Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teal'C
veterán
válasz suvipityu81 #57599 üzenetére
Tisztázzuk a tv-d néma vagy az avr vagy mindkettő? És pontosan mit mibe dugsz és hova?
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz Quqesz #57594 üzenetére
Dolby Digital. Igen azt most látom a tv használatijában,hogy nem támogatja a DTS-t,De csak ebben a formában,hogy mondjuk a Pc-ről nézek filmet DTS-hangal ami az erősítőn keresztül megy a tv-be vagy ha a PC-ről direktbe kötöm a tv re,vagy így se úgy se? Most szerintem hülyeséget kérdeztem de na! Meg ha nem támogatja akkor abszolút néma vagy csak nem olyan a minőség?
-
Naszika78
friss újonc
Sziasztok!
Egy hete vásároltam egy Yamaha HTR-4072 tipusú házimozi erősítőt a hozza való gyári hangfalakkal-szettben!
Sajnos van egy komoly problémám vele,leírnam ezt Nektek!
Örülnek,ha tudnátok segíteni a problema megoldásában,mert egyszerűen nem jutok tovább a kérdésben....
Leírom akkor a hibajelenséget!
A keszulek egy Samsung FullHD TV-hez csatlakozik HDMi kábelen keresztül ARC segítségével!A készülék nagyon szépen működik,a hang is tökéletes,de sajnos van egy nagyon idegesítő hibája,amivel nem tudok mit kezdeni!Akarmilyen bejövő jelet nézek,vagy hallgatok(TV,Bluetooth,letöltött DD5.1 film),előjön egy olyan hiba,hogy egyszer csak magától,15-30 percenként a komplett hang az összes hangszoron elnemul tejesen nullára egy másodpercre,es utána magától visszajön!( Ez a hiba jelenség 5.1 alatt jön elő legtobbszor(Dolby 5.1 vagy DSP Neo))
A kijelzőn is eltűnnek a hangfalak kis ikonjai,es a dspcinema felirat is,de a relé nem kapcsol ki!
Amint visszajön a hang,a kijelzőn is visszajön minden!Próbáltam utánanézni interneten a hibának,de sajnos nem jutottam tovább a kérdésben,pedig megpróbáltam mindent!
Teljesen új HDMI kábelt vasaroltam(nagyon jo minőségű),frissitettem az össze Firmware-t az erositon,es a TV-n is,megpróbáltam Hdmi helyett optikai kabellel is összekötni a két készüléket,minden kabel hibátlanul van bekötve,az összes beállítást átnéztem tételesen,zavarszuros hálózati elosztoba van bekötve a készülék,az elosztoba csak az erősítő van bekötve!A TV-n levő összes beállítást kipróbáltam (PCM-Bitstream).....
Innen sajnos nem tudok továbblépni,várom az ötleteiteket!
Nagyon köszönöm!
Peter
-
Teal'C
veterán
válasz Quqesz #57594 üzenetére
Pl dolby digital és dolby digatal+ illetve atmos van a samsung 7102 es szériában de csak és kizárólag televíziós forrásból ha olyan a műsor ezért is nem értem miért nem engedi át a dts-t hdmi-n? Tudom hogy más meg fejletttebb hang de ettől még átengedhetné. Ma kb 2 órán keresztül tesztelgettem mire rájöttem hogy azért nincs a pc-n 7.1 mert a tv nem engedi át csak az 5.1et max. Csak ha van atmos kompatibilitás (5.1.2) ami szintén 7+1 csatorna miért nem megy keresztül rajta a sima 7.1 Na mind1 megoldódott csak így mindent az avr be kell dugni majd és onnan a tv-be.
Mellesleg töltöttem le tesztvideókat és bár tisztában vagyok vele hogy nem szerencsés a hangfalelrendezésem de lehidaltam mikor meghallottam végre 7.1 ben szólni a rendszertMás kérdés: ma beállítottam az xbox onex en a 7.1 hangzást és beraktam egy filmet viszont nem lett 7.1 az avr-ben lehet hogy a gyári xbox hdmi kábel nem jó erre? Mert elvileg minden adott hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Sziasztok! Segítsetek légyszi, mert már a maradék hajam is kitéptem. A probléma a következő: az Onkyo 5.1 házimozim csak 2.1-ben hajlandó kiküldeni a hangot. Asztali médialejátszóról és PC-ről egyaránt. Az erősítő a menüje szerint tökéletesen jól ismeri fel a hanganyagot, de minden csak 2.1-ben szól. Windows hangteszten a két hátsó hangdoboz sávját a két elsőn szólaltatja meg, ahogyan a centerét is. Tegnap még minden jó volt, azóta nem állítottam el semmit. Már az erősítő és a tévé menüjét is áttúrtam vagy ötször, próbáltam más HDMI-t, áramtalanítottam mindent, stb. Valami ötlet? Holnap előkeresem a bemérő mikrofonját és új setupot csinálok neki, hátha. Előre is köszi a segítséget!
-
Quqesz
nagyúr
válasz suvipityu81 #57590 üzenetére
Nem dts hang? Mert azt a samsung nem kezeli/továbbítja semmilyen módban.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Teal'C
veterán
Bocs félreérthető volt a megjegyzésem nem az én ezközömről van szó hanem suvipityu81 éről. Én azért kérdeztem mert ő azt írta a pc-t és abox-ot is az avr be dugta, ebben az esetben nem kell az arc és neki az a gondja hogy a box hangja nem jön elő. Szerintem az avr ben van valami rosszul beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz BumBum Jack #57581 üzenetére
Dune lejátszóval próbálgattam, egyértelműen a 7.1-nek van jobb hangja, tere. Azt nem tudom, miként viselkedik e téren az MPCHC. Laptopomon rajta van, madVR-rel tuningolva, de nem használom.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Május
tag
válasz suvipityu81 #57587 üzenetére
Milyen tv-d van?
Ha tudja az ARC-ot akkor mindenféleképpen lennie kell olyan beállításnak hogy HDMI arc. -
suvipityu81
lelkes újonc
Igen oda van bedugva mind a kettő.a tv- a szakértői beállításoknál Hdmi- bemeneti audiformátumnál a Bitfolyamra van állítva. A másik lehetőség a PCM de ott se történik semmi. Aztán a Digitális kimeneti audiónál meg Dolby Digitalon van de ott is van PCM amin szintén nem megy, meg van egy Dolby Digital + ami viszont csak halványan van és nem lehet választani amit nem értek mért?!🤔
-
Május
tag
válasz suvipityu81 #57585 üzenetére
Az erősítőt és a TV-t HDMI ARC csatiba dugod?
A TV nél a beállításoknál be kell állítanod külön a Hang beállításoknál a HDMI arc-ot. -
suvipityu81
lelkes újonc
Ja még annyit,hogy az előttem szólóhoz hasonlóan Denon AVR X2700H am van. Látom neki 2600 de lehet,hogy ez valami közös hiba lehet???
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok! egy ilyen hibával érdemes megvenni egy denon avr-x2000-et?
"Hibája hogy csak két HDMI bemenet működik, azok viszont tökéletesek, a HDMI kimenet hibátlan és minden egyéb funkció is hibátlanul működik.Tehát 2db HDMI, optikai és analóg bemenetek ről hibátlanul használható."
nekem a két hdmi bőven elég, mindössze annyi a félelmem, hogy az onkyo-nál is előforduló hdmi gond kezd előjönni, és esetleg egyszer csak a többi kimenet se lesz jó... -
suvipityu81
lelkes újonc
Sziasztok!
Friss házimozisként olyan problémám lenne,hogy az AVR-be bekötöttem a PC-t a 8K-s csatiba és a UPC-t a CBL/SAT-ba a PC-s hangot sikerült beállítanom a PC-n viszont a UPC-s nem tudom.Kép van, hang sehol.Hdmi-vel és optikaival is próbáltam de nem megy. Ha a tv-be csatlakoztatom ott megy. Valakinek valami tipp,hogy mi lehet a gond? -
Május
tag
Sziasztok,
Denon X2600H val kapcsolatosan kérdeznék.
Végre sikerült vennem egy Dune realbox 4k-t, hogy ezen keresztül játszam le a videótartalmakat.
Bedugtam a Media lejátszóba a HDMI kábelt, majd az AVR Media Player HDMI csatlakozójába a másik felét.
Az erősítőnél a Media playert kiválasztottam a Dune bekapcsolt állapotban de a kép nem jelenik meg a TV-n.
Mintha nem találná meg a forrást.Kipróbáltam, hogy a CBL/SAT HDMI be dugom a Dune-t.... ott ment.
Azt hittem , hogy a Media Player HDMI csati a rossz de oda meg bedugtam a beltérit és működött.Mi lehet szerintetek a gond?
Van jelentősége annak , hogy a különböző elnevezésű HDMI csatlakozókba nem az elnevezésükhöz tartozó eszközöket dugom?
-
BBéci
legenda
válasz BumBum Jack #57579 üzenetére
Igen, bátran!
Ha a lejátszódon van 5.1/7.1 választási lehetőség, akkor az utóbbi legyen! Annak ellenére, hogy a hangrendszered csak 5.1.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz BumBum Jack #57576 üzenetére
Természetesen jobb az eredeti hangsáv. Ilyenkor a stb hangfalakat vagy elfelejti (direct) vagy rákeveri a sr-okra
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
embe
nagyúr
válasz BumBum Jack #57576 üzenetére
Jobb lesz a legtöbb esetben az angol hangsáv.
A 2 csatorna hangját meg hozzá keveri a két sorrund hangfal jeléhez.
Én is ilyen filmeket nézek 5.1-es rendszeren, de szerintem több más felhasználó is.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
BumBum Jack
tag
Sziasztok egy kérdésem lenne!
Amikor letöltök egy filmet,ott fel van tüntetve az infóban ,hogy 7.1 vagy 5.1 . Én mindig az eredeti angol sávot hangzást választom a magyar helyett. Az én rendszerem 5.1
A kérdésem az lenne,hogy van e különbség ha én mondjuk nem az 5.1 es sávot választom ,hanem az angol 7.1 ? Mert csak ez a két lehetőség adott a filmnél , magyar 5.1 angol 7.1 .
Ugyan úgy fog szólni az 5.1 rendszeren a 7.1 es sáv? Vagy van valami hangzásbeli hátránya? Tudom az a plusz 2 térhangzást nem fogom hallani ahonnan kéne ,de ezt leszámítva nem lesz rosszabb a minőség amit hallok 5.1 ben ?hu remélem érthetően eltudtam magyarázni mit akarok..
-
charlyl
csendes tag
válasz csatimilan #57563 üzenetére
-
-
Zebu
addikt
Világos értem, mindegy kicsit elbeszélünk egymás mellett. A CEC-et értem. a problémám az itt a késleltetett megjelenítéssel van. Az nem az ARMLOGIC topicba tartozik, mert az erősítőnél akad meg a dolog. Teljesen mindegy melyik eszközt teszem a bemenetre ez a késleltetés megvan. Arra gondoltam, lehetséges az erősítő GUI miatt amit a tévére akar pakolni, vagy nemtom....
De mindegy elengedem a dolgot.....
-
embe
nagyúr
Ahogy többen is írták, mindent köss be az erősítőbe!
Nekem szépen működik - kivéve ha a 10+ éves Philips DVD a maga simple lynk rendszerével rá van kötve. Na akkor hülye lesz. Azt lekötöm, akkor a TCL tévé Yamaha erősítő és Zidoo m.player szépen működik.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
-
csatimilan
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy Yamaha RX-V379 pár éves belépő erősítő (maradna pár évig) egyelőre Eltax 5.0 hangfal szettel, amit a közeljövőben cserélnék valamivel komolyabbra. Kérdések. 1. Milyen hangfal kábelt vegyek, ami jó lehet egy erősebb hangfal szetthez is (jelenleg nincs kábel hozzá az erősítőn a 2 fronton kívül a többi csati csíptetős)). Óriás költségekbe nem vetném magam, de kukába valót sem szeretnék venni. A háttér sugárzókhoz kell 7-8 méter a frontoknak 3m. 2. Sub-ot, valamilyen picit komolyabb hangfal szettet szeretném, ha ajánlanátok amerre a jövőben elindulhatnék (árban, képességekben mi legyen a teteje, vagy esetleg pár konkrét példa) Előre is köszi! -
Zebu
addikt
Igen gyanítom a gond itt a CEC kompatibilitással lesz. Mint írtam valamiért ez az 5-7mpes kimaradás zavaró és nem találtam megoldást rá eddig.
Viszont a CEC-nél most megnéztem egy opciót az erősítőn, ami a power saving volt a CEC menüben. Elvileg ha nincs hang akkor elmehet aludni, viszont utána már a TV nem kapcsolja vissza. Szerintem ez okozhat galibát, mert ma pl bekapcsolt reggel minden, majd azonnal kikapcsolt az erősítő utána és nem jött vissza. Ezt most kinyomtam, hogy ne legyen efféle működése, és a következő bekapcsnál jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Megnéztem, hogy az Amlogic topikban kérdezel-e?
Igen.
- ha a médialejátszó elfogadható sebességgel kapja a filmet
- a Kodi jól van beállítva
- a Denon jól van beállítva
- megfelelő HDMI kábelek vannak
akkor
médialejátszó->AVR->tévé a legjobb sorrend.
Ha minden működik hibátlanul, csak akkor szabad a HDMI-CEC-cel foglalkozni, aminek a sikeressége függ a készülékektől is.Ha érted, akkor már elavult.
-
dannyl
addikt
válasz adolfka00 #57550 üzenetére
De tényleg az elmúlt 1-2 hétben vagy 3-4x volt ugyan ez a kérdés. Azért gondolom te se örülsz, ha write only-ban jön valaki egy kérdéssel, 2 hsz-sal feljebb meg ott a válasz rá. Ha rákeresel a "200k" vagy csak a "200"-ra, biztos találsz választ.
De innentől olvashatsz, ha ezen felül van kérdés, akkor csapasd : [link] -
mpo
veterán
Jelenlegi felépítésnek mondjuk az is az előnye, hogy így a harmonytól megszabadultam, LG magic remote-tal irányitok mindent.
Ezen kívül minden hátrány.
Miért van annyi bemenet az AVR-en? Dísznek? Biztos nem, mert nem látod állandóan a hátulját.
Bekapcsolom az AVR-t, a tévén átváltok rá és utána már csak a médialejátszó távja kell.
Nem szívatom magam a HDMI-csöccsel.Ha érted, akkor már elavult.
-
Zebu
addikt
Korábban úgy volt, de az volt a baj, hogy úgy valamiért a TV-n a kép kb 3-5mp csúszással érkezett meg frissités (24p pl), vagy felbontás váltásnál, mikor a hang már bőven elindult. Roppant zavaró volt, ezért akkor a TV-ből csináltam a "HUB"-ot.
Pl elindítottam egy filmet akkor már ment a hang de a kép csak később jött.
Jelenlegi felépítésnek mondjuk az is az előnye, hogy így a harmonytól megszabadultam, LG magic remote-tal irányitok mindent.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Minden eszköz a TV-be megy különböző HDMI bemenetekre."
Ez a gond!
Minden eszközt az AVR-be csatlakoztass, onnan menjen a képjel a tévébe.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
azelsomillio
csendes tag
válasz DougButabi #57522 üzenetére
erre érvényes, most próbáltam ki
-
BBéci
legenda
válasz Teal'C #57494 üzenetére
Eléggé sajnálatos, hogy nem érted, miért elrettentő példa az elrendezésed.
Dorian is leírta, idézem: "Ha nem tudod az oldalsó surroundokat elhelyezni, akkor miért nem 5.1-et építettél?"Soha életemben nem láttam olyat, hogy a surround és a surround back hangdobozok egy falon, egy síkban vannak. Totál gáz, semmi értelme.
Hozzáteszem, egyszer, valamikor 20-21 éve itthon kipróbáltam, fél óra után visszaállítottam a rendszert 5.1-re.Egyetértek az aláírásoddal, valóban nincs kerítés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zebu
addikt
Sziasztok, küszködök ezzel a HDMI CEC dologgal. Adott egy c9pla TV, x96 media player, Tkom box és egy Denon 3500H.
Minden eszköz a TV-be megy különböző HDMI bemenetekre. AZ erősítő a TV ARC bemenetén (HDMI2), Médialejátszó HDMI1, Tkom box HDMI 3.
Hang eARC-on keresztül megy az erősítőbe. ezért a bemeneteire semmit sem kötöttem.
TVn simplink be van lőve, az erősítőt be kell kapcsolnia, CEC engedélyezve. Kb 1 évig többé kevésbé jól ment. A közelmúltban viszont egyre gyakrabban nem kapcsolja be az erősítőt és nem értem miért. Annyi változott, hogy volt egy xbox korábban az erősítő egyik HDMI bemenetén ami már nincs. DE gondolom ez nem igazán kellene, hogy hatással legyen rá.
Van valami tippetek mi lehet a gond?
szerk: jah igen a TV közben kapott egy Version 05.00.03 szoftvert. lehet az rontott el valamit?
[ Szerkesztve ]
-
adolfka00
tag
Sziasztok ! Komplett házimozi ( 5.1 ,7.1) vásárlása előtt állok a szoba 20m². Filmre illetve Zenére( vegyesen minden műfajra ) lenne használva. 200e jó magyar forint a max amit fizetnék érte. Használt is szóba jöhet. Válaszokat előre is köszönöm !
Csak olyan emberekkel üzletelek akik komolyan is gondolják.... ;)
-
-
vendingo
veterán
Sziasztok
Tanács kellene:
Vettem egy xbox-ot, amin csak HDMI van, van egy denon x2000 erősítőm, és egy monitorom, amin nincs hang kimenet.
Hogyan miként kellene összedugnom a boxot az erősítővel, hogy legyen hang, de képet is lássak a monitoron? Illetve mit kell beállítani hozzá? Korábban próbálkoztam ezzel a módszerrel összedugni a pc-t az erősítővel, de nem akart működni.
Előre is köszönöm.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Teal'C
veterán
Volt egy alapzaj a rendszeren az ma ki lett küszöbölve kihívtam a upc/voda szerelőt mert mivel már nem volt más ötletem az antenna csatlakozót húztam ki a tv ből és elhalgatott. A jelenség az volt hogy ha hozzáértem bármilyen fém alkatrészhez a zaj megszűnt mivel a földelések jók úgy gondoltam hálózati hiba de nem. A szerelő berakott az antanna kábelre egy galvanikus leválastrót a hiba megszűnt és ingyen volt. Hátha más is küzd ilyen hibával mielőtt 10ezreket öl mindenféle kütyübe.
-
I'am Dony
őstag
Így van és a 2070-ről írtam, hogy jobban tetszik mint a 4500H. Nekem semmi gondom nem volt a melegedéssel, bár nem is volt beszorítva és tudott kellően szellőzni. A család majd megszokja, ha meghallja. És tálalás kérdése.... az ezüst majdnem fél áron volt, ez nagyon megszépíti
-
ada19
senior tag
-
gofry
senior tag
válasz I'am Dony #57535 üzenetére
Köszi szépen.
Anno azt írtad, hogy neked a yamaha sokkal jobban bejött mint a 4500.
4500-nál mennyire issue a melegedés? (pont lecsúsztam egyről épp, mert variáltam meg németországból lett volna használt és nem volt egyszerű az eladó sajnos)
4300 valóban jónak tűnik. Megkapta a dolby visiont 4K60-at is tud hmm igazság szerint mindent ami kell, egy baj van vele ami családilag nem elfogadható: ezüst -
I'am Dony
őstag
Hát nem egy kategóriák ezek, de nyilván a rendelkezésedre álló keret alapján határoztad meg. Nyilván ezek közül a 4500H a befutó, mert a Denon amúgy is a 4-es szériától kezd el élni. Tudom, hogy inkább új, de azért ezen sokat nem gondolkoznék: [link]
És ha van türlemed... inkább várj ki egy hasonlót vagy 4400-et.
Az 1080-at én elfelejteném, mert ár-értékben nagyon rossz, a 880-ról nem is beszélve, meg úgy általában friss, idei modellt nagyon nem éri meg megvenni, ha a keret korlátozott.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz Piftuka #57526 üzenetére
A leírása szerint túlfeszültség ellen is véd:
PowerQuest® 2
Fokozd a szórakozás minőségét a PowerQuest® segítségével . Teljesítményszűrésünkkel több zajt és torzítást távolítunk el, mint az átlagos szűrők, ezáltal drasztikusan javítva a rendszer teljesítményét. Ezenkívül a PowerQuest PQ-2 vékony profilú és egy talppal rendelkezik és ezért ideális akár, a szekrény mögé történő felszereléshez is. A tápkábelek egyenesen csatlakoznak a felső részen található AC aljzatokhoz. Azok számára, akik inkább a polcra szerelik, az alsó talp könnyen eltávolítható. Ez lehetővé teszi a könnyű hozzáférést mind a hat konnektorhoz.
Jellemzők:
6 db 230 V aljzat (ebből 2db magas áramú- ,
1 db 4K/8K aljzat)Extrém feszültség lekapcsolás
"Áldozat-mentes" túlfeszültség-védelemLineáris szűrő
Max bemeneti kapacitás: 15AMP/RMS2 DB USB port teljes kapacítása: 3.4 AMP3 méter AudioQuest kábellel szereltOkos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
gofry
senior tag
válasz I'am Dony #49520 üzenetére
Itt hasonló cipőben járok mint @sapex kolléga.
Jelenleg egy rx-v479 -em van, arra jó volt, hogy megnézzem tetszik -e ez a házimozi dolog. Klipsch alap reference rendszer van hozzá. A frontokat most cseréltem RP-280f-re...ezt meghallva, előbb utóbb a teljes rendszer reference premier lesz .
Azonban első körben új erősítő után szeretnék nézni.
Amik szóba jöttek:
X4500H : még garisan, de használtan. Kb azonos árban mint a 3600H. Kicsit félek a túlmelegedési , olvadási gondoktól.
X3600H zsírúj. Itt nem hallottam melegedési gondokat.
Yamaha RX-A880: Itthoni jó árasított verzió, új.
RX-A1080: Jobb mint a 880, de egyelőre csak a használt ár játszik úgy meg ritka mint a fehér holló.
Esetleg Piobol LX304, de azt még nem hallottam.Yamaha hangképe bejön zenében. Denon talán melegebb nagyobb térrel.
Ha pénztárca szerint gondolkodom reálisan (900 eur és alatta) akkor a 880 és 3600H játszik.Miért új: általában marha szerencsés vagyok műszaki dolgokkal...
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz azelsomillio #57530 üzenetére
Dali fazon mikro 4db Dali sub e9f,dali fazon lcr center.
-
mpo
veterán
-
azelsomillio
csendes tag
válasz suvipityu81 #57529 üzenetére
Dali Alteco?
-
Piftuka
veterán
Az a kérdésem, hogy televízióhoz és a házimozi berendezésekhez, lejátszókhoz ez az eszköz kivált egy klasszikus túlfeszültség védőt (pl. Belkin, APC elosztók)?
Vagy inkább csak jelszűrésre, a hang és képminőség javítására alkalmas?
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Teal'C #57507 üzenetére
Azért kár, hogy törölted a képeket! Így a fenti beszélgetés annak, aki akkor nem tudott becsatlakozni, nem mond semmit...
(Én a sok évvel ezelőtti, legelső feltöltött képemet is megtartottam. Ha valaki olvasgat visszafelé az adott témában, tudja, hogy miről folyt a beszélgetés. Amíg van tárhelyem a PH!-n, miért is törölnék bármit?)
"Aquila non captat muscas."
-
I'am Dony
őstag
válasz suvipityu81 #57520 üzenetére
Nem tudom milyen kiépítésed lesz. Plafonba lesz építve, oldalsó vagy első magasságiként használod majd... ill. az erősítőn is múlhat, mert nem mindegyik támogat pl. oldalsó elhelyezést. Az erősítőd manualjat nézd át először ill. a Dolby oldalán sok hasznos info van a kiépítéssel kapcsolatban. Ha front height lenne azt 0.5-1 m kifelé kellene tenni az adott oldali fronttól. Az Atmos..... szerintem nem érdemes kimondott ennek árult dobozokat venni, mert árban túlzás, hangszóró készletben meg röhej kategória a nagy átlag. Nem beszélve arról, hogy a szöge vagy jó lesz a nálad lévő távolságokhoz v nem. Kis méretű polc sugárzókból sokkal jobbakat találni, jóval kedvezőbb áron. Nyilván ha overhead lesz akkor ez nem érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
DougButabi
tag
válasz azelsomillio #57521 üzenetére
És a 10% érvényes az akciós termékekre is?
Tegnap telefonon akartam megkérdezni, de nem vették fel. -
azelsomillio
csendes tag
válasz konigjanos #57516 üzenetére
Az extreme audio-ban 80e (mint mindenhol máshol), de ott van 10% törzsvásárlói kedvezmény is.
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz I'am Dony #57514 üzenetére
Jó,hogy ezt leírtad mert én pont ezt akartam megtudni,hogy jól fog hangozni ha én feltolom a menyóig a döntött hangszórót az 5.1.2es rendszeren.Viszont azt nem tudom,hogy a két front fölé egyvonalba érdemes helyezni vagy azzal is kellene variálni? Nekem most még csak 5.1 van de napok kérdése is és jön a 2 atmos hozzá. A két front az most az üléspozícióhoz egyenlő szárú háromszöget zár be.
-
BumBum Jack
tag
válasz konigjanos #57516 üzenetére
Szerintem a DIGIbest-nél lehet az a klipsch.
Ha az oldalra látogatsz ,akkor felugrik egy kis üzenő ablak,megkérdezi miben segíthet...
Rákérdezel mennyi lenne az utolsó ára a klipsch r-12sw.
Én itt vettem tavaly a yamaha rx v 485 123 ezerért , idén februárban meg a jamo c910 ládát 80 ért. Ki is szállítja neked ingyen. -
törölt tag
válasz gab1ka #57515 üzenetére
" Én nem akarok kötekedni meg kritizálni, de szerintem ez az az eset hogy akár kényszerűségből akár más miatt, de szélsőségesen rosszul van az elrendezés, azt semmilyen hangmóddal nem lehet helyrehozni."
Egyetértek!Teal"C:
Sajnos a jelenlegi felállást semmi nem fogja "megmenteni".
Nem csak a hátsó hangfalakkal van gond, hanem a front szekció is rendkívűl zsúfolt.
Minden olyan tárgy, ami a hangdobozok 1 méteres körzetén belül van, befolyásolja, (a legtöbb esetben) rontja a hangzást!A falakról, mennyezetről visszaverödő hangokat pedig, éppenhogy elkerülni/csillapítani érdemes, mint sem előtérbe helyezni.
A kábelezést ha csak simán a szőnyeg alatt/padlón viszed el, az is esztétikusabb szerintem!
Ne vedd bántásnak amit írtam, segítő szándékból tettem!
Ui: A leendő otthonodba költözés elött, tanulmányozd a házimozi rendszer kiépítésének, elhelyezésének szabályait!
-
konigjanos
senior tag
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő: nem vagyok tisztában a denon avr-ek számozásával. a 1912 nagyjából egy liga az újabb x1200w-vel?
-
konigjanos
senior tag
válasz azelsomillio #57497 üzenetére
Van még abból a klipsch-ből? ha igen, tudható, hol?
-
gab1ka
senior tag
válasz Teal'C #57510 üzenetére
Én nem akarok kötekedni meg kritizálni, de szerintem ez az az eset hogy akár kényszerűségből akár más miatt, de szélsőségesen rosszul van az elrendezés, azt semmilyen hangmóddal nem lehet helyrehozni szerintem.A front hangszórók a képek szerint nincsenek párhuzamosan a hátsókkal, hanem a szoba egyik oldalára vannak beszűkítve, a hátsó 4-esből én speciel a két középsőt ki is kötném, vagy esetleg az erősítőben manuálisan rátolnék egy 3-4 métert a belőtt távolságra, hátha az ad valamennyi kamu hátratoltság érzést, bár ezt is kétlem.Ennek ellenére tuti tök jó mozid lesz majd az új helyeden ha ott sikerül a pontos elrendezés.
-
I'am Dony
őstag
-
I'am Dony
őstag
válasz Teal'C #57494 üzenetére
Hááát, ízlésről nem vitatkozunk, de a centert mi a bánatért toltad annyira be?
A képek alapján azt sem értem, hogy miért kellett megkerülni az egész szobát a vezetékekkel. Jobb oldali fal mellett, alul nem lehetett? És igen jól irja Jigsaw04, ahogy többen is ezen nagyon érdemes lenne alakítani.[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Le sem bontom olcsó 300ft/m ez a lakás úgyis a lányomé lesz ha felnő, úgy is fel kell majd ujjítani és ha majd odaérünk ezen a hídon is átmegyünk. Én szeretem ha a mély nem csak puk puk puk hanem kicsit elnyúlik. De most még állítgatom ismerkedünk majd kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest