-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #144138 üzenetére
Semmit nem jobb, ha kiszűrünk. Ha a hangmérnök kevert egy 140 Hz-es hangot LFE-re, lemaradnál róla? De egyébként nem kever, mert bár néhány formátum valóban engedi, a tartalomgyártó eszközök nem.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ricsik
őstag
válasz Tamoo #144147 üzenetére
Én is Kontasetet akarok venni, de egy ideje vacillálok, hogy simát, vagy túlfesz védőset vegyek e.
Túlfesz védelem nem ártana, mert ha jön valami, akkor nincs kedvem dobni az egész rendszert a kukába.
Viszont nincs tapasztalatom, hogy mennyit ront a hangon, vagy ha ront is, az én rendszeremen kijön e. -
BBéci
legenda
válasz python1 #144136 üzenetére
Nem kell a változásnak drámainak lennie ahhoz, hogy szükségtelennek, feleslegesnek ítéljünk valamit. Szerintem semmi nem indokolja a kapcsoló beiktatását.
(#144139) Jigsaw04
Azt, amit Tamoo.(#144153) ricsik
Milyen "valami" jöhet, ami miatt bármit kukába kellene dobni?
Villámcsapás hatásaitól nem fog védeni egy olyan elosztó, arra ne számíts![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
antistati
tag
válasz szrobert #144137 üzenetére
Szia Robi!
Szerintem a quadral Argentum az jobb mélyben az ELAC hoz képest, ami szerintem döntő lehet, s az ELAC ot a tesztében is a mélyrészénél húzták le..... Nekem volt Argentum is illetve most is quadralom van, amit először mondani szoktak az Argentumnál, hogy stereon kapcsold le a sub ot és ilyenkor szokott jönni a döbbenet, hogy az be sincs kapcsolva Nyilván hallgasd meg Őket, hogy a te ízlésedhez mi illik...
[ Szerkesztve ]
-
Norberto666
tag
Sziasztok!
Vélemények ezekről a tápkábelekről?Vagy ha esteleg tud valaki jobbat 30 ezerig?
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Elore is elnezest az OFFert, csak egy kis ifot szeretnek keri Toletek. Felteve, ha tudtok erdemben segitni.
Nah szoval annyi lenne, hogy ugye most nagy hazvasarlasban vagyunk. Talatunk is egyet, ami jo is lenne viszont annyi bokkeno van vele, hogy az utcaban megy egy 129 kv-os nagyfeszultsegu vezetek.
A kerdesem, hogy ezek mennyire karosak?
A neten olvasni mindent, hogy karos meg hosszutavon nem ajanlott, de ezek egyik e sincs bizonyitva. Valamint az ellenkezojet is olvasni, hogy nem karos, meg, hogy a mobil is van olyan karos meg a mikeo.Gondoltam, higy kihivok egy elektromos szmogot mero szakit, hogy merje be a hazat meg az udvart, hogy mit mutatnak a kuszerek. Azok csak nem hazudnak...
Elore is koszi aki tud infoval szolgalni.
Johet PMbe is, hogy ne itt "szemeteljunk".
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #144162 üzenetére
Koszi az infot.
De most ugy nez ki masik hasz lesz talan, ha addig nem viszik el. Holnap megyunk megnezni.
Amugy a haz elott az utcaban megy vegig a kabel. Az allvany az az utca tuloldalan van, de a kabelek azok kb beernek az utca kozepeeig.
@(#144163) VoidXs
Nem csak a hangtol "felunk", hanem a karos hatasatol.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #144167 üzenetére
Semmi szín alatt nem élnék olyan helyen, ahol a közelben nagyfeszültségű vezeték halad. Ingyen sem, mert az egészségem mindennél drágább.
Miféle, honnan származik az új avatarod? Nem kifejezetten szimpatikus, remélem nem hasonlít Rád!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Yocee
aktív tag
válasz Vikthor #144170 üzenetére
Az mondjátok meg, legyetek kedvesek, hogy mi szükség van a DAC-ra egy digitális rendszeren, ahol a forrás pl mkv, vagy Blu-ray lemez, pl egy Oppo médialejátszóban, ami hdmi-n adja tovább a jelet az erősítőnek, vagy tvnek? Értem ezalatt, hogy az Oppósok büszkék a készülék DAC jára, de számomra ez fölöslegesnek tűnik.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Yocee #144171 üzenetére
Kérlek alasan, ha hdmin küldöd tovább a hangot az avr felé, akkor az avr DACja ami felel a hang minőségeert.
Nem büszkeség itt a lényeg, hanem az hogy egy minőségi player dacja hatarozza meg a zenei hangot.
Általában egy avr dacja valamint a körülötte lévő elektronika, sztereó zenén, eléggé gyenge minőséget tud.
Persze vannak drágább, magas kategóriájú avr ami azért már elég korrekt zenei hangra képes.
A mozi hangnal (DD, dts, dolby true-hd, dtshd) .. természetesen más a helyzet, ott nem a player dacja a 'fő szempont'[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz BBéci #144168 üzenetére
De nincs bizonyitva, hogy artalmas.
De mar mindegy is mert nem az a haz lesz.
Koszi mindenkinek a dicsero szavakat az avataomhoz.
Igen o egy sportolo, nem is akar ki az egyik legnagyobb kosaras, Mr Michael Jordan.
innenEs nem hasonlit ram, en csak belul vagyok fekete.
[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz spiky03 #144174 üzenetére
Miért lenne bármilyen elektromos kábel ártalmas? Az ember érzéketlen ilyen mértékű elektromos térre, ezért is legális lakóházak közt vezetni. Az analóg kábelek viszont nagyon nem szeretik, rontja a telefon, a (már nem létező) kábeltévé, és nyilván a hang minőségét is a zajával, közelséget feltételezve - ami ugye nincs. Milliárdszor veszélyesebb egy mikró.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
johnywalker
őstag
Spiky03 egy nagyon szimpatikus és normális srác!Egyszer találkoztam vele, de nagyon szimpatikus és közvetlen ember!Avatar ide vagy oda...Bár az enyém jellemzőbb.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #144177 üzenetére
Nem létező kábeltévé? Már hogy a csudába ne létezne?
A nagyfeszültség ártalmas, ez bizonyított tény. A vezetékek közvetlen közelében élők között nagyságrendekkel magasabb a daganatos megbetegedések aránya, mint másutt.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Arizonai álmodozók:
Nem hittem volna, h egy '93-as (igazából '91-es) filmnek ilyen jó hangja van!Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
nagyúr
válasz BBéci #144179 üzenetére
Már IPTV vagy digitális van mindenhol, esetleg falun látni kábelt, de ott is csak helyi hákolt szolgáltatótól. Sok dologra hiszik, hogy rákkeltő, TV, mobil, stb., de egyik sem az. Egyedül a TV-s esetből volt, de az is egy konkrét nagyon régi hibás CRT modell.
(#144180) Dorian: Nem olyan ritka ez, a Jurassic Park hangja is igen jó.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Dorian #144180 üzenetére
Vicent Galloval pedig minden esély megvan rá! Ő a leghifimániásabb színész szerintem az egész földkerekségen. Klasszikus WE csövesek, Altec tölcséresek mindenfelé és monónzik! Még az ML CD játszóját is átalakíttatta a gyárban, hogy adjon ki magából rendes monó jelet. Még az egyik filmjének, a The Way It Is-nek zenéjét is monó lemezen adta, adatta ki.
Ja igen és a Sound Practices-ben is megjelent két zseniális hifis írása, azt csak ajánlani tudom mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #144179 üzenetére
Nem, nem bizonyított, nem tény.
Ami pedig tény:
A mágneses tér erőssége elektromos vezeték körül az áramerősséggel növekszik. A magasfeszültségü vezetékeken nem folyik különösen nagy áram. Pontosan azért növelik a feszültséget, hogy ne kelljen nagy áramot szállítani.
A mágneses tér elektromos hatásai pedig a tér (pontosabban a fluxus) változásának sebességével arányosak. Magyarul a frekvenciával arányos. Ugyanaz a 50 Hz körüli frekvencia van itt is mint otthon a konnektorban. Mindkét hatás a távolság négyzetével arányos módon csökken.
Vasalás közben a vasaló kábel nagyobb hatással van rád, mit a magasban lévő vezeték.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
WaterWave
veterán
Marantz pártiaktól kérdezem, hogy az sr 7011 és 7012 között mi a különbség? Nézegettem neten de érdemi változást nem nagyon hoz az új modell. Esetleg akinek ilyen van pár szóban?
Onkyo-ról váltanék• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
spiky03
veterán
válasz Dorian #144183 üzenetére
En is ezt mondom, meg ott van aki be is merne, de anyosek annak sem hisznek. csak annak amit a neten olvastak.
Nah mindegy koszi ismet neked az infot. nem offolok tovabb.
@(#144176) xtremetuning
Ha jol tudom jeleket nem lehet, de valoban az is jo lett volna.(#144178) johnywalker
Koszonom[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
VoidXs
nagyúr
válasz BBéci #144187 üzenetére
Zavaros a fogalom, ugyanis nem minden kábeltévé, ami kábelen jön. Az IPTV is kábelen jön. Az a kábeltévé, ami analóg módon adott frekvenciákon van rákeverve az analóg telefonkábelre (amiről egy HPF szedi le és a TV stb nélkül értelmezni tudja), továbbá ugyanazon a kábelen lehet ADSL internet is, ezt hívják 3play-nek.
[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
Sziasztok.
Rég jártam erre, lenne egy nagyon amatőr kérdésem, remélem nem sértődtök meg miatta.
Adott egy Arcam AVR-250-es házimozi erősítő és egy Canton GLE 470-es 5.0 szett. Az erősítőn ugye be kell állítani az ohm számot de nem tudom hova állítsam mivel a Canton hangfalakra 4-8ohm van írva. Próbálgattam mindegyik állásba különbséget a hangban nem vettem észre.
Segítséget előre is köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #144188 üzenetére
Igen, nálunk kábeltévé és ADSL internet van. Ami optikai vezetéken jön, azt nem nevezem kábeltévének.
(#144190) MasterMark
Úgy bizony, a neve Digikábel.
Sajnos van egy olyan fórumtársunk, aki mindig, mindent, mindenkinél jobban tud.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz axwel18 #144189 üzenetére
Nem kell beállítani, az csak egy lehetőség. Különbséget akkor hallhatsz (nem feltétlenül) amikor a maximális teljesítménynek legalább háromnegyedét adja le az erősítő. Olyankor, 4 Ohm állásban csökkenhet a dinamika, úgymond behúzza a féket az erősítő.
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #144190 üzenetére
A DVB-t DVB-nek hívjuk, nem kábelnek, hiába jön azon, egyébként nálunk az sincs, csak DVB-T. Az analóg viszont az, régen hozzánk is behúzták, de amióta minden IP (Telekom, majd UPC), az megszűnt működni.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
Én ugy tanultam hogy ami kabelen jön tévé adás, az a kabel tévé.
A mindig tv foldfelszíni adás.
Az hogy egy egy technológia legyen az DVB-C vagy Tvagy B vagy bármi, az elvileg a kódolási eljárás, technológia neve.
De ha tévedek, akkor bocsi, csak nekem anno igy mondta a telekom szerelő[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #144194 üzenetére
Hasonló működés, de nem kompatibilis minden TV-vel, míg a VHF és UHF igen.
(#144195) ELACielvtárs: A marketingesek "tanítják" így, egyetemen sehol nem veszik őket egy kalap alá. Mari néninek nyilván egyszerűbb megmagyarázni. Aztán jön az, hogy "de ugyanúgy kábeltévé, miért nem működik?" Na ezért nem szabad úgy hívni.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz VoidXs #144193 üzenetére
A DVB-t a Földfelszíni digitális átvitel (Digital Video Broadcasting — Terrestrial)
A DVB-s a műhold digitális átvitel
A DVB-c kábeles digitális átvitel
IP alapú digitális átvitel
(találtam egy elég érthető rajzot)
A t és c esetén van lehetőség analóg adások továbbítására is. Azt hiszem 2015-ben szűnt meg a magyar analóg földfelszíni, de az UPC és DIGI is valamekkora analóg csomagot még mindig szolgáltat kábelen.
Azt nem is tudtam, hogy az UPC-nek van IP alapú
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
VoidXs
nagyúr
válasz Csabroncka #144197 üzenetére
Ugyanúgy lehet keverni az analóg mellé bármelyiket (a T és S is koaxon utazik a TV-be), de ettől még az előző kommentemben írt okok miatt nem szabad kábelnek hívni. Jó az az ábra, amit odaszerkesztettél, de én a kettő kipróbált analógnak jelzett szolgáltatóból egyiknél se kaptam analógot.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz VoidXs #144198 üzenetére
Pedig rajta van, hidd el! Ahogy MM is írja, még analóg rádiócsatorna is van rajta ~30 db analóg TV csatornával.
A Földfelszíni sugárzás esetén 2014-15 környékén lőtték ki az analógot, ekkor tudott bővülni a digitális csatornakínálata a Mindig TV-nek.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest