-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krampesz
tag
válasz balint93 #24600 üzenetére
Amíg a Jamo dán, a Wharfedale angol cég volt, addig voltak jó dobozai mindkettőnek. Mára mind a két cég kínai lett, így a szokásos kínai hulladék minőséget képviselik, eltekintve egy-két véletlen kivételnek.
Ja bocs, a Jamot nem kínaiak vették meg, hanem a Klipsch, de a lényeg, hogy már nem Dániában tevezik/készítik a dobozokat.
[ Szerkesztve ]
-
balint93
csendes tag
Jamora meg konkrétan erre a szettre gondoltam: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/46002-jamo-e5-szett/
A sub hátuljára az van még írva, hogy Made in Denmark. Vagy ez nem jelent semmitse? Jó áron van 30 000-rt a szett? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz Zirowe #24578 üzenetére
Akkor próbálok képekkel rácáfolni...nem tudom, hogy most akkor kinek van igaza,de a technológia jelen tényállása ez: a hang optikain jön a logitech z5500-ba a TV-ből,így változik a jel automatikusan:
1: xbox indulása előtt: no signal
2: xbox betöltve: dolby digital dolby digital 3/23: film,dts hangzással: dts 3/2
Ezek szerint akkor kiadja az 5.1-es hangot a TV nem?
Másik amit ma már kérdeztem, erre találtam az ebay-n egy ilyet HDMI 4x1 HIFI Switch Toslink Coax Stereo 4 port 3D 5 3, amire pont szükségem volna...mennyire lenne működőképes?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ginola #24597 üzenetére
Nem ismerem, fogalmam sincs, mit tudhat.
(#24599) Kittosz
A kevésbé rosszra, az IQ-ra, ami annyiért nem is olyan rossz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24606 üzenetére
A képek tanúsága szerint átmegy az 5.1 hang, még a DTS is, ami nagyon furcsa. Tévés topikokban folyamatosan panaszkodnak, hogy meg sem szólaltatják a régebbi LG-k a DTS-t, kiírják hogy nem támogatott audio kodek. Csak az ideiek képesek rá, mert végre megvették a jogot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz WhiteWalker #24610 üzenetére
Véletlen lehet, mert az idei LG termékbemutatón büszkén újságolták az egybegyűlteknek, hogy már a DTS sem akadály.
Az átengedést két idei csúcsmodellel próbáltam, nem működött.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz WhiteWalker #24606 üzenetére
Akkor a tulajdonomban lévő 32ld550 és 60ld550 vmi más világból származik, ahogyan az összes európai topicban lévő, mivel egyik sem kezeli a belső lejátszó keresztül a dts hangot, szép x jelenik meg, nem kezelt audió felirat, és a film megnézhető hang nélkül.
Olyan filmnél, ahol dupla hangsáv van és az egyik dts, csak a másikat jeleníti meg, mint elérhető opció.Lehet, hogy kiküldi, bár ezt nem hiszem, de maga a tv nem tudja kezelni, lg nem vette meg a licenszt.
Ja, és persze legfrissebb fw van fent.
Amúgy kizárt dolog, mert akkor ettől zengene minden fórum, hisz elég rég óta téma a tulajoknál.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #24553 üzenetére
Elméletileg van, csak keresni kellene... csak egy példa [link] (nem néztem utána)
Szerk. Ja most látom, hogy már találtál.
[ Szerkesztve ]
-
Krampesz
tag
válasz balint93 #24604 üzenetére
Hát a Valdus nem egy zenei doboz volt, inkább ilyen diszkós. Az a Jamo szett sem bíztató, bár nem hallottam. Ha nincs sok pénzed, de mindenképp el akarod költeni, akkor vedd meg bármelyiket, csak mielőtt kifizeted, legalább hallgasd meg. Akkor még visszakozhatsz és nem utólag fogod a fejed a falba verni
-
cintula187
addikt
Az mennyire lenne járható út kezdő házimozi szetthez ha ezt az erősítőt (mivel HDMI nincs benne) RCA analóggal kötném össze egy analog kimenetes lejátszóhoz?
Tudnátok javasolni erre képes lejátszót? Amiket nézegettem asztalikat már eléggé 100.000 felé járnak és akkor már lehet jobban járnék egy HDMI vel rendelkező erősítővel ami újabb mint egy a 2005 -ös CA. De a CA az itt elhangzottak (pl. Kimi) alapján tetszetős.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz cintula187 #24618 üzenetére
optikai, koax analóg helyett?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz cintula187 #24620 üzenetére
Ha a lejátszóban jobb dac van mint az erősítőben és egy jó analóg ic-vel kötöd össze (ami nem olcsó) akkor elképzelhető. De többnyire a koax-os megoldás nyerőbb szokott lenni. De most nem vágom milyen lejátszóról van szó. CD,SACD? Bár gondolom ha HDMI-t emlegetsz akkor mediaplayer. Ebben az esetben felejtős az analóg összekötés. Drága a sokcsatornás analóg kimenetekkel rendelkező lejátszó, drága a sok minőségi ic kábel... koax-on meg átmegy ami neked kell, csak a HD-ről kell lemondani. Ami egyáltalán nem probléma.
-
Dorian
félisten
válasz cintula187 #24620 üzenetére
Hacsak nem méreg drága lejátszó, méreg drága kábelekkel, akkor nem
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Sefter
veterán
sziasztok milyen centert ajánlotok ehhez a szetthez:
Heco vitas 700 front
Jamo studio 180 sorroundnak berakva
Marantz NR-1403 erősítő
Eddig egy pici Jamo centerem volt, de megadta magát...szerettem volna Heco vitas 2 center-t, de azt már nem gyártják...az utódja a Victa 101 milyen?
Esetleg más gyártó hasonló centere?[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
blau24
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésemet, egy kis segítségre lenne szükségem. 3D Blu-ray házimozi rendszert szeretnék otthon kialakítani, a tv már megvan hozzá (LG LM620S), 70k sajnos nincs új, komplett rendszerre, itt az aprón már láttam külön lejátszókat 17-20k körül, meglehet-e oldani olcsóbban vagy ne erőltessem és ha igen akkor mit ajánlanátok? Segítségeteket előre is köszönöm! -
Patice
nagyúr
válasz cintula187 #24623 üzenetére
Koaxon (vagy optikán) az erősítő a DTS HD-MA vagy a Dolby TrueHD esetén a "magot" kapja meg ezen hangsávokból, azaz egy 1510-es DTS-t vagy egy 640-es DD-t.
Nem az erősítő fogja lebutítani, hanem már maga a lejátszó fog csak ilyet kiküldeni.
(#24625) blau24:
Szerintem lassan építkezz, ha tényleg jót akarsz. Vegyél a TV mellé egy jó 3D-s lejátszót, aztán gyűjtögess egy külön házimozi erősítő + 5.1-es hangsugárzó szettre.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
WhiteWalker
nagyúr
néztem ezt is...de elég durva az ára: 250$...mondjuk ezen 4 optikai-coax ki/be menet van...míg amit én linkeletem azon csak 1...ennyire megdobná az árat?
szerk.: jah ez már 3D-s....de néztem szintén ebay-n 3D-s switch boxot ~ 100$ körül mozog...durva a kettő közt a különbség...
[ Szerkesztve ]
-
toM517
aktív tag
Errol mi a velemeny? Hat Jamo, de azert eleg jo kritikat kapott.
-
Peak
addikt
válasz toM517 #24630 üzenetére
A tesztben látható "eredmény" egy az egyben az én tapasztalatom is volt.
Majdnem elcsábultam én is rá.
B&W párokkal teszteltem, egyértelműen hallható volt a difi.Hangminőség házimozira: 4
Hangminőség zenére: 3
Kivitel: 4,5
Dizájn: 4
Ár/érték arány: 5De a zenei részre én nagyobb hangsúlyt fektettem, ezért döntöttem más tipus és márka mellett.
Viszont az ár/érték aránya, plusz a mozizáshoz nyújtott "képessége" mindenképp figyelemreméltó.Komoly, erős HMerősítőt kell hozzá passzintanod, különben nem lesz túl nagy élményben részed.
A belépő szintű AVR-ek szinte szóba sem jönnek. Minnél bikább az AVR, annál jobban meghálálja.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
toM517
aktív tag
Nagyon profi benyomast kelt a szett, a tuskes allvany is! Gondolom laminaltra akkor erdemes letenni, ha veszek ala ilyen kis alatetet.
Amugy nagyon tetszik a forma is, nekem elsosorban hazimozi felhasznalasra lenne. Zenet is szeretek hallgatni, sokat is szoktam, de azokhoz kepest amikrol idaig hallgattam ez a szett is...
Szoval az elmondottak alapjan nagyon bejon, szinte tokeletes!Most kaptam a megerositest, hogy atvette ocsem a VSX-2016-omat, errol lenne hajtva, de sajnos csak karacsony elott valamivel varhato az erkezese. :/
-
maxika2004
őstag
válasz Toobee #24626 üzenetére
Huuuuuuu de tudtam hogy kb ezt válaszolja valaki ! .....
Most egy kis ellenvéleményemet és tapasztalatomat leírom:
(tudom kapok is a fejemre )Kb 1 hónapja van meg nekem is az uj cuccosom, félig-meddig ti ajánlottátok,
illetve próbáltatok lebeszélni róla részben !
Onkyo HT-r548 + 648 hangfalszett ! (bögreszett )Még mindig azt mondom, hogy a nagy többségnél, feljebb húzzátok meg a mércét,
Nekem például bőven megfelel, és inkább gondolom, hogy elég lett volna a kisebb tesó is, mint egy nagyobb !
Arról nem is beszélve hogy aki LCD tv mellé venne olcsóbb cuccot, az is összehasonlithatatlanul jobb minőséget kapna mint a szutyok lcd hangszórókkal... ( megoldva ezt 70-100 k ból !)
De a legjobb élőben meghallgatni, kinek mi tetszik, és eldöntheti mennyit áldozzon a jobb cuccért ! -
Toobee
veterán
válasz maxika2004 #24633 üzenetére
Igen, csak a Te szetted 140 ezer ft volt, amiből kaptál volna egy sokkal jobb minőségű sztereó összeállítást, vagy használtan ennél jóval magasabb minőségű hm szettet. Jelen esetben viszont még csak nem is 70-100e Ft áll a kérdező rendelkezésére, hanem 15-20 ezer, amiből Ő még 3D BR lejátszót is szeretne, meg erősítőt, meg 5.1-et. Szerinted?!
-
zolaas
senior tag
válasz maxika2004 #24633 üzenetére
Mielőtt kijelentesz. Talán hallanod kellene egy javalott (nem bögre) szettet abból a pénzből. És akkor máris nem lennél olyan elégedett. De természetesen atiéd, Te hallgatod, s mint olyan én ezt tiszteletben tartom. De azért, mivel ez 1 szakmai fórum, a nálad hozzáértőbbek véleményét ne figurázd. ( Nem sértés csak helyretétel )
blau24: mit szeretnél abból a pénzből?
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz toM517 #24632 üzenetére
VSX-2016-hoz nem való az a Jamo szett, nem egy ligában fociznak. 900-as szériánál nem szabad magasabb kategóriás erősítőt alátenni.
-
Krampesz
tag
Milyen előnye van egy Dune vagy Popi médialejátszónak mondjuk egy Pioneer BDP-150-hez képest?
(Tegyük fel, hogy csak hálózaton/USB-n keresztüli flac/mkv/bd lejátszásra lenne használva a lemezjátszáson kívül.) -
Sefter
veterán
EBBEN valaki tud segíteni?
Psn ID: sefter_hun
-
maxika2004
őstag
válasz Toobee #24634 üzenetére
- Sztereót nem akartam, azt hallgattam már 20 éve is !
- Használtat nagyon nem akartam, de rászántam magam és miután elköltöttem a keresgélésre kb 20 ezret,
(benzin, telefon..stb)
és a 4. sem jött össze, feladtam....
- Azt valóban elnéztem, én 70k ra gondoltam, nem 15-re....
- De attól függően tartom az állitásom, akinek nincs 150-200k ja s nem is szán rá ennyit,
az lcd hangszóróinál ezerszer jobban jár egy komplett 60-80ks hm -val... -
maxika2004
őstag
válasz zolaas #24635 üzenetére
Hallgatóztam olyat is .. és elfogadom hogy igazad is van...
és ha meghallgatom, és elvihetném annyiért, biztos azt is választom,
csak elég rögös ut vezethet el az olyanig, és lehetnek bukkanók !
(nálam volt pár )
És aki elég sokáig gyüjtöget egy ilyenre mert nincs eleresztve nagyon,
az pl mint én is legalább pár évig nyugodt mer van gari ![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz maxika2004 #24642 üzenetére
A TV hangszóróinál szinte bármi jobban szól, de ebben a topkiban házimoziról társalgunk, ami egy bizonyos színvonalat jelent.
A garancialevél nézegetése, netán simogatása bizonyára a hangzásra is hatással van. Egyszer kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
SZVSZ Van akinek megnyugtató ha (akár megbízhatónak mondható oldalon keresztűl talál rá akár nem pl. AVX, hifipiac stb. ) a használtan vett cucchoz jár még akár egy pár hónapig érvényes garancialevél és nem társul gyomorideg a gari nélkülis cucc megvételéhez/használatához.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Oldfighter
senior tag
Most már elég sok embernél tapasztalom, hogy aki mondjuk vesz egy -átlagárban számolva- 200-250e forintos tv-t, az irreálisan keveset költ hangrendszerre, miközben pedig a tv-vel lefektetett egyfajta elvárást az igényeinek, ami már messze nem a Videotonos Super Infra Color korszakhoz társítható. Egyszerűen nincs összhang a komponensek között. Vesz egy k*rva drága tv-t, és képes hozzácsapni egy jó indulattal is csak alap belépő audio szettet.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
ati240191
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Nem nagyon vagyok ott a témában, már egy ideje nézelődöm de nem tudok választani......
Milyen házimozi rendszert ajánlanátok 70-80 ezerből?
Itthonra kéne film, zene, játékhoz!Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest