-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #509 üzenetére
Pityu - Tonyo egyben hazaértetek ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
-
Norti7
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Samsung UE40D6570 3D tv-m és egy Samsung DB-D5500 BR 3D lejátszóm. Egyelőre egy 2.1-es rendszert szeretnék kiépíteni hozzá, de olyan erősítővel ami a későbbiekben alkalmas az 5.1-re bővítésre. Szóval az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok a következőkre:- 2 hangfal
- erősítő
- SUBAz erősítőre a TV-t és a BR lejátszót is rá szeretném kötni. Köszönöm a segítséget előre is.
Közép árkategóriában nekem tökéletes.Üdv, Norti
képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #553 üzenetére
Ez van. A lényeg, hogy sikerült elcsalni végre.
És legalább nem akarsz feljebb lépni ezután... , mert tudod, hogy a Rubi
visz mindent....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
python1
veterán
válasz xtremetuning #555 üzenetére
Már megint tömeges hangorgiát rendeztetek?
-
xtremetuning
addikt
Áááá, dehogy...
Csak ez a két rosszcsont ugrott be tegnap este, miután Patice, Tonyo és én átmentünk délután Pityuhoz egy kis zenélésre....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
python1
veterán
válasz xtremetuning #558 üzenetére
Most megkérdezhetném,hogy mennyire tetszett Pityu rendszerének a hangja,de nem teszem mert az illetlenség.
Tudván a te rendszered és füled kifinomult mivoltát,ez abszurd lenne.De Pityut kifaggatom.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Teljesen Hallgatható. Ezért is írtam, hogy Zenéltünk.
Pityu mindent kihozott belőle. Talán már túlzásba is vitte..És legnagyobb meglepetésemre Tonyo Focalja is totálisan rendben van.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Tonyo
őstag
válasz xtremetuning #552 üzenetére
Igen, igen..szódával elmegy a motyód..
Szerelmes lettem...
-
python1
veterán
válasz xtremetuning #560 üzenetére
Ennek igazán örülök!
Hasonló a ízlésünk hang terén Pityuval,nekem is teszik Pityu rendszerének hangja.
Majd ha a "hideg északi szél arra repít" meghallgatom a te rendszeredet,már nagyon kíváncsi vagyok Nagybetűs hifi hangra,otthoni környezetben. -
bajnokpityu
félisten
hkk hkk, itt nem ezt mondtad
És 100%ig igazad volt.bár egyszerűen úgy fogalmaztam volna,h torz az ének.
Nagyon szépen köszönöm a fogadtatást, a párod féle zseniális capucinot. Annyira jó volt szerintem a hangulat,h észre sem vettem, h 11kor reggeliztem tegnap,és ma reggelig nem ettem semmit. Ez úgy jelzi az emberek minőségét szerintem. Ment az oltás, de abszolut poenból, és nem rosszindulatból. Kicsit a gimis osztályomra emlékeztetett, ami egyébként is hiányzott már.
Ezzel együtt sztem azt a kiba csörgővisszhangot Nálad ki kéne iktatni,és kb tökéletes lesz. Tonyo focalja is nálam villantott először. Nála ami mi olcsó trükkjeink egyike sem tudta megregulázni. Vagy azért kábeleztél ennyit, mert nem lenne asszonykompatibilis?
Python:hát nem véletlen annyi az a lánc. Azt nem tudom,h minden fillérjét megérte-e,de hogy fényévekre van tőlünk, az tuti. Be is van járatva, jól is van összeválogatva, szuper. A közepe, az ének,jelenlétérzet, olyan messze van,amit meg sem próbálok kihozni a rubiból. totál esélytelen. talán a váltón lehetne még okosítani, de inkább elkezdem végre a naim végfokot. nem mintha aroti nem lenne jó,de pénzem nincs,h fejlesszek, hát marad a hobbiépitgetés.
A kihozott mindenre annyit tudok mondani, hogy Te jobb állapotban hallottad a láncomat,mint most a Többiek. ugyan egy ICvel előrébb vagyok,de egész éjjel előtte tápkábeleket hajlítgattam. Fel tettem a falra a TVt, dacot meg le a szekrény aljára. Annyit kellett hajlítgatni,h 2x eltört. Az lett a vége, h a rubi szarul szólt. Már ilyen millás dynaudio féle fosokhoz lett hasonlítva
magyarázkodás vége,hirtelen annyival próbáltam helyrehozni a hibát, hogy ne ez maradjon meg a nagyérdeműben, hogy egy régi "fejlesztésű PVC szigetelésű 1000Ftos" tápkábelt köztöttem a dac elé-alces nélkül, amitől nagyjából lehiggadt a rubicon,egyúttal a sávszélek,és a széles szinpad eltünt.
néhány apróságot még megcsinálok ezen a láncon,de alapvetően jó pár hétnyi járatás kell neki, és szetem újra jó lesz.
Ami szintén furcsa, hogy a Tonyo focalja az akusztikára sokkal igényesebb, mint pl a lánc előtt pl a tápkábelmizériára.
De mint kiderült, Ricsifiú spórolás végett gondolkodott a rubin. ami nem jön be, mert sem nem izlésének, sem nem igényének nagyon nem megfelelő.
Ami megerősítésnek örülök, hogy a dac bizony tényleg elég használható. a Ricsi erősitője az sokkal jobb, mint a roti, tisztább a szinpada, miközben brutálisan dinamikus. az is kéne
jól fogalmaztam, vagy megint szarul mondtam el, amit akartam?
javitsatok már ki...eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
az a gond,hogy pénz nélkül nem lesz foci.
Azt egyelőre nem tehetem meg, hogy igazán jó,mindenhol egyenletesen jól teljesitő elemeket vegyek. Ezért kisérletezek, hogy szarból összeálljon a vár. csupa olyan cuccom van,amik nem egyértelműen jók, máshol szarul működnek.ilyen a DIY. és ez az amit olcsó dolgoknál szinergiával magyaráznak, drágábbnál meg mindenütt ugyanabban az irányban jól működik. ami viszont nálam mindenképp végén bukta,hogy sok dolgom eladhatatlan.
eladó topping dac
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #563 üzenetére
Azért én is meglepődtem, hogy még mit tud a focalom..Kell neki nagyon a jó kábel és a jó akusztika.
Xtreme: most tudok kicsit bővebben írni. Először is Neked is és Pityunak is köszönöm a meghívást. Élmény volt!
Pityu rendszere alapvetően egy hosszan hallgatható, élvezhető lánc, viszont amiket mondtál az ott abban a pillanatban igazak voltak..ebből is látszik, hogy még nem állt rá a fülem az igazán jó zenére. Kétség kívül ennyi pénzből a maximum.
Ami viszont Nálad fogadott papa az nem semmi... Én mozit így még nem néztem/füleltem..
A zenénél pedig jó volt hallani, hogy legalább a karaktere hasonlít a "kis" focalomnak a nagytesókéra.
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #564 üzenetére
Te, véleményem szerint kábelezéssel tudsz tovább lépni, természetesen abban az esetben, ha a rubi-rotel-dac triót meg szeretnéd (kell) tartani.
Az a vár már áll, sokat nem tudsz rajta hozni.Tonyo : várd meg a költözést, utána rendbe tesszük, hogy merre lépj. Addig gyűjtsd a lét.
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #563 üzenetére
Jól fogalmaztál,mindent értettem.
Teljesen ez a meglátásom nekem is,kevés pénzből nem lehet nagy hifit építeni.
DIY csak saját rendszerben érvényesül,természetesen nem összekeverendő a tuninggal,szerintem csak idő kérdése,hogy ki mikor ér el arra a szintre,hogy ezt belássa.
Én elértem,próbálom én is tudatosan kiépíteni a következő rendszerem, nem könnyű főleg úgy,hogy a pénz is befolyásoló dolog.xtremetuning:igen,a kábelek nekem is a gyengéim,próbálok valami komolyabb szintet megcélozni, ami a későbbi rendszeremet is kiszolgálja.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
ezzel is teljesen egyrtértek. a 806osod karaktere nagyon hasonlít az utópiára. közepe szerintem élvezetesebb,mint a rubié, de elhangolja a hangszereket kicsit. közepének a felbontása szerintem sokkal jobb is,mint a rubié. még talán a mélyének is. az utopia nem hangolta el. kicsit olyan hangosított érzetem van mindkét focallal ami nyilván igy is van,hiszen mikrofonba kellett énekelni valaha, de ezt még nem éreztem sehol. nálam a saját szobámban már el tudnék a 806osssal éldegélni,itt inkább katakter volt a focalos szárazság,mint bántó él.
Még azzal sem tudok egyelőre mit kezdeni, hogy minden apró szöszt felnagyit a focal.nekem ez az,ami ideges, és olyan,mintha elveszne a részletekben. Az utópia ellenben nem veszett el,de ugyanúgy ott voltak a szöszök.
viszont, amit Ricsi mondott, hogy a szinpad mélysége, ahhoz szerintem hozzá kellene szokni. ez nem megy 1-2 óra alatt. persze,hallottam egyessével a hangszereket, ez biztosan kábelezés, és jó DAC órajel, de még nem tudom,h mit keressek. sajna még nem volt időm hozzászokni olyan lánchoz, hogy tudjam,mit keressek.
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
Sajnos a kábel nem véletlenül a kedvenc vesszőparipám.
Az emberek, ha tehetnék nem is foglalkoznának vele. De sajnos
teljes értékű komponens. És ez egy bizonyos igényszint felett elkerülhetetlen....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #570 üzenetére
én még halogatom. mindjárt rákötöm a porszivót a tápkábelekre, oszt a pincébe hagy menjen pár napot
majd megpróbálok egy sorban tömör,majd fonott tápolást is utána, de nem ezzel a PVC szigeteléssel,ami van.aztán ha már elk*rtam vele pár napot, veszek egy párat Ákostólegyébként meg "a keritésdrót is vezeti az áramot, úgysem hallanád ki"
Tonyo:itt maradt az USB kábeled.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #569 üzenetére
"viszont, amit Ricsi mondott, hogy a szinpad mélysége, ahhoz szerintem hozzá kellene szokni. ez nem megy 1-2 óra alatt. persze,hallottam egyessével a hangszereket, ez biztosan kábelezés, és jó DAC órajel, de még nem tudom,h mit keressek. sajna még nem volt időm hozzászokni olyan lánchoz, hogy tudjam,mit keressek."
Itt a lényeg. Hagyjad, hogy ülepedjen, hallgasd az otthonit, az agyad úgyis elraktározza a frissen szerzett infokat és észre fogod venni a közös zenék hallgatásánál, mi az amire szükséged van. Nyugi és nyomasd Barber kisasszonyt sokat.
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #569 üzenetére
Én nem éreztem, hogy elhangolta volna a hangszereket, talán a tuningmentes CA igen, de amikor a te láncodon volt a focal, ott qva jó volt, de javítson ki a másik két Kópé aki ott volt velünk
Most keresem halálra a kábelt.. 3,14-ba!
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
akkor műanyaghangja volt a hegedűnek.rotelen magasabb volt a hangja,igy emlékszem.
Rendben, Extreme. aztán körbeüljük a kandallót,ha már nem viselem el,h nincs mélysége a szinpadnak
de valami olyan rohadt kemény anyagból van az oldala a rubinak,h félek nem sok fa van benne, vagy annyi gyanta,h telikormolja a kéményt
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
ginola
addikt
30 e környékén milyen használt erősítőket ajánltok? Ismerősnek kéne.
Denon PMA-700V erősítő
Pioneer A-60 erősítő
Sony TA-FE710R QS MOS-FET erősítő -
Tonyo
őstag
válasz xtremetuning #572 üzenetére
Nem írtam fel azt az előadót, akit kérdeztem. Ki is volt?
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
A CA-nak volt műanyagosító a hatása ez tény. Én, mint kópé ezt aláírom.
Friedemann - Aquamarin / Bao Lan
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
JBL ES30+ES25C
Dali C2+Center
Polk TSI200+CS10Háttér van. Zene és mozihoz egyaránt 40/60% arányban?
Pro/kontra?[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #553 üzenetére
Neeee.
Ne szapuld a rendszered! A végére tök jól összeállt a hangja még hogy ha ez a régi tápkábeleddel sikerült csak, akkor is! Szerintem igen is vállalható rendszer lett és a tuninggal kihoztad a Rubikból, amit tudnak. Azt a zavaró gödröt a frekimenetben csak nagyon keserves, hosszadalmas és elkedvtelenítő próbálkozásokkal tudnád csak kiküszöbölni. Megérné ez neked?
Xtremetuninggal egyet értek. Most már "csak" kábeleken múlik. Azzal még tudsz feljebb lépni. (Ezt most már én is hallom/tudom.)
Addig is a munkádért. Szerintem példa értékű!
Köszönöm még egyszer a meghívást!
Tök jó volt így összejönni, dumálni, hallgatózni, poénkodni. Nagyon jól éreztem magam.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Tamoo
MODERÁTOR
Többiek mondták, hogy van ahová vissza lehet vinni ha nem tetszik (én rákérdeznék pár helyen). Nálam ez nem működött, mert rendelnem kellett, környéken nincs semmi. Ha ilyen lehetőség nincs is, szerintem még mindig jobban megéri ha vágatsz 2-2métert mintha "bebuksz" 40-50-et. Vagy esetleg ha valakitől tudsz kölcsönkérni az is megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Szerintem a Focal dobozaid és az erősítőd teljesen rendben van. Az meg teljesen természetes, hogy más kábelekkel, más DAC-kal másképp szól.
Neked egy jó DAC kell, aztán meg kell találnod majd a megfelelő kábeleket a lánchoz. Ki kell szolgálni azokat a dobozokat!
Ismét egyet értek Xtremetuninggal. Várd meg a költözést, addig gyűjts a DAC-ra.
Valamikor összehozhatjuk a tesztet a Lupusommal + pár IC-t is kipróbálhatunk!
Valkűr volt? Megijedtetek?
Tök jó volt hallani ennyi cuccot. Most már kezdem kapizsgálni, hogy milyen is a az a Focal-os hangkarakter.
És tényleg meglepő, hogy a kis Focal-ok is tudják hozni ezt, a nagyokhoz képest. Szerintem abban egyet érthetünk, hogy igénylik a jó kábelezést és a jó forrást.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #584 üzenetére
Nálunk a társasházban megőrülnének attól a szubtól. Szétperegnének az ytong falak.
Azért kisebb pénzből is találsz majd jó, zárt szubládát. Mondjuk úgy harmadáron.
-
bajnokpityu
félisten
és mi az,ami szerinted tudja 95%át annak harmadáron?
azért enni is kénegyártó weblapján 250mm-es meg 345mmes membránosat láttunk. élőben meg 300mm-nek saccoltam. folyt köv: streamnál látom az árat bazeg,ez létezik? najó,akkor hatodáért mi az,ami már jó?
eladó topping dac
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #586 üzenetére
Nem zárt, de jó lehet: Velodyne Impact 10
Igen, létezik.
-
rolo76
csendes tag
Sziasztok!
Milyen mélynyomót ajánlanátok az alábbi cucchoz?Pioneer VSX-921
Mission Mv8 cinema packKarira vettem, nagyon szép és jól is szól, de nekem kicsit kevés a mély.
Mozi/zene 50/50% használom.
Akinek van valami hasonló cucca, vagy ismeri, szívesen vennék minden véleményt
tapasztalatot.Tehát milyen mélynyomót ajánlanátok? (akár használt is szóba jöhet)
köszönömolo -
fenix
csendes tag
Sziasztok!
Milyen mélynyomót ajánlanátok az alábbi rendszerhez?Onkyo tx-nr609
Jamo s606-hcs3zenére és filmre lenne mindent meghallgatok.
-
Dorian
félisten
Mondjuk a kérdezők figyelmébe ajánlom elolvasni az 1. hsz-t, tuti benne van, hogy sub-ot helyiségméret szerint választunk. És ha megvan a méret, akkor abból a pénzünknek megfelelő minőséget.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ginola
addikt
A szalag magassugárzók valóban koruk előrehaladtával gyengülnek? Akinek van ezirányi infója, kérem írja le.
-
bajnokpityu
félisten
a túlterheléstől gyengülnek.egyszerűen szépen lassan átég ilyenkor.úgy jelzik,h egyre halkabbak.ismerősnek van 25éves ribbonja,ami ugyanúgy szól,mint ujonnan.éles,tiszta,és kellően terhelhető.csak időnként kaphatnak, pillanatnyi túlterhelést,amitől halkulnak,és minél öregebb,annál többet kaphattak.de ez nem törvényszerű.nagyjából fél perc alatt teljesen tönkre lehet tenni egy ilyet.
de ha jól emlékszem általában a szalagok terhelhetősége valami 25-35W sinus,mint önálló hangszóró.olyan 150W körüli teljesitményű hangfalakba elegek.
eladó topping dac
-
rolo76
csendes tag
Nem tudom, hogy mennyire túloztam el, ár érték arányban ez volt a legjobb.
A szoba 20 nm, abból ami a topikba és egyéb szak lapokba van leírva én mint kezdő
semmit nem értek.Ezért fordulok a fórumozókhoz véleményért.
Kef c4-et nagyon dicsérik, idáig ő a befutó de ezzel a kassza ki is ürült.
A másik lett volna a mission mélynyomója de azt írtátok,hogy nem jó.
Amúgy én ettől az mv8-tól sem vagyok elájulva.
Úgyhogy kb 70k lenne rá max.
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest