Aktív témák
-
Icewind
aktív tag
válasz
30z.Samu #2190 üzenetére
Persze ilyen apróságoktól azért ne várj túl nagy teljesitményt...
"505 watt teljesítmény" ---> ezt pl alapból felejtsd el
A 100 ezer forintos cambridgem hajt csatornánként 50et
szerk: de végülis ha nem akarsz döngetni a zenével, meg összesz*rni magad egy filmbeli robbanason... egy xboxhoz játszani gondolom ez is jó lehet..
-
30z.Samu
félisten
Nah! Kis keresgélés után megtaláltam ezt, ehhez elvileg nem kell erősítő, mert van rajta optikai bemenet. [link]
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2182 üzenetére
Én büszke vagyok h 23ért vettem, mert 3 évre rá is 27ért kínálták a bevásárlóközpontok
Azért amin tényleg lehetne javítani, az az, hogy ne lélegezzen, csak a reflexcsövök keresztük. Lehetne egy kis szilikont nyomatni a panelek meg a kábelezésre. Vatta is van benne rendesen...ütős...
Jól látod, már nem gyártják, csak az 5000-rest és a +5öst
Errefele "fejlődik" a Genius.
Szerintem használtan is bombajó üzlet, ha tényleg olcsón akarja valaki megúszni és nincsenek hatalmas igényei (főleg ha még panelben is lakik, mint én), a DHT510 is lehet szomszédriogató.Nálam is marad már, az biztos. Én is el akartam adni, kínáltak is érte 17e-ret pár hónapja, végül nem adtam. Lesz mit mutogatni
-
30z.Samu
félisten
válasz
bajnokpityu #2183 üzenetére
Hát most teljesen elbizonytalanodtam!
-
jolti05
őstag
válasz
30z.Samu #2175 üzenetére
A mennyiértre azt tudnám én mondani, hogyha tudsz, menj el hallgatózni, és esetleg ha megtetszik a Sal hangminősége...sosem lehet tudni. Így néznek ki: [link] 26e-ért megkapod a szettet, mellé erősen ajánlott egy mélynyomó. Ha jártál volna a DunaPlázai Saturnaban nyitáskor, megkaptad volna az erősítőmet 34e-ért, plusz 26e az annyi mint: 60
Szerintem ennyi pénzért nem rossz, kövezzetek meg
A Magnat Monitor 990 még viszonylag nem olyan nagyon drága, anno ajánlották nekem is, de ha meglátod élőben, elneveted magad. -
bajnokpityu
félisten
válasz
30z.Samu #2181 üzenetére
kerits egy 3600ot használtan.biztos lesz aki nagyobbra vált,és em tudja értékelni a kincsét
én télleg nem tok semmi értelmes aktiv 5.1es szettet ezen kivül.70ért a victa meg crystal van,hozzá 50-60 egy erősitő.az a köv lépcső hangerőben,hangminőségben.altecek nem zenészek ennyiért,logik sem,klipsh drága,és csak zúzni jó, hifi márkák meg ennyiért nem adnak semmit.
marad a használt akkor sztem.vagy kérdezz meg mást,okosabbat,hátha látott vki valami érdekes vételt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2177 üzenetére
igazából egy vicc,hogy jutottam hozzá.mondjuk ingyé volt
sulinet,42ezer FT.helyett 0.
nagyon sok éve megvan,3 költözést túlélt nálam,most meg amolyan 2. jószág. párszor nekifogtam tuningnak,de megállapitottam, h csak rontani tok rajta.bezzeg a wharfi hangfalaimat könnyen ment.sokat filóztam,h eladom őket, mondván szinte sosem használom,pláne a családi házban nem lesz helye,de ezek után nem kéne a mostani piaci árért elkótyavegyélni.majd jó lesz a köv generációnak 15 év múlva
és akkor ma ezt a régi 3600ot már nem is gyártják?csak a gyenge utódját?
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2176 üzenetére
Nem-nem. A Sub magasabb lett, kisebb teljesítményű hangszórót kapott(mint ami a DHT510-esben van), viszont az elektronika több kakaót ad neki, színben sem feltétlen más, kapni ugyanilyen világosbarnában is, a led tényleg változott, továbbá ha kikapcsolod, akkor lecsavarja a potit nullára, majd ha beüzemeled, felcsavarja magát vagy egy bizonyos szintre, vagy ugyanoda, ahol kikapcsoltad, erre már nem emlékszem pontosan. A maradék 5 hangfal kisebb lett, a szatellitek kaptak 1-1 magassugárzót is(ami egyesek szerint bezavar a sorroundba). Úgyhogy kb ennyi a változás. Nekem nagyon ne jött be.
És most kidobtak egy mégújabb modelt is, az 5005öst, megintcsak változtattak a kinézeten, más távirányítóval dobozolják, de én már valahogy ebben sem hiszek. Ettől függetlenül kipróbálnék egyet szívesen -
Icewind
aktív tag
válasz
30z.Samu #2175 üzenetére
"Mennyiért lenne hozzá a jó hangfal? (5.1)"
A jó relatív... Az én Heco Superior hangfalszettem jelenleg 80ezer forint most(persze anno 3éve még magasabb kategória volt
), de már kinőttem, nyáron csere lesz
De amúgy nemrosz, első hangfalszettnek tökéletes volt...
[link]
nézelődj...talán úgy 60fölött már "belefér"(bár annyiért inkább csak 5.0)... persze igénytől függ... nekem nem férne bele, Neked lehet hogy már megfelelne. A Geniusnal már tuti jobban szolnabajnokpityu jobban vágja a hangfalakat, kérdezd erről őt
-
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2173 üzenetére
Üdvözöllek fivérem
Nekem is ilyenem van
Utánozhatatlan darab... Maximálisan meg...lennék vele elégedve, sajnos nekem megadta valami magát a mélyládában(hangkari cserekor bekapcsolva hagytam, azt mondták, h.ha hozzáérintettem valamelyik kábelt fémhez, azzal hazavághattam valamit belül...de azóta sem tudom h ez történt-e, vagy h mi lett vele) és elerőtlenedett a mély, már cseréltem benne alkatrészeket is, amik nem működtek, Genius szervizen is gondolkodtam, de mivel már nem használom annyit, így nem látom értelmét, így is nagyon üverül szól.
Szóval király kis cucc
-
jolti05
őstag
válasz
bajnokpityu #2171 üzenetére
Geniussal kapcsolatban én még mindig elfogult vagyok. Életem eddigi legjobb vétele volt a 3600-as model [link]. 2-3 évig vígan használtam, aztán többre vágytam. De 23e forintért mindjárt kettőt kellett volna vennem.
Neked 5000resed figyel otthon? -
bajnokpityu
félisten
-
Icewind
aktív tag
válasz
canniball #2167 üzenetére
"A SW-HF5.1 5000 igazi nagypályás házimozi-hangszórórendszer...."
jó kis reklámszöveg
Samu: 52ért lehet venni Denon AVR-1306 erősítőt, sztem ez a legolcsóbb erősítő, amit már érdemes lehet megvenni.De mivel 60-70et szánsz rá, és a fennmaradó max 18ezer forintból nem fog kijönni egy valamire való 5.1es vagy 5.0ás hangfalszett, így gondolom maradsz ennél amit kinéztél. Mondjuk ha már ilyen cuccot veszel, gondolom van jobb márka is a geniusnal... nekem legalabbis nem volt sok jó tapasztalatom velük.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2166 üzenetére
semmi érdekem sal ellen szólni,egyszerű tapasztalat.szar alapanyagból szarul megtervezett cuccok.kitiltanám ha tehetném.
bezzeg a genius hangfalai árukhoz képest nagyon nagyon jók egytől egyig. van egy ilyen 5.1esem is itthon,és az ára nevettséges minőséget sejtet,de 80Hzre állitva a keresztváltót, meglepő hangra képes.a mélye ugyan pontatlan,és nem megy le 45Hz alá,de ennyi pénzért,sőt 40-50rugóért nem tok hirtelen jobbat.mondjuk nekem még az első pár példányból való van,azokat kicsit jobban odafigyelve rakták össze(csillapitás,illesztések kiöntése),de ezeket az olcsó tuningokat az ujakon is meg lehet csinálni.
erősitőre kötve feltétlen javul a minősége,pláne jobb kábeleket használva kinyilik a cucc.
sztem közép-alsó kategóriás kábeleket érdemes hozzá venni,de erősitőt már neminkább tedd félre a zsetont. -
jolti05
őstag
válasz
canniball #2167 üzenetére
Erről az 5000-resről csak annyit srácok, főleg 30z.Samu-nak, hogy ilyet vettem a mostani hangkeltők előtt, és még aznap vittem vissza a boltba. P*csafüst az egész. A nagyszobába figyel egy 3600-as, ugye az a régebbi model, simán odavág ennek a "csodának". Csak néhány apróság: Nekem nem működött az irányítója, első két csíknál nincs hang(poti a mélyen), 13 óránál kezd el úgy szólni, hogy hallod is, ezután már pikk-pakk üvölt(mondjuk üvölt), a mély...mintha zacskód csörgetnének a subban, ezen kívül meg erőtlen semmi. De legalább nagyon szép
MOD: 30z.Samu: Sajnálom, ha elveszem a kedved, nekem ezek voltak a tapasztalatok, csak nem szeretném, hogy te is pórul járj.
-
jolti05
őstag
Egy új vonalat is elindítanék.
Még mindig nem sikerült elérnem, hogy a PCM feliraton kívül mást is lássak azon a nyamvadt erősítőn. Ismét kiemelem, hogy nem értek igazából hozzá.Adott a Yamaha RXV361. Dukál hozzá egy X-Fi Xtreme Audio. Digitális kimeneten Jack-RCA-val küldöm -azt hiszem- Coax-ba a jelet. Software-be beállítom, h 4/4.1, erősítő menüjébe belépek, Speakers-t átállítom 4-re, de ahogy kilépek a Basic Setup-ból, ismét csak az L és R felirattal találkozom. Direkt letöltöttem DTS hangokat, de semmi. Csak a PCM. Persze ha átkapcsolok Pro Logic II-be, akkor megjelenik az embléma, de ugye én a kiküldött jelen szeretnék valami változást tapasztalni. Tehát se 4.1, se DTS, semmi. (Hozzá van közve az erölködőhöz még 2 ősrégi 30W körüli tákolmány a próba kedvéért, rearként üzemelnének, de frontként üzemelnek...
Azért került elő megint nálam ez a téma, mert jártam egyik ismerősömnél a minap, optikai kábellel van összekötve a hangkeltője a PS3-mal, berakott nekem THX-es videókat...kicsordult a szememből a könny. Természetesen megjelent mindenfélre felirat az erősítőn.
Mit csinálok rosszul?
-
canniball
nagyúr
-
jolti05
őstag
válasz
Rover623 #2160 üzenetére
Az az igazság, hogy komolyabb cuccra is lenne pénzem, de ennél többet szerintem még évekig nem szánnék rá...mert hülye diák vagyok, nincs keresetem és nem szeretném minden pénzemet hangtechnikára költeni.
Jól látod a helyzetet, azért venném, hogy legyen. Arra gondoltam, hogy kiköhögök 30e-ret két hátsóra, egy centerre és egy mélynyomóra. Ki is jönnék a Sal-okkal meg egy Yamaha mélynyomóval. Ezután pedig pont, úgy terveztem, hogy pár évtizedig ezzel sem kell foglalkozni, mert így olyan félbehagyottnak érzem az egészet.
A hozzászólásod után még az is megfordult a fejemben, hogy eladom a két Heco-tPedig nagyon ütős darabok.
Azt veszem ki a "szavaidból", hogy szerinted a SAL egy hulladék. Sokan nem szeretik. Nekem egyszer volt hozzá szerencsém a Saturnban [link], az itt látható két nagy állóhoz, meg a 3 kicsihez, valami próbaDVD lemezt nyomtak be és nekem tetszett az összhang. Igaz, mélyet nem adott ki.
Vitas 200-ast Auchanban hónapokkal ezelőtt láttam 14e-ért, de nem volt ár pénzem.Centert más sehol sem láttam. De rettentő borsós áron kínálják a darabjait. Amikor az 500asokat vettem, néztem neten, 51e-be fájt mindenhol, én 39ért vettem utcsó bontatlan darabként Auchanban, hozzáteszem, jó vétel volt, nem bántam meg.
Hogy hátra nem fog Vitas 500 kerülni, az szent(Fontos megjegyeznem:
)
Most nézelődöm kicsit a Vitas Center és a 200as után...oroszországban 15e forint a center, hátsókat hirtelen nem is találtam.
Használtan a 200-as cseresznyében 20e... (Az enyémek világos színűek)
Ezt úgy hívják, ráfázás, máskép szívás.
Nem az volt az ok, hogy kifutó model, hanem mert elmentem körbenézni, és lehidaltam, amikor meghallottam. Néggyel mellette ott hevert a Victa csúcsmodellje kétszerannyiért, de szerintem nem szólt úgy, mint ez. Arra nem gondoltam, h később nem kapom meg hozzá a többit, márpedig nagyon úgy tűnik.
Mélynyomó terén is voltak elképzeléseim, a Sub20a. De néztem egy árat, és lemondtam róla. Ha eme darabot használtan valaki elszánná maga mellől 20e-ért, vagy alatta, lehet egyből ráizgulnék. [link] Ettől sem lettem okosabb.
További félelmem, hogy mondjuk megveszem a kiszemelt(amit árban megengedhetek) mélynyomót, tegyük fel [link] ezt, hazahozom, bekötöm, majd rájövök, hogy a két Heco elnyomja a Sub mélyét...Ez lehetséges? Csak azért kérdezem, mert szerintem elég kőkemény mélyeket sugároz.
Victa200ban ne is merjek gondolkodni?(Árban kicsit sok, a színe meg elszomorít, vagy ne törődjek a külsődégekkel?) A Victa Center 100 már tényleg horribilis...
Elkenődtem így estére. Help...Köszi. (Sorry, h sokat írtam...)
Mod: bajnokpityu: Erősíted a ellenszelet
Nagyon kevesen dícsérik a Sal-t, lehet nem véletlen...
-
Icewind
aktív tag
válasz
30z.Samu #2161 üzenetére
Samu ez a szett azért közelebb áll a gyermekjátékhoz, mint a házimozihoz
Erősítő valóban nem kell hozzá, van benne valamilyen...
Az erősítő amit kinéztél nem épp a kategória legjobbja, hasonló árért vannak jobbak is.
De ha mondasz egy maximum összeget az erősítő + hangfal kombora, talán tudunk Neked segíteni. -
30z.Samu
félisten
-
Rover623
félisten
válasz
jolti05 #2156 üzenetére
de csak most jutottam el oda, hogy lassan szeretnék hozzá venni hátsókat, meg egy centert, a lehető legolcsóbban (sajnos).
Akkor még ne vegyél. Gyűjts tovább.
Csak azért ne vegyél szarokat, hogy "legyen"...a surround-nál alapvető, hogy az összes hangfal egy családból származzon...a legjobb, ha teljesen megegyező hangszórókészletet használ az összes hangfal.
A centeren pedig nagyon sok múlik, a legtöbb beszédhang onnan jön...fontos hogy jó minőségű legyen.
Az optimális megoldás tehát az lenne, ha hátra is két Vitas 500-as kerülne, előre pedig egy Vitas Center2.
Engedmény: hátra Vitas 200.
Mivel a Vitas család kifutott (már tavaly is kifutó volt, gondolom ezért csaptál le rá), nehéz lesz találni ilyesmit. Az ilyen darabonkénti építkezésnél figyelni kell rá hogy csak olyan cuccost vegyünk, amihez a többi darab még kapható lesz... -
jolti05
őstag
Én a Saturnon voltam meglepődve. Ott vettem az erősítőm, le volt árazva ~39100,-ra, aztán mikor megnyílt a DunaPlázában a kétemeletes monstrum, nyitási akciókor 34e valamennyibe került
El is voltam keseredve, hogy mennyire lement az ára, de tegnap tapasztaltam, h 45e-be fáj most ugyanott, úgyhogy megnyugodtam
A tanulság ismét: A jó helyen a jó időben! -
jolti05
őstag
Sziasztok.
Még a nyáron vásároltam egy Yamaha RXV361-es HMerősítőt, hozzá egy Heco Vitas 500-as hangfalpárt, de csak most jutottam el oda, hogy lassan szeretnék hozzá venni hátsókat, meg egy centert, a lehető legolcsóbban (sajnos).
Ami igen szimpatikus lett, az a SAL 2610C és a SAL 2610S. Ugye nagyjából 8,5e forint, ennyit még kiadnék értük, csak szóljanak normálisan. Véleményeket szeretnék kérni, aztán lennének további kérdéseim, amikkel nyár óta nem tudtam mit kezdeni...ez van, sajnos nem vagyok "hifista", nem értek én ezekhez.Köszi.
UI: MM szerintem is írtó drága hely, csak egy a sok jó példa közül: A monitorom tavaly májusban 77e-be fájt valamelyik Comp.nál, Médiában 150e-ért vesztegették. Ettől függetlenül tényleg körül kell nézni, vissza nem térő lehetőségek mindenütt felbukkanhatnak
-
canniball
nagyúr
válasz
Icewind #2146 üzenetére
"de amúgy ezeken a helyeken is akarod megvenni?(mármint a "hülyéknél" vagy a "fukaroknál") ?
Mindenképp nézz előtte körül a neten(árgép, depo..stb), vannak azért más megbízható boltok is, ahol olcsóbban megkapod ugyanazt."
Én a Wharfi 5.0 szettet ~75k-ért vettem MM-ben, akkor a neten körülnézve a legolcsóbb helyen is 105k volt. -
bajnokpityu
félisten
yamahát? én a HM erősitőit sehova.azaz finomitva.az irtózatosan drága A betűs sorozata az mondjuk a teljesitménye miatt lenyűgöző lehet egy 50-60nm-es szobában.a többi nekem nagyon nagyon nem jön be.
én szeretem a kiegyensúlyozott-sehol sem túlzó hangképet(amiben kicsi élet is van).Nem szeretném, ha olyan kábeleket kellene használnom,ami tompitja a magasat,másik meg kedvenc középkategóriás mainstream hangfalaim a tannoy eyeris,amik irtóra igénylik a korrekt magasokat.
egy tompa fajta jbl-t viszont valamennyire kompenzálna,ha már mindenáron keresni akarok neki való hangfalat.
igény szüli a jó hangláncot.aki kérdez,egyáltalán megfordul a fejében, hogy esetleg a csillivilli tulajdonságokon kivül más is fontos lehet,abban sztem megvan az igény.tehát nekik nem ajánlunk olyat,amit megútálna azonnal,ha meghallgat egy korrektebb láncot.összefoglalva:igen szerintem keményen mellé lehet nyúlni. -
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2151 üzenetére
Ez igaz, de szerintem senki nem kér számon semmit, a mai világban minden az egyénen múlik, nekem pl egy barátom javasolta, hogy tartsam meg a fontomat, majd feljebb meg... most 15%ot vesztettem...
De én döntöttem úgy, hogy hallgatok rá, ezért egy szavam se lehet. Szóval szerintem itt is oda lehetne minden hozzászólás után írni, hogy csak saját felelősségre vegye figyelembe a többi ember, de ezzel (remélem) mindenki tisztában van.
Az lenne jó, ha én is meg tudnám hallgatni a saját fülemmel az egyes szetteket. Pl bemegyek ide-oda, tudom hallgatni a jbl-t meg a tannoy-t a yamahával, denont meg valami stereóval vagy drága hangfalakkal, így nem lehet összehasonlítani, főleg ha nincs annyira vájt fülem, és nem hallgattam már mindegyik gyártótól sok-sok terméket... Ezért fordultam hozzátok, nem elsősorban azért, hogy döntsetek helyettem, csak hasznos infókkal lássatok el.
Egyébként esély van ilyen kategóriában komolyabb mellényúlásra? Az hogy lehet, hogy a denont favorizálja mindenki, pedig a yamaha ugyan abban az árkategóriában van? Ez olyan, mintha lenne két proci ugyan olyan áron, az egyik gyorsabb, akkor nyilván senki nem fogja azt megvenni, ami lassabb... De gondolom nem ilyen egyszerűa képlet. Kinek ajánlanátok inkább a yamahát?
-
bajnokpityu
félisten
örülök,ha tudtam sagiteni,ezért van a PH.
egyébként azért nem szeretek konkrét vásárlási tanácsot adni senkinek,mert különbözőek az igények.meg miután ezek a cuccok el is tudnak romolni, ne kérje rajtam számon senki se,ha pont az övé kifingik.jól megfogalmazott kérdésre inkább szeretek válaszolni.de nehezen lehet megértetni az emberekkel, hogy ha 6x100Wos erősitő elhagnzgik egy mondatban az garantáltan nem fogom elolvasni,pláne nem válaszolni.ez igy pont olyan kérdés, mikor kérdezi a csaj, hogy jó autó-e az opel...
-
törölt tag
válasz
tizsfuuzbal #2143 üzenetére
nekunk denon 1306 van jamo hangfalakkal es wharfedale melynyomoval
nem panaszkodom
sot, tobbszor ajanlottam mar ezt az osszeallitast itt a topicban is -
Icewind
aktív tag
válasz
tizsfuuzbal #2143 üzenetére
Hangfalakhoz sajnos (még) nem értek annyira, de amúgy ezeken a helyeken is akarod megvenni?(mármint a "hülyéknél" vagy a "fukaroknál") ?
Mindenképp nézz előtte körül a neten(árgép, depo..stb), vannak azért más megbízható boltok is, ahol olcsóbban megkapod ugyanazt.A Marantz el van döntve? Megkérdezhetem mért rá esett a választás?
-
Hunyus
senior tag
Szevasztok nekem Pioneer dx-814 6×100wattos erősítőm van.Szerintetek jó ez a Pioneer elég jó márka nem?
-
tizsfuuzbal
csendes tag
Köszönöm az eddigi véleménynyilvánításokat.
Van egy új versenyző: WHARFEDALE CRYSTAL CR30 szett (+ MARANTZ PM4001). Ezt a Hülyéknél lestem meg, ott azt mondta egy amúgy nagyon segítőkész kollega, hogy egyértelműen a Wharfedale (igaz, ez többe kerül egy kicsivel).
Kérdés: reálisan tájékoztatott, vagy rámsózni akarta a cuccot?
Mégegyszer: nem Mozart klasszikusokat fogok hangstúdió szinten megszűrt, minden mellék neszt nélkülöző szobában hallgatni. Bömböltetni sem akarom úgy, hogy a szomszédok a kertben tomboljanak, ha éppen Ákos koncert dvd-t pörget a gép. Egészséges hangzást szeretnék, de ha olykor adok neki egy kis kakaót akció filmeknél, azért szarjak be egy-egy robbanásnál.
Várom a további hozzászólásokat!
Köszönöm! -
Flow
senior tag
Jó, tehát ha 3k van a denon 1306 és a Yamaha rx-v361 között, akkor nem is kérdés, melyiket válasszam? Hangminőséget leszámítva szolgáltatások oldalán van mérvadó különbség?
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2138 üzenetére
Ennyi erővel stereo erősítőt is vehetnél, olcsóbb is, szebben is szól...
CA... hát mivel hangzásilag 2 évig a Denonon éltem, ahoz tudom elsősorban hasonlítani: a hangját sokkal dinamikusabbnak érzem a Denonhoz képest, tisztább, sokkal hogyismondjam... jobban betölti a teret
Nem bővelkedik a funkciókban és lehetőségekben, de azért van épp elég mód, legalábbis nekem elég, de kárpótol a hangzás!
Viszont sajnos határozottan érzem, hogy a Heco szettem kicsit visszahúzza. Ennek a szettnek kicsit magasba húzó, karcosabb hangja van, a Denonon kevésbé éreztem, ezen jobban, illetve csak magasabb hangerőn. Kicsit olyan ez mint a TFT monitor: Anno a TN+film panelesen a rosszabb videok is egész jól néztek ki, amikor pedig vettem egy SPVA-t, akkor sokkal darabosabbak voltak, sokkal jobban kijöttek a hibák, a magasabb megjelenítési minőség miatt... Tudom, hülye hasonlat, de vmi ilyesmi
Ha nagyon megküldöm a hangerőt a hangfal nemtud mitkezdeni ezzel a részletességgel és tisztasággal amit a CA hoz
Meg ezeken a hangfalakon a mélyek se tudnak annyira kiteljesedni, ezért azokról nem tudok nyilatkozni. De amúgy tényleg csak jókat tudok mondani a hangjáról, nyáron lecserélem a hangfalakat vmi komolyabbra(CA-hoz méltóra
) és akkor aztán...
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2136 üzenetére
jajj, de elriasztod szegényt...
azért a hozzászólásából úgy tűnik, első erősítő, szal nem hiszem hogy annyira magasak az igények...
jó persze, 40-48 négyzetmétert behangositani nem egyszerű... de lehet okoskodni... pl azt mondja, első mozi, másod zene. Egyből beugrik a Yamaha, ami azért is pont jó ebben a szituban, mert a yamahák néha meglepően nagy teljesítményre képesek, korrekt hangzás megörzésével... jo nem 361 meg 461... de már mondjuk az 559 nemrossz, de sokkal inkább a 661! Na az nagyon ütős házimozira, és a kisebb modellekkel ellentétben már zenére sem rossz, a valós teljesitménye pedig igen nagy. Lehet hogy egy vájtfülü xy-nak aki az X-edik erősítőjét veszi nem elég 40 akarhany négyzetméterre, de egy átlag usernek szerintem már megfelelhet. Persze ez az én véleményem. -
sittes79
addikt
Sziasztok!
Bocs ha off de remélem ide illik a kérdés!
Lenne egy xbox 360-am és ennek az optikai kimenetén keresztül vinném
a hangot az analog fadobozos genius 5.1-be és ez megoldható e valamilyen
olcsóbb eszköz segítségével? van e wsetleg dekóderes dvd lejátszó?
olcsóbb erősítő?Köszi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tizsfuuzbal #2134 üzenetére
40nm-hez ennyiért nem kapsz semmi értelmeset.ennyiért egy közepes erősitőt lehetkapni,vagy egy hangfalszett mélynyomó nélkül.túl nagy a tér!
jamot meg márkát ma teljesen elfelejteném.valaha hatalmasat alkottak pár hangfalukkal,de mára csapnivalók. -
Icewind
aktív tag
válasz
tizsfuuzbal #2134 üzenetére
erősítőből felejtsd el a sonyt, 10x jobbak vannak ugyanannyiért.
"Nem tudtam még végig lapozni az egész témát, nem tudom, hogy meg volt-e már válaszolva ezelőtt." ------> nem kell az egészet. De ha sacperkb olyan 2000. hozzászólástól kezdve átutod idáig, máris képbe leszel az ebben az árszegmensben kapható erősítőkkel kapcs..
A hangfalakra meg majd bajnokpityu mond neked valami okosat..
-
tizsfuuzbal
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem eldönteni vagy meghatározni, melyiket és miért.
Moziznék (ez lenne a fő profil) ill. zenét hallgatnék otthon, egy kb. 42-48 m2 szobában. Mivel ebben a témában nem vagyok kompetens, körül néztem a Hülyéknél, a Fukaréknál és a Villamossági Világban is. Jól ki is néztem egy JAMO S 418 fémjelzésű szettet + SUB 200 brummogóval. Ehhez hozzácsapnék még egy SONY STR-DG510-et (vagy 710-eset) vagy egy MARANTZ PM 4001-et. Elképzelésim szerint...
Hogy fog így szólni a szett?
Melyik a leggyengébb láncszem?
Melyik a kakukk-tojás?Számításaim alapján ez circa 175E HUF.
Ezért az összegért kapni-e mást, jobbat? Milyet?
A család Sony-barát (tv, dvd, telefon, mikrofon, kézmosószappan, miegymás... mind Sony). Ebben a környezetben fog egzisztálni az új szett.
Bármilyen építőjellegű hozzászólást szívesen várok.Nem tudtam még végig lapozni az egész témát, nem tudom, hogy meg volt-e már válaszolva ezelőtt.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
tizsfuuzbal -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy Denon 1306-ot, de nem kaptam magyar használatit. Vissza fogok kérdezni a Mediaba, de addig nem tudna valaki a neten egy magyar használatit?
Köszi -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2124 üzenetére
a polk hangja leginkább a klasszikus jbl-ekéhez hasonlit (nem a mostani titándomos szörnyűségeghez).kiegyensúlyozott,vállalható,de talán túl fakó.pláne egy denon után kötve.
érdemes amugy nézni a hangszórók anyagát.látatlanból meg lehet tippelni, hogy milyen jellegű hangja lesz. selyem inkább hifis, titánok akkor is szólnak,ha nem kéne, műanyagok a kettő között, tömören.persze ez már neccesebb téma,mert max 80%ukra igaz a megállapitás.
mélyközepek meg papir:meleg, alu keményebb,stb...ha nagy a membránfelület,akkor döngetősebb lesz,nagyobb hangerő kell,hogy élvezetesebb legyen, a kicsik meg általában soványabbak,és pontosabbak. a doboz alakjával,légtérfogatával meg mindent teljesen át lehet hangolni
sok hangszóró általában kusza hangátmenetet eredményez,kiugráló frekiátmenettel.vagy drága,és jó.
-
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2130 üzenetére
"Heco denonhoz meg olyan páros,ami igazán természetes hangszereken is árához képest jól tud szólni. Nem fogja vesédet masszirozni, de az általam valódi zenének nevezett dolgok élvezhetően tudnak szólni."
2 évig használtam ezt a kombot, ez teljesen így van, jó páros, ajánlanám másnak is
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2129 üzenetére
sztem sehol sincs ellentétben az én szövegemmel,sőt ugyanazt irtuk.annyit irtam,h a jelleg az márkától függ, de árral arányosan lehet előny, hátrány. pl denon olcsóban is precizkedik a frekiátmenettel, de nincs semmi tere, ami meg kéne HMre. drágában meg tök jó, hogy minimális tere is lesz (szterehoz képest mondjuk még mindig halovány)
pio meg ettől még átmenet, mindkét kategória hátránya megvan benne az olcsó termékeiben, és mindkettő előnye megvan a drágábbakban. természetesen soha egyikben sem lesz legjobb.
HKhoz heco annyiban jó, hogy a heco fakóbb, a HK meg szinez, erőszakos,kettő átlaga akár élvezhető is lehete. de egy agressziv hangfalhoz pl marhaság választani( pl wharfi valdus, balboa,és egyéb titán magasú hangfalhoz)
Heco denonhoz meg olyan páros,ami igazán természetes hangszereken is árához képest jól tud szólni. Nem fogja vesédet masszirozni, de az általam valódi zenének nevezett dolgok élvezhetően tudnak szólni.
nem kivánok stilusokról regélni, de egy szintetikus zenénél édesmindegy, mennyire preciz a hangátvitel, ott többet számit a hangnyomás.úgysem tudod milyennek kellene lennie a hangnak. -
Icewind
aktív tag
válasz
bajnokpityu #2118 üzenetére
ezzel nagyjából egyet is értek, amit esetleg hozzátennék, 2 dolog:
A piorol annyit irsz hogy átmenet, mintha mindkét dologra megfelelne, azért sztem nem valami jó választás, igaz nem most volt, de régebben meghallgattam egyet, meg sokmindent olvastam róluk, én épphogy a listád végén lévő sony+kenwood páros elé tenném, azoknál jobb azért de...a másik, hogy ha már "általánosságban" beszélünk ezekről, akkor egy Denon - mondjuk a 1908tól fölfele - már igen jó házimozira is, a 2xxx sorozatról meg nemis beszélve, na azok már "átmenetek".
Bocsi csak ezt hozzá kellett tennem, a többi dologgal egyetértek
üdv
-
Flow
senior tag
válasz
Icewind #2126 üzenetére
Egy rxv-361-et tudnék szerezni kipróbálásra, csak denon-t nem. Esetleg valaki győrben/környékén nem lenne valaki, aki önzetlenül 1 órára kiberheli nekem a az erősítőjét?
Valahogy meghálálnám.
Mert akkor megvenném a hangfalakat, és tényleg úgy tudnék dönteni az erősítőkről, hogy élesben.
-
Icewind
aktív tag
válasz
#75781632 #2124 üzenetére
LoGa szerintem ha H/K-t veszel mindenképp hallgasd meg elötte, mert az megint nagyon népmegosztós cucc, vkinek nagyon bejön, vkinek nagyon nem......
én mindenesetre tegnap óta boldog tulajdonosa vagyok egy Cambridge Audio 340R-nek
hát igen, az eredeti (téves) 71 helyett 95 volt, dehát...
-
Flow
senior tag
Nem tudtok olyan helyet, ahol meg lehetne hallgatni egy denon 1306-ot heco victa 500-zal?
-
törölt tag
válasz
Nahh összejött a pézem, így most jött el a döntés pillanata. Azért erre a hozzászólásodra reagálok, mert azt írod, HK házimoziban erős, és hogy döngetős. Kifejtenéd ezt nekem? Én HK AVR 132t néztem ki magamnak és egy Polkaudio Monitor szetten gondolkodom hozzá, de néztem a Heco Victa-t is. Azt olcsónak találtam, de azt mondjátok, hogy az olyan jó? Nekem design-ban annyira nem jön be, a Polkaudiok inkább. Igaz utóbbi árából kétszer kijön a Heco szett...
Tehát elsősorban zenét hallgatnék rajta kicsi szobában (15nm kb), de olykor filmet is néznék (persze nézni a tévén.......). Ehhez vennék erősítőt hangfalakkal, max 250k értékben, de ha feljebb olvastok, akkor találkozhattok a "vergődésemmel"
.
Néztem Denon-t is, a 1508-asat, de a képek alapján a távirányítója annyira gagyi, hogy az már katasztrofális. Ronda és nem tűnik túl strapabírónak se (de persze a hangja miatt megveszem, ha nagyon dícséritek). Kicsit drágább is, mint a HK, meg nekem felesleges is a 7.1.
Néztem Marantz-ot is, SR-3001-et, azzal az a legnagyobb bajom, hogy csak 1 optikai digitális bemente van, ami sztem nagyon kevés. No meg nincs rajta HDMI se, ami mondjuk annyira nem tragédia, lévén ebben az árkategóriában egyik erősítő se képes leszedni a hangot a HDMI bemenetről, simán csak switchelnek.
Minden véleményt szívesen fogadok, lassan döntenem kellene, mert szegény Pana hifim megadja magát
.
-
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2122 üzenetére
volt időm kicsit belerágni magam a fórumba, nekem is inkább elektronikus zenére kéne, de vegyesen hallgatok mindent. Denon 1306-ot favorizálják sokan. Szolgáltatásban többet/kevesebbet nyújt, mint a yamaha?
-
Flow
senior tag
válasz
Köszi, jó ilyeneket olvasni, és végre nem csak száraz adatokat.
Sajnos pénzből élünk mindannyian, ezért addig nyújtózkódhatunk, ameddig a takarónk ér. Ennyi pénzért ez a minőség-osztály érhető el. Biztos sokkal élethűbb hangzása van egy 100k-s hk-nak, vagy egy 200k-s denon-nak, de annyit nem áldozok audióra.
Tehát szerény véleményem szerint ár/érték-ben a heco nagyon erős, és ezek az erősítők sem túl vészesek. Azt mondod pio kilőve? Ahogy olvasgattam sony-t sem nagyon preferálják. Így marad a két yamaha.talán 4000 ft van köztük. Mindjárt átnézem, mi a különbség.
Kábelek... hm... Ezek szerint nagyon nem mind1, milyet vesz az ember?
-
Geeco
csendes tag
300-as Jamo = Jamo sub 300
Bocsi!
-
bajnokpityu
félisten
ha visszaolvastok,sok véleményt,tippet láthattok.
nincs olyan,h tuti vétel,minden készüléknek van hibája.ha van is, mindenkinek más a tuti vétele.általánosságban elmondható, hogy yamaha,HK házimoziban erős(yahama visitós,HK meg döngetős),de zenében nem élethűek.pio egy átmenet,mig denon,onkyo,marantz, CA zeneibbek.sony,kenwood semmiben sem jó,de még közepes sincsenek.
természetesen mindegyiket saját árkategóriájában értem.minden márkának van saját stilusa, ami olcsóbbaknál inkább hiba,drágábbaknál már jellegzetesség.
folyamatosan fejlődnek ezek a HM erősitők,de zenére épeszű árak mellett mind gyengébb,mint mondjuk egy fele annyiba kerülő sztereo.valamint a korábbi tipusokhoz képst általában mindig csak szolgáltatásban tudnak többet,hangminőségük nem javul azonos pénzért.
amit még figyelni kell, hogy nem egy erősitőtől lesz jó egy rendszer. láncban kell gondolkodni. kábelekkel, hangforrással is sokat lehet rontani, valamint érdemes a láncszemek erősségeit gyengéit vegyiteni.
amit irtam csak a saját véleményemet tükrözik,de általában azért egyet szoktak velem érteni.
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült újból megnéznem a 300-as Jamot, sajnos meghallgatni most sem tudtam, (szintén időhiány miatt)de ami késik az nem múlik, előreláthatólag jövő hét végén sor kerül arra is.
Hát, elég meggyőző egy darab, a mérete alapján nincs okom kételkedni abban, h van benne rendesen szufla.)
Írtam régebben, h a másik versenyző amiben gondolkodom, az a wharfedale power cube 10.
Épp mellette volt kiállítva, és érzékelhető volt a méretkülönbség a Jamo javára.
A gondom az, h árban is van különbség köztük rendesen, kb 20-25-e ft-val olcsóbb a wharfi.
A wharfi pc 10-est kb 45-50 körül, a 300-as Jamot meg 65-70 körül láttam.
Ebben szeretném most a tanácsotokat kérni, h szerinetetek megéri-e azt a 70-et a Jamo, ill. a wharfi mennyire alternatíva a 300-as Jamohoz képest?
Szal azt szeretném megkérdezni, h szerintetek maradjak a Jamo mellett, vagy nagyon komolyan számításba vehetem a Whafi pc 10-et is, ill. az jó választás lenne-e egy kb 25 nm-es szobába, Jamo szett mellé?
Természetesen jövő héten meghallgatom mind a kettőt, csak szeretnék képbe lenni, h milyen elvárásokat támaszthatok velük szemben.
Bármilyen infót előre is köszi! -
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2114 üzenetére
Még nem vettem semmit. Most tervezem. 2x éves vagyok, valószínűleg pár éven belül koccanok itthonról, és nem csak erre az időre szeretném venni a hangtechnikámat. Azért a heco, mert gyönyörűen néz ki. És mert ár/érték arányban nagyon jó.
Ha lenne pénzem, biztos külön vennék 2xsztereó hangfalpárt, +center+mély, de nem vagyok túlságosan vájtfülű+gazdag, ezért nem hiszem, hogy érdemes többet ráköltenem. Egyéb költséges hobbijaim is vannak...sajnos.
Lehet meg fognak kövezni, de nekem a kinézet is nagyon fontos. Hogy ne 5 szürke műanyag könyv méretű bizbasz legyen a szobában, hanem (amennyire lehet, legyen esztétikus, szép fából, megfelelő mérettel).
Ezen igények ismeretében mit ajánlanál? Szívesen várok alternatívákat, mert nem vagyok teljesen képben a hifi piacot illetően.
-
Pityke78
őstag
válasz
bajnokpityu #2114 üzenetére
Használtba mit tudnál ajánlani mondjuk 60.000-ig?
Újak közül jelenleg én is a Denon AVR-1306 és a Yamaha RX-V459 között vacilálok.
60%-ban inkább zenére lenne.
Vélemény? -
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2112 üzenetére
Használtnál mekkora a rizikó?
Egy tetőtéri kb 12nm-es szobába menne a rendszer. Oda sem elegek az erősítők?
-
Flow
senior tag
válasz
bajnokpityu #2110 üzenetére
Sajnos csa 130 000 forint van rá. Ebből kell gazdálkodni.
Miért nem illenek össze? Túl gyengék ezek az erősítők? -
Flow
senior tag
Üdv! 50ezres kategóriában milyen erősítőt ajánlotok? Házimozi+zene. Heco victa 500-as set-et hajtana. Később mélynyomó is jönne hozzá.
A következőket néztem ki:Kenwood KRF-V5060D
Yamaha RX-397
Yamaha RX-V361
Sony STR-DG510B
Tapasztalat, vélemény, egyátalán passzolna-e az összeállítás?
Köszi előre is a válaszokat!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #2107 üzenetére
pff,hát méteres adatokat nem tudok,hogy melyiknél jobb/rosszabb az átvitel.
de 3-4 méterig azt mondják a 10rugós kábelek a határai az optikai/digitnek.10rugó alatt koax felett optikait szoktak ajánlani.
ezeket több helyen hallottam,független forrásokból.nekem koaxom van, kácsánál rakattam össze kácsa drótból, elmegy.a HM erősitő digit analóg átalakitójának valahol itt a határa.
lenne lehetőségem összehasonlitani, a DVDmnek van mindenféle kimenete,de annyira nem érdekelt.sztereomat meg kizárólag korrekt analóg rövid kábeleken kötöm össze. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2106 üzenetére
úgy gondoltam az az átalakítós kábel, nem a mezei kábelt egy átalakítóval csatlakoztatva, de végül is mindegy,
én pl. alaplapit használom kimondottan erre a célra, ott nem kell átalakítani
alapvető kábelminőség meg persze evidens
milyen az olcsó optikai? mi a baja?
10méternél hosszabb kábelnél inkább optikait használnék asszem -
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #2104 üzenetére
a jobb boltok amugy ügyesen legyártják a digit koax kábelt,hogy ne kelljen átalakitóval szenvedni. és a hibajavitás miatt nem mindegy a digitális jel milyen kábelen megy át.
pl olcsóbb kategóriában mindig jobban szól egy koax,mint optikai.
kivéve,hogy ha sik gagyi,mert akkor meg földhurok miatt búg -
törölt tag
válasz
vargapdavid #2103 üzenetére
Hi!
Hangot az alaplapi hangkártyáról valamilyen digitális kábellel, vagy az xf-iről átalakítós digitális koax kábellel.
Kép meg elsősorban attól függ hogy a tv-n milyen bemenetek vannak, itt ha nem fontos hogy átmenjen az erősítőn a jel, akkor kösd egyből a tv-be, minőségben ez a sorrend:
digitális(hdmi, dvi-d), komponens(erurópai scart-ban is be van kötve), s-video, kompozit -
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Van egy Denon AVR-1706 -os házimozi erősítőm.
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet a számítógép kép-, illetve hangjelét átküldeni a házimozi erősítőre, hogy azt a tévén tudjuk nézni? Mivel érdemes?Köszi
-
Icewind
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bluetooth hangszórók
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- iPhone topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged