- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- Egér probléma
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- OLED TV topic
- 40 Gbps-os csatolóval szerelt külső SSD-t villantott a Corsair
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Na jó, ilyen cuccon még a klasszikust is bevállalnám.
-
Joshi
titán
válasz KovyBoy #5798 üzenetére
Én minden stílust meghallgatok, ha az minőségi számomra. Ebbe tényleg minden belefér, talán a komolyzene nem annyira, habár abból is hallottam teljesen hallgatható verziót. A komolyzenénél se a hangszerekkel van bajom, hanem a szó szoros értelembe vett klasszikus zene az, amihez az agyam nem fejlődött ki.
-
KovyBoy
tag
Egyebkent nagyon-nagyon szeles a zenei izlesem, pont rockot hallgatok talan legkevesebbet, DE abbol is szeretem a
jootnekem tetszot. Amiota - lehetosegimhez merten - minosegibb cuccokon hallgatozok (mobil is, jobb fej/fulhallgato + dac), azota is folyamatosan valtozik az izlesem. Meg aztan lassan oregszem igy 36 utan, biztosan az is kozre jatszik. Megmaradnak a regi zenek, de jonnek be ujabbak, amiket regen meg se hallgattam, vagy egyszeruen csak nem ismertem.Annak a zenenek nem tudom, hogy hol van/lehet forrasa tomoritetlen formaban, valahol biztosan, ha mas nem 16 bit, 44 khz, az is jo azert valamire.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
törölt tag
A subbal csak óvatosan. Nekem most derült ki nemrég, hogy kevesebb is elég belőle, bár nálam csak hangerő gomb van.
Viszont a sub minél közelebb van a falhoz, annál halkabb/tompább. Az enyém most 40 centire van (a hátulja) és a hangerő 50% alá tekerve. Igaz a beállításaim manuálisak az erősítőben. -
Joshi
titán
válasz KovyBoy #5788 üzenetére
Jobb lett a térhangzás hogy így oldottam meg az elrendezést ez nem vitás, de a mély hang szerintem nem lett jobb mint amikor nagyon oldalt volt a láda. A bemérést követően -7dB-re rakta a subot, nekem erőtlen. Akkor lehet hogy BBéci-nek lesz igaza, hogy nekem több mély kell mert úgy tetszik. Köszi.
ui.: ezt a sztereó anyagot hallgattam, nagyot üt a frontokkal.
[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Jo(bb) lehet igy szterintem, de a fuled legyen ra a nyugta. Probald kintebb huzni meg kicsivel, ha hallhatoan nem jobb, akkor tedd vissza nyugodtan - szerintem. Vegig padlo van, vagy van valahol szonyeg is? Akusztikaikag sokat javthat meg az is, szonyegbol sose eleg.
"A gondom a subbal van, majdnem olyan mintha fölöslegesen lenne a körbe."
Nem felesleges, mivel fimeknel a mely hangok kulon lfe csatornan mennek a sub-ra.
Zenehez meg nem kell, azt sima (pure, direct, ...) 2.0 sztereoban szokas hallgatni.Nekem is mede8er lejatszom van, felismertem a taviranyitojat az asztalon
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz KovyBoy #5785 üzenetére
A képen látható elrendezésnél a front leghátsó sarka 20cm-re volt a faltól, most kihúztam a TV alatti szekrény vonaláig (60cm), így lett 28cm. A sub hátsója is 28cm-re van a faltól, nem tudom hogy az úgy elég vagy esetleg mégjobban ki kell húzni.
Viszont ha sztereó zenét hallgatok, akkor iszonyatos mélyet tol a két front, ilyenkor a sub nem is dolgozik. Ez így rendben van? Gondolom az erősítő menüjében be lehet állítani hogy ossza szét 5.1-re, de most nincs ez beállítva. Egyébként nagyon jól szólnak a frontok, de hiszen én ezért is vettem. A gondom a subbal van, majdnem olyan mintha fölöslegesen lenne a körbe.
-
Joshi
titán
Átrendeztem a nappalit hogy ideálisabb térhangzás legyen, egyenlőre így lesz, de idővel cserélni fogom a komplett bútort. Akkor így már megfelel ugye? A TV alatti bútor egy kicsit széles, de azzal már tényleg nem tudok mit tenni. A két front közötti távolság így 2,7m a nézési távolság pedig 2,8m. Mondjuk hogy egyenlő oldalú háromszöget zár be a néző és a két front, akkor pont 30°-30°-ra van tőlem a két front.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
válasz junkpod #5780 üzenetére
A mostani hatsok igy voltak ahogy ajanlod de egyszeruen semmit nem hallottam belolluk, es egy lebego polc kozenk esne.
Az en elkepzelesem az lenne hogy a frontok a vaszon ket oldalan fent center mint most a tv elott tv fel a falra, hatsokat pedig a polc szintjebe felemelem ezzel kicsit magasabban
lennenek mint az ulo ember feje. A sub meg kimenne kepszerint baloldalra az allo szekreny ele.Milyen erosito kellene hozza milyen szempontokat nezzek hozza? Osszteljesitmeny, vagy mi az ajanlotz, ami nem szall el de ki ia hajtja? Es szeretnem hogy mikrofonos legyen, ha ez erdemben is javitt a ter erzeten
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
Kiskopika
senior tag
sziasztok
Nem reg fejeztem be a projektor projektem es ideje valtani a hangmimosegen is.
Szeretnek egy egy normalis terhangzast/minoseget elerni 100% ban filmekhez. Sajnos mint lentebb latszik a korulmenyek nem idealisak, keves a hely. A hatso falra a kanape ra van tolva teljesen, a jelenlegi geniusok fej magassagba lognak a falon. Elol az allo hangfalak kilove a hely miatt. Meretben h/k 16 szeru hangfalak lennenek megfeleloek es ehez egy megfelelo erosito.
Tudnatok ajanlani valamit esetleg a h/k16 vagy 30 rol velemenyek? Erositobol semmi csicsa nem kellene csak a szokasos hangokat tudja semmi wifi, es blabla
-
sander123
csendes tag
most működik 15 perc után kapcsolt be, addig folyamatosan kikapcsolt miután bekapcsoltam
-
BBéci
legenda
válasz sander123 #5773 üzenetére
Az mitől van, hogy menet közben leáll az autóm motorja?
(#5772) Sarkadi
"A kérdésem az lenne, hogy a Dolby PLII Game nevű opció a megfelelő vagy inkább Matrix stb.?"
Amelyik szimpatikusabb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sander123
csendes tag
Sziasztok az mitől van, hogy zenehallgatás közben kikapcsol az erősítő?
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Filmnél/zenénél a forráson lévő hangot adja le az erősítő, ki írja, hogy pl. DTS vagy Dolby D., ezzel nincs gond. Viszont játékoknál nem ad le semmilyen hangot, nekem kell rákapcsolnom a kívánt módra. A kérdésem az lenne, hogy a Dolby PLII Game nevű opció a megfelelő vagy inkább Matrix stb.?
Köszönöm a választ!
-
törölt tag
Sziasztok!!
Denon AVR-X520-al kapcsolatban lenne kérdésem. a Problémám a következő:
Összekötöttem HDMI-vel a Thome-os beltéri egységemet az erősítővel, és valamiért az erősítő nem ugyanazt a képjelet továbbítja a tv felé, mintha csak közvetlenül a tv-re kötném.
Nem igazán tudom leírni, de mintha plusz fényerőt rakná rá, a fekete színek pedig szürkés árnyalatúak..
Már fentebb javasolták, hogy valami RGB beállítást nézek meg, de sem az eszközön, sem az erősítőn nem találtam ilyen opciót.
Érdekesség, hogy a PS4 jelét tökéletesen továbbítja, azzal nincs probléma.Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz antistati #5765 üzenetére
A 268-006-000 készülék összekötő kábelnek való, nem pedig hangszórókábelnek. Kicsit feljebb a (#5757)-ben találsz a linkelt oldal alsó részén speaker cable-t (többfélét is).
Ezeket nem én ajánlom, nekem is ajánlották, de nálam is beváltak. Sok ajánlott jó (akár még jobb) kábel is van, ezeknek nem annyira vészes az ára, de olcsóbb használhatót is találhatsz (olvasgass vissza, használd jobb felül a keresőt és "opcióit").
Én azt ajánlom, hogy pl. "noname" 300-400Ft/m-est ne vegyél, mert jó eséllyel rontani fog a rendszered hangzásán.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #5763 üzenetére
"Az egyiket az egyik, a másikat a másik oldalon"
Sajnos ez nem ilyen egyszerű (hallos nagyszoba), azért valahogy megoldom. -
antistati
tag
válasz fehér_ember #5761 üzenetére
Szia,
Quadral Phase 16 Bi-DiPole hangfalhoz keresnék hangszóró kábelt, ezt 268-006-000 Van Damme-ot ahhoz is ajánlod vagy esetleg mást?
Köszi,
Laci -
Joshi
titán
válasz fehér_ember #5763 üzenetére
Lehet hogy nem is VD kábel, hanem valami garázstermék. Nekem egy bajom van ezzel a kábellel, hogy a két kábel együtt már nagyon vastag, nehezen tudom elvezetni. Meglátjuk mi lesz. Köszi az infót.
-
fehér_ember
addikt
"Sub kábelt már vettem egy Audioquest Black Lab 3m-es kábelt, tudom hogy nem túl acélos"
Az enyém lehet hogy még annyira sem (nem próbáltam még Audioquest szubkábelt), viszont ez mégolcsóbb és ezüstözött is .(#5764) Joshi
Az egyiket az egyik, a másikat a másik oldalon[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz fehér_ember #5761 üzenetére
Akkor a 2 eres az ez ugye?
Stock code 268-525-000
Description Van Damme Tour Grade 2 x 2.50mm twin-axial
Overall diameter mm 7.6
Weight Kg/km 102
Conductor stranding mm 50 x 0.25
Conductor resistance Ohm/km 7.65
Maximum reel length 500 metresAz átmérőben 2x ~8mm ami nem gyenge, megnézem hogy elfér-e a szegély alatt. Köszi.
Sub kábelt már vettem egy Audioquest Black Lab 3m-es kábelt, tudom hogy nem túl acélos, de a HDMI kábelekkel együtt már így is ~40k-nál járok. -
fehér_ember
addikt
Nem sikerült elnézned
Mi biztos külön vezetnénk. (a tudat, hogy olyan közel vannak egymáshoz a különböző jelek és hogy az azok által generált ... )
(Én még szubkábelnek is a 268-006-000-ásból készíttetett összekötőt használok )(#5762) Joshi
Ne kérdezd végig az egész oldalt. Biztos jól nézted. Az árajánlatban az hogy hány eres + a vezetőér keresztmetszet is szerepelni fog.
Annak decemberben 1247Ft volt métere.[ Szerkesztve ]
-
sander123
csendes tag
pioneer vsx 528+magnat monitor supreme 800
-
Joshi
titán
Köszönöm urak. Még annyit segítsetek hogy biztosan a jó kábelt rendeljem, hogy ha nekem a 2,5mm-es 4 eres kábel kell akkor az ez akar lenni a Black szériából? Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy nem probléma, ha körbe elvezetem a surroundokhoz a kábelt ~10m és az utolsó 2m-en lefejtem a külső köpenyt hogy csatlakoztatni tudjam a hangszórókhoz? Jó lenne ha egy kábelt kellene körbevezetni nem pedig két kéterest. Köszi.
Multicore cables
Stock code 268-542-000
Description Van Damme Tour Grade 4 x 2.50mm multicore
Overall diameter mm 10.25
Weight Kg/km 160
Conductor stranding mm 50 x 0.25
Conductor resistance Ohm/km 7.65
Maximum reel length 500 metres -
fehér_ember
addikt
A megadott e-mail címen érdeklődj a Magyarországi forgalmazótól. Főleg az oldal alján lévő Hi-Fi megnevezésűből válassz, esetleg Black vagy Blue series-t.
Megírod neki milyenek érdekelnének és kapsz róluk árajánlatot. Személyes és futáros átvétel is lehetséges.
Vehetsz összekötőkábelt (akár szerelve is), és tápkábelnek való is akad.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Már fél órája bújom a netet, de magyar oldalt nem találtam ahol lehetne kapni. Itt a PH-án is csak a haladó topikban találtam linkeket, de azok mind külföldiek. Azt tudom hogy a 2 vagy 2,5mm vastag Van Damme 268-544-000 Black Series 4 eres kábel kellene nekem, de én nem találok magyar webáruházat ahol árulnának ilyet. Lehet hogy béna vagyok nem tudom.
-
BBéci
legenda
-
Joshi
titán
Üdv. Többször olvastam és hallottam a Van Damme kábelról, hogy mennyire jó viszont nem drága. Hol lehet ilyen kábelt kapni?
-
antistati
tag
válasz Nemir Ombe #5752 üzenetére
Hmm, egyenlőre nem zsúfolom akkor tele a falat, monopole és a konzol lekerül és Bi-DiPole-al csinálok 5.1-et.
Köszönöm a segítségeteket utólag is, de még jövök úgy is a további láma kérdésekkel
-
Nemir Ombe
addikt
válasz antistati #5750 üzenetére
Azzal is számolj a “+2 monopol” háttérnél,hogy az 520 hátsó bass-reflex kell (illik) helyet hagyni + a doboz mérete és máris nincs “másfél méter” hely mögötted. A 7.x leghátsó 2 dobozát pedig nincs értelme a sarkokba tenni,azoknak (szinte) mögötted kellene lenniük.
Szerintem először rakj össze egy “valóban jó” 5.x-et és meglátod kell e a többi.
De természetesen csak szerintem.
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz antistati #5750 üzenetére
Mivel van a hallgatói hely mögött 1,5 méter szabad hely, van értelme a 7.1 felállásnak. Az a kérdés, hová helyeznéd a hangdobozokat, mert az ablak előtt útban lehetnek.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KovyBoy
tag
válasz sander123 #5746 üzenetére
Persze, hogy kell.
Elsosorban, hogy milyen (szintu) rendszerhez veszed, ez hatarozha meg reszben az arat is. Nem mindegy a kabel keresztmetszete sem, minimum 1,5 mm2 a javasolt, de frontokhoz es centerhez inkabb 3-4 mm2. Aztan bejohet a kepbe meg az egyeni izles is, mas-mas kabellel maskent szol(hat) a rendszer. -
johnywalker
őstag
Szia BBéci! Köszönöm a pontos és hiánypótló választ a kérdésre [link] !
[ Szerkesztve ]
-
sander123
csendes tag
Hangfal kábel vásárlásánál oda kell figyelni valamire? Anyag, ár....?
-
KovyBoy
tag
Gondolatolvaso vagy, pont akartam kerdezni, hogy kb. mennyi ido alatt jarodik be ez a szett.
Hetkoznaponta 1-2 orara rakuldom az iso tek-et, menjen, vagy hagyjam inkabb? Gondolom gyorsitja kicsit.(#5738) junkpod
Most en is epp azt nezem/hallgatom (elsore), hogy beszeltek rola.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KovyBoy #5737 üzenetére
100 órányi használat után kezdenek majd úgy szólni, ahogy ténylegesen tudnak.
(#5738) junkpod
Eleinte utáltam, mindenhol azzal demóztak, aztán valahogy az egyik kedvencem lett.[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Az a durva, hogy amiota meg vannak a dobozok, joforman csak zenet hallgattam rajtuk sztereoban (koztudottan egy nem kifejezetten erre alkalmas erositovel). De mivel ezt megelozoen nagyon gagyi (Jamo) hangfalaim voltak, mindenki gondolhatja, micsoda feludules ez ().
De ma este lesz mar film nezes is, szerintem az is rendben lesz.
Osszessegeben nagyon elegedett vagyok; amit kiemelnek es azonnal feltunt, hogy az enekhangok es a magasak nagyonszepeneletszeruen/tisztan szolnak, de a melyek is a helyukon vannak. Egyelore nem merek komolyabb ertekelesbe belemenni, alig 2 napja bontottam ki a dobozokbol. Masreszt meg egy nagyon kicsi szobaban kenyszerultem "bezsufolni", ami talan oszre valtozik; szandekozom egy 20nm-es szobaba attelepiteni az egeszet, ahol ki is futhatja magat (ehhez kepest most egy lyukban szol). Penz es ido kerdese sajos, hogy mikor lesz belole valami.[ Szerkesztve ]
-
antistati
tag
-
Hapi18
tag
Sok-sok keresgélés meg hallgatózás, (és rengeteg segítség innen a fórumról köszi) után most ez tűnik befutónak nálam: Denon x1200+canton 496 5.0 set.
Ehhez ajánljatok subot légyszi mert a canton subjai rettentő drágák már nem fér bele a költségvetésbe. -
liszi70
nagyúr
"akkor ad igazi koncertélményt, jelenlétérzetet, ha nem kevernek pluszban semmit a háttércsatornákra"
Koncerten is sokszor kevernek hátra, és máshová is, és nem mindig azért, mert nem értenek hozzá, hanem nagyon is tudatosan. Pont, hogy a koncert hangulatának visszaadása miatt kell a felvételre is, nem csak előre keverni.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
Durva, még a jegy árát sem kérhetted vissza. Azért megkerestem volna egy helyi szakembert, hogy kiderítsem, kinek a bűne.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Még rosszabb, ha ez élőben történik, be sem lehet mást tenni helyette. Szégyenszemre a MÜPA nagytermében hallottam életem legrosszabb hangosítását: egy bankos karácsonyi rendezvényen (biztos gondolták ezeknek így is jó lesz)
Pl. Snétberger a színpad jobb oldalán gitározott, amit kihangosítva bal oldalt, ~5m magasságból hallhattunk, és hasonló finomságok a többi előadónál is... (és még a legjobb helyek egyikén ültem)[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz antistati #5725 üzenetére
Háttérsugárzók elhelyezésére a Dorian-féle metódus ajánlott: leülsz középre a kanapéra, két segítőtárs tartja különböző pozíciókban a hangdobozokat és ahol számodra a legjobb a térábrázolás, oda rögzíted.
A dipól-bipól átkapcsolás csakis hardveresen, a hangdobozokon történhet. Phase 15 volt nálam, tetszett, bár egy számmal nagyobbnak jobban örültem volna.
(#5723) Dorian
Erről van szó! Pontosan akkor hiteles és akkor ad igazi koncertélményt, jelenlétérzetet, ha nem kevernek pluszban semmit a háttércsatornákra, kizárólag az van rajtuk, amit a helyszínen rögzítettek.
Hallottam olyan sokcsatornás zenét, amiben a hátam mögött gitároztak. Ölni tudnék az ilyenek miatt.[ Szerkesztve ]
-
antistati
tag
Találtam ezt a klassz Design Overview képet:
Akkor jól értem, hogy inkább ezt Quadral Phase 16 bi-dipol háttér hangsugárzó-t ajánlod, hogy beszerezzek(ha a kettő közül kellene választani) és a jelenlegihez képest előrébb és talán kicsit lejjebb a mozizóval egyvonalba helyezzem el?
Ennél a Quadral Phase 16 bi-dipol háttér hangsugárzó-nál ez az átkapcsolás (Bipól/Dipól) fizikailag történhet vagy az erősítőn szoftveresen?
Köfi,
Laci -
liszi70
nagyúr
Így van. Arról nem is beszélve, hogy többcsatornás stúdiófelvételek esetén is gyakori, hogy az atmoszféra megteremtése okán hátulról is szólnak fontos hangok. Például Enya többcsatornás felvételei b@szott jól szólnak, jobban tetszik, mint sima sztereóban, sokat ad hozzá a hangulathoz. Nyilván zenéje válogatja, nem minden stílus tűri ezt meg.
Egy időben én is idegenkedtem ettől, zenében elölről akartam mindent hallani, de amikor jobban belemélyedtem a témába, rájöttem, hogy fontosak lehetnek a hátsó hangok. Természetesen jó keverés esetén, mert van ám szórás a hangmérnöki munkában.Szerintem.
-
liszi70
nagyúr
"Olyan zenét biztosan nem hallgatnék, amelyikben a háttérsugárzók is muzsikálnak..... a nézőtéren ülve csak előtted zenélnek"
Előtted zenélnek, de sok esetben magán a koncerten sem csak elölről szól, nem csak elölről adják a zenei hangokat. Ahol van hangosítás, ott gyakran a zene egy részét hátulra is keverik, ennek megfelelően a róla készült kiadvány keverése is ezt kell, hogy kövesse.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz antistati #5719 üzenetére
Túlságosan magasnak tűnik a hangdobozok helye, de lehet, hogy a kép csalóka. Simán lejjebb tenném 30-40 centivel. Ajánlás a fülmagasság plusz 60-90 cm, ami a magassugárzóra vonatkozik. De a távolság is számít, ha mondjuk 1,5-1,7 m, akkor a fül+90 túl sok.
Leginkább azért van értelme a dipól-bipól átkapcsolásnak, mert előbbi filmekhez, utóbbi pedig koncertekhez jobb. Olyan zenét biztosan nem hallgatnék, amelyikben a háttérsugárzók is muzsikálnak, gondolj egy koncertre, például Adele Royal (fucking) Albert Hall, ahol a nézőtéren ülve csak előtted zenélnek. De még sorolhatnám a hasonlókat.
-
Dorian
félisten
Igen, ha nincs búgás, akkor nem kell vele foglalkozni. Azért célszerű úgy elhelyezni, hogy lifegés közben ne érjen össze-vissza mindenhez.
Ha használni kell, akkor nem feltétlenül kell az alá a csavar alá tenni, akár a készülékházra is celluxozhatod, lényeg, hogy a sub és amp földje közös legyen. De ha bírja az a csavar, akkor akár oda is.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
antistati
tag
válasz Norbi 72 #5713 üzenetére
Ha így néz ki a szoba, kb 1-1,5 méterre van a mozizó a hátsó faltól.
1. Kérdés, hogy a látható surround helyére Quadral ARGENTUM 520 állványos hangsugárzó tegyek vagy kb 1 méterrel közelebb a tv felé, a nézővel egy síkban inkább Quadral Phase 16 bi-dipol háttér hangsugárzó-t rakjak? (80% TV és MOZI - 20% Zene)
2. Igazából konrétan az lett volna a korábbi #5711 kérdés, hogy mozira lehet jobb lenne az említett Quadral Phase 16 bi-dipol háttér illetve spec alapján erősebbnek tűnik a Quadral ARGENTUM 520 így lehet ez a monopole sugárzó jobb zenehallgatásra-é.
Köszi,
Laci[ Szerkesztve ]
-
-
theballa32
tag
válasz hagencs #5703 üzenetére
Kb 2 hete néztük meg a Sony BDV-E2100-as házimozit,nem éri meg.Nem szól szépen,és drága is.Addig agyaltunk,hogy a végén egy Sony erősítő lett(STR-DH550),és egy Onkyo hangfalszettre (Skf4800 5.0) esett a választás,subot még nem vettünk hozzá.Szépen szól zenével ,filmmel,Playstation 4 konzollal meg egyenesen profi a cucc.Megéri áldozni rá,mert nem egy-két évre veszi az ember.Előtte egy Sony Dav-dz500-as kompakt házimozim volt,és az bizony szépen szólt.Ezek a mostaniak nagyon gagyik.
-
Joshi
titán
Lenne egy kérdésem ami remélem belefér a topik témájába, ezentúl próbálok csak szakmai kérdést feltenni és mellőzöm a további kérdéseket. Így talán nyugodt marad a hangulat.
Na szóval, bevásároltam kábelekből és a sub kábelen van egy kis villa ami gondolom valami földelés v hasonló lehet. A régi Inacustikon ilyen nem volt. Ezt hova csavarozzam? Egyáltalán ezt ajánlott használni? Az alábbi képeken látszik a sub és az erősítő esetlegesen használható csavarjai. Remélem nem veszítem el a garit ha csavargatom valamelyik csavart.Egyébként ezeket a kábeleket vettem, az 1,5m-es és a 2m-es Pearl az Aquánál most olcsóbb mint a Kácsánál (sokkal).
-
BBéci
legenda
válasz hagencs #5703 üzenetére
A lehető legrosszabb irányban tapogatózol. Amiket kinéztél, azokat itt nem szoktuk javasolni, csak a nevükben házimozik, még belépő szinten sem.
A szoba mérete, légköbmétere miatt nem szabad pici hangszórós rendszerben gondolkozni, mert elvész a hangja. Házimozi erősítőt és méretes álló frontsugárzókat tartalmazó 5.1 szettet kell keresned. Ha csak új jöhet számításba, nem úszod meg 200000 forintnál olcsóbban és akkor még csak a lehető legegyszerűbb alkotóelemekről beszélünk.(#5705) antistati
Amelyik di/bipól, az átkapcsolható. A dipól két oldala ellentétes fázisban szól, a bipól pedig azonosban. Háttérsugárzónak - szerintem és a THX ajánlása szerint - sokkal jobb mindkettő, mint a direkt sugárzó.[ Szerkesztve ]
-
antistati
tag
Jól látom, hogy hátra oldalra lehet venni:
1. - Normál surround monitor hangfalat
2. - Bipól
3. - Dipól
4. - Bi-Dipól hangfalat?A negyedik a 2. és 3. keveréke lenne? (sorry de nem tudom a 3 közötti külömbséget...)
Hátra akkor most monitor hangfal oldalra meg valamelyik 2.,3. vagy 4. kategória ajánlott?
Esetleg ha 5.1-hez SURROUNDnak monitor helyett most már 2.,3. vagy 4. kategória is rakható?
- 5.1 esetén kérdés hogy SURROUNDnak érdemes inkább hátra valami Bi-Dipól hangfalat tenni a monitor hangfalak helyett?
- 7.1 esetén közére legyen valami Bi-Dipól hangfal és hátul maradhat a monitor hangfal?Köfi,
LaciPS: Sorry a láma kérdéseket, de eddig hátul normál surround monitor hangfalaim voltak
-
hagencs
csendes tag
Sziasztok!
Egy belépő szintű házimozi rendszert szeretnék beújítani, a keret kb 100-120 ezer ft. A tv-től (SONY KDL W756C) 3 méterre van a kanapé a nappali közepén, ami 8,7 méter hosszú. 5.1-es surroundot szeretnék, kábelek a falba mennek körbe, nem kell wireless rear speaker. Szemeztem a sony BDV-E2100/4100-al, de vegyes véleményeket láttam róla, és mivel nagyon értem a hangberendezésekhez nem tudom merre tapogatózzak. Előre is köszönöm a tippeket.
-
patow
senior tag
Baja nem lesz tőle de azt is mondta az aidás szervizes hogy ha a hátlapot leszeded akkor valami csuszkás kapcsoló panelen lehet állítani azt hogy ne kapcsoljon ki és be vagyis direktben megy de akkor használat után neked kel mindig kikapcsolnod különben 20-30w-ot fogyaszt alap helyzetben ,legalábbis így van ha jól emlékszem. Én azt az utat járnám hogy megoldanám azt hogy az av -vel kapcsoljon be és ki és menjen direktbe ha nincs más megoldás és zavar , korábban valaki itt írta már hogyan oldható ez meg, azt hiszem SzlobiG kolega volt az elkövető
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz junkpod #5700 üzenetére
Le vagy maradva, ezt már én is javasoltam, kipróbálta és bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest