-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #1348 üzenetére
Áá, nagy mágus vagy
Őőő, 17€-n dilemmàzol
1912-öt vedd, jó cucc.
-
Ed Parker
nagyúr
-
knorbi77
tag
Nos ma voltam MM-ben a Westendben, mától 26.-áig van a "készletkisöprés", feljegyeztem 1-2 dolgot hátha jól jöhet valakinek, én nem láttam jó ajánlatot magamnak, de legalább láthattam élőben azt a subot amit ma meg is rendelek máshol
Amiket felirtam:
Eltax Shine 5.0 - 100e
JBL Studio 5.0 - 200e
Jamo sub 210 - 30e (csak mert 45ről)
Yamaha ns-sw700 - 100e (brutális, gyönyörű sub)
JBL Northridge is volt akcióbanSok erősítő akciós még de nem láttam olyan elvetemült ajánlatot.
Nem sok, de igazából nincs is olyan nagyon sok cucc ott, vagy csak én nem figyeltem eléggé -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #1342 üzenetére
Na mi van elment yamaha vagy csak fizu volt?
1343 Bodi Erik: az erősítő árának a kétszerese ha van rá keret,amit hangfalakra kellene költeni,hogy összhangban legyen a rendszer,ha nincs akkor 1:1 vagy darabokban veszed meg a konfigot,ahogy én is tettem.
Frontok,aztán a center, végül a hátsók,nekem mélyládám nincs. -
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #1336 üzenetére
Ezt értem, de néha állítólag azonos hangminőséggel, csak csatlakozók vagy digitális szolgáltatások szűkítésével kihoztak azonos modellt egy kategóriával lejjebb, pl 3805 -2805.
Vagy csak teljesítményt csökkentettek. ( A 80W is elég nekem, nem akarom a házat újra felépíteni.) -
gorbep
senior tag
Na én is kicsit belekavarodtam a Denon sorozatok egymásba alakulásába.
Ha valaki otthon van benne, legyen szíves adjon tanácsot:Denon AVR 2106
Denon AVR 2805
Denon AVR 3803
Denon AVR 3801És hogyan viszonyul mondjuk ezekhez a NAD T752 ?
Nagyon megköszönném, ha valaki javasolná, melyiket vegyem..
(Elsősorban a hangminőség érdekelne!)
Persze van ár eltérés, de nem ez az elsődleges ebben a kategóriában.
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #1327 üzenetére
Mi a gond az 1.3-as HDMI-vel?
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Versions -
Viper26
nagyúr
Pio 421 vagy Denon 1611?
-
törölt tag
válasz
Bódi Erik #1324 üzenetére
Onkyo nem rossz kb. 200 ezerig, onnan már jobbak a versenytársak.
Régebbieknnek jobb hangjuk volt azonos kategóriát véve : egy 905ös jobb mint a 3008-as, szerintem.
HDMI miatt csak az 1.4 verziok jöhetnének szóba de ha a HD hang nem számit, akkor optikai/koaxon kinyert DD jobb lehet 3806-on mint 3312-n -persze azonos és megfelelő hangfalkakat feltételezve. -
Peak
addikt
válasz
#09634560 #1317 üzenetére
Kis Denon összehasonlítás:
http://www.denon.co.uk/uk/Product/Pages/ProductComparision.aspx?CatId=HomeTheatre&SubId=AVReceivers&pids=AVR2312|AVR3312|AVR4311Milyen érdekes, hogy csak a 4311-ben van Dolby Volume, ami a Harman Kardon AVR-460-ban benne van...
A 3312-es meg 300.000+ HUF...
-
Bódi Erik
csendes tag
-
Bódi Erik
csendes tag
Értem,mert az üzletben ahol néztem, az eladó azt mondta, hogy a 3806 2006-os modell és a denon változtatott a számozáson, tehát az alacsonyabb szám és az ár ne tévesszen meg senkit, mert a jelenlegi denon palettán a 4311 után a 3312 jön vagyis a 3311 utódja, mégha olcsobb is.
Mert a piacon sokat estek az árak, a régi áron már nem lehet eladni, mert nagy a verseny.
De gondoltam itt is meg kérdezem, hátha ti jobban tudjátok.
Akkor a 3312 nem egy jó masina? -
törölt tag
válasz
Bódi Erik #1310 üzenetére
1.Zene/film arány dönthet az Onkyo-Denon párbajban. Ha töb mnozi: Onkyo TX-SR876 van az AVX-en elkadó,tudja a HD formátumokat.
2.Egyszerű:kell-e HDMI-n HD vagy nem?
Ha igen,3312,ha nem,3806. itt se kell nélkülöznöd mert akkor analóg módon (6 RCA) átviheted,olyankor a lejátszó dekódol.
Régi a jobb mert annak magasabb a szorozatszáma(38). -
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Bódi Erik #1310 üzenetére
Sziasztok
Tudnátok ajánlani olyan embert aki akár hobbiból akár hivatásosan feltudná nekem újítani a stereo erölködőmet meg a hangfalakat? Egyáltalán megéri e? Mert láttam lehet kapni 15-20 körül már távirányítós stereo erősítőt. Típusa Videoton RA- 6360 (igen tudom jó régi darab) Hangdoboz AKAI SR-H40 . A probléma az hogy magasabb hangnál a Bass nagyon elkezd recsegni. Kb 7 éve csinálja akkor volt 1 házi buli amit nemélt túl. Azóta is használom alacsony hangerőn (ami filmezésre tökéletes) szép hangja van legalábbis sokkal szebb mint a tvm 8Wos hangszóróinak
Édesapám fiatalkori szetje kidobni nemakarom. De megéri tuningolni fejleszteni? Vagy cseréljem le az erőlködőt? A hangdobozok jók? Vagy tovább kéne lépnem? 8ohmosak és 50 W ot írnak rá. Régen nagyon szépen szólt rajta a bakelites Queen
Nemtudom hogy felújíttassam vagy nevezek be újabbra. -
spiky03
veterán
Ez talán valakinek jól jöhet.
Hangfalszett -
Bódi Erik
csendes tag
Sziasztok,
Melyiket érdemesebb választani, onkyo vagy denon?
Találtam 3806-ost használtam vagy inkább 3312 újonnan?
Gondolom az új jobb vagy a régi mert magasabb a sorozatszáma? -
Patice
nagyúr
válasz
anonymus89 #1308 üzenetére
Egyszerű: USB-n keresztül, egy USB-s DAC-kal.
Van választék bőven ilyenekből: kb. 10-15 ezer forinttól a csillagos égig.
Ha az integrált hangkártya 3 jack kimenetéből a zöldet használnád, akkor elég egy jack-2RCA kábel. De nem fog túl jól szólni, ha a minőség is fontos számodra.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok otthon ebben a témában, ezért volna egy olyan kérdésem hogyan tudnék összekötni számítógépet egy erősítővel, ha régi az alaplap és 3 csatlakozó van rajta: zöld, rózsaszín és kék.
Rca-n megoldható vagy kell hozzá egy rca-jack átalakító? -
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #1304 üzenetére
A lényeg, hogy jó ár-érték aránnyal bírjon tuning nélkül is
-
müncipapa
csendes tag
Sziasztok!Blu-Ray lejátszót készülök venni a full hd plazma és a denon avr erösitömhöz!Tudtok nekem lejátszót ajánlani?Maradjak a denonnál?Köszi választ!
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #1300 üzenetére
Azok közül mit érdemes megfülelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Synology NAS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tesla topik
- Építő/felújító topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest