Hirdetés
- Hobby elektronika
- BIOS frissítés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
SLYM
veterán
szeretném megköszönni itt a topicban is BBéci-nek a segítséget. 5 hónap után végre sikerült működésre bírni a hangrendszerem
-
-
day2day
tag
Akkor most engem is lehet lelőni:
én végül Sony STR-DH820-as erősítőt vettem, mert - üssetek, üssetek - zeneileg lealázta a 'csába a vele egyárban levő Onkyo, Marantz és Denon szériát.
A Denon házimozban talán kicsit kiegyensúlyozottabb volt nála, de 50-50-es használatnál nem annyival, hogy jó legyen.A TV-im és a laptopjaim évek óta Sony-k, egyik vonalban sem csalódtam, most pedig zenei vonalon az erősítőben sem. Házimozihangzáson még lehet reszelni, remélem pár széria múlva az ilyen "kommersz" erősítők is megfelelnek majd ilyen célra. :-)
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #37588 üzenetére
Az jó, majd írhatnál egy kisebb összefoglalót a tesztről.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #37584 üzenetére
Tudod, ezt már beszéltük
Szerintem csak arra kell figyelni hogy milyen hangsugárzókkal passzintjuk össze őket. Hátha lesz Genesisem és akkor majd kifejtem a véleményem.
-
Warter
addikt
Úgy-úgy. A sima függöny sajnos kevés volt. Mondjuk asszonynak nem is tetszett a régi, most lesz mindkettőből. Kíváncsi leszek mennyit javít. Azt hiszem utána lesz egy front-center kábel csere valami jobbra. Nem rossz ez a Sinus Live, de kipróbálnék másfélét is. Mondjuk egy Excaliburt vagy egy Néhait.
Dorina: Persze, jó vastag. Asszony minden függönyt lecsekkolt, hogy elég vastag-e, meg, hogy tényleg "sötétít-e" rendesen.
-
robi0604
őstag
A SPDIF-es kérdésre:
Elveben átmegy rajta a többcsatornás 24/96, viszont a 24/192 csak sztereo jelként.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #37583 üzenetére
azt a kacsat én geniushoz használtam. oda jó. de általában az ezustozott kábelek torzitjak a magasat. sztem tiszta réz jobb lehet
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #37578 üzenetére
Azért vannak olyan ezüst kábelek amik bizony minden hangtartományban jelentős javulást tudnak hozni. Én most speciel rámegyek erre a kábelre, van rá egy keretem és ha abba belefér akkor meg is veszem. QED Airloc dugókkal. Nagyon tetszik a Silver bi-wire ezért kipróbálnám a csúcs qed kábelt is.
-
Warter
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
beni77 #37576 üzenetére
Milyen a "sima" hangfalkábel? Néhány gondolat:
- Frontokhoz és centerhez ajánlott ugyanolyan kábelt használni
- Ezüstözött kábel nem feltétlen jobb, mint az ofC réz (sokan gondolják ezt), akkor szokták alkalmazni, ha magasba akarjuk kicsit tolni a hangképet
- Banándugózásra számolj még kábelenként kb. 4x350 Ft-ot
- Hasonló alap kábeleknél a keresztmetszet növelés némileg javtja a minőséget.Megjegyzem, nem teljesen érdek nélkül írom ezeket, mert van eladó 2x3 m + 1x1,5m 4mm2-es Neotech 1034 kábelem banándugózva - ha érdekel szólj - de a fentieket szerintem a többiek is alátámasztják, ezért is nyilvánosban írom.
Warter:
Na ez a sötétítőfüggönyösdi nálam még kimaradt: egyelőre valahogy nem érzem akkora szükségét (pedig egyik oldalt szinte az egész fix üveg + erkélyajtó), ill. a redőny miatt más funciója nem lenne + a karnis is mehetne a kukába. -
beni77
csendes tag
Sziasztok.
Egy 100e körüli erősíő + 150e körüli 5.0 szett esetén kijön-e a különbség egy sima hangfalkábel és pl a Neotech KS-11275 SPC + OFC kábel között. A frontokhoz tenném ezt a bábelt amennyiben van érezhető hatása. -
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #37574 üzenetére
Gondoltam, hogy ráugrasz azért linkeltem
De olvastam, hogy a tápegység is más, de jól esik kicsit kötekedni
Tényleg Münchenben merre érdemes elmenni hallgatózni?
Megyünk majd ki a sörfesztiválra, meg kirándulni , meg a kinti ismerősöket meglátogatni, és ha abba a 5-6 napba bele fér akkor elmennék valami jó kis boltba fülelni -
jos3ph
tag
-
Itt is szeretném kifejezni , köszönetemet BBéci kollégának, aki nem kis erőfeszítések árán összerakta, a rendszerünket. Szaktudása olyannyira meggyőzte apukámat és engem is, hogy engedtünk és a mostani mélynyomót lecseréljük egy proson R12-re.
Még egyszer nagyon szépen köszönünk mindent.
A Plank család
-
mola21
tag
Helló!
Többcsatornás zene hallgatására melyik HM erősítőt ajánlanátok? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
v.attis
őstag
Nem tudtok olyan topicot, ahol gyártóspecifikusan foglalkoznak tévékkel?
Jelenlegi tervek szerint Panasonic és LG plazma van a palettán 50" körül. Az egyik kb 60 rugóval olcsóbb és jó lenne olvasgatni róla, hogy vajon a másik annyival jobb is, mint amennyivel drágább? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37562 üzenetére
Jah értem..
Rendben.
Működik.
Furcsa ez a space nyomogatás ahhoz, h indítsam a zenét..
Ha jól láttam ez is WASAPI-t használ, Én azzal használom a foobar-t is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #37554 üzenetére
Ez valamivel "jobb", mint a foobar? Gondolok itt a hangminőségre pl.
Gondoltam kipróbálom, de indítás után láttam, h trial, plusz kell neki 1 restart is..
-
kimi02
őstag
válasz
muzsikpeti #37556 üzenetére
Nem.
Megvan mindkettő még. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fejes Péter #37553 üzenetére
Azoktól sem kell túlzott csodát várni, de véleményem szerint azok azért jobbak, megbízhatóbbak, mint a Samsung ezenféle termékei....
-
torma1981
veterán
válasz
bajnokpityu #37554 üzenetére
Nekem a XBMC nagyon be jött eddig. Mint egy médialejátszó.
Kép,zene,film sok extra. Most állítgatom. De kipróbálom amit javasoltál.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Fejes Péter #37549 üzenetére
Én ilyesféle rendszerből talán Panasonic-ot vennék.. Bár ajánlani azért nem nagyon mernék efféle rendszert.. Panasonic-okat hallottam szólni, ahhoz képest azokból "értelmes" hang képes kijönni.. Hasonlítani felesleges bármihez is.
-
m3gtr
senior tag
válasz
Felesleges sztm 30e kidobni a semmire.
-
jos3ph
tag
válasz
Meg ne haragudj a hsz-om miatt, de ennyi pénzért ne várj majd csodát
-
Kamikaze240
tag
Kérdés a hozzáértőkhöz: A hangkari digitális kimenetének beállításai között a csatornák számánál csak 2 csatorna van maximum azon hogy lehet a "sokcsatornát" belőni vagy azt már csak a vevőeszköz csatlakoztatása után lehet beállitani, esetleg a 2 csatornára kódolja rá mind a 6ot(pl 5.1 esetén) és abból hámozza ki az erölködő a többi csatornát?
A válaszokat előre is köszi.
Ui: a win7 beállitó panelén láttam. -
sting2
addikt
Onkyo 609 vagy Pioneer 921, (5 ezer forint a különbség az előbbi javára)?
Proson Libra szettre lesz kötve.
3D tv van, PS3 van, 2 db Pioneer player-t használok filmre, zenére.
Eddig Yamaha RXV 459 és Sony STR DG 910 AV volt a hangfalaimon.
Kisebbet akartam, de lett még egy kis pénzmag, így inkább "feljebb" lépnék.
Szorítkozzunk erre a két típusra, ha lehet.
Csak őszintén.. -
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #37541 üzenetére
Nem értem milyen legjobb beállítást? Zenére a legjobb a pure audio, pure direct vagy hasonló megnevezésű funkció, ahol minden felesleges dolog kikapcsol. PC-s lejátszó XBMC vagy Foobar2000. Zenét pedig olyant hallgass amiket egyébként is szoktál, nyilván lossless formátumban, nem mp3-at.
-
axwel18
senior tag
Sziasztok. Uj erősítőt akarok venni filmnézésre zenehallgatásra egyaránt hassználnám 2 alternatívám van egy Denon AVR-1311 és egy Pioneer VSX-520 szerintetek meik a jobb választás ? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Hétvégén megérkezett az Onkyo 508-as erősítőm végre. Most Tannoy sztereó hangfalak vannak rá kötve. Hogy tudnám igazán letesztelni? Tudtok jó lossless számot és hozzá lejátszót? Amíg a felújítás tart ez lesz utána majd egy 5.1-es. Mi a legjobb beállítás hozzá?
-
kimi02
őstag
Valami gyanús nekem a Dune-vel.(D1)
A magyar DD 384, és az angol DTS HD MA 4900 között nem érzek semmi féle változást ha váltok .
Pl ez a Rio cimü film , de a többinél is ez a helyzet.
Ötletek ? -
nismoka
addikt
válasz
#09634560 #37528 üzenetére
"Az én erősítőmön a Bi-Amp bekötésénél a Front kimenetet a hangfal High csatlakozójára kell kötni, a Surr Back-et pedig a Low csatira. Igy is van bekötve, tökéletesen működik."
Tehát: Az erősítő front kimenetét a hangfal keresztváltójának a High bemenetére kötöttem, az erősítő surr back kimenetét pedig a hangfal keresztváltójának a Low bemenetére. Ezt hogy lehet másképpen értelmezni? Én befejeztem
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #37526 üzenetére
Elmegy,de huzd ki a többi hangfaldugot,é zajos lesz kicsit...
-
törölt tag
válasz
nismoka #37523 üzenetére
Viszont te azt irtad a 37513.sz hsz-ban hogy a front high-ba és a surround back-ba kötötted,arra reagáltam. Én a front és nem a front Hihg-ot tudom alapnak bi ampnál.
Ha elirtad,akkor sorry,elbeszélünk egymás mellett.
Közben megnéztem, ,font hihg-ot néztem el hangfal helyett gépnek.SRY -
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #37521 üzenetére
Igen,érthetően és nem változott a véleményem.
-
nismoka
addikt
válasz
#09634560 #37517 üzenetére
Az is le van írva, hogy ha eltávolítható vagy külön álló hangváltóval rendelkező hangfalunk van akkor azt nem szabad eltávolítani mert tönkre teheti a hangfalat az erősítő, ebből is az következik hogy az erősítö ugyan azt adja mindegyik végfokon és a hangfal hangváltója választja szét.
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #37515 üzenetére
Nem tudom milyen házimozid volt, de ha a meglévő házimozidra céloztál,én első körben egy 5.1-esz szettre gondoltam,aminek van még a mélynyomón kivűl 1 passziv mélye. Job esetben Onkyo HT-s vagy R, vagy Yamaha 6320,amelyek alkalmasak pasziv mély (sajátjuk) meghajtására.
-
nismoka
addikt
Az aktív hangváltós rendszereknél használatos hogy minden hangszórót, mély, közép, magas, külön végfokkal hajtanak amelyek elé egy aktív hangváltó van kötve. Itt be lehet állítani a hangváltási paramétereket. Ebben az esetben a hangfalban természetesen nincsen passzív hangváltó beépítve.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37511 üzenetére
Nem, nem ugyanazt fogják kapni
Bi-amp-nál a hangot a 609 fogja váltani,nem a hangfal hangváltója. Külön fogja küldeni az alacsony és külön a közép-magas frekvenciát. Így hajtják meg a passziv hangváltós vagy a hangváltó nélküli,4 csatlakozós hangfalat is,emlékezetem és a legjobb tudomásom szerint. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37509 üzenetére
Szerintem meg nem mindegy...
Hiába ugyanaz az erősitőrész,ha a magassugárzót túlvezérled,pillanatok alatt szét tudod küldeni. Ezért kell beállitani menüben is.Lapka ha bent marad akkor valóban erősitő kikapcs,és a polaritással is igazad van, de azt nem fogja tudni hogy a surr back-ba kell nagyobb intenzitással küldeni a kratftot. Ezért alapból a frontba kell kötni a mélyet,ez mindenhol az alapértelmezés. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37494 üzenetére
szerintem tök mindegy.
ha ugyanazok a végerősitők vannak bennük(jó eséllyel),akkor ugyanazt csinálja mindkét esetben.ezzel sem hiszem,h haza tudnád vágni,mint ahogy a forditott polaritású bekötéssel sem.ha a mély-magas összekötő lapka bent marad,az erősitő védelme bekapcsol.ha meg kiveszed a lapkát,és forditott a polaritásod,akkor rosszul szól,de ennyi.
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #37504 üzenetére
Szerintem nagyon zajos lesz... technikai akadálya nincs ugyan,front L-be kell kötni, de a többi hangfalat ki kell huzni. És a hangminősége enyhén szólva kivánnivalót fog hagyni maga után.
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #37505 üzenetére
Hogy engedhetnek meg a nem tudom kik, ilyen hibát, hogy rosszul fordítják az angolt magyarra...
-
törölt tag
válasz
Kamikaze240 #37500 üzenetére
Szerintem a Kenwod táv nélkül nehezen beállitható.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest