Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hapi18

    tag

    ARC tapasztalatok.
    Mivel 3 éves kislányom is van és a család sem szereti ha 3 távkapcsolóhoz kell nyúlni egy mese megnézéséhet, ezért ez egy fontos kérdés volt, amire normális választ nem kaptam sehol, ezért leírom.

    cucc: Denon x2200, Dali zensor 7 5.0 szett, svs sb12 nsd sub, Tv samsung h6500, Tv belső lejátszója serviio DLNA szerverről

    Egyetlen megfelelő helyre kötött HDMI kábelt használva az erősítő és a tv között tökéletesen működik a rendszer. A tv távkapcsolóját használva bekapcsolom a tv-t bekapcsolódik az erősítő is, hangot adok a tv-n a tv távirányítójával, felhangosít az erősítő. Kikapcsolom a tv-t kikapcsol az erősítő.

    Megint csak a tv távirányítójával átváltok serviiora, a tv lejátszójával lejátszva átmegy a hang, a tv-n kiválaszthatom hogy PCM, DOLBY, vagy DTSben szóljon az erősítő és az erősítő kiírja a megfelelő formátumot és megszólaltatja. DE, EZ EGY "ÁL" SORROUND, hiszen a serviio-n eddig be volt állítva hogy minden hangot vissza mixeljen stereoba. Ráadásul ilyenkor a tv csatorna hangját is "DTS"-ben szólaltatja meg az erősítő.

    Amint a serviio-t átállítottam hogy eredeti hangot küldjön és a tv-n kiválasztottam a megfelelő formátumot, jelen esetben DD-t, azonnal valós volt a sorrund (pl, kikötöttem a centert nem volt beszéd :) előtte hallottam a beszédet is a 2 frontból).

    Konklúzió: figyelni kell, attól hogy az erősítő kiírja és azt hiszi hogy dts-ben szól még nem biztos, hogy úgy is van a fenti rendszerben.

    Megépítem az 5.1.2 ATMOS-t kb. 2 hét múlva kész, leírom majd a tapasztalatokat hátha érdekel valakit.

Új hozzászólás Aktív témák