Új hozzászólás Aktív témák

• Quetz

őstag

válasz szasanyi #25322 üzenetére

Sokat töprengtem azon, hogy jelenik az meg, hogy a kábel nem ront a hangon. Hisz a kábelen nem hang megy át, hanem feszültség szint változások jelennek meg rajta. Hogyan lehetne ezt mérni, ábrázolni? Valószínűleg oszcilloszkóppal vagy például egy frekvencia - hangnyomás diagramon. Mit csinál egy rossz kábel, mondjuk X dB beszakadást produkál egy frekvencia tartományban. Mit csinál egy "jó" kábel? ugyanazt a beszakadást, csak kisebbet (az optimális kábel pedig zéró eltérést). Honnan ismerős ez nekem... számomra ez olyan mintha a kábel egy hardveres equalizerként működik. Innentől a legfontosabb kérdés, mekkora hangnyomásbeli eltérést kell okoznia a kábelnek, hogy hallható legyen?

Közben találtam is egy mérést, ahol a tesztelő pont azt csinálja amit fentebb írtam. A végén viccből egy üres műanyag dobozt rakott a hangfal tetejére, ami mérhető és hallható változást produkált a hangban. A tanulság tehát, hogy ne engedjetek a sötét oldal erejének, és vegyétek le a cserepes növényt a hangfalról. :D

Új hozzászólás Aktív témák