de rámszóltak, hogy így egy csomó részlet nem kerül elő. Te pedig megerősítetted.
Még most is forró a Power iso-m, annyit dolgozott.... -
cekkk
veterán
Ma voltam egy avforumos kollégánál projektor nézőben egy másik fórumossal.
Egy Samu A600-s projit néztünk.
A forrás egy htpc volt és az én duném.
Azt kell mondanom, hogy a 200 ezer forintos árával ez a projektor iszonyat jó vétel, szóval inkább ez mint egy 50 colos tévé
Ha tudnék normálisabb körülményeket biztosítani neki, el is adnám a tévémet és a projit megvennémEgyébként a Dunenek jobb képe volt mint a htpcnek(win7 és xbmc), és a 24p megjelenítést is jobban végezte, bár valami miatt ha BD-t indítottam el úgy hogy menü is legyen akkor a Dune csak ycbcr színképet küldött, de ha a m2ts fájlt indította akkor rgb színképet küldött ki ami a képen meg is látszott pozitívan!
Majd erre rákérdezek a forgalmazónál, hogy miért nem tudja ezt ha simán elindítom a BD-t.A htpc egy jó konfiguráció volt, mesélte a srác mi van benne nem a legolcsóbb holmik, de annyira nem érdekelt
De az érdekes, hogy az alatt a két óra alatt pl az erősítőt be sem kapcsoltuk olyan jót beszélgettünk most a kép volt a lényeg, jah és kipróbáltuk gyulaipál ezüst vászonját is,már ha ismeri valaki őt, ő készíti az amorf prizmákat is hamarosan), az ezüst vászonnak nagyon jótékony hatása van az olyan helyen ahol nem tökéletes denevér barlang vanUtána még elmentünk ahhoz akivel kint voltam projektort nézni és ki próbáltuk az ő hangfalait a tölcséreset nem a kis pc hangszórót
A márkára nem emlékszem sajnos majd újra megkérdezem, mert már nagyon fáradt vagyok, és holnap indulás Münchenbe egy kis kirándulásra és fesztiválozásra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #38924 üzenetére
Ugye a WD Green lenne a legjobb alternatíva, bár ugye ezek nem a leggyorsabbak.
Ha egyszer talán majd belenézel megint, akkor majd lesd meg, kíváncsi vagyok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #38922 üzenetére
Hát ugye motorhang simán kijöhet belőle...
Milyen gyártmányúak a hdd-k, azt lehet tudni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
xtremetuning #38920 üzenetére
Hehehe.. Hát itt jön elő az, nincs nincs annyi hely, ami elég.
Hány vinyó van abban?
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
6TB? Bmeg, nem vagy semmi.
Örülök, hogy végre kész.
Okozzon Neked sok boldog percet.
-
python1
veterán
válasz
Együtt örülök veled!
Én meg itt svédben gubbasztok magam alatt 10-fokban megfázva,de legalább tudom követni már a fórumot.
Most már akkor indulhatnak a maratoni filmezések.
-
xtremetuning
addikt
Nos Urak elmondhatom, hogy a múlt hét péntektől mostanáig tartó napi 3 órás alvást magában foglaló maratoni CrystalVision installálása 10 perce véget ért.
Hang-kép a rendszeremhez lőve, 6 tera anyag installja és borítózása elkészült.
Így mertem adni magamnak 10 perc (ön)demózást.
Magam mellé vagyok ülve és keresem az állam...
Nem gondoltam, hogy ilyen is létezik.
Olyat változott a hang, hogy leírhatatlan.
A valkűr robbanásai elhelyeződnek térben. Nem akarom elhinni.
Látom a ruhák szövésétFolyamatosan új részletek bukkannak elő az eddig ismert és százszor megnézett jelenetekből......
Bbéci, össze kell ütnünk egy talit.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Johnny Cage
addikt
"A DVD-játszó hangját vidd SPDIF-en az erősítőbe, a képet és a hangot (DVD-játszóból) HDMI-n a tévébe!"
nem tudom, hogy ez DVD-vel hogy működik, de nekem médialejátszóval egy mukkot nem ad ki a TV, ha nem állítom sztereó downmix-re. ezzel meg az a probléma, hogy az erősítő is downmixelt jelet kap..
-
erdoke
titán
válasz
Steve014 #38907 üzenetére
Én még nem láttam tévén HDMI kimenetet, de attól még lehet...
Ha a Denon nem egy alap modell, akkor biztosan tud HDMI passthrough-t, nézd meg a használatiját. Ha működik, akkor marad a DVD=>erősítő=>TV (ahol "=>" = HDMI kábel), és lesz kép a tévén alvó erősítő esetén is. -
BBéci
legenda
válasz
Steve014 #38907 üzenetére
Neeee!
A DVD-játszó hangját vidd SPDIF-en az erősítőbe, a képet és a hangot (DVD-játszóból) HDMI-n a tévébe!
Ha nem akarod bekapcsolni az erősítőt, akkor a tévé hangszóróin fog szólni a filmek hangja.
A tévét is kösd optikaival az erősítőhöz, az adások és a külső merevlemezről lejátszott filmek hangjának továbbításához. -
erdoke
titán
válasz
Steve014 #38905 üzenetére
A HDMI-s erősítők többségének (?) van egy második standby állapota, amikor (belepiszkálás nélkül) továbbítják a jelet. Nézd meg, hogy a tiéd támogatja-e ezt az ún. "signal passthrough" üzemmódot.
A TV a HDMI-n bejövő DTS-t felismeri, de nem tudja továbbítani optikain az erősítő felé. -
Steve014
csendes tag
O.K.
Akkor viszont mindig be kell kapcsolnom az erősítőt,ha dvd-t használok,mert különben nem látom a tv-t,ezenkívül a tv-t és a tv-hez csatlakoztatott külső wincsit nem tudom kihangosítani.Sajna más megoldás,nincs ,vagy sima 5.1 lesz,vagy így összekötöm,ahogy mondtad.
A tv-n akkor miért van a dts logo?Csak a tuneren bejövő dts-t teszi ki a kimenetére?
Köszi -
KatonaT
aktív tag
válasz
Thuglife #38887 üzenetére
Dehogy sikerült :/ elírtam az 5.1-et a lényeg a surround
Keresgélek nagy erőkkel! Most is találtam egyet de a nevét nem halozttam még
Cav
Már gondolkodtam a Sub erősítő+saját építésü ládán is de valószínü amit készen vesz az ember az jobbvagyis annál jobb mint amit én csinálnék
Fiatal koromba asztalosnak kelett volna mennem nem Cnc-snek -
Steve014
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma:Samsung led tv összekötve HDMI-vel a Samsung Dvd-vel,TV összekötve optikai kábellel a Denon erősítővel.Minden szépen működik,de ha DTS hangú dvd-t teszek be,nem játsza le a hangot,kiírja a tv ,hogy HDMIaudio nem támogatott.Minden eszközön szerepel a DTS logo,miért nem játsza le a dts hangot? -
Patice
nagyúr
válasz
Kamikaze240 #38899 üzenetére
Az a hangszóró rezonancia frekvenciája, azaz ezen frekvencia alatt egyre gyengébben képes visszaadni a hangokat. Egy jól, ésszerűen hangolt reflex vagy bandpass dobozzal azért elég jó eredmény érhető el szerintem, de nagy mélységekben nem lesz képes lemenni.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged