Hirdetés
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Valaki meg tudná mondani, melyik az első olyan házimozi erősítő amin a keresztvaltót külön tudom állítani hangfalak szerint? mert a jelenlegi yamaha rx-v377-nél az a baj hogy ha a smallra állított hangszróknál nem tudom külön a center és külön a hátsó hangszórókat beállitani. Ha beírom, hogy 80hz akkor az összes small hangszórót oda fogja állitani. A centerem 80hz-ig le tud menni, míg a hatsók csa 120hz-ig. ezért szeretnék egy olyan erősítőt ahol ezek beállíthatók.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Edigitalban 28. megrendelt Vogels VLB 500-as tartó rendelési státusza még mindig beszállításra várt státuszban volt, így lemondtam, és megrendeltem inkább netdepóból.. Itt elvileg van raktáron is.. Remélhetőleg még a héten ideér.
-
KovyBoy
tag
Dali Zensor 7 5.0 szettet nem talalsz negyed millaert, a legtobb helyen akcioban 340e.
De ez szamomra meghallgatas utan nem ert annyival tobbet, mint a 290e-re akciozott Canton GLE 496 5.0... sot!
Wharfedale-bol mit hallgattal meg? Szerintem a Diamond (240, vagy 10.7) a legalja, amivel erdemes erdemben is foglalkozni, de nalam az igy, hogy tobbet is megfuleltem vegul kiesett es sajat meglepetesmre a Cantonnal maradtam (pedig elozoleg en is Zensor 7- re "izgultam ra"!).
Veletlenul sem szeretnelek befolyaslni a vegso dontesben, viszont buzditalak, hogy hallgatozz tovabb, megeri, en 2,5 orat szantam ra szombaton! -
Hapi18
tag
Sikerült meghallgatnom 3db 5.0 szettet a Denon x1200-al.
Olcsó (70.000) kategóriában valami Etax (csak összehasonlítás végett)
belépő (140.000)kategóriába Wharfedale (csalódás, konkrétan semmi különbséget nem hallottam)
közép? kategóriában DALI zensor 7 ( nagyon szépen szólt)
Most alszok rá egyet, hogy ha szépen szól megér e negyed milliót
.
Ha úgy ébredek, hogy megér akkor Dali zensor 7 kategóriában hallgatnék meg pár szettet de hol van erre lehetőség?
-
Sarkadi
tag
Értem, köszönöm. K is kapcsoltam őket, most a távolságokat állítottam be, frekvenciák már megvannak, hangkártya szoftverébe is beállítottam mindent, úgyhogy zenére/youtube alatt Direct Stereo-t használok, természetesen sub nélkül, filmnél és játéknál pedig Dolby Digital.
Van még valami beállítás amit ajánlott elvégezni?
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Pár napja érkezett a Denon AVR-1306-os erősítőm, amit egy Eltax Universe 5.0-ás szettel és Jamo SW708 sub-al használok, kb. 20m²-es szobában. Az erősítőt a PC-mben lévő hangkártyával (ASUS XONAR-DX) kötöttem össze optikai kábellel, ami Dolby Digital-ra képes, ezt az erősítőn be is tudom állítani és leadja az 5.1-et, viszont a Dolby Pro Logic II és DTS Neo 6 módokat nem tudom használni, nem engedi őket bekapcsolni. Ez a hangkártyának köszönhető? Ill. a Cinema EQ, D. Comp., Tone Def. milyen beállításokkal jó? A hangfalak 80Hz-re lettek állítva, a sub pedig még beállítás alatt, ehhez a fentebb linkelt cikket olvasom épp.
Köszönöm a segítséget!
-
jaszy76
aktív tag
Sziasztok!
Onkyo HT-R 548 -hoz keresek 5.0-ás szettet.
Polk Audio M20 ill. Taga TAV 606 SE 5.0 között agyalok.
Tanácsot kérnék Tőletek, de szvsz a Polk jobb választás. Jól gondolom?Köszönöm!
-
válasz
Norbi 72 #5226 üzenetére
Csak az erősítő része kellene. Hangszóró van hozzá.
A keret az nagyon minimális (nem több 10.000 Ft), vettem pár éve egy régi Tevion-t, tökéletesen elég lenne nekem, mert amit tudna az elég, csak kezd dögleni.UI: Ja hogy egybeszett alatt, azt érted, hogy benne van a DVD is, igen, az kellene hozzá
UI2: A komplett házimozik erősítője nekem megfelelne, csak a fenti paramétereknek feleljen meg, nem kell nekem semmi csicsa, semmi meghallom becsinálok hangzás.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #5227 üzenetére
Ennyire nem vagyok képben a hangfalakkal, mélynyomókkal.
Ez is már 10-15 éves, lehet régebben nagyobb nyílást tettek rájuk?
Remélem lassan hangfalakat is tudok cserélni, akkor majd jövök megint ide. -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #5209 üzenetére
Akkor ez most jó vagy nem jó vagy csak érdekes?
(#5210) Zsmester89 A doboz elején meg a takarószöveten van kutyus.
Igen, eléggé "erős".
-
antistati
tag
válasz
roli636 #5223 üzenetére
Az erősítőm kiírja a leszedett hang típusát, szóval amikor a filmen váltom a hangsávot, a kiválasztott hangsávnak megfelelően kiírja a típusát.
Azt a váltásnál nagyon lehet hallani, amikor egy ac3-as hangról átmész TRUEHD vagy DTS HD-ra, pedig nem vagyok egy nagy szakértő....
-
Szép napot!
Olyan szeretném a segítséget kérni, hogy szükségem lenne egy erősítőre, ami egyben DVD lejátszó is, és az se lenne hátrány hogy USB-ről is tudna lejátszani (bár ez nem baj ha nincs)
Ami még kellene:
- 5.1-es kimenet a hangszórókhoz (nem RCA, csak sima vezetékes bekötés)
- optikai (hang) bemenet
- RCA hangbemenet (sztereó bemenet, amit 5.1-be nyomjon át)
- rádió
- HDMI (bár a Scart is elég)
- minden sztereó hangot nyomjon át 5.1-beHasználtan, normális áron lehet valahol ilyet kapni, hol érdemes szétnézni (neten!)
UI: Ha rossz helyen tettem fel a kérdést, elnézést
-
BBéci
legenda
válasz
Speeedfire #5220 üzenetére
Csak HDMI bemenet van az erősítőn, kimenet nincs? Ez nagyon különös.
Az elsőként javasolt csatlakoztatási módnak működnie kell, ha nem, az user error. A lejátszó menüjében valami nincs jól beállítva. -
Speeedfire
félisten
válasz
SzlobiG #5217 üzenetére
Elvileg kellene, de nem adott ki hangot az erősítő. Az asus se jelenítette meg.
El is felejtettem.
Nem mai darab, de a pontos típus nem jut eszembe. Valami denon avr-360 rémlik, de ezt nem látom neten. Pontos típust adok majd este.
BBéci: Az erősítőben csak 1 hdmi van, onnan nem tudok tovább küldeni jelet a tv-be. -
antistati
tag
válasz
Speeedfire #5216 üzenetére
Nekem a DENON 2200-as erősítő csak HDMI vel van összekötve az ASUS HD2 OPlayer lejátszóval és HDMI-ről leveszi az erősítő még a TRUEHD hangokat is, de a DTS HD hangokat már nem. Asus dobozán is csak TRUE HD-t írtak annó.....
Szóval, ha az erősítőd leszedi a hangot a HDMI kábelről, akkor nem kell se optikai se coax....
Peace
LAci -
BBéci
legenda
válasz
Az előzőben nem írtad, hogy az erősítőnek is van HDMI bemenete, mert akkor másképpen ajánlott csatlakoztatni.
Lejátszóból HDMI az erősítőbe, onnan szintén HDMI a tévébe. -
SzlobiG
félisten
válasz
Hdmi visz hangot is szóval tudnia kell. Optikán meg kiküldöd az erősítőre.
Na igen azt nem írtad, hogy van az erősítőn hdmi azt hinni így, hogy vmi régebbi típus.
-
BBéci
legenda
válasz
Speeedfire #5213 üzenetére
Lejátszóból HDMI a tévébe, optikai az erősítőbe.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
adott egy asus oplay, egy denon hm erősítő és egy toshiba tv.
Hogy kellene összekötni, hogy minden működjön egyszerre? Az asus-nak hdmi és optikai kimenete van. A tv-nek rca és hdmi bemenete. Az erősítőnek optikai és rca bemenete van. -
hbalut
csendes tag
Üdv,
A BBStudio Kft. -nél [link] ajánlott vásárolni? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Köszi! -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #5202 üzenetére
Igen, lassan.
3 hete vettem új erősítőt (Denon AVR X520BT), azóta egyfolytában próbálom finomhangolni a rendszert, amikor időm engedi.
A hangfalak maradtak, nagyon régi Magnat rendszerről van szó.
A frontok 144 408
Center + Surround 144 130
A mélynyomó pedig: 8010701 Ez guglizott kép, de ugyanilyen a hátulja és elég nagy, masszív darab: [link]
Y kábelt használok hozzá, amit valószínűleg le kellene már cserélni és nincsen Crossover csak Level gomb, amit tekergethetek.
A subban lévő hangszóró 30 centi átmérőjű.A lakás nem nagy, amerikai konyhás, a 2 fal között 3,5m a távolság. A 2 front és a mélynyomó egy szintben vannak, a center picit hátrébb, de mindegyik 230 centire van a hallgatói pozíciótól.
A 2 surround 90 centire vannak tőlem, majdnem fejmagassággal egy vonalban. Sajna a 2 hátsó állványt nem nagyon tudom fentebb tekerni, vagy ha igen, nem tudom megdönteni őket.A kanapét 20 centire húztam el a faltól, a hátulja 10 centi vastag, így ez a távolság már 30 centi. Így vagyok 230 centire az első hangfalaktól, a tévé majdnem 3 méter távolságra van. Tudom ez így nem nagyon jó, de jelenleg ez van, minimális térrel tudok gazdálkodni.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #5204 üzenetére
A basszreflex konstrukciójú hangdobozokat nem szakemberek tervezik?
A zárt álló hangdoboz ritka, mint a fehér holló. A "nem véletlenül" azt jelenti, hogy okkal nem terveznek és gyártanak tömkelegével zárt hangdobozokat. Semmi baj a reflexes felépítéssel.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #5197 üzenetére
Magyarul a bass nem jelent semmit, nyelvünkben nincs ilyen szó, csak annak megfelelője a basszus.
Szubládák között pontosabbak a zártak, ezt senki nem vitatja, viszont állódobozban nagyon ritka és nem véletlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PayPal
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest