-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdk7
aktív tag
A két erőlködőközül melyiket ajánljátok?
Onkyo TX-DS 595
Yamaha RX-V361....és miért, miben jobb az egyik a másiktól? Mondjuk megér +10k-ta különbség?
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #24450 üzenetére
Az érzékenység nem lényeges, hiszen családon belül eltér a frontoké a centertől, a háttereké meg pláne. Erre kell a szintek beállìtása. A különböző jelleget, hangzásvilágot lehetetlen ekvalizátorral egységesíteni, az csak a frekvenciagörbét vasalja ki.
Remélem nem értettelek félre!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Harsonás
tag
Sziasztok valakinek van valamilyen tapasztalata a Wharfedale Powercube 10+-ról? Tudtok ajánlani valamilyen mélyládát 40.e ft-ig. Természetesen használtat.
-
putyu10
aktív tag
Csak a hifista iskola szerint gondoltam hogy csak a trafós lehet az igazi minőségi táp .
A k.ü.tápot csak anyag , főleg réz takarékosság miatt csinálják .
A pankrátorban igazad lehet .[ Szerkesztve ]
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
-
putyu10
aktív tag
Sajnos a nad nem szerepel a repertoárba .
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
BBéci
legenda
válasz putyu10 #24459 üzenetére
Könyörgöm, mindegyik erősítő trafóval ad áramot a hang részlegnek, kapcsolóüzeműről nem tudok.
Az írásjelek elá nem kell szóköz!!!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabroncka
addikt
Ezzel kapcsolatban egy kérdés! Csak az ún. "igényesebb" erősítőkbe pakolnak toroid trafót súlycsökkentés és teljesítménynövelés végett?
Nem feltétlen izgat fel csak érdekel, mert nagyon sokszor hallani, hogy a tömeg azért fontos szempont, "Súly alapján csak a teljesen laikusok választanak erősítőt" akkor nem lehet egyértelműen eldönteni
(természetesen nem ezt tekintve elsődleges választási szempontnak)"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #24465 üzenetére
Érdekes ez a toroid kérdés, mert sok drágának mondható erősítőbe nem olyat építenek és akkor még nem volt szó a NAD technikájáról.
putyu10!
Nincs késő, most fogok vacsorázni, előtte aperitif dukál, utána megnézek valami filmet, közben leöblítem a kaját egy sörrel.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
volvox
csendes tag
Köszi a javaslatokat, a Denon 2808 egyelőre a szimpatikus, illetve van kb ugyanannyiért egy Denon 3806. Ez nem tudja a HD hangformátumokat, a kérdés, hogy a hangja miatt megéri-e mégis azt választani. A későbbi, de alacsonyabb szériás 2808 mennyivel nyújt kevesebbet?
-
-
putyu10
aktív tag
Jó reggelt. Mi a véleményetek erről az ár érték viszonyról:
http://www.audiomekka.hu/forgalmazott_markak/marantz/hazimozi/av-receiverek/884
-
siwok1
tag
Sziasztok!
Mennyit ér egy yamaha dsp-1092a erősitő 1000 órát ment kb. ? A 25-35 ezres kategóriákra csak mosolyogni tudok... -
makaveli666
senior tag
Remélem most kapok választ a kérdésre. EZT 125 be megéri megvenni? Subbal erősítővel együtt.
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #24474 üzenetére
Azzal is tisztában vagyok, de fogalmam sincs, miért írod ezeket?
Én is a toroid tápegység híve vagyok, sosem állítottam, hogy az nem jó. A kis CA 551-ben is olyan van, sőt, a Lehmannaudio Linear USB-ben is.
De önmagában a toroid trafó nem garancia a jó hangminőségre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz makaveli666 #24484 üzenetére
Ugy szerintem megéri.
-
törölt tag
válasz makaveli666 #24488 üzenetére
Attol jobb.
-
-
balint93
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Harman/Kardon AVR132 típust (http://www.procinema.hu/termek/5-1-hazimozi-radioerosito/harman-kardon-avr-132)
és a JBL SCS 178 5.1 típust (http://www.procinema.hu/termek/hangsugarzo-szett/jbl-scs-178) miért árulják együtt? És miért ajánlják együtt? Itt egy TESZT is: http://hazimozi.hu/images/stories/hazimozi/tesztek/hm-2006-1-hk-avr130-jbl-scs178-teszt.pdfÉn eddig úgy tudtam, hogy az erősítő végfokának nagyon nem egészséges ha az ajánlottnál sokkal kisebb ellenállású hangfalakat kötünk rá. A Harman/Kardon ersőítő 5x30 W-os, és 8 Ohm-os hangfalakat lehet rá kötni. Ezzel szemben a JBL 5.1-es hangfal szett ellenállása 4 Ohm, fele annyi.
Hogyan bírja a végfoka? Miért használják sokan ezt a 2 párost? Azért kérdezem, mert találtam egy hirdetést ahol ezt a komplett szettet árulják, nem olyan drágán. És nem tudom, hogy érdemes-e megvenni így.Segítségeteket előre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #24494 üzenetére
Géniuszt bottal sem piszkálnék meg, LG hangcuccban sosem alkotott maradandót, de még említésre méltót sem.
(#24495) balint93
Olvasd el az első hozzászólást![ Szerkesztve ]
-
balint93
csendes tag
Rendben, köszönöm! Értem, a mai erősítők nem kényesek rá, és az erősítő hátoldalán jelzett ellenállás a leírásban feltüntetett kimeneti sinusos (RMS) teljesítményre vonatkozik.
Ha kevesebb ellenállású hangfalat kötök rá, akkor nagyobb lesz a kimeneti teljesítmény, igaz?
Személyes véleményre is kíváncsi vagyok, ajánlod ezt a párosítást?
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #24497 üzenetére
Én már hallottam 2-300000 forintost is, még haza is hoztam. De minek?!
(#24498) balint93
Nem ellenállás, hanem impedancia!
A többi stimmel és megveheted azt a szettet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest