Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
-
Morden24
nagyúr
Üdv!
Nekem is lenne egy nem biztos, hogy teljesen ide való kérdésem.
Hangkártya + hátzimozi toslinken kapcsolódik, ez eddig oké. A kérdésem annyi lenne, hogy a DTS Interactive és a Dolby Digital Live közül melyiket "érdemesebb" használni, vagy egyáltalán van-e valami lényegi különbség? Elkezdtem utánaolvasgatni, de eddig nem találtam választ a kérdésre.
Előre is köszi!
szerk.: Eddig kb. annyit olvastam róla, hogy tökmindegy, amelyik szimpatikusabb.
-
Sziasztok!
Vélhetőleg nem a megfelelőbb topicban teszem fel a "láma" kérdésem, de ti biztos tudtok válaszolni a kérdésemre.
Van egy kis háttérsugárzóm ami 8 ohm-on 50W-ot vesz fel és egy TV-m, ami 6ohm-on 16w-ot (8+8) ad le. Össze köthetem-e ezeket?A választ előre is köszönöm.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Demolator #2693 üzenetére
Aha, jogos. Igazad van
Nekem annyi volt a szerencsém ezzel kapcsolatban, hogy volt itthon egy régi ORION ( még a magyar
) HI-FI 2 csatornás erősítőm és arról tudom hajtani a mályet. Van hangszínszabályzó természetesen az erősítőn, így a magasat teljesen letíltom róla ( a mélynek úgy sem kell...), így nagyon jó hangja van.
Bár ami azt illeti, majd későbbiek folyamán tervezem egy aktív szub vételét ( már csak azért is, mert úgy tudom a hm-hez való aktív subok bekapcsolnak, ha jelet kapnak, ill. ki, ha nem kapnak jelet, a mostani erősítőt meg külön kell kapcsolgatni, én meg lusta vok kapcsolgatni.
) de addig el leszek én ezzel...
-
jolti05
őstag
válasz
Winzsolt #2692 üzenetére
Akkor csak jó lesz a 30A
Mindenképpen Heco-t szeretnék. Annyira meggyőzött a Vitas 500-as hangfalpár, hogy elköteleztem magam a széria mellett, idővel ki szeretném építeni az 5.1-et. Csak egyrészt nem olcsóak az elemek, másrészt enyhe problémát jelent találni bárkit, aki eladná, lehetőleg bükk színben. Így is a sub cseresznye...de valahogy nem érdekel.
A 20A kikpacsolt automatikusan? -
Demolator
tag
válasz
AthlonXP #2690 üzenetére
Nem rossz ez az erősítő de én a yamaha belépőszintű (magyarán legalapabb) hm erősítőjét néztem ki (vagy veszek használtan 1et) az majdnem 10K -el olcsóbb és már látom hogy mindenképp muszály lesz külön 1 mono erősítőt venni hozzá a subnak azért linkeltem azt az mnc erősítőt mert ha nem olyan gagyi (mármint mélynek valószínű jó) akkor a pioneer árából megveszem a yamahát plusz még az 1 csatornásat és kijövök 50K-ből, de ha tudtok valami nagyon hátrányosat a [Yamaháról] szóljatok légyszi...
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
jolti05 #2691 üzenetére
a 20a 30ezer ft volt. 14nm szobában volt, de magas, talán azért nem volt elég. majdnem elég volt. több véleményt nem tudok róla mondani, mert csak ezt hallottam Heco-ból. a mostani polkaudio lehet, hogy csak azért tetszik jobban a teljesitményén kivül, mert 25cm-es és könnyebb neki mélyebb hangokat előállítani, de nekem a 20-as majdnem tökéléetes volt, akkor a 30-as biztos az lenne
szerk: polkaudio psw-10 - 48k
-
jolti05
őstag
válasz
Winzsolt #2688 üzenetére
Árban mi különbség volt a kettő között?
Amúgy szerintem egy 12-14nm-es szobát a 20A is meg tudna tölteniDe gondolok a jövőre is, amikor kirakom majd a 20nm-es szobába
Ninoka: Ennek az ofc kábelnek (mondjuk arany csatis, de mégis) jó a minősége? Az ára abszolút szimpatikus egyébként. Áh, felejtsd el, tetszik a kábel
Vélemény esetleg a Heco mélynyomókról még?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Demolator #2683 üzenetére
Hali. Én mostanában vettem egy hm erősítőt ( Pioneer VSX-417 ) és ugyanilyen bajban voltam a subbal, mint te. Nekem egy SAL mély van rákötve, de egy külön erősítőröl megy, mert az passzív mély. Nekem ez az erősítő kilyött 50k-ból. Mindenki azt mondta, hogy ennyi pénzért nem lehet normális erősítőt venni ( nem tudtam rá többet szánni
). Körbe érdeklődtem sok fele ( üzletek, fórumok...), volt 5-6 típus, amiből választani szerettem volna ebben az árkategóriában, így kértem sgítséget innen-onnan. Hát eléggé lesajnáltak, amié ennyiből akartam hm-et csinálni, de nem volt más választásom. Aztán néztem egy helyi boltban ezt a Pioneert, majd megvettem. Minden bemenet és kimenet van rajta, ami nekem kellett és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Igaz, csak 5.1-es, de mivel kis szobám van ( padlásszoba ), nekem bőven elég az. Nagyon szép, dinamikus hangja van, alacsony hangerőn is szépen szól, ami nekem pl fontos, mert sokat hallgatom este, amikor a többiek már pihennek és nem akarom őket zavarni.
Elég jól testreszabható a hangzása és a hangfalak nagysága, távolsága stb, állítható benne, szal nekem nagyon bejött. Nyílván vannak ennél sokkal jobb erősítők is, de nekem ebbe a szobába és ennyi pénzért bőven megfelel. Szal, ha relative olcsón akarsz jót, akkor sztm próbáld ki ezt a típust. Amúgy bocsi, hogy beleszóltam, csak a véleményem akartam megosztani ebben a témában veled.
-
jolti05
őstag
Nekem is csak dereng valami még tavalyról, mintha az Auchanban hallottam volna egy 25A-t, és mintha tetszett volna, de ez már csak egy emlékfoszlány.
A 10e forinttól erősen kiakadtam
Ráadásul az még valószínűleg rövid is lenne. Mindenesetre végig fogok menni centiről centire a kábel lehetséges útvonalán, hogy pontosan mekkora kell
Ezt az apróságot még megkérdezem, hogy van-e hozzá valami kábel, de úgy sincs olyan szerencsém, hogy elég hosszú legyen.
Tudtommal az RCA kábelnek nem húzós az ára, ha nem találok valami pénztárcatakarékos megoldást, nekem az is...hmhmm...mondjuk tökéletes.Utánajárok néhány dolognak, aztán írok.
Valószínűleg a jövő7 végén történne a vásárlás, mert hülye diák vagyok, le kell vonatoznom mind a 18 kilóértViszont ami gyanús, hogy azt mondta emberünk, hogy 54e-ért vette 2006-ban. Szerintem a Sub25A-t árulták ennyiért.
-
válasz
jolti05 #2684 üzenetére
Szvsz jó ár érte, bár nagyon régen volt alkalmam hallani Vitas subot, így már nem is nagyon emlékszem, milyen volt. :S
A Sub-hoz RCA-RCA kábel kell, de kapható direkt Sub kábel is (valóban hozzáértők szerint azzal célszerű összekötni, én nem tudom, nekem a Yamahához alapból adtak). Ha jót akarsz, akkor inkább egy Hifi boltba menj be, és mond el micsoda és milyen hosszú kell, és hogy nem akarsz aranyárat fizetni érte. ^^
Kapható az MM / Saturn stb. üzletekben is általában ilyen kábel, de elég borsos áron, talán 10e Ft körül volt egy 5 méteres. -
jolti05
őstag
Cifu!
Tudom, hogy nagyon otthon vagy a témában, ezért hozzád szólok
A jövő héten készülök vásárolni egy Heco Vitas Sub30A-t. 2 éves lesz 7-én, elvileg panelben csücsült és nem volt széthajtva, 33-ba kapnám meg. Mit szólsz hozzá? Szerinted jó ár?
Továbbá: Mi a véleményed a Heco mélynyomóiról?Köszönöm!
MOD: Egy kis RXV361-eshez kötném, még sosem volt ilyen ketyerém, milyen kábellel tudom majd őket összekötni? Nagyjából 6 méterre lenne az erősítőtől.
-
Demolator
tag
Találtam 1 mono erősítőt [M.N.C.] ez milyen lehet? 10K az még belefér és mellé vennék valami olcsóbb 5.1-est úgy már jó lenne nem? Tényleg használt 5.1-es valakinek amitől megszabadulna? (Veszprém, SZFV környékén)
-
V_ViKK
csendes tag
Üdv!
Nem akarok több mint 100at rákölteni. A célom hogy a tönkrement mini hifimet pótoljam szal. ugy nézne ki a dolog hogy a erősítő egy magnat vagy jamo 5.0-ás szettet hajtana meg (kb 45-50) majd egy DVD lejátszó lenne felelős CD/DVD-n tárolt zenék lejátszására.
Alakalmanként a számítógéppel is összelenne köteve (8csatornás Asus). Később pedig ha lesz elég felesleges pénzem egy mélyládát is tervezek melléje. Erősítő terén a Yamaha RXV363 eddig nálam a nyerő. Ja és a legfontosabb nem a ház szétbomtása a célom hanem a tiszta éltehű hangzás főként a háborús filmeknél ill. a Tiesto koncert DVD-nél. -
Demolator
tag
Nos a ládám DIY vagyis 2db 30cm-es mélynyomó leledzik benne (szép nagy) nagyon szép selymes mélyet ad nem azt a pumpálósat amiket a kicsi hangfalak manapság, amúgy asszem csak 300W-os hangszórók szal nem olyan durva de mozizáshoz bőven jó a többi hangfalam is DIY régi philips hifi dobozokba más hangszórókkal (a két front 2 utas 16-os és 8-as hangszórókkal, a hátsók 13-asok) a hátsók saját készítésű dobozok.. szal mono erősítőt akkor lehet külön venni a mélyládához?
-
Keksz
senior tag
Vkinek használja úgy a boxot hogy optikai kábel a hangnak és HDMI a képnek?
Be tudta ezeket egyszerre dugni?es
-
Ha 5.1-es, 6.1-es vagy 7.1-es az erősítő, akkor az adott csatornára az adott csatorna hangját küldi ki (ill. van olyan opció, hogy ugye minden erősítettre ugyanazt). De olyan nincs, hogy a Sub csatornát az egyik erősítettre nyomja ki. További probléma, hogy a mélynyomók azért más kategóriába esnek erősítés terén, mint a sima hangfalak. Ezért szokott az lenni, hogy az egybeszerelt rendszereknél látni igazán olyat, hogy a mélynyomónak nincs saját tápja, hanem az erősítőből jön az erősített rendszer. De itt ezt a csatornát erre is méretezték.
Az 510-es Sony is csak előerősített kimenettel bír, nem erősítettel. A te esetedben ha van egy erősítés nélküli mélynyomód, kell hozzá egy külön erősítő. Ehhez a témához igazán nem vágok semmit, de pl. az autóhifi erősítők jöhetnek szóba, annyira bonyolult dolog nem lehet, ha minden második ifjonc ilyet pakol az autójába, hogy dübörögjön 50 méterről is jól hallhatóan. ^^
Ugyanakkor nem tudom, hogy mennyire komoly az a mélynyomód, ami van. Ha egy egybeminden szett passzív mélynyomója, akkor inkább végy egy aktív mélynyomót, és kész. Ha valami komolyabb DIY vagy gyári eszköz, akkor próbáld meg az autóhifiseket körbe kérdezni, mit ajánlanak neked.
-
Geeco
csendes tag
válasz
Demolator #2667 üzenetére
Sajna ezt nem tudom megmondani, de nem hiszem..
A 7.1-es (és a többi) renszerben a .1-ik a sub, a többi a hangfalak, pl a 7.1-esben elöl a 2 front és a center, + a 4 surround doboz, 2 hátul, 2 oldalt. Szal egyik se sub , annak a jelét a sub kimeneten adják ki, annak alapján h milyen vágási frekit állít be az ember..
Szerintem inkább nézgess korbe, h lehet-e kapni olyan hm erősítőt, ami erősíti a subot is.... -
A 363-ast még nem hallottam, de az előd 361-est igen. Szerintem az sem volt rossz. Persze egy AV erősítőtől senki sem vár csodát, ha audiofill valaki, akkor úgy is sztereo erősítőben gondolkodik, bár én nem tartozom az audiofillek közé.
Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy külön AV és külön sztereo rendszere legyen, akkor mindenképpen kompromisszumot kell kötni.
-
Valóban régen jártam erre, egy időben nagyon leült a topic, ezért nem is nézegettem vissza. Az LCD topicba szólt be egy jóakaróm, hogy itt megszólítottak, ezért pislantottam át. ^^
Igen, ha olcsón akarod megúszni, belépő szintnek szerintem megfelel a 363-as Yama plusz a P110-es szett. Nyilván nem extrém elvárásokra épülő rendszer, de benne van minden ami kell, és később lehet kényelmesen tovább bővíteni, lecserélni a hangfalakat, ha az igényeid és a pénztárcád ezt kívánja. ^^
-
Demolator
tag
Sony STR-DG510 ez mintha erősített subbal lenne
-
Geeco
csendes tag
válasz
Demolator #2663 üzenetére
Szia!
Ez azért van, mert a házimozi subok azok aktív ládák, szal a saját beépített erősítőjüket használják. Ezért nincs a házimozi erősítőkön (legalábbis amit én eddíg láttam azon egyiken se volt) erősített sub kimenet, mert úgyis a sub saját maga fogja az erősítőből kapott jelet felerősíteni.
Azt sajnos nem tudom megmondani, h létezik-e olyan hm erősítő ami a subot is erősíti (eddíg még nem halottam ilyenről), ill h passzív ládát lehet-e és ha igen akkor hogyan bekötni,de ezt majd megmondják a nálam okosabbak..
-
Demolator
tag
és pc-t spdif-el akarom rákötni... Szal létezik ilyen vagy muszály 2 erősítőt vennem?
-
Demolator
tag
Nem szeretnék 50K-nél többet szánni a dologra és csak erősítő kéne...
-
Demolator
tag
Szeva mindenki,
csak arról érdeklődnék miután nézegettem pár házimozi erősítőt és azt a felfedezést tettem hogy egyiken sincs erősített sub kimenet. Ez miért van? és létezik olyan erősítő ami a szokásos 5 csatornán kívül a subot is erősíti? Mert nekem már megvannak a hangfalaim és ha nem muszály nem akarok 1 mono sub erősítőt is venni mivel a ládám nem aktív...
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Nektek mik a tapasztalataitok zene terén az új yamahákkal?
Csak azért érdekelne, mert anno én is komolyan gondolkodtam a yamahában, de több helyről is azt hallottam, h elég kemény, dinamikus hangjuk van, ami filmeknél és ütősebb zenéknél jó is, de vokális zenére nem az igazi, (ezért tettem le róla) és most kiv. lennék, h az új szériánál mi a helyzet...
Mondjuk szerintem ez a 363-as ebbe a fekete színbe, elég jól néz ki, legalábbis nekem tetszik... -
fury71
aktív tag
Hát tényleg.
Régen jártál már erre Cifu -
Keksz
senior tag
Ezt a gyors valaszt koszi! Nem gondoltam volna h egy 2007es posztra ilyen gyorsan ir a gazdaja.
A HDMI csak a kepnek kellene, es ha mar veszek vmit akkor az jo ha tudja az 1080p -t is attolni. Mert most az a bajom h a tévém majdnem ket eves es anno azon csak 1 db hdmi bemenet volt. Viszont kozben jott az xbox 360, ami mar menne hdmi-n, de jelenleg composite es vennek egy Popcorn Hour lejatszot, ami megint hdmi-s, de a hang mindenhol mehet kulon is, igy azzal nem kell foglalkozni. A masik lehetoseg h 15000 forintert van 4in1 hdmi switch de az nem tudja a hdmi-t, ezert gondoltam egy av erositore es uj hangfalakra.
De akkor sztem tulelem a 2db bemenettel is.
Szoval sztem akkor erositonek jo a Yamaha RX-V363 es ehhez vmi passzolo hangfal szett, pl? ahogy irtad a Yamaha - NS-P11022.900 + 44.900 = 67.800
Ez igy korrekt?
-
Tisztázni kell, mire szánod a HDMI csatit. Ha csak átmenő célra kell, tehát a hangot nem a HDMI-ről szeded, akkor Yamaha RX-V363 vagy RX-V463 (mindkettő 2HDMI bemenet). Ha 3db HDMI bemenet kell, akkor az alsó hang az Onkyo SR-506-os, ami úgy (~76000 Ft) . De hangsúlyozom, hogy ekkor csak átmenő jelekről van szó, tehát rákötöd a számítógépet, konzolt, asztali lejátszót az erősítőre, és a képjel megy tovább a TV-be, a hang meg optikain vagy koax, illetve RCA-n megy az erősítőbe.
Ha a hang is HDMI-n kellene, akkor Onkyo SR-605 (3 HDMI) vagy inkább SR-606 (4 HDMI). Viszont ők meg azért bő 100e Ft árban vannak...
Itt most meg is vagyunk lőve, mert ha az egész rendszerre ~75e Ft a keret, akkor ez így karcsú. 3 HDMI esetén az erősítő (SR-506) egymaga elviszi az egészet. Maradnak a Yama erősítők, abból is inkább a kisebb RX-V363, ami olyan ~46e Ft. A maradék pénzből egy egyszerűbb Yama szettet lehet venni, mint az NS-P110 (~23e Ft) vagy NS-P270 (~33e Ft). Később pedig ha szándékozol, lehet cserélni a hangfalakat jobbakra, nagyobb mélynyomót venni, stb.
-
Nem egy komoly szett, de tény, hogy olcsó, és ha kevés pénzből akarsz valamit felhúzni, akkor arra nem rossz. Viszont ilyen célra lehet, hogy én inkább egy Onkyo HT-S590 vagy Yamaha HTIB-106 (-204), vagy hasonló rendszert választanék. Szvsz ár/tudás alapján kezdésnek megfelel, és később tudsz rákötni komolyabb hangfalat, ha akarsz, és minden benne van, ami egy kezdő rendszerhez kell.
-
Keksz
senior tag
Hello,
tudsz nekem is ajanlani vmi kezdo rendszert, aminel nekem fontos hogy legyen rajta HDMI 1080p, min 2 bemenettel vagy inkabb 3 bementtel (1 kimenet eleg!), SPDIF in (Popcorn Hour lejatszo miatt) es ra tudjam kotni meg a szamitogepemet is, ami most egy Ozaki B5-os kompakt hangfalcuccra van kivezetve. Plusz Xbox360, de olyan csatlakozo 99% hogy lesz rajta ami annak kell (bar asszem annal is van mar vmi digitalis kimenetem, es az sem artana akkor). Kb 70.000 - 75.000 forintig.
Köszönöm!
Keksz -
jolti05
őstag
Szia.
Én nem vagyok szakértő, de láttam és hallottam is szólni, nekem nem tetszett. Bár elképzelhető, hogy a kinézete erősen rájátszott arra, hogy elsuhanjak a minősége mellett, de szerintem manapság a design is nagyon fontos vásárláskor, mégha sokan tagadják is.
Neked megint azt tudom mondani erősítő terén, hogy tudok valakit...áh, olvass vissza egy kicsit
-
V_ViKK
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék a "szakértőkől" hogy jó-e a Magnat Monitor 990-es szett és milyen erősítőt ajánltok hozzá. Én a Panasonic ill. Yamaha közt nem tudok dönteni mind2 cucc 45 körül van és nekem ez a határ. Egyenlőre szenehallgatáshoz kellene, de majd a jövőben házimozihoz is jól jön ha majd lesz egy mélyláda.
-
jolti05
őstag
válasz
kovi831 #2653 üzenetére
Próbáld megvenni
Fogadni is mernék, hogy nem kapni már ilyet. Meg oda is írták elég nagy betűkkel, hogy nem rendelhető.
De ha érdekel, most tökmindegy az ár, megbeszélheted vele. Nyilván ha azt mondod, 58e-ért újonnan kapni(persze nem kapni), akkor nem fogja azt mondani, hogy akkor is 55 -
jolti05
őstag
válasz
kovi831 #2645 üzenetére
Tévedtem, 6x125W az RXV640-es. Azt mondta a srác, hogy 5 éve 150e forint környékébe fájt, úgyhogy a "Meg mennyibe került ez újonnan?(Csak, hogy tudjam ez melyik kategóriába tartozik)"-ra nem hiszem, h ebből választ kaptál
Az irányár 50-55k lenne. Ha érdekel, esetleg megadhatom a telefonszámát, szerintem alkuképes az ár, aztán meg tudod vele beszélni, de most szólok, hogy kicsit határozatlan a srác, nem kell megilyedni a stílusátók
Sőt, egy 5.0-ás Conan szett is eladó azt erősítő mellett, na de ezt csak feldobtam, hátha érdekel valakit jó áronMod: Egyébként erről van szó, ha még nem néztél utána, csak szürke a kicsike: [link]
Mod2: Találtam az előlapról egy batárnagy képet
[link]
-
fury71
aktív tag
válasz
kovi831 #2650 üzenetére
Nekem se a kondi szállt el, hanem a hangszórók mentek ki, mindkét dobozban. Az egyik mélysugárzónak még égett szaga is volt. Azért cseréltem mert valszeg köze lehettett a gyári hangváltóknak a hangszórók hibáihoz.
Az hiszem darabja kb. 20ezer volt annak idején. A típusára már nem emlékszem. -
kovi831
aktív tag
Hát nemtom...ami nekem van erősítő az 5.1es(aszem) és mégis meghajtja a subládát!
A MacAudio-ba nincs erősítő, de szerintem ezt meg lehet oldani.
Autós erősítő hozzá?vagy esetleg egy stereo erősítő nemjó hozzá?
Amúgy az erősítőmet mindenre(filmre is) használom, meg zenét is inkább 5.1be hallgatok. -
Ninoka
tag
válasz
kovi831 #2638 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor a Mac Audio ládád egy passzív sub láda. Ha így van, akkor nyugodtan felejtsd el ezeket az erősítőket, mert nem tudod rákötni! Ugyanis az 5.1-es erősítők nem 6x100W-osak, hanem csak 5x100W-osak , ugyanis ezeknek a sub kimenete alacsonyszintű kimenet, tehát mindenképp egy aktív mélyláda kell hozzá.
A Yamaháknak az a baja, hogy csak a front csatornákon lehet állítani a mély és a magas hangokat (legalábbis amiket én ismerek), esetleg a centeren van többsávos EQ, a háttérsugárzók pedig nem állíthatók..
A Denont nem ismerem.
Ha sokat hallgatsz zenét, akkor inkább vegyél egy jó sztereó erősítőt, mert nem véletlen, hogy a 2x50W-os régi videotonod jobban szólt, mint a 6.1-es HM erősítő. Én is csak azért vettem HM erősítőt, mert sokat szoktam koncert dvd-ket nézni 5.1-ben. Amúgy inkább vettem volna én is ennyiért egy jó sztereót normális hangfalakkal , és akkor nem kell külön sub sem. -
fury71
aktív tag
válasz
kovi831 #2641 üzenetére
Nekem anno tíz éve volt egy pár Jamo Studio 170-m és először nekem az egyik mély ment ki. Még garis volt és feladtam postán (azt mondták úgy is lehet) a hangszórót a megadott Budapesti címre. Már nem tudom milyen cím volt. Nem telt el pár nap és megérkezett, beszereltem ment tovább. Az jó volt, hogy nem kellett felküldenem az egész hangfaldobozt.
Aztán egy szilveszteri bulin kiment a másikból a mély és a magas.Eljátszottam ugyanezt. kérdés nélkül cserélték.
Végül fogtam és tettem beléjük normális hangváltókat így utána már nem volt gond. Elég gagyi kis IC-k és kondik voltak beépítve a hangfalba h.váltó gyanánt. Előtte lágy hangzású volt a Jamo (szerettem azt a hangot). Utána keményebb, karcosabb, de dinamikusabb lett. -
Dassler
őstag
válasz
kovi831 #2645 üzenetére
Ebben az árfekvésben mindenes erősítő nincs, de az Onkyonak elég lágy hangja van, a tuci meg a metál nem fog dübörögni, elenben vokális zenéknél elég szép, moziban is jó. Yamahából a régebbiek kicsit keményebb hangzásúak (mozi, metal, tuci az erőssége vokális hallgatható, kicsit ellenkezője az Onkyonak). Elmész meghallgatni egy Yamahát meg egy Onkyot hallani fogod a különbséget. A Denonhoz az Onkyo áll közelebb.Legalább 6x100W
ilyen erősítő nincs, max 400e árfekvéstől feljebb inkább
-
kovi831
aktív tag
Nekem meg az is fontos, hogy akusztikus hangja legyen mint a Denonnak!
Nemtom ennek az Onkyo-nak milyen a hangzása?
Én hallgatok mindenféle zenét(rock,metal,disco,trance), nekem az is fontos h egy Mike Oldfield kocert is szépen szóljon rajta, mert az ilyenben sok a vokál...stb...
Meg ez hol van, hová kéne elmennem, h megtudjam halgatni? -
kovi831
aktív tag
válasz
Winzsolt #2640 üzenetére
Köszi a gyors válasz(oka)t!
De mennyibe lenne az a Yamaha erősítő így használtan?
Meg mennyibe került ez újonnan?(Csak, hogy tudjam ez melyik kategóriába tartozik)Egy másik probléma:
Az egyik jamo hangfalam magasát véletlenül kinyírtam.
Esetleg meg lehet vhol tekercseltetni?(vagy esetleg beszerezni)Szerk:Ja,csak most figyeltem hogy Onkyo.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz
kovi831 #2638 üzenetére
[OFF]
én ajánlanám őt, de már annyiszor ajánlottam, ezért off
Régebben egy ismerősömnél onkyo 603-as hajtott olyan jamokat, mint neked van. és adott nekik szép "életet". nekem 505ös van, és ez is elég szép életet ad heco victa 500-nak.teljesítményben ugy látom megfelelne neked.(570w tápja van.asszem)
kipróbáltam 6 csatornás módban is lehet hangszínt állítani
sztem ne hagyd ki a meghallgatási listádról..
[/OFF]
ez nem akar off lenni... -
kovi831
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy milyen márkájú erősítőt vegyek?
Az a lényeg, hogy 6x100W-os(5.1HM) legyen minimum!
A Denon és a Yamaha erősítő érdekelnének, sajnos a H/K anyagilag nem...amugy az első kettőre 70-80 ezer forintot szánnék!A hangfalaim :
4db Jamo Studio 180(100/170W),
egy kétutas Ultimate(100W) center
és egy MacAudio reflex 130(200/400W)A mostani erősítőm egy Thomson dpl660Ht(5x100W+150W sub elvileg),ezzel az a bajom,h
DVD lejátszóról vagy Deck-ről semmi hangkép...magas és a mély nem nagyon érződik,+ tompa közép. 6 Csatornás módban nem is tudok hangszínt állítani csak Stereoban, de ígyse valami nagy durranás...a régi 2x50W-os Videoton erősítőm az leszólja!
Régebben(kb 3-4 éve) amikor vettem nem igen volt pénzem ilyen cuccokra, ezért döntöttem akkor a Thomson mellett...ráadásul akkor még azok a kis szürke dobozok voltak meg hozzáMost 1 féléve volt szerencsém használtan venni Jamo+1 Ultimate hangfalakat, szerencsére olcsón megúsztam (35e), igaz Gyöngyösről kellett elmenni Győrbe de megérte...azért már jobban szólt a rendszer ezekkel a hangfalakkal,de DVD-ról
míg mindig nulla hangszín.Így maradt a PC-s megoldás vettem egy X-FI-t(ezzel már egész jó, de a live hangkari nem volt neki elég)...úgy gondoltam ,h veszek egy erősítőt is , ne keljen má' a PC-t bekapcsolni ha zenét akarok halgatni!Én amúgy a Denon felé hajlok, csak tudnom kéne az összes hibás széria típusszámát!
-
-
jolti05
őstag
Köszönöm a válaszod.
Sajnos az apróhírdetésből csak annyi derül ki, hogy 2év garanciával, plusz a technikai adatok vannak felsorolva.
Megpróbálom megérdeklődni, hogy milyen a kicsike, ami tényleg hatalmas, de én az ilyesminek bármikor találnék helyet. Cseresznye színű, az én két frontom bükk, de ez sem érdekelne. Szeretném összerakni a Vitas szettet.
Igen, [link] 50e-ért árulták. Ha jó állapotban lenne (ezt hogy derítem ki? mármint hogy mennyit használta, milyen hangerőn, mert ugye mindenki azt mond, amit akar), 25e-ért el is vinném. Amúgy annyira nem vet fel a pénz, de ha akarnám, lenne rá keret.
Szerintem azért nem láttál, mert ugye már nem gyártják, és van egy olyan megérzésem, hogy a boltokból is elfogyott. Ez annyira nem baj, mert 50e-ért nem vennék mélynyomót addig, amíg nincs tisztes keresetem. Diákként csak 25öt adnék érte
Én ha tehetem, Vitas subot szeretnék, majd. Nagyon bejött a márka, főleg ez a széria. Az újat is meghallgattam, hát... szerintem a Vitas 500 szól úgy, mint a Victa 700...
Én sem biztos, hogy most veszek bármit is, csak feltűnt, hogy egész.."olcsó", Auchanban láttam még 50 fölött régebben.
Ha meg mégis, akkor később indul a vadászat Vitas 200 párért és centerért, lehetőleg bükk színben. -
nova23
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Házi-mozihoz szeretnék erősítőt venni viszont nem igen értek hozzá hogy milyet vegyek, mire kell odafigyelni stb. a hangfalak adottak
JAMO S 406 HCS
S406 front sugárzók:
2-utas bassreflex hangsugárzó
Teljesítmény (RMS): 120 W
Frekvencia átvitel: 48 Hz - 20 kHz
Érzékenység: 90 dB, impedancia: 6 OhmS40 Cen Center sugárzók:
2-utas zárt hangsugárzó
Teljesítmény (RMS): 100 W
Frekvencia átvitel: 100 Hz - 20 kHz
Érzékenység: 89 dB, impedancia: 6 OhmS402 Surround sugárzók:
2-utas bassreflex hangsugárzó
Teljesítmény (RMS): 100 W
Frekvencia átvitel: 120Hz - 20 kHz
Érzékenység: 89 dB, impedancia: 6 Ohmill. még mélyláda is kellene abban sem vok járatos .
Előre is köszönöm a segítséget -
Cleinor
tag
Volna két kérdésem.
Igy van ideiglenesen elhelyezveLehet-e bármi gondja az erősítőnek a mélynyomó közelségéből kiindulva (Elektromágneses impulzusok hadai)(nem közvetlen lesz rajta, hanem egy kis polcon, de a mélynyomótól kb 10 centire)
A másik hogy az erősítő tetején látható műanyag rész mi célt szolgálhat? El szabad távolítani? Alatta normális borítás van.
-
Cleinor
tag
Nah nyüstölésbe vettem a Yamaha RX-V363-at barátnőm nagy örömére
(Az a tipikus "nem vagyok itt")
Sikerült digitális kapcsolatot teremteni, tökéletesen felismer mindféle jelet.
Hangszóróimmal is tökéletesen együtt működik, ma haza hozom a subot is.
Idáig semmi negatívum. -
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #2628 üzenetére
"Továbbá: 30e-ért egy Heco Vitas Sub30A megéri?"
Az attól függ, hogy volt használva eddig. Egy ilyen hangszóróvásárlás mindig lutri. Ha tőlem vennéd, azt mondanám megéri, mert én nem szoktam hangosan hallgatni semmit. Persze nem mindenki kíméli a hangfalakat, hazaviszi és egyből feltekeri max-ra a hangerőt, és úgy hallgatja állandóan. Ez nem éppen kíméletes módja a bejáratásnak.
Egyébként mostanában nem láttam Vitas Sub30-at, de anno 50e körül volt az ára, úgyhogy ha tudod hogy az előző tulaj normálisan hallgatta, akkor szerintem megéri. Csak szerintem bazi nagy hangfal.Én egyszer szemeztem vele, néztem a méreteit, úgy nem tűnt olyan nagynak, mint amikor meglátod élőben. Amikor megláttam a boltban csak azt mondtam, hogy " te úr isten, hova teszem ha megveszem? elfoglalja a fél szobát." És ahhoz képest, hogy mekkora monstrum, nekem a sokkal kisebb JBL Balboa sokkal szebben szólt, kb ugyanabban az árkategóriában. Aztán a végén nem vettem semmit -
Cleinor
tag
válasz
jolti05 #2626 üzenetére
Ez megnyugtat
Hazahoztam a Yamahám.... Hát egyszerűen imádom
Mondjuk még nem sikerült belőni a digitális kontaktust a gépemmel, de egyenlőre még próbálkozom mielött titeket nyaggatlak.
Meg holnap az lesz az első hogy beszerzek sok sok coax kábelt, átalakítót stb..
De idáig a csak ajánlani tudom a Yamaha RX-V363-ast.Szegény szomszédok...
Nekem élvezet, nekik ébresztő, pláne ha meg lesz a mélynyomó... Ac-dc Thunderstruck-ra kifejezetten jó ébredni
-
jolti05
őstag
Nem tudjátok véletlenül mennyit érhet egy Yamaha RXV640-es hm erősítő? Egyik haverom megválna tőle egy Conan Hangfalszettel együtt.
-
Cleinor
tag
Megkönnyítették a dolgom... 361es már nem kapható
Szerdán kész lesz a mélyládám(Hátuljába bekerül egy 100W-os quad erősítő), addigra szerintem haza is hozom a Yamaha RX-V363-atKöszönöm az eddigi segítségeket!
-
Cleinor
tag
Nah ez a része is meg van oldva.
Elvittem itt vácon egy jó szervizeshez, aki nem egy hangfalat látott már.
Mondta hogy gond nélkül megtudja csinálni.
De.
A Subban nem lesz szűrő. (illetve akkor lesz ha akarom, de plusz pénz)
Ez mennyire baj?
Mert a RX-V361-esben van sub freki szűrő.Ez egyre jobban tetszik.
Megvegyem ezt, vagy ebben az árkategóriában van jobb?
Követelemény innentől a sub freki vágás, és a digitális bemenetÉs az sem zavar ha van benne rádió
Mekkora a különbség az RX-V363 és a RX-361 közt? -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2618 üzenetére
Szerintem nem kell semmit forrasztgatni.
Az asztali DVD-t, PC-t egyéb forrást össze lehet kötni az erősítővel digitális bemenetre kötve. Hacsak nem akarsz valami más megoldást.
Az erősítőn van optikai vagy koax digitális kimenmet és egyszerüen egy koax vagy optikai kábellel a Logitech mélyláda valamelyik digitális bemnetére kötöd (úgy olvastam vannak neki digit bementei) és kész a rendszer. Semmit nem kellett átalakítani csak kell pár kábel. Így a hangerőt a subon is tudod állítani és nem vágja haza az erősítő szatelliteket.
Ha nem akasrsz most külön frontokat venni elég csak az erősítő.
Nekem volt egy Genius SW 5.1-es fadobozos szettem. Mikor megjött az erősítőm én is rákötöttem a Geniust és teljesen korrektül ment pedig annak nem is volt digit bemenete. Én az 5.1-es vonali bemenetre kötöttem RCA kábellel az erősítőt.
Azt is meg tudod csinálni hogy a hangkariból megy a kábel az eredeti verzióban a subba, az erősítőből pedig a digit bementre. -
Cleinor
tag
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítő válaszokat.
Többek közt ezért szeretem a ph-t, nem küldenek elsőre hazaNekem eddig a Logi teljesítményével semmi bajom nem volt, tökéletesen szól elég extrém szituációkban. Ezért merem őket tovább vinni, na meg azért mert a keret ezt engedi.
Egy kis szobában használom, főleg zene hallgatásra, filmnézésre, de azért játékra is.
Ezért döntöttem úgy hogy marad az 5.1.Volna hozzátok még egy nagyon lényeges kérdésem!
Én is gondoltam rá hogy Logi subját is tovább vinném, ha már ilyen jól kijöttek a satelitekkel. De.
Ezt én hogyan tudnám átalakítani hogy egy erősítőre rá lehessen kötni?
Ebben nem tudna valaki segíteni?Mert ügye a rendszernek a központi egységébe ment bene a jel, s most csak az az egy ami nem lesz. Ehez tuti hogy kicsit forrastgatni kell... Ma körbe megyek városban hátha van valaki aki értene hozzá.
Ti nem tudtok valakit ajánlani aki ebben a részében tudna segíteni?[OFF]
U.i.: Tényleg az volna a legjobb ha csak erősítőt kellene vennem...[/OFF]
Köszönöm az oldalt, elkezdtem olvasgatni -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Ja még a fázisválasztás:
"Az aktív mélysugárzók a hangot a levegő összenyomódása és kitágulása révén keltik, ahogy a membrán előre és hátra elmozdul.
A fázis vagy polaritás megfordításával, lehetőség nyílik az összenyomódást és kitágulást keltő "membránmozdulatok" ütemének felcserélésére, ezzel biztosítható, hogy a mélysugárzó megfelelően illeszkedjen a frontsugárzókhoz. A fázisválasztóval ezt tudod beállítani."
THD:
"Total Harmonic Distortion
Az egy berendezés által egy meghatározott jel továbbítása közben előállított összes harmonikus torzítás összege.
Mérésének leginkább erősítők esetében van jelentősége. A mérés során az erősítőt színuszjellel hajtják meg, és kimenetére ohmikus ellenállást kötnek terhelésként. Egyes adatlapokon neve RMS (Root Mean Square - négyzetes középérték, vagyis négyzetgyök), amely arra utal, hogy ennél a mérésnél nem a kimenő feszültség csúcsértékét (Peak), hanem az effektív értéket veszik figyelembe."
A teljesítmény növekedésével általában a teljes harmonikus torzítás mértéke is nő.
Egyébként olvasgass itt! -
fury71
aktív tag
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Na már most szacsee jól leírta a lényeget. Az általad kiszemelt Yamaha erősítőhöz aktív subokat lehet csatlakoztatni. A Logitech rendszredben a mélyláda ilyen. Így vagy azzal kötöd össze az erősítőt és a szateliteket továbbra is az aktív mélyről használod vagy veszel külön frontokat. Az autós mélyeket felejtsd el. Már csak azért is mert azok passzív ládák.
Én is néztem a Logitech speckóját és a meg kell mondjam a 8ohmon 1kHz-en a 10% torzítás nagyon sok . Szerintem a szatellitek tényleges teljesítménye kb. 20-25W lehet és mint írja szacsee a freki tartomány is kérdéses. A speckóban 33Hz-20kHz van, de az alsó tartományokat a mély szólaltatja meg így az egész rendszerre érvényes. Egyébként a teljesítmény 8ohmon 20Hz-20kHz tartományban mért értékénél kapunk valós eredményeket.
A kinézett Yamaha RX-V361-es nem rossz,de már annyiért itt az utódja a RX-V363-as is. Ennek a speckójában van hogy teljesítménye 5 x 105 Watt (4 ohm, 1kHz, 0,7% THD) tehát itt a THD már 0,7% és ez már elfogadható torzítás. Szó se róla a Logitech nagyon szépen szól és ütős mélye van, így szerintem csak egyben célszerű használni, de valszeg nem túl jó HM erősítőhöz. Végfok ezekben az erősítőkban megtalálható. A digitális be- és kimenet is megtalálható.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Cleinor #2614 üzenetére
Hát majd jönnek a guruk és felvilágosítanak, de szerintem a logi szatelitjei nem tudják a teljes közép-magas tartományt lesugározni, bár nem vagyok guru.
A másik, hogy a specifikációban ezt írják: 2 x 62 W effektív (8 ohm 1 kHz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett), namost szerintem jobban járnál 2 HM front hangfallal.
Az anyagi keret szűkös, de valamit valamiért...természetesen indulónak lehetne hajtani a logi szateliteket, de vigyázz ne nagyon tekergesd a hangerő gombot, mert hazavághatod őket.
A subládák 90% aktív, ergo benne leledzik az erősítő is, a passzívakban nem.
Az általad linkelt Yamaha lejátszón aktív szubhoz van kimenet.
A többire nemtom a választ, mivel nem vagyok guru, de majd jönnek és megaszongyák a frankót. -
Cleinor
tag
Tanácsot kérnék tőletek.
Logitech z-5500ról szeretnék átváltani.
A logitech "kis" satelitjeit megtartanám. Egyenként 65 Wattosak.
Szeretnék venni egy erősítőt és egy mélynyomót. Erre a kettőre kb 50-55-e ft-os pénzmagom lenne.
Ami nagyon fontos az az erősítőnek a digitális bemenete s mivel külső mélyel szeretném használni ezért az is hogy a mély és az erősítő tudjon együtt dolgozni.Őszintén megmondom nem nagyon értek ezen részéhez.
Ismerősöm mondta hogy autóhifi mélynyomót kapok olcsóbban.Ennyi pénzből mit lehet kihozni?
Nézegettem erősítőt
Yamaha ami talán tetszikEgy csomó olyan van a leírásban ami nem is tudom mit jelent. Pl:
-Mélysugárzó fázisválasztásErre milyen mélynomót tudnék kötni?
Mi a különbség az aktív és a passzív mélynyomó közt?
És egy utolsó kérdés:
Végfok. Szükséges? vagy ezekben van?Elnézést a sok kezdő s amatőr kérdésért, s a segítő válaszaitok előre is nagyon szépen köszönöm.
Üdv M
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
Más:
Ki ért itt a szabványokhoz?
Az lenne a kérdésem, pl hogy az Auzentech hangkarin (Prelude X-Fi) ugye van X-Fi hangprocesszor (EAX-al) vagy minek is nevezik, na meg DDL támogatás.
A kérdésem az lenne, mivel eddig ha Creative X-Fi-re kötötte az erősítőt valaki digi kimeneten, mivel nem volt Doubly Digital támogatás csak 2.0-ban szólt. Namost az Auzen Doubly Digital Live kompatibilis és a hangprocesszora a Creative X-fi.
Viszon digitális kimeneten akkor elvileg működne az 5.1-7.1 és az EAX is?
Valakitől azt hallottam, hogy az EAX úgy működik, hogy minden hangszóróra külön küldi a jelet, és ha DD-s erősítőre küldjük őket, akkor az erősítő dekódere lekeverve küldi a hangfalakra és nem ugyanaz, mint ha analóg kötnénk össze. Szóval nem értem, de a dolog pikantériája, hogy én ha jól tudom az EAX egy "effektrendszer", ami pl olyan dolgokat tud lekeverni hardveresen, mint pl visszhang stb (tudom bénán fogalmazok).
A lényeg, mivel lehet összekötni a hangkártyát, hogy tökéletesen működjön digi kimeneten is? Milyen dekóder legyen az erőlködőben, mert pl Doubly Digital Live-al még egyik erősítő specifikációjában sem láttam? -
Geeco
csendes tag
válasz
szacsee #2609 üzenetére
Sajna még igen, de nem vészes.
Tavaly decemberben vettem, azóta 4* fagyott meg, először még decemberben, utána február-március környékén kétszer, és legutoljára április elején.
Azóta nem volt semmi gondja, igaz közben kb 10 napra szét volt szedve a rendszer festés miatt.
Gakorlatilag ilyenkor azt csinálta, h az előlapi gombokra nem reagált, de a távval minden gond nélkül vezérelhető volt ilyenkor is, de elég volt a távval valamit csinálni, (pl hangerőt állítani stb) és egyből magához tért.
Megérdeztem a szervízben sajnos a szerelő se tudta megmondani, h mitől lehet ez, de rákérdeztem egy másik fórumon is, ott azt írta az egyik fórumtárs, (akinek szintén 1306-os denonja van) h 2-3* néha neki is ugyanezt csinálta, és már régóta nem fordult elő nála. Remélem nálam se fog, majd meglátjuk.
Úgy vagyok vele, h ez legyen a legnagyobb baja, (de azért egy kicsit bosszantó) + a 2 éves garijából még sok van hátra, úgyhogy most kivárok egy ideig, h milyen gyakran jön elő ez a dolog. -
Geeco
csendes tag
Dassler:
Köszi a másik fórumba írt válaszodat, és bocs a késői reagálásért! -
Geeco
csendes tag
válasz
szacsee #2598 üzenetére
Szia!
Nekem egy kb 23 nm-es tetőtéri szobám van, ebbe zenélget a denonnal együtt egy Jamo hcs 418-as 5.0-ás szett, és egy Jamo sub 300-as mélynomó.
Én meg vagyok elégedve ezzel az összeállítással, szerintem az árához képest nem zenélget rosszul (mondjuk a 300-as Jamo sub inkább filmekhez való), sajna az általad említett hangfalakat még nem volt szerencsém meghallgatni, azok már magasabb kategóriába tartoznak az enyémnél.
A hangfalakkal kapcsoltatban arra azért figyelj, h nemcsak az erősítőknek, hanem a hangfalaknak is megvan a saját hangkarakterük, így vannak keményebb (pl Polkaudio, Magnat), ill melegebb (pl Jamo, Rubicon) hangzású dobozok. Tehát itt is nagyon fontos a meghallgatás, ha lehetséges a kiszemelt erősítővel együtt.
Ebbe a blue-ray-es dologba én is hasonló véleményen vagyok mind te. Sajna nekem még nincs semilyen hd-s cuccom, ahhoz először is egy lcd tv kéne a mostani helyett pár év múlva...
De elég arra gondolni, h a sima dvd-nél is az első lejátszók a mezei műsoros dvd-n és cd-n kívűl mást nem kajáltak meg, és elég rendes áruk volt, ma meg már a legolcsóbbak is számos formátumot lejátszanak.
Szerintem ez lesz a blue-ray-el is, csak ki kell várni azt a pár évet, mellesleg akkor már a hozzá való cuccok is biztos okosabbak és kiforrottabbak lesznek. -
dabadab
titán
válasz
szacsee #2604 üzenetére
Az (1.3-as) HDMI vegul is nem teljesen hulyeseg v felesleges, mert egyreszt kenyelmes, hogy minden egy kabelen megy, masreszt meg igy konzumer alapokra is lehet komoly mozitechnikat epiteni, de a legtobb ember szamara semmi erdemi valtozast nem hoz: ha a rendszernek dobozhangja van, ha nincs eleg mely, ha az erosito kifullad, ha torzit, ha egyenelten a frekvenciaatvitel, azon nem segit ez se, mert nem a digitalis forras hibaja, henm az erositoe v meg inkabb a hangfalake (es persze ott van a szoba akusztikaja is, ami a sokcsatornas rendszereket teheti ertelmetlenne).
-
szacsee
nagyúr
válasz
dabadab #2603 üzenetére
Akkor ergo csakis arra szolgál az 1.3-as HDMI az erölködőkön, hogy a képet pl PS3-ról továbbítani tudja a TV felé, és a hangfalakba pumpálja a hangot?
Akkor elvileg semmi különbség hangzásban egy jobb (100-s erősítő) digibemenetes erősítő között és egy HDMI-s között?
Vagyis a minőséget pl az erősítő felépítése határozza meg (pl audiofil, vagy komolyabb belső hm felépítés), nem pedig a HDMI jelenléte..
Ez viszont 200K-s erősítők alatt is bármelyikre érvényes? Magyarul hallgatózás alapján többre megy az ember, mint egy új 1.3-as True-HD-s erölködőt venne?Más:
Az 1,3-as erősítők csatlakozójának sávszélességére hang (nem a kép) szempontjából akkor semmi szükség? -
szacsee
nagyúr
válasz
dabadab #2601 üzenetére
Közben rájöttem.
Ergo, ha 2-3K-s rendszert építek fölös a True-HD-val és DTS-HD-val foglalkozni, mert úgysem hallanám a különbséget?
Na akkor ez marad az audiofil buzik (értsd jól) kiváltsága.
Bár az erősítők elvben tudják a 192/24 D/A konverziót (remélem jól fogalmaztam), akkor ez hablaty, vagy audofil hanfallal, épített erősítővel lehetne a valóságban hallani? -
dabadab
titán
válasz
szacsee #2600 üzenetére
"itt mire gondolsz?"
Hallottal mar nagyon alacsony bitrate-u mp3-at (64 kbit, v vmi hasonlo)? Ott eleg szepen elojonnek a tomoritesi hibak, lehet oket hallani. Na, ha a DTS/DD soundtrackban is hallasz ilyeneket, akkor valtsal.
"2. 1920x1080-as felbontású TV-t tervezek majdan"
Nem a kep, hanem a hang felbontasarol van szo
A 24 bit / 192 kHz nagyon szep ertek, csak az a baj, hogy ha csak par szaz kHUF-ot akarsz aldozni egy 5.1 (v ami rosszabb, egy 7.1) rendszerre, akkor valoszinuleg ott mar a 16 / 44.1 is meghaladja a rendszer kepessegeit.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest