- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz #09634560 #5600 üzenetére
Háát, felhúzhatom max 120, talán 150k-ra, de akkor egy fél évet kéne halasztanom a vásárlást.
Bár gondolom addig kicsit csökkenni fognak az árak is, nem?Egy olyan kérdésem is lenne, hogy van egy 5.0-ás sharp hifim dolby pro logic-al, abból esetleg érdemes/lehet felhasználni vmit?
Center, két hátsó hangszóró és két nagy, rendes hangszóró.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
BBéci
legenda
válasz Rederik #5595 üzenetére
Ha zenét szeretnél hallgatni és a lejátszóból analóg hangot juttatsz az erősítőbe akkor ne a sokcsatornás bemenetet használd, hanem valamelyik sztereót, például a CD jelzésűt!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aleister
veterán
Srácok, valaki meg tudná mondani, hogy milyen újdonságok jöttek a Pio VSX 420 --> 421 és 520 --> 521 váltáskor?
Azt látom, hogy kijöttek az idei modellek, és némileg le is mentek az elődök árai, csak egyelőre az nem világos számomra, hogy mennyivel tudnak többet az újak?
Tán az 521 kapott beállítómikrofont, de egyelőre más különbséget nem látok.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Szabikaa20
őstag
Akit érdekel....Dali Concept 6 fekete a WestEnd-i MM-ben 140k FT...Kép
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Dorian
félisten
válasz Szabikaa20 #5607 üzenetére
Régi szép idők, ennyiért vettem az 5.0-t belőle
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
vaksi8
senior tag
Szerintem nyugodt szívvel vedd meg az Onkyo HT-S3405-öt 70-ért brutál jó ár!
Nekem is az van, kb 1 éve vettem 80-ért és abszolut nem okozott csalódást.Ha lesz majd pénzed valamikor és nem elég a hangfalakat tudod majd cserélni.Nekem panelbe szól,bőven elég amit nyújt![ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
És milyen a mélynyomó?
Mennyire érződni a különbséget egy passzív és egy aktív mélynyomó esetében?
Édesanyámnak a másik szobában egy jóáras Sencor SHC SP 170 5.1es rendszere van, ott minden a mélynyomóba van építve.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
mp54
senior tag
Én is hasonló cipőben jártam:
-Vacak kisméretű kínai CRT TV helyett lett egy Pana 50G30 (új), mert kell egy normális TV
-Filmet kellene nézni (nem vagyok letöltős...): az itt olvasottak alapján nem vettem bögreszettet:
Pioneer BDP-140 BD lejátszó (új)
-Jó kép már van, kellene jó hang is, de a zene is fontos: lemondtam az 5.1-ről (Audiostream+ itt olvasottak)!!
Most van egy használt láncom:
-Rotel 935 erősítő (40e)+Hivox tuning (20e); JM Lab Cobalt 816 Jubilee sztereó hangfalpár(160e); Kenwood KT 5020 tuner (18e); IC és hangfal kábelek egyenlőre felejtősek...
Mivel nulláról indultam, elégedett vagyok. Igaz, még nem is tudom, milyen az 5.1 házimozi...Talán jobb is (lásd python1), mert egy jobbfajta használt sem két fillér...Szerk.: Sokan mondják itt, hogy inkább jó minőségűt használtan (kb. félár), mint újat többért. Én elhittem, nekem bejött!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ahhoz képest sokkal jobb lesz, de ne legyenek nagy elvárásaid, sem a pici dobozkák, sem a mélynyomó nem adnak minőségi hangot és jelentős hangnyomást sem.
Cirka 70000 Ft egy jó, de még csak alsó középkategóriás mélyláda.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zirowe
nagyúr
Megéri a +50k különbséget a HT-S 5405 a HT-S3405-el szemben?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
norral
aktív tag
Asztali gépemet eladtam darabokban, vettem magamnak nagyon drága laptopot, üzletit. Nem bántam meg, pedig annyi volt, mint a TV (dettó 50g30).
Hangügyileg most már őszig elleszek a régi videoton, apukámtól "elkunyerált" cuccaimmal. Nem szól szépen, de elvagyunk. Az asszony is örül, mert nem költök megint 500k-t marhaságra. Úgyis kevesebb időm lesz filmezni, mert ilyenkor sok programot szervezünk magunknak.
Most inkább veszek egy NAS-t, mert elegem van, hogy mindenen lóg egy vinyó. (Routeren, mediaplayeren, TV-n, néha a laptopon is.) Mivel synology lett a választás nem lesz olcsó, de legalább egy darabig kiverem a fejemből a házimozit.
Majd, ha úgy alakul úgyis megideologizálom magamnak, hogy sztereó, vagy 5.1...
-
spiky03
veterán
Szerintetek egy Yamaha RX-V663-as mennyit érhet most? 60-at megérne még?
Valamint mennyire jó vas, manapság megállná a helyét?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
Valamivel jobb, például az aktívszub miatt, de annak is egyutasak a dobozkái, 8 centis szélessávú hangszóróval, ami ezen a szinten erős kompromisszum. Tiszta, csilingelő magashangokat nem képes kiadni, ahhoz 2-2,5 centis dóm szükséges.
Annak nem látom értelmét, hogy majd kicseréled őket jobbra, nagyobbra, mert ezeket utána csak levélnehezéknek használhatod.
A 6405 már egészen rendben van, abba nehéz lenne belekötni. Még zenére is elfogadható a hangja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zirowe
nagyúr
Mint írtam korábban, van elfekvőben pár cucc, hátha azokat lehet hasznosítani.
Van két sharp hangfalam, itt a leírása, +egy center, két hátsó, illetve két régi sony hangszóró (meg hasonlóból van asszem egy philips páros is).
-
BBéci
legenda
A Sharp magassugárzója 5 centis kónuszos, magastartományban nem lehet valami fényes. De azt egy műanyag egybehifitől nem is lehet elvárni.
Tehát lehet azokat használni, a hasznosítani szót direkt kerülöm - ám jó hangzást azokkal sem fogsz elérni.
Ezzel megint visszakanyarodtunk oda, hogy feleslegesen vennéd meg az Onkyo szett hangdobozait.
70-ért nagyon jó vétel, ha nem akarsz többet (legalább a dupláját) költeni, vedd meg!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Ha valakit érdekel egy eladó: Yamaha RX-V1600
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kimi02
őstag
Szerintetek a Yamaha YST-SW315-ös sub mellé vegyek még egy 25-ös subot , vagy inkább cseréljem egy nagyobbra ?
65nm a szoba. -
BBéci
legenda
Akkora terembe 4 db sem lenne túlzás, de csakis teljesen egyformák, különben adtál a kakinak egy pofont.
Egy hatalmassal sem tudnál igazán jó szubtartományt varázsolni.
A JBL Synthesis Pjoject és One Array se szólt igazán jól egy db szubládával, pedig az akusztika is rendben volt, valamint az SDEC is ügyes szerkezet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
szerintem is az. ha lenne hirtelen annyi pénzem, akkor beruháznék rá.
azért az elég sokáig kiszolgálna, meg szerintem minőségibb hangfalakat is simán elbirna.
mondjuk itt nem sok jó szó esik a yamahákról[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nebulo5
senior tag
válasz spiky03 #5634 üzenetére
Szerintem, azért nem emlegetik a Yamahát oly sokszor, mert kevesen ismerik. Azért, azt tudni kell, hogy a Yamaha eléggé "furcsa" marketing/üzlet politikát űz. A HM erősítők terén van számos modellje, amelyeket a "szerényebb" anyagi lehetőségű fogyasztók számára gyártja. Ezek hang szempontjából igyekszenek megfelelni a hasonló ár/szolgáltatás csoportba eső egyéb márkák minőségének. Embere válogatja, azaz ízlés és igény dolga, hogy ki mit választ. De van néhány modellje, ami közismerten jó minőségűre sikeredett, mégsem kell értük egy vagyont a kasszánál hagyni. Eddigi információim szerint az RX-V szériából igen jó minőségű készülékek a 1200, 1400, 1600 modellek. Az 1800-as modelleknél történt némi változás, ami "szerényebb" hangminőséget prezentál. Nem tudom pontosan, hogy milyen egyéb jelölés az, ami alapján megkülönbözteti az 1800-as modellen belül a két minőséget, de több fórumon is olvasni lehet erről. A fentebb felsorolt számozású modellek, zenei téren is igen jól teljesítenek. És persze, nem lehet kihagyni a DSP A szériát sem, amelyek kimagaslóan szép zenei hangvilágot képesek prezentálni.
A sztereo erősítőikről nem sok "sej de jót" tudok írni! Egyáltalán nem pocsék a hangjuk, de nem is lehet róluk "ódákat zengedezni".. (mondom ezt, a 4. sztereó erősítő meghallgatása után).
Talán, ami egy picurka "hátrány" a Yamaha HM erősítők hangvilágában, az a mély hang. Eléggé háklisak a mélynyomók terén. Általában, a filmbéli robbanások nem olyan dinamikusan "dörrennek", hanem inkább picit morajlanak a kezdéskor. De megfelelő (minőségesebb) mélynyomókkal ez szinte teljesen orvosolható.
A későbbi nagyobb/magasabb modellszámozású HM erősítőkről nem tudok tapasztalatból származó konklúziót írni. Engem még nem csapott meg a hádéjemí őrület szele...Üdv: nebulo
-
gonger
senior tag
válasz Szabikaa20 #5607 üzenetére
Pár éve én is Concept 6 front párat vettem Denon 1306-os erősítőhöz. Azóta sztereóban hallgatom és DVD-zünk vele. Már jó ideje gondolkodom fejlesztésen, mert úgy tűnik ez az erősítő nem elég ezekhez a falakhoz(nincs dinamika) ill szeretnék legalább egy 5.0-ás rendszert. Concept1-est most nem tudok jó áron,de egy Dali Concept Centert ajánlott most barátom újonnan 35 e Ft-ért csak Nekem. Most hátteret nem tudnék hozzá venni.
Kérdés, hogy megéri-e a centert megvenni ehhez az erősítőhöz és egyáltalán értelmes dolog lesz -e egy ideig csak a centert és a frontot használni (nem tudom fejből, hogy az erősítőn ez állítható-e) vagy hülyeség az egész, mert nem lesz élvezhető???
Szeretnék zenét is hallgatni és jó lenne majd a házimozizáshoz is kiépíteni a rendszert, de szerintem ezekből a Dalikból sokkal többet ki lehetne hozni, viszont ha most nem csapok le a Centerre, ki tudja meddig lesz még elérhető ez a kifutó széria....
Mit javasoltok??? Erősítőből a Denon 19-es szériája is aranyárban van..az én pénztárcámhoz:-(
Esetleg egy régi de jobb erősítő használtan? -
Year
tag
Sziasztok!
Egy kis fogalom zavarban vagyok. Pl a címlapon van a pioneer VSX-60 7.2 erősítő.
Viszont a hátlapon meg 9 hang kimenet van. Aza plussz 2 kimenet most mire szolgál?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Melyik címlapon láttad?
Több felhasználási lehetőségre szolgál a plusz 2 kimenet, például második zónához, magassági fronthoz, kettős erősítéshez. Ne foglalkozz vele!
-
BBéci
legenda
A Pioneer Elite szériája az USA számára készült, mostanáig nem hoztak belőle Európába, szerintem nem is fognak. Nem értem, miért készült róla az a cikk, ami mellesleg a marketingszöveg fordítása.
-
BBéci
legenda
A jól elhelyezett 5 hangdoboz, pláne dipól háttérsugárzókkal képes olyan térhangzást kialakítani, hogy a legcsekélyebb mértékben sem hiányolod a plusz két csatornát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest