-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #111050 üzenetére
Miért kínzod magadat a szinkronnal? Mazochista vagy?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
beneszoo
újonc
Sziasztok! Egy 22nm-es szobába szeretnék egy rendszert összerakni. Nem csak házimozira hanem zenehallgatásra is. Kétféle erősítőt találtam ami nekem tetszik: Denon AVR-X1100W; Onkyo TX-NR636 és kétféle szettet néztem hozzájuk: Wharfedale Obsidian 600 5.0; TAGA TAV 606 v.3 5.0 (TAGA TAV 606 SE 5.0). Subwoofert egyenlőre nem terveztem hozzá. Nem tudom, hogy valaki már hallott-e ilyen összeállítást. Vagy, hogy az alább felsoroltak közül van-e valami tapasztalatok.(pozitív, negatív egyaránt érdekel). Segítségetek előre is köszönöm.
Üdv,
Bence -
Ragadozó
Ármester
válasz beneszoo #111052 üzenetére
Szia!
Azért, ha élvezhető sztereóhangot akarsz, akkor ahhoz komolyabb cucc ajánlott.
Amiket írtál, inkább a taga szett, az onkyoval...Ha nincs több pénzmag, sztereó rendszerben gondolkodj, vagy csak egy jobb hm erősítő, egy 2.0 hangsugárzóval...
Későbbiekben szub kell a házimozihoz...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
spiky03
veterán
Mi holnap megyünk majd a Sugárba. Már várjuk, reméljük jó lesz.
Mi is szinkronosan nézzük, mert ott csak úgy van. De csak 2D-ben. A 3D nem érdekel, mert konvertált úgy is.
Majd a Minyonokat nézzük 3D-ben az IMAX-ben.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
xxlongikaxx
aktív tag
Pont most gondolkozom hogy a Terminatort vagy a Jurassic Parkot nezzem moziban, mindetto tortenetet elegge rosszanak gondolom. Sajna JP nincs ATMOSsal, pedig a Mad Max 4 ota csak Atmossal vagyok hajlando filmet nezni
[ Szerkesztve ]
-
rolla
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat ha kicsit off, de nem tudom hol tudnám a kérdésemet feltenni, ezért inkább itt teszem fel nektek.
Melyik erősítőt vegyem meg szerintetek? FX-audio TDA7498E vagy SMSL TDA7498E?
Mindegyiknek az adatai alapján egyforma a tudásuk, de mégis alkatrészek szempontjából melyik lenne jobb választás? A cél egy hordozható erősítő (hátizsákban elfér), ami meg tud hajtani nekem egy pár 8 ohm-os 88db érzékenységű hangsugárzót úgy ~40w-on. A hangminőség minél jobb legyen a lehetőségek szerint persze.
Ha van más erősítő típus, akkor mit ajánlanátok?
Két link a két erősítő belsejéről:FX-audio TDA7498E:
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/32259333096_3/2015-FeiXiang-FX1002A-TDA7498E-power-160W-2-digital-amplifier-audio-A1-preamp-original-music-fax-line.jpgSMSL TDA7498E:
http://image.dhgate.com/albu_362563107_00-1.0x0/new-upgraded-smsl-sa-98e-120w-x-2-tda7498e.jpgElőre is köszi!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz rolla #111058 üzenetére
Azert azt latni kell hogy ezek D osztalyu erositok, amit en speciel tuti nem vennek meg altalanos hasznalatra. Megneztem az IC adatlapjat is, az SMSL erostio 32V al megy tehat a teljestimeny valahol 60W korul lehet., masik a kinai 36V os, ott a teljesitmeny 100W. A THD meg 10% ugyhogy ezen is elgondolkoznek.
-
nyurga82
tag
Onkyo 609-esen próbálnék meg usb-ről lejátszani zenéket egymás után, de mindig ugyaz a szám megy és léptetni kell. Hogy lehet beállítani,hogy magától lléptesse a számokat??
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de nem nagyon találtam a kérdésemnek másik topicot!
Adott egy 5.1-es DVD lejátszó, saját hangfalaival. USB-ről is lejátszik zenét, így egy másik helyen csak a lejátszót használnám, amit a fülhallgató kimenetről kötnék jack-RCA-val az erősítőre.
Ez így működőképes konstrukció?
Előre is köszönöm.
Üdv.
almi -
Dava
tag
válasz beneszoo #111052 üzenetére
Nekem hasonló dilemmám volt. Minden teszten azt olvastam, hogy az Onkyo viszonylag tré zenehallgatáshoz.. végül az X1100-at vettem és nem bántam meg.
Egyébként ha ilyen alsóbb kategóriában gondolkodsz, akkor ne ezen a fórumon kérdezz mert mindenre az lesz a válasz, hogy gyűjts még. Ha megy az angol, akkor ajánlom az avforums-ot, nagyon segítőkészek.
Ez a Taga vmi kínai márka egyébként, én már csak azért se venném, mert semmi infó se teszt nincs a neten.
-
kabar
senior tag
válasz dunkel #111066 üzenetére
Mint tudjátok, én nem vagyok szakértő, nekem csak hobbi és szórakozás. Ráadásul többen is hallgattuk, többféle zenével, és meglehetősen különböző vélemények is elhangzottak. De még valószínűleg folytatása is lesz, amikor már nemcsak az én erősítőm lesz benne, hanem egy sztereo CA, meg egy NAD-ra is van kilátás. Ha lenne időm rá, lehetne megagiga tesztet is csinálni, mert mindegyikből tudok 5.1-et, a Missionból akár 7.1-et is csinálni.
Amikor erősítőket teszteltünk, akkor is markáns különbségek mutatkoztak a stílusok között (AVR3806-TX-NR906-RX-A820) de most mindegyik eltérést felülmúlta.
Érdekes volt, hogy az ELAC igencsak szépen szólt magas és közép tartományban, de gyakorlatilag nem volt mélye. Olyan németesen precíz, ami megszólalt az szép volt, amit meg nem tudott szépen, az megtartotta magának, meg sem szólalt.
A Mission-nek nagyon szépek voltak a mélyei, annak ellenére, hogy nincsen alá tüském (ami az ES-en nagyon sokat hozott) jobbak voltak, talán precízebbek is mint az JBL-en. Közepe is olyan lehetett mint mint a gyarmatokról jött társáé, de a magasakkal valahogyan nem tudtunk ketten kiegyezni, és van aki a közepeivel sem. De volt olyan is akinek ez tetszett a legjobban. Szerintem is kábelezéssel ebben nyugdíjasban van a legtöbb tartalék. A másik jenkit korábban a sógoromnál tároltam,és ott volt bekötve ge ykisebb szobában, és bevallom titkos befutóm volt a mission után. De a nagy helyiség szerintem megette a mélyeit, viszont szerintem a felsőbb tartományokban az ELAC után a második helyre jöhetne be. Mások szerint meg nem (Ott az ES volt a befutó) Szerintem az RTi-12-vel már más lenne a helyzet. De ez csak egy vélemény, és ráadásul mint mondtam nincsen denevérfülem, meg különleges képességeim sem."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
rolla
csendes tag
válasz xxlongikaxx #111059 üzenetére
Nem általános használatra kellene. Nekem van jó rendszerem itthon. A gondom az, hogy amiket lehet kapni ilyen PC hangfalakat, azok nekem minőségben nem épp kielégítő, még a 2.1-es dobozosok sem, amibe mondjuk beépített az erőlködő, ezért gondoltam arra, hogy van egy átlagos hangfal páram amit ide oda lehet hurcolászni, és mellé csapnék egy erősítőt. Gondolom ez a rendszer jobb lenne mint egy átlagos 2.1 dobozos, vagy egy fos Géniusz. Ezért vacilálok. De ha van más ötlet akkor szívesen fogadom, és köszönöm.
-
mivamma
senior tag
válasz rolla #111071 üzenetére
Tessék egy "fos" genius sp hf1250x. Meglepődnél a hangján, azt garantálom!
De ez az egy a kivétel. A többi valóban f.....
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
palesz53
senior tag
Na, ha már ilyen jó meleg van, bombázlak benneteket pár kérdéssel!
(Azt az spa-t a jövő héten meghallgatom a streamnél. Csak nehogy tetsszen! )- Parasoundokról mi a vélemény? Hallottam már Grande Utopia EM előtt is, kellemes benyomást hagyott bennem. Amennyit látok, hogy elég pozitív a kritikája, és jó ár-érték aránnyal rendelkezik. De hova helyezhető el a palettán ezzel az árral?
- Valahol olvasgattam itt a topikban, hogy x árú hm hangot azt 1/3 x árú sztereó erősítőtől "megkapunk". Ez valós arány? Gondolok itt arra, hogy pl egy arcam 450 listaáron (nem akciósan) 800eFt. Ezek szerint 270e-ért sztereóban már rendelkezésre állna az a hangminőség?
- Láttam, hogy 2 sub-os rendszerekről beszélgettetek. Ez 1 subkimenetről is megoldható opció?vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Dorian
félisten
válasz palesz53 #111075 üzenetére
Sztereó és mozierősítő közti arány csak egy ökölszabály, nem is lehet más. Eleve nincs egy olyan valami, hogy "hangminőség", mert az sok összetevőjű dolog. Másrészt a mozierősítőkben van DAC, a sztereókban nincs, ezt is figyelembe kell venni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
taknyí
senior tag
-
Ragadozó
Ármester
válasz Dorian #111078 üzenetére
Azért létezik olyan sztereó erősítő is, amelyben van DAC...
pl. Luxman LV-117...mostani újakban meg egyre gyakoribb..De természetesen egyet értek veled
A hang az nagyon sok összetevős dolog...forrás, lejátszó, erősítő, hangsugárzó, kábelek, stb...palesz53: jófogás még..de mindenképp körültekintően, bárhonnan is vásárolsz...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
palesz53
senior tag
#111080 - "Égtem" már meg sajnos. Amennyire csak lehet, maximálisan figyelek mindenre.
Ezért is ódzkodom némelyest, hogy használtért 5-600e-t kiadjak e.#111078 - Azért ez így sántít. Hm-es erősítők hm-es formátumokat is tudnak dekódolni. Egyre jobban terjedőben van ugyanis, hogy sztereó (vagy 2.1) erősítőkbe is kerül dac (ma még jellemzően 24/192-ig, de már usb és spdif bemenetekkel; akár sabre, akár ti (burr-brown) chipek), plusz hálózatra is tudnak csatlakozni. Mert a stream is terjed (a tidalon kívül a többi minősége, hát...), a hi-res lejátszás is terjed (főképp nas-ról, vagy szg-ről). (pl. Peachtree, Parasound, Hegel, T+A stb.)
#111077 - Magát az oldalt ismerem, viszont az országszűrést eddig nem ismertem! Thx!
[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Norbi 72
veterán
válasz Norbi 72 #111083 üzenetére
Komolyabb hangrendszer otthonra?
-
love
tag
Sziasztok.
Gondolkodom egy HM rendszer kiépítésében, egy kis lakás átrendezéssel egybekötve, és adódott egy kis problémaAmi megoldásra vár: a hátsó szórókat úgy tudnám beiktatni,hogy ha a plafonról lógna lefelé,de nem tudom,hogy erre van-é megoldás, vagy buktam a dolgot. Sajnos a hangfalak még nincsenek meg,de kisebb méretben gondolkodom.
Amiket eddig néztem: 1 nem lenne rossz,mert állványos,de sajnos hátul nem férne el ilyen formában.
2 a front szórók lehetnek állóak, de itt már a hátsó lehet túl nagy lenne, ha plafonról szeretném lógatni.
3 Kis méretű az első és a hátsó is, sok helyet spórolnék vele az első részen is.Gondoltam arra is,hogy külön megvenni minden hangfalat: front,center,sat,sub csak azt nem tudom,h mennyire lenne gáz az ha mindegyik más-más gyártótól lenne.
Ár-érték arányban nem tudom,hogy ezek mennyire lennének használhatóak, de kis költségvetésből lenne megoldható, és a későbbiekben lenne cserélve minden kicsit jobb minőségűre.
A fő kérdés persze az,hogy egyáltalán megoldható az,hogy a plafonról "lógjon" valamilyen formában a hangfal, vagy sem.[ Szerkesztve ]
Csak a Funky ;)
-
Oldfighter
senior tag
Vannak olyan hangszórók melyek direkte plafonba szerelhetőek.
Amiket kinéztél legfeljebb tényleg csak lógatva tudnád használni, lefelé döntve őket.
A szett lehetőleg egy családból származzon.[ Szerkesztve ]
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
python1
veterán
-
-
love
tag
válasz Oldfighter #111087 üzenetére
Én is néztem ilyesmit,de falba nem építhetek,mivel nem az enyém a lakás :S
Ezért jött az ötlet,h valamilyen lógatásos módszer kellene, viszont olyan tartókat találtam ami az oldalsó falakra lenne jó.
Esetleg olyan tartót nem tudsz ami az én esetemre lenne megoldás?
Akkor max a sub-ot veszem külön, vagy az sem jó,hogy ha nagyon más?Csak a Funky ;)
-
love
tag
válasz Oldfighter #111093 üzenetére
Olyanra gondoltam amire rá lehetne csavarozni a hangfalakat, és legalább 2 irányba mozogna a feje, de ha nincsen akkor valami mást kell kitalálnom :S
kb 18-18,5 lenne a méret amit ki kellene szolgáljon a sub.Ilyesmit találtam, de ez oldalfalra való, bár ha falba építhető szórók lennének, akkor végül is hasonló helyen lenne ezzel a megoldással is, és így életképes lehet ez a tartó a plafonon is, csak ne essen a fejemre
[ Szerkesztve ]
Csak a Funky ;)
-
Oldfighter
senior tag
Igen, az ilyen csuklós szerkezetű változatok jók is lehetnének.
18 nm-re mehet a 30 centis mélyláda. Nem tudom, hogy a pénzkeret ide mit enged meg, de a legolcsóbb, újonnan vásárolt ládát többek között a Polk Audio kínálja. Nézz szét a Streamaudionál. Kicsit drágábban ott van a Proson terméke is. Ezekkel tuti nem nyúlsz mellé.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
love
tag
válasz Oldfighter #111095 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Már csak meg kell akkor találnom a jó erősítő, és hangfalrendszert
Körbenézek náluk is.Csak a Funky ;)
-
burtione
tag
Sziasztok. Megéri befektetni egy Marantz SR 6004-be vagy egy 5004-be? kb mennyit érhet az egyik és a másik? üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest