-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #144199 üzenetére
Szintén harmadszorra írom, hogy megoldható, de a tapasztalatom az, hogy nincs megoldva.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Laposelemer
tag
-
tamasgal
senior tag
XV. kerület Digi: analóg és digitális adás is jön egyazon kábelen!
-
Hohocali
aktív tag
válasz WaterWave #144184 üzenetére
Hello!
Technikailag a Marantz SR70x0 sorozat a 7010-estől tudja azokat a ficsőröket, amik - szerintem - a mai házimozizáshoz kellenek: hdmi2.0, hdcp2.2, 4k60Hz, hdr, atmos, dts-x, stb. A 7011-es hozta be azt, hogy mobil aplikációból valamilyen szinten bele tudsz nyúlni a szobakorrekcióba. Hangban nem gondolom, hogy jelentősebb különbség lenne, ha van egyáltalán. Szerintem nagy árkülönbséget nem érdemes fizetni az újabbakért.
Ez csak az én véleményem, SR7010-em van, és nem hallottam az újabbakat."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
WaterWave
veterán
Akinek kell Malac 7011-es Magyar kezelési útmutató, az írjon egy üzenetet és elküldöm neki... Mai nap szerencsére tudtam szerezni egyet.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Yocee
aktív tag
válasz Csabroncka #144197 üzenetére
Érthető, csak nem jó. A Hellohd, és az Antennadigital biztos nem koax, inkább műhold. Ráadásul az már Antenna Hungária, és a Mindigtv szolgáltatója.
-
Karel666
tag
Tanácsotokat szeretném kérni! Az lenne a kérdés, hogy 55 nm-es nappaliban egy Klipsch r115 sw megoldaná mozira az elsöprő mélyet, mert kicsit elegem van a félmegoldásokkal....
Úgy érzem, hogy a 38 cm-es mély, s a reflexes kivitel kívánja a nagyobb szobákat.
Vagy miben gondolkodjak? 200000 ft felső a keret. Külföldi rendelés vagy használt. Itthon drága minden új cucc. -
VoidXs
nagyúr
válasz Karel666 #144207 üzenetére
Lehet, hogy még az a vadállat sem elég, ha valóban elsöprő szinten hallgatnád, 4 méterre a maximális 122 dB-ből lesz 110, ami már a referencia szint alatt van. Nekem 25 nm-en pont elég, de belefutottam már a limiterbe.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Karel666 #144207 üzenetére
Akkora helyiségbe legalább két darab, nagyméretű és erős szubláda kell még akkor is, ha nem elsöprő hangzás a cél, hanem átlagos házimozis.
Sajnos a megadott keretösszegből még használtan sem kapni két olyan mélyládát, amire szükséged van.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gmooe
csendes tag
Üdv mindenkinek! A kérdésem egy hibás Onkyo erősítővel kapcsolatos lenne. Kérdezhetek itt vagy van erre megfelelő topik?
Előre is köszönöm! -
Gmooe
csendes tag
Az alany egy Onkyo tx sr308
Nem régen jutottam hozzá. Eddig minden jól működött semmi hibája nem volt.
Tegnap este mikor használni szerettem volna nem kapcsolt be, sőt standby lámpa sem világított.
Azóta sem reagál semmire. Ha bedugom a hálózatra nem hallani hogy áramot venne fel (nem hallani azt a jellegzetes sercenést).
A burkolatot levéve nem látni rajta semmi hibát, minden jónak tűnik.
Azt szeretném megtudni, hogy merre érdemes elindulni a hibakereséssel. Nekem táphibának tűnik, de hátha valaki járt már így és tud segíteni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Gmooe #144216 üzenetére
Anno nálam is füstölt már el egy 616os vas...
Igaz nálam egyértelmű volt, vegfok füstölt el, mondjuk nálam volt tűzijáték, füst, és szag
Szervizet javaslom én is.... Persze hátha van itt olyan kolléga aki tud segíteni, de ha 'komolyabban' nem értesz hozzá, akkor csak óvatosan"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
WaterWave
veterán
Eladtam az Onkyo 818-as erősítőm... gyászolom, mert ritka jó vas volt... de muszáj fejlődni kicsit... Következő kiszemelt egy Marantz lesz.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Gmooe
csendes tag
válasz Lacielvtárs #144217 üzenetére
Persze, most egy IC cserébe nem mennék bele, de ha esetleg csak valami "egyszerű" baja van ( ebben bizakodok), akkor bele mernék fogni. Nem vagyok egy műszaki analfabéta, de szét szakbarbárkodni sem szeretném természetesen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Gmooe #144219 üzenetére
Amúgy semmi elojele nem volt? Kikapxsoltad, majd egyszer csak nem kapcsolt be?
Mondjuk a tápcsere lehet nem egy agysebészet
Kívánok sok sikert a megoldás megtalalasahozWaterWave: melyik malac a kiszemelt?
Anno én is nagyon szerettem az onkyo hangot, de haladni kell a korral...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nubreed
veterán
válasz Lacielvtárs #144217 üzenetére
Erről jut eszembe...
Lehet füstölés abból, ha egy erősítő mondjuk 140W -ot tud csatornánként de a hangfalak terhelhetősége maximum 95w vagy a hátsók esetében 75?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
WaterWave
veterán
válasz Lacielvtárs #144220 üzenetére
Malac 7011-essel szemezek... Azzal nagyon nem lőhetek mellé mozin... Zenén meg lehet jobb mint a 818.
Csak majd szokni kell mert más kávéház a kettő...
De tényleg rég volt ilyen jó erősítőm mint ez a 818. Ha tudná a hdr-t kezelni és a 4k-s dolgokat 60-hz-en tuti nem adom el.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
nubreed
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Holnapra elvileg megjön a Yamaha RX-A2040. Majd beszámolok.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz WaterWave #144224 üzenetére
Szerintem az jó választás.
Igaz az onkyo hang karaktere eléggé magamutogatos, es ahogy Tonyka is mondja, elsőre 'fura' lesz, mert nem lesz mindennek 'ágyú dorrenes' hangja.
Viszont közelebb fog állni a termeszezes hanghoz.
Szerintem zenén nem csalódsz, lehet meg is fogsz lepődni, sokan szeretik itt azt a malac típust.
Az onkyo mozin nem rossz, sőt mozin oda tudja tenni magát, de sztereón azért hagy némi kívánni valót maga után a hangja[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
WaterWave
veterán
válasz Lacielvtárs #144227 üzenetére
Onkyo azért mozin patent volt, akárhogy is nézem... Meglátjuk mi lesz
-
megott
aktív tag
Ide is beteszem hátha valaki megmondja a tutit!
Segítségeteket kérném, mert bizonytalan vagyok. Egy Yamaha RX-A860 boldog tulajdonosa vagyok amit nagy megelégedéssel használok házimozira Tannoy (álló)) dobozokkal, mivel sztereóban nem hozta azt a minőséget amit szerettem volna ezért vettem egy régi Yamah A-500-as sztereó erősítőt gyönyörű állapotban. Mondanom sem kell hogy össze sem lehet hasonlítani a két hangot. Igen ám de most szeretném a nagyfelbontású (sztereó DSD, FLAC, stb) zenéimet is évezni a sztereó erősítőn. A lejátszó többségében a PC-m lenne amiben egy SB Audigy 2 Platinum EX zenél, természetesen a külső egységből továbbítottam eddig a digitális jelet. Az SB-nek analóg kimenete csak a kártyán van a külső egységen nincs.
Milyen alternatívát javasoltok?
-Hajtsam az SB analógjáról?
-Vegyek egy külső DAC-ot (Topping D30???)
-Maradjak a digitális átvitelnél a RX-A860-ba és annak analóg kimenetéről hajtsam az A500-at? egyáltalán milyen minőségű az AVR DAC-ja szetereón?Köszönöm segítségeteket.
U.I.:Ha külső DAC, maximum 30.000 forint a keret jelenleg.
Üdv!
Megott
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
Gmooe
csendes tag
válasz Lacielvtárs #144220 üzenetére
Este zenehallgatás közben elaludtam. Időzítő beállítva így kikapcsolt magától.
Másnap este pedig semmi életjel. De most, hogy így kérdezted annyi még eszembe jutott, hogy ugyan abba az elosztóba volt bedugva egy ébresztő óra ami lenullázódott, talán áramszünet lehetett, (de ez csak tiip mert nem voltam otthon). -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Gmooe #144231 üzenetére
Ohhh, dejavu...
Nálam is igy volt.
Sleep kikapcsolta, másnap bekapcsolom, rá egy két percre hatalmas pukk, fenyaradat es füst...
Hát nagyon érdekes az tény, az elosztó nem feketedett el?
Lehet tularamot kapott?
Kondi nincs felpuklisodva?[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz Lacielvtárs #144229 üzenetére
Denont hallgattam már, de az borzalmas volt... Mondjuk valakinek meg az jön be, szóval szubjektív
-
WaterWave
veterán
válasz Tonyka 2 #144232 üzenetére
Igazad van... kicsit eltúlzó de még mindig jó... kb így lehetne jellemezni...
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
WaterWave
veterán
válasz Lacielvtárs #144236 üzenetére
Max. berakom az ólba
-
Gmooe
csendes tag
válasz Lacielvtárs #144233 üzenetére
Nincs semmi nyoma hibának. Nem látszik semmi rajta, megszaglásztam 😁 (az volt az első), de nem érezni azt a jellegzetes illatot.
Ez az ami leginkább zavar, hogy úgy néz ki mintha hibátlan lenne és mégsem működik! -
szrobert
tag
Sziasztok!
Pioneer VSX-LX302-k
Erről az erősítőről vélemény, esetleg van valakinek?
Sok zenére, házimozira...
Köszi!
-
VoidXs
nagyúr
válasz BBéci #144242 üzenetére
Ha ez így lenne, nekem majdnem 100 nm-re kellene terveznem. Számít, de nem annyira, kb 3 dB-t veszítesz, ha számolsz falat oda is, ahol nincs. Ráadásul a hangra többnyire pozitív hatása van, ha nem verődik mindenfelé olyan intenzíven.
[ Szerkesztve ]
-
Gmooe
csendes tag
válasz Lacielvtárs #144241 üzenetére
Tudom, de azt mondják:
Szaga csak a sz.rnak van! 😀
Már elnézést a trágárságért -
Karel666
tag
válasz Karel666 #144247 üzenetére
Picit Móricka rajz, de szerintem érthető. Ilyen az elrendezés. 2.7m a belmagasság. Még régen a tervező betette a sarokba a tv-t, de azt már papír formájában el is felejtettük...
És ha nem a klipsch szub, akkor mik jöhetnek számba?
Electrowelt-en kívül, mely boltokat nézegessek? -
Karel666
tag
válasz VoidXs #144248 üzenetére
Rakhatnám az asztalra is, csak ráborulna a leves vagy a pacal....
Sajnos nem, ez egy nappali, s eszem ágában sincs betenni a hálóba a házimozi rendszert.
Te hova tennéd?
A jobb hátsót tudnám előrébb hozni, de a balt nem. Inkább akkor szimmetrikus maradjon vagy nem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest