-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz Csabroncka #25797 üzenetére
most pioneer vsx 815 van képben 45ért...
https://youtube.com/user/nuke7
-
Oldfighter
senior tag
-
ZsoltG60
aktív tag
(#25799) BBéci
Helló. Milyen 5.1-es házimozit ismersz amin van HDMI ki és bemenet is?
próbáltam keresgélni de nemnagyon találtam, ennyire ritka lenne vagy nem jó helyen keresem?
Pont az miatt kellene mert pc lenne összekötve a tv-vel és a házimozival.
Vagy inkább egyszerűbb megoldás a PC-be egy 5.1-es hangkártya ?(optikai kimenetes)Tudsz esetleg pár márkát/típust ajánlani?
Lumia 950XL
-
janos666
nagyúr
válasz ZsoltG60 #25804 üzenetére
Érdemes lehet egy normális hangkártyára bízni az SPDIF kimenet, de fura, ha nincs az alaplapod integrált hangcuccának ilyen kivezetése.
Legtöbb esetben ott fityeg egy optikai és/vagy RCA csatlakozó, de ha más nem, akkor bedughatsz egy sima jackdugót egy (általában tetszés szerint bármelyik, vagy egy erre megjelölt) 3.5-ös foglalatba és rákötheted a másik végét az erősítő SPDIF bemenetére, mert azokon is előfordul az RCA SPDIF bemenet is (csak egy egyszerű jack-RCA kábel kell).A másik kérdésedre pedig pl.: Denon ARV-1610 -> csak 5.1, de fogad hangot HDMI-n.
Velem meg kezd elszaladni a ló, mert hirtelen már nem akarom egy Onkyo TX-SR 705 alá adni a dolgot, pedig így megint könnyen lesz a vége az, hogy "inkább napoljuk el".
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz ZsoltG60 #25804 üzenetére
Ja, bocs, rendszer... akkor: Denon DHT-1312XP.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
AkosAkos
aktív tag
válasz Oldfighter #25803 üzenetére
Állítólag a GENIUS SW-HF 5.1 6000 nagyon jó ebben a kategóriában. De egyébként igazából egy néhány ezres is jó lenne,nem audofilnak lesz.
-
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #25808 üzenetére
-
Iomega
addikt
Köszönöm a segítségeket!
Most már van egyféle elképzelésem, hogy mi legyen, az a kérdés, hogy mikor lesz belőle vásárlás.Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
Oldfighter
senior tag
válasz AkosAkos #25810 üzenetére
Nézd, akinek dísznek kell, esetleg kiskölöknek valami számítógépes játék mellé, hát lelke rajta. Ezekre...khm, jók. És most tök mindegy ki mennyire igényes, ezek nem alkalmasak se zenére, se filmre. Mondom ezt úgy, hogy van Creative hangszóró szettem is. De tök más érzés még a Magnat szettemet is hallani, pedig mára már alaposan megkopott a renoméja.
Ha tetszik, vedd meg. Én nem tudom ajánlani.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
zolaas
senior tag
válasz AkosAkos #25810 üzenetére
Na azzal a xxxxxx-al nem jó topikban vagy. Ez házimozi...
Iomega. :
2 x próbáltam, de egyszer sem lett jó. Vagy a képet vagy a hangot nem szedi le rendesen, illetve nem játsza a játszóm.MKV audiocopy-ban nincsen hangom. MKV ac3-ban meg nem jo videoformátumról kiabál a játszóm...
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
ricsik
őstag
Nem tudtok véletlenül olyan céget, akitől fél napra ki lehet kölcsönözni lapos tv-t, és egybe-mozi szettet?
Ismerősömnek kéne a cégéhez, valami filmet néznének a csapattal. -
Oldfighter
senior tag
-
Sefter
veterán
avx fórumron törölték az acc-omat, de nem tudom miért..
nem tudja valaki kinek tudnék írni az ügy érdekében, mert a honlapon nem találtam semmit erről?Psn ID: sefter_hun
-
xtremetuning
addikt
válasz Sefter #25817 üzenetére
Bélának. ATC a nickneve.
Esetleg : főoldal/felhasználók/kapcsolat felvétel az adminisztrátorral[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Sefter
veterán
válasz xtremetuning #25818 üzenetére
semmihez nincs jogosultságom...olyan mintha ip ban-t kaptam volna....még újra regisztrálni sem enged más email címről sem :S
Psn ID: sefter_hun
-
Zirowe
nagyúr
Kaptam egy másik ajánlatot: Magnat a300 sub 33k-ért.
Mik a vélemények erről?
Megér ennyit?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
nuke7
veterán
Mondtam már, hogy mennyire imádom magyarországot..?
Nem szállítanak ide semmit se ebay-rol se amazon-rol, amivel nem lenne gond, ha itthon nem lenne drágább mint azokban az országokban ahol az átlagkereset többszöröse az itteninek...TAGA Harmony TAV-506 v2 és TAGA Harmony TAV-306 ugyanazzal a sub-al 28ezer van a kettő között...
megéri az ártöbbletet a jobb? Nem lesz ez tul nagy nekem ~20nm-re..?
ajánlott szett ez egyáltalán?
játszik még a Cambridge Audio Sirocco 5.1, de ez még 25-el drágább mint a jobb taga, és nem tudom, hogy nem sok-e az erősítőhöz meg a szobamérethez...ja és erősítőből amik között most vacilálok, az a pio vsx-815/818 és az onkyo TXSR-508
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
najó, ott tartok, hogy jamo 102-es szettet veszek, 200as sub-al, mert azok a hangfalak amik 100%-os (5csillagos) értékelést kaptak ugyanabban a kategóriában ahol a jamo 80% (4csillag) azok ~300%-al drágábbak, és szerintem nem fogok akkora különbséget hallani...
ééés Pioneer VSX-818. valaki mondana véleményt aki hallott már 1-2 rendszert..?
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Sefter #25819 üzenetére
De a főoldalra regisztrálatlanként is fel kell tudnod lépni. És onnan kell tudnod levelet küldeni.
Ahogy elnézem, Béla ma tisztogatott valaki miatt, aki az üzenőfalon egerészett.
Lehet annak lettél az áldozata....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
MPeter87
őstag
válasz Oldfighter #25816 üzenetére
Akkor majd írok róla véleményt, ha meglesz.
Bár nincs túl nagy szakértelmem a dologban... -
cintula187
addikt
Tudtok ajánlani olyan hálózati zavarszűrőt ami legalább alapvetően kijavítja az ebből eredő hibákat? pl. búgás, zúgás.köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
-
BBéci
legenda
válasz ZsoltG60 #25809 üzenetére
Ne keress olyat, mert azok semmire sem jók. Amit linkeltél, az elrettentő példának kiváló: olyanért nem szabad pénzt kiadni!
(#25810) AkosAkos
Melyik az a kategória? Levélnehezék? Tüzelő?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
22.5 négyzetméteres a nappalim, ez sem volt sok, két hónapig használtam.
(#25832) nuke7
A fél világ a whathifin röhög, a másik fele sír. Ha nekik hiszel, miért kérsz tőlünk tanácsot?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #25840 üzenetére
Itt a linkben találtam az 1000W-ot,már-már kisebb termek hangosítására is elég lenne
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #25839 üzenetére
Hol láttál 1000 wattot? Az adatlapján 1250 RMS és 3000 dynamic szerepel.
Az SPL 1200 Ultra, amit 2,5 éve használok, alig valamivel kisebb teljesítményű: 1200/2400 W.Bocs, félreértettük, Pityu és én is a DD15-re gondoltunk.
Annak az LG hulladéknak 150-180 W az áramfelvétele.(#25841) nuke7
Teljesen normális a nappalim, nem dedikált moziszoba.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #25842 üzenetére
markatingesek engem nem tudnak meggyőzni, hogy ez bármit elmond a hangról.
egy impulzusválasz,és egy alsó határfreki fontosabb lenne.1000w manapság,amikor süketségig hangosítottunk, konkrétan csak pici szoba hangosítására elég. Whitefülön,ha jól emlékszem 4x3000W+2x2000W volt. Ez egy másik lépték.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
ginola
addikt
Érdeklődnék, hogy van e elfekvőben valakinek 1 m-es felesleges , minőségi digit koax kábele megvételre, kérjem írjon privimre, !
-
-dj-
csendes tag
sziasztok, láda csere előtt állok, Polk Audio PSW 110 , a kiszemelt, ahogy nézem megérkezett az utód,
Polk Audio PSW 111, van már valakinek tapasztalata 2 közül , érdemes az újabbat venni?
Specifikációk hasonlóak külföldi fórumokon zenére irják jobban az újat , mozira a régit? -
Tamoo
MODERÁTOR
Zenére egyik se jó, nemigazán lehet ezeket illeszteni. Szerintem a 111 nem új, nem utód.... csak más.
Ahogy nézem kisebb mint a 110, 25cm helyett 20cm a hangszórója, viszont az erősítője izmosabb valamivel. El tudom képzelni, hogy némileg gyorsabb, dinamikusabb legyen mint a 110, de mozihoz nem hinném hogy jobb.4
5ért most a psw 110 edigitalban eléggé bestbuy.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest