- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Abból a reflexes az már nagyon nagy lenne.
Nah meg még egy ilyen nagy ládát már lehet az asszony nem díjazná a nappaliban.
Ennél is húzta a száját, hogy ugye ez nem marad itt?De ugye ezek még csak elmélkedés.
Jelenleg szeretném majd bemeretni valakivel a rendszert.
Meg most klímát akarok a nappaliba meg elektromosredőnyt a teraszra. Nah meg most rendeltem meg az elektromos nagykaput is.
Úgyhogy van még mire költeni.
Addig meg elleszek ezzel az 1 darabbal. -
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169297 üzenetére
Ha eladó lesz, úgy tudom mikrofon fórumtárs vadászik magának egy 2. T12-t.
Nekem a Planet Earth 2 volt hatalmas pozitív meglepetés, lenyűgüző képi világa van. Eddig talán a legelső tartalom ahol úgy éreztem van értelme a 4K HDR-nek, minden másnál (eddig) pedig arra gondolok bárcsak vászon + projektor irányba mentem volna el a TV helyett.
-
Dorian
félisten
válasz
ada19 #169295 üzenetére
Ma kaptam mailt, h kiszállítás alatt, és majd a fuvaros hív (de kizárt, h ez a mai napot jelentse).
Még az elhelyezést kell majd kitalálnom, a jelenlegi helyén a "frontvonalban", vagy az egyik oldalfal majdnem-közepén van a két legjobb lehetőség.
Gondoltam rá, hogy egy minidsp-vel befogom a T12-t is 2. szubnak, de igazából nem sok értelmét látom.Ja tegnap a filmezés után este betettem még egy "Hubble Imax" című dokumentumfilmet, basszus, ha minden film így lenne keverve, mint ez... Gondolok itt egyrészt a térhangzás színvonalára, de másrészt amikor fellövik az űrhajót, nagy esélyt láttam rá, hogy lejön az akkor már alvó feleségem és jól pcsán rúg
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #169294 üzenetére
Nekem ez Cavern utáni -8 dB-t jelent kb. de ugye eltérhet "mozinként".
-36 -33 dB körül (ez nem Cavernes) szoktunk este filmezni/sorozatozni, akkor sem keveslem a mélyet, de akkor nyilván csak hallani lehet érezni nem, erre utaltam spiky03-nak hogy ahhoz azért jobban oda kell csavarni.
Mikorra várható a Klipsched?
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #169280 üzenetére
Teljesen más. A zene megmarad zenének, lassabb (például zárt) subokon sokkal kellemesebb hallgatni, ugyanakkor az effektek gyorsak és erősek lesznek, erre való az LFE. Az már nem nagy különbség, ha az LCR mindegyikére van külön láda, mint a moziban, a main-sub elválasztás a lényeg.
Nálam így néz ki, kicsit összetett, meg nem is külön LR vagy center, hanem más magic, de nagyon jól szól:
#169284 ctrlaltdel13: Igazából az lenne a fontosabb, hogy az LFE csak a legjobb subodból jöjjön, és a crossoverrel minél kevesebb dolga legyen. Ha két subod van, ugyanahhoz a hangnyomáshoz 70% teljesítmény kell, szóval -30% crossover terhelést le tudsz venni akkor is, ha mindkettő megszólaltatja a vágott részt.
-
spiky03
veterán
Én meg arra, hogy lehet a 15" Ulti helyett 2db 12" kellene mert olyan fura így a front oldal, hogy csak az egyik oldalon van szub.
Meg az picit asszonybaratabb is, hogy kisebb doboz kell neki, legalábbis a zártnak.Szerintetek az milyen lenne ha az egyik zárt a másik meg reflexes lenne?
Ezeket miniDSPvel össze lehet lőni jóra?Vagy várjam meg amíg a jelenlegi felállást bemerik, hogy az mit mutat?
Mert én is gyors mélyeket szeretnék, ami az Ultival meg is van, de érezni is szeretném mint a moziban.
Vagy majd ha úgy lesz időnk akkor Doriannel csinálunk egy teszt napot Ulti & Klipschel
-
Tamoo
nagyúr
-
Dorian
félisten
Távlati terveimben lehet, h én is kipróbálom majd, de most egyelőre ha meglesz a kellő hangnyomás és a gyorsaság, akkor más igényem nincs. Szerencsére nekem elegendő, ha egyetlen nézői pozícióban jó az átvitel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #169284 üzenetére
Fogalmam sincs. Majd beszámolok.
Ha lenne két egyforma Ultim nem agyalnék ezen. Két különbözővel viszont nekem megér egy próbát, kíváncsi vagyok.Amúgy mennyire lett egységes a mélyed? Mérted több üléspozícióban? Mindenhol szép a görbe?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Tamoo #169283 üzenetére
És ez mennyit adna hozzá?
Valahol hallottad már így milyen?
A lényege az lenne, nem, hogy ha a frontokon és az lfe csatornán is egyszerre jelentkezik mély azt külön külön szólaltassa meg?
De ezzel pl én buknám is a 2 szub által egységesebb mély átvitelt🤔Akkor kell még 2 ultit beszereznem?😊
-
denesdr
addikt
válasz
python1 #169278 üzenetére
Miért kellene az egyiket a centerhez a másikat meg a frontokhoz? Mindkettőt lehetne a frontokhoz meg a centerhez is nem?
Amúgy lehet, hogy noob vagyok ilyen téren, de nekem kicsit zavaros ez au LFE meg crossover szub. Ha az LFE egy teljesen független csatorna, akkor miért kell a frontokat + a többi csatornát vágni pl 100Hz-en? Tehát nem crossover sub már így a dolog? -
-
python1
veterán
VoidXs kollégát kérdezném, hogy crossover szub, hogy is nézne ki valójában?
A helyzet, hogy most nekem van két mélyládám a frontoldalon, amit erre a célra alkalmaznék, de ha mondjuk az egyiket a centerhez használnám csak és a másikat a frontokhoz, az mennyire lenne életképes? Van itthon egy rakat minidsp- azokat is be tudom vonni. -
Tamoo
nagyúr
-
Quetz
őstag
válasz
denesdr #169257 üzenetére
A három kW-t csak marketing anyagokon látod.
behringer inuke nu6000:
1.37kW into 8 Ohms, 2.05kW into 4 Ohms for full-range or mid-top duty
1.16kW into 8 Ohms, 1.80kW into 4 Ohms for Bass dutyNem hinném, hogy sokkal eltérne az nx3000 ettől. Sztereó módban a specifikáció 50-60%-t hozza.
-
Quetz
őstag
válasz
kimi02 #169255 üzenetére
Könyörgöm, felejtsétek már el a hangerő poti kifejezést, mert az nem az! A potméter feladata a jelcsillapítás, hogy egy magas jelszintű előfok ne hajtsa túl az erősítőt. Ez pedig azért fontos, mert pro audio felhasználás során több tíz méter távolságot is át kell tudni hidalnia egy előfoknak, tehát magas kimeneti jelszinttel dolgoznak.
Példa:
Ha egy AVR 1V-t ad le és maximumon van a potméter, akkor csillapítás nélkül, 1V-t kap az erősítő a bemeneten. Ha elkezded visszatekerni, akkor ezt az 1V-t kezded el csökkenteni. Akkor jó a beállítás, ha 0dB hangerőn, 0dB mérőjel akkora bemeneti jelszintet generál, mint amennyi az erősítő érzékenysége, Behringer esetén 0.775V.Így már érthető az a hifis féligazság, hogy miért kell rendszerben gondolkozni, amikor előfok/végfok párosításról beszélünk. Olyan előfokot kell választani, ahol a kimeneti jelszint >= végfok érzékenység, különben nem tudjuk kihozni a maximumot a végfokunkból.
Az 1 zöld jel specifikáció szerint -40dB jelszintet indikál, ami lófütty
Limit (per channel): 0 dB LED
Signal (per channel): -40 / -6 / -3 dB LEDs
Protect (per channel): Red LED -
kimi02
őstag
Világok harca tesztjelenet , itt aztán van extrém basszus minden mennyiségben.
AVR -25db és a szub jel -2 a rendszer -5db-re mérte,Behringer hangerő poti 3óra állásban és minden alapon.
A korlátozó -3.5 ami 1600w-ot jelent.
Az egész tesztjelenet során 1db zöld led világított
Talán kezd beállni a dolog , és a kanapé is már elég jól rezgett alattam
Na de majd még kiderül. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #169253 üzenetére
AVR után kötve nekem is volt rajta búgás, a visszavett gain és a cleanbox-al emelt jelszint segített. Frontokhoz enélkül használhatatlan lett volna. Szubhoz vettem eredetileg, de oda meg elég volt egy LPF is az erősítőn a zaj levágásához.
Hamar PC-re váltottam, azzal teljesen eliminálódott ez a probléma.
Szóval nálam gyakorlatilag csak próba jelleggel volt bekötve pár órát. -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #169239 üzenetére
Fölösleges a "LED villogást" a Crown-al hasonlítanod, azon teljesen más az osztás.
#169251BBéci: Semmi baj a Cleanbox-al, csak a jelszint arányokat kell megfelelően beállítani.
Nálam tökéletesen üzemelt, nem okozott hangminőség romlást vagy ilyesmi. Próbáltam frontokkal és szubbal is.
De én is csak akkor használnám ha feltétlenül szükséges, fölösleges eszköz ne legyen a jelútban. -
-KP-
addikt
válasz
kimi02 #169239 üzenetére
Nálam tudod mikor villan a piros? Mikor olyan hangerőn megy, amikor már az utcán hallják a mozimat, és ott is csak a legbrutálabb jelenetek esetén. Szóval ha nálad -25-ön villan, az rohadtul nem normális. Szedd azt a Cleanboxot ki egyszer. Ismerősi körben van olyan személy, aki 8 darab 30centis szubot hajt két darab nx3000-el és simán megy neki avr-ről mindenféle hókuszpókusz nélkül.
-
spiky03
veterán
-
Quetz
őstag
válasz
kimi02 #169227 üzenetére
Én a Cleanbox után mérnék, hiszen onnan jön a jel, ami clippeli a végfokot. Ha tudsz pc-t rákapcsolni az AVR-re, akkor REW-ben van jelgenerátor.
....Jól látom, hogy a Behringer szoftverében van input level kijelzés? Mert akkor még multiméter sem kell, csak elkezded táplálni mérőjellel és nézed, hogy alakul az Input jelszint. Addig kellene játszani a Gain-rl, amíg a bemeneten nem klippel a 0dB-s jel. Nézném pink noise-el és szinusz jellel is.
Sajnos nekem nincs Behringer, csak miniDSP 2x4hd, de a többiek szerintem tudnak segíteni.
-
python1
veterán
Tamo is csak teszi itt a p.....
Nálam 50-60 nm -en anno 2db akkora zárt szub mint a Tamoo-é, tényleg bokalefosós mélyeket produkált. -
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #169232 üzenetére
Mondjuk ha belegondolok, hogy az utóbbi legalább 1 év legnagyobb film-élménye tegnap volt: '98-as Születésnap c. dán dráma. Nemhogy mélyhang nem volt benne, de az egész kép meg hangminőség olyan volt, hogy a feleségem az elején elnézést kért és azt mondta, ha szeretném, kikapcsolhatjuk.
-
spiky03
veterán
Jaja én sem mondom, hogy sz@r csak nálam is még be kell rendesen állítani, mert pl miniDSPm sincs.
Nálam 3 órán van a végfokon a poti és a Marantzban meg +3 dBen.
Eddig talán a legtöbb 3 LED volt ami kivillant zene alatt, amikor - 10 dB környékén volt a hangerő. A membrán az mozgott azért rendesen.
Nah meg az árammal kell még valamit kezdenem. De ha az is meglesz akkor minden jó lesz.
Remélem akkor lesz is majd pár gyerekmemtes órám és megtudok nézni valami zúzós filmet rendes teszt gyanánt. -
-KP-
addikt
válasz
Tamoo #169229 üzenetére
Egyelőre egy személyről van szó, akinél gondok vannak az elektromos hálózattal, egy másik személynél pedig még a kezdeti beállításokat kell belőni jól. Először lehet szenvedés, de egyszer kell megszülni és utána már csak használni kell majd. Én sem értem mitől lenne süllyedés.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #169224 üzenetére
Még nem tervezem.
Kipróbálom még ha az egyik szobába bedugom akkor is búg e, nah meg beszélek villanyszerelővel, hogy mennyiért kötné külön körre azokat a konnektorokat.Jelenleg nem vagyok elkésve mert kb heti 1x nézek egy sorozat részt este 9 után. Úgyhogy hajtva sincs a szub.
Eddig 2nap volt csak rendesen használva amikor a tejfakasztók voltak. -
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #169214 üzenetére
Ez a B&C 18DS115 woofer, ők meg itt vannak egy köpésre olaszban.
Bocs, az olaszok már a spájzban vannak
http://www.bcspeakers.hu/BC-18DS115-18-es-melysugarzo -
spiky03
veterán
Tudom már elegetek van a búgásomból.
De a végfokot ugye bele dugtam egy hosszabbítóba így nincs búgás. Viszint amikor a konyhában megy a vízforraló akkor addig búg, amíg megy.
Mit javasoltok?
Köttessem külön körre azt a 4 konnektort, ami a nappaliban van? Mondjuk ezt direkt mondtam a villanyszerelőnek, amikor csinálta az áramot
Vagy vegyek valamilyen szűrős elosztót, ami ezen segíthet?Vagy eladom és veszek egy 115ot én is
-
Khaosz55
addikt
Azért is vettem minidsp HD-t mert nem akartam bele menni, hogy esetleg alacsony lesz majd a jelszint. Össze is dugtam AVR-miniDSP HD-Végfok és szerencsére semmi búgás.
Igaz nem tudom, hogy a végfokon a bemeneti jelszínt erősségét 0.7-1.0-1.44V-ra állítsam majd. Most hagytam 1.44V-on a minidsp HD-nek tudnia kell. -
powerup2
addikt
Két ilyet eltudnék képzelni a szobába vagy ilyen dobozba ultimaxot tenni .
-
Khaosz55
addikt
válasz
ada19 #169208 üzenetére
Igen láttam ott már van raktáron. Írtam nekik, március 5-öt ígértek. Írtam nekik nekem már ki van fizetve nehogy eladják másnak mert elég régi a rendelésem.
Mostanában és nem csak itt hanem az ipar többi területén olyan szintű lelassulás van, hogy nem igaz, és nem a covid miatt egyszerűen mint a 80-as évek. A műhelybe használunk hengeres csiszolót elég sokat és bosch azért nem szállítja már 2-3- hónapja mert elmondásuk szerint nem tudott kikötni a szállítóhajó Amerikába ami tovább menne Európába. Persze ez is Kínából jön eredetileg. Szóval aliexpressen rendeltem ugyan azt 1/10 áron ami kb 2 hét alatt meg is érkezik.
-
Khaosz55
addikt
válasz
kimi02 #169204 üzenetére
Nem tudom, hogy igaz lehet a Klipsch-re , de nem a régi klipschen volt egy nagy 60Hz-es kiemelés. Amitől nagyon ütősnek hangzott. Bár nyilván nem lehet egyételűen ráhúzni a 115Sw-re.
Viszont kicsit kezdek aggódni. Nekem csak a front oldalon van csak hely az ultiknak, és ott minden úgy szólt mintha elnyelte volna a hangját fekete lyuk. Legalábbis a SVS SB12 NSD kb áramzabálónak van ott. Kiderül ha meglesz. -
kimi02
őstag
A cleanbox kb 10 óra állásban van , szerintem ez nem sok.
A led villogás meg akkor volt mikor a limiter 1200-1300w-ra volt állítva ,AVR meg -25db.
Már az AVR szub jelszintet is visszavettem -1re.
A hangszórót mindig figyeltem , hogy mennyi a kitérése.
Hangerőt mindig úgy állítottam , hogy nehogy valami baj legyen.
A Behringer-en nem állítottam semi eq korrekciót. -
Quetz
őstag
válasz
kimi02 #169150 üzenetére
Mindenképp mérd be újra! Ehhez a potmétert tekerd a maximumra az Inuke-n. Ez ugyanis csillapítást állít, a maximum pedig az, amikor nincs csillapítás a bejövő jelre. Nem csodálnám, ha -12 lenne ezek után az LFE trim. Ha ez történik, akkor addig kellene játszani vele, amíg -8 és -5 közé nem kerülsz.
Ami most történik, hogy valószínűleg túlcsillapítod a jelet, az AVR kompenzál és tolja neki, és már lehet, hogy a pre-outon clippelsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest