Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • I'am Dony

    őstag

    Az eltelt idő alatt bejáródott végre az XTZ 12.17 Edge sub. Egy pár sort írnék, hátha másnak segít később. Szándékosan nem akarok elfogultan ódázni róla, pusztán a tényeket, tapasztalatokat osztom meg. Amik eddig voltak előtte: Klipsch R-10SW - ez brrrrr.... soha többet kategória, Canton Sub 80.2 amit sokkal jobban szerettem, de továbbra is hiányérzet volt. Egy nagyon rövid ideig Dali Sub E-12F - semmi különös nem volt, mást kerestem. SVS SB12-NSD a többihez képest gyorsabb, pontosabb és minden szempontból sokkal jobb volt, de az igazi ütés és erő itt is hiányzott. Ezeken kívül sok mást is meghallgattam itt-ott.

    XTZ: az első élmény a döbbenet, aztán kis szenvedés a szoba kiemelései miatt. Miután ezen sikerült úrrá lenni, öröm boldogság. A mérete miatt (némi ráhatásra... :D ) meghirdettem ugyan, de gyorsan le is zártam, mert megérkeztem. Ahogy járódott egyre inkább érezni, hallani lehetett amire már régen vártam. Zenénél gyönyörűen belesimul a "képbe," ha kell lágyan, "simogatva" játszik, ha kell üt. Gyorsan és pontosan. Nincs brummogás, elnyújtott, folyós massza. Egy hangszeres nagyszínpadot persze más (ár)kategóriával hallgatnék inkább, de ár-érték arányban szerintem kiváló amit nyújt. A filmek alatt pedig végre azt nyújtja amit egy valóban jó szubnak kell. Fura ezt írni szub csere után, de mintha egy teljesen másik rendszer is lenne. Egyszerűen belehelyez a történetbe, sokkal élettelibb, "valóságossabb" az élmény. Nem fogy el az erő és ha olyan egy effekt, akkorát üt, hogy néha már előre mosolyogva figyelem a párom :DD

    A tapasztaltak alapján nyugodtan mondhatom, hogy aki 20-25 nm. körüli helyiségbe keres egy jó hangú, dinamikus, DSP-zve is erős dobozt, annak kiváló választás lesz.

    Ami nem tetszik: elsőre a méret, amit szokni kell, de vmit valamiért. Lehet változtatni a portokban a szivcsdugók helyét ill. teljesen zárt doboztként is használható. Végig próbáltam ezeket, de semmi értelmét nem látom, mert a bal nyitva-jobb zárva adja egyértelműen a legjobb hangzást. Ugyan ezt gondolom, a 3 féle beépített EQ-ról is. Egyértelműen a REF a legjobb beállítás. Ezek jól mutatnak az adatlapon, jó marketing, de valós használati értékük szerintem nincsen. Olvastam pár "kinti" fórumon, hogy néhány esetben portzajról panaszkodtak. Ez nálam nem jelentkezett, pedig nagyon ki akartam deríteni!

    Nálam a szub kérdés letudva, nem keresgélek tovább!
    Elnézést, ha kicsit hosszúra sikerült, de legalább nem lett rövid :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák