Hirdetés
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
válasz powerup2 #161805 üzenetére
Fura, mert ma egesz nap netflixezes, sorozatozas volt. A problema viszont nem jott elo. Lehetseges hogy a hdmi kabel, vagy az erositon az a hdmi foglalat, amibe a kabel megy? Holnap kiprobalom.
Amugy milyen erositot ajanlanal? Szivesen varom a tanacsot, mert idovel ugy is cserelni szeretnem. Amikor vettem, nem volt 100nal tobb keretem erositore. Ajandekba kaptam a B&W hangfal szettet, igy gyorsan kellett valamit szerezni. A markaboltban epp le volt arazva 140rol 90re, igy ez lett vegul. Hangminosegre nekem tokeletesen bevalt.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
2016.12en vasaroltam uzletbol egy Denon AVR-X520BT erositot. Mai napig problemamentesen hasznaltam, viszont most reggel ps4 kozben magatol kikapcsolt majd rogton bekapcsolt. A led zold szinu, az eroito mukodik, majd hirtelen veletlenszeruen ugyanezt csinalja. Volt amikor 2-3perc alatt tobbszor, de elobb 25 percig nem csinalta. A hangero nem volt hangos (mar ha ez szamitana), illetve egy B&W 5.1 hangfalszett (+melynyomo) van rakotve.
Tudnatok tanacsot adni, hogy mi lehet a gond? Teljesen atlagos felhasznalo vagyok, aki nem ert az eoektronikahoz. Amugy regisztraltam vasarlaskor az erositot az oldalukon, igy most 5 ev garancia van ra (2021.12ig).
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Hugom parja meg 2010 korul vasarolt egy Denon 3800BD lejatszot. Mar lassan 2 eve all maganyosan a gardrobban, mivel a markaszervizben azt mondtak, hogy tul draga lenne megjavitani, ugyanis video feldolgozási hibaja van.
A lejatszo megkimelt allapotban van, serulesmentes, beolvassa a lemezt, de kepet sajnos nem ad.
Szerintetek erdemes ezzel meg foglalkozni, javittatni, vagy ha nem, akkor mennyit erhet olyan ember szamara, aki muszakilag helyre tudna hozni?
-
bexinho23
őstag
válasz liszi70 #125196 üzenetére
Köszi. Igen, Ebayen rengeteg pár száz forintos konvertert lehet találni. Sajnos azokról korábban nem olvastam jókat. Pontosabban voltak olyan termékek, amik nem is működtek (vásárlói tapasztalatok). Így lehet inkább mo-i beszerzést fogok megejteni.
Esetleg van olyan topik, ahol átalakítókkal kapcsolatos témákról van szó? Mert eddig nem találtam olyat, ahol érdeklődhetnék ezügyben. Ezért is jöttem ide.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
válasz mivamma #125192 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Tehát ha jól értelmezem a képet, a konverter bemenetére az Optikai kábelt (amit a TV-ből vezetek ki) dugom, a kimeneti RCA-ra pedig a hifiből jövő RCA-t. Így akkor minden hang átmegy a hifire, ami a TV-n van.
Ezen konverterek közül melyiket érdemes venni? Olyan megbízhatóan működik az általad linkelt típus is, mint egy 16 ezres?
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy a jelenlegi problémámra itt hamar megoldást találhatok. Remélem tudtok segíteni, mert tanácstalan vagyok.
Eszközök:
TV (nincs jack és RCA kimenet) - [link]
Hifi (nincs optikai csatlakozó) - [link]
PS4 (csak a kontrolleren van jack, amúgy HDMI-n megy az adat)
Laptop (van jack és HDMI)Probléma:
Szeretnék hangot kapni a hifin TV-n keresztül.
Miért? Mert PS4 HDMI-n kapcsolódik a TV-hez (csak kontrolleren lévő jack--hifi jack kapcsolattal lehet hifin hang), laptop szintén így kapcsolódik a TV-hez (itt audio kábellel hifi jack--laptop jack megoldott a probléma), Digi setup box--TV (HDMI-vel kapcsolódik, itt egyáltalán nem tudom a hangot hifire lőni).Kérdésem:
Van olyan jelátalakító megoldás, hogy TV-ről kihozzak hangot a Logitech hifire? Így egy csapásra megoldódna minden gondom, mert Setupbox, PS4 és laptop is menne hang mindenféle kábelezés nélkül... -
bexinho23
őstag
válasz MasterMark #108754 üzenetére
Ha nem tévedek, akkor ez a fórum címe: "Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható". A hangfalalak pedig beletartoznak az általam kiemelt kategóriába. De javíts ki ha tévedek.
Mindenesetre köszönöm, hogy vetted a fáradságot ahhoz, hogy segítség helyett belém rúgj. Viszont köszönettel venném, ha érdemi válaszként akár ajánlanál is...
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok, de úgy gondolom, itt kaphatok segítséget.
A szoba méretéből adódóan szeretnék beruházni egy komolyabb 2.1-es hangfalszettbe, amit PS4-gyel és laptoppal kötnék össze. A TV-n csak optikai csatlakozó van, így hozzá kompatibilis szettet keresek. Árkategória: max. 30-50 ezer. -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert bízok benne, hogy itt hasznos tanácsokat kapok problémámra. Mivel nem vagyok hangtechnika téren jártas, ezért mondhatni zöldfülű vagyok, így kéretik e-képpen kezelni kérdéseim szakmai megfogalmazásait.
Tehát van egy Logitech x-540 5.1 hangfalszettem, amit ezidáig egy 6 éves 32" LG lcd hd-vel kötöttem össze a tv-n található fülhallgató csatlakozóval.
A napokban vettem egy LG 42"LN5400 típusú LED tv-t, amit szintén e módon szerettem volna megoldani, azonban ekkor jött a felismerés, hogy nincs rajta fülhallgató csati. A probléma az, hogy a TV-n csak egy optikai csati van, meg AV IN részen 5 csatlakozó, de ugye ott nem találok megoldást. Próbáltam egy scart - rca átalakítóval, ami elvileg nem volt használva (tehát jónak kell lennie), de azzal nem sikerült kicsikarni hangot.
Nos, most azon a ponton vagyok, hogy vagy eladom ezt a szettet, és veszek egy másikat, ami megoldást adna jelenlegi problémámra. Csak kérdés, hogy milyet vegyek? Milyenre lenne szükségem? Ugyebár a TV-ből csak egy optikai jön ki. Na most itt jön a nagyon buta"?" kérdésem: ha csak egy sima optikai kábellel kötöm össze a TV-t és a leendő hangfalszettemet, az úgy oké? Vagy semmiképp sem lehet 5.1-re kikötni a TV-t?
Amúgy a fő használat: laptopon filmnézés, illetve konzolozás.
Várom válaszaitokat, amit előre is köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest