- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Tiger. #88921 üzenetére
Az interneten mindenki szakember, és ennek sokszor meg is van a böjtje, lásd azt a mindennapi TikTok esetet, hogy "ez a gomba úgyse mérgező". Nyilván házimozinál a legrosszabb, ami történhet, hogy gagyi terméket vagy nagyon béna kalibrációt veszel, de azért itt is érdemes nyitott szemmel járni, hogy legalább oktatás vagy késztermék legyen az illető mögött, ezek tudják valamennyire bizonyítani, hogy érdemes meghallgatni.
-
Tiger.
nagyúr
Van egy tag a tiktokkon és váltig állítja, hogy az optikai kábel is tudja a dts hd-t és a mastert, én hiába írtam, hogy csak hdmi tudja vitatkozik.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Borisz76 #88910 üzenetére
Nehezen kivitelezhető, de ha egyszer a rendszeredet meghallgatnád jó akusztikai körülmények között, alighanem elsírnád magad.
Sokszor volt róla szó, hogy a hangzás 50%-ban az akusztikától függ.
Legalább fűtési szezonon kívül tegyél a padlóra szőnyeget, már azzal hatalmas hangzás javulást érnél el.
Nem csak a hangdobozok mögé kell csillapítás, hanem melléjük és az elsődleges visszaverési pontokra. -
Borisz76
nagyúr
Tudok róla , hogy közel sem ideális.
Viszont nekem megfelel.
Szőnyeget nem fogok rakni.....padlófűtés van a hidegburkolat alatt, az egész házban.
Falpanelre gondoltam már de az is inkább dekoráció miatt.
Zenehallgatás nálam kimerül a rádió hallgatásában.
( Na jó....néha 1-1 koncert videó becsúszi vagy éppen egy kis Mike Oldfield ....valamelyik albuma. )
Filmet pedig 1-2 hetente nézek talán....
Többet ülök a gép előtt netezéssel és játékkal....ahhoz meg nekem teljesen megfelel a hang.
A hangfalakat azokat már kicsit előrébb hoztam ( régi a kép )....de nagyon sokat nem mert mint látható a jobb oldali hangfal mellett ott a szoba ajtó, ami befelé , rányílik a hangfalra.Most lett befejezve a festés...így a visszapakolásnál játszottam az elhelyezéssel. Viszont még függönyt kell felrakni ami javít a helyzeten , valamint a már említett falburkolaton gondolkodom a sarkokba a hangfalak mögé.....az is javíthat kicsit.
De mint említettem ha így maradna sem zavar mert nekem megfelel. -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #88908 üzenetére
Ha nagyobbra cseréled a tévét, annak az alja is valamennyivel lejjebb lesz.
A bal oldali frontsugárzó a lehető legrosszabb helyen a sarokban van. Ráadásul csupaszok körülötte a falak, ami durván rontja a hangot.
A padlón nincs szőnyeg, az szintén hatalmas negatívum.Ugyanez vonatkozik Borisz elrendezésére is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
WaterWave #88906 üzenetére
Ilyen lett, ennél többet csak akkor tudok belőle kihozni, ha álványoznám a centert középre.
Nálam pontosan úgy van megoldva.
3 db bútorlap " U " alakban összecsavarozva de fordítva rátéve az asztalra.....olyan magasságban, hogy a center súrolja a TV alját :
Ilyesmit te is tudsz alkotni.....a szekrénnyel színazonos bútorlapból. -
WaterWave
veterán
Teljesen igaz, mondom ott is volt, csak az asszony kitalálta, hogy felül zsúfolt.
Lentre nem tenném az erősítőt mert sírva elmenekülne a meleg miatt, szellőzés miatt lehet megfő, és ez azért dobja ki magából a hőt rendesen...Ilyen lett, ennél többet csak akkor tudok belőle kihozni, ha álványoznám a centert középre.
Frissítéssel kapcsolatosan jeleztem a Marantz felé, de megoldódott, újra meg kellett csinálni firmware upgrade után a mikrofonos bemérést. Azóta tökéletes.
-
bteebi
veterán
válasz
WaterWave #88887 üzenetére
Miért nem az erőlködő van a center helyén? Oké, nem a legjobb lenne a szellőzése (esetleg egy plusz ventit oda lehetne tenni valahova), de ez így (pláne "megemelés" nélkül) igen csak szuboptimális. Még a TV asztal teteje is elég alacsony. És persze kerüljön középre.
El lehet úgy rámolni a cuccokat fent (pl. a Digi/One STB-t, meg azt a kerámia macskát vagy pumát vagy mi az), hogy ne legyenek útban.
Veszélyes terep, de az asszony legalább az ilyenekbe ne szóljon bele.
-
WaterWave
veterán
Jogos, ott is volt eredetileg, csak asszony okoskodott
Viszont a firmware frissítéssel vagy csak nálam vagy nem tudom, de valami nem kerek, mert ahogy lefrissítettem az audyssey menü szürkére változott, és el sem érem amit már eleve tegnap kimért a mikrofon...Most ha megint nem jó, és megint vinnem kell a szervizbe, hogy csináljanak rajta szerviz factoryt akkor nem leszek boldog... Egyáltalán nem is értem miért lett szürke, újra le kell futtatni a korrekciót vagy nem is értem.
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #88887 üzenetére
A centersugárzó a lehető legrosszabb helyen van!
Egyrészt zárt fakkban, ami negatívan befolyásolja a hangját, másrészt túlságosan alacsonyan, bokából jön a dialógus. Optimális esetben a három magassugárzó azonos magasságban van, ami csak hangáteresztő vászon esetén megvalósítható. Ha tévéje van az embernek, akkor törekedni kell, hogy a lehető legjobban megközelísük az említett optimumot!
Tehát sürgősen tedd fel a szekrény tetejére a Marantz mellé. Ja, természetesen középre, mert úgy tűnik, hogy a mostani állapotban nem ott van. -
Quetz
őstag
válasz
Yodamest #88896 üzenetére
A plafon és a padló távolsága is változott, ezért más a frekvencia átviteled. A szoba akusztikája egy transzfer függvény, aminek bemenő paraméterei többek között a hangszóró és a hallgató térbeli elhelyezkedése. Ha bármely kettő koordinátái változnak, akkor változik a kimenti eredmény is.
-
Yodamest
veterán
Egyedül a plafon lett messzebb, mert a földön van majdnem, a hangszóró pedig az asztalon volt. Nem sok változott elhelyezésileg. Én talán arra tudok gondolni, hogy a mélynyomó lefelé nyomja a hangot, ezáltal az nem ütközik úgy közvetlenül a falakkal, mint a hangszóró esetében ami meg hátrafelé nyomta. Talán ez lehet.
-
Yodamest
veterán
válasz
VoidXs #88892 üzenetére
Köszi, már végül is megoldódott így a mélynyomóval, csak nem értem, hogy ez miért nem "kong" úgy vissza a falról, mint a hangszóró mélye, erre irányult volna a kérdés.
A hangszóró hallgathatatlan volt, 3dB kevésa lett volna ahhoz, korábban -20dB-el próbálkoztam a mélynek csak abban a spektrumában, ami így zavaróan visszhangzik vissza és az segített, de az a hangsáv ezáltal elveszett gyakorlatilag. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Yodamest #88890 üzenetére
Boundary effect a jelenség neve, a közeli fal a mélyeket duplázza. A gyors és csúnya megoldás, hogy Equalizer APO-val teszel egy 3 dB lowshelfet a falhoz közeli hangszóróra, a jobb, hogy REW vagy Cavern alapon (mindkettő ingyenes, utóbbit azért csináltam, mert a REW sokaknak túl bonyolult) kalibrálod őket.
-
Joe123
senior tag
válasz
Yodamest #88890 üzenetére
Nem csak attól függ, hogy a hangforrás(ok) hol van(nak) a szobában, hanem attól is, hogy te hol vagy hozzá(juk) képest hallgatói pozícióban. Ingyenes REW progi Room sim moduljával le tudod szimulálni adott méretű szobában, adott helyen hallgatva milyen átviteli görbére lehet számítani. Megmutatja hol lesznek kiemelések és beszakadások. De biztos van ilyen szimulátor webes alapon is és akkor telepíteni sem kell semmit.
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Akusztikai kérdésem lenne, nem tudom hol máshol kérdezhetném meg, talán ez a legaktívabb/legrelevánsabb topik erre.
Vázolom először röviden a kontextust: szoba sarkál számítógépasztal, rajta a két végében 2.0 sztereó hangszórók (konkrétan PreSonus Eris) és közel eső fal miatt az egyik mély hangoknál nagyon búg/gerjed, tudjátok így a falról visszakonganak a mélyek, középmélyek, rettenet zavaró. Miután lecseréltem egy Polk Signa S4 soundbar + mélynyomóra ezt a felállást, (értelemszerűen soundbar az asztalon, mélynyomó a sarokban) ezt a jelenséget már nem tapasztalom.
Volt egy ilyen sejtésem, hogy a subláda nem fog valamiért úgy gerjedni, mintha 2 hangszóró lenne, de miért van ez? Miért van az, hogy a sarokba eső hangszóró okozta ezt a kellemetlenséget, de ugyanúgy a sarokban lévő mélyláda már nem?
-
svgyula
addikt
válasz
WaterWave #88885 üzenetére
Ja bocs nem jót linkeltem! Ez már a malac restelés több formában.
Hátha később is kell. Na meg van mutogatós is! -
WaterWave
veterán
válasz
Borisz76 #88877 üzenetére
Meg, mérges is voltam ,mert mondom ennyire béna nem lehetek ha már működött nem egyszer... Itthonról ezt nem lehet megoldani csak a szervízben... A Subnak meg csináltam helyet a front mellett majd lövök képet, nem oda raktam amit ajánlottál, mivel az kb 5 méter azt meg nem akartam.
-
WaterWave
veterán
válasz
svgyula #88878 üzenetére
Ez Denon.. Amugy Marantznál az Info és Game gombok egyidejű megnyomásával kell bekapcsolni a készüléket, majd elengedni.
Én így csináltam meg, de összekeveredtek a dolgok, és a Totel szervízben a megoldás a szervíz factory oldotta meg.. Azt meg nem adják ki, nem tudom hogy csinálta, biztos számítógéppel. -
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Lalikiraly #88881 üzenetére
A táblázatban benne van, hogy melyik tipusú csatlakozón mely tipusú hangok mennek át.
Az ARC nem csomagolja át az 5.1-s hangot.
A tömörített hangot átengedi magán ( Dolby Digital 5.1 )
A tömörítetlen , nagyfelbontású ( HD ) hangok már csak az eARC-n mennek át.....de ilyen adás nincs is a TV-ben.
Laptopról lehet lejátszani ....de akkor azt kell egy olyan erősítőre kötni ami megbírkózik vele.Tehát ha valós 5.1 et akarok akkor olyan TV és Soundbar vagy házimozi erőstő kell ami eARC és CEC meg mindent is támogat.
Igen , és inkább HM erősítő , rendes hangfalakkal !
A soundbar csak mese habbal....sosem lesz jó 5.1-s hangja.
A fizikát nem lehet becsapni. -
válasz
Borisz76 #88880 üzenetére
Köszi szépen nagyon!
Közben én is olvastam utána!
Tehát ha jól értem sima HDMI ARC nél az 5.1 et a TV összecsomagolja 2.0 ba... Az eARC nél már kimegy a teljs 5.1 es jel... Namost a hangszórók úgyis 2.0 ásak amit mutattam, így az ARC is megment. bár a hangszóró oldalán a CEC et nem látom, de a hozzászólásoknál állítólag működik.
Tehát ha valós 5.1 et akarok akkor olyan TV és Soundbar vagy házimozi erőstő kell ami eARC és CEC meg mindent is támogat. Sajnos a mostani régi Orion TVnk még az ARCt sem támogatja ez biztos. Ezeréves... Csak notira kötve használjuk évek óta, mert már a távirányítója sem működik, a hangszórói sem működnek. Meg amúgy semmilye sem. Csak bekapcsolás után kb 2-3 perc mire kivilágosodik és kész. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Lalikiraly #88879 üzenetére
Egy analóg jack kimenet az sztereó ( 2.0 ) hangot tud.
A következő szint az Optikai kimenet ( Toshlink ).
Majd fejlettebb tudású a HDMI ARC.
És a jelenlegi "csúcs" a HDMI eARC.Ezek akkor fontosak, ha a TV-ből viszed a hangot az erősítőbe.
TV adásnál ez rendben is van.
[kép]Viszont ha van más forrásod :
PC , Média Player , Androidos box....akármi ,
akkor a lejátszót HDMI-vel érdemes a házimozi erősítőbe kötni.
Majd a házimozi erősítőből egy másik HDMI kábel megy a TV-be.....és a TV-n a HDMI eARC csatiba érdemes tolni.
Mert, akkor a TV adás hangjai visszafelé is tudnak menni az erősítő felé.És igen , a HDMI CEC funkció arra szolgál, hogy ha bekapcsolod a TV-t, akkor bekapcsolja a házimozi erősítőt is.
Vagy ki.... -
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
Ez a HDMI ARC és eARC dolog ami számomra érdekes. Elvileg már az ARC képes hangszórók bekapcsolnak, ha a TV bekapcsol, legalábbis volt ahol ezt írták.
Most lenne egész jó árban, bár abszolút padló kategóriában Sencor aktív hangszóró, amin van ARC HDMI csatlakozó és a hozzászólásoknál írják is hogy tudja ezt.
A problémám másik része, hogy sok film, ugye 5.1 es. Na most nekem eddig volt ill még van egy kb 15 éves Orion LCD TV amin csak jack audio kimenet van. Ezzel volt használva. Viszont így az 5.1 es hangoknál a beszédhang halk, minden más hangos, mert ugye nincs center bekeverés.
De ha HDMI jelet kap a hangszóró akkor az már magának bekeverné, vagy felejtsem el és soundbart vegyek?Sencor SMC BS30 26 990 Ft-ért - Hangfal | Alza.hu
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
-
svgyula
addikt
válasz
WaterWave #88876 üzenetére
Szia! Te ezt csináltad meg otthon, vagy a menüből csináltál "gyári" visszaállítást? A kettő nem ugyanaz, azért mert előbbi törli az összes frissítést(ez hibás frissítés esetén nagyon hasznos) a másik csak a beállításokat törli a hibás, bekadt, rosszul működő szoftvert nem piszkálja.
Ez olyan mint anno' a PC-nél a szervizek rengeteg legenda, varázslat, misztikummögé rejtették a BIOS reset lehetőséget. Ott ugyanígy van, csak mivel nincs lehetőség billenytyű kombinációra, ezért az alaplapon van egy tüskés kapcsoló ami egyik állásban semmit nem csinál a másik állásban teljesen lenullázza a BIOS-t az eredeti állpotra! Ja azt tudni érdemes erről, hogy ebben az állásban nem fog a PC működni, mert amíg át van dugva állandóan resetel!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
WaterWave #88876 üzenetére
Szerencsésen megoldódott....de gondolom ezen idő alatt elég sokat mérgelődtél , sok ideget megettél.
Én követem a fejlődést és szeretem a jó műszaki cikkeket de az utóbbi 5-10 évben - és a további jövőben is biztosan - sokszor előfordul, hogy egy szoftveres hiba miatt meghülyülnek a berendezések....legyen az akármi is.
TV-ből vesznek ki funkciókat , beltéri egységek nem tudják az alap dolgokat , inverterek halnak le , PC-k válnak használhatatlanná.....stb.
Nem valami fényes a jövő....ilyen téren !
És ez még csak rosszabb lesz. -
WaterWave
veterán
Totelhez elvittem a Marantzot és a kábelt is... Mondom mérjenek rá, szerencsére volt ideje a szervizesnek... Megállapította hogy a kábel jó, viszont a sub kimenetnél az erősítőn nem volt jel... Akárhogy próbálta nem volt.. Azt mondták ha szerencsém van 20 ezer, ha nincs, akkor a processzor ment ki, az lehet 300 ezer is.. Sápadtságomban már töltöm a lapot hogy ott marad a Malac a Totelnél javításra, aztán a szervizesnek eszébe jutott hogy egy szerviz resetet csinál a vason... És megjavult. Kérdeztem mitől, ő se tudta megválaszolni, viszont a frissítéseket mellőzem mert vannak furcsa anomáliák. Mondom ha lesz hasonló a szervíz resetet hogy kell csinálni... Nem adhatja ki mert tönkre is lehet vágni vele a gépet... Azóta beállítottam működik megfelelően.
-
bbmt
senior tag
válasz
Vhiktor #88873 üzenetére
Az avr szabályoza a pre out-ot is. Egyszer beállítod és úgy hagyod a hangerőt.
Mondjuk én az avr teszthangjával megnéztem mennyire hangos félállásban a Fosi és elbírta a max hangerő állást is, majd utána kalibráltam. Így ha bekapcsolom akkor maxra tekerem a potit és kész. -
spiky03
veterán
válasz
Vhiktor #88869 üzenetére
Nem kell tekerhetni, csak 1x amikor a REWben a mérőhanggal beallitottam neki a "szabvány" 75 dB-t és annyi. Azóta nem nyúltam a hangerő gombhoz.
Annyi, hogy egy távirányítóa konnektorba vannak kötve hosszabbítóval mert ezen nincs kikapcsoló gomb, hanem a hangerő letekerésével lehet kikapcsolni. A folyamatos tekergetést elkerülve.De pl a Z3on már van kapcsoló gomb, de csak a gomb miatt nem cserelem le őket
Telejsen jól működik a Broadlink appal párosítása.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
spiky03 #88868 üzenetére
Az mit jelent hogy hangero szabályozás? Nekem nem lesz pc csak avr. Azt viszont nem szeretnem hogy minden egyes alkalommal manuálisan kulon kelljen állítanám a hangerot a fosin. Kap egy dirac kalibraciot aztán onnantól kezdve állítsa az avr az összes többi hangfalat együtt a hangerot.
-
spiky03
veterán
válasz
Vhiktor #88867 üzenetére
Nálam egy Anthem MRX710et váltott 3 db Fosi V3 + PC Cavern processzalas és nincs hiányérzetem.
Én tudom ajánlani a kis FositNekem a hangerő szabályzós van, ott beállítottam a 75 dB értéket REWel és a további hangerőt a PCn vezérlem.
Amúgy a saját honlapjukon szokott lenni kupon is amivel akciósan lehet beszerezni.
Én is onnan rendeltem mind a hármat meg a P4et is. -
Vhiktor
nagyúr
Őszintén szólva abszolút nem érte meg, semmi különbség nincs. Ami pozitív változás hogy a surround hangfalak most már oldalra kerültek ahova eredetileg is kellett volna, igy a surround sokkal jobban érvényesül. A korabbi nagyobb hangfalakkal az 5.1 felallas ugy nezett ki hogy side helyett rear pozicioba voltak téve, ahhoz képest sokat javult, de ahogy irtam csak az elhelyezes miatt. De a rear surround kb észrevehetetlen, olyan mintha nem is lenne, semmi értelme kb.
-
Vhiktor
nagyúr
Az ominózus szerver leállás óta nem találom, hogy milyen végfokokat ajnálottatok atmos hangszórokhoz (klipsch rp 400m vagy 160m) denon x3800h mellé. 2 csatorna kellene minimum. Bár lehet jobb lenne, hogy ha a front szekcit, váltanám ki végfokkal és az atms maradna avren. 9 csatornát tud erősíteni az avr, 11 csatorna 2 csatornás vgfokkal megy neki. Jelenleg 7 csatorna van használva.
-
gurabli
őstag
válasz
bteebi #88860 üzenetére
Ez a Polk XT90 akkor jó lenne surroundnak a falakra? És nem építeném be, hanem ezek kerülnének a falra, jól gondolom? Nem baj, ha nem beépítős, mert az egyik fal nem lesz túl vastag (igyekszem minél vékonyabb falakkal megúszni, hogy több hely maradjon).
A mennyezetbe a 2 db Atmos melyik lenne jó?
-
WaterWave
veterán
válasz
VoidXs #88851 üzenetére
Kácsa azt ajánlotta vigyem a szervízbe mérjenek rá. Így Totelhez viszem holnap a malacot és a kábelt... Amugy egy Irish red kábelről van szó ami a szartól egy picit jobb minőség de ez is elromolhat, rámérnek a kábelre, ha az jó, akkor a 8015 malacon a sub ment el. Más lehetőség nincs. Majd írom a fejleményeket.
-
bteebi
veterán
válasz
gurabli #88858 üzenetére
Annyira elvben azok se jók Atmosra. Viszont a Polk Audio Monitor XT90 akár jó lehetne. És egész jó az érzékenysége is (89 dB), ráadásul most csak 66 ezerbe kerül.
-
-
gurabli
őstag
Ah, a hülye autocorrect, nos, mennyezet.
Nem tudok helyet nyerni, így is igyekszem minél több helyet megtartani. Ahogy olvastam, a belmagasság 2 Atmos mennyezetihez elegendő. Biztos nem lesz tökéletes, de szerintem kár lenne kihagyni. Főleg most, amikor majd épül az egész és kb. semmiből sem tart beszerelni. De értelmetlenül sokat sem akarok rá költeni.
A Wilsont akkor elengedem.
Surround és Atmos tippek? -
Quetz
őstag
válasz
WaterWave #88847 üzenetére
Látszik, hogy őskövületem van az X4300 személyében
nálam még csak egy csikon kell a jelzés a zöld részben tartani:
Az alacsony hangerő amit látni a képen még akár a természetes háttérzaj is lehet. Nézd meg ezt a videót, segíthet kitalálni a problémát: Subwoofer Troubleshooting - Diagnose your sub issues at home!
-
Ger_man
senior tag
válasz
bteebi #88855 üzenetére
Ha beépíthetőt rak a felső álmennyezetbe, és nem bárszéken ül (viccelek) akkor szerintem nem lesz gond. Mivel "csak" 5.1.2 lesz így az a felső kettő kb az ülőpozíció felett lesz. Átlagos fotelben kb a fülmagasság olyan 85-95cm, szóval nem olyan vészes a helyzet szerintem.
-
bteebi
veterán
válasz
gurabli #88853 üzenetére
Olyan belmagasság mellett kb. tutira felejtős az Atmos.
Annál 230-360 cm-es belmagasság ajánlott. Persze nem teljesen kizárt, hogy valamelyest fog működni, de túl jó aligha lesz. Meg valószínűleg a közeli falak miatt (is) szükség lenne akusztikus panelekre, basszus csapdákra.
Aligha lenne érdemes, de amúgy az aljzat szétverésével nem tudnád növelni a belmagasságot?
Mondjuk akkor már inkább az oldalfalat kellene odébbtenni egy jó méterrel, mert az a 2,4 m is elég karcsú.
-
eL Geri
őstag
válasz
gurabli #88853 üzenetére
Csak apró tapasztalat:
Nekem Wilson Raptor X-em van a mennyezet alatt, fent a plafon tövében. Szintén 5.1.2-es felállásban.
- PRO: Kb. a legolcsóbb ilyen cucc.
- CONTRA: Nagyon kicsi / rossz az érzékenysége, valami 83 dB. Vásárlásnál ez elkerülte a figyelmemet, és érezni is rajta, hogy a szoba kalibrációnál kijön. A többi hangfalamat leviszi a Denon 1800-asom kb. -7 / -10 dB-re, míg ezeket feljebb teszi +1 / +2 dB-re. Szóval nagyon visszafogja a többi hangfalamat, pedig azok is alsó polcos vackok.
Meg nem bántam, mert ennyiért nem tudtam volna nagyon mást venni (és a fehér színe is sokat nyomott a latba), de azért újravásárlás esetén jól meggondolnám, hogy nyelek egyet, és mást veszek. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy sikerül a házunk alatti (kis)garázst átalakítani egy mancave/moziszoba/meccsnézős szobának. Relatíve sok kompromisszumom lesz (ahogy ez lenni szokott), de hozzuk ki belőle a legtöbbet.
A szoba kb. méretei: kb. 4,5 x 2,4 m (10,8 m2), magassága kb. 2,1 m.
Azért kb. mert körbe kell gipszkartonozni + álmenyezet és kb. tudtam levonni a falak vastagságát. Igen, elég kevés a belmagasság is. Hangszigetelős 2x2 dupla gipszkarton falak lesznek, bene kőzetgyapot.
TV lesz, nem projektor, mivel 2,4 m széles max a fal, így a 65" TV-t viszem a falra. Max ezt cserélem majd 75"-ra később.Amit szeretnék: 5.1.2 Atmos rendszer
Ami adott:
TV: Panasonic GX800 65" (DV, 4K, nyilván nem tökéletes, de teljesen szeretjük)
Erősitő: Onkyo TX-NR575 (4K, DV, 5.1.2 Atmos támogatás)
Front: 2 x Mission LX-3 álló hangfalak (nagyon szeretem őket, ezek biztos maradnak)
Center: Yamaha NS-CG85 (ha kell, majd cserélem, elvégre center)
Sub: Yamaha YST-SW45 (ezt is majd cserélem később kicsit komolyabbra)Ami kelleni fog:
Surround pár: nem bánom, ha falba építhető, mivel most könnyen meg tudok oldani minden kábelezést, meg eleve gipszkarton lesz. Sokat nem akarok rá költeni, a Mission LX-3 frontok már nagyon a csúcs nálam. Inkább majd jobb center és woofer idővel. A két oldalsó falra vagy falba kerülnének, nem állványra.
Ezeket néztem:
Raptor On-Wall, Klipsch CS-16C II esetleg Yamaha NS-IC400
A Klipsch vagy a Yamahának készítenék egy kis dobozt a beépítéshez (azt olvastam, hogy nagyon megéri).Atmos menyezeti 2db: Raptor X (mondjuk ez nem menyezetre való, ha jól tudom), Klipsch CS-16C II esetleg Yamaha NS-IC400, mint a surroundok.
Nem a tökéletes high-end moziélméyn a lényeg, de legyen jobb, mint egy LG plasztik fantasztik. Sokat nézünk sportot, főleg foci haverokkal. Relatíve keveset filmezünk. Inkább több sorozat. Köszönöm, ha segítetek a megfelelő surround és atmos hangfalakat megtalálni. És persze majd később tippek a wooferre, centerre.
-
polcsa
aktív tag
válasz
eL Geri #88849 üzenetére
Nem biztos, hogy segít, de hasonló...
Én is hallok a "média sarok" felől motoszkálást, hónapokig nem jöttem rá az okára.
Nálam akkor is hallani, amikor nem megy semmi, csak nagyon ritkán és gyakrabban a késő esti (halkabb) filmnézésnél.
A routerre dugott külső winyó (nem ssd) csinálja nálam. Az elején tuti nem csinálta. A szekrény tetején van, nyitott helyen, mégsem éreztem az irányát. Gondolom valahogy az alatta lévő zárt szekrény rész, meg a felső sarok közelsége felerősíti a hangját.
Már gondoltam rá, hogy valami szivacsos dolgot teszek a winyó alá, hátha úgy nem hallom.Persze a világért sem szeretnélek a MA Bronze 6G-ről lebeszélni
-
eL Geri
őstag
válasz
svgyula #88848 üzenetére
"Jó vicc" lesz, ha akkor döglenek be a régi hangfalaim, ha a MA Bronze 6G-k meg már épp kifutottak
Már fél éve szemezek velük, de azon kívül, hogy valahogy meg kellene magyaráznom a feleségemet a költést, még a méretükkel is bajom van, nem férnek el a mostani helyeimre. -
svgyula
addikt
válasz
eL Geri #88827 üzenetére
Szia! Az ilyen "bogárhang"
jellemzően hangszóró hiba szokott lenni. Elfáradt/felkeményedett a gyári ragasztás és elvált egy részen a rögzítés. Az elején csak egy bizonyos frekvencia szokta felerősíteni aztán ha tovább megy ez a dolog akkor már minden hangot erősen torzítva fog leképezni. Na akkor már könnyű lesz azonosítani.
De először meh kellene határozni a forrást pontosan, mert üveggömb nélkül senki nem fog ebben megnyugtató segítséggel szolgálni. Még esetleg az meg lehetne figyelni, hogy megy-e ilyenkor valamilyen elektromos eszköz a környéken? Az asszinkron(kefe nélküli) motor nem de a szénkefés motorok is csinálhatnak ilyen zajt de ugye ha pl. meg van állítva a film és akkor leszáll a "bogár"
akkor nem külső zajból eredő forrásról beszélhetünk. Ilyenkor jön az első verzió.
-
WaterWave
veterán
válasz
I'am Dony #88846 üzenetére
kábelre tudok még gondolni. Kácsánál rá tudnak mérni az én kábelemre vagy valahol esetleg...?
Hogy értsd miről beszélek mert eddig mondom jó volt, csak most újra kalibrálom az új helyen és szarakodik.
Itt az értéken 53 és 61 között ugrál, bár ha rossz lenne a kábelem, akkor jelem se lenne.
Akárhogy tekerem a Gaint, vagy a Hz-es tekerőt 120-ra vagy LFE-re akkor az érték a kijelzőn nem tudja elérni a 75 db-t.
Próbáltam mát úgy is, hogy a szoba közepére raktam a subot, de ennyi a max.Itt ennél a képnél minden hangszóróból hallok hangot, de sub néma.
[kep2]Kábelre tudok én is gondolni, erősítőn a kimenet nem mehetett tönkre
-
WaterWave
veterán
Gain a subon, és az audysseynek 75db értéket kell elérnie a szobakorrekcióhoz, de nálam 55-62 között mozog... A subon a gaint ha csutkára feltekerem valamint a másikat lfe állásba rakom az istenért nem megy feljebb a decibell érték.. Kérdés az volt hogy miért? Másik lakásban kisebb szobában ezzel nem volt bajom.. Itt 30m2-es szobában nem tudom a subot működésre bírni.. Mindegyik hangszóró működik de a sub meg se nyikkan
-
WaterWave
veterán
válasz
I'am Dony #88839 üzenetére
Reseteltem.mi dent nullarol csinaltam... Viszont van egy sub speaker calibration menu az audysseyben mikor csinalom a kalibraciot, és ott ugy van, hogy azt k~ri állitsam be a mélynyomo hangerejét úgy , hogy az alábbi szint 75db mutasson... A kis tekeron meg kb 53-60db érték szerepel... De ha tekerek a subon mindent akkkr sem megy 75-re fel... Gondolom ez a baja.. Megoldás van rá?
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Most a polk ES szettem (ES20,ES35c,ES10) helyett keresgélek valami kevésbé harsány típust(meg kisebb fontokat, mert ez elég behemót nekem ide méretben) és ha már váltok, akkor nem bánnám a minőségbeli ugrást sem.
Szoba mérete 18m2-es panel.
Erősítő Denon 3500h
Sub Velodyne SPL 800i
És akkor amiket én néztem helyette:
1. Dali oberon 1+oberon vokal (ezt most 170-ért meg tudnám venni használtan)+oberon 1 pár háttérnek i
2. Mission Qx-1 mk2 4db+qx-c mk2 center vagy
3. várjak egy kef q150 eladóra hátha lesz, mert az eredeti terv kef q150+q250c, de q150-et nem látok most eladót.
4. Wharfedale EVO 4.1+Wharfedale Evo 4 C
Esetleg ha van másik ajánlás szívesen veszem azt is! -
Swenk
aktív tag
válasz
lezso6 #88834 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor ez a center egy jó center, bár azt is lehet olvasni, hogy azonnal cseréljem ki egy polk es 30-ra, mert az sokkal jobb, mert ez túl keskeny, kicsik a hangszórók, kevés a mély, stb.Az es 30 2 utas center. Nem lenne jó, most kb 100 000 Ft-ot költeni, vagy megérné? Igazából a párbeszédekkel van gondom, és főleg női hangoknál.
-
WaterWave
veterán
Sziasztok kia gondban vagyok és nem jövök rá miért mert eddig működött.. Költözés után rendszert összerakva audyssey szobakorrekcional a subomat nem látja a rendszer, azt irja hogy nincs jel... Megnéztem be van kapcsolva és az erősítőn is jó helyre van dugva... Ha gain tekerot felig felnyomom mikor dugom rá az erősítőre akkor dübörög és a zöld.lámpa is felgyullad (klipsch 12sw)... Marantz beallitasainal van egy speakers test tone menü ott az összes hangszórónál van hangom kivéve a subnál.. Mi lehet a gond...? Eddig működött. Ha kihuzom és visszadugom a subnál a kimenetnél búg tehát van jel..
-
2.5 utas = az egyforma mélyközepek közül valójában csak egy mélyközép, a többi csak a mélyeket sugároz.
Ez nem butítás, hanem éppen egy nagyon hasznos feature, hisz így nem lesz interferencia a középtartományban, amihez amúgy se profitálna a több hangszóróból. Csak gondolom olcsóbb simán két utasra csinálni. Mondjuk pl a Klipsch úgy vettem észre sehol se használ 2.5 utas kialakítást, még a csúcs frontoknál sem, ami elég nonszenszül hangzik.
A centereknél a 2.5 utasság továbbra is két mély középre szokott utalni, legalábbis 4+ mélyközép esetén biztosan.
Pro audiónál ha több mélyközép van, akkor minden esetben 2.5 utas a kialakítás, még egyet sem láttam, ahol 2 utas MTM jellegű lett volna. Habár itt azért "könnyebb" a helyzet, mert eleve aktív váltásos tri-amp mind. Igen, a centerszerűen kinéző hangfalak is aszimmetrikusan szólnak, csak az egyik oldali mélyközépről jön középtartomány.
-
Swenk
aktív tag
Sziasztok! A Polk Signature Elite ES35 centerre azt írják, hogy " 2,5 utas" Van benne 6db egyforma hangszóró, és egy magas.Mit jeent a 2,5 utas? Köszönöm, ha valaki tudja, okosítson már fel.....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
energy4ever #88831 üzenetére
Párhuzamosan köti, az A és B gomb egy párhuzamos kapcsolás két oldalán kapcsol egy-egy relét. A spec sheetben pont emiatt A+B mód mellett ki kellene legyen írva, hogy a minimum impedancia, amit elbír, az kétszerese, mint előtte.
-
energy4ever
addikt
válasz
VoidXs #88830 üzenetére
Termeszetesen azzal tisztaban vagyok, hogy sztereo marad hiaba a 4db hangszoro. Azt viszont nem tudom mit csinal az A-B csatorna. Tehat pl ugy kapcsolja ra, hogy parhuzamosan koti, vagy egy masik eddig nem hasznalt resze is mukodesbe lep az erositeonek. Egyalltalan mennyire normalis/egeszseges az erositonek az AB egyszerre valo hasznalata? Erre lett kitalalva vagy kinzas neki? Egyalltalan elbirja ezeket a hangszorokat? Vagy maradjak inkabb csak Yamaha NS-F51 hangszoro par-nal, es hagyjam a B csatornat uresen?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
energy4ever #88828 üzenetére
Az a cél, hogy a sztereó jel szóljon elölről és hátulról is? Mert AB-vel surround/mozi sajnos nem megoldható, mindkét hangszóró pontosan ugyanazt a jelet kapja. Persze ott van a ProLogic I bekötés, de azt erősen ellenjavallom.
-
BBéci
legenda
válasz
energy4ever #88828 üzenetére
Elhibázott ötletnek tartom.
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Adott egy Yamaha erosito. Egeszen pontosan egy sztereo Yamaha S201. Ehhez szeretnek venni hangszorokat! Van rajta A/B csatorna. Foggalmam sincs mi-hogy mukodik, mit bir el, mit nem!
Amit kineztem hozza, az igy nezne ki:
A csatornara kotve Yamaha NS-F51 hangszoro par.
B csatornara kotve Yamaha NS-P51 hangszoro triobol a ket egyforma(nyilvan a kozepsugarzot nem tudom bekotni, igy azt nem hasznalnam.)
Kerdes, hogy mukodhet ez igy? Uvoltettni nem szoktam, ha ez szamit. Egyszere szeretnem hasznalni az A-B csatornat! Az A-ra kotott hangfalak mennenek elore, a B-re hatra! -
eL Geri
őstag
Pár hete hallok házi mozizás közben egy nem odavaló halgót. Egy ideig azt hittük, hogy egy bogár motoszkál TV-zés közben a sarokban. De tegnap lett világos, hogy csak akkor, de akkor elő jön, ha mozizunk itthon.
Nem tudom megtalálni a hang forrását. Első ötlet, hogy a falban (bekötő dobozban, vagy az előszobában lévő kapcsoló tábla környékén van elektromos baj, pl. a megnövekedett áramfogyasztás hoz elő valami elektromos hibát. Ez a rosszabbik eset.
De talán az atmos vagy valamelyik hangfal csinálja, vagy az erősítő, nem tudom.
Járt már valaki így, hogy mozizás közben bogárvergődéses hangja volt?
-
Igen, egyetértek.
4 K 120 Hz-t ma már nem nehéz elérni, pl nekem az RTx 3080 is azon megy VRR segítségével a Sony Playstation is. A Philips 706-on csak kettő ilyen csatlakozó van abból az egyik az eARC tehát elviszi magával az erősítő, ezért kénytelen voltam használni a AVR bemeneteket ehhez. De aztán inkább vettem egy C2 LG-t játszani. -
rAY.BAN
tag
válasz
makkmarce #88819 üzenetére
Ez valami LG OLED C2 sajátosság lesz, mert minden más körülmények között kiváló a kép és hangminőség mindenhol.
Egyébként Arcam-on és most az RZ70-en is koppra ugyan azt csinálta, ugyan az az árnyalatú lila is.
De nem izgat már hogy tudom, hogy nem az AVR hibás, és hogy egyszerű és gyors a fix. -
lenox
veterán
Nyilvan velemenye mindenkinek lehet, de a valosagban tobb reszlet van, mint aki csak annyit nez, hogy HDMI 2.1, van konkret spec, el kell donteni, hogy az megfelel-e az igenyeknek, vagy nem. En soha nem hasznalt feature-ert, csak azert, mert nem latok melyebbre, elvert nem adnek penzt, de aki akar, adjon.
Persze ha 120 fps-sel akarnek 4K-ban jatszani valamit, akkor ezt en is figyelembe vennem, mindenesetre a tobb embert erinto 4K 60p 444 RGB 10 bit HDR10-et vagy HLG-t, amihez HDMI 2.1 kell, azt ez is tudja, es kozben megneztem meg egyeb 2.1 featureoket is tud.#88823
Ahogy latom a HDMI 2.1-hez az kell, hogy az eszkoz legalabb egy HDMI 2.1 feature-t tudjon, mondjuk ez tenyleg nem szerencses. Hat, meg kell nezni a full spec-t. -
Azert egy HDR , 4K 120Hz VRR hivatalosan HDMI 2.1 csatlakozóval ellátott eszkoznel szerintem gond a compression,amit igényel alapból , elvből gáz. Az A2A közel 500 ezer forint volt pl.anno.
Hangzásban számomra azt nyújtotta ,amit írtam.Dolby Atmos alatt főleg ezt éreztem.Elhiszem,hogy javítható EQ val,nem fektettem bele energiát.
Yamaha hozhatna új szériát már. -
lenox
veterán
Szerintem ez tok eleg, meg csak azt se hinnem, hogy mezei user eszrevenne. Kimerni ki lehet, de professional celra eleve nem hasznalnam.
Nekem van egy Yamaha RX-V4A. A tompa szamomra azt jelenti, hogy hianyoznak a magasak, de van benne parametric eq, oda allitotod, ahova akarod, szoval nekem nem hianyzik semmi. Marmint nyilvan Dirac nincs benne, az hianyzik max. A wireless surround az ultra szar, azt el kell felejteni, ennyi a baja szerintem.
-
válasz
medeked #88807 üzenetére
Igen hardveres gond, a komplett HDMI panelt cseréték nekem is ,de ezzel csak annyi történt hogy korlátozottan ment a 4 K 120 Hz . Az akis csillag jelölte hogy már javítot HDMI panel van benne. Ami érdekes hogy az A4A és az A6A 40 Gbps sávszélt tudnak. AV fórumon volt róla szó, hogy a Yamaha kap egy csoportos pert,de aztán nem lett belőle semmi.
RXV6A nekem nagyon gyengén ,tompán szólt, effekteket sem igazán jól tolta bárhogy mértem be vagy állítottam. A kijelző is nagyon kicsi. Nekem a Kisebb Denonok , mint az 1800H sokkal jobban bejöttek, olcsóbban. HDMI problémája azoknak nem volt, jól tolták az Atmost. Egyedül a teljesítménye volt korlátozott,de van akinek még az is sok. -
válasz
rAY.BAN #88806 üzenetére
a lilás kép általában rossz/hibás HDMI jel (ha csak nem maga a HDMI feldolgozó kotlott meg).. az is lehet, hogy a mód nem ment át, és YUV-ba vált valami RGB helyett, vagy fordítva, vagy megsérült a HDMI stream jel és úgy maradt. Lehet érdemes lenne megnézni azokat a kábeleket, mert tudnak meglepetéseket okozni.
-
lenox
veterán
válasz
medeked #88813 üzenetére
Ha max 4k60-at hasznalsz, akkor ez semennyire nem erint, ha 4k120-at vagy 8k30-at, akkor vagy meg kell elegedni 420-val, vagy be kell kapcsolni a compressiont, ha meg 8k60-at, akkor be kell kapcsolni a compressiont. Streaming 4k23/24/25-on megy, egyaltalan nem erintett.
-
medeked
lelkes újonc
Nem tudom hogy ez itt mennyire megengedett, de vannak olyan külföldi weboldalak amit érdemes végignyálazni? Idealo.de ben találtam 1-2 helyet ahol 500euroért árulják csak ott írtak valami forgalmi adó különbözetet, ha magyarországra szállítanak. Most akkor ez hogy működik vagy hogy lehet megkerülni mert 1éve mikor Dániából rendeltem a Wharfedale evo 4.4 eket nem kellett semmit se ráfizetnem.
-
medeked
lelkes újonc
Mert a kiszemelt yamaha rx v6a nak karcsú a sávszéle pass through nál ezért mindent a tévéhez akarok csatlakoztatni és onnan a hang az erősítőbe az meg nekem már majdnem oly mind1 ezért sem izgat annyira a dts. Nem érdekelnek a továbbiakban semmilyen audiophile, high end, dirac és egyébb lehúzós vackok.
Külső médiaplayernek ott a laptopom de gyakran arról is serviio val streamelek kadenciahelyesen wifin simán áttolja a bluray virágbolti isokat is. Nekem felesleges kiadás több kábel több meló a +1 külső lejátszó. -
medeked
lelkes újonc
2023as az update a leírásnál szal elég "friss" és a QMS re írták hogy nem tudják szoftveresen javítani mert hardveres a gubanc. Leírásban is csak a VRR és az ALLM szerepel. Viszont ha hardveresen javították a 2.1 HDMI t akkor ezt hogy nem tudták orvosolni. De mind1 is megleszek dts nélkül megy minden a tv be.
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
ha valakit érdekel netán akkor az Arcam mizériámnak végülis jó vége lett, bár lehet nem optimális módon.
Recap:
Arcam AVR11-et vettem Monitor Audio Silver 300 5.0-ás csomag mellé. Az elsőt visszaküldtem HDMI hibával (ez false positive volt, de majd később leírom), a második amit kaptam meg gyári hibás volt. Belefáradtam kicsit a harcba, ezért ajánlás alapján (I'am Dony) egy vadiúj Onkyo TX-RZ70-et vettem franciából, kb. olyan áron mint anno a B-stock Arcam volt - 1.890 €Már lassan egy hónapja megvan és eddig jól teljesít. Hangzásra nagyon hasonló mint az Arcam volt (ugyan az a DAC van bennük), power meg talán még több is, bár én azt a részét nem használom ki. (referenciaként 40 és 45 hangerő között használom)
Ami jobb:
- Sokkal több beállítási lehetőségei vannak a Webes felületen
- Van rendes menüje amit ki ad a TV-re és ott is lehet beállítgatni (Arcamnak ilyen nem volt)
- Ahhoz hogy felcsattanjon a Wifire nem kell Airplay-el szenvedni (a rendes menü miatt főleg)
- Nem fedeztem fel semmiféle anomáliát eddig, minden filmnél minden kimeneten volt hang
- HDMI eARC működik
- WiFi-ről nem dobálja leAmi rosszabb:
- Van 2db aktív ventillátora ami folyamatosan megy, egyáltalán nem hangos, de akkor is van valami - hosszútávon ez lehet pozitív is lehet, nem tudom.
- Dirac méréskor behoz egy képernyőt aminek funkciója nincs, csak egy figyelmeztetés, de ezzel elveszi a TV-n a képet. Kell hozzá még egy monitor, hogy a tényleges mérést PC-ről meg tudjam csinálni.
- Sokkal nagyobb mint az Arcam, kellett szereznem egy új polcot hozzáEgyelőre 2 probléma merül fel amire nem találtam még megoldást:
- Ha az NVIDIA Shield-en nézek bármit és megállítom, és utána újra elindítom beletelik 3-4 másodpercbe mire felkapja és hang van megint. Ezt azért csinálja, mert visszarakja a hang mode-ot Stereo-ra, és újra rá kell állnia film szerinti mode-ra.
- NVIDIA Shield-ről PC-re váltásnál, ha HDR-es cuccot néztem, ez is csinálja azt a furcsa lila képernyős dolgot ami miatt anno az első ARCAM-ot visszaküldtem, innen tudom, hogy nem az AVR-nak van baja, hanem maga az LG TV csinálja vmiért, de egy oda-vissza váltás megoldja. Fura, mert SDR-nál nincs ilyen és maga a PC-m meg fixen HDR modba van. (Az első Arcam-omnak nem volt semmi baja, csak akkor még ez nem volt egyértelmű)Összegzésként én tudom ajánlani mind a 2 AVR, bár nem szívesen fizetném ki egyiknek sem a teljes árát... érdemes szétnézni, mert ki lehet fogni jó áron is.
PS: Subom még továbbra sincs, de már szemezek az Arendal 1961 Subwoofer 1S-el.
-
medeked
lelkes újonc
Mi volt a gondod a v6a val.
Á nem akarok belefolyni megint a csak plusz 200ért már sokkal jobbat kapsz spirálba.
Látod nálam mi lett a vége. Semmi értelme ezen a szinten 2 3száz ezerrel többet költeni összetevőnként egy 500ezres komplett cuccért is ugyan azt a "fost fogod kapni mint 1,5milláért. Ha tényleg jobbat akar az ember ott már 3-4 millát el kell költeni. Ez alatt csak a budget széria éri meg sztem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Yamaha 5.1 hangrendszer NS-LC5 / NS-CLC5 / NS-ELC5 + YST-SW012 mélynyomó
- Eladó új, bontatlan gyári csomagolású Wharfedale Denton 85th Anniversary hangfal
- Samsung C-HW-C440G 2.1 Soundbar Hangprojektor - 270W
- JBL PartyBox 110 Aktív hangfal, VADONATÚJ, 2 ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL.
- Pioneer VSX-835D 7.2 DAB Dolby Atmos / DTS X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest