- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Billentyűzet gondom van
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rbert #105994 üzenetére
Két 14-es számítógép ház ventilátor. A márka most nem jut eszembe, de a lényeg, hogy 4 volttól 12 voltig működnek, nem csak 12 volton.
Egy 12 voltos tápegységet vettem hozzá, aminek levágtam a végét és csökkentettem a voltot kb. 6-ra, így nagyon halkak lettek a ventik. Plusz egy kis vörös fényű led van még rákötve, mert nem hallani, hogy megy, így legalább este észreveszem, hogy ki kéne kapcsolni.
Egy rádiós konnektorba van dugva, távirányítóról indítható. Jobb lenne egy master-slave elosztó és akkor az erősítő kapcsolná, de nem találtam megfelelő minőségűt, amiben megbíznék, hogy rákötöm az erősítőt.
A ventilátorok csak gumitalpakkal érintkeznek a szekrény hátpaljával, így nem rezonálnak, kívül porszűrő rács van rajtuk. Az egyik befúj, a másik kiszív, így kering a szekrényben a levegő. Majd meg kell cserélnem, mert még jobb lenne, ha az erősítő mögötti fújna be, a másik szívna ki, de még nem volt időm. -
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #105997 üzenetére
Ezt a CA 351-est is érdemes lenne meghallgatni,egész jók sztereóban.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Alx.Mercer #105995 üzenetére
Hát a 775-ös alá ne menj,ha újban gondolkodol.És hallgasd meg kedvenc zenéiddel!Kicsit többért a Pioneer 1123 se rossz,esetleg Denon X2100.
Használtban a sokat emlegetett 4310-essel nem nyúlsz mellé.
-
válasz
Digital #105987 üzenetére
Hi!
Tapasztalatból mondom, hogy nekem nagyon bejött a Denon 4310 & RTiA7 szett kombó. Szerintem nem leszel csalódott. Van benne erő rendesen. Mondjuk én 2311-ről váltottam 4310-re, és ott hatalmas volt az upgrade hatás, szerintem a 2809-ről sem lesz nagyon másképp!
Üdv,
Vikthor -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Norbi 72 #105992 üzenetére
Nem stúdiózni akarok vele. A sztereó hangfalpár, amit rákötnék 60-80k ársávban lenne. (a mostani egy Aiwa erősítős hi-fi meg a saját passzív hangfalai)
Két dologot szeretek a zenében:
1. Szépen különüljenek el a hangok egymástól, ne mosódjon össze, egymás "mögé" az összes hang. Legyen jól kivehető minden. (különböző gitárok egy időben)
2. A mély ne puffogjon, hanem feszesen "üssön" (pl lábdob)
3. Az összetett, kissé "zavarosabb" zenék is tisztán kivehetőek legyenek. (pl metál)Az 5.1-es hangfalakra nyilván többet kell majd áldoznom, de egyenlőre legyen meg az erősítő, mert szerintem már is jelentős előrelépés lesz a mostani technikám után.
De akkor tudnál ajánlai olyan típusokat, amikről köztidott, hogy jók és belecsúsznak a 100-1500k-es ársávba? (én az amazon szoktam sokszor figyelni, amikor keresek valamit, és ott nagyon sok elégedett Yamaha használó van)
-
válasz
Rbert #105990 üzenetére
Az X2000-ből kiindulva nem tenném. Nekem teljesen zárt szekrényben van, felette 12 cm, de meghajtva melegszik rendesen. Most a szekrény hátoldalán 2 db 14 cm-es, erősen csökkentett fordulatszámú, most már hangtalan venti tolja be és szívja ki a levegőt, így tökéletes, de előtte nem volt az, ki kellett nyitni az üvegajtót. Szóval kell levegőáramlás körülötte és hely felül, hogy a meleg felszálljon, alul bejöjön a hidegebb. Ezt a felfelé áramlást szüntetnéd meg a felül 15mm hellyel. Szerintem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Alx.Mercer #105989 üzenetére
Persze,sztereóra is alkalmasak.De ha zenehallgatás terén igényesebb vagy,magasra kell menni.
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Erősitőt (Denon AVR-X1000) szeretném szekrénybe betenni. Elől-hátul nyitott viszont két oldalt 50-50mm felül 15mm hely van .Elég lesz neki ez a szellőzés? Most nem érzem a melegedést,viszont a TV szekrény tetején van.
Köszi előre is. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
kabar #105982 üzenetére
kabar (#105982: Persze nem csak a csatlakozókat néztem, csupán azok szúrtak szemet elsőre.
Nézegettem itt is a használt kínálatot, de nem nagyon tudom rászánni magam olyan használt műszaki cucc vásárlására, aminél nem tudom, hogy pontosan mit kell leellenőrizni ahhoz, hogy kiderüljön, tényleg nincs semmi baja. Az hogy körbenézem, bekapcsolom, megszagolgatom, nem hiszem, hogy elégséges. Szóval maradnék egyenlőre a bolti vásárlásnál, annak ellenére, hogy anyagilag jobban megéri a használt.(#105983) Csabroncka: Na ez egy olyan funkció, amit érdekelhet, mert az 5.1 mellett van egy 2.0 is amit meg zenehallgatásra használok. Nem lenne hátrány ha azt is rá tudnám kötni az erősítőre, igaz nem egyszerre szólna a két hangrendszer, hanem hol az egyik, hol a másik. Ebben az esetben tényleg megválhatnék a hangkártyámtól, mert semmit nem kötnék rá...
Az anyagi lélektani határ 150k, így pl az akciós Yamaha 775-öt még lehet hogy bevállalnám (pont 150k)
Annyiban sűrget a dolog, hogy a tv-t most vettem meg, de a fali konzol nincs meg hozzá (magam csinálok egyet, szerencsére szakmába vág a dolog. :-) ) de örültem volna, hogy mire a helyére kerül, addigra meglenne az erősítő... De persze elkapkodni nem fogom.(#105984) Norbi 72: És az ilyen rendszerek alkalmasak egy egyszerűbb 2.0 igényes megszólaltatására is (az 5.1 mellé lehet, hogy ez is rá lenne kötve)? Vagy az ilyen erősítőknek tök mindegy, hogy hány hangfalat kötök rá, ugyanolyan minőségben megy rajta minden?
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
A hétvégém hirtelen szabad lett, ezért akit a házimozi mellett a sztereó vonal is érdekli, azt szívesen várom Vecsésen egy kis hallgatózásra, ha nekem se jön közbe másik lehetőség elmenni valakihez.
Sztereó rendszeremet kiegészítendő hangfalkábelt és dobozokat is hozhattok, mert most leépítettem a rendszert ideiglenesen (házvásárlási tervek miatt).
De még így is használható a lánc és inkább az eleje lehet fontos a zene után érdeklődőknek.
Akit érdekel a lehetőség, az kérem PM-ben keressen meg!
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Beindult a vezérhangya, elkezdtem agyalni!
A meglévő Denon 2309-es erősítőm cserélném, a kiszemeltek az AVX fórumon: Denon 4310, és ma feltűnt egy 3808 is! Rti szett mellé kellene. Melyiket lenne érdemes választanom? -
valory
tag
Sziasztok,
Egy érdekes kérdés/probléma. Mi a különbség a DTS és a DTS 2.5 NEO beállítás között a tv-n? Előbbivel nincsenek gondok, utóbbi hangosabb, de a filmek nagyrészénél kegyetlenül elcsúsztatja a hangot a képtől, a TV-n levő beálítással nem lehet a képhez igazítani, ugynis minuszba nem megy a csúszka... Csak annyi a különbség, h hangosabb, vagy van más is ?
Technikai infó, ha kell: a tv az Samsung 46F6500 a házimozi egy Sony STR-DE nemtudom most hirtelen melyik, a kettő közt optikai kábel, filmeket LAN-ról játszom le.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Alx.Mercer #105980 üzenetére
Kicsit tartok tőle, hogy egy 5.0, vagy 5.1 már nem lenne annyira tökéletes hangzású, mint egy olyan arősítő, ami kifejezetten 5-6 csatornás rendszerekhez való (simán tévedhetek persze).
Igen,tévedsz.
Minél nagyobb vasat veszel,annál jobb hangot fogsz kapni.Ha csak a csatik száma számítana,itt mindenki belépő vasat venne..
Az én Yamahám 9 csatornás,"csak" hetet használok belőle,és megnyugtató a tudat,hogyha fejlesztésre kerülne sor, bi-ampolhatom a frontokat kompromisszum nélkül.De elsősorban a hangja miatt vettem.
-
Csabroncka
addikt
válasz
A zóna funkciót szó szerint értsd: Amíg te a szobában mozizol, egy másik szobában vagy a konyhában szól a zóna kimenetről pl a rádió vagy egyéb más forrás....
1., Ha nem vagy eleresztve anyagilag, akkor ide gyere
2., gondolom senki nem sürget, tehát először olvasd el az összefoglaló topicot, miután belőtted a pénzed alapján a kategóriát, aszerint válogasd a komponenseket.
3., szűkítsd le a választásodat pár konkrét típusra NE gyártóra, ha van lehetőséged hallgasd meg a készülékeket. Miután már csak 3-5 készülék van, segítünk választani érvekkel!
-
kabar
senior tag
válasz
Ne csak a csatikat nézd, meg ne csak a Yamahákat, van rengeteg gyártó. Mondom ezt úgy, hogy nekem is most az van. A használttal mi lenne?
-
Alx.Mercer
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Én sem találtam túl sok különbséget, de a 377 most olcsóbb, mint a 375...
(#105979) kabar: láttam, hogy nincs hálózati csatlakozó rajta, meg se wifi, se "kékfog" meg igazából semmi más.
PC-ről fog menni az erősítő HDMI kábellel, majd az erősítőre lesz kötve egy tv szintén HDMI-vel. A régi hangfalaimből párat tudok majd használni, kivéve a mélynyomót mert az passzív (de később úgyis lecserélem az összes hangfalat)
Mivel számítőgépről megy így talán lényegtelen, hogy van-e hálózati csatlakozó rajta... Habár igazad lehet, mert később, pár év múlva már lehet, hogy nem lesz megoldható A PC-vel való közvetlen összeköttetés. (költözés, szobaátrendezés stb...)
Nem nagyon ismerem az erősítőket, szóval biztos van egy csomó olyan szolgáltatásuk, ami hasznos lehet, csak éppen azt se tudom, hogy egy másik típusban már benne van...A következő az RX V477, ami szimpatikus. (valamiért megragadtam a Yamahánál, fingom sincs miért...). Ezen már van hálózati csatlakozó és a hátsó kimenetek egyformák (banándugós, ha jól tudom) és nem keverék, mint a 377 csiptetős/dugós mixe... Ez már 40k-er drágább, mint a 377...
Illetve most találtam egy -dobpergés- Yamaha RX V775-öt, ami már 7.2-es, dupla HDMI kimenet, három marék HDMI bemenet + "százezer" csatlakozó van rajta... Ezt is boltban láttam, NAGYON AKCIÓS áron, de persze drágábban, mint a 477.
Viszont ez a 7.2 már nagyon soknak tűnik nekem, mert 5.0 vagy 5.1-nél többet aligha kötnék rá... Lehet zónákat beállítani (azt se tudom mit jelent), meg dupla erősítés (ezt se tudom mit takar). Kicsit tartok tőle, hogy egy 5.0, vagy 5.1 már nem lenne annyira tökéletes hangzású, mint egy olyan arősítő, ami kifejezetten 5-6 csatornás rendszerekhez való (simán tévedhetek persze). -
kabar
senior tag
válasz
Alx.Mercer #105973 üzenetére
Majd' százezer forintért nem tud hálózatos funkciókat. Jó lenne tudni mire akarod használni, mert van egy csomó funkció, amire nem is gondolsz, de később meg igen jól használhatónak tud bizonyulni. Ha nem kell 3D, akkor használtak szintén szóba jöhetnek és abból már tudnál kategóriát is váltani. Persze csak ha érdekel a használt...
-
törölt tag
válasz
[link] A Yamaha RX-V375 erősitőhöz képest néhány csatlakozón változtattak. Az alapfelépítés közel azonos maradt és bővült néhány új funkcióval, de az általam megnézett tesztekben az RX-V377-et találták hangminőség tekintetében jobbnak.
-
Norbi 72
veterán
válasz
A 377-es a 375-ös utódja.Gyakorlatilag semmi különbség nincs köztük.
-
Janaboy
veterán
válasz
Rruuer #105972 üzenetére
Ajaj! Itt bőven van kavar!
Ennek a Samsungnak a hangfalait használod a Pio-val most?
Ami fix, hogy én megfognám (ha a helyedben lennék) az egész Samsung motyót és úgy ahogy van hangfalastól mindenestől eladnám a csába..és első körben vennék egy normális médialejátszót! Nem tudom, hogy milyen formátumokat nézel, de az fix, hogy ez az egyben házimozi-bluray lóf@szt se ér!
Ha a Samu hangfalait használod a Pioval, miután eladtad esetleg vegyél normálisabb hangfalakat!
Addig ne az erősítő cseréjével foglalkozz! -
Alx.Mercer
aktív tag
Tudnátok segíteni, hogy az alábbi két erősítő között mennyi lehet a különbség:
Yamaha RX-V375 5.1
Yamaha RX-V377 5.1Mindkettőről elég jókat olvasok és bár soha nem volt semmilyen Yamaha termékem, maga a név nekem valamiért szimpatikus. Első erősítőnek néztem ki őket.
-
Janaboy
veterán
-
blakey
titán
Budapest Bár koncerten vagyok.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #105796 üzenetére
Na, valaki?
-
zozy84
senior tag
A tv meg az erősítő közé kötöttem. (Forest)
Max majd kipróbálom a Med600 meg az erősítő között is. -
sixer66
senior tag
válasz
Cseneles #105961 üzenetére
Akkor nem voltam elég figyelmes, csak kapkodtam.
Most itt van nálam szerencsére Kroland25 Hydrasound kábele, így össze is tudom hasonlítani egy jóval drágább kábellel, a Sinus-t kár lett volna összevetni.
Ha most veszek 2m kábelt a front-hoz próbára, akkor az durván 5K és azt tovább adni magába nem tudom, ha esetleg nem tetszik.
Mivel a hátterekhez vékonyabb kábelt használnék, így ahhoz is kellene egy 2m-es próba darab, amit megint csak nem tudok eladni magába és jön még az 1700ft futárköltség. Ezt akárhogy számolom 8-9K.Ha beválik örülök (a kisebb kábel árát így is bukom, mivel összetoldani meg nem fogom egy hosszabb darabbal, plusz egy futárköltség, de ez elenyésző), ha nem, akkor 8-9K-t bukok.
Ez 38K volt, de 30-ért tovább tudom adni, így végülis nem sokkal többet buknék, mint a próbálgatásnál.
Az én elméletem szerint ez inkább 50-100K-s kábeleknél számottevőbb.(#105965) KisTücsök nem dugózva, mert első körben kipróbálom plusz csatlakozások nélkül, de van itthon banándugóm is. 17.700 volt a 7 méter
-
Csabroncka
addikt
válasz
sixer66 #105952 üzenetére
Kritika, de nehogy leszólásnak vedd még véletlen sem! Nem jársz rosszul azokkal a kábelekkel, a fő kérdés csak az, hogy ennyi pénzért valóban ez a legjobb-e
ez örök kérdés marad!
Nyugi én 48-ért vettem a két locsolócsövet előre, a feleségem rögtön közölte, hogy nem vagyok normális. Amikor megmutattam, hogy milyen lett a sztereó tőle, elmosolyodott majd közölte, hogy akkor sem vagyok normális
és kiment a konyhába.
Gabesz: de most legalább lesz referenciaszintje, ez egy + dolog. Én is elkövettem azt a hibát, hogy 3 kábel után választottam......
-
zozy84
senior tag
Megkérdezem még1x biztos ami biztos.
A legjobb minőségű HDMI kábelemet hova kössem. Erősítő és tv közé vagy (ahogy már mondták páran) az MP és az erősítő közé?? -
zolaas
senior tag
Cimborámnál jártam és mit találtam a sarokban...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Csabroncka #105947 üzenetére
Mivel már megvette (meghallgatás nélkül), és megkapta érte a magáét, ezért gondoltam írok valami pozitívat is neki. De lehet igazad van nekem is le kellett volna szólni... + azért mertem jót írni róla, mert nekem volt is szerencsém a kábelhez.
Úgy írtad, mintha arra bíztnam vegye meg...
-
Cseneles
őstag
Na egy Leírás alapján ezt találtam!
A legolcsóbb ajánlható Van Damme Pro mikrofonkábel, Itt az egész paletta árazva -
Mosqu!to
addikt
Mi a véleményetek a PC-ről küldött hang minőségének kiválasztásáról?
Jelenleg egy R290-ről érkezik HDMI-n a hang az erősítőmbe, ami támogatja a 24bit/192kHz jelminőséget.
A windows ezt fel is ajánlja, és szól is ebben a formában, azonban ha a beépített 2 csatornát megcsilingeltető tesztet futtatom, akkor a bal csatornán csak a csilingelés vége hallatszik, a jobbon pedig végig. Ahogy csökkentem a jelminőséget (96KHz-48kHz-16bit), úgy hallok egyre többet a bal csatornára is kiosztott csilingelésből.
Ugyanakkor ha 24/192-n bármi más hangot elindítok, vagyis zenét játszok le, filmet nézet, stb, az gond nélkül szól, nem hiányzik hang.
Mi okozhatja a teszt elejének elmaradását magasabb minőségnél? Okoz ez valamit, ami miatt érdemes lenne alacsonyabb frekvenciára/bitrátára állítani a küldött jelet?
-
sixer66
senior tag
Nos tegyük tisztába a gyereket.
Valóban igazatok van, ésszerűbb lett volna előbb venni kisebb darabokat és kipróbálni, de hirtelen felindulásból nekem elég volt az itt elhangzott tapasztalat. Az én tanulópénzem
Az előző kábel a front/center-hez Sinus Live L3.0-08, a hátterekhez pedig ment 23 méter QED C-42/100B 1,25mm.Amit most rendeltem, Van Damme Black Series 4x4mm 268-544-000 -> 7 méter (mivel bi-kábelezhető a front és a center)
a hátterekhez pedig ugyan csak Van Damme Blue Series 2x2,5mm 268-525-060 -> 15 méter.
Futárköltséggel volt ez 38.000 HUF
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest