Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
dabadab #1297 üzenetére
Na, akkor kicsit én is elmondanám a magam véleményét a hozzászólásodról...
Tömören: így néz ki, amikor egy inkáb filosz beütésű fórumozó olyan területen "értekezik", amihez lövése sincsen...
1. az SPDIF (helyesen S/PDIF) csatlakozás digitális!
Vagyis nem vigyorognak az analóg bemenetei mögött AD átalakítók...
Abban igazad van hogy nem jó digital/analóg - analóg/digital átalakítás...de ha vkinek régebbi típusú házimozi erősítője van, akkor annak azért engedtessék meg, hogy a PC-ről, vagy a DVD lejátszóról a már dekódolt hangot vigye az erősítőre...a különleges effekteket meg inkább hagyjuk a diszkósokra...2. a "felkonvertálás", a túlmintavételezés igenis javíthat a hangon...természetesen szubjektíven...pont mint a képi információk esetén az interpolálás...és az AA, amit valószínűleg te is előszeretettel használsz...
3. átkonvertálás: ha tényleg real-time megy, gondot nem okoz...a digitális jel lényege éppen az, hogy veszteségmentesen (is) lehet átalakítani...főleg "felfelé"...
az osszesen teljesen idiota SPDIF csatlakozok vannak (sima negyszog alaku optikai v RCA helyett),
Nagyon sok hordozható készülék használ 3.5-es jack dugóval kombinált optikai csatlakozót...na és?
Azt ne mondd, hogy a digitális jelátvitel komolyan függ attól, hogy kerek vagy négyszögletes egy csatlakozó... -
dabadab
titán
Na, akkor egy kicsit en is elmondanam a magam velemenyet a temaban
1. Hazimozi erositore csak SPDIF-fel szabad csatlakozni.
Ennek az az egyszeru oka van, hogy ezeknek az analog bemenetei mogott AD atalkitok vigyorognak, amik a bejovo hangot digitalizaljak, tekintve, hogy az osszes hangmanipulaciot (equalizer, hang szetszorasa hangfalakra, teremeffektek, kesleltetes, stb) tisztan digitalisan csinaljak. Vagyis tok felesleges az erosito elott a hangot analogga alakitani, mert ami kijon a hangfalakon, azt ugyis az erosito DAC-jai produkaljak, a lancban ezelott barmi egyeb DAC csak ronthat a dolgon.
(A dragabb erositoknel mar finomodhat a kep, ott lehet tisztan analog ut is a bemenet es a kimenet kozott, viszont akkor mindenfele hangfeldolgozasrol le kell mondani).2. Tessek nativ frekvenciat hasznalni.
Annak semmi ertelme, hogy az ember a 44,1 kHz-es CD hangot atkonvertalja 48 v 96 kHz-re. Semmi. Tessek kiprobalni vizualisan: ha az ember atmeretez egy 640x480-as kepet mondjuk 800x600-ra, aztan meg vissza 640x480-ra (ez lenne a 48 kHz
), akkor jobb kepet kapunk az eredetinel? Nem. Akkor se, ha 1600x1200-ra meretezzuk at (aztan meg vissza - 96 kHz
), bar jobb minosegu lesz, mint az elobbi, de meg mindig nem olyan jo, mint az eredeti.
(Mindezen tul meg WN31RD is nagy igazsagot mond azzal, hogy itt altalaban elegge low-end cuccokrol van szo, amiknek ezernyi fontosabb problemajuk van annal, mint amit a 44,1/48 kHz-es felbontas barmikor is jelenthet.)3. Hazimozi erositohoz nem igazan jo valasztas a Creative hangkartya.
A regebbiek (az Audigy sorozat) keptelenek 44,1 kHz-es jelet kiadni (mindent atkonvertalnak belsoleg 48 kHz-re), az osszesen teljesen idiota SPDIF csatlakozok vannak (sima negyszog alaku optikai v RCA helyett), digitalis interkonnektnel meg hangminosegben semmivel sem tudnak tobbet, mint barmelyik alaplapi zajkelto.
-
jolti05
őstag
Én szinte semennyit sem értem a hangokhoz. Vásárláskor 2 fő szempontot tartottam magam előtt. Hogy viszonylag olcsó legyen az erősítő(és a hangfalak), és hogy tetszen a hangja a rendszernek. Elmentem hallgatózni különböző helyekre. Igazából először egy hangfalpár tetszett meg, de én 5.0-át akartam ugyanazon az áron. Végül meggyőzött a Heco Vitas 500. Kirpróbáltam helyben 3 erősítővel, egy Sonyval, egy Yamahával, és egy "fogalmam sincs mi volt márral"
A Yamaha győzött meg, árban is rendben volt.
Lett egy 2.0ás rendszerem, számomra megygyőző teljesítménnyel. Akkorra már vagy 2 hónapja benn figyelt az Xtreme Audio a gépben, szépen összekötöttem Jack-RCA-val(aranyozott, vastag). Ja és persze hangfalkábel jó vastag, legalábbis számomra (2,5ös). Ennyit voltam hajlandó rááldozni a minőségre, és végül olyasvalamit kaptam, amivel meg vagyok elégedve, Wattok és Herzek ide-oda.
Aprócska problémák merültek fel a szisztemmel kapcsolatban csupán. Például hogy miért kap sztereó jelet, holott belőttem 4 hangszóróra. Azt hiszem ennyi.
Kérdéses volt számomra, hogyha szétkapom a jól működő összekötést, és alaplapi hangkártyával SPDIF-en keresutük küldöm az erölködőnek a jelet, észreveszek-e valamit hangzásban. És innen ered minden kérdés.
Közben rájöttem a megoldásra, hogy hogyan tarthatnám meg mégis az X-Fi-t úgy, hogy mellette ott figyel egy hálókártya. Alaplapcsere. Teljesen felesleges az SLI, csak elfoglalta a helyet a PCI-slotoktól...
Ugyanakkor ha nem szólna másképp semmi, akkor meg minek az X-fi.Továbbra sem tudom eldönteni...klassz.
-
törölt tag
Nem tudom, hogy figyelted-e a beszélgetésünk elejét.
Én csak arra próbáltam korrekten rávilágítani, hogy bizony van hallható különbség az xfi-je és az alaplapija között, és próbálja ki, hogy megéri-e neki eladni, ami természetesen tuti bukta pénzben.
Ja a vége lényege, hogy mivel az erősítője DAC-ja sokkal jobb mint az xfi-éjé(így kell írni?) jobban jár ha azt használja.
-
WN31RD
addikt
Én pont nem azt mondtam, hogy vegyen mindenki külső DAC-ot, vagy hogy ne használja a hangkártya kimenetét. Ha ráköti a digitális kimenetet az erősítőjére, azzal már egész korrekt hangot kap, és természetesen az sem gond, ha esetleg 192 kHz-en vagy akármennyin használja. De arra, hogy a kHz szám nagyobb legyen, nem érdemes ezen a szinten sokat költeni, nem érdemes ez alapján választani egy terméket egyéb szempontok helyett.
Mellesleg egy 44.1 vagy 48 kHz-en működő DAC is tud nagyon szépen szólni, sőt, még csinálhat akár upsamplinget is belül, ahhoz nem kell a forrás mintavételezési frekvenciájánál többet kezelni képes bemenet. Az esetek túlnyomó többségében úgyis 44.1 kHz-es CD vagy 48 kHz-es DVD anyag fog szólni, annak a DAC-ba juttatásához bőven elég a 48 kHz-et kezelni képes SPDIF bemenet, és aztán a DAC csinál belőle 192 kHz-et akár, ha úgy tervezték meg.
A lényeg viszont az, hogy véleményem szerint sem a pénznek sem a ráfordított időnek és energiának nem optimális felhasználása az, ha valakinél a kHz-ek az egyik fő szempont, mert a hangrendszer egyéb elemeihez képest ez legfeljebb igen finom különbségeket eredményezhet. Az ezen való filózásnál százszor többet ér (és akkor finoman fogalmaztam), ha pl. rászánja valaki az időt, és a saját fülével meghallgat különböző hangfalakat. -
Nem vagyok otthon annyira a témában, hogy komoly érveket vagy ellenérveket hozzak fel, de azért szerintem egy középszintű erősítőnél és hangfalnál azért már kijön egy 48 vs. 192kHz közötti különbség, legalábbis FLAC-ok esetén hallhatóan szebben szólnak a nem túl nagyra tartott Yamaha NS-555-öseim, pedig egy középszerű erölködőm van előtte.
Őszintén szólva annyira összetett dolog a hangzás megvalósítása (a szoba elrendezésétől kezdve a hangfalak elhelyezésén át a különféle komponensekig), hogy szerintem azért nem baj, ha a viszonylag olcsó megoldásokat is nézegetik az emberek. Inkább próbálja ki az alaplapi hangkarijának a digi kimenetét, ha képes a 192-re, mint esetleg vegyen egy külső DAC-ot soktízezer forintért...
-
WN31RD
addikt
válasz
#67688960 #1290 üzenetére
Hallgattam már elég sok mindent... És az a tapasztalatom, hogy rettentően túl van spilázva ez a dolog (is), a szép nagy számoknak sokan bedőlnek ilyen téren (is).
Ebben a topicban igen gyakran olyanok kérnek tanácsot, akiknek azt nehéz megoldani, hogy az erősítőjük elegendően nagy teljesítményű legyen (sok csatornás rendszernél ez bizony drága mulatság), nem is beszélve holmi normális hangfalak beszerzéséről. Amíg ilyen téren is megoldandó problémák vannak, nem igazán látom értelmét a sok kilohertznek vagy egyéb könnyen számszerűsíthető technikai paraméter hajkurászásának. Kb. tuningtrabant érzés.
Úgy gondolom, nem jó tanács ez azoknak, akik korlátozott keretből szeretnék kihozni a legjobbat, amit lehet, nem a legjobb irányba vezeti őket. (Persze, ha valaki milliós cuccban gondolkodik, az más tészta.) -
törölt tag
Lehet hogy elméletileg nem lehetne hallani különbséget a 48 és a 96-as mintavételezés között, mert a ami papíron különbség van, azt papíron emberi fül nem hallja, de a gyakorlatban valami okból tényleg van különbség.
Amíg nem hallgattam meg én is hülyeségnak tartottam.
Sőt tovább megyek, szerintem a 24/192-ön még tisztább a hang, ha nem hiszed próbáld ki.
Vagy lehet hogy én egy farkasember vagyok.
-
WN31RD
addikt
Úgy beszéltek a 96 meg 192 kHz-ről, mintha itt jellemzően annyira extra cuccokról lenne szól, amelyeknek a hangját már tényleg csak ezzel próbálhatja az ember javítani. Ráadásul túlnyomórészt úgyis 44.1 kHz-es CD vagy 48 kHz-es DVD anyag fog szólni...
Nincs persze semmi gond azzal, hogy valami 192 kHz-et is visz, de elsősorban ez alapján választani termékek között, vagy sokat költeni erre, nem túl okos dolog véleményem szerint.Hogy szoftveres analógiával éljek, ha már IT portálon vagyunk, ez olyan, mint a korai optimalizáció: Rengeteg erőforrást elvisz, de úgysem sikerül eltalálni, mi a szűk keresztmetszet. (Jelen esetben konkrétan nem a mintavételezési frekvencia az.)
-
-
törölt tag
-
jolti05
őstag
válasz
#67688960 #1282 üzenetére
DTS kódoló soft, egyre jobb
Lassan a quantum mechanika is szóba kerül
Jelenleg digitálisan van összekötve. SPDIF-en keresztül is sikerült megszólaltatnom.
Erősítőm szerintem nem tudja a 192kHz-et [link] Hm: 24bit / 192 kHz DAC minden csatornának.
Milyen jól ismerem a termékemet...hát no comment.
Az azt SPDIF-et takar?Igenám, csak pont profitálni szeretnék a hangkártyámból, nem rákölteni.
Mert kellene a pénz. A külső hangkarik meg tudtommal drágábbak, és ha még jót is kell venni belőle...
Audio a csíra az X-Fi-ok között. Én azért vettem, mert New Technology, pont egy tízesem volt hangkarira, már nem játszom, így nem érdekelt a hardware-es gyorsítás...megettem.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #1281 üzenetére
Figyel, lehet hogy mégis jobban jársz ha eladod és veszel helyette egy olyan külső hangkártyát ami tudja a 96KHz-s jelet küldeni koaxiális-on, akkor lesz helyed a tunernek is.
Igazán nem is értem hogy minek adták ki az audio verziót.Egyszerűen nem tudok rá jönni, de most komolyan.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #1281 üzenetére
A különbség a multi és a digitális között hogy a multihoz kell dts kódoló szoftver, mert a hankártya nem tudja, és valószínűleg az erősítőd először átalakítja az analóg jelet digitálissá aztán vissza, szóval lehet hogy szebb lesz a hang, ha digitálist adsz neki.
Ja és ha az erősítő csatornánként 24bit/192KHz-s ellenben az hangkártya 24bit/96KHz-jával akkor meg pláne.
Ezért mondtam hogy én inkább azt használnék a helyedben.
Viszont a digitálisnál asszem van valami gond a játéknál, pontosan nem tudom, de azt hiszem csak sztereó lesz, de ez nem olyan nagy gond, tud csinálni virtual surround-ot az erősítőd. -
jolti05
őstag
válasz
#67688960 #1278 üzenetére
Basic setupban megszólaltat mindent, amit kell, úgy, ahogy kell, ez eddig is ment.
Az az 5letem támadt ma, hogy mi lenne, ha vennék még1 Jack-RCA kábelt, és rákötném multichannel-re a frontokat és a reart. Így legalább "jó helyen" szólnának a hátsók is.
Végre sikerült összekötni az alaplapi kártyával a cuccost SPDIF-en keresztül. Megtaláltam hol volt a hiba. PCM felirat ég, ahogyan eddig is.
Kicsit hallgatóztam, de a vasárnapra és a panel többi lakójára való tekintettel keveset, és halkan, annyit sikerült eldöntenem, hogy az X-FI hangzása meggyőzőbb.
Most DigitOut és Coax-ba dugva elvileg minden jelnek át kellene mennie a kábelen, nem? Vagy ennyire hiányosak az ismereteim? Hangzásban miben tér el ez az összekötésmód a multichannel-től? -
törölt tag
válasz
jolti05 #1277 üzenetére
Akkor talán először a "Basic setup"-al állítsd be az erősítőd. Van benne hang teszt is. Addig ne is menj tovább amíg ez nem lesz jó! A lemezes teszt majd ahhoz kell hogy a pc-t teszteld, hogy jól nyomja-e ki a jelet.
Ha analóg bemenettel használod akkor csak akkor lesz valós több csatornád ha a multi-chanel bemenetre kötöd. Ha csak sztereó bemenetet használsz akkor értelemszerűen csak többcsatornás sztereód, vagy virtuális többcsatornád lesz.
A helyedben én inkább spdif-et használnék.
Ha nem spdif-en keresztül van összekötve akkor hogy a fenébe világít a PCM? Ez lehetetlen.
Illetve, láttam a erölködőd könyvébe hogy van valami pcm mód, fogalmam nincs hogy mi a fene az, de talán azért.
Biztos vagy benne hogy jó helyre kötötted?
Hogy ki menjenek a jelek az spdif csatin, három dolognak kell teljesülnie:
-Át kell állítani a hangkártya progijában, hogy az ott menjenek ki.
-Ha több hangkártyát használsz akkor csak az aktuális alapértelmezett lesz használatban, ha a lejátszó progiban nem állítottad át hogy csak egy bizonyos kártyát használjon.
-A lejátszó progit úgy kell beállítani hogy spdif-en küldje tovább a hangot. -
jolti05
őstag
válasz
#67688960 #1262 üzenetére
Igen, beállítottam erősítőn, hogy 4 hangszóró szóljon, de ahogy kilépek a beállításokból, visszavált R L feliratra. (Setupon belül 4 hangszórót jelez).
Tesztlemezem nincs, a dvd-film nem rossz 5let."hangkártya tesztje nem mindig(vagy egyáltalán) nem jó spdif-en"
Most nem spdif-en kersztül van összekötve az erősítővel a gép, egyébként.Mindennél PCM-et jelez, ezért aggódom
"Más feliratot még nem is láttam."
(XPm van)És újabb probléma. Kaptam kölcsönbe egy RCA-RCA kábelt. Rádugtam az spdif-out-ra az egyik végén, másikat a koaxba. Az eredmény, hogy nem szól semmi. Átállítottam a hangbeállításoknál Realtek kártyára. Valami beállítás nem stimmel?
-
Dassler
őstag
Ugyan nem értek hozzá, de az eddigi csekély tudásom - ebben a témában
- szerint egyszerűen mások a fizikai tulajdonságok két jelentősen különböző hosszúságú kábelnél, mint megtett út, ellenállás stb. ezek meg ugyebár eléggé befolyásolhatják a hangot, mint fizikai jelennséget. De nyugodtan cenzurázható vagyok
-
stavross
tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de az gáz, ha nem egyforma hosszú kábelek mennek a hangfalakhoz?
Konkrétan arra gondok, hogy az erősítő az egyik front hangfaltól kb 1 a másiktól pedig vagy 3 méterre lenne!
Számít ez valamit?
Legyen mind2-nél 3méteres káberl, aztán legfeljebb a felesleget elrejtem a szekrény mögé -
-
WN31RD
addikt
Nem feltétlenül kell kiadni 30e-t kábelekre, főleg nem olyan árú rendszer mellett, ahol 30e ide-oda még sokat számít. Én legalábbis nem tenném.
-
quby
őstag
köszi a gyors választ. én is az MM-ben hallgattam 1 jamo s606 hcs3 szettel.Nekem bagyon bejött, bár csak zenét hallgattam - több stilust is - de nincs összehasinlitási alapom.itthon 1 10k-s aktiv szett van ami asszem jazz, de naon csirke
igy asszem világos minden nagyon fog tetszeni. itt 3 házimozi szett szolt még mellette tok hangosan ráadásul a 2 front majdnem teljesen egymás mellett volt. ugyhogy a körülményeket semmiképp sem mondanám nyugodtnak. minnyá utánanézek ennek a DALI-nak
-
fury71
aktív tag
Hali!
Én hallottam többször már a H/K AVR-132-est és árához képest jó erősítő. Egyszer JBL Balboa szettel volt körítve és mondhatom ütős hangja volt. Sokszor nem véletlen ez a párosítás főleg az MM-ben, mert állítólag a H/K és JBL -t egy cég gyártja és passzintják hangzást egymáshoz..
Na ezt a szettet nem az MM-ben halgattam, hanem az egyik munkatársamnál nyugodt környezetben.
A filmek elementárisak voltak, nincs mit hozzátenniA zenénél is jól szólt még szteróban is,
úgy jellemezném, hogy olyan símulós volt. A mélyek nem voltak nagyon eleresztve, talán a sub hiánya miatt is, de Balboa frontok sem túl nagyok, viszont nem volt puffogós és állóhullámok sem a hallgatási pontban, ami ilyen áron nagy előny igy zenére is
Szóval nem lehetett érezni, hogy ez csak egy 5*30 W-os készülék, kihajtotta rendesen a hangfalakat és még nagyobbakkal is elbír. Ebben az árban még belefér 200k-ba egy DALI Concept 5.0 szett is.
Úgyhogy ajánlott. SzerintemÜdv
-
quby
őstag
szerintetek megéri az AVR-132-es H/K.nekem tetszik a tudása és kb ebben az árkategoriában keresek erösitöt + hangfalakat. Kb 20 m2-es szobába kéne elsösorban zenére (klasszikus) de azért moziznék is. Hangfalak még passz. ugy 200k a keret öszz.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #1261 üzenetére
Nos, ha 4 hagfalat kötsz be, gondolom a ki kapcsoltad az erölködőben a nem használtakat, ha nem akkor az a gond, mert az erősísítő dolga rákeverni a sub és a center csatornákat a 4 hagfaladra.
Teszt lemezzel vagy filmmel teszteld a, hangkártya tesztje nem mindig(vagy egyáltalán) nem jó spdif-en.
Amikor zenét játszól le akkor pl. pcm jel megy, tehát akkor azt kell kiírnia. Ha nem akkor valami beállítás gond lesz.
Lehet, hogy nem érzékeli automatán, hogy milyen jelet kap, és át kell kapcsolgatni az erölködőt? Esetleg nézd át könyvét még egyszer.
Vagy kapcsd ki(ha lehet ilyet) a hangkártya beállításaiban a 3d-s effektet meg az ilyen marhaságokat. Én csak analog kimeneten használom az xfi-met nem is néztem a digitálissal.
Ja meg a vistában(ha azt használsz) állítani kell esetleg a vista hangbeállításokban is dolgokat, pl a hogy milyen jeleket tud fogadni az erősítőd, ami le van tiltva az nem fog kimenni. -
jolti05
őstag
válasz
#67688960 #1260 üzenetére
Egye fene, valahogy megoldom
De majd csak holnap, már késő van.
És ha már itt vagyok, felteszek egy kérdést. Miért van az, hogy X-Fi softjában beállítom a 4.1-et, erősítőre 4 hangfalat kötöttem, mégsem hajlandó 4.0-ában szólni, a tesztnél a bal elsővel megszólal a bal hátsó is, ugyanezt produkálja a másik oldal is. Nem igazán értem. Az összekötés módjából (Jack-RCA) adódik, vagy én csinálok valamit rosszul?
Továbbá még sosem láttam mást kiírva, mint PCM. Persze a Dolby és egyéb hanghatások megjelennek, de látom én, hogy van ott még egy pár dolog -
törölt tag
Persze szerintem is vicc.
Én is inkább a táp alapján döntök, ami nálam 590W és szép nagy darab.
Viszont én mindig bele nézek a masina könyvébe, promó alapján nem vizsgálódok.
Ott az Onkyo-nak is fel van tüntetve az FTC-s adatai is a H/K csak ebben adja meg.
Az enyémnél(meg a mostaniaknál is) többféle adatot adtak meg.
2 channel driven:
North American:75 W + 75 W(8Ω,20Hz–20kHz, FTC)
European: 100 W + 100 W(6Ω,1kHz,DIN)
Asian, Australian: 130 W + 130 W(6Ω,1kHz,JEITA) -
jolti05
őstag
A vicc kedvéért átállítottam 96kHZ-re a sampling rate-et. Így nem enged váltogatni a különböző módokban, mint Stereo,Music Enchanter, ésatöbbi. Nem tudom eldönteni, h hallok-e különbséget a 48 és a 96 között. Azt továbbra sem értem, hogy miért él csak a Straight...
Most letépek valahonnét 1-2 .flac zenét, aztán kipróbálom.Félek, hogy megveszem a kábelt, és utána úgy döntök, nem tetszik a hangja az alaplapinak. Akkor meg van 1 kábelem fölösbe, meg volt egy ezresem.
Szerinted melyik a jobb döntés Cifu? Te mit tennél a helyemben? -
WN31RD
addikt
válasz
#67688960 #1253 üzenetére
Az tényleg vicc, amikor az erősítő teljesítményfelvétele kisebb, mint az egyes csatornákon leadott állítólagos teljesítmény összege. Olyan ez, mint a PMPO, csak kevésbé durva: Persze lehet mérni úgy, hogy ezek a számok jöjjenek ki, gyakorlatilag mégis hazugság.
A 30 Wattos H/K teljesítmény szempontjából semmiben nem marad el a konkurrens gyártók hasonló kategóriájú termékei mögött, hiába áll azokon esetleg nagyobb szám.
-
törölt tag
válasz
jolti05 #1236 üzenetére
Zene alatt is, konkrétan én szebbnek találtam a magas tartományt, 48-on fémesebb volt.
Nem akarok lukat beszélni a hasadba,csak gondoltam szólok, próbáld ki.
Én pont úgy választottam alaplapot, vagyis fontos szempont volt hogy minimum 2pci legyen, a tuner meg a hangkártya miatt, és a hálókártyámnak sajna nem maradt hely ezért vennem kellett egy pci-e-st. -
dabadab
titán
SPDIF-nel sem tok mindegy, mert egy csomo hangkartya (Audigy-k, meg egy csomo alaplapi cucc is) fix belso 48 kHz-en megy, igy az elso dolog az, hogy a CD-formatumu hangot (ami 44.1 kHz-es) atkonvertaljak (SPDIF kimenet eseten is), marpedig az vezethet eszreveheto minosegromlashoz.
-
válasz
stavross #1247 üzenetére
A H/K kivételével a többi gyártó egy csatornára adja meg a max. teljesítményt, aztán azt megszorozzák a ráköthető csatornák számával. Az én Onkyo-mra is az van írva, hogy 7x130W, de ha végigböngészi az ember a technikai adatokat, akkor már látja, hogy ez 6 Ohm-ra vonatkozik egy meghajtott csatorna esetén 0.01%-os torzításra. Már csak azért is érdekes lenne, mert a max. energiafelvétele 460W, márpedig ha tényleg képes lenne a 7x130W-ra, akkor ugye minimum 910W-ott kéne felvennie, de ez is fizikai képtelenség lenne, mivel 100%-os hatásfok csak az elméletben létezik, a gyakorlatban nem... Az erősítő meg ugye max. 460W-ot vesz fel...
A H/K azt az adatot adja le, amit bármilyen körülmény között, minimum le tud adni az egyes csatornákra...
-
dabadab
titán
válasz
stavross #1247 üzenetére
"Más gyártóknál ennek 2-3 szorosát"
Mert ok batrabban hazudoznak
Mondjuk azert ilyen kategoriaju cuccoknal legalabb oda el szoktak jutni, hogy legalabb odairjak, hogy mikepp jonnek ki a szamok (altalaban csak egy csatorna szol a mereskor, az is torzit ezerrel), nem pedig csak elsutnek egy PMPO-t.
-
fury71
aktív tag
válasz
stavross #1244 üzenetére
Ja. Szerintem a H/K AVR 132-es a jobb választás, de megfontolnám a moldvan által javasolt Denon AVR 1507-t is mert tényleg jók Denonok és ha esetleg mégis úgy dötnesz, hogy kell a 7.1 későbbre akkor...
A Jamo szetthez is jobbak lehetnek az állítólag "lágyabb" hangzású erősítők mint pl: H/K, Denon......szerintem.
Nekem volt Jamom annak idején még a "stereo korszakomban" és az akkor köztudott "lágy" hangzású Technicserősítővel szépen muzsikált. ( Csak elcseréltem a rendszert egy komplett PC-re.
... ma is sajnálom)
Üdv: fury71
-
stavross
tag
Hali!
Fury71:
Jamo E350PPL 5.0 szettet vettem, amihez eredetileg egy Yamaha RX-V361-est szántam, de úgy alakult, hogy nagyobb jutalékot kaptamés gondoltam akkor már nem veszek belépő szintüt
LCD TV-is tervezek majd de a DVD lejátszót közvetlenül kötném rá nem erősítőn keresztül
Van egy (szerintem) elég jó DVD lejátszóm: Panasonic S49. Kb 2éves tök jó képe van (legalább is CRT-n) és HDMI-t kivéve minden van rajta (Digitális optikai és koax hangkimenet, 5.1 analóg hangkimenet, sőt még S-Video is)
Ha lesz LCD TV-m 99% hogy kompnensen lesz rákötve a DVDCifu:
Jaja! Tudom hogy az Onkyon HDMI csak switch, és pl akkor jó ha mondjuk a TV-n nincs elég HDMi bemenetTehát ha zenét szeretnék hallgatni és mondjuk "csak" 5.1-ben DVD-t nézni akkor a H/K AVR 132 a jobb választás?
-
válasz
stavross #1240 üzenetére
A HDMI csak switch az Onkyo esetén, tehát két bemenet és egy kimenet, sem hangot nem vesz le róla, sem konvertálni nem konvertál semmit rajta.
A kettő közül a H/K a minőségibb, ez nem is kérdéses. A 7.1 ugyan jó dolog, de hozzáteszem, hogy érezhetően kezd fogyni a szufla az erősítőből, ahogy egyre több hangfalat kell meghajtania. Az persze más kérdés, hogy azok az erősítők, amelyek diszkrét hajtják meg a csatornákat, azok legalább kétszer ennyibe kerülnek...
-
fury71
aktív tag
válasz
stavross #1240 üzenetére
Hali!
Szerintem az Onkyo 505-ös jó egynek, ha főleg filmet nézel és keveset hallgatsz zenét.
A H/K 132-esjó hangú AVR (zenére is) szereintem jobb mint az Onkyo 505, de mai szemmel nézve kevés szolgáltatással.
...mert, hát nem tudom sokan 7.1 -es erölködőt is csak 5.1-ben használják. Ha kicsi a szoba felesleges a 7.1, csak pazarlás még 2 doboz és még zavaró is lehet a + hangfal. Ha meg nagyobb mint 30nm akkor meg a drágább erősítők közül kellene választanod és akkor mehet a 6.1, 7.1, 9.1 stb.
A HDMI meg mint írtad is "egyenlőre nem fontos", csak ha 1-2 éven belűl lessz hozzá LCD v. Plazma TV. Éppen ezt is ki lehet kerülni egy jó HDMI-s lejátszóval közvetlen csatlakoztatva a TV-hez.
Gondolkozz el ezeken és főleg hallgatózz, minél többet.
Amúgy milyen hangfalakat akarsz hozzá vagy már megvan?Én korábban szemeztem az Onkyo TX-SR705-el de nem sok jót olvasok róla és meg is hallgattam.
..nem tetszett főleg egy Denon AVR-1908 és AVR-2308
után. Így most valszeg a Denon maradt vagy a Yamaha RX-V1800-as DALI v Heco szettel.
Üdv: fury71
-
stavross
tag
Sziasztok!
Erősítőtt szeretnék venni és 70.000 Ft-ot szánnék rá! Eddig az ONKYO TX-SR505 tűnt befutónak, de most látom a HK AVR-132 ára is lement 69.900-re!
Szerintetek melyik a jobb választás?
Az Onkyo azért szimpatikus, mert bár 5.1-es szettem van de késöbb bővithetem 7.1-ig + van rajta HDMI (bár ezt egyelőre nem fontos számomra)A HK AVR-132 ennyire jónak számít az 5.1-esek között, hogy "AKCIÓ"-ban 69.900?
Ez most tényleg jó vételnek számít?Szeintetek?
Üdv
Stavross -
válasz
jolti05 #1236 üzenetére
Mindent összegezve mégis elképzelhető hallható hangminőségromlás?
Szerintem nem.
Jól értem, hogyha felnyomom 96kHZ-re(ez a max) a Sampling Rate-et, hallanom kell, hogy szebben szól? Mi alatt?
Megfelelő forrás esetén (ie.: FLAC, és hasonló források) kihallható. Egy sima, agyontömörített MP3-nál nem valószinű.
-
jolti05
őstag
Ninok & Cifu & gog:
Jelenleg 48kHZ-re van állítva a Sampling Rate, úgy tűnik, így használom
Rámentem -valamennyire- a minőségre, ezért vettem az X-Fi-t, aranyozott Jack-RCA csatlakozót, vastagabb hangfalkábeleket, de ettől függetlenül MP3-mat hallgatok, és leginkább zenehallgatásra használom a hangkeltőket. DVD-t ritkán nézek gépnél, játszani sem játszom, jódarabig nem is lesz 5.1-em, maximum egy mélyládát szeretnék építeni, az is csak 2.1. Úgyhogy így nézve a térhangzás és egyéb érzésem szerint még elhanyagolható.
Kábel nyugtázva
Mindent összegezve mégis elképzelhető hallható hangminőségromlás?Jól értem, hogyha felnyomom 96kHZ-re(ez a max) a Sampling Rate-et, hallanom kell, hogy szebben szól? Mi alatt?
Szemét dolgok ezek...
Elgondolkodóba estem.
-
deicide
veterán
Yamaha RX-V661 és Tannoy HTS200, ezekhez jutottam jutányos áron (80k és 100k), tud róluk valaki valamit?
-
Begi
senior tag
Mi a véleményetek erről?
XW-JAZZ40 3 utas álló hangsugárzó 130 W/8 Ohm, 20Hz-20kHz, 213*902*280mmés erről:
Rogers RT929 erőlködő. -
Ezzel azért vitatkoznék. Az X-fi szerintem egy kicsit túl van hypeolva, zenehalgatásra egyáltalán nem olyan nagy szám. Analógban feltekert hangerőn néha hallható elektromos háttérzajok (pedig ahol hallgattam, ott 2 méteres Kácsa Jack-RCA kábelek voltak, nem valami gagyik) mentek. Kipróbáltuk optikai kábelen, és konkrétan a zene minőségében komoly változást nem észleltünk, de abszolute semmi háttérzajt nem hallottunk ezután. A havernáll mondjuk maradt mégis a jack-RCA megoldás, mivel játékok alatt csak így van térhangázsa...
-
válasz
jolti05 #1227 üzenetére
Nem tudom, hogy az EW-be mit akartak rád sózni, de nekem a belinkelt kábelem van, tuti jó.
A 44.1, 48, 96, 192Khz a mintavételezést jelenti, a nagyon értelemszerűen jobb, bár kérdés kihallod-e (én 48 ill. 192khz-en próbáltam, FLAC-oknál azért kijött az, hogy a 192-es tisztábban szólt, viszont ha "csak" hallgattam (MP3, játékok, HD rippek), azért komolyabb különbségeket nem hallottam ki, most is 48khz-en megy, mivel a Terratec Aureon 7.1 PCI ennyin küldi).
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #1227 üzenetére
Valahogy éreztem, hogy Realtek hangkártya van az alaplapon. Szerintem azt ha digitális kimeneten keresztül kötöd az erősítőre akkor sem fog úgy szólni, mint az X-fi az analóg kimenettel. Ahogy Cifu is mondta, az egy jóval gyengébb képességű hangkártya. Egyébként meg a minőségben nincs különbség a két kimenet között, csak annyi, hogy a digitális nem szedi össze a zajokat. De ha nem nagy távolságra kell elvinni, és elég jó a kábel, akkor ennek sincs jelentősége. Nálam gond volt, mert kb 10m-re van a gép az erősítőtől. Ezt már nem nagyon lehetne analóg kimeneten összekötni.
Ráadásul sokkal több a kábel, mert ugye digitálisnál csak 1 kábelen megy minden.
-
neduddki
nagyúr
válasz
moldvan #1219 üzenetére
HI!
Kb most nekem ennyi a cuccom a mostani allapotaban, mint amenyibol Te is indulni akarsz. Nalam a hangszorok voltak a kiindulasi alap ebbol kifojjolag: bof, szoval raszanando osszeg az szuken egy par 8030a beszerzesere terjedtek ki, de mikor elmentem meghallgani /szerencsere!/ nemi nemu bajok adodtak a magasaval a tobbihez kepest, es mivel a 8040a mar darabban is boven huzos volt, inkabb a 8020a mellet dontottem, azzal a felkilatassal, hogy majd melleokok egy melyladadt egyszer. Szoval a zajkelto eszkoz mar megvolt, hallgattam is, de minidg atdugaszolni kicsit sok volt a jobol, ezert nezegettem, hogy mi lenne az udvos, es a hifi totyikba szoba kerult egy Braun cc4 /bof/ amit vegul is hagytam beken, /de multkoriban raakadtam itt erre es a fejemet fogtam a hujjesegemem ,hogy nem lattam meg idoben: bof / es vegul is egy Denon 1907-nel kotottem ki, meg is voltam legedve, mig dabadab a Hi-Fi totyikban fel nem dobta az osszehasnlitos wav-jait es annak hatasara en is el kedtem kiserletezni, es mit mult heten hosszas dugdosas utan kiderult, hogy a Genelec-jeim kepessegein a Denon bizony-bizony ront /errol most irok eloszor/, aszittem majd hjjet kapok, jo nem sokat, de akkor is:- ( /meg ha mar a tudat ojjan akkor cseszheti az ember:- (/
Szoval most esz a fen, hogy mikor a tszcse doktorandusza legkozelebb hazafele veszi az iranyt ausztraliabol, a hona ala tetetek egy adp61est. Na roviden ennyit akartam:- ) /sajna a hazai ar kicsit horror a kintihez kepest:- (/
Hangfal: Kef Q7 es utod iQ7 zenenel mindepp meger egy miset! /azaz meghallgatozast/udv
neduddki
p.s. most eppen a Honfoglalas szoll a joszagokbol:- )
-
jolti05
őstag
Nem tudok róla sokat. Realtek típusú integrált 7.1-es hangkártya SPDIF ki- és bemenettel.
Tehát azt mondod, hogy jelenleg (Jack-RCA) "jól" van összekötve a géppel, és ennél szebben nem is tudna szólni?
Nekem...olyan 1.5m-es kábel elég lenne szeritem. Nem egy nagy távolság.Cifu:
El voltam ElektroWorld-be, és nem ilyen kábelt akartak rám sózniDe nem vettem meg szerencsére. Akkor ez tutifix jó ?
Mit jelent nekem ez a 48kHZ, illetve a 96?
Nem játszomZenénél tökéletes a sztereó. Másrészt jelenleg 2 hangfalam van
Tehát az utolsó sorok még nem okoznak gondot.
Thx.
-
Rolcsi20
senior tag
javítsatok ki ha tévedek, de úgy hallottam hogy mostanság az 5.1nél a Yamahák a menők...haverom vett is egy 55ért asszem...szép is jól is szól
-
WN31RD
addikt
válasz
moldvan #1224 üzenetére
"ennyivel szebb a sztereo?"
Ha ugyanannyi pénzből kell összerakni, akkor zenére igen. Nem mindegy, hogy két hangfal vagy öt plusz mélyláda, illetve viszonylag egyszerű sztereo erősítő vagy minden extrával felszerelt bonyolult AV erősítő.De hogy neked mennyivel szebb, azt csak akkor fogod megtudni, ha saját magad meghallgatod. (Nyugodt körülmények között, nem Media Marktban.)
-
moldvan
csendes tag
válasz
NoName?! #1222 üzenetére
Szeretem a Trance zenét (Armin Van buuren és társai...)
De legtöbbször nem ezek szólnak itthon, amit tényleg "élvezkedés" céljából hallgatok az Alicia Keys, Anima Sound System, Saint Germain, különböző igényes Chilloutok, Tátrai Band, Santana..... ilyesmi...
Nem tudom amúgy elbizonytalanodtam ebben a JBL-ben.... máshol a Polk Audio-t, meg a Dali hangfalakat ajánlgatják....
De leginkább azt kéne eldöntenem, hogy házimozi vagy sztereo... kéne a házimozi, felépíteném szép lassan az 5.1-et, de nem tudom..... ennyivel szebb a sztereo?
-
moldvan
csendes tag
Köszönöm a választ, valóban jól át kell gondolnom...
Hallgatózóm majd sokat, meg beszélek még egy-két szakival, aztán csak meg lesz a legjobb döntésStream Audionál nézegetem most a Rubicon és Polk Audio hangfalakat, lehet, hogy elnézek vmelyik nap hozzájuk és akkor már a JBL-t is szemügyre tudom venni, meg talán mondanak valamit erősítő ügyben is....
Köszi mégegyszer...
-
NoName?!
csendes tag
válasz
moldvan #1219 üzenetére
A JBL E-80-asnak keveselték a mélyét asszem. Nekem egy JBL E-90 es frontom van egy denon PMA 500AE erősítővel. Van egy AVR 1507 em is házi-mozira, és bizony a kb 25 rugóval olcsóbb sztereo lenyomja a másikat zenében. Nem volt előtte komolyabb rendszerem, szal nagy tapasztalatom nincs..., de nekem nagyon bejön a JBL a gyönyörű mélyeivel. Milyen zenét hallgatsz majd vele, az sem mellékes.
-
moma
őstag
na ahogy látom, hogy itt milyen összegek röpködnek erősítőre, abból azt sejtem, hogy a 2.1es cucc árából(10k körül) nem tudnék egyet venni a két hangfalhoz ugye? Valaki erősítsen meg please. mert amúgy nincs szívem megszabadulni a hangfalaktól
-
WN31RD
addikt
válasz
moldvan #1219 üzenetére
Lehet, hogy igaza volt az emberkének, nem tudom, nem igazán vagyok otthon konkrétan a házimozi erősítőkben. Erre annyit mondhatok, hogy ha úgyis 80%-ban zenére használnád, akkor szerintem jobb választás lenne egy egyszerű sztereo rendszer. Nagyon sokba van egy AV erősítő egy hasonló hangminőségű sztereohoz képest, és a sok hangszóró is rendkívül drága mulatság. Ehhez képest véleményem szerint nem olyan szörnyen sok, amit nyújtanak. Szerintem a sokpontegyes hang inkább "látványos", mint hosszú távon kielégítő élmény, ezzel szemben zenehallgatásnál egy igazán szépen szóló sztereo nagyon kellemes élmény tud lenni.
Ha korlátlan kereted van ilyesmire, akkor nyilván összedobsz sok-sok millióért egy minden igényt kielégítő sokcsatornás rendszert, ha viszont nem ez a helyzet, akkor jól át kell gondolni, milyen kompromisszumot kötsz, mihez ragaszkodsz, miből engedsz.
Azt javaslom, ne siesd el a dolgot, hallgass meg minél több rendszert, lehetőleg nyugodt körülmények között, próbálj elvonatkoztatni a DVD divattól, és így dönts. Ez nyilván nagyon függ az igényektől, az ember hallásától és anyagi lehetőségeitől, de nekem pl. kb. 1 milla alatt eszembe nem jutna bármi másban, mint egyszerű sztereo rendszerben gondolkodni.
Szerk.: Általánosságban véleményem szerint az olcsóbb erősítővel és drágább hangfallal mindenképpen jobban jársz. A legolcsóbb kategóriát kivéve én a keret durván 2/3 - 3/4 közötti részét költeném hangfalakra, mármint kettőre.
-
moldvan
csendes tag
WN31RD egy kérdés még....
A házimozi és hifi shown is megkérdeztem egy úriembert, hogy mit szól az (akkori) ötletemhez, ami egy most 95 ezerbe kerülő DENON AVR-1508-at és egy JBL vagy Dali hangfalat foglalt magába (150k).
Ő azt mondta, hogy a 1508-at felejtsem el ha 80%-ban zenére akarom használni és egy 1908-at vegyek helyette....
Na most ha 300k van, hogy megvegyem a két front sugárzót és az erősítőt, akkor két dolog lehetséges
1. Denon 1908 (150k) és hangfal (150k)
vagy
2. Olcsób erősítő (100-110k) és jobb hangfal (180-190k)
vagy egy harmadik, amit valaki elmond majd
Üdv
-
moma
őstag
nem házimozi, de nem találtam jobb helyet:
gondolkozom, hogy vegyek egy 2.1es pc hangszóró settet, vagy van két elfekvő hangfalam és abból kilehetne hozni jobbat esetleg. Mennyit és milyen erősítőre kellene költeni hozzá pc mellé? A hangfalak egy sony mini hifiből valók. Paraméterek: 6ohm, 80w per darab típus: ss-m 33.
Nem értek hozzás és nem is vagyok nagyon igényes, szóval nem akarok túl sok időt bele rakni az ügybe
Köszi a segítséget előre is -
WN31RD
addikt
válasz
Skyhunter #1213 üzenetére
"UI: a kábelezést khagytam az árkalkulációból,ilyen jellegű hangeszközökhöz ajánlatos és illik egy 10-20k értékű madzag is....."
Talán "illik", de én pl. nem ajánlanám. A hossz függvényében kellően nagy keresztmetszetű legegyszerűbb kábel tökéletesen megteszi, csak a csatlakozók legyenek tisztességesen ráapplikálva. Mellesleg kiváló hangfalkábelt lehet csinálni házilag, igen olcsón, a félméteres interkonnektekre meg főleg nem érdemes sokat áldozni. (Ha netán hosszan kell vezetni, az más tészta.)Abban maximálisan egyetértek viszont, hogy azt a 300e-t úgy érdemes elosztani, hogy több jusson a hangfalra.
-
Dassler
őstag
Amit kérdezni akartam: valakinek nincs valami jó ötlete a szatelit kábelek elrejtésére házi-mozi sziget esetében?
szőnyeg alatt mennyire van biztonságban szerintetek?
-
Dassler
őstag
válasz
moldvan #1214 üzenetére
Nekem személy szerit a JBL ill. Dali hangja tetszett eddig a legjobban, bár én kimondottan házi-mozira keresek dobozokat. Amiket még meghallgattam: Wharfedale, KEF, SAL, azért persze messze nem rosszak, abszolúte szubjektív a véleményem. Még a hifibarlangba is elcsoszogok a közeljövőben, mert Quad. Tannoy, Mission ill. Mordaunt darabjaira is kíváncsi vagyok.
-
moldvan
csendes tag
válasz
Skyhunter #1213 üzenetére
Köszi a válaszokat, megnézegetem ezeket amiket írtatok.
A kábelezés nincs benne a 300k-s keretemben, persze ilyen cuccnál már rá fogok áldozni még 10-20k-t.
Mondjuk a Harman-Kardon erősítőt kicsit olcsónak találom, valamivel komolyabbra gonoltam.
Elmondom még, hogy én mire gondoltam, hátha valakinek arról is van véleménye, vagy esetleg elmondja, hogy az jó/nem jó..
Denon AVR-1908 (150k - ebbe eléggé beleszerettem, Denon erősítőm volt eddig is, semmi probléma nem volt vele, valszeg maradok a márkánál...)
hozzá
JBL E80 (120k) vagy Dali Concept 8 vagy Dali Ikon 5 (mondjuk ez már 170-180k ami kiesik a 300-as keretből)JBL, Dali vagy Rubicon hangfalakról valakinek valami konkrét véleménye/élménye?
-
Skyhunter
őstag
válasz
moldvan #1211 üzenetére
Hááát...én lelkes amatőr vagyok,de ha összesen 300k-t akarsz költeni 2 front+erősítőre akkor a következő variációk lehetségesek:
1.Veszel egy Harman-Kardon 132-est (kb 65-75k) és hozzá Magnat Vintage frontokat (kb 220k)
2.Egy jobbfajta DENON 120k és + 2 db Dali Conception 180k(Nekem egy 3.vari van ((Xd)) ,egy jobb DENON és hozzá 2 db Magnat Vini,mondhatom sok hangfalam és erölködőm volt már,de ezek nagyon jól szólnak...ebben a 300k-400k árketagóriában persze)
UI: a kábelezést khagytam az árkalkulációból,ilyen jellegű hangeszközökhöz ajánlatos és illik egy 10-20k értékű madzag is.....
Remélem segítettem.
-
WN31RD
addikt
válasz
moldvan #1211 üzenetére
A nemrég már belinkelt Quad hangfalakat ajánlom neked is figyelmedbe, a 12L2 nagyjából belefér a keretedbe. Ha nem a dübörgés, falbontás a cél, hanem az, hogy szépen szóljon a zene, akkor mindenképpen érdemes őket meghallgatni.
-
moldvan
csendes tag
Sziasztok!
Egypár hozzáértő szakember vagy lelkes amatőr véleményét szívesen meghallgatnám így vásárlás előtt:
Szóval egy erősítőt és mellé egyelőre csak két front hangfalat szeretnék vásárolni, nagyjából 150-150 ezer forint van rá.
80%-ban zenét hallgatnék velük, és csak kb. 20%-ban néznék filmet. Tehát fontos, hogy a zenei élmény legyen nagyon jó.
A center és háttérsugárzókat majd csak később venném meg a rendszerhez.
Az erősítők terén a Denont, hangfalak terén pedig talán a JBL-t, Dali-t, Rubicon-t preferálom, de nyitott vagyok minden véleményre, ötletre.
Ha valaki leírná a véleményét, vagy tapazstalatait azt előre is köszönöm.Üdv.
-
-
Kínai cég, a hi-fisták szerint ár/értékben ott vannak a toppon. Itt a honlapjuk.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Talaltam egy arlistaban CAV markaju erositot.
A tipusa AV1086(Házimozi erősítő CAV AV1086, Dolby Digital, DTS, Dolby ProLogic II dekóder).
Milyen marka ez? Es milyen lehet ez az erosito? -
válasz
jolti05 #1202 üzenetére
Milyen kábellel tudom ezt megtenni?
lapon az OUT-ba, erősítőn koax-ba?
Igen.
Hangminőségben észre fogok venni bármilyen...romlást?
Hát... A probléma ott van, hogy ezen a deszkán egy régebbi Realtek zajkeltő van, ami csak 48khz-es kiemenet támogat. Ebből a szempontból rosszabb, mint egy X-Fi analóg kiemenetről. Abból a szempontból viszont jobb, hogy semmiféle zajt nem szed össze gépből.
Egy apróságra felhívnám ugyanakkor a figyelmed: ugyan DVD-knél, HD rippeknél nem lesz gond a térhangzással (azt csak át kell engednie magán a hangkártyának), de megszólaltatni csak sztereóban tudod amúgy. Akár zene, akár játékok alatt.
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #1202 üzenetére
Kérdéses, hogy milyen hangkártya van az alaplapon. Ha valami gagyi, akkor lehet minőségromlás az X-Fi-hez képest, de amúgy a digitális kimenet jobb, mint az analóg,mert nem szed össze mindenféle zavaró jeleket, és messzebbre is elvihető. Egyébként nekem is van egy TV tuner a gépemben, és valamiért a digitális kimeneten nincs hangja. Csak nem tudok rájönni, hogy miért. A sima analóg kimeneten szól rendesen. Amúgy az alaplapon van két bemenet, egy cd, és egy aux, már próbáltam mind a kettőre csatlakozni, de egyik esetben sem szól. És csak a tunerrel van ilyen gond, mert minden más szól, ugyanis nekem is digitális koax-szal van összekötve a gép az erősítővel.
-
jolti05
őstag
Sziaszok!
Úgy döntöttem, eladom az X-Fi hangkártyámat, ami jelenleg szolgáltatja a hangot az erősítőnek Jack-RCA-n keresztül. Az eladás oka egyszerű, kellene egy tv-tuner, és nem fér el a gépben.
Van nekem egy ilyen alaplapom: [link] Ott figyel bal alul 1 SPDIF-IN és 1 SPDIF-OUT. Ezen keresztül szeretném hozzákötni a géphez az erölködőt.
Milyen kábellel tudom ezt megtenni? RCA-RCA, és a lapon az OUT-ba, erősítőn koax-ba?
Hangminőségben észre fogok venni bármilyen...romlást?
Egyáltalán megoldható ez így? [link]
-Coaxial S/PDIF input/ output functionKöszi.
-
Dassler
őstag
Nehéz ügy ez a hangfalasdi....ha végre találok valamit, ami hangban is tetszik, meg külsőre is rendben - ami most ugyebár szempont, amúgy személy szerint annyira nem szokott az lenni, csak most eléggé szem előtt lesznek - az mininmum 2 kiló fölött van darabja... az olcsóbbakból pl a JBL CST55-öse is tetszik, hangra, külsőre, csak picit gyengusok sztem egy 35m2-es, galériás - értsd magas - helyiségbe.
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest