Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
-
Dassler
őstag
válasz
NoName?! #2873 üzenetére
Gondolom, előrébb jutottál vele
de ez ilyen, mindenkinek más a füle, ízlése. Ha tök nulláról kezd valaki, akkor kicsit egyszerűbb a dolog ajánlás szempontjából, mivel azért egyik nevesebb márkával se lehet nagyon mellé nyúlni, csak mindnek meg vannak a maga jellegzetességei (mnidh hangzás, mind funkció tekintetében) de ha váltani akarsz, akkor már van egy referenciád, nehezebb eldönteni innen, hogy te vajon jobbnak ítélsz-e meg valamit a jelenlegi berendezésedtől, vagy ugyanúgy gondolod-e, hallod-e mint mondjuk én.
Én egy NAD-325 Polk RTI A9-cel vagy CA 540-est vennék Rubicon R63F hangfalakkal sztereóra, az én zenei ízlésemhez előbbi jóval jobban passzol, a második az "muzikálisabb" konfig, de nagyon szép hangzású. Esetleg ha nagyon mindenes zenére kellene, akkor egy H/K 3490-est JBL Studio L 890-es dobozokkal. -
Dassler
őstag
válasz
NoName?! #2871 üzenetére
Szia,
mivel a PMA-500-ast konkrétan nem hallottam szólni, így érdemben nem tudok nyilatkozni. a 700-as valszeg nem sokban különbözik tőle a nagyobb teljesítményt leszámítva, az 1500-ös már UHC-és, de hogy ez megéri-e az árát, vagy sem...(?). A CA-nak meg egyszerűen másabb a hangja. Nekem jobban tetszik, mint a Denon, másnak meg pont fordítva.
Monjuk még az új H/K sorozatra is kivi vagyok (helyedben meghallgatnám), vmikor majd szánok is rá időt. Sztereóban 100k körüli áron esetleg a 3390 ill 3490 is szóba jöhet az újak közül, vagy a régebbi 970.
Kérdésedre válaszolva:
Igazság szerint - mint mindig - a meghallgatás a döntő. Ha te hallod úgymond azt a 30-50k különbséget - tehát annyival jobban szól, akkor igen, ha a te füled nem hall különbséget, akkor nem. -
WN31RD
addikt
válasz
NoName?! #1313 üzenetére
"Van egyáltalán olyan front ami 30hz alá tud menni?"
Persze hogy van, csak igen drága.Egyébként szerintem eléggé egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mennyi mélyre van igénye. Az én front hangfalaim pl. a 23 cm-es mélysugárzójukkal papíron a 40 Hz-et -6 dB-en viszik, és nekem bőven elég, ami mélyet produkálnak, "normális" zenéhez tökéletes, de filmnél vagy kifejezetten dübörgősre kevert zenénél még vissza is kell vennem a mélyből. Szóval a magam részéről egyáltalán nem vágyom arra, hogy kiessenek az ablakok, eszembe nem jutna mélynyomót venni, de más nyilván máshogy van ezzel.
-
moldvan
csendes tag
válasz
NoName?! #1222 üzenetére
Szeretem a Trance zenét (Armin Van buuren és társai...)
De legtöbbször nem ezek szólnak itthon, amit tényleg "élvezkedés" céljából hallgatok az Alicia Keys, Anima Sound System, Saint Germain, különböző igényes Chilloutok, Tátrai Band, Santana..... ilyesmi...
Nem tudom amúgy elbizonytalanodtam ebben a JBL-ben.... máshol a Polk Audio-t, meg a Dali hangfalakat ajánlgatják....
De leginkább azt kéne eldöntenem, hogy házimozi vagy sztereo... kéne a házimozi, felépíteném szép lassan az 5.1-et, de nem tudom..... ennyivel szebb a sztereo?
-
canniball
nagyúr
válasz
NoName?! #1033 üzenetére
1. Mi az a direct mód?
2. Hogy jön a downmixhez a zenehallgatás?
3. A downmixet azért kérdeztem, mert jelenleg hangfalakat "nincs kedvem"venni, így egyelőre a hifire lenne kötve, ami nem fog nekem 5.1-et produkálni.
Más:
Amit most már két postból is kihagytam: a tulajdonságainál ez áll:
Akkor most három bemenete van összesen (2 optikai+1 koaxális) vagy van három digitális+három analóg? -
jolti05
őstag
válasz
NoName?! #559 üzenetére
Csáó! Én nem vettem volna most meg azt a Logtech-et...fúde ronda, tehát nem szándékozom olyat venni, de a hsz-ed után kifejezetten tudom, hogy nem fogok olyat venni.
Hát igen, az már egy csöppet erősebb kategória, mint amiket én nézek most
Ha gondolod, segíthetsz nekem a döntésben, megköszönném
Yamaha RXV361?
csizzah: És nem is mondtál semmi hülyeséget, csak mindenképpen 5.1-et szeretnék kiépíteni. A keret sajnos nagyon szegényes, ha nem melóznék nem is álmodhatnék ilyesmiről. Esetleg ha kapok jövőre ösztöndíjat, akkor tudok még valamit venni hozzá. Ez van sajnos. De nagyon remélem, hogy csúcsszuper lesz, és 20 évre le van tudva itthon a hangtechnika(Enyhe túlzással)
[Szerkesztve] -
csizzah
aktív tag
válasz
NoName?! #559 üzenetére
HI,
Én is csak azért dobtam fel a kompakt rendszer gondolatát, hogy nyár végén legalább még egy nyalókát tudjon magának venni a hangrendszeren kívül, de én sem vagyok híve ezeknek a minden egybe cuccoknak.
Sztereo rendszer, hát igen ezt magyarázom én is, csak hát mondjuk én sem szeretnék lemondani a moziról, és zsoci anyagi lehetőségei nem engedik meg a külön stereo, hm erősítő megvásárlását.
Hát igen JBL e90, valami brutál nagy dög, egyszer hallottam már, igaz csak mozi alatt, de nagyon tetszett, egy időben én is jbl-t akartam venni igaz ''csak'' e60-at, de később letettem róla, bár ez az e90 90-ért nagyon megérte. Amúgy melyik denonokkal hajtod a JBL-eket?
Üdv,
CsizZ
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Exkluzív órák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest