- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Monitor hiba topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
denesdr #169896 üzenetére
Először bekapcsolom a projektort, kézzel
lehúzom a redőnyt, megnyomom a vászon kapcsolóját, amíg lejön bekapcsolom a pc-t, aztán az öt végfokot egyesével, zene füleimnek ahogy sorban kattognak a relék.
Végül ha nem felejtem el megnézem a folyosót, hogy úgy vannak-e nyitva-zárva az ajtók ahogy a korrekció készült.
-
jambiyya
őstag
válasz
spiky03 #169891 üzenetére
Nem mintha ez engem valaha is izgatott volna, de ez azért mégis a haladó topik...szóval nem lesz rossz hatással a hangra, ha nem közvetlenül a konnektorba van dugva?
Vagy a búgás után már úgy se lehet rosszabb?Dorian: itthon én is így érveltem az elektromos redőny ellen, hogy majd ha 80+ leszek, esetleg megfontolom.
-
denesdr
addikt
válasz
spiky03 #169891 üzenetére
Nem árt neki. Miért ártana?
Én egyébként sima master-slave elosztót használok erre a célra, igaz. hogy nem okos meg nem távirányítós, de így ugye nem kell sem appot, sem külön távirányítót használni hozzá, ha bekapcsolom a master készüléket, akkor bekapcsolódnak a slavek is, tádámm.
[link] -
spiky03
veterán
Még egy okos kérdés, ha már megmaradt az Ulti.
Raktam egy távirányítós konnektort a falba és abba dugtam bele a végfokot, hogy ne kelljen mindig a babakarámon át nyúlni meg lehajolgazni hozzá. Így fixen be van kapcsolva és távirányítóról tudom kapcsolni.
Meg ha majd veszek egy Broadlinket akkor vezérelni akarom, hogy pl ha be kapcsol az erősítő akkor végfok is kapcsoljon be.Gondolom az nem árt neki ugye?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Quetz #169884 üzenetére
A 0db-s mérőjelet ar AVR-minidsp-n keresztül küldöm ki vagy közvetlen a minidsp-n keresztül?
Mert ha ar AVR-en keresztül, akkor le kell választanom a hangsugárzókat, mégsem hajtom meg vele a hangsugárzókat.
Arra gondoltam, leválasztom a hangsugárzókat. Megküldöm 0db-s jellel, minidsp-n meg monitorozom mikor érem el a 0-db-t. Elméletileg ebben az esetben kell a végfokon elérni a clippet 0 db-es potméter álláson.
Pronomic X-800 [manual] a következő védelmekkel rendelkezik: Full short-circuit, open circuit, thermal, soft start, DC voltage, sub ultrasonic and RFNem tudom, de szerintem a open circuit lehet az amikor nincs rajta a hangsugárzó úgyhogy lehet almás az egész.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169857 üzenetére
A kézikönyv ezt írja:
LIMIT LED INDICATORS
These LEDs illuminate if any section of the power amplifier'soutput are within 3dB of clipping. Occasional blinking of the LEDsare acceptable, but if they remain on more than intermittently youshould turn down either the power amplifier's level controls orreduce the output level of the preceding component to avoidaudible distortion.Ha tehát letekered a potmértert, majd ráadod 0-ás hangerőn a 0dB mérő jelet, és elkezded feltekerni a potit, addig kell elmenj, amig fel nem villan a limit led. Közben laptopon is tudod monitorozni a minidsp jelszintjét, hogy az se clippeljen. Más mérésre nem lesz szükséged. Problémát az okoz, ha csak akkor hajlandó működni a végfok, ha van rajta hangfal.
A bemeneti érzékenységről: röviden - minél magasabb, annál jobb. Ennek az oka, hogy rendszerben jelen lévő a zaj állandó, mindig erősítésre kerül. Értelemszerűen minél alacsonyabb a plafon, annál inkább lesz a zaj erősítve. Ha tehát növeled a bemeneti érzékenységet, akkor azzal javítod a végfok jel/zaj viszonyát, azaz a kapott hangminőséget. Csak abban az esetben szabad csökkenteni, ha az előfok nem tudja leadni a maximális teljesítményhez szükséges feszültséget.
A láncot midig úgy érdemes összeállítani, hogy az előfok túl tudja hajtani a végfokot, majd a végfokon kell korrigálni csillapítással.
-
spiky03
veterán
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Albertka #169879 üzenetére
Vedd ki a pipát az instant mode-ból és akkor nem ment rá azonnal.
#169878 Dorian: Ez szvsz valahol csak lustaság, hogy rámondod, hogy nem értesz hozzá. Ha érted a házimozi beállításait (ennyi év után miért ne értenéd), akkor ebben sincs semmi újdonság. Baromi egyszerű, logikus, józan paraszti ész elég hozzá. Sorról sorra hajtja végig amik meg vannak adva a config fájlban. Amit include-al beraksz oda az meg olyan mintha bemásolnád arra a helyre annak tartalmát.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #169874 üzenetére
Ugyanez van, ha pl. a mentés menüpontra klikkelek benne, vagy most ennél a dolognál. Mást még nem is próbáltam merni módosítani, sztem jobb is.
Majd megnézem otthon pontosan milyen ablakot dob fel, lehet, h vmi jogosultság vagy nemtom, nem értek az óperenciás rendszerekhez (sem). -
Dorian
félisten
Tegnap véglegesítettem az r115 beállításait. Végül egyértelműen a Room EQ nyert, a beméréskori 10 órás gain állást "fél11-re" állítva a mély-mennyiség is pont jó lett. 11-nél már ritkán, de előfordult, hogy nem simult bele az összképbe.
Először eq-apo-ban próbáltam a szub-gaint állítani, de ott semmit nem enged módosítani, "hozzáférés megtagadva" vagy vmi hasonló ablak ugrik elő. Nem értek hozzá, de mindegy: a fizikai potméter legalább nem pofázik vissza -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #169867 üzenetére
Köszi! Ez egy AKM AK5554 ADC, 5 Voltos ahogy nézem. Nálam a készülék bemeneti érzékenysége 2.18 Voltra van állítva, megküldem 4V-al és a bemenet simán leklippelt. Szerintem ilyesmi lehetett kimi-nél is a Cleanbox + Crown XLS kombóval.
Igazából annyi a történet, hogyha nincs meg a kellő kimeneti szint az előfokról, akkor nem tudjuk kiaknázni a végfokot, ha meg több van, akkor leklippelhet a rendszer (akár a végfok bemenete, akár a kimenete vagy mindkettő) ha nem vigyázunk. -
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #169866 üzenetére
A VREF minket nem zavar, az AINnP/N a fázis és a 0, azok különbsége lehet maximum +/- 2.9V, tehát ez a csúcs jelszint, amit digitalizálni tud (elviselni többet, például az 5 Voltos ADC-k általában 12 Voltot viselnek el). RMS-ben ez 2 Voltot jelent, ami bőven több, mint bármelyik konzumer cucc (ott 1.41 szokott a rekord lenni).
-
ada19
senior tag
1-200e Ft összegből lehet érdemi különbséget elérni 5 csatorna végfokozásával Denon X4200/X4300 esetén? A teljesítmény bőven elegendő most is, csak hangminőség érdekel. Amennyiben nem, mi az a szint amit érdemes megcélozni?
Hirtelen ezeket találtam amik EU-n belül elérhetőek voltak használtpiacon:
-Emotiva UPA-500
-Emotiva BasX A-500
-Rotel RB 1075
-Marantz MA 500 monoblokkBármilyen más ajánlásra nyitott vagyok! Köszi
-
Khaosz55
addikt
válasz
Quetz #169856 üzenetére
Nem tudom megoldani. Gondolom multiméter kell hozzá, meg nem étek ilyen szinten hozzá.
Rövidzárlat védelem van nem tudom, hogy az kiterjed-e arra is ha nincs rákötve hangsugárzó.Lehet rosszul értelmezem a dolgokat én a következőre gondoltam. A végfokon -3 és 0 db között kezd megjönni az alapbúgás ezt akarom kikerülni úgy hogy ki tudjam hajtani a végfokot. Arra gondoltam, hogy pl beállítom -3db-re a végfokot és a mini dspHD-n meg beállítom +3db-vel erősebb jelet. Így nem nem lesz alapbúgás a hangsugárzón alapjáraton, de ki tudom hajtani a végfokot mert erősebb jelet kap. Csak nem tudom, hogy ez egészséges-e ha az erősítőn 1.4V a bemeneti fesz a dspHD meg tud akár 2v-ot is. Az erősítőn van még 0.7V és 1V-os lehetőség.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169855 üzenetére
A bemeneti érzékenység definíciója, hogy ez az a feszültség, ami hatására a végfok a maximális teljesítményét leadja. Tehát igen, ha ennél magasabb feszültségű jelet küldesz rá, akkor túlvezérled és leégetheted a mélynyomót.
Mi okozza a problémát a tesztelésben? Nem lehet hajtani a végfokot ha nincs rákötve hangfal?
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169852 üzenetére
Nálam a végfok 1.4V-ra van állítva, a 2x4hd meg 2V-t tud kiadni maximum. Mérni nem mértem, de most végig gondolva azt csinálnám, hogy 0-ás hangerőn 0dB mérőjellel (megnézném pink nois-al és szinusszal is) annyira venném vissza a végfokot, hogy ne clippeljen. A mélynyomót lekötném persze
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #169849 üzenetére
Nekem RCA-n keresztül a Prononomic XA-800 nem búg mini dspHD-vel. A végfokon 1.4-re van állítva az érzékenység. Jelszintete mennyire kell állítani a mini dspHD-n? Mert arra gondoltam, hogy ott adok erősebb jelet a végfokon meg visszább veszem kb-3db-re mert ott még nem jelentkezett alapzaj. Igaz még csak az autós subbal próbáltam mert ultik még nincsenek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Path of Exile (ARPG)
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- GTA VI
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ford topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest