- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Backrau
aktív tag
Hát nézz utána, de a Harman Kardon hivatalos oldalán megnézed pl a 360at ami 7x55W az új 365ös pedig 7x110W. Ha ekkorát nőtt volna a teljesítmény valószínűleg házat lehetne bontani vele. De van pár oldal, amikor oda van írva, hogy az EU-s szabványnak megfelelő érték. Pl a 360asra kb-ra 7x150et írtak. Amit hivatalosan ráírnak az pedig a 7x55W. Csak most már a H/K is másképp számol, szóval nem tudni mi az igaz. Szerintem a 265 maradt az a 7x50W környékén. Remélem segítettem. Ha meg hülyeséget beszélek akkor a többiektől kérek leb*szást
-
Rebell
senior tag
válasz #09634560 #5256 üzenetére
Az ohmot csak azért említettem meg, mert ami 8ohm-os hangfalnál az erősítő leadott teljesítménye pl 7x50 Watt, az 1 6ohmos hangfalnál ez az érték felkuszik 7x70 Watt-ra. Legalábbis nekem ezt magyarázták el. De ha ökörség akkor ne vegyétek figyelembe az én kis monológomat. inkább offba rakom.
Backrau: tesztet elolvastam, segítség számomra,de mivel mozira használom nagyrészt a szettem, lehet, hogy elnézelődök még Onkyo felé. eseetleg ebben az árban Pioneer VSX-921
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen így valóban reális, mégis mekkora a hangfalaid terhelhetősége,hogy emiatt kell aggódnod? A legtöbb simán elbirja a jelenlegi/szóban forgó középkategóriás AV erősitők kimenő teljesitményét. Legyen JBL E20 - JMLab Focal electráig szinte bármi...
Egyébként minél erősebb jelet kap annál kevésbé torzit.[ Szerkesztve ]
-
-
Viper26
nagyúr
Baj van, megy a szemezés egy Harman-Kardon AVR-165-tel.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
törölt tag
Valóban ez a zenei teljesitmény, nem a szinuszos. De végképp nem értem miért lenne sok. 4 ohmmon se ad le annyit a legtöbb erősitő...
Warfedale a Denonnal alkot jó párost és az 161x-191x lehet mellé jó párositás.... már ha tetszik neked a hangja és mindenképp megtartanád.
Nem reagálod túl, de ne gyere tech. paraméterekkel, mivel az sokadlagos kérdés. Technikailag akár a 43111-est is elbírná... Sokkal inkább hallgasd meg, és hangfal ismeretében már nekünk is könnyebb neked tanácsot adni a megfelelő erősitő kiválasztásában vagy véleményezésében.
Azt egyikőnk se tudhatja hogy fog szólni a szobádban, vagy mi tetszik neked. De azt igen hogy mi jó/való mellé, mi nem. -
Viper26
nagyúr
válasz Dark Voice #5264 üzenetére
Igen, de majd meggyőzöm magam, hogy a H/K csak átmeneti elmezavar következménye.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
norral
aktív tag
Sziasztok megint!
Próbálom összeállítani, hogy mit hallgassak egy szintén vásárlás előtt álló barátommal majd meg valamikor jövő, vagy azutáni héten.
Két árkategóriát lőttem be magamnak, az első ~320k: (Végösszeg ~550k, aktív mély majd kicsit később):
///polkaudio RTi a7 + a1 + CSi a4 (375k 13%)
polkaudio RTi a5 + a1 + CSi a4 (324k 12%)
dali zensor 7 + 1 + vocal (323k 23%)
Mordaunt Short Aviano 8 + 2 + 5C (320k 23%)
Mission MX-5 Cinema Pack (310k 15%)~230k (végösszeg ~400k, aktív mély kicsit később):
Mission m35i Cinema pack (235k 10%)
polkaudio tsi 400 + 200 cs20 (235k 17%)
jbl es80 5.0 (ES80+ES20+ES25C) (232k 11%)
dali concept 6 + 1 + center (229k 32%)
Castle Knight 3 cinema pack (221k 10%)Na most ez így túl sok hangfal, és nem is minden hallgatható, ráadásul szeretnék legalább 3 erősítő márkát is bevonni a mátrixba. (Ezekre gondoltam: Denon 1912/2312, H/K 365, Onkyo 609)
Kérdések:
1. Az jó stratégia -e, hogy meghallgatok azonos gyártót két kategóriában, pl. polkokat lehet hallgatni sok helyen (tsi400 vs RTi A5), aztán mondjuk a két Dalit egymás után, és az alapján lövöm be, hogy melyik kategóriából hallgassak még?
2. Mi az, amit instant dobnátok ki az adott kategóriákból, illetve mit lenne még érdemes helyettük belerakni?Ha nagyon fárasztó vagyok, akkor írjátok meg nyugodtan, aztán többet nem kérdezek ígérem.
-
Dark Voice
csendes tag
Szerintem jó stratégia, hallgasd meg mindet, mert ilyen összegnél, ráadásul kapásból 5.0-nál nem mindegy, mit veszel. Irigykedem, én is már ott akarok lenni hogy ilyenek között válogatok
Egyébként minkét kategóriában nagyon jó cuccok vannak(amiket én szívesen vennék), értem ezt az es80/concept 6 és zensor/polk rti sorozatokra. Én első körben ezekre koncentrálnék.
Tamoo : Vagy legalábbis nem most.
[ Szerkesztve ]
-
Dark Voice
csendes tag
válasz stilo18 #5210 üzenetére
Ez a gyári vagy külső hangfalakat használsz beállítás arra vonatkozik, hogy az erősítő/DVD lejátszó által kiadott hangot a saját hangfalain, vagy külső(rákötött másik, külön erősítős cucc, vagy füles)dologra küldje. Tehát nem arra, hogy milyen hangfalak vannak rákötve ugyanazon kábelekre.
-
Tamoo
MODERÁTOR
15m2-es szobába (2.2m belmagasság).
Szerintetek érdemesebb lenne polcsugárzóban gondolkoznom?
Pl. Polk Rti A3 5.0 szett.
Akinek esetleg ilyen van megírhatná hogy áll a mélyekkel!
Jungson erősítőm mellé nem lenne előnyös olyan hangdoboz ami mélyekben szintén "gyenge". -
stilo18
addikt
válasz Dark Voice #5270 üzenetére
Koszi, mar en is utana olvastam...
Egyebkent eldontottem, holnap raerek, delelott le is cserelem.#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Peak
addikt
Gyorsan mértem egy konnektorból felvett áramot, -90dB (nulla hang) 78W áll a fogyasztás,
MI:2 végefőcím DTS 5.1 (Metallica - Disappear) alatt 108W -27dB hangerő mellett.
Ez normális házimozizós, nem vadulós hangerő, a fogyasztás nem is oly sok.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
jaktib
tag
Sziasztok tisztelt fórumlakók.
Kb egy hónapja tulajdonosa lettem egy Onkyo 609-nek. Sony DBR-S 830-ast váltott le. nekem nagyon tetszik. A régihez képest sokkal több szolgáltatást tud. Annyi fajta hangzásbeállítási lehetőség van rajta, hogy nem is tudom melyik lenne a legjobb. Ugyanaz a jelenet teljesen máshogy szól DTS ill THX profilon. ezzel kapcsolatban akinek van ilyen mi a véleménye, kinek melyik hangzás a legjobb? Én a 2"plusz" hangfalat előre fentre raktam, igaz csak Videoton 2050-es. A szoba pont így ideális, mert hátulra középre nem tudnám rakni. A használatiban az van, hogy a térérzet szempontjából a kiterjesztett front hasznosabb mint a hátsó közép, valóban így van? Van olyan mód is rajta, hogy minden hangszóró sztereóban szóljon, szerintem tv adáshoz nagyon jó, olyan mintha fülhallgató lenne a fejemen A másik kérdésem lenne, hogy nekem mindegyik hangfal nagyméretű de a bemérőmikrofon 40Hz-et állít be a mélyre pedig 120-at. A használatiban pedig az van, hogy amennyiben nagyméretű a hangfal állítsuk full band állásba az erősítő menüjében a beállítást. A mélynyomót ( Dali Basys 100) 120 HZ -re állítottam, a hangszórókat pedig full band-ra az így jó? És valaki elmondaná, hogy a THX ajánlás a bűvös 80Hz az miért jó? És miért csak a THX minősítésű hangfalakat kell így beállítani, ha így állítom be akkor az miért nem jó, mivel nekem nem THX a hangfalam? Az utolsó kérdésem pedig az, hogy a most egy Pioneer CS-3030 van front hangsugárzónak amivel eddig megvoltam elégedve, komolyzenét nem hallgatok filmeket nézek és elektronikus zenét részesítem előnyben. Ezt figyelembe véve milyen hangsugárzót kellene hozzá vennem kb max 120 ezer forint lenne a keret. ezek nagyon tetszenek: JBL Studio 180, vagy ES 80 ? Melyik a jobb? És nagyon nagy lenne a különbség pozitív irányban a mostanihoz képest, érdemes lenne beruházni az új hangfalakra? A korner audio honlapján láttam ebben az árban mást is, de azokról még itt sem szoktak írni,
JBL, Dali, Polk audio van itt többségben. Ott még van Boston Acoustics, Heco, Infínyti, Yamaha,Koda,Mission stb ezek közt is van ami ebben az árban van olyan mint a nevesebb gyártók termékei, csak nem kel megfizetni annyira a Brand-et és olcsóbban hasonlót produkálnak? A Jamo hangfalak sem szoktak itt felmerülni, pedig az is híres nagy gyártó ebben a kategóriában van esetleg valami ajánlható modelljük? -
kukulec
őstag
valaki tud ajánlani egy sztereó erősítőt, amin van usb csati. mik a jó márkák? egyelőre csak nézelődés szintjén vagyok, de ha eldöntöm, akkor valószínűleg egy pár jamo c-603-at kell majd meghajtania.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Peak
addikt
A legjobb hangzás az, amit a zenész a hangszerből varázsol, és a hangmérnök kikever a zenehordozóra. A lényeg pont az lenne, hogy ugyan ezt halld vissza a hangfalakból lehetőleg a legnagyobb pontossággal, hitelességgel.
Ergo semmilyen "hangzás" nem okés, bármilyen módosítás csak belepiszkál az egészbe, eltorzitja azt, megmásítja.Pont olyan, mint ha a Mona Lisat átfestenéd egy kics olajfestékkel más színekre, vagy élénkebb színekre
Én sem szeretném mondjuk Sting mester Fields of Gold c. számát másképp hallgatni, mint ahogy Ő megalkotta.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
norral
aktív tag
válasz Dark Voice #5269 üzenetére
A vásárlást bizonyos okok miatt 1-2 hónappal eltolom. Esetleg nem egyben veszem meg.
A Polkok és Dalik nagyon szimpatikusak az 5 év garancia miatt, remélem a hangjuk is jó lesz, mert csak ezért nem fogom őket választani.
Remélem sikerül majd mindent meghallgatni, szerintem viszek majd jegyzetfüzetet magammal, aztán esetleg tolok ide is egy újabb wall-of-text írást, persze csak ha hallok egyáltalán különbséget, és képes is vagyok szavakba önteni.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Meg van az új szerelem egy ELAC hangfalban
Ma voltunk haverral a Kornerben hallgatózni.
Meghallgattunk egy Mission MX-3-at, a Polk TSi300-at és egy ELAC FS 67.2.
Hát mint mondjak tényleg igazuk van, hogy az ELAC a legjobb ezek közül.
Ami érdekes volt, hogy míg a Steamernél tetszett a TSi300, addig msot hosszabb távon már nem bírtam hallgatni, mert nekem annyira zavaró volt benne a sok magas. Vittünk zenét, meg ott is mutattak 1-2 muzsikát.
Amit hallgattunk az a Steameréknél hallott Toto - I will remember volt.
Az MX-3-on részlet szegény volt, inkább mélyebb, a TSi-n részletezőbb volt, de nagyon sok magassal. Az ELACon nagyon rendben volt.
Kíváncsiságból betettük a David Gueta feat Snoop Dogg - Sweet című szerzeményét (nézett is ott a főnök, aki mellesleg nagyon rendes volt, a hallgatózás után tartott külön előadást a hangfalakról ) az MX-3-on meglepően jól teljesített. Mondjuk nem is nagy részletességet kívánó zene. Az akusztikus zenék jobban szóltak az ELAC-on meg a Polkon. Mondjuk ami fura volt nekem még az ELAC feszes mélyei pl a Sweet-nél. De ez gondolom azért lehetett, mert eddig nem ilyen mélyeket hallottam.Sajnos az ELAC-ból a kisebb verziót nem tudtuk meghallgatni, mert amikor oda mentünk még nem volt, később hozta meg a főnök, akkor viszont már jött a következő hallgatózni kívánó vásárló.
Dali Conceptet most sem tudtuk meghallgatni, pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk rá haverral, mert most is lehúzta a főnök is, hogy nem egy jó hangfal.
Valamint rendes a főnök mert mondta, hogy ha akarunk menni legközelebb hallgatózni, mert ugye már ők sincsenek nyitva szombaton, akkor ha megbeszélünk egy időpontot, ő bejön a boltba és bent marad tovább. Ez viszont rendes dolog tőle/ük szerintem.
Jah, és már a Steamernél is van ELAC, a héten vitték nekik, ha valakit érdekel.Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredtem.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz nyurga82 #5267 üzenetére
Ez még véletlenül sem állja meg a helyét.
Rengeteg teszt jelent meg róla, az összesített listákban sehol nincs az első 10-ben.
1994-es megjelenése óta messze túlszárnyalták a konkurensek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az a plusz két hangdoboz inkább ront a hangzáson, mint javít semmi egyébre nem jó, csak mókusvakításra. Ráadásul nem is hasonlít a fő frontokra, más gyártmányú és típusú, ezért még rosszabb eredményt ad. belegondolni is hátborzongató!
A Pioneer CS-3030 hangdobozokat ismerem, házibulis döngetésen kívül semmire nem valók, rettentően vacakul szólnak, az erősítőd hangminőségbeli képességeit messze alulmúlják, tehát a lecserélésük mindenképpen ajánlott.
Lehetőleg ne Jamót válassz, mert az a tipikus, csöbörből vödörbe eset lenne! A JBL Studio és az ES is jó ötlet.
Nem is sejtem, honnan vetted, hogy csak a THX minősítésű hangdobozokat ajánlott 80 hertzen vágni. A valóság az, hogy mindegyiket!!!
A mélynyomót ugyanarra KELL állítani, amire a többi hangdobozt, ezt nevezik keresztezési frekvenciának. 120-ra csak apró szatelit dobozkákkal párosítva szabadna, de azok amúgy is kerülendők.(#5284) spiky03
Háromból háromszor?(#5285) ginola
Erősen határeset. Az AVR350 eredeti ára 2000 euró felett volt, ahhoz a 1:2 arányt figyelembe véve, lényegesen jobb hangdobozok illenének, akár Ikon is. Sokszor hallgattam Revel Concertákkal, nálam Quadral Aurumokhoz volt kötve.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Rengeteg téves gondolatod van, mivel valahogy el kell kezdeni:
"melyik hangzás a legjobb"
Zenék 2.0-ban, többcsatornás filmek az eredeti DTS vagy DD formátumban, 2.0 filmek vagy tévéműsor Dolby pro logic II-benTér-érzet szempontjából a leghasznosabb, ha minden hangdoboz azonos márka és családba tartozik.
A large és small megfogalmazások kissé megtévesztőek, nagy vonalakban az lesz a legjobb, ha a mélynyomót 80Hz-re állítod, a többit pedig 60Hz-nél nem lejjebb. Ha a center, surround dobozok kisebbek, akkor azokat inkább 80-ra.
meglévő hangfalaid nem igazán minőségiek, ha fejleszteni akarsz, rájuk fér a csere, de mint ahogy korábban írtam, egy hangfalcsaládból mindent (kivéve sub), ne össze-vissza.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
BBéci
legenda
Igen, jónak tűnik.
(#5292) ginola
Azt a kijelentést erős túlzásnak tartom, hogy az ikon nem jó mozira, de abban az árkategóriában vannak jobbak is. Minőségben akkor is meg kell adni az erősítőnek, ami hozzá illik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nebulo5
senior tag
Szeretnék hétfőn délelőtt a H.M. rendszeremhez vásárolni egy régóta áhított "összetevőt"! Mivel a hobbymhoz csak a saját, megspórolt pénzemet költhetem, (az asszony nem ad hozzá egy fityinget sem) így arra gondoltam, hogy csak itt, a Ph. fórumon akciót hirdetnék.
Akinek esetleg szüksége lenne rá, és el is jönne érte vasárnap estig, az most 13000 HUF-ért elviheti ezt a centert! Pontosan ennyi hiányzik még a vételárból... Sajnos, hétfő délután már más vinné el az általam kiszemelt "drágaszágot", így az akcióm csak vasárnap estig érvényes!
Tudom, hogy sokan nem jó szemmel nézik a topikokban a hirdetéseket, elnézést kérek érte!Üdv: nebulo
-
BBéci
legenda
Konkrétan arra a két cikkre, amiket hétfő délig meg kell írnom.
Most nincs időm konkretizálni, mert nem vagyok tisztában az árakkal. Bocs!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Bodor Audio - Bodor + tápkábel eladó
15.000 FtKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.