Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Pörgőebb, dinamikusabb zenére szerintetek a Yamaha és a H/K közül melyik a jobb választás?
Nem nekem lenne, csak kiváncsiságból érdekel a dolog, ha esetleg vmelyik haverom erősítőt akarna venni, akkor tudjak neki irányt mutatni.. (nekem nagyon bejön a Denon, le nem cserélném semi pénzért...).
Bármilyen infót előre is köszi! -
sammet
csendes tag
Erosito vetelet tervezem es van 2 jeloltem de nem tudok valasztani :
sony dg510b
yamaha rx-v363amennyire neztem a yamaha 2-4-6 ohmot tud a soni meg 8at
szerintetek melyik lenne a jobb vagy mit tudnatok ajanlani max 60k ft-ig? -
AthlonXP
őstag
válasz
Dassler #2487 üzenetére
Hát igen, van abban vmi amit mondassz. Sajna pénzem csak ennyi van van rá ( illetve több is lenne, csak az a gépre kell, mert teljes csere lesz és az fontosabb számomra...
). Ami a helyet illeti, egy padlásszobás házban lakunk, én a felső szinten vagyon és egy kb 13-15 nm-es szoba az enyém. Nekem elég, viszont ekkora helyre sztem nem érdemes egy profi, akár 7.1-es rendszert venni ( nameg arra tényleg nem is futná... ). A teljesítménye meg nekem elég lenne, mert a helyből adódóan nem szoktam um "bömböltetni" a rendszert... szal nem kell egy csatornánként több 100 wattos cucc, mert úgy sem használnám ki.
Amúgy írtam emílt a Media Markt-ba ( reklám helye...) és a következő típusok vannak ebben a kategóriában.:
SYSTEM FIDELITY HT-R405 41.990 HUF
YAMAHA RXV 361 B 44.990 HUF
ONKYO TX-SR 304 SR 49.990 HUF
PIONEER VSX 417 S 49.990 HUF
SONY STR-DG 510S 49.990 HUFNamost ebből szerinted ( vagy a többiek szerint ) melyik lenne a jobb? Fentebb már írtam, hogy főleg mire kéne...
-
Dassler
őstag
válasz
AthlonXP #2486 üzenetére
A 6x85W-től nagyon messze áll a dolog
amúgy azt kell venni, ami a te igényeidnek megfelelő. Bár nekem ezekkel a mindenegybe dolgokkal annyi bajom van - legalábbis az alap és nagyon alap típusokkal - hogy inkább csak 5 hangszórón szólaltatják meg a hangot, mintsem rendesen visszaadnák a felvétel hangulatát. Persze érthető, meg tisztában is vagyok vele, hogy sokan még ezt is alig engedhetik meg maguknak pénz, helyigény stb okokból kifolyólag, vagy csak egyszerűen nincs többre szüksége. Mondjuk ez utóbbi is addig áll - ha oylan illetőről beszélünk, akinek van egy kis affinitása a témára -, amíg nem hall vki egy igazán jól összeállított, igazi rendszert.
Én sajnos abba a csoportba tartozzok, aki szeret leülni otthon a bőrfotelba és full minőségben végig tolni kedvenc filmjeleneteit vagy épp koncertfelvételeit, és hallottam jól összeállított rendszereketde még nagyobb baj, hogy mindezek következtében áldozok is rá - nem keveset.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Dassler #2485 üzenetére
Akkor ezek szerint mindegy. Úgy vagyok vele, hogy ennek is van olyan jó hangja mint bármelyik DVD-s házimozinak ilyen 20-50 ezres árkategóriában ( legalábbis remélem ). Ha pedig igen, akkor nekem az az erősítő bőven elég lenne. Ahogy láttam az adatain ez egy kb 6x 85w-os cucc, csatlakozók szempontjából meg tökéletes volna, mert van rajta minden ami nekem kell. Amúgy ahogy néztem itt a neten, még tetszik is, bár ez szubjektív...
Ami azt illeti nem akartam én külön házimozi erősítőt venni, hanem ilyen "komplett" rendszereket, mint pl ez a Genius 5.1 Theatre szett is csak azon nincs kompozit bemenet
. A DVD-men meg nincs kihozva egyenként az 5.1, a sima stereo kimenetet meg hiába kötöm rá az 5.1-es szettre, abból sose lesz olyan térhatás, mintha az eredeti 5.1-et kötném rá, így semmi értelme nem volna cuccnak. Pedig akárkitől kérdeztem a Geniust, mindenki dícsérte, de nekem emiatt sajna nem jó. Az a baj, hogy az itteni boltokban meg nincs nagy választék az 5.1-es szettekből, mert mindenki a DVD-s szetteket veszi
. ( Rendelni persze bármilyet lehetne, csakhát nem vagyok otthon ebben a témában így nem tudok típust vagy mást mondani, azt látnom kell, hogy el tudjam dönteni, hogy kell-e. ) Nekem meg az ugye nem kell, mert a DVD-met most vettem pár hete és nagyon meg vagyok elégedve vele.
-
rolko
őstag
Sziasztok!
Volna nekem egy Acoustic Solutions DS533 -as hangrendszerem. Megvan már vagy 4éve és mostanában olyat csinál hogy egyszer csak elmegy a hang, zúg mintha keresne egy rádió adást aztán pukkan egy nagyot és visszajön a hang, aztán megint kezdi előlről. Ez mitől lehet?És eggyáltalán javíttatható?
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok. Szeretnék venni közeljövőben egy házimozi erősítőt. Sajna nincs rá sok pénzem, max egy 50-es. A boltban ahol néztem ajánlottak egy System Fidelity HTR-405 típusút. Erről mi a véleményetek? Igazság szerint nekem egy sima 5.1-es rendszer kéne ( eredetileg nem akartam én erősítőt venni, mert egy éve vettem egy LG házimozit DVD-vel csak az tönkrement...
) DVD-hez főleg zenére ( techno, trance ) és néha filmek ( akcio ). Eredetilegy egy Genius 5.1-et akartam venni, csak azon nincs kompozit bemenet, nekem meg az kéne a DVD-m miatt ( Philips DVP 5960 ). Lehet venni kompletten erősítőt hangfalakkal is ilyen árban, de sajna nem igazán vagyok otthon ebben a témában, ezért fordulok hozzátok, hátha tudtok segíteni. Szal érdekelne minden ebben az árkategóriában, erősítő vagy komplett rendszer hangfalakkal ( DVD nélkül persze ).
-
jolti05
őstag
válasz
hdcsaba87 #2481 üzenetére
Nálam is dettó így van, és most azért nincs irányítóm, mert nem működik. Olykor elfejtem éjszakár kikapcsolni az erősítőt, miközben a gép nem is megy. Használat közben meg mikor nem zenélek vagy filmezek, nem akarom ki be kapcsolgatni az erősítőt. Tehát engem ezért érdekene a fogyasztása. Kérdés az, hogy egy 40e forintos erősítő akkor A, B, C vagy D kategorizált. Szerény megérzésem azt súgja, hogy minden bizonnyal A.
Jut eszembe, egyik ismerősömnek van olyan konnektordugója, amibe ha beledugsz bármilyen elektromos ketyerét, megméri az aktuális fogyasztását. Talán azzal kellene próbálkoznom... -
hdcsaba87
aktív tag
Azért érdekes, mert nekem egy denaon PMA-720 am van amihez nincs távirányító.
Nálam az erősítő a számítógéphez van kötvae ==> akkor megy amikor a gép előtt ülök, de nem hallgatok állandóan zenét. Van olyan amikor fél napig megy az erősítő és semmit se hallgattam közbe.Amúgy mennyiért lehetne eladni az előbb említett erősítőt?
-
Ninoka
tag
válasz
hdcsaba87 #2476 üzenetére
Az leginkább attól függ, hogy a végfok munkapontja hova van beállítva, vagyis A, B, C, vagy D osztályú erősítőről van szó. Ha A osztályú, akkor kb annyit fog fogyasztani üresjáratban is mint amikor hallgatod, vagyis nem sokkal kevesebbet, ha meg D osztályú, akkor szinte semmit sem fogyaszt üresen. Persze azért még ott vannak az egyéb alkatrészek, trafó(k), relék, stb, ami minden esetben fogyaszt valamennyit. Egyébként miért érdekes ez? Ha nem hallgatod, kapcsold ki!
-
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyit fogyasztanak átlagosan az erősítők "üres járatban" vegyünk példának egy 4*100W-os erősítőt. -
st81
tag
válasz
Skyhunter #2473 üzenetére
Pár hete olvastam egy tesztet a denon-ról és ott kiemelték, hogy nagyon a házimozi hangzásra van kihegyezve. Az eddigi denonos lágy hangzás egyáltalán nincs benne.
Ha inkább mozira használnád, akkor jó választás.
Onkyo HM-t 6-7 évvel ezelőtt hallgattam utoljára, de nagyon megnyerő volt a hangja mozin és zenén egyaránt. Kérdés, hogy a mostani sorozatai hogyan muzsikálnak.
Az áruk nagyon kedvező szerintem. -
Dassler
őstag
válasz
Skyhunter #2473 üzenetére
Ha nem nagyon sürgős, akkor érdemes lehet sztem megvárni az új H/K szériát is (május). Mozi, zene (miylen?) mire használod inkább?
A Magnat ezen dobozait saját hallgatózás alapján nem ismerem, viszont Magnatokhoz általában H/K-kat vagy NAD-ot ajánlanak a legtöbben, állítólag a modern zenék jobban állnak neki.. Ha főleg mozizol, akkor inkább H/K, de érdemes lehet a Yama 3800-asát is számításba venni sztem. Moziban nagyon jó, és HM létére zenében sem rossz. -
Skyhunter
őstag
Házimozi erősítőt vennék a DolbyTrue HD,DTS-HD és egyéb Blu-ray támogatottságú dolgokhoz...de mondanak mindent a nagyokos barátaim (mondjuk az egyiknek van egy kis saját HI-FI boltja
) A Denon-ba vagyok beleszerelmesedve( a jelenlegi is az 1703-as),az egyik szerint a 2808-as tökéletes megoldás lenne (ebben a 300-330k kategóriában),a másik azt mondja,annak túl "denonos" ,lágy hangja van mozira,inkább vegyek egy Onkyo-t,az THX Ultra2-es minősítésű (mondjuk az ehhez passzoló THX Ultra2 hangfalak árát megnézném
).
A hangfalrendszert semmiképpen nem cserélem le--->frontok+center MAGNAT VINTAGE,bassláda MAGNAT MOTION 200,surround-ok ATLANTIC TECHNOLOGY 1200 (thx minősítésűek az Atlanticok).Vélemények???
-
Radaconte
csendes tag
A Yamahákon általában lehet állítani a hangfalak impedanciáját, mármint, hogy milyen hangfalat csatlakoztattál hozzá. Most nem emlékszem pontosan, hogy 6-8 ohm, vagy 4-6-8 ohm közül lehet választani.
Megnéztem neten a leírásában: 6-8 ohm között lehet váltani. Kár, de azért remélem, hogy 6 ohm esetén se lesz gond a hangfalakkal.
-
Ninoka
tag
A Yamahákon általában lehet állítani a hangfalak impedanciáját, mármint, hogy milyen hangfalat csatlakoztattál hozzá. Most nem emlékszem pontosan, hogy 6-8 ohm, vagy 4-6-8 ohm közül lehet választani.
-
Radaconte
csendes tag
Köszönöm az újabb hozzászólásokat is!
Most már sokkal okosabb lettem, hamarosan meg is vehetem az erőlködőt.
Még lenne egy dolog azért... A mélynyomónak is csiptetős csatlakozója van, de az erőlködőhöz így nem lehet csatlakoztatni, ha jól láttam. Nem jól láttam, vagy mi a teendő? -
Dassler
őstag
válasz
LaliKa17 #2452 üzenetére
Ami olcsóbb és elmegy minőségben, azok sztem a Yamaha (RX-V36x) esetleg a Pioneer (VSX-417) alap modelljei. Esetleg hasonló árban ki lehet fogni akcióban vlami kifutó H/K (AVR-132) vagy Denon (130x) modellt, de 50 alatt nem igen kapsz újonnan, talán a Yami a legolcsóbb.
-
Dassler
őstag
válasz
Radaconte #2462 üzenetére
KLözben megkérdeztem egy Hi-fis fórumban, ott ezt írták:
"teljesen mindegy hány ohm van a hangfalra irva...Az ellenállás változik freki függvényében...lehet az 5 ohm az a minimum ameddig leesik a 8 ohmos doboz...Tehát az ellenállás nem állandó....Bármit rátehet 8 ohmost és 4 et is..." -
canniball
nagyúr
válasz
Radaconte #2460 üzenetére
"...én 4 ohmosnak láttam több helyen is a neten..."
[link] Bár nem kristálytiszta, de azt ki lehet venni, hogy nem 4ohm van odavésve.Korábban én is problémáztam ezen (először sikerült egy 4ohmos szettet vásárolnom), akkor bajnokpityu a következőkről világosított fel (segítséget kellett kérnem, mert nem értek a témához): az erölködőnek van beépített hangfal-védelme, ami egy plusz áramkör - rontja a hangminőséget, de így nem bánthatja a hangfalakat; a legrosszabb eset hogy (nagyobb hangerőnél) túlmelegszik és lekapcsol, de erre nem nagy az esély (amíg "bejáratós" elvileg amúgy is illik kímélni); ha mégis így lenne a Yamahák menüjében szokott lenni egy olyan opció, amivel limitálni lehet a hangerőt (hogy ebben a modellben konkrétan van-e nem tudom, nem kerestem).
-
Radaconte
csendes tag
válasz
canniball #2458 üzenetére
Minimum 6ohmos hangfalak kellenek neki. (Aztán hogy az az egy ohm különbség mennyit számít azt nem tudom.)
Az nem jó... én 4 ohmosnak láttam több helyen is a neten... És nem lehetne ezt az ellenálláskülönbséget valahogy megoldani? Mert nincs pénzem hangfalakra most, és akkor számítógépes hangfalakat kell vegyek... Pedig már jó lenne egy valamivel komolyabb megoldás.
-
Red_Bull
aktív tag
üdv
Lenne egy kérdésem : akarok venni a házimozi erősítőmhőz egy mélynyomót, és amit venni akarok azon láttam hogy van hangerőállító gomb. Az a kérdésem hogy csak így lehetlesz állítani a basszus hangerejét a mélnyomón, vagy ha csak simán az erősítőn állítom a hangerőt akkor is felmegy a basszus a mélnyomón?
-
Radaconte
csendes tag
Sima jack nem lesz jo, mivel Creative kartyain nem a szokasos 3.5mm-es sztereo csati van, hanem az egy gyuruvel hosszabb.
Raadasul a hegyen jonne ki a digitalis jel, szoval ha beledugsz egy sztereo minijack-et, akkor a digitalis kimenet egyaltalan nem fog erintkezni, csak az analog bal+jobb+fold.Analóg módra gondoltam (3 x 3.5mm sztereó jack - 6 RCA), digitálishoz pedig egy mono jack-mono rca kábel kell? (erősítőn 1 db Digitális koaxiális bemenet van) Mint kiderül, egyáltalán nem értek a témához még, csak próbáltam utána járni a dolognak.
Remélem nagy hülyeséget nem írtam.
-
nyunyu
félisten
válasz
LaliKa17 #2442 üzenetére
Ha nincs más megoldás akkor egy erőssítő lesz, de akkor már gondolom ez úgy érné meg hogy a gépet, a playstationt és a tv-t is rákötöm és akkor onnan 1-be megy az 5.1-be és akkor az erőssítőről lehet vezérelni hogy melyik szóljon.
Legtobb ma kaphato hazimozi erositon van legalabb 2 digitalis bemenet. (1 opikai, 1 koax)
De inkabb tobb...Amennyiben nincs más emgoldás, akkor mivel én ebben nem vagyok járatos, valami jól kinéző lehetőleg nem túl nagy erőssítőt ajánljatok kérlek.
Van egyaltalan a szabvany 43 centis szelessegnel kisebb erosito?
-
nyunyu
félisten
válasz
Radaconte #2450 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy jack-RCA kábellel csatlakoztatom az erősítőt a géphez, úgy jó kell legyen az 5.1.
Sima jack nem lesz jo, mivel Creative kartyain nem a szokasos 3.5mm-es sztereo csati van, hanem az egy gyuruvel hosszabb.
Raadasul a hegyen jonne ki a digitalis jel, szoval ha beledugsz egy sztereo minijack-et, akkor a digitalis kimenet egyaltalan nem fog erintkezni, csak az analog bal+jobb+fold. -
nyunyu
félisten
válasz
Dassler #2449 üzenetére
Viszont PC-ről nem tudom, mennyire lesz használható az 5.1, ha digit kimeneten küldöd át, de gondolom Audigy-nél ez normálisan meg van oldva.
Audigy(1/2/4) digit kimenete NEM tud ropteben 5.1-et kodolni!
Magyarul csak filmeknel fog 5.1-ben szolni, jatekoknal csak sztereo.
Van egyaltalan olyan X-Fi, amin megy a Dolby Digital kodolas? En nem emlekszem ilyenre...
-
-
Radaconte
csendes tag
válasz
Dassler #2447 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ez a DVD lejátszó szerintem pont nem csatlakoztatható a géphez 5.1-esen, sikerült kifognom. Csak 2 RCA csatlakozó (tehát ez az AUX) van rajta, semmi egyéb bemenet. Úgyhogy a DVD lejátszót elválasztanám a hangfalaitól (amik igen, valószínűleg az általad említett okból 5 Ohmosak...), szóval a hangfalak Yamaha erősítővel mennének (a Yamaha RX-V361 megfelel?). Ez így összehozható tehát?
-
Dassler
őstag
válasz
Radaconte #2446 üzenetére
Megoldható.
A DVD lejátszó ill a számgép sok féle képpen pl.: egy digit kábellel csatlakoztatható. A hangfalak meg a csíptetős fajták valszeg, az is jó bármelyik erősítőhöz.
5 OHm? Ez megint valami marketinges dolog, hogy nehogy más erősítővel használja a júzer, mint a készletben ami van? -
Radaconte
csendes tag
Üdv!
Kicsit komplex dolog következik: a számítógépemben egy Audigy SE 7.1 hangkártya van, szeretnék hozzá 40e körüli összegért egy házimozi erősítőt, amihez egy Panasonic SC-HT340 típusú házimozi rendszer hangfalait csatlakoztatnám, mivel a dvd-lejátszónak nincs 5.1-es bemenete. A hangfalak 5 ohmosak, a kábelek végén nincs semmiféle csatlakozó. A kinézett erősítő mondjuk egy Yamaha RX-V361 lenne, ha jól tudom, ehhez passzolnának a hangfalak.
A kérdésem a következő lenne: megoldható-e így ez a rendszer, vagy esetleg érdemesebb lenne számítógépes hangfalakat venni?Hálás köszönet a segítségért!
-
Dassler
őstag
válasz
LaliKa17 #2442 üzenetére
Erősítőről viszont akkor csak RCA-án keresztül fogod tudni használni ezeket a dobozokat.
A dobozokat figyelembe véve vedd a legolcsóbb erősítőt - az is bőven meghajtja, felesleges jobbat, hacsak később nem akarsz bővítkezni - amire ráköthető. Arra optikán vagy digit coaxon keresztül rákötheted a PS-t meg a PC-t is - esetleg DVD lejátszó stb-t is.
Esetleg a Terratec-nek is van iylen külső hangkártyája, amin több féle és több darab bemenet is van - bár nem is merem a terméket. -
LaliKa17
csendes tag
válasz
Dassler #2441 üzenetére
Találtam képet a Creative DDTS100-hoz ami úgy mutatja hogy miylen bemenete van. Ez a tudás az én elgondolásom szerint elég lenne a problémámhoz. A jobboldali azCreative DDTS100 back Előlnézet, itt is a jobboldali Creative DDTS100 front
Nem bánnám ha valami hasonló formás kis eszközt kéne venni, nem túl drágán. -
LaliKa17
csendes tag
válasz
Dassler #2441 üzenetére
Igen, azóta már rájöttem hogy az a DIN bemenet.
Az 5.1 bemenetei az a 9 pólusú DIn van amivel a gép van rákötve. De még van egy 5.1-es RCA bemenet tehát 6 RCA megy bele , ez felel az RCA-s 5.1-ért. plusz van 3 darab szeteró RCA bemenet. Amúgy egy Playstation 3-at akarok most venni. abból meg ugye optikai meg HDMI kimenet jön ami 5.1-es. JÖn még belőle av-n keresztül sztereó is de azt nem szeretném, ha már emgvan az 5.1, gondolom ez érthető.
Amit nem akarok az az hogy a playstationból egy optikai kábel a gépbe, ami feldolgozva a jelet a jack-din kábelen keresztül 5.1-be teszi ki.
Ha nincs más megoldás akkor egy erőssítő lesz, de akkor már gondolom ez úgy érné meg hogy a gépet, a playstationt és a tv-t is rákötöm és akkor onnan 1-be megy az 5.1-be és akkor az erőssítőről lehet vezérelni hogy melyik szóljon.
Amennyiben nincs más emgoldás, akkor mivel én ebben nem vagyok járatos, valami jól kinéző lehetőleg nem túl nagy erőssítőt ajánljatok kérlek.
EZért is mondtam a Creative DDTS100 digital decodert mert az tudta volna ezeket, és nagyon jól mutat ha kiteszem a TV mellé vagy valahova. Csak már nem kapható.
Remélem minden kérdésedet megválaszoltamElőre is köszi.
-
Dassler
őstag
válasz
LaliKa17 #2439 üzenetére
"A számítógépbe 3 jack dugó megy ugye bele, és hangfalba meg valami bemenet van, annak nem tudom a nevét."
Ez meg valszeg 9-es DIN csati lesz.
Amennyire ismerem ezt a hangfal szettet, ezen ez az 5.1 bemenet van, ezen kívűl még 1-2 sztereo bemenet van rajta.
Ha a konzolt is 5.1-ben akarod használni, akkor kcisit nehéz lesz, lévén 1 db bemeneted van ehhez a hangfalon, tehát direktbe rákötni két ezközt 5.1-ben nem fogsz tudni.
Vagy használod 5.1-ben az egyiket és sztereóban a másikat, vagy veszel valami eszközt pl.: erősítőt, aminek van több 5.1-esd bemente, és megfelelő kimenete ahhoz, hogy ezt a hangdobozt rá tudd kötni (tehát olyan kimenete van, mint a 3 jack a számgép végén) iylet nem valószínű, hogy találsz. Talán egy olyan külső hangkártya, aminek van több bemenete és a hangfalhoz kompatibilis 3 dugós kimenete. -
LaliKa17
csendes tag
Sziasztok! A problémám a következő. Nem vagyok nagyon jártas az ilyen hangredszeres dolgokban, ezért fordultam ide. Jelen pillanatban nekem van egy Genius SW-5.1 Home Theater hangfalszettem, ami a számítógépre van kötve úgy hogy a számítógépből egy a hangfalhoz kapott kábelen keresztül megy a jel. A számítógépbe 3 jack dugó megy ugye bele, és hangfalba meg valami bemenet van, annak nem tudom a nevét. Meg a hangfalba még van 5.1-es RCA bemenet + 3 db sztereó RCA bemenet.
Most fogok venni egy konzolt, és a konzolból csak HDMI jel jön ki ami ugye megy majda TV-be, meg kijön optikai kábel is. Nah ezt most hogy tudom rákötni hogy jó legyen. Nem akarom hogy gépen keresztül menjen, mert ugye a gépbe van optikai bemenet, de akkor ahoz hogy használjam akonzollal az 5.1-et ahoz mennie kell a gépnek is. Tudom hogy van oylan hangfalszett amibe már van optikai bemenet, de ezt nem akarom lecserélni. Nagyon megvagyok vele elégedve, és tetszik hogy fa, nagyon jól szól. Nézelődtem egy kicsit a neten, és találtam oylat hogy Creative DDTS-100. Ez egy nagoyn jól kitalált kis készülék. A probléma hogy már enm gyártják, és nem is lehet kapni.
Valami hasonló készüléket keresek, vagy nem tudom hogy ezt még hogy lehet megoldani okosan. Az erőssítőkben se vagyok nagyon járatos, hogyha oylat kéne esetleg venni. A legfontosabb hogy megoldódjon a probléma és vlamai esztétikus nem túl drága megoldással legyen ez kivitelezvelElőrre is köszi.
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 1306-os Denonom van, amivel alapjáraton meg is vagyok elégedve, de van egy dolog, amt nem tudok hova tenni, ebben szeretném kikérni a véleményeteket.
A probléma az lenne h fagyogat. Eddíg (december óta ) 3-szor fordult elő, először még decemberben, de az utolsó kettő az utóbbi 1 hónapban. Szubom is kb 1 hónapja van, de nem hiszem h ez számítana vmit.
Pontosan azt csinálja, h néha (eddíg 3*) előfordult az, h az erősítő egyik előlapi gombjára se reagált, se hangerő, se forrásváltó stb. Távirányítóról visznt mindíg működött, ilyenkor is, és amint csináltam a távirányítójával vmit, pl hangerőt állítottam, akkor rendbejött minden, mintha semmi se történt volna.
A védelmi áramköre se lépett működésbe, de nem tom, h ez számít-e vmit.
Szal azt szeretném megérdezni, h ti tapasztaltatok-e ilyet, és ha igen, akkor ez mennyire probléma?
Úgy értem h kell-e foglalkozni vele egyáltalán?
Amúgy úgy vagyok vele, h ez legyen a legkevesebb gondom, csak nem tudom hova rakni ezt a dolgot.
Bármilyen infót előre is nagyon köszi! -
jolti05
őstag
Sub25 anno egyik Auchanba ki volt pakolva, haverral sikeresen bekötöttük, kicsit hallgatóztunk és csak annyit mondtunk, h ez odab@sz. Nem hallottam még Balboa-t, nem is láttam sajna
Nekem megfelelne az alapján a Heco Sub, amit hallottam belőle.
Tudom, hogy én vagyok a hunyó, de nem tudom merre vannak a papperek
Szerintem holnap délután nekiállok komolyabban körülnézni az elpakolt dobozok mélyén is.
Amint fejlemény van, írokDassler: Szégyenld magad
-
Flow
senior tag
válasz
Dassler #2428 üzenetére
Én is erre hajazok. Hát nekem nincs most túl sok pénzem erre, már ennyit is sajnálok rá kiadni, de tudom, ha most gagyikat veszek, akkor később megbán(hat)om. Szerintem elég lesz ez a cucc bőven... Zenére mit mondasz? Mármint hogy zenehallgatásra... ezzel az 5.1 összeállítással nagyon mellényúlhatok?
-
Dassler
őstag
A Denon az nagyon jól passzol hangzásban a Rubiconhoz, bár egy picit nagyobb erölködő jó lenne hozzá. A leendő helyét figyelembe véve talán sok is oda - teljesítményben - ez a hangfalösszeállítás, a 16-os jobban passzolna az erősítőhöz ill. a szobához is, de az nincs akciósan
Szóval összegezve, sztem szépen szólnának együtt, de azért ha teheted, hallgasd meg, nehogy aztán engem üss
Optikai kimeneten 1-1-ben átküldi a jelet az erősítőre, szóval a "hangkártya" nem zavar be. -
Flow
senior tag
válasz
Dassler #2424 üzenetére
13m^2-es szoba, tetőtéri, tehát valamivel még kisebb a térfogata, mint egy földszintes téglalap alapúnak. zene+filmezés, zenére talán kicsit többet.... tudom tudom, akkor miért 5.1... mert annyira nem vagyok vájtfülű, szerintem a zenei teljesítménye elegendő lesz nekem... már itt pihen egy denon 1306, a heco victa 500 set-et is megrendeltem már 1 hónapja, csak a kamu extreme digitalosok még áprilisra sem ígérik...
A hangforrás: Noti, optikai kimenettel, vagy ha ez lesz a szűk keresztmetszet, akkor lehet beruházok egy pcmcia komolyabb hangkártyára.
-
Dassler
őstag
válasz
pH érték #2417 üzenetére
Ugyanabban az árkategóriában egy sztereó természetesen jobban szól sztereóban. Sokkal kevesebb chip, áramkör miegyéb van a hangforrás és a kimenetek között, mint egy HM erősítőben. A sztereó erősítőket ugyebár elsősorban zenére használják, úgy is tervezik őket, a házi-mozi erőlködőket meg házimozira elsősorban, mint a neve is tükrözi. A két műfaj más dolgokat igényel egyszerűen az erősítőtől.
-
Ninoka
tag
válasz
jolti05 #2419 üzenetére
Én hallgattam Heco vitas sub 25A-t és nem voltam tőle elájulva. Ugyanott hallottam JBL Balboa sub-ot is, és meg kell mondjam, ég és föld a két sub. Természetesen a JBL javára. Persze hozzá kell tenni, hogy a Heco legalább egy 10-15 ezerrel olcsóbb. Szívesen meghallgatnék egy Polkaudiót is, de ahhoz sajnos még nem volt szerencsém.
Egyébbként mi van az erősítőddel? Felhívtad már a szervizet? Kíváncsi vagyok, hogy mi van vele, mert nekem is hasonló erősítőm van. -
jolti05
őstag
válasz
pH érték #2414 üzenetére
Én tavaly nyáron vettem 39e-százvalamennyiért
Elfogadható ár pedig a DunaPlázai Saturn-ban kínálták nyitáskor, azt hiszem 34e-párszázért. Szerintem jó darab, kezdetnek legalábbis biztos. Bár jól jönne nekem rá egy usb, de az már egy drágább modelen van csak, amit ugyanezt tudja, csak van rajta egy xtra, és kész.
Flow: Szerintem vadássz inkább eladó Vitas Sub25A-ra
Az álmom...
...na majd egyszer, ha nagy leszek
-
Dassler
őstag
Amennyiért mostanában lehet kapni, nagyon jó kis vétel, nem túl nagy helyiségbe, könnyebb hangzású zenére (jazz, komoly), ház-mozira. A Polk mélyládái meg igencsak jók - sztem -. Bár csodákat nem kell tőlük várni - már a Rubicontól -, de elég jók. De ízlések és pofonok, érdemes meghallgatni, hogy megfelel-e az ízlésednek. Van, akinek nem jön be a Rubicon hangzásvilága. Én pl jobb szeretem mondjuk a Polk nyersebb hangját.
-
pH érték
aktív tag
Yamaha rxv 361 erősítőről mi a véleményetek? Most a Media Martkban lehet kapni elfogadható áron.
-
Flow
senior tag
Helo újra!
Rubicon Rp 26 szett-ről mi az általános vélemény? Mondjuk egy polkaudio 110 psw mélyládával...
-
Dassler
őstag
Sztem ebben az árkategóriában, amiben gondolkodsz, a Yami teljesen jó, viszont az első dobozokat nem biztos, hogy ki tudja hajtani. Amúgy elég érdekes hangszóró összeállítás, ahány hangfal, annyi típus
annyi hangkarakter, és elég eltérő teljesítmény. Hangfalanként állítható erősítő meg nem ez az árkategória, bár ezeket az alap gépeket nem igen ismerem.
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Denon gyárthat asztali dvd írót?
Csak azért kérdezem, mert azon gondolkodom most, h amikor le fogom cserélni a jelenlegit (Samsung), akkor dvd-ből is Denont vennék (ha van valami alap dvd-jük megfizethető árkatban), de a honlapjukon sajnos eddíg csak lejátszókat láttam...
Bármilyen infót előre is köszi! -
rgqjx
aktív tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok, házimozi erősítőt kellene vennem amire max. 50 ezret szánnék.
A gondom az, hogy a két frontom jóval nagyobb a centernél, illetve a hátsóknál.
Konkrétan, a két front régi kis kedvencem, a Radiotehnika S-90-es *, ami igényli, hogy nagy teljesítménnyel mozgassák a mebránjait. Hátul két kis 20W-os hangfal, a center pedig egy sal dream 55Szerintetek megoldható-e az, hogy szóljanak rendesen meghajtva az s-90-esek, de úgy, hogy a többi is életben maradjon. Ehhez keresek erősítőt, amit a pc digit kimenetével hajtanék. Szimpatikusnak tűnik a Yamaha RXV-361, de kérlek igazoljatok, hogy normálisan tudnék ezzel a felszereléssel házimozizni egy kb. 25nm-es szobában.
60/40 %-ban lenne mozira illetve zenére használva, esetleg "jobb" erősítő?Előre is köszi a segítséget!
* Aki nem ismeri: alukosaras hosszúlöketű,gumiperemes 25 cm-es mély/
alukosaras gumiperemes külön kamrás mélyközép/
selyemdóm magas/ Komoly váltó,
teljesítmény: 90/150 W / 8 ohm
átvitel:25Hz-25kHz
méretek: 37*27*71 cm / 30kg! -
Dassler
őstag
Hát 50-60-ért max 1-2 leértékelt cumót kapsz. Amit én mondjuk nem vennék meg blu-rayhez, de menj el valahová, ahol ki van pakolva (MM, Electroworld stb), és hallgasd meg. Ha kielégíti az igényeidet, akkor ok.
Mondjuk ha az anyagi keret adott, azért sztem jobban megérné pl itt: [link] egy-két cumó. Pl.: van egy kis Yami szett 75-ért, vagy ami még némi spórolás után bele férne egy H/K+JBL összeállítás 135-ért, ennyit még talán megérne kiadni érte - figyelembe véve a leendő helyét, az igényeidet és az árat. -
Kobe
veterán
válasz
Dassler #2400 üzenetére
esetleg még az is különbség hogy a tvnek akkora a felbontása hogy a tömörítés nélküli dvd nem 1, de még jó 2-3 méterről is kockásodik, az élek nem élesek, elkentek a kontúrok...1366x768 as felbontás szemben a dvd 720x500valamennyiével....durván 2xes nagytás.....hiába, ha fel kell nagyítani a képet....ezért kéne minimum egy 720p-s HD forma, ami bár nem extraéles durva minőség, de legalább nézhető rajta blokkosodás nélkül
és ha már bluray, akkor illene hozzá minimum egy dts cucc, az analóg motyóm ugy is emghalt....és erre szánnék oylan 50 et, 60 at....ebből mi lehet a bestbuy ?
Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nintendo Switch
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest