-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Az 545 még kapható a Mammutban új áron 140 ropiért,de a 646-s attól függetlenül,hogy már használtan van azonos áron,gondolom így is a ezüstben jobb megvenni.A másik kiszemelt a 7.2 rendszerben a Denon 1300.
Mennyire régebbi az Onkyo 646 a Denon 1300 képest? Kb. 1-2 év difi biztosan van. -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138436 üzenetére
Nem találtam hardver-különbséget.
Ennyit találtam csupán, amit lehet így is - úgy is értelmezni:
-
I'am Dony
őstag
Denon avr-x1000 erő, Dali Zensor 5 és Dali Zensor Vocal hangsugárzók mellé szeretnék mélysugárzót választani 22 nm szobába. Melyek azok amiket érdemes lenne megnéznem/hallgatnom? Lehet új v. használt is.
-
válasz
krisztianAMG #133109 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
hétalvó #138440 üzenetére
Azt ne mond, hogy érdemi(!) kategória különbség van a Denon 520, 1300, Onkyo 545 és a Yamaha 4068 között, ha csiptetős, ha tekerős/dugós a hf csati rajtuk .... ez kb. olyan, mint a spoiler és a hátsó szárny egy 900ccm-es Suzuki-n .... jobban (és valamivel drágábban) eladható ....
-
jeni
félisten
válasz
Nemir Ombe #138439 üzenetére
nem tetszik és nem stabil a csíptetős kivitel.
a Denon 1300 ennél meg keveslem az analóg bemeneteket=csak 2db -ezt itthon 130000Ft tehát nem olcsóbb kint hacsak az adó még lejön ebből.
az Onkyo 646 azt 140000Ft megkapnám,igaz már csak ezüstbe és mintadarab
Itthon szeretném megvenni -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138439 üzenetére
kategóriát jelent a csiptetűs a mai avr-eknél. lassan a tápkábel csati is az lesz, lásd yamaha.
-
Nemir Ombe
addikt
Csak kérdezném, hogy pl. az 520-nál miért hátrány a "csiptetős" hf csati.....?? Az gondolod tekerőssel vagy banándugóssal jobban szólna .... ?? Vagy csak egyszerűen nem tetszik .... ??
(szerinten jobban járnál egy külföldről rendelt darabbal a már többek által is kipróbált webshopokból, 350€ körül kapnál Onkyo 555-öt és Denon 1300 vagy kicsivel 400€ felett Onkyo 656-ot, Pioneer 931-et, 1131-et vagy Denon 2200-at ....
)
-
jeni
félisten
Szia!
Az analóg kimenetre rá tudod varázsolni az FM rádió jelét az 545-n?
A másik, hogy a Média Markt áruházban árult Denin-ra csak 2ev garis van?
Tudtommal regisztrációval lenne még a 3 év. pl.: Denon AVR-1300
Ezen 3 modellen gondolkodom:
A több analóg bemenet miatt:
Onkyo TX-NR545 (a DTS:X hiánya hátrány? ) a TX-NR646
a másik meg a
DENON AVR-1300 (keveselem az analóg bemenet)
100000Ft alatt ha nem kell nekem a 7.2 es a Dolby Atmos,akkor meg az alábbi 2 közül :
Denon AVR 520 (ennél hátrány a csiptetös hangfal csati)
vagy a
YAMAHA HTR4068 (ennél hátrány a HDMI 1.4) -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138436 üzenetére
Nézelődök, köszi.
Bár, jobban örültem volna konkrét adatnak.
190 LE-höz, de elírtam, "csak" 20%, így lesz közel 230 LE.
-
Nemir Ombe
addikt
Keress róluk belső képet a neten, ott is látni fogod már .... de pl. az avforums -on olvashatsz róla bővebben ....
Amúgy meg nem a "görbéket" kell nézni, hanem a pedált nyomni, ha már +25% a teljesítmény, akkor had menjen .... a fogyasztás meg kit érdekel ....
(bár az se mindegy, hogy az a + 25% pl. 105 vagy pl. 230 LE-höz jön hozzá ....
)
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138434 üzenetére
Mehet jobban kevesebb fogyasztással, a képzeletbeli két görbe keresztezése előttig.
Mi a hardveres különbség pontosan? Megnéztem a leírásaikat, de számomra nem tűnt fel semmi lényeges, a ki-bemenetek száma és teljesítményen kívül.
-
Dorian
félisten
válasz
Vicarious1 #138412 üzenetére
Din EQ elsőre tetszetős lehet, de igazából baromi fárasztó a túlzott mélykiemelés amit csinál. Filmeknél még esetleg, de koncerteknél... Ha a rendszer képes valódi dinamikára, akkor ez a lúdnesz csak ront rajta.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138430 üzenetére
Pedig egyszerre.
A motorelektronika "másképp" megírása, azaz optimalizálása adja a teljesítménynövekedést, azaz nem változik semmilyen "hardver", ugyanakkora tömeget kell mozgatnia a nagyobb teljesítménynek, ezáltal kevesebb üzemanyaggal meg tudja tenni, természetesen azonos menetdinamikai feltételekkel számolva, mint gyorsítás, váltás, sebesség. Tehát, ugyanannyi üzemanyaggal "jobban fog menni", ezért fogyaszt kevesebbet, ha a teljesítménynövekedés ellenére ugyanakkora gyorsulással,
sebességgel megyek. -
Nemir Ombe
addikt
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138428 üzenetére
Nem-nem, írtam is fentebb, hogy csak elméletben érdekel a dolog, nem akarom meghackelni.
Pedig szerintem menne.
Autós példa jó, mert épp a napokban lesz enyémen is "szoftver frissítés", ami rádob 25% teljesítmény pluszt és fogyasztásból visszavesz kb. 1 litert
(Gyári a szoftver, típusazonos)
-
Nemir Ombe
addikt
Ez kb. olyan, mint a népszerű dízel autóknál a 140 vs 170 LE-s változat, a hardver (szinte) ugyanaz, a szoftver más, de (új) árban van 1 misi közöttük .... de "gyárilag" mégsem teszik fel rá az "erősebb" sw-t .... meg lehet próbálni "ráhekkerkedni" más sw-t, de szerintem jobb megoldás egy csere a nagyobbra .... arra úgy a gyár is mert garanciát vállalni, a"mókolt" megoldás meg vagy jó lesz vagy nem ....
(megjegyezném: ha esetleg csak azért akarod "mert a dtsx az atmoshoz képest milyen jó", akkor csalódni fogsz ....)
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138422 üzenetére
A válaszod második felére tippelek, inkább az a valószínűbb.
Viszont, ebben az esetben, simán előfordulhat, hogy a 646-os fw-t "megeszi" az 545 is. Számítógép alaplapi példám van is rá, ahol egy magasabb kategóriás laphoz volt csak elérhető egy adott szolgáltatás "utilities" szoftvercsomag által, amit én letöltöttem az alsóbb kategóriás lapomhoz és nem csak simán feltelepült, hanem tökéletesen működött is.
Tehát adott a kérdés: ha a 646-os fw-t ráküldeném az 545-ömre, akkor vajon működne, vagy vihetem szervizbe? (Nem fogom megkockáztatni, csak érdekelnének erről a vélemények.
)
(#138423) arcitec 646 is akkor jött ki, egyidősek. Úgy gondolom, ez csak üzletpolitikai okok miatt van, nehogy már a kisebb gép többet tudhasson, mint egy nagyobb - persze ez más gyártók részéről egy "kérés" szerintem.
-
arcitec
addikt
Csak találgatni tudok: Elsősorban talán azért mert 2015 év elején jött maga a gép Atmos-al, hol volt még a DTS:X, valamikor 2016 nyár vége, ősz elején jött az Onkyok-ra a DTS:X. A többi lehet üzletpolitika is(ha nincs hardware oka), jöttek az újabbak és valószínűsíthető, hogy licenszelni kellet volna rá, ami nem biztos , hogy már megérte volna a gyártónak.
Így kell ezt OMBE röviden tömören ...WP14 : Nem vennék rá mérget, hogy megenné az 545
Oppá pl 1 hardware ok : az Atmos forráson egy kék led világít, DTS:X -en pedig egy másik narancs ... -
arcitec
addikt
válasz
Vicarious1 #138417 üzenetére
Egyébként a napokban olvastam olyat, hogy az sem teljesen mindegy, miféle erősítő, milyen hangfalakat hajt meg... Tehát ilyetén az igaz ugyan, hogy u.a hangfalakkal ment mint a Marantz ill. Onkyo, de pl. állítólag az én hangfalaimra az Onkyo RZ900 jobb és ezt már vagy a 2. helyen olvastam ...
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Dagidög #138415 üzenetére
Igen ezt az Audyssey-hasznos funkciói miatt emeltem ki. szobában hallgatva nem nagyon magas hangerőnél hozzátesz az élményhez, Az AccuEQ-s Onkyoknál is lehet hogy van valami mód ezt megoldani de én nem találtam, pedig állítgattam jópárszor... kikapcsolva volt a legjobb.
-
Dagidög
senior tag
válasz
A megnövekedett térérzet a Dynamic EQ miatt van, mivelhogy az referencia hangerő alatt növeli a surroundok hangerejét. Kikapcsolt Audyssey mellett nem érhető el a Dynamic EQ, a kikapcsolásával ezért ugrik össze a tered.
-
hétalvó
addikt
válasz
koncerteket is stereo-ban hallgatok
tudod milyen terem van alapból
egész szoba tele
de tényleg sok rendszeren tud javítani a kalibrálás.
vannak iszonyatos szobakkusztikák oda is kell.
eq-se rossz, ha nincs kikábelezve a rendszer és nem minőségiek a hangszórók.
viszont van egy szint hangsugárzóknál amikor már nagyon nem éri meg. eq pláne.
dirac-ot kipróbálnám azért...de ez is olyan ki így ki úgy szereti.
-
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
hétalvó #138411 üzenetére
viszont, ha a stereo-t elcseszi akkor a többit nem ?!
Én úgy érzem nem.
Ha Marantz-od van neked is egy próbát megér.
Legjobban talán egy koncertvideón lehet érzékelni ahol van egy állandó közönség moraj is, indíts el egy ilyet a Joe Bonamassa Bécsi , vagy a Diana Krall Párizsi -t pl.
Kapcsold be az Audysseyt Flatra, vagy L/R Bypassra, a Dinamic EQ-t ON-ra, a többi OFF.
Egyből megnő a tér, állandó hanghatásokat kapsz pont a fülednél, körbevesz a zene.
Azután kapcsold ki az Audyssey-t, minden OFF.
Összeugrik a tér, a hangokat inkább a hangszórókból hallod, megszűnik a füledben az állandó "koncerthatás".
Erősebb háttéreffektes filmeknél is ugyanez az érzésem volt... -
hétalvó
addikt
válasz
Vicarious1 #138410 üzenetére
amelyik neked teccik
de jól mondod ezt a kalibrálós dolgot. stereo-ot elcseszi.
viszont, ha a stereo-t elcseszi akkor a többit nem ?!
mondjuk arra ott a pure direct marantz-nál is, ha kalibrálnál.
a mélykésleltetés ott van sub hátulján, ha elvágsz mindent 80-nál. jó lehet.
ha jó a stereod nem kell eq, ha a többi hagszóró is családon belül van azokhoz se kellene.
a késleltetéseket pedig mi is állítjuk méterben. azt én is bemérettem a marantz-al.
de akinek bekalibrálva tetszik a rendszere használja azt. -
Vicarious1
aktív tag
válasz
arcitec #138403 üzenetére
Vicarious1 : Apropó , hogy vált be az erősítő csere, pro/kontra ?
Egyetértek azzal az itt többször említett dologgal, hogy azonos szinten nagyjából nincs már jobb hang csak "más"... de nagyon fontos , hogy kihasználjuk és ha kell használjuk a szobánknak legmegfelelőbb pontos akusztika beállítást.
Az Onkyo RZ800-900 vs. Marantz 6011-7011 nél is hasonló a helyzet szerintem...
Amíg az Rz800 nálam úgy hozta meg a legjobb eredményt, hogy a AccuEQ bemérés után (ami muszáj a késleltetések miatt) kikapcsoltam, és a mai Onkyok szerintem leghasznosabb paraméterét a Phase Matching Bass-t (hm. ilyen miért nincs a Marantz-nál?) bekapcsoltam, EQ-t belőttem a nekem tetsztőre, máris hátradőlhettem. Ezzel a beállítással minden műfajon zene-film-koncert video egyformán hozta az elvárt és tudásához mért max-t.
A Marantz-nál ez nem ilyen egyszerű, ami az Audyssey jobb paraméterezhetőségéből adódhat.
Itt is muszáj végigvinni a folyamatot, nem értem azokat akik kihagyják és mindent fülre "állítanak"... viszont az Audyssey-t kikapcsolva csak a sztereo zenén jobb hallhatóan.
Filmen nálam a Marantz legjobb az Audyssey Flat módja Dynamic EQ ON állásban. Az összes Dinamic Control beállítást viszont ki kell kapcsolni, mert visszafogja. A Hacksaw Ridge ágyúzós jelenete hátborzongató...
A Dynamic Volume kérdése becsapós lehet, halkan mozizva csodát tesz a hanggal - ám felhangosítva a dinamika szinte megszűnik, a lövéseknek nincs ereje, súlya. Ezért ez csak halk mozin ajánlott.Koncertvideonál, Musicaleknél a Marantz (és az Audyssey) előnye fényévekkel megelőzi az Onkyo-t , az Audyssey L/R Bypass módban Joe Bonamassa bécsi akusztikus koncertje - hát mintha ott ülnék a teremben.
Sztereo zenén is részletezőbb a Marantz, de az Onkyo is meglepően jó volt dinamikusabb zenei részeknél talán meg is szorongatta.
Ámde a The Conjuring 2 nyitó jelenetében, mikor a főszereplő nő (vagy férfi
) sétál fel a lépcsőn és benyitva a szobákba lő egyet-egyet a puskájával, hát azt úgy csak az Onkyo tudta hozni hogy a gyomromban érezzem a golyót....
Akkor most kérdem én... Melyik erősítő a jobb?
-
Zjunior
veterán
Milyen 5.1 hangfalrenszert ajánlottok ami most best buy ár érték arányban?
Köszi
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
BBéci #138398 üzenetére
A szőnyeg kérdés elég kilátástalan több tényező miatt:
- padlófűtés van, lehet hogy lefogná nagyon egy vastag, ráadásul nagy méretű szőnyeg..
- a képeken nem látszik, de a szoba közepén van egy kb. 90 cm átmérőjű millió darabból kirakott padlómozaik és nem szívesen takarnám el...KEF iQ vs. PolkRTi
Visszalépésnek nem mondanám inkább azt hogy előre nem léptem vele...
A KEF iQ -nak talán jobb tere volt - A Polk RTiA dinamikusabb, erőteljesebb, részletezőképességben talán kb. azonosak. (A KEF iQ6c center viszont egy piszok jó center volt meg kell hagyni...) -
Leslie67
tag
válasz
Lacielvtárs #138406 üzenetére
"szerintem nem volt baj a megnyilvánulásoddal. --- nem éreztem sértőnek.
"
Egyetértünk. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Vikthor #138404 üzenetére
igaz én nem ismerlek személyesen, csak itt "ismerlek" de szerintem nem volt baj a megnyilvánulásoddal.
Te ilyen személyiség vagy, és mindenkit úgy fogadunk el, amilyen.
anno én is megkaptam BBécitől hogy a 49-es és 55-ös tévé egérmozi, de nem éreztem sértőnek.
neki az a véleménye.
én mindenki véleményét tiszteletben tartom, a vélemény kinyilvánítás stílusa meg erősen szubjektív
a tartalom a lényeg és nem a szavak, szerintem -
Quetz
őstag
válasz
arcitec #138403 üzenetére
REW-el megtudod mérni, a mérés alapján zsinórral ki lehet jelölni, hogy hol van a reflexiós pont.
-
Minden kedves topiktársamtól szeretnék elnézést kérni, amiért a véleményemet sértőnek találták, holott nem ez volt a célom vele egyáltalán. Lehet, hogy ez a hangnem egyesek lelki világának túl erős, aki ismer személyesen, az tudja, hogy ezen nem kell fennakadni, mert tudják mi a mondanivalóm lényege. Egy szó mint száz pyydän anteeksi.
Peace és Over & Out!
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #138398 üzenetére
" jóhanggyilkos kőburkolat"
Ez valóban annyit számít? (Mert nálam is hasonlóan nincs szőnyeg). Mivel lehetne letesztelni- Gondolok itt valami takaró leterítésére, mielőtt a drága és porfogó(Ez ellenben hátrány) szönyegre kerülne sor ...Vicarious1 : Apropó , hogy vált be az erősítő csere, pro/kontra ?
-
arcitec
addikt
-
Csabroncka
addikt
Úgy látom gyerekidőben mindenki grillezik
!
Bár most lesz még csak egy éves a kislányom, de nem panaszkodhatok rá. Az egyszer-egyszer előforduló kapaszkodásokon kívül nem nyúl a hangfalakhoz, TV csapkodás meg egyáltalán nincs, a távirányító meg apé!
Pöpec, szépen mutat a hangfal a komód mellett, egy szőnyeg jó irányba terelné a rendszert...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest