Hirdetés
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
KatonaT
aktív tag
Hát én mondjuk filmeknél is csak 1* találkoztam DTS-el, de DTS-HD vagy TrueHD-val még nem is találkoztam...
Ezért baj hogy csak magyar szinkronos filmeket nézek -
hackeeeee
Jómunkásember
-
KatonaT
aktív tag
BBéci erről valami vélemény?
[link] -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #38765 üzenetére
Még nem volt hozzá szerencsém, de többektől hallottam hasonló véleményt, mint a Tiéd.
(#38767) LucifeI2
A jelenség egyértelműen a kábel hibája, valami jobbat és sajnos drágábbat kell venned. Lehetőleg valamelyik ismert, neves gyártó terméke legyen, azokból még a legolcsóbbak is elfogadható minőségűek. -
jos3ph
tag
válasz
Johnny Cage #38785 üzenetére
Annak sehogy nem jó. Panelban laksz? Mert akkor édes mindegy milyet veszel. Amikor előresugárzóm volt, akkor is rinyáltak, és amikor lefelé, akkor is, volt pakolászva is, a szoba minden pontjára, örökké rinyálnak. Ne a szomszéd szabja meg, hogy milyen ládát veszel, hanem a füled.
-
törölt tag
válasz
fekikeem #38775 üzenetére
Gratulálunk!
Mi viszont köszönjük hogy olvasgattál! Szivesen válaszolunk,de magadnak is segitesz vele,te vagy rá élő példa.
Azért ha bármiben megakadsz,szólj nyugodtan! Vannak még tartalékaink tudásban is,ha elakadnál.
Nincs semmi baj azzal hogy vki belépő vagy indulószettet rak össze, lényeg, neki tetszen. Jobb mint bármelyik egybeszett. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
robi0604
őstag
válasz
#09634560 #38769 üzenetére
Persze lehet a forrásban is a hiba, de egy silányabb minőségű kábel esetén, ekkora távon, nagyobb szerintem a hibalehetőség.
Ha a készülék lenne problémás, már a 3m-nél is gondok adódnának, mivel elvben kicsi a jelveszteség digitális jelnél egy megfelelő kábel esetén. szvsz
LucifeI2
10m HDMI kábel 6k-ért nem valószínű, hogy aminőségibbek közé tartozik.
Igazság szerint, ha 20-30k között megúszod, szerencséd van.Érdemes használtan nézned, hátha találsz ekkorát, de felhívhatod a Kácsát is, hogy a saját termékeik közül mit ajánlanának.
Egyéb esetben a preferáltabb márkák: Qed, Audioquest, Monster Cable, stb.
Szóba jöhet még az Inakustik is, de abból sem a legalapabbat érdemes nézni.fekikeem
Hallgasd megelégedéssel és egészségben!
-
KatonaT
aktív tag
válasz
Johnny Cage #38774 üzenetére
Az árfekvése tetszik abban a 2 boltban...
Jamo 210-est nézegettem még mivel jamo szettem van!Fekikeem Grat hozzá
-
Sziasztok "Hifisták" !
Ezennel egy Onkyo TX-SR508-as és egy KEF C7 (+C3+C6LRC) boldog tulaja lettem. Totál amatőrként nagyon sokat segített ez a fórum, hogy a megfelelő kezdő szettem összerakjam. Tudom van ennél százszor jobb is, de 250e Ft-ból ezt hoztam ki indulásnak, később még úgyis lesz upgrade...
EZER KÖSZÖNET NEKTEK!
Még hülye kérdéseket sem kellett feltennemmert mindenre megtaláltam a választ itt a fórumban, a helyszínen a kipróbáláskor pedig eldőlt hogy mi tetszik. Az utolsó fordulóban a Jamo S606 HCS3 és a Prosone 6020 (5.0) volt még versenyben, de a KEF nekem jobban tetszett. Írtam egy cd-t az általam hallgatott flac formátumú zenékkel aztán azzal jártam a Media Marktokat meg szalonokat, nagyon segítőkészek voltak mindenhol, le a kalappal! Még egyszer köszönet!
-
LucifeI2
őstag
Vettem egy új HDMI kábelt, mert átrendeztem a szobát és a régi túl rövid volt. 3 m volt a régi az új meg 10m. Úgy tűnik túl hosszú a kábel és nem tudja átküldeni a jelet ha a monitorom 1680x1050-be van. Az asztalt megjeleníti, de ahogy elindítok egy videót elkezd szaggatni és kb. fekete a kép a hang meg csak néha szólal meg. 1024*768-ban viszont teljesen jól átmegy a kép is meg a hang is szaggatás nélkül.
Mi ilyenkor a teendő? Rövidebb kábelt nem tudok használni, van esetleg valami jobb minőségű kábel normális áron? Vagy valamilyen HDMI erősítőre van szükségem? Vagy szimplán hibás lenne a kábel? Tapasztalt már ilyet valaki?
-
robi0604
őstag
Tesztelted az új JBL studio szériát.
Én a napokban hallgattam, igaz csak a 180-at, hát nem tudom.
Nem mondom, hogy rossz, de kicsit szétesnek a hangok, hogy nem egy vonalban vannak a hangszórók, bár lehet, hogy csak szokatlan.Tudtam, hogy meg sem fogja közelíteni a régi studiokat, de egy kis remény volt bennem, talán ez miatt volt csalódás egy kicsit.
-
Gabor970
addikt
válasz
jos3ph #38762 üzenetére
Annak a marantznak a kora miatt természetesen lehet bármi baja bármikor. Én meg merném venni, ha el tudnék tekinteni a karcolásaitól.
Persze máris magam esetéből mondok ellenpéldát: Megvettem drágán egy Luxman LV-112-es 20 év körüli erősítőt, tényleg újszerű karcmentes kinézettel, kb 4 hónap használat után elkezdett most vacakolni a hangerőszabályozója, bal oldal időnkint elnémul. Pár hirtelen tekerés rajt, és jó ismét, de kezd idegesíteni a dolog. Persze bőven megérne a dolog egy javítási próbát, ha lesz rá érkezésem szétszedem, azt sem tudom milyen elven működik konkrétan ennek a hangerőszabályozója. Valszeg egy sima kettős potenciométer. -
-
Gabor970
addikt
válasz
jos3ph #38759 üzenetére
nem lesz jobb, mint amikor el lett rakva az ágyneműtartóba, ez bizonyos. Szerintem kevesebbet árt az idő bekapcsolatlanul, mint használat alatt. Azért fontos hogy relative száraz, emberi hőmérsékletű helyen legyen. Egy nyirkos pince tuti többet árt, mint egy használatban eltöltött nappalis időszak.
Leginkább a mechanikus elemeknek árt az idő múlása. -
jos3ph
tag
Kérdeztem lentebb, hogy nem árt egy régi erősítőnek, ha több mint 10 évig áll bekapcsolatlanul?
-
hdcsaba87
aktív tag
QED Profile HDMI kábelt érdemes venni?
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #38751 üzenetére
Jól látod az előnyeit/hátrányait! Pont az apró infók előcsalogatásához jól tudnak szerepelni a magasabb érzékenységű hangsugárzókkal. Ha pedig egy DAC is van előttük, akkor már igazi "örömébódottá..."
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38754 üzenetére
EZ egy igazi ritkaság, ilyen állapotban. Jól járt aki megvette.
-
jos3ph
tag
Egy ilyet kéne elcsípni. Bár egy 66-ossal is beérném. Itt is van Marantz pm66se csak magyarba nem sipingelnek
-
bajnokpityu
félisten
-
nebulo5
senior tag
Ha már Malac&Mk2, akkor EZT se tévesszétek szem elől!
Igaz, nem az SE széria, de a hang karaktere egész normális. Főként ennyi pénzért! -
cekkk
veterán
válasz
jos3ph #38746 üzenetére
De biztos nem fogja bántani a lelki világodat, ha egy ilyen össze vissza karcolt valamit veszel, mert ha ez tényleg az ágynemű tartóban pihent akkor nem így kellene kinéznie.
A Voda ügyfélszolgálata is meghülyült?, eddig még felvették, de tegnap este 15 perc után adtam fel, most már 20 perce tartom lassan, vagy is elzenél ez itt mellettem, csak kicsit unom már
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #38743 üzenetére
HÜM, ha máshol 23ért árulja akkor a 30as alku kicsit rossz üzlet lenne
[link]
Jó dolog a vatera de vásárolni onnan nem szabad -
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38743 üzenetére
Srác írta, hogy több mint 10 évet porosodott használatlanul. Ez nem árt neki? Nem lehet ettől semmi baja?
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38740 üzenetére
pölö EZ
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #38718 üzenetére
ebből az otbol az első hármat ajánlanám, ha márkát kell javasolni. marantzbol biztosan ki vagy se szeriat vennék, nadoknak van egy fajta stílusa, ami vagy bejön, vagy nem.hallgass meg egyet. yamahat se felejtsd el, itthon sz*rba nézik, ezért olcsó,kollégának meg jó a füle.
roteleknek nincs egységes hangszine, típusa válogatja, h mit tud gyarilag.tuning nélkül meg kicsit rosszabb, mint egy se marantz.
-
KatonaT
aktív tag
válasz
Johnny Cage #38717 üzenetére
És ez?
Hkts200
Minőségi és ahogy látom akciós...
Erre a subra rákérdeztem valamelzik nap de senki nem nyílvánított véleményt :/ -
törölt tag
válasz
hansolo1106 #38735 üzenetére
Igen ez az előírt bekötés HD erősitők bekötésénél. Minden HDMI erősitőnek van HDMI output-ja.
-
sutyi987
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta nyomon követem a fórumot és véleményetekre lennék kíváncsi.
Van egy 5.1-es házimozi rendszerem és egy kis szobaátalakítás miatt (kb 15 m2) újra szeretném kábelezni az egészet.
Jamo C405 (biwiringre alkalmas), CEN400, C401, KEF C4 + Denon AVR-1610
Kácsáék kínálatából szerintetek milyen kábel lenne megfelelő? (Somogyi féle 2*2.5-ös kábel lenne cserélve). Javulna vmit a hangzás ezáltal?
Előre is köszi
-
jos3ph
tag
válasz
hansolo1106 #38735 üzenetére
Amit Sanci38 javasolt Onkyo HT-S3405 vagy (Onkyo HT-5405) erősítőt, abban van HDMI, és igen összetudod kötni vele a laptopot.
-
hansolo1106
csendes tag
Ezér kell fórumokra járni, hogy az ember ne vegyen szart
.
Köszi még egyszer az infokat, azt hiszem el kezdek gyűjtögetni + körülnézni a hirdetéseknél, hátha találok vmi jó vételt.
Viszont akkor lenne még egy kérdésem: ezekben a mai erősítőkben elvileg van már HDMI ki + bemenet, tehát meg lehet azt csinálni h laptop->hdmi kábel->erősítő->hdmi kábel->hdtv? -
BBéci
legenda
válasz
hansolo1106 #38730 üzenetére
Te is abban a tévhitben vagy, mint a kezdők többsége.
A drága rendszer nem azért kerül sokba, mert hangos, hanem a hangminősége miatt. Az olcsó, gagyi is szólhat bántóan hangosan, viszont iszonyú szarul.
Sőt, éppen a jobb készülékekre, rendszerekre igaz, hogy halkan is szépen, tisztán, valósághűen, dinamikusan szólnak. -
törölt tag
válasz
hansolo1106 #38730 üzenetére
Én oda Onkyo HT-S3405 vagy 5405 vagy hasonlóra gyüjtenék. De ha nem kell HD, akkor egy belépő vagy eggyel jobb szintü lejátszóval és egy JBL SCS178 (SCS178 már 40-ért van használtan) 100 alatt bőven kijössz.Álló esetén Proson Event vagy az emlitett Balboa szettel már nagyon jó minőség is elérhető 200 alatt. tudom hogy sok,ezért mondta Béci: halass előtte,utána itélkezz és dönts.
-
jos3ph
tag
válasz
hansolo1106 #38723 üzenetére
Annyit még mondok neked, ha tudsz várni, és gyűjtögetni, akkor tedd meg! Hidd el a várakozás meghozza gyümölcsét! Amit sanci38 is javasolt JBL-eken gondolkodj el. Tudod "olcsó húsnak híg a leve" mondás nem született oktalanul... Az én véleményem az, hogy várj még vele, és később vegyél sokkal jobbat, kicsit több ráfordítással mint azt mostani lehetőségeid engedik!
-
hansolo1106
csendes tag
Értem.
Az a helyzet, hogy szívesen költenék több pénzt a rendszerre, de egyszerűen feleslegesnek érzem a lakásomba. A galéria alatt van nálunk egy 66cmes hdtv + egy kanapé, az egész kb 8 m2. Ide szerintem totál felesleges drága cuccot venni, úgyse hajtanám ki mert a szomszédok meg egyből szólnának. Én csak vmi minimális térhangzást szerettem volna, vmit ami azé jobban szól mint a tv hangszórója.
De ahogy elnézem azt hiszem jobban járok ha elkezdek gyűjtögetni vagy megelégszek a tv hangszórójával.
Köszi mindenkinek az ötleteket. -
törölt tag
válasz
jos3ph #38727 üzenetére
Szerintem ez nem fog megfelelni neki: nincs rajta digitális bemenet,pláne 2..
Sencor semmilyen Az ez árbeli Onkyok is csak halvány élvezetet adnak, de egy Onkyo 508 vagy használt 5-6 sorozatú erősitővel megtámogatott pl. most akciós 150-ért JBL balboa 5.1 már szerintem böven megfelelne. -
jos3ph
tag
válasz
Ha tényleg nem tudsz többet szánni rá, akkor itt egy Genius SW 5.1 Home Theatre rendszer. A lényege az, hogy fadobozos, és számítógépes szett kategóriában abszolút megállja a helyét. Hallottam már szólni, csodát ne várj tőle, de ami számomra pozitívumként rögzült, az hogy nem lehetett hallani alacsony frekvencián olyan zörgést, torzítást, mint műanyagos társainál. Ebben nincs lejátszót, ez csak a hangfalakból áll, mélyládában az erősítővel. Annyival jobb is mint az általad kiszemeltek lejátszós bögreszett! ITT van is róla egy topik, olvasgass. Ja és rátudod kötni a TV-re is
-
BBéci
legenda
válasz
Kicsi, kevés.
(#38720) jos3ph
Akiket a Jamo mélyládák érdekelnek, azok el is hiszik a 800 wattot. Meg is érdemlik.(#38723) hansolo1106
Mielőtt meggondolatlan kijelentéseket teszel és megveszel valami vackot, hallgass meg 1-2 valódi házimozit! -
törölt tag
válasz
5.1-ben valóban leadja de az élvezet.. hát,halvány élvezet lesz... 60-wattos mélynyomóval esetleg 9-12 nm.es szobáig vagy szgép körül...
Számitógépről és tévéről egyszerre, sztem ezt a feltételt csak a Sencor és az Onkyo termékei képesek 100 alatt biztositani úgy hogy ne kelljen ki-be dugdosni.. Onkyót jobban ajánlom. -
jos3ph
tag
válasz
#09634560 #38722 üzenetére
Tiszta sor, az embert ott és úgy b@asszák át, ahol, és ahogy tudják, ez a szemét világ van, mindent a pénzért. Csak a saját fene nagy igazságérzetem tört felszínre, és elkezdtem ezen filozofálni. Bocs mindenkitől, hogy teleszemeteltem a topikot vele. Csak felmérgeltem magam rajta.
-
hansolo1106
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat.
Hát 260 ezret nem akarok rá áldozni, szóval az nem nagyon jön szóba.
Az a helyzet, hogy nekem hangzásra tökéletesen megfelelne egy ilyen 20-30 ezres számítógépes 5.1 szett, csak azt sehogy sem tudom rákötni a tv-re. Ezért nézek más megoldás irányába.
Ezek a 43 ezer körüli (LG, Panasonic, Sencor) belépő házimozi szettek nekem bőven megfelelnek. Ha ezekkel én tudom 5.1ben élvezni a filmeket a számítógépről a tv-re kötve akkor nekem az teljesen megfelelne. -
törölt tag
válasz
Hát vesd is el, mert ekkora szobába legkevesebb 150 Wattal számolj. Inkább pl. KEF C4 sub-ot vagy Yamaha YST SW 216 vagy 225-el számolj.
Alkalomadtán belinkeltetem az 1 sz hsz-ba a táblázatot. -
jos3ph
tag
válasz
hackeeeee #38719 üzenetére
Ezt is értem de a miért, inkább arra irányult, hogy miért nem adnak hasznos értékeket, amire a vásárló kíváncsi, amivel nem b@asszák át a leendő tulajdonost. Erre most azt tudnám példaképpen említeni, hogy az álláshirdetésnél senkit nem érdekel, hogy mennyi bruttót lehet keresni, mindenkit az érdekel mennyit nettót lehet kézhez kapni. És mindig bruttót adnak meg, mert csábítóbb. Valahogy így gondoltam a miért-et. Sz@r ez az egész reklám dolog.
-
jos3ph
tag
Csak nem értem miért kell madárnak nézni a vásárlót, tehát miért egy olyan értéket kell írni amit sose tud a tulajdonos kihozni belőle. Miért nem azt írják, ami valójában döntés értékű lehet egy hangfal választásakor. Ez a bögreszettek 1000W-jára igaz a legjobban. Komolytalanná teszik, amellett, hogy egy bögreszett önmagában komolytalan, legalább is számomra. Értem, hogy a hangfalaknál a W az csak tájékoztató adat, ahogy már írtad is, de ha annak a kis Jamonak 250W-ot adtak volna meg, akkor azt gondolnám, hogy hu-há, tudhat valamit, de 800W komolytalanná teszi. Ennek ellenére kíváncsi lennék én is mit tud.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #38706 üzenetére
Nem is kell bekapcsolva hagyni.
Ha ugy tervezték hogy nincs standby (márpedig idősebbek, emlékezzetek: 30 évvel ezelőtt sem volt sehol standby!! ) akkor semmi hiba, tuti birni fogja,sztem biztosan erre megfelelően méretezték. Mivel a Henry-t (indukció mértéke) a trafókon gyártás előtt biztosan kimérik. -
törölt tag
válasz
Johnny Cage #38690 üzenetére
Nézd, szoba mekkora? Arra méretezik a teljesitményt. Kétnaponta vannak belinkelve olcsó mélynyomók. És nem kell megegyezniük a Missionnal. Ha megmondod,keresek egyet.
-
törölt tag
válasz
Tabika #38669 üzenetére
Optikai digitális kábellel(Toslink-nak is nevezik),a tévé optikai kimenetét a Pio420 valamelyik bementére .mert kető van. A sim Divx-es lejátszótt pedig árnyékolt 1 szálas RCA koaxkábellel a lejátszó coaxial feliratú dugóba dugd,pioba pedig a coaxial(az ne érdekeljen,hogy Cd van odairva
).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #38692 üzenetére
amikor HIvoxot kérdeztem,h lehet-e baj abból,h a fele védelmet kiszedte a rotelből, az volt a válasz: ami 50Wnál nagyobb tápot tartalmaz, normális ember úgysem hagyja ott bekapcsolva.
Ebből kiindulva, mivel a rotelnek nincs standby üzemmódja, csak főkapcoslója,én bizony kikapcsolom minden este. ha ezért tönkremegy,hát igy jártam...
Nem vitatkozok, abszolút elismerem,h jobb a készüléknek, de nekem annyira kényelmetlen lenne nonstop bekapcsolva hagyni,hogy nem akarok másképp tenni.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #38690 üzenetére
és erre valaki?
-
jos3ph
tag
ERRE valaki
Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Tesla topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest