- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albertka
csendes tag
válasz
N.YCityBoy #178456 üzenetére
Egy számomra huzadrangú dolognak nem követtem az árazását és a megoldás: barlang és a világ totális ignoranciája...
-
Albertka
csendes tag
válasz
BIGi75 #178434 üzenetére
Én is féltem, de nagyon pozitívan csalódtam.
Főleg a mélyek miatt aggódtam (kb. ez volt az első front hangalam 6"-nál kisebb mélyközéppel), de valószínű mivel atom kicsi hálószobába kerültek így zenére bőven elég nekem, mozira meg úgy is sub kellene, de itt szökőévente nézek Forma 1-et amikor száműz a család ide...
A legröhelyesebb az volt, hogy hiába van a házimozimban Klipsch R115W, kalibrálatlanul brutális chest slam effectet adtak ezek a hangfalak, a Klipsch elbúlyhatott mögöttük ebben. Persze kalibrálás után ez teljesen eltűnt. Kis szoba miatt - feltételezem - volt egy brutális kiemelés 50-70hz között.Nah, mindegy, reméleg megtalálod a megfelelő setupot, szerencsére (?) jópár út vezet a csúcsra
Sok sikert a kereséshez
-
Albertka
csendes tag
válasz
denesdr #178430 üzenetére
Úgy látszik akkor nem követtem az árak változását...
Nosztalgikus emlékeim szerint Mission-nek volt egy belépő sorozata, amiben tartoztak a 732 / M72 / M32 darabok olyan 40-50k körül (2010 előtt).
Efelett pedig volt az M52/V61/M62 amik 100k körül mentek - szintén 2010 előtt.
(ezek mind ~6" méllyel)Hogy ma már mi minek felel meg... Ahogy nézem az LX sorozatot a mélyközép a M3x sorozatból való... Így lehet amire én gondoltam belépő szint már elhúzott 100k fölötti kategóriába
A tévedés jogát persze fenntartom
Ha viszont így van akkor ez a kis belépő aktív tényleg aláz
-
Albertka
csendes tag
Nem tudom, nekem egy monitor hangfal 100k körül már nem a belépő kategória. Arra ott volt az M32i.
Meg lehet ezt cizellálni, hogy mennyire konvergál az áruk, a Missiont már jópár éve nem kapni (mission gyárban már csere magas sincs hozzá) a T5V pedig pár hónapja még 55k / db volt, szóval saccperkb ugyan oda jönnek ki.
-
Albertka
csendes tag
válasz
BIGi75 #178399 üzenetére
Engem pár hónapja elkapott az ideg és a hálószobából kiszórtam az erősítőt és hangfalakat és aktívakat tettem be helyettük. Adam Audio T5V lett a befutó, de igazából körbe sem néztem, szentimentális okok miatt eleve erre lőttem és Audioholics és Audio Science Review megnyugtatott, hogy nem fogok rosszul járni és milyen hibákkal kell együtt élnem.
Nah, mindegy is, a lényeg, hogy brutálisan bejöttek és nem is értettem, hogy minek a sok szenvedés erősítők/kábelek/hangfalakkal amikor ilyen egyszerű és ár/érték bajnokok aktív hangfalak vannak a piacon újonnan.
Előtte egy pár Mission M62i hangfalam volt, új áron az kb. annyi volt mint egy pár Adam. Vagy az erősítőm (Nuprime beépített dac-al) is kb. annyi volt új áron mint az Adam + 1 Toppnig előerősítőt dac. És nem érzem azt, hogy visszafelé léptem volna.Nem akarok nagy dolgokat mondani, de ha valaha hangfal/erősítő terén upgradelnék az aktív hangfal mint kategória ott lenne a lista elején.
-
Albertka
csendes tag
válasz
Tamoo #177925 üzenetére
Köszi!
A nyivak tuti föld probléma miatt volt. Nemrég vettem egy másik pc-hez aktív hangfalakat és ott is előjott ez, amit a földeles megszüntetése oldott meg. De itt a nagy rendszernél már az évek alatt úgy kialakult ez a bekötés hogy kábelek rovidsége miatt már csak nagy szenvedések mellett tudnám visszarakni a kártyát a pc-be.
Hétvégén mértem még egy csomót a limitált eszközparkommal. Úgy tűnik nagyon beneztem valamit hogy 1A alatt eszik az stx 12 és 5v ágon (valahol olvastam anno...). Kis átalakítással eljutottam oda hogy az 5v táp 20 wattot húz ki a konnektorbol a 12v pedig 10-et. Gondolom így 2-3a között megy az 5v táp és már így nem tűz forró.
Gondolom van 12 db opamp a kártyán, ami nem keveset eszik, legalábbis elég melegek szoktam lenni kis idő után... -
Albertka
csendes tag
Sziasztok,
Asus stx hangkartya tapolasaban kérnék segítséget, úgy tűnik valami felrement nálam...
A setup a következő:
Htpc 3 db 12V taprol hajtva
Egy táp van a cpu-ra kötve
Egy táp van a vga-ra kötve
Egy táp van egy HD Plex-en keresztül az alaplapra és perifériakra kötve
Az stx hangkartya így van bekotve:
- pci-e riser kivezetes a gephazbol (usb3 kabellel van a riser és az alaplap pcie portja között)
- stx hangkartya a riserbe helyezve
- egy 5v (4a) és egy 12v táp van a kártya molex csatlakozójara kötve
- ez az 5v táp van rakotve a pci-e riserre is párhuzamosan az stx-el
Eddig nagyon szépen működött, de tegnap az stx mögötti 5 és 12v tapokat lecsereltem és innét indulnak a bonyodalmak.
Funkcionálisan működik minden de az 5v táp nagyon forrosodik.
Bekotottem egy fogyasztás merot a tap elé és ezeket a számokat kaptam:
- ha csak az 5v táp van be kapcsolva 16W-t vesz fel a konnektorbol
- ha bekapcsolom az stx 12v tapjat akkor 20W-t
- ha a pc-t is bekapcsolom akkor 25W-t
Ergo kb fullon megy a táp miközben max 5-10W fogyasztást várnék... Valószínű valahol elszokik az áram és valamit még meghajt ez az 5v....
A 12v tap 10W-nel megall.
Még egy gondolat: az stx-re vegfokok vannak kötve direktben. Azért lett így kötve a pc-hez mert ha az alaplap pci-e portjaba tettem minden cpu zaj a vegfokokon kötött ki és visitott az egész. Így tudtam csak megoldani a parat hogy egy pc-tol függetlenül tapolt riserbe tettem az stx-et.
Bármi ötletnek örülök!
Köszi, -
Albertka
csendes tag
válasz
Khaosz55 #176135 üzenetére
Vagy követed az utamat és 3 csatorna hypex ncore-ról + 6 csatorna CAV A8M-ről
A helyedben megfontolnám az A8M-et, belül külön van egy előfok és egy végfok amik kvázi RCA kábellel vannak össze kötve. Kis mókolással lehet belőle végfokot csinálni anélkül hogy a végfok/előfok paneleken valamit is csinálni kellene 6 db csatakozó széthúzásánál.
Hypex (NC252MP + NC250MP) érezhetően jobb az A8M-nél de hatalmas kölönbségek nincsenek.
-
Albertka
csendes tag
Sziasztok,
Úgy látom sokan használnak itt HTPC-t asus hangkártyákkal ezért írok ide.
OPAMP-ok cseréjére van valamilyen ajánlott típus vagy típusok mint pl subok vagy erősítők esetén? Vagy ajánlott egyáltalán?
Múlt héten impulzív vettem pár muses8920-at (Mousertől - remélem eredetit...) és most LCR + Sub-on ezek vannak I/V-ben és low pass filter-ben.
Fül alapján kifejeztetten tetszett a végeredmény (de lehet csak placebo?) de mielőtt fejest ugranék, gondoltom jobb lenne informálódni...Köszi!
-
Albertka
csendes tag
válasz
Khaosz55 #175325 üzenetére
Szia! Nekem ilyen centerem van (+M3 + M6R + RM300R 7.1-ben) szerintem már több mint 10 éve.
A magasba húzást én is olvastam rengeteg helyen, de soha nem értettem. Nálam mindig inkább magas hiányosnak tűnt - bár ez nagyon elektronika függő lehet. Igaz amikor nemrég végfokot upgradeltem és egy Hypex-re kötöttem a frontokat EQ nélkül nagyot néztem, hogy mennyire magasba húz (magyarán szólva borzasztó)... De ezt EQ szépen megoldotta.Hmm... vagyis most hogy ezt írom - és öniróniát gyakorlok - beugrott hogy kábelezéssel, tápszűrő eltávolítással néha sikerült ezt a "borzasztó" hangot előcsalogatnom belőle. De akkor persze mindig megijedtem és azonnal távolítottam el a rendszerből ami ezt okozta. Szóval valószínűleg valahogy addig ügyeskedtem amíg eltűnt a fülsértés a rendszerből
És ha ez a "borzasztó" az eredetileg megálmodott tonalitása, hát akkor...
Mindegy, EQ-val (HTPC Asus STX-el + Cavern) most boldog vagyok vele - de pl a hálószobában lévő Mission M62-őt jobban szeretem.
A centerrel voltak kezdeti nézeteltéréseink, nagyon doboz hangúnak találtam. Ez lehet elhelyezkedésből adódott. Mindenesetre kapott gránit lapot alá (3cm) és felé (2 cm) és ez megoldotta.
KP-val is egyet értek az árakról. Újonnan a centert mai árfolyamon 280 EUR-ért vettem. 845-öt nem adnék érte. Kb. ez az a szett aminek nem látom az értelmét, hogy újra megvenném, de eladni sem adnám már el.
Remélem segített valamennyit - ha Pesten vagy vagy jársz akkor egy meghallgatást meg tudunk beszélni.
-
Albertka
csendes tag
válasz
spiky03 #172860 üzenetére
Szia,
Én egy ilyet használok hálószobában zenére + mozira (Kodi + EQAPO) egy stereo rendszerben:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/91065/intel-compute-stick-stk1aw32sc/specifications.htmlTeljes értékű win 10 x64 fut rajta és 1080p-ig mindent viszi wifin (bluray remux, netflix, hbogo, UPC GO, online tv-k kodin, stb). 4k vagy HDR azonnal kifekteti.
Atom proci nem vész benne, de sokat sem kell várni tőle.4K és EQAPO-hoz szerintem jóval jobban zsebbe kell nyúlni és valószínű nem atom processzor lesz a megoldás hanem valamelyik 7-8gen intel proci, aminek a vga-ja tud hardwaresen H265-öt dekódolni.
-
Albertka
csendes tag
válasz
Dorian #169332 üzenetére
Szia,
Nálam Jriver alapú a HTPC lelke (de egyre több feladatot vesz át tőle az EQ APO), ott szerintem elég jól működik a JRSS mixing, legalább is én szeretem használni:
- elvileg Dolby PL, DTS neo-hoz hasonló logikával dolgozik
- automatikusan aktiválódik (ha 7.1 megy nem konvertál, ha 5.1 igen)
- ha úgy állítod be a két sávos hangot csak 2.1-re mixeli (vagy ha nem akkor 2.0-ból csinál 7.1-et)Bővebben itt olvashatsz róla.
Sajnos nincsen bőlére eresztve a leírása, így konkrétan nincs meg hogyan csinál pl 7.1-et 5.1-ből
Hátha segít... -
Albertka
csendes tag
válasz
VoidXs #168390 üzenetére
Köszi a válaszokat:
Polaritás: megnéztem pontosan és (pontos verzió/build számokat nem találván) abban a verzióban ami konstans pozitívat mér a cavern.exe dátuma január 4 a zip file-ban, ami pedig inkább negatívat váltakozóan pedig január 26-os dátummal fut.
Mindkét verzió fel van téve egymás mellé és egymás után mérve ugyanabban a pozícióban produkálja nálam az anomáliát.Export/import - sub: szerencsére rosszul emlékeztem és "export measured respond"-ot mentettem ki. Így rá tudtam húzni az új sub feature-t, de valami nagyon rosszul sült el. Sub bődületesen túlvezérelt lett és kb. mintha minden másik hangfalon megszűnt volna a dinamika.
Asus STX2 kártyát használok csak ASIO kiementen keresztül és Jriver-t használok "processzornak".
A filtereket csak "convoluted eq"-ként tudtam eddig beimportálni Jriverbe, hogy magam szerkesztettem egy config file-t hozzá, ami jelen esetben így néz ki.
Alapvetően hogyan kellene ennek működnie equalizer apo esetén? A szűröket "graphic eq"-ként kellene betölteni majd ezen felül a cavernsealing.wav-ot mint convolution filterként?
Van egy olyan érzésem, hogy ez így nálam csúszik szét - és súlyoznom kellne a sub-ot és 3.0 helyett 3.5-öt használniMár ha egyáltalán így fog működni...
Ha esetleg van tipped azt nagyon megköszönném... -
Albertka
csendes tag
válasz
VoidXs #168370 üzenetére
Szia,
Két kérdés merült fel bennem, amire nem találtam választ a honlapon:
1) pont tegnap végeztem egy 7.1 kalibrációt a tegnap letölthető verzióval, aminek kimentettem az eredményeit (export recorded respond).
Ha letöltöm az új változatot elég beimportálnom a tegnap lementett méréseket és rájuk tudom húzni az új sub funkciót - vagy újra mérnem kell?2) változott valami a polaritás méréssel kapcsolatban?
Január eleji változattal csináltam méréseket és ott egy hangfalamra írt negatív polaritást (ahol egyébként is az volt a gyanúm, hogy egy átalakítás után rossz polaritással van bekötve a közép és a magas).
A tegnap letölthető változattal viszont hébe-hóba egy surround hangfalam kapott + jelölést, de a döntő többség - lett.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest