- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz
xtremetuning #38489 üzenetére
3.6m a frontok távolsága, a faltól pedig 1.2m. Ha 3m-es vásznat veszek akkor pont jó lesz.
-
kasee
aktív tag
Mit csinálhattak ezzel hogy igy szétcseszte az állatja?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #38491 üzenetére
Én sem kritikának szántam.
Ezt már vagy 5000 hsz-el ezelőtt is megjegyeztem.
A véleményem azóta sem változott. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #38489 üzenetére
pont ezt írtam volna, csak nem mertem kritizálni
visszhang nem sok van, ugye a texturak jól tompitjak? hogy nálam egyáltalán élvezhető csak a földig érő nehéz fuggonyok érdeme.
-
exile
tag
FYI: MM-ban JBL 178 mától vasárnapig csak 50.000 forint! Pólusban van még belőle 5-6 doboz.
-
kimi02
őstag
Köszönöm mindenkinek a gratulációt !
Azért mostmár van kedvem leülni mozizni.
-
nebulo5
senior tag
válasz
keeper014 #38465 üzenetére
Nálam is, egy lefelé sugárzó mélynyomó műxik... szőnyegen van és így lágyabb a hangja.
Talán, a lefelé nyomók kevésbé kényesek az elhelyezésre. Bár, ezzel is volt éppen elég gondom, mire megtaláltam a legmegfelelőbb helyét. Volt már nálam két másik sub, amelyek nem lefelé dolgoztak, de végül ez maradt. Ízlés dolga, de nekem tetszik a hangja. -
jos3ph
tag
válasz
keeper014 #38465 üzenetére
Ha most dünnyögőt vennék, akkor előresugárzót vennék, az biztos. Nem rossz a lefelé sugárzó sem, de tényleg van különbség aközt, hogy lefelé szól, és közvetlenül az 5cm-re lévő padlóról verődik vissza a hang, vagy pedig előrefelé szól. A típust illetően majd a régi motorosok segítenek.
Ahogy nebulo5 is mondja, ízlés dolga, ha teheted, akkor hallgasd meg mindkét típust, és a füled alapján dönts.
-
jos3ph
tag
válasz
keeper014 #38463 üzenetére
BBéci komolytalannak tartja a lefelé sugárzó subokat. Nekem is egy ilyen van, parkettán volt, és rettentően búgott. Most 2cm vastag szőnyeg van alatta, és ellágyult a hangja, ami jó a fülemnek. Mások mondják még a gránit lapot is, mert javít rajta, de erről nincs személyes tapasztalatom. Kísérletezz azzal nem ártasz semminek.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #38461 üzenetére
Bizony! Brutális!
Szerintem, az eladó is fél tőle, mert néhány post-al lejjebb egy sub-ot vásárolna 40 kilóért..... -
sutyi987
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta nyomon követem a fórumot és véleményetekre lennék kiváncsi.
Van egy 5.1-es házimozi rendszerem és egy kis szobaátalakítás miatt (kb 15 m2) újra szeretném kábelezni az egészet.
Jamo C405 (biwiringre alkalmas), CEN400, C401, KEF C4 + Denon AVR-1610
Kácsáék kínálatából szerintetek milyen kábel lenne megfelelő? (Somogyi féle 2*2.5-ös kábel lenne cserélve). Javulna vmit a hangzás ezáltal?
Előre is köszi
-
Pecc
őstag
válasz
Johnny Cage #38457 üzenetére
Másképp szól bekapcsolva, mintha anélkül csak az eq-t emelnéd az égig?
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #38450 üzenetére
Onkyo HT-s 3305,3405,5205 és Yamaha 6130,6230 . Ezek csak szettben kaphatók,külön passziv méllyel nemigen. foglalkozik más típus.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #38445 üzenetére
ez hátha segít; - a problémás hangsáv:
-
KatonaT
aktív tag
Na meglett a megoldás...
Tuti az zavart be a Winfosnak hogy HDMI-t rákötöttem!
Az eszközkezelőből kitöröltem az Realtek High Definition Audio-t, újraindítottam a gépem feltelepítette magát és láss csodát DTS a DTS
Köszönöm szépen a segítséget!!
BBéci nem hittem volna hogy ebben az árkategóriában ekkora a hangminőség különbség...
Nem vártam javulást az új erősítőtől de leírhatatlan mennyire máshogy szól!
Még 1* köszi!! -
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. Valaki nem tud olyan avr erősítőt amibe mély erősítő is van integrálva, tehát nem csak sub pre out van.
-
Termi16
őstag
-
KatonaT
aktív tag
válasz
Termi16 #38447 üzenetére
Eddig ugyan így volt beállítva a másik erősítőmmel...
Próbáltam Splash PRO-val és PowerDVD-vel is és semmi!
Kiteszettem a régi erősítőt ma aztán be az újat! rádugtam a HDMI-t kipróbálni és úgy nagyon jó de betugtam az optikait mert azzal szeretném használni és azzal csak sztereó hang...
Nem állítottam át semmit csak a HDMI-nél!
Meg már próbáltam állítani a hangnál is .....
1 dolgot nem értettem a jvc erősítőnél sem a Realtek Digital Outputnál speciális beállításoknál az alapértelmezett formátumnál csak 2 csatorna és a bitráta állítható de csak 2 csatornával...
De ezt már néztem a régi erősítőnél is mégis volt DTS és AC3-5.1-is rendesen! -
KatonaT
aktív tag
válasz
Johnny Cage #38445 üzenetére
Szia
Nekem olyan bajom van vele hogy nem akarja az 5.1-et S/PDIF-en keresztül!
Se DTS se AC3-5.1 esetén!
Van rá valami ötleted?
Ma vettem csak a lejátszót és alaplapi S/PDIF-et használnék vagyis használok! -
Johnny Cage
addikt
sziasztok, van valakinek a topikban Pioneer VSX520-K erősítője? wd live médialejátszóról használom, S/PDIF-en viszem ki a hangot az erősítőbe és néha történik olyan, hogy a magyar hangsávok (ezek jellemzően AC3-5.1 sávok, a DTS-el soha nem volt gond) elkezdenek ugrálni (akadozva szólnak, rövid szünetekkel). az erősítőn láthatóan villog a Dolby Digital jelzés az akadás pillanataiban. próbálkoztam rebuild-el (mkv fájlokról van szó), nem segített. ha stereo-ra állítom a médialejátszót, a probléma megszűnik. de amint visszaállítom optikaira (optical out only), tehát nincs downmix (és ilyenkor elvileg az erősítőre van bízva minden), újra elkezdenek akadozni ezek a hangsávok. az a fura, hogy rengeteg hangot próbáltam már vele, DD5.1-et is, és az anyagok 95%-ával nem volt gond. de most már a második filmben futok bele, ahol megint akadozik. van valakinek ötlete?
-
KatonaT
aktív tag
Megvásárlásra került a Pioneer VSX-520-K erősítő!
HDMI-vel próbáltam és ment a DTS filmnézésnél.
De a optikai kábellel szeretném használni a számítógépem kimenetét.
Erre nem tudom rávenni az erősítőt hogy bontsa szét 5.1-re vagy DTS-re és csak sztereón szól!
A JVC RX-5062-esem pedig ugyan azzal az optikai kábellel tudta a DTS-t!
Akkor lehet hogy ez az erősítő nem tudja optikain keresztül?
Szakértője nem vagyok a dolgoknak de tényleg sokkal szebben szól ezzel a rendszerem mint a Jvc-vel!
Köszönöm BBécinek a válaszát -
robi-k
őstag
válasz
keeper014 #38439 üzenetére
Hmm, a rendszer nem egy "díjbirkózó", ha nagyon szeretnél egy aktív sub-ot, akkor ez kb megfelelő lesz a rendszered szintjéhez: [REL Q 50 avx fórum] vagy esetleg ez is szóba jöhet [jamo SUB200]
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #38434 üzenetére
Majd kiszedem az ágykeretből a memóriahabos matracokat, de 20 centi vastagok, kicsit furcsa lesz a nappaliban.
A filcre Pityu válaszolt. Hagyd úgy, ahogy van!(#38430) KatonaT
Ne foglalkozz az ohmokkal, inkább olvasd el az első hozzászólást!
Hangminősége miatt érdemes lecserélni a JVC-t.(#38437) L4D1K
A Jamo Studio 180 nem falbontó, hanem tüzelőnek való ócskaság, ahhoz semmilyen erősítőt nem érdemes venni, sem használtat, sem újat. Még 20000 forintért sem. -
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Apám szeretne új avr venni, mivel egyre nagyobb szükségét érzi a hdmi bemeneteknek, és mivel a jelenlegi erősítőjén nincs digitális bemenet. A keret 50e, nagyonmaximum 60e JMF. Én úgy gondoltam, ennyi pénzért egy pár éves használt megoldás lehetne kézenfekvő, de sajnos hajthatatlan. A hangfalai sem az igaziak, Jamo Studio 180as falbontók, hozzájuk való center + surround set, vagyis 5.0. Zenére pocsék, filmre tűrhető.
Kérdésem annyi lenne, hogy érdemes e újonnan 50e forintért erősítőt venni, vagy inkább beszéljem rá más megoldásra?
Nem követem évek óta a HM világot, ha van olyan erősítő, ami tapasztalatotok szerint best buy ebben az ársávban, pár linket megköszönnék, ha más nem elgondolkodunk rajta
Válaszokat, segítséget köszönöm.
-
keeper014
csendes tag
hello tudnátok 20négyzetméteres szobához mélynyomót ajánlani? mert ezt nem nagyon vágom hogy melyik milyen és mekkora kell
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #38432 üzenetére
Miután a párom korábban egy takarítás alkalmával a parkettán tolta odébb a tüskéken álló hangfalat (és a jobb oldalit ha valamiért sarkig ki kell nyitni az erkélyajtót, úgyis odébb kell tenni) számomra átértékelődtek bizonyos dolgok
De nem látom be mitől lenni egy rosszabb, mintha a gránit a parkettán lenne közvetlenül, 4 db 5Ft-os méretű, 2mm vtg. öntapadós filckarikáról van szó, így az esetleges rezonanciákat is kiküszöbölöm, mivel a parketta és a gránit alja sem tökéletesen sima.
Majd ha lesz időm, meg idegrendszerem, lehet tesztelem azzal, anélkül, tüskéken meg simán, de az nem most leszNemrég jutott eszembe:
Utána kéne nézni hangcsillapításban mit tud a matracoknál használatos memoriahab. Tippem szerint brutálisan jó lehet, bár kérdés, hogy hol lehet és főleg mennyiért hozzá jutni. -
Dorian
félisten
válasz
t-bali3 #38385 üzenetére
Közben látom tegnapról néhány válasz kimaradt, próbálom pótolni, és bocs, hogy csak így megkésve, címszavakban:
t-bali3:
Igen, Concept 6, Hivox által tuningolva, ahogy Sanci is mondta. Igen, elégedett vagyok + a tuning is sokat dobott rajta, és nem került sokba. A surround kábelek nálam a padlóban/falban futnak védőcsőben.ricsik:
A dobozok tetejére mészkő lap került (filc tappancsokon), igazából miért-ne alapon, mert ingyen volt. A subon lévő a méreténél súlyánál fogva talán már megfelel leterhelésnek, ill. a CD-n is e célból van, az is jó nagy felületű, ott is van súlya a lapnak.
Nem felemás a hangkép, valószínűleg a jobb oldalon a sarok miatt nagyobb az ilyesféle igény, ill. bal oldalon inkább a sub mögé igyekeztem tenni, mivel hátsó reflexes ls elég közel van a falhoz. Zenehallgatásnál a TV elé kerül a bal oldali, ott jóval többet számít a sztereó tér szempontjából.
Az Ikeás hifi-kisasztal (vagy mi) tényleg nem teljesen középen van, kb. 10 centit megy balra. Ha a mobilvinyókat a földre tenném, akár középre is tehetném, majd átgondolomjos3ph:
A frontok és a szub alatt gránitlap van. Frontoknál leginkább a mozgathatóság volt a fő szempont, filc tappancsokon an a gránit, így képes csúszni a parkettán. Hangbeli különbséget nem igazán próbálgattam. Subnál talán inkább a gránit alatti gumi ami hangban sokat dob. Talán nem megy így olyan mélyre (de bőven elég) viszont terjengős mély helyett több fajta, precízebb mélyet képes kiadni, nekem így jobban tetszik. Subnál a gránitnak inkább akkor van jelentősége, ha lefelé sugárzó vagy lefelé reflexes, ill. ha szőnyeg van alatta. -
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Ma láttam újságban hogy lesz leárazva Pioneer VSX-520-K-s Erősítő!
Valakinek van személyes véleménye erről?
JVC RX-5062-est használok most, az a baj vele hogy 8 ohm-os és Jamo 426 Hcs3-as meg csak 6 ohm-os.
Erre a Pioneera gondoltam hogy lecserélném.
Véleményeteket megköszönném
Üdv. -
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #38427 üzenetére
Majd én most lemeózom...
Kap egy 200 óra járatást, aztán ráfülelek.Szerk.:
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #38424 üzenetére
azt az kábelt nekem is ajánlotta,h kurta jó ár/értéke van.
kár,h nem szánok rá most ennyit...
meg többe fáj,mint az erősitőm...tegnapi poen:a gyerek első szava hazugság lesz. amikor kimondja,h apa
-
Tonyo
őstag
válasz
xtremetuning #38424 üzenetére
Igazad van, nem jártatom feleslegesen a szám!
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #38409 üzenetére
A Te esetedben meg is értem. Mikor lesz már itt a kis 'bajnokpityu' ???
Szólj az asszonynak, most már elengedheti a túszt... -
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #38421 üzenetére
Szeptember uccsó hete. Sajnos nyáron (vagyis idén eddig még) egyáltalán nem tudtam szabira menni, most is csak nagy nehezen.
Már nagyon kell a pihenés, sokszor vagyok idegbeteg állat...
Tenerifére megyünk, ott ilyenkor is jó idő van, max. az óceánban csak módjával fürdünk... -
Dorian
félisten
Írtam privátot Pityunak, egyeztessetek, ki mikor hozza, viszi, teszteli a kábelt... Csütörtök napközben az Oktogonnál, vagy csüt. este nálam a XIII-ban tudom odaadni, 10.02-án kérném vissza. Csüt. este még van egy utam máshová is, úgyhogy jó sűrű a nyaralás előtti program...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #38417 üzenetére
úgy nézek ki,mint akit meg lehet ilyennel sérteni?kutyámra érzékenyebb vagyok mint egy kábelre,ráadásul ha úgy jellemzik,amilyen,akkor még ottan sem.
remélem Te sem sértődsz meg,h nem neveztem korrekt tesztnek a múltkorit.odaadtam,mondtam,h nincs bejáratva,ráadásul azt az 1 konkrét számot Tonyo megmutatta,hát sok mindenre jó,de erre nem... torzitott, elszinezett hangszerek vannak rajta,semmi köze a valósághoz.
lenne időm sztem jövő héten tesztelni, otthon leszek.meg nem tudom,hogyan fogom megoldani a fuvarozást.gondolkodom,de addig szabad a gazda. és köszönöm a lehetőséget.
felénk nem jártok,ugye?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #38414 üzenetére
Hé, meg ne sértődj, nem leszóltam:
Új kategóriába helyezte a rendszerem. Az Excalibur is maradt ebben a kategóriában, csak jobbnak éreztem azokban a dolgokban amiket írtam. Akkor azt mondtad, hogy nem akarod eladni, különben biztos, hogy átgondoltabban, árnyaltabban fogalmazok. De mondhatjuk úgy is, hogy a jelenlegi árkülönbséggel (17 vs. 20ezer) pont arányos a különbség.
Pénteken elutazom 1 hétre. Ha gondolod, kölcsönadom addig kipróbálni. (vagy más "ismert" topiktagnak is) -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #38414 üzenetére
A lényeg a végeredmény!
Tény, hogy ilyen irányú tapasztalatom nincs, de a fórumos megnyilvánulásaidból következtettem, melyet tartok amíg nem versz át sokunkat.
Te nem próbáltad ki az excaliburokat?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #38412 üzenetére
egyébként a jelenlegi állapotában azért maximum csak hasonlít arra a kábelre, amit Dorian annó leszólt,mélyreható tesztek után,most már járatva volt 1 hétig, a sokáig sznnyadó tyúkbél pedig meghálálta.
vasárnap nem volt tökéletesen összeállítva a láncom, ott még vaciláltunk, h melyikkel élvezetesebb. mindig a másik kábel tűnt jobbnak,ami épp nem szólt
aztán a bártfay kiegyensúlyozottsága,visszafogottsága maitt hagytam igy,ahogy van.az IC kábeleim eleve nagyon energikusak.
és köszönöm az UPot. de hisz még nem is adtam el neked semmit, tudtommal, honnan gondolod,h korrekt vagyok?
Bártfay spk2000 a másik kábelem.lehet villanydrót,nemtom,de februárban vettem 12 v 13e Ftért a párat, azóta mindent hozzá hasonlítok. nem szinez,nincsenek bántó hibái,nem torzit sehol,de egyúttal döglött,mint az egy hetes vizihulla
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #38412 üzenetére
A régi az a Bártfay?
Majd viszik, nem rossz darab ahogy hallottam.
-
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #38409 üzenetére
Pityu!
Látom árulod az indigót, mi lesz helyette?
Tonyo
Mindennek eljön az ideje...
-
Tonyo
őstag
válasz
xtremetuning #38408 üzenetére
Na igen, Te erősen gyakorlod ezen tevékenységet..
2888 nap után őstag lettem..na ezt is megéltük
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #38408 üzenetére
én a mostanit biztosan nem fogom.
bódog vagyok igy,ahogy van.ócsóé összekukáztam,innen sztem rohadt sokba kerülne szintet lépni,és annyira azért nem érdekelvan egy olyan 5.1es szettem,amin még mozin kivül ha átkötöm sztereora,élvezetet ad. ez volt a cél.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Poplacsek #38389 üzenetére
"Merthogy halgattam már rendszer PPP-vel és anélkül és nemigazán véltünk felfedezni különbséget."
1. Ki kellene előtte mosni a fületek...
2. Lehet olyan láncon kellene hallgatni, ahol ki tud jönni a különbség....Nálam a fejhallgatón is meghallatszik a difi a PPP javára.
A vetítőn is látszik a képen.
A komplett rendszert már meg sem említem....A tápkábel mizériára inkább nem reagálok, ha sokat kötözködsz, egyszer áthívlak egy kis tesztre, de utána hivatalos megkövetést kérek a fórumon
-
Integra
titán
nem tudom, szerintem nem az igazi, ok, nem is vagyok vérprofi, személyes preferenciám, hogy szeretem ha a mély nem nyomja el a közepet és a magasat, hanem aláfest. valószinű ez az zenétől is nagyban függ amit az ember hallgat, az én esetemben pedig a közép a fő húzó, az erőteljes pumpáló közép-mélyet nagyon el tudja nyoni a mély és búg, ezt nem szeretem. egészitse ki és szólaljon meg amikor kell. a magas meg kb egyen értékű a középpel, igy az is erősebb.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #38402 üzenetére
Hát könnyen elkaphat a gépszíj és utána nincs megállás..kell egy határ!
-
beni77
csendes tag
Szomorú volt a tegnap.
Ellopták a telefonom.
Este "kellemes időtöltés" a kártyacserével és kiderült, hogy már egy szép kis számla is összejött. Le kellett mondjam a megrendelt szettet: JBL ES90, ES30, ES25C.Ez így most sajnos nem fér bele az új telefon+meglepi számla (hogy rohadjanak le) mellett.
Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest