Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #38393 üzenetére
Valami ilyesmit.
Egyébként a tápkábel mizériában nem hiszek. Úgy értem lehet tökéletesíteni egy vezetőt, de hogy annak mérhető hatása lenne egy jó tápegység kimenetén az az általam tanultak és halottak alapján nem igaz. Más kérdés a hangfalkábel és az egyéb komponensek közötti kábelek. Azért vettem Ákos kábeleit és egy szuper belső kábelezésű elosztót, mert azt még a komponenseim részének tartom és ha már azok olyan cépek és jók, ne lógjanak már egy 1000Ft-os madzagon, az olyan illúzióromboló :-) -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #38390 üzenetére
Kezd kialakulni egy kisebb szakmai brain-storm
Volt esetleg valaki, aki kíváncsiságból szétbontotta az Alces-t, hogy mit is tartalmaz?
Amúgy az AlcesOne nagyon (megszólalásig) hasonlít az OMTEC Power Controller Netz-Strom Reiniger-re
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #38390 üzenetére
Csak a 38365-ös hsz-re reagáltam, miszerint biztos kondi van benne, de ez nem szűrő. Erre mondtam, hogy ez egy ellentmondás.
Egyébként ezt még nem láttam szétszedve de furdal a kíváncsiság, hogy mégis miféle misztikus alkatrész lehet vajon benne??? A Hivox feltalált egy új áramköri elemet?Mert akkor nem titkolózni kéne, hanem szabadalmaztatni
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #38373 üzenetére
Nagyon csecse. Ha jól látom gránitlapok kerültek a hangfalak és a sub tetejére, ill a sub helyet cserélt a bal fronttal. A bal oldalt a csillapító inkább a sub mögött van, mint a front mögött. Nem felemás így a hangkép? Jobb oldalon teljesen a front mögött van, bal oldalon pedig nem. Egy valami szúrja a szemem, hogy nincs középen a kisasztal a tv-vel és a centerrel. Ha jól sejtem ezzel nem tudsz mit tenni, mert akkor lelógna a Denon. Összességében gratula, nagyon hangulatos és lakájos. A bőrkanapé nagyon szép darab. Értékelés:
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Poplacsek #38389 üzenetére
figy,nemtom,honnan vetted,h van benne kapacitás.hallottam már szűrőt, sokszázezreset is,ennek nem olyan hangja van.sem sávszélt,sem dinamikát nem érint negativan.sőt,pont inkább pozitiv.olvasd már azt is,amit én irok
nem mindenütt van hatása(ujabb furcsaság),sőt nálam 1x mocskosul elvékonyitotta a hangot is.de ha jól használom,kikisérletezem,hogy hol jó,ott tök fajin fekete, mély szinpadot ad.
Valhalla Ákost én is sokra tartom, pláne mióta megismertem munkáját, igaza is lehet,de ez mondom,h nem szűrő
Valami olyasmit mondott Zoli,mikor kérdeztem, hogy kezelés alá vetett néhány átlagos alkatrészt,amivel ezt eléri, és h hiába keresgélnék neten ő még nem látta publikálva az eljárást.
és még valami: a szomszédos rossz kapcsolókat, neoncsöveket, hűtőket nem szűri.ezek pattogását, többek ugyanúgy hallották alcesen át is.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
robi-k #38371 üzenetére
Én nagyjából "Valhalla" Ákos véleményével értek egyet a passzív szűrők kapcsán, miszerint:
"Nem tartom jó megoldásnak a szűrős megoldásokat. Mind degradálják a zenét. Jó esetben tisztítják a középsávot a dinamika és a sávszélek kárára."Másrészt ellentmondás az, hogy nagy simító kondenzátor van az Alcesben, de az nem szűrő. Az egy klasszikus értelembe vett szűrő
Vagy nem kondi van benne, vagy igen, de akkor az szűrő.
Én melóhelyen gyakran regisztrálok feszültség jelalakot. A kapcsolóüzemű tápok közelében a szép szinusz görbe torzul, de ezt ugye egy passzív szűrővel nem lehet helyreállítani. Viszont a szűrő gyártók misztikummá avanzsált egyéb feszültség zavarai egyáltalán nem jellemzőek, nem uralkodnak a szinuszhullámon, így aztán valós hatásuk se sok lehet egy tápegység kimenetén. Ez egy egyszerű üzleti fogás.
Szerintem egy ilyen szűrés egy analóg erősítő dinamikáját lerontja, míg néha néha kiszűr egy-két zavart ami sokkal kevésbé lenne tapasztalható a hangban.Nem vitatkozni akarok senkivel, csak leírtam hogy én hogy látom a kérdést. Egy PS Audio Power Plant Premier-ben, vagy egy jobb Isotek táp kondícionálóban már van fantázia, más kérdés, hogy átlag embernek csak a tudat, hogy micsoda szabályos szinuszos villannyal eteti a cuccait nem ér meg százezreket
Merthogy halgattam már rendszer PPP-vel és anélkül és nemigazán véltünk felfedezni különbséget. Viszont az talán egy jó villámvédő eszköz!
-
törölt tag
-
t-bali3
senior tag
válasz
Dorian #38373 üzenetére
Dali Concept 6? Meg vagy vele elégedve? Eredetileg sajnos kizárt volt nálam az ára miatt, de most láttam, hogy az 5.0-ás szettben igen baráti a végösszeg.
Egyébként azon gondolkodom mostanában hogyan lehet a legelegánsabban megoldani a surround hangszórók kábelezését?
Nálad hol futnak a kábelek, csak nem a falban? -
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #38378 üzenetére
Nagyon jól néz ki az egész, örülnék ha már itt tarthatnék hogy a saját lakásomban rendezgetem a dolgaimat... Ha nagyon kritizálni akarok akkor csak annyi hogy talán előnyösebb lenne ha a fal végig érne a frontok mögött, de ez már csak nagyon apró dolog... Összességében nagyon tetszik és biztosan kellemes órákat lehet eltölteni -> Gratula!
-
zlost
csendes tag
ok köszönöm! estleg ajánlat? milyen márkákban gondolkozzak? stereo nekem tökéletes. aztán meg lassan fejlesztek
-
zlost
csendes tag
Hello,
Segítségeteket, tanácsotokat kérném. WD mediaplayeremhez (amiről szólna a zene és természetesen erről mennek a filmek is) keresek hangcuccot. 5.1-t nem igazán fontos, fontos viszont hogy legyen optikai ill digitális bemenete(a lejátszót miatt).
Sajnos csupán 50e. körül tudok rászánni. Szerintetek használtan mi hozható ki belőle? Mit tanácsoltok? Gondolkodtam aktív monitor hangfalakon is de csak ha nem találok semmit. Köszönöm! -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #38370 üzenetére
Dorian, bajnokpityú, köszönöm
Bár még mindig kicsit kételkedek: ha nagy kapacitású kondi lenne benne, akkor rontana a szinuszhullámon (ellaposítaná), ami a trafó működését rontaná - tehát romlana a hang.Inkább olyan lehet, mint a katonai rádiók tápegységében volt alkalmazva: mind2 vezetőszál egy u.n. átvezető kondenzátoron keresztül megy át, a kondik külső felülete a földelésre van kötve, az átvezető kondenzátorok előtt és utána is egy-egy csillapító induktív tekercs van (kis induktivitással, kifejezetten a nagyfrekvenciás zavarok csillapítására).
Amúgy igen sok audio cég gyárt audio-táp-szűrőt. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38369 üzenetére
Hát akkor nem tudom
AVX Bélának már írtam egyszer, amikor Zolit macerálta, hogy ha ugróegerek vannak benne, nekem az is tökmindegy, ha egyszer működik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38367 üzenetére
Igen, nagy kapacitásút. De mondom, csak ötletelés. Nekem 4-es révén még a sub is rá van dugva
hamárhomár
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Samsung C650 tv-hez szeretnék venni 5.1et
Szeretném kérdezni, hogy mit ajánlottok nekem ár/érték arányban
Kinéztem az Onkyo HT-S 5405-öt!
Azt jól értelmeztem, hogy ebben nincsen medialejátszó, csak erősítő és a hangfalak?
Bár az TV-től meg Xboxról menneKöszi a segítségeteket, kezdő vagyok ilyen téren!
-
Dorian
félisten
válasz
robi-k #38362 üzenetére
Nekem volt kettes, most van négyes. Bajnokpityunak meg egy nem-fórumos haveromnak egyes, most hirtelen más nem jut eszembe a fórumról. Én is szkeptikus voltam, aztán Zoli nagy unszolására kipróbáltam. Tisztább lesz az egész hangzás és jobb a tér. Használható eredményt ad hármas elosztót beledugva is, így több készüléket is rá lehet dugni, bár én inkább a kettes kivitelt javaslom, így az erősítő külön dugaljt kap és a kis áramfelvételű dolgokat lehet osztani. A 4-esre csak azért cseréltem le, mert ahhoz nagyon olcsón jutottam hozzá.
Egyébként szerintem annyi az egész, hogy van benne egy vagy több bazi nagy kondi, ami úgymond bufferolja az áramot ill. szénszűrő, amit Zoli előszeretettel alkalmaz a dolgainál. (De ez lehet, hogy hülyeség, csak tipp.)
Van benne egy elég erős túlfeszvédelem is, bár azért nem villámbiztos. Viszont kicsit megtévesztő: Nem szűrő. Éppen ezért nem laposítja el a hangot, de nem is véd a szar készülékek hálózatba visszatáplált zavaraitól. Nekem pl. a vonalas telefon dokkolójának a tápja hallatszik be ritmikus prüntyögésképp, pedig teljesen más dugaljba van dugva. (Úgyhogy mindig kihúzkodom zenehallgatáskor, aztán elfelejtem visszadugni, és 3 nap múlva a párom nyafog, hogy már megint nem tud telefonálni) A TV is behallatszik kicsit, de csak ha be van kapcsolva, készenléti módban nem, így ez nem zavaró, mert ha zenét hallgatok úgysem nézek tV-t, a házimozi erősítő pedig érzéketlen az ilyenekre. -
robi-k
őstag
Kérdés: kinek van tapasztalata a hiVOX-os hálózati szűrő-kondicionálóval, pl. az AlcesOne-nal? Kicsit szkeptikus vagyok, bár tegnap a hangfaltuning mellett erről is beszélgettünk Szabó úrral.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #38360 üzenetére
El is várom egy ilyen drága kábeltől, hogy valamit alakítson. Valaki ennyiért vesz komplett rendszert.
Gratula hozzá.
-
ricsik
őstag
válasz
Gál István #38358 üzenetére
Nem, de legalább megtudtam miért jó az Airloc.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #38356 üzenetére
Azt mi a csudának cserélgetnéd, forgatnád?
Tápkábelről (230 V) volt szó. -
ricsik
őstag
Most itt a dugvillák forgatásáról van szó (tápkábel) és nem a hangfalkábel dugók cserélgetéséről, vagy én nem értettem jól?
-
Gál István
senior tag
Ennek az a lényege hogy nincs "rosszabb" állás. Az eddig használt banánjaimhoz képest tökéletesen illeszkednek, cseréltem irányt a biztonság kedvéért és úgy hallgattam de nem lehet őket úgy behelyezni hogy lötyög, vagy állítgatható legyen. A gyári szerelés a technológiából adódóan nem alakíthat a hangon így ez a komponens ami abszolút a helyén van.
Hangsúlyozom QED Genesis Silver Spiral van előtte és ő az Airloc.
Szerk: gyári körítés - Az Airloc rendszer egy díjnyertes hangszorókábel csatlakozási megoldás, speciális felszerélssel.
A banándugó maximum 4 mm2 es kábel fogadására alkalmas. Az aranyozott érvég felhelyezése után egy rászorítós (Krimpelés) megoldással rögzül a kábelhez. Ez a lehető legjobb megoldás a csatlakozók rögzítésére. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #38352 üzenetére
Inkább hallgatod az esetlegesen rosszabb minőségű állásban???
-
nebulo5
senior tag
Ma délutánra van programra téve a dugók forgatása nálam! A hét végén (szobaberendezés variálása után) pakoltam be a helyére az erősítőket és az egyéb cuccost. Új elosztó + néhány új kábel került a rendszerbe. Vasárnap kezdtem hallgatózni, és egyértelműen világossá vált, nem a régi hangzást kaptam vissza. Remélem, egy délután elegendő lesz, hogy visszakapjam a régi hangot.....
És majd csak ezután következik az akusztikai elemek építése + elhelyezése... -
Festina86
tag
válasz
jos3ph #38347 üzenetére
Már egy éve aktív olvasója vagyok a topiknak, amikor ez téma volt utána is néztem az általad linkelt oldalt is olvastam, csak valahogy sosem próbáltam ki, meg voltam elégedve a hangzással(de ezek szerint jól is volt összedugva, mert egyből feltűnt még egy ismeretlen lemezen is, hogy nincs meg az a hangzás amit majdnem egy éve hallgatok). Csak gondoltam írok, hogy valóban működik, illetve elég sok onkyo tulajnak volt gondja, hogy a ventilátor 1-2 méterről hallhatóan zúg és lehet erre is ez az orvosság. Érdemes kipróbálni.
-
Festina86
tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom a mai tapasztalataimat, mert talán sok ember számára tanulságos lehet. A múlt héten fűtés korszerűsítés volt nálunk, ezért aztán kihúztam a HM rendszerem és letakargattam nehogy baja essen. Tegnap aztán vissza dugtam mindent és gondoltam nosztalgiából meghallgatom Az Oroszlánkirály zenéjét. Még soha nem hallottam ezen a rendszeren ezt a cd-t, de gondoltam biztos jó lesz. Nagy meglepetésemre elég rosszul szólt, élettelen, dinamikátlan volt az egész, mintha egy másik szobából szólt volna. Két szám után félre is raktam, gondoltam hát ez ennyit tud, beraktam a szokásos jól ismert zenéimet. Itt is észre vettem a változást, de annyira nem tűnt fel, úgyhogy gondoltam az agyam játszik velem. A másik amit észrevettem, hogy közelről hallhatóan zúg az erősítő ventilátora, kb. 1 méterről. Gondoltam onkyo betegség sokan írták ezt, majd megpróbálom kifújatni, biztos poros. Az éjjel viszont eszembe jutott, hogy megpróbálom fordítva dugni a villásdugót a konnektorba. Láss csodát minden jó lett, vissza jött a dinamika, és nem zúg a venti. Nem állítom, hogy biztos e miatt lett minden oké, de az biztos, hogy mást nem változtattam tnap óta.
Én minden onkyo erősítő tulajnak ajánlom aki venti zúgást hall próbálja fordítva dugni a konnektorba az erősítőt, hátha náluk is csak ez a probléma.
A forumtársaknak meg köszönöm, hogy sok ilyen okos dolgot írnak, mert nélkülük biztos nem próbálkoztam volna ezzel, és az életben nem jövök rá mi a baj. -
jos3ph
tag
-
Relaxing
tag
válasz
#09634560 #38339 üzenetére
Bevallom a pontos típus nem ugrik be. Egy barátom vett a pólusban egy Denon DRA-500AE + DVB1611Ud-t és miközben ott sétálgattam akkor láttam. 3 dobozzal volt még, bá arra kifejezetten emlékszem ,hogy a kiállított darab az 129 E-volt. Igazából csak azért írtam ezt be ,hogy akit érdekel annak legyen döntési alternatívája..
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
RockCNC #38322 üzenetére
Ha meghallgatsz egy - nem csak nevében - házimozit (és itt nem muszáj milliós rendszerekre gondolni) majd meghallgatod ezt az eLGé csodát akkor rájössz hogy az egész egy nagy parasztvakítás. Írnak itt 1000 wattokat meg mennyei hangzásvilágot, de gondolj csak bele, milyen hang jöhet ki egy pár 100 grammos 5-8 centis tányérokkal szerelt műanyag hangdobozból? Persze újszülött gyerek mindenre kerek szemmel, tátott szájjal néz, és ezt ne vedd sértésnek, mert néhány évvel ezelőtt én is csak vigyorogtam egy ilyen bögreszett előtt, de ez csak addig tartott míg meg nem hallgattam egy valódi, komponensekből álló rendszert.
Amúgy sógornőm hasonló egyberendszerében 3év után elszállt a lézer olvasófej. Szervizben 25ezerért javítanák... Nem ér annyit az egész, most megy a kukába az egész, lényegében egy "erősítő+DVD lejátszó+5.1"! Nagyon idézőjelben! -
RockCNC
őstag
Sziasztok,
Van valakinek LG HX906TA 3D Blu-ray házimozia vagy hasonló?
A tapasztalatotokra lenénk kiváncsi,hogy érdemes egy ilyenre beinvesztálni?
Köszönöm -
Mr Paris
tag
válasz
hackeeeee #38310 üzenetére
Eredetileg az volt a terv bár a 255höz nem az a legjobb választás a SCS178 mert azok csak 4ohmosak és streamaudioban a netdepoban is azt mondták, hogy ne kössem rá mert a végfok nem fogja szeretni, nem feltétlenül megy tönkre de melegedni fog nagyon meg ilyenek.
Meg itt is volt már téma bár volt aki azt mondta nyugodtan ráköthetem, de volt aki meg azt, hogy ne.Sanci38
Az ES30 már nagy, ES20-al szemezgettem az halottam is. De mostanában nézegetem a KEF C3-as dobozait is, de azokat még nem hallottam.
Ha férne állvány férne az álló front is. -
Caldera1
tag
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült dűlőre jutnom erősítőügyileg és nem utolsó sorban a márkahűség miatt is - meg persze, azért mert meg voltam elégedve a korábbi Onkyommal - a 609-est választottam.
Most az a gondom, hogy kellene találnom egy elfogadható árú és elfogadható minőségű mennyezeti hangszórót, amivel a hátsó surround hangfalakat helyettesíteném.
Eddig Wharfedale DFS-ek szóltak a moziszobámba, de ezeket a nappaliba nem tudom elhelyezni (üvegfelületek, előtte padlóig érő függönyök, tehát nem tudom a falra felfúrni őket.) Hátul, ahol a surroundok lennének mondjuk pont be vannak vezetékelve a Hi-fi (Wharfedale Diamond 8.3) hangfalaim, de azok elhelyezése nem jó a mozi szempontjából. (A jobboldali hangfal gyakorlatilag a képpel pont szembe van.) Sajna a feleségem nem engedi arréb pakolni, mivel akkor a hangfal-kábel látszódna.Ezért nem lesznek jók surroundnak. Szóval arra gondoltam, hogy mennyezeti hangszórókkal helyettesíteném a hátsó hangfalakat. Mit gondoltok, nagyon gáz? A 8.3-as megmaradna külön hi-fi hallgatásra, a DFS-eket meg pihenni rakom a dobozukba.
Már végig-gondoltam százszor is, de nem találok ennél jobb kompromisszumos megoldást.
Ti mit tennétek a helyemben? -
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #38309 üzenetére
Magam részéről soha nem használom a polcsugárzó elnevezést, ami az angol bookshelf szolgai fordítása, ám értelmezését tekintve, messze áll a valóságtól. A kisméretű hangdobozok, állványon képesek kifutni magukat, polcra téve közel sem szólnak olyan szinten.
Ezért állványos hangdoboznak nevezzük őket.
Amennyiben végképp nincs más elhelyezési lehetőség, a polc és a dobozok közé valami extra rezgéscsillapítás, elcsatolás szükséges. Az sem tesz jót a hangzásnak, hogy a magassugárzó 140 centire kerül a padlótól, 50-re a füleidtől.robi-k
Autóhifiben nem ritka a plexi doboz, Bose is készített hasonlót, valamelyik házimozi szettjéhez. -
robi-k
őstag
Érdekes, bár fogalmam sincs, hogyan szólhat egy akril házba helyezett sub, de látványnak mindenesetre nem rossz:
-
Mr Paris
tag
Üdv az uraknak!
Egy HK255-höz milyen hangsugárzókat ajánlanátok egy kb. 20nm-es szobába. Apró probléma az, hogy álló hangfalak nem férnének el sehogy.
(JBL ES20 mértű max. ami elfér a szekrény tetjén ami kb. 120cm magas és végig fut faltól-falig)
Tudom meg kell hallgatni, de érdekelne, hogy polcsugárzók közül mik között érdemes körül nézni?Előre is köszönöm a válaszokat, reakciókat.
-
cekkk
veterán
Most találtam a vinyómon egy nagyon jó együttes albumát
Ajánlom meghallgatásra akinek tetszik az ilyesfajta zene
Aki pedig ismerte őket eddig linkelhette volna, vagy lehet nekem kerülte el a figyelmemet
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #38285 üzenetére
Tudom, tudom, elmaradásban vagyok
Mentség: mostanság nagyon kevés szabadidőm van és örülök, ha néha csak hallgatni tudom a rendszert, a tesztelgetés gondolatára is kiráz a hideg. A Bodor tápkábelt is bedugtam az AVR-be, oszt' annyi. Majd ha lesz időm rá, kipróbálom, milyen a Hivoxoshoz képest.
Visszatérve az új kábelre, tesztelgetés nélküli vélemény, tehát bedugtam és az szól, nem próbáltam vissza a régit vagy ilyesmit: Igen, mozin is jobb a hang. Akkorát messze nem dobott, mint sztereón, ha az nem lenne, 0-ról nem cserélném ki a régi kábeleket. De így, hogy csak a centerhez kell egyet vennem, ami kb. kijön a régi frontok+center kábeleinek az árából, így meg egyértelmű, hogy érdemes lesz. Surroundok kábele marad, milliomos nem vagyok. Érezhetően tisztább a front-center-front hangképe, de de nem zavaróan, effektekhez megfelel. Egyébként moziban a frontok kábelcseréje nagyobb minőségjavulást adott, mint a centeré, valószínűleg azért mert maguk a frontok jobbak a centernél (vagyis ez biztos) és több volt a tartalékuk.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Tesla topik
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest