Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
hali!
a házimozi erősítőnél számít valamit hogy van hdmi 2.0 támogatása vagy ez annyira nem fontos, ha tud 4k jeltovábbítást? vagy ez: HDCP 2.2?
gondolom az arc támogatás sem olyan fontos, mivel optikán is lehet a hangot átküldeni az erősítőnek. -
brown26
tag
Sziasztok!
Az alábbi erősítőről van valaminek tapasztalata?
Illetve mennyit ér egy ilyen erősítő?
Ő lenne az:
TEAC AG-D8800 -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Intelligencs #6194 üzenetére
Az erősítő vásárlásnál azt is tartsd szem előtt,hogy a későbbiekben milyen (kategóriájú) dobozokat veszel majd. Az 1200-hoz egy “belépő” szett is elég lesz/lehet,a 2200-hoz egy kategóriával “nagyobbak” ajánlottak már.
A jelenlegi dobozakkal nem valószinü hogy hallanál különbséget a kettő között.
-
Rbert
aktív tag
válasz
Szia
145-ért vettem az 1200-ast ,tökéletesen meg vagyok vele elégedve.Az AVX-en hirdetnek újat 139-ért.
Amikor vettem ,175-ért ajánlották a 2200-ast de ahhoz már nagyobb hangfalakat kellett volna vennem. -
Zsmester89
őstag
válasz
Elméletileg a 2200 szebben szól, de nekem az 1200-sel sincs bajom.
-
Sziasztok,
Hosszas olvasgatás után a Denon mellett döntöttem. Itt is a Denon X1200W és X2200W között vacillálok. A kettő között nincs sok különbség, az X2200 kicsit erősebb teljesítményben, tud 4K felskálázást, illetve a Denon szakbolt eladója szerint a menüje és a hangminősége is jobb. No most, nekem konkrétan 4K-s tévém van, egy felső kategóriás LG. Ha jól tudom amikor filmet nézek NAS-ról, akkor jelenleg a TV skálázza fel a képet, tehát nekem semmiféle előnyöm nem származik abból, ha az X2200-ast veszem. Esetleg később, ha médialejátszóra váltok, akkor lehet ebből valamiféle előnyöm, vagy a tévé akkor is képes felskálázni a képet?
Az X1200 150e Ft, az X2200 200e Ft. Most azon agyalok, hogy megéri-e az árkülönbözet a nagyobb modellért. Egy felújított Preludium hangszóró párom van, később majd kiépítem az 5.1-et (lakásfelújításkor). Fogalmam sincs, hogy hallanám-e a különbséget a két erősítő között. Igazából én 60-70e-ért akartam venni erősítőt, de ez az 1200-as az a kategória, ami már minden funkciót tud, amit szeretnék: hagyományos rádió, internetes rádió, streamelt zene NAS-ról DLNA-n keresztül, eszköz vezérlése a tévé távirányítójával. Tehát ha nem profitálok semmit a 2200-as előnyeiből, akkor inkább az olcsóbbat venném.
-
embe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #6166 üzenetére
Ok.
-
windlord
őstag
válasz
Nemir Ombe #6191 üzenetére
Nem vettelek eszre.
Koszonom! -
faresz5
aktív tag
válasz
faresz5 #6187 üzenetére
Nah megoldva a rasberry pi2 erősítő újraindulgatás is.
Most már csak két megoldandó probléma van.
Ha a samsung tv médiaplayerével szeretnék valamit lejátszani, akkor mit kell állítani,hogy legyen hang? Az erősítő szépen átvált tv-re kép van, de hang nincsen.
2. A pc-t a monitorral hdmi kábellel használom. Van a videókártyán hdmi ill van az alaplapon, ha a monitort összekötöm a videókártya hdmi ponrtjával az alaplapi hdmi portot pedig az erősítővel akkor lehet hang? (sajnos még kipróbálni nem tudom mert nincsen több hdmi kábelem,de ha így nem megy akkor mást kell kitalálnim) -
-
antistati
tag
válasz
Nemir Ombe #6171 üzenetére
Surround kábelek már a helyükön is vannak, jól elfért a szegélyvezetőben. Surround hangja számomra hibátlan
Frontoknál, még a régi 2.5mm-es kácsások vannak, ha lesz erőm este, akkor bekerülnek már ma az új kábelek előre is.
De bevallom eretnekséget követtem el, mivel a szomszéd boltban ingyen ónfürdöztették a kábelemet, ezért reggel otthagytam náluk (nagyon nem is találtam mást, aki bevállalja, illetve horro áron vállaltak gányolást), ezért úgy voltam vele először, így kipróbálom és ha majd nem jön be, akkor majd levágom róla, mivel úgyis jóval hosszabb a kábel, mint szükséges.
Ezt a képet küldte az asszony az eredményről:
Remélem befér majd a csatlakozókba közvetlenül
-
törölt tag
Lehet hülye kérdés, de a mérőhangok hangereje nem okozhat károsodást (túlterhelést) a hangfalakban?
-
faresz5
aktív tag
-
junkpod
veterán
válasz
faresz5 #6167 üzenetére
A line out az nem erősített kimenet, passzív hangszóró onnan nem fog megszolalni, a speakers szó jelenti a hangszórót, oda dugdosd őket. A sub ha aktív (van neki konnektor dugoja) az jó oda.
Bár most már erről sem vagyok meggyozodve, milyen típusú sub-od van? Ez valami kompakt rendszer? Mert akkor felejtsd el az egészet, a kompakt rendszerek nem külön sub jelet várnak hanem valamilyen codec be foglalt jelet. -
faresz5
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #6177 üzenetére
nah amint hazaértem kipróbálom, addig is köszönöm a segítséget.
-
faresz5
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #6175 üzenetére
Még kb csak 1 órája van nálam, ismerkedünk. Csak nem csíptetős a vége a hangfalnak hanem dugós, azért gondoltam,hogy oda kell kötni. Kábelem meg még nem jött meg sajnos. Addig is jó lenne kipróbálni valahogy azzal ami van. (vágjam le a kábelről a dugót és fekete a feketébe piros a pirosba?)
Akkor a hangfal ezek szerint rossz helyen van. Kikapcsolgatásra: lehet,hogy a rasberry pi2-t nem szereti? ugyanazokkal a kábelekkel pc-t csatlakoztatva nem kapcsolgatja ki, igaz csak kép van hang nincs. -
faresz5
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #6172 üzenetére
sub az aktív, a két hangfal az passzív eszköz.
Kis adalék rákötöttem egy pcre is, úgy már kép van, csak még hang nincsen, és nem kapcsolgat ki be.
A pc-n a videókártya hdmi portjára rádugva és kiválasztva a pc nvidia hdmi hangkimenete. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
antistati #6169 üzenetére
Ez a lényeg. Ha neked tetszik, akkor minden rendben van.
(a kábelekkel sikerült "megbirkóznod"?)
(#6170) faresz5
Valami zárlat lehet, olyankor csinál ilyet egy erősítő, a védelem lekapcsol .... majd vissza .... nézd át a csatlakozásokat, a bekötéseket, ha nem ott van a hiba, akkor szerviz.
Aktív dobozaid vannak?
-
faresz5
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #6168 üzenetére
Line Out(zone2) akart lenni, természetesen
ill pre out sub woofer
-
antistati
tag
válasz
Nemir Ombe #6168 üzenetére
Tegnap bekábeleztem a hátsó Phase hangfalaimat, így bekerültek a renszerbe és elkezdtem nézni az új MAD MAX-et, hát a régi surround hangfalaimhoz képest ez a technológia egy döbbenet, nekem iszonyat bejön
-
faresz5
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Egyenlőre két darab hangszóróm van ill egy mélyláda.(line in re dugtam a 2 hangfalat ill sub-ra a mélyládát) A lejátszóegyköz egy kodis média player(rasberry pi2),ennek a hdmijét rákötöttem az erősítő Pc bemenetére. A samsung tv-pedig az erősítő kimenetére.
Az a gond, hogy kibe kapcsolgat az erősítő.,megjelenik atv-n kép majd pár másodpersz után kikapcsol az erősítő majd rögtön be. Találkozott valaki már ilyennel?
Köszönöm a segítséget. -
Nemir Ombe
addikt
-
windlord
őstag
Ha a surround hangfalaimat csak ugy tudom elhelyezni, hogy a thx szerint a surround back -ek helyere kerulnek, akkor kossem at az erositon oda, illetve engedelyezzem azokat a sima surround helyett a menuben?
Avagy egy egetvero hulyeseget kerdeztem, mert ezek csak 7.x -nel jatszanak?!
-
0xY
tag
válasz
Nemir Ombe #6160 üzenetére
köszi, így lesz!
-
embe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #6162 üzenetére
Remélem amit venni tervezek, annál az előző tulajnak "megfelelőek" voltak a felhasználási szokásai.
Azt is olvastam anno a tévés topican, hogy működésközben nem ajánlott a HDMI csatikat ki/bedugni, mert a kinyírja a panelt. Lehet az erősítőknél is bejátszik ez. -
embe
nagyúr
Olvastam 1-2 helyen hogy gyakori hiba ( legalábbis több ilyen jellegű bejegyzést olvastam ) az erősítők HDMI panel hibája.
Kérdésem, hogy a Denonokra ez mennyire jellemző? -
-
0xY
tag
A subwooferen van egy auto standby 3 állású kapcsoló, OFF, LOW, HIGH. Az Off-ot értem, a másik kettő mit takar? Most LOW-on van és film közben is kikapcsol/bekapcsol, ha több percig nem jön mély (pl beszélgetnek a szereplők).
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Wharfedale VR 10 Subwooferem (150W 250mm) mellé keresek még egyet vagy jobbat.Az 1200-as Denon nagyon hajta ,vissza kell venni a hangerejét 10 órára,hogy ne rezegjen be nagyobb hangerőn.
Tudnátok ajánlani vala milyet?
Jöhet használt is,főleg fekete vagy barna színben érdekelne.
Köszi előre is. -
junkpod
veterán
Oda van irva: A és B jelek. Ha átlagos a frontokat a B-jelube, akkor az erositon keresd meg a speaker AB gombot vagy beállítást és kapcsol B állásba. Vigyázz mert a hátsó felirat szerint lehet a kettő egyszerre is. Tehát A kikapcsol, B bekapcsol.
Egyébként szerintem totál mindegy mibe dugod amíg csak egy pár frontod van. -
frigoo
aktív tag
Szaisztok!
Bocs, ha kicsit láma leszek, de nem igazán vagyok otthon a házimozi témában.
Van egy Panasonic sa-he90 5.1 erősítőm egy Bose Acoustimass 10 hangfalszettel karöltve. A mellékelt képen az erősítő hátuljáról melyik "front" csatlakozókba dugjam a front hangfalaim kábeleit?
Most jelenleg a felső tekerős kialakításút használom. Mi a szerepe ezeknek?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
frigoo -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy Denon AVR-1911 -es erősítő ami elvileg ARC képes 1,4a HDMI csatival rendelkezik, és ha a tv beépített médialejátszóját használom, akkor HDMI kábel képes az 5.1-es hangot továbbítani az erősítő felé?
Itt azt írják, hogy: "A szolgáltatások sorát erősíti az ARC néven emlegetett hang visszacsatolás, amivel a tv-n nézett műsor hangja külön kábelezés nélkül, a HDMI-n keresztül kerülhet az erősítőre. Igaz, csupán sztereóban."Vagyis ha a tv médiajátszója segítségével nézek egy 5.1-es mkv fájlt, akkor azt csak sztereóban lesz képes az erősítő lejátszani ha az ARC funkciót használnám?
-
KovyBoy
tag
Gyongyszem....
"...meg van hozzá két jamo studio hangfalam amibe az élest azt már kikellet cserélnem..."
"...meg az eggyikbe a közép nem szol de ettöl fügetlenül szép megkimélt állapotban van, nagyon szép dinamikus hangzás van benne..."
-
patow
senior tag
Sziasztok ,hálózati kábelről jobb a minősége a zenének mint ha wiffin keresztül szólna, vagy mindegy?
-
0xY
tag
abban tudtok segíteni milyen kábel kell a mélynyomó és az erősítő közé? RCA akar ez lenni? Valahogy úgy képzelem, hogy az erősítőbe megy 1 apa, a mélynyomóba 2 apa.
Ez lenne az:
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/speaker-systems/subwoofers/yst-sw015/ -
asddsa
tag
Sziasztok!
Egy Harman/Kardon AVR-171S + HKTS 16 vásárlásán gondolkozok.
30% IPTV
60% WD TV Live, HD Filmek
10% Rádió/ZeneEgy Logitech Z906 -ot váltana le.
Jelenleg az összes hangszóróm a TV környékén van.
(Se a nappali alakja nem megfelelő (van egy beszögellésem), se helyem nincs elpakolni a hátsó hangszórókat.)
Érdemes a váltás, vagy maradjak meg a Loginál?
Válaszotok köszi
-
sander123
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Élek az 1 hónap garimmal kockáztatok (azért nem mertem vele eddig élni mert ez csak szóbeli gari meg át is vághat pl Megcsinálja az erősítőt poton pénzért nála marad a pénz amit erősítőért fizettem+javított erősítő) de sztem megbízható
-
Möhe
addikt
dupla
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Egy Onkyo 508-as helyére szánnék netrádió képes erősítőt. JBL E széria mellé.
Használt/új nem szempont. Mik a lehetőségek?u.i.: banándugós ha van ilyen kategóriában (az Onkyo-ból kiszedtem a pöcköket,és ez sokkal kényelmesebb mint a csiptetős)
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Itt talán nagyobb a tapasztalat mélynyomók terén, mint a Hi-Fis topikban, ott is ajánlották, hogy inkább itt kérdezzek.
Szóval egy zárt SUB-t szeretnék zenéhez, néztem párat, kb egy árban vannak, nagyon max 600€ körül szánnék rá.
Van valamelyikkel helyi tapasztalat? Teszteket néztem, mindegyikről jókat írtak, nekem a KEF a legszimpatikusabb egyébként:
-
junkpod
veterán
Szerintem nem az ARC funkció felelős az eszközök vezérelt ki-be kapcsolasaert hanem a CEC.
-
Jaded
őstag
Nem kell ettől az ARc-tól annyira megijedni. Nálam is Onkyo erősítő van egy Samsung tv-vel. Ha bekapcsolom a tv-t, majd utána az erősítőt, az erősítőn jön a tv hangja. Ha kikapcsolom az erősítőt, majd utána a tv-t, de utána visszakapcsolom a tv-t, nem kapcsol vissza az erősítő. Ha pl a tv-t beállítom hogy kapcsoljon ki egy óra múlva, akkor kikapcsolja az erősítőt. Viszont ha be van állítva így a tv, hogy reggel kapcsoljon be, akkor bekapcsolja az erősítőt is. Remélem érthető mit akarok kihámozni belőle
-
hbalut
csendes tag
Ha hallod a tv saját médialejátszójának a hangját és az erősítő irányából érkező jelet is kapja a tv, jó a kábel. Legalábbis enged kétirányú adatforgalmat... Nekem cserélnem kellett. Ebből vettem párat [link]
A hivatalos oldalon jelennek meg frissítések, de eddig a modellhez még nem jött.
Próbáld ki normális hangszórókkal szerintem, ha úgy sem tetszik még egy ideig visszaviheted. Gondolom neten vetted edigitalnal nem?
-
Aurig@
őstag
Nálam a médialejátszó HDMI-vel erősítőbe. Blu-ray lejátszó HDMI-vel erősítőbe. PC HDMI-vel erősítőbe. Az erősítő pedig szintén HDMI-vel a TV-be. De a TV-t optikaival is össze kellett kötnöm, mert: Ha csak TV adást nézek, akkor OK az ARC. Viszont ha a gyerekek nézik a médialejátszót vagy a Blu-ray lejátszót, majd ha megunták és visszakapcsolok TV adásra már csak az optikain adja ki a hangot. Ha kihúzom az optikai kábelt, akkor sem "jön vissza" az ARC funkció. Néma marad.
Na ezért nem tudom (sajnos) használni az ARC adta lehetőséget. -
0xY
tag
eddig jónak tűnik, bár a hangzása még az én fülemnek is pocsék. Ezt betudom annak, hogy rádugtam tesztképpen két 20 éves Sony hangszórót, amik kb 300grammosak, nincs bennük sok anyag és hajszálvékony kábelük van
Az én TV-m is UE40F6400, úgyhogy hasonló cipőben járok
Ami fontosabb kérdés:
- ARC csak megfelelő HDMI kábellel működik? Honnan tudom, hogy működik?
- Láttam lehet firmware-t frissíteni, de nem találok sehol hozzávalót. Jó nekem a mostani verzió, vagy tudtok esetleg linket, ahol találok? -
hbalut
csendes tag
válasz
KovyBoy #6105 üzenetére
Ja. Én is nézelődtem, angol nyelvű fórumokon is találtam ezzel foglalkozó hsz-eket, de mindenhol csak annyit találtam, hogy ki kell kapcsolni az Anynet CEC-t. Nekem 6400-as van ugyanabból.
(#6106) mhmpista
Köszi, ezt én is kipróbálom! Ha működik, jövök egy virtuális sörrel(#6113) 0xY
Nekem nincs vele más gondom egyébként. Szerintem nem jártál vele rosszul.Szerk.:
És lehet, hogy tényleg. A frissítési beállításoknál 2órával a kikapcsolás utáni keresésre volt állítva az automata funkció... -
törölt tag
válasz
HUAFBANDITA #6108 üzenetére
nagy a különbség a kettő közt.. szvsz várj vele vagy keress máshol pl A.I.D.A kft a disztributoruk.
-
KovyBoy
tag
-
Aurig@
őstag
válasz
KovyBoy #6105 üzenetére
Sajnos én is hasonló (és más egyéb) gondok miatt nem kapcsolom be az ARC-t. Volt, hogy bekapcsoltam a TV-t és erre minden cuccot bekapcsolt, ami nekem nem mindig OK.
(#6106) mhmpista
Nálam kereshet frissítést, mivel nincs netre kötve semmi. Mégis, ha a TV-t kapcsoltam kapcsolódott minden. -
KovyBoy
tag
"...a tv anynet+ szolgáltatás és az erősítő csuda dolgokat tud produkálni... bekapcsolja az erősítőt random."
A TV-s topicban kertem tanacsot hasonlo okbol, de sajnos nem jott valasz senkitol.
Detto ugyanez a jelenseg, mire hazaerek munkabol az erosito reg be van kapcsolva. Annyit sikerult megfigyelnim hogy a TV-ben (samu ue40f6500) kikapcsolt allapotban random kapcsogat egy rele, bizonyara arra kapcsol be az erosito.
Nalam - barmennyire is fajo - emiatt ki van kapcsolva ar arc, pedig hasznos cucc lenne... -
sander123
csendes tag
Hány fokos lehet egy erősítő maximum használat közben? ( Én rátettem a sajátomra egy hőmérőt a tetejére és 35fokot mutatott az sok?)
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest